Baten Kaitos Eternal Wings and The Lost Ocean

De omgevingingen zien er stuk voor stuk prima uit. Je loopt niet meteen te kwijlen over je controller als je de beelden ziet, maar je raakt toch wel even onder de indruk. Er is een fantastische hoeveelheid fantasie in het spel gestopt en dat laten de makers graag zien!

<\/center>

De dialogen tussen de characters zijn wat verwarrend. De ene keer wordt er wel gesproken en de andere keer niet. De scenes met veel tekst en uitleg zijn langdradig en je ergert je zelfs een beetje aan de arrogantie van hoofdpersoon Kalas. Om, als spirit zijnde, een goede band met Kalas en de rest te krijgen worden er af en toe wat keuzes aan je gepresenteerd. Kies je het correcte antwoord (en dat hoeft helemaal niet het voor de hand liggende antwoord te zijn!) dan zal je beter gerespecteerd worden al merk je daar tijdens de game niet echt veel van.

De allerhoogste punten gaan naar de muziek. Deze bepaalt voor een zeer groot deel de totale sfeer in het gehele spel. Elk deel van de wereld wat je bezoekt heeft zijn eigen stijl, methodes en muziek en vooral die muziek maakt het spel wat het nu is. Gewoonweg prachtig!

Er zijn meer dan 58 tracks te bewonderen in het hele spel. In het hoofdmenu kun je elke track luisteren die je tot nu toe in je quests hebt opgelost en het is zeker de moeite waard om dat eens te doen. Wil je alle tracks unlocken, dan dien je zo\\\'n 336 uur (dat zijn twee volle weken) lang in de game rond te hangen en bepaalde side-quests op te lossen.

Als laatste is er nog een hele belangrijke maar totaal oncontroleerbare factor die van invloed is op je kaartenverzameling: Tijd

Net als in het echte leven heb je ook in Baten Kaitos te maken met producten die, naarmate de tijd verstrekt, veranderen. Had je een wijn magnus? Na een tijdje heb je azijn en ga je opeens van een HP oppepper naar een product met aanvalskracht! Melk wordt kaas, bloemen verwelken en water slaat dood neer.
Eén van de mooiste is wel de man uit de perzik. Had je eerst een HP oppepper, nu opeens een geduchte aanvaller. Zo zijn er ook nog combinaties van items mogelijk.

Tel dit op met alle combo\\\'s die mogelijk zijn gevechten en je hebt bijna oneindig aantal mogelijkheden om je kaarten te combineren. Geen enkel gevecht of handeling hoeft hierdoor hetzelfde te zijn.

<\/center>

Er zitten een paar verwijzingen naar andere games in Baten Kaitos. Een doolhof met spookjes komt je vast wel bekend voor. En ook is er een quest waarin je items een beetje moet verplaatsen a la Sokoban.

Omdat je deck en kaarten dus na verloop van tijd kan veranderen, kan het ook tegen je gaan werken. Bommen die je vroeger gebruikte zijn nu opeens waardeloos geworden. Je HP oppeppers veranderen in aanvalswapens, maar als je geen nieuwe oppeppers in je deck stopt kan het volgende gevecht wel eens problematisch worden. Regelmatig controleren of je nog steeds zo\\\'n uitgekiende balans hebt is dus van levensbelang.