FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 22 april 2005

Mooie Dames

Bij deze een aantal dames om het weekend mee door te komen, helaas is er geen open dir waar deze open dirs samen in staan...
Amy Smart
Angelina Jolie
Anna Kournikova
Atomic Kitten
Brianna Banks
Britney Spears
Brooke Burns
Celeb Camel Toes
Charlize Theron
Christina Aguilera
Gail Porter
Helena Christensen
Hot Rachel Stevens
Jenna Jameson
Jennifer Love Hewitt
Jessica Alba
Jessica Simpson
Keira Knightly Angel
Kylie Minogue
Lindsay Lohan
Liv Tyler
Naomi Wells
Niki Taylor
Paris Hilton
Paulina Rubio
Sexy Anetta
Tea Leoni
Tera Patrick
Tilan Guyen
Two Wet Lesbians
Wet Brianna Banks

Robben fit voor rentree

Chelsea kan eerder dan verwacht beschikken over Arjen Robben. De aanvaller is hersteld van zijn voetblessure.

De trainer, José Mourinho, heeft Robben opgenomen in de selectie voor het duel met Fulham. "Hij is een speciale speler en speciale spelers hebben altijd een meerwaarde.", aldus de Portugese trainer. Chelsea kan zaterdag een stap dichter bij het kampioenschap in het Premiership komen.

Robben zelf heeft dit seizoen al een aantal blessures gehad. Deze blessure had hij opgelopen in het duel met Roemenië van het Nederlandse Elftal. Na 22 minuten moest de linksbuiten zich laten vervangen; hij kwam verkeerd neer na een sprong over de ver uitgekomen Bogdan Lobont, de doelman van Roemenië.

Normaal gesproken staat er voor het herstel van zijn blessure, een gescheurd bandje van zijn enkelvork, een maand, maar Robben sloot eerder dan gepland aan bij de groep.

Montoya zal simulatie moeten doorstaan

McLaren zal Juan Pablo Montoya aan een racesimulatie onderwerpen om te bepalen of de coureur fit genoeg is om in Barcelona te rijden. Zijn blessure is inmiddels goed genezen, maar men twijfelt over zijn spierkracht.

Terwijl Pedro de la Rosa en Alexander Wurz deze dagen bij McLaren de kans krijgen om zich in de schijnwerpers te tonen, werkt op de achtergrond Montoya aan zijn herstel. Zijn schouder is volgens de berichten goed hersteld van de blessure, maar nu zal zijn spierkracht nog moeten herstellen. Om te controleren of Montoya weer volledig fit is voor Barcelona, zal het team hem daarom in de race-simulator een volledige race laten rijden.

Ron Dennis heeft er wel vertrouwen in: "Het bot is vrij goed genezen, maar omdat hij zijn arm stil moest houden is hij veel spiermassa kwijtgeraakt en dat moet nog terugkomen. De spierkracht zal terug moeten zijn."

TROS gaat docu maken over Rachel Hazes

Icoon Media nieuwsDe TROS wil later dit jaar een documentaireserie uitzenden over Rachel Hazes, de weduwe van volkszanger André Hazes. Dat heeft de publieke omroep donderdag bevestigd. De serie volgt Rachel en haar kinderen die na de dood van hun man en vader hun leven weer op de rails pogen te krijgen. Opnamen zouden volgende week al starten.

Volgens De Telegraaf eindigt de reeks op 23 september, de sterfdag van de zanger. Op die dag is er tevens een groot herdenkingsconcert gepland. De TROS wilde dit bij de aankondiging nog niet bevestigen. Het gezin Hazes was eerder onderwerp in de documentaire 'Zij gelooft in mij' uit 1999, waarin cineast John Appel de zanger en zijn familie een aantal maanden op de voet volgde.

Rachel Hazes
Rachel zal het onderwerp worden van een docuserie

Vaker heropvoedingsstraffen voor jongeren

Icoon Binnenlands nieuwsHet kabinet heeft vrijdag in de ministerraad besloten een wetsvoorstel in te dienen waardoor rechters jongeren in de toekomst eerder een straf met een heropvoedend karakter op kunnen leggen. Ook wil het kabinet dat verschillende soorten straffen met elkaar kunnen worden gecombineerd. Hiermee hoopt het kabinet verharding van jeugdcriminaliteit te verminderen. Het strafrecht biedt nu nog te weinig mogelijkheden voor heropvoedingsstraffen. Een rechter kan een zogenaamde 'gedragsmaatregel' voor minimaal zes maanden en maximaal een jaar opleggen.

Ook heeft het kabinet besloten dat het mogelijk moet worden geldboetes op jongeren te verhalen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door spullen van de jongere in beslag te nemen.

Het wetsvoorstel moet nog wel door de Raad van State en de Tweede Kamer worden goedgekeurd.

