Devil Kings

Gameplay
De gameplay van Devil Kings vindt eigenlijk geheel plaats op het slagveld tussen de legers. Je krijgt een territorium tot je beschikking dat jouw thuisbasis vormt. Hiervandaan ga je aan de slag om de vijftien beschikbare gebieden te veroveren. In het menu kies je, nadat je een karakter hebt gekozen, een gebied dat je over wilt nemen. Vervolgens krijg je een scherm waar je je karakter kunt uitrusten met bepaalde speciale aanvallen en items die je eerder hebt verdiend in het spel. Daarna kies je ‘engage’ en begin je aan de slag, alwaar het hackin’s & slashin’ van start kan gaan. De levels zijn erg rechtlijnig; je kunt maar een kant op en die staat ook nog eens aangegeven op een kaartje rechtsboven in het beeld. De wapens zijn vaak wel tof; zwaarden, geweren, laserguns, speren en andere enge dingen. Deze kun je upgraden door de in het spel vergaarde experience points.
Het was misschien leuk geweest als er een multiplayer in het spel zou zitten, zodat je een co-op kon doen of het gewoon op kon nemen tegen legers waar wél een beetje nagedacht wordt.

<\/center>

Graphics
Ook qua graphics weet het spel bepaald niet het onderste uit het PS2-kastje te halen. De omgevingen zijn meestal saai, eentonig en niet echt origineel. De bekende jungle, zuidpool en oosterse stadjes zijn allemaal aanwezig. Ze zijn versierd met bomen, riviertjes, houten huisjes en poorten. Echt lelijk zijn ze niet ofzo, maar bepaald vrolijk word je er ook niet van. Erg veel tijd om op je omgevingen te letten heb je trouwens niet, omdat je toch constant strijd aan het leveren bent. Strijd die er wel goed uitziet en vloeiend verloopt maar gewoon echt gaat vervelen
Wat wel irritant is, is dat de camera vaak verkeerd staat en aangezien de vijanden meestal van alle kanten tegelijk komen ben je regelmatig even een beetje aan het zoeken waar je het beste als eerste aan kunt vallen of waar die ene vijand ook alweer liep. Wel is het mogelijk de camera met de L2 knop weer recht achter je te positioneren en ook met de rechter stick kun je de camera bewegen. Echt veel maakt dit ook niet uit want je bent eigenlijk toch alleen maar in het rond aan het hakken, maar als je tegen een baas aan het vechten bent is het soms best vervelend als je die ineens kwijt bent omdat de camera ineens weer ergens anders staat en de baas uit beeld is.

<\/center>

Geluid
Devil Kings is uitgerust met enkele standaard opzwepende muziekjes die wel goed bij het spel passen, maar bepaald bijzonder zijn ze niet. De geluiden van klinkende zwaarden, geweren en andere strijdgeluiden zijn eigenlijk precies wat je ervan verwacht, maar helaas niet echt krachtig. Ook de stemmen en de dingen die de karakters zeggen zijn niet bijzonder en niet meer dan stoere standaardzinnetjes die best beginnen te vervelen na een tijdje spelen.