Evenement: Codemasters Campzone 2004

De aankomst
Vaak zijn evenementen als Campzone de tweede keer leuker dan de eerste. Dat gold in ieder geval wel voor mij. Zal wel te maken hebben met het feit dat je van tevoren weet wat je te wachten staat en daar dus op in kan spelen. Ik had dit jaar, in tegenstelling tot vorig jaar, beschikking over een plekje in een zeer luxueuze legertent met alles erop en eraan.

Toen we vrijdagochtend rond een uur of 10 aankwamen checkten we ons eerst in bij de entree, alwaar we ons bandje ontvingen en een rugtasje met wat foldertjes. Wij waren niet de eersten want Campzone opende 's nachts om 0:01 en toen stroomden de mensen al binnen om een mooi plekje te kunnen bemachtigen.

Nadat we het slaaptentje hadden opgezet wilden we ons gaan settelen in de legertent, maar aangezien de stroom en het netwerk bij onze tent nog niet helemaal mee wilden helpen heb ik de eerste paar uurtjes kunnen doden met een boek.

Toen het netwerk liep ging ik toch eerst maar eens kijken of er al een spelletje UT2004 gespeeld werd en ik had geluk. Na me hier een tijdje mee te hebben vermaakt ging ik bij een paar maten langs die iets later aankwamen dan wij. Het liep toen al tegen het eind van de middag en we begonnen aan ons eerste welverdiende biertje op Campzone.
De avond vulden we (zoals de meeste avonden) met het kijken van een filmpje, het drinken van een biertje en het spelen van een spelletje.

Sociaal
Campzone is natuurlijk meer dan in je tentje zitten en een beetje gamen. We zijn dan wel nerds, maar het sociale gedeelte van het evenement is natuurlijk, voor mij in ieder geval, veel belangrijker. Zo waren er verschillende activiteiten die uiteenliepen van een potje voetballen tot lasergame.

Een mogelijkheid die de meeste mensen ook wel hebben aangegrepen is een bezoekje aan het attractiepark Six Flags, dat gelegen is naast Campzone. Ook kon je als campzonebezoeker korting krijgen, dus dat was mooi meegenomen. Ons benne hollanders dus ons benne zunig . Ik ging hier met een groepje, waaronder een paar FOK!kers, naartoe. Aldaar hebben we ons vermaakt met alle achtbanen die het park rijk is. En aangezien de verhouding jongens/meisjes op Campzone niet bepaald in evenwicht is hebben wij onze ogen op deze mooie zomerdag goed de kost kunnen geven

Barbecuen is heilig op Campzone! (foto door Breuls)


Het weer overigens, zoals je wel kunt begrijpen, is een belangrijke factor op Campzone. En dit viel zeker niet tegen. Op een paar buien na aan het begin hebben we erg mooi weer gehad en goed kunnen genieten van de zon.
En bij mooi weer hoort natuurlijk barbecuen. Dat hebben en we dan ook een keer of 3 gedaan met de tent.

In het midden van het terrein stond de maintent. Hier stonden onder andere de moderne consoles waar je even een potje tegen je maatje kon racen in Colin McRae of hem afslachten met in verschillende actiespellen.

Consoles in de maintent (foto door Chris)

Ook waren er in en bij de maintent een computerzaakje, verschillende cateringetablissementen, en de Cafeïnehemel. Het ritme op Campzone ligt een beetje anders dan normaal. Zoals de organisator Perry van Gameparty zei in zijn interview bij Nova: ”Om 1 uur is het hier topdrukte”. En cafeïne is dan natuurlijk de brandstof.

’s Avonds was er meestal een kampvuur. Dit was altijd wel gezellig, want hier zag je wat mensen en dronk je weer een biertje. Vooraf was aangekondigd dat er minder hout was dan vorig jaar.

Iedere avond kampvuur (foto door Chris)

Desalniettemin werden er toch iedere avond vanaf een uur of 23 tot iets van 3 uur heel wat pallets verstookt. De laatste avond was het helemaal een big-ass vuur want toen moesten alle Kringloopwinkel-banken die in de maintent bij de consoles stonden weg. Ergo, er werden de hele avond banken op het vuur gegooid en die dingen fikken goed

Goodies
Ook dit jaar was het gooien van goodies weer een erg populair onderdeel. Er werden grote hoeveelheden t-shirts, magneetjes en dvd's uitgestrooid over het publiek vanaf de Demozone-truck. En het is gratis dus dan komen de mensen wel even touwtrekken voor een tshirt
Overigens slechts één gewonde vanwege een rondvliegend magneetje.

Gratis spulletjes!!! (foto door Breuls)


De Demozone-truck was, zo is mij verteld, bedoeld om de nieuwste technieken op het gebied van gaming te laten zien (waar ik net als vorig jaar trouwens niks van gemerkt heb, maar dat kan aan mij liggen).


Compo's
Op Campzone vormen de compo's een belangrijk onderdeel. In de volksmond beter bekend als wedstrijden. Voor de meeste grote games, zoals onder andere CounterStrike, UT2004, Battlefield en Fifa 2004, waren er compo’s waar je je als groep, in de gamewereld “clans” genoemd, op kon inschrijven. En de prijzen waren zeker niet mis. Uiteraard waren dit spulletjes voor de pc zoals videokaarten, dvd-branders en zelfs complete systemen. Ook stonden er bij een paar compo's plaatsen op het spel voor de BoB-finale (Best of Benelux) op de HCC dagen in november.

Ik heb zelf niet meegedaan aan een van de officiële Campzone-compo’s, alleen een kleine UT2004 compo die was opgezet door een aantal andere fanatiekelingen. Helaas strandde ik in de halve finale

Naast de gamecompo’s was er ook een casemodcompo. Casemodden houdt in dat je je systeemkast helemaal verbouwt door bijvoorbeeld lampen en een ruitje aan de zijkant in te bouwen teneinde deze van een stoer uiterlijk te voorzien.

De crew
Een evenement van dit formaat vereist natuurlijk nogal wat organisatorische kracht. En die was er! Voor iedere taak was er wel een crew in het leven geroepen. Deze waren duidelijk te herkennen aan hun felle Aopen-shirts. Zo liepen er compocrew, toezichthouders, stroomcrew, field admins, netwerkcrew, entreecrew en nog wel meer rond. Deze mensen hebben ervoor gezorgd dat Campzone een zeer geslaagd evenement is was!