NBA: O'Neal onzeker bij Miami

Het ziet er naar uit dat de Miami Heat hun sterspeler Shaquille O'Neal moeten missen in de eerste wedstrijd van de playoffs. De Heat ontvangen zondag de New Jersey Nets.

O'Neal raakte afgelopen zondag in het duel met de Indiana Pacers geblesseerd aan zijn dijbeen. Hierdoor miste hij ook de laatste twee wedstrijden van het reguliere seizoen. Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat Shaq zondag zal starten.

"Ik kan m'n been echt niet buigen, vertelde O'Neal aan The Miami Herald. Het is nog steeds opgezwollen. Ik word intensief behandeld en we moeten maar zien hoe het loopt. Als ik mijn been kan buigen, als ik kan rennen en springen, --then I'll be ready to go." Alonzo Mourning zal hoogstwaarschijnlijk in de plaats van O'Neal zijn opwachting maken.

Voltallig politieteam moet eiland verlaten

Icoon Binnenlands nieuwsOp het waddeneiland Vlieland is het voltallige politiekorps in opspraak gekomen. De zes agenten hebben allen per 1 mei een nieuwe baan aangeboden gekregen in een ander district. Als reden voor het gedwongen vertrek werd 'onderlinge spanningen' opgegeven. Wat ten grondslag ligt aan deze spanningen is niet bekend.

Volgens een woordvoerder van de politie Friesland is het niet eerder voorgekomen dat een volledig team van een eiland moet vertrekken. Aangezien het over 'intern functioneren van de politie' gaat weigerde de zegsman meer informatie te geven. Vanaf 1 mei zal er een geheel nieuw team op het eiland starten. Er wordt nog onderzocht hoe de vrijgekomen banen ingevuld gaan worden.

Uitslag SC Heerenveen - RBC Roosendaal

Er werd vanavond een wedstrijd gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

SC Heerenveen - RBC Roosendaal 7-1
19' Klaas-Jan Huntelaar 1-0 pen.
29' Klaas-Jan Huntelaar 2-0
34' Klaas-Jan Huntelaar 3-0
43' Georgios Samaras 4-0
52' Donny de Groot 4-1
64' Georgios Samaras 5-1
76' Georgios Samaras 6-1
87' Lasse Nilsson 7-1

Geel : Breuer, (Heerenveen) Lammens, Paul de Lange (Beiden RBC)

Bekijk de huidige stand

[upd] Zoetermeers gezin vermoord

Icoon Binnenlands nieuws De Zoetermeerse Claudia Harteveld en haar twee dochters zijn vermoord. Dat heeft de politie laten weten op de zojuist gehouden persconferentie. Ze blijken al op zes april te zijn omgebracht. De echtgenoot van Claudia heeft bekend zijn vrouw en zijn twee kinderen van het leven te hebben beroofd. Ze werden sinds elf april vermist.

Buurtbewoners van het vermiste gezin in Zoetermeer zijn bijeengeroepen voor een bijeenkomst. Daarbij zal ook een delegatie van slachtofferhulp aanwezig zijn. Onder andere op het FOK!forum wordt gesproken dat de 31-jarige vrouw en haar twee dochters van vijf en drie jaar van het gezin dood zijn aangetroffen op een camping.

De aangehouden echtgenoot deed na de vermissing zelf aangifte. Hij vertelde dat hij zijn gezinsleden 's ochtends voor het laatst had gezien. Opmerkelijk was dat de verdwenen vrouw geen bankpasjes of papieren had meegenomen. De politie sloot vanaf het begin niet uit dat de vermisten slachtoffer van een misdrijf waren geworden.

Vermoorde gezinsleden
Claudia en haar vermoorde dochters

Rubber Johnny

Chris Cunningham heb ik het al vaker over gehad op de blog; de man is god. Zijn video van Come To Daddy, voor Aphex Twin is dan ook één van mijn lievelingsvideos. Ik kijk er niet echt naar ofzo, want het is allemaal gewoon te weird wat er gebeurt, maar het is eerder een tevredenheid over dat ik die video gezien héb...
You get what I'm sayin'?

Het nieuwste project van Chris heet Rubber Johnny, en ik vind het nu al cool...

Doodsbedreiging na beledigen Mohammed

Icoon Buitenlands nieuws In Zweden zijn spanningen ontstaan bij de moslimgemeenschap, nadat de evangelistische predikant Runar Sogaard de profeet Mohammed een pedofiel noemde. Vooraanstaande moslimgeestelijken roepen Zweedse moslims nu op om niet het recht in eigen hand te nemen.

Tijdens een preek op 20 maart sprak Sogaard over de Mohammed. "Hij was geen god. Hij was een verwarde pedofiel, omdat hij een negenjarig meisje als vrouw had." Soortgelijke uitspraken van een Britse columnist (dat Mohammed op 53-jarige leeftijd met de negenjarige Aisha huwde) stuitten op protesten van de moslimgemeenschap aldaar.

De politie in Stockholm wil niet zeggen of de predikant om bescherming heeft gevraagd. Een vooraanstaande islamitische geestelijke, Hassan Moussa, riep op om het geweld te schuwen. "Hoewel dit soort uitspraken miljoenen moslims kwetsen, moet het niet leiden tot geweld zoals de moord op Theo van Gogh", zo sprak hij.

De geestelijke zegt te bidden voor Sogaard, die uit naam van de islam is bedreigd. Moussa hoopt dat de Zweedse wet tussen de bedreigers en de predikant zal staan. Hij benadrukte nogmaals dat het recht niet in eigen handen moet worden genomen.

Groen licht voor FC Omniworld

FC Omniworld is weer een stap dichter bij betaald voetbal gekomen. De voetbalclub uit Almere heeft van de KNVB een licentie gekregen voor het spelen van betaald voetbal volgens jaar. Aankomende juli zal de club voor het laatst aan een test worden onderworpen.

Mocht Omniworld ook goed door deze test komen, dan zal het de eerste betaald voetbalclub uit de provincie Flevoland zijn.

Op 30 Juni zal de test worden uitgevoerd. "Dan wordt er gekeken naar het stadion en met name de veiligheid van het publiek. Dat kan een omvangrijke operatie zijn, maar gezien de omvang van ons stadion valt dat erg mee. Bovendien is de KNVB nauw betrokken bij het hele bouwproces en kunnen we dus direct bijsturen indien nodig. Op het stadion zal het dan ook echt niet meer stuklopen", aldus Gert-Jan de Kort.

FC Omniworld zal komend seizoen gaan werken met een begroting van 1,5 miljoen euro. Dat is vergelijkbaar met het bedrag waarmee de kleinste clubs uit het betaalde voetbal werken. Binnen nu en een paar weken zal bekend worden wie de nieuwe hoofdtrainer wordt.

"We hebben een lijstje met namen. Technisch manager Jeffrey Kooistra is druk in gesprek met de persoon die bovenaan staat ", aldus De Kort. "Het is in ieder geval iemand met ervaring in het betaalde voetbal. Nu we de licentie hebben, komt alles in een stroomversnelling terecht. Ook spelers zullen sneller ja zeggen tegen Omniworld."

Als alles goed gaat zal de selectie 1 juli beginnen met trainen, en op vrijdag 12 augustus wordt de eerste wedstrijd in de Gouden Gids Divisie gespeeld. De selectie telt nu acht spelers, de komende weken wordt die uitgebreid naar achttien man.

Fed Cup team groepswinnaar

Het Nederlandse dames tennisteam is zeker van groepswinst in poule B van de Fed Cup. Vandaag werd een beslissende 2-0 voorsprong genomen tegen Luxemburg.

Woensdag werd al van Polen gewonnen en gisteren werd Zweden met 2-1 verslagen. Met de 2-0 voorsprong tegen Luxemburg is Nederland zeker van groepswinst. In de volgende ronde speelt het team tegen Bulgarije, om plaatsing voor een promotieduel naar de Wereldgroep II.

Tegen Zweden werden beiden enkelspelpartijen gewonnen. Elise Tamaëla versloeg Kremer met 6-2, 6-1 en Michaëlla Krajicek was met 6-3, 3-6, 6-3 te sterk voor Claudine Schaul.

Toename vals geld in Eurolanden

thomas26 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuwsIn 2004 zijn in de landen die de euro als wettig betaalmiddel hebben 900.000 vervalste eurobiljetten in beslag genomen. De biljetten hadden een gezamelijke waarde van 45 miljoen euro. In 2003 werden nog 570.000 vervalste bankbiljetten ingenomen. De Europese politiediensten waren verantwoordelijk voor 309.000 ingenomen biljetten, de rest werd door de banken uit de roulatie genomen.

Het briefje van tien euro heeft de twijfelachtige eer de grootste toename in vervalsingen te hebben, namelijk 2.600 procent. Behalve de briefjes worden ook de euromunten vaker vervalst. Het afgelopen jaar werden 140.000 munten in beslag genomen, vier keer zoveel als in het jaar 2003.

AD: 'ONM stopt'

DvZ had ons herschreven via de nieuws-submit te melden:

Het Algemeen Dagblad meldt dat de Yorin-soap ONM (voorheen bekend als 'Onderweg naar Morgen') na dit seizoen niet meer te zien is. Gisteravond werd duidelijk dat RTL niet meer wil doorgaan met de soapserie. Eerder deze week waren er al geruchten dat de serie zou stoppen, hoewel dit werd ontkend door de producent.

Vanavond zullen alle 65 medewerkers aan het programma te horen krijgen dat volgende week hun laatste werkdagen voor ONM zullen zijn.

In totaal zijn er van ONM in 12 jaar tijd meer dan 2000 afleveringen gemaakt. Het is redelijk opvallend dat de soap er mee stopt, gezien het feit dat het al een aantal weken het best bekeken Yorin-programma in de avond is.

Volgens Noordzee FM is de kans echter groot dat de soap volgend seizoen te zien is op SBS.

[update 19.10] Het nieuws is zojuist bij RTL-Boulevard bevestigd. Op dit moment worden de medewerkers ingelicht.

Rechter: Nemo is geen plagiaat

Een rechter in de Franse hoofdstad Parijs heeft deze besloten dat de Disney-film 'Finding Nemo' geen plagiaat is. De rechtszaak was aangespannen door de Franse schrijver Frank le Calvez die meende dat clownsvisje Nemo een schaamteloze kopie was van zijn in 2002 verschenen kinderboek 'Pierrot le poisson clown' (Pierrot de clownsvis).

Het gerecht bevestigde hiermee de uitspraak die begin vorig jaar door een andere rechtbank was gewezen. Naast het feit dat Le Calvez geen gelijk kreeg, is hij veroordeeld tot het betalen van 38.000 euro schadevergoeding aan Disney. Ook draait hij op voor de gerechtskosten van 23.000 euro.


Pierrot (links) en Nemo

Nieuwe hoofdsponsor voor FC Utrecht

RTV Utrecht meldt dat Vastgoedontwikkelaar Phanos vanaf het nieuwe seizoen de nieuwe hoofdsponsor wordt van FC Utrecht.

Het bedrijf uit Houten zal per jaar ongeveer twee miljoen euro betalen voor de sponsoring, en het contract is aangegaan voor vier jaar. Phanos is de opvolger van AMEV, die was de afgelopen jaren shirtsponsor van de club uit de Domstad.

Aankomende zondag, als Utrecht thuis speelt tegen FC Twente, zal de club het shirt met de naam van de nieuwe sponsor erop aan het publiek laten tonen.

Chinese penissen niet kleiner dan westerse

Chinese mannen hoeven zich niet te schamen voor de lengte van hun piemel. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de gemiddelde Chinese penis net zo lang is als de gemiddelde westerse penis. Aanleiding voor het onderzoek was de mythe dat Chinese piemels kleiner zouden zijn dan die van mannen uit Europa en de Verenigde Staten.

Professor Chan Lu-Wei uit Hong Kong heeft de penissen van 148 mannen tussen de 23 en 93 jaar oud opgemeten en vergeleken. Chinezen bleken met een gemiddelde lengte van 8,5 centimeter in rusttoestand vierde te zijn. Met 9 centimeter kwamen de Italianen als winnaars uit de bus. Amerikanen zijn met 8,8 centimeter tweede en Duitse mannen met 8,6 centimeter derde. Voorzover bekend zijn geen Nederlandse piemels opgemeten.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat er geen verband is tussen de lichaamslengte van een man en de lengte van zijn gereedschap.

Stargate SG-1: The Alliance screenshots

Er zijn weer een aantal screenshots van Stargate SG-1: The Alliance vrijgegeven en deze keer krijgen we wat close-ups van de karakters te zien. Deze First-Person Shooter zal zich afspelen aan het eind van het achtste seizoen van de gelijknamige serie en zal voor fans wel wat opvallende onthullingen hebben maar de game zal voor zowel fans van de serie als voor anderen toegankelijk zijn. Om te overleven zal je goed moeten samenwerken met je teamgenoten, deze kunnen door de computer als door een andere speler bestuurd kunnen worden.


Aangifte tegen TMF wegens oplichting

Twisted_TpaU had ons via de nieuws-submit te melden:

Tweede Kamerlid Jan de Wit heeft aangifte gedaan tegen muziekzender TMF. Volgens de SP'er heeft het muziekkanaal zich schuldig gemaakt aan bedrog en oplichting bij de uitreiking van de TMF Awards.

Tijdens de live uitzending op 1 april werden kijkers opgeroepen om sms'jes te sturen. Middels hun stem zouden zij kunnen bepalen welke muzikant tot 'Artist of the Decade' zou worden gekozen. Later bleek echter dat nog voor het evenement begonnen was aan de pers bekend was gemaakt dat Marco Borsato gewonnen had.

Rechtszaak Duitse kannibaal moet over

pegakemi had ons via de nieuws-submit te melden:

De rechtszaak tegen de Duitse kannibaal Armin Meiwes moet over. Het Duitse hooggerechtshof in Karlsruhe heeft dit vandaag besloten. Meiwes werd in 2004 veroordeeld tot 8,5 jaar cel wegens doodslag, maar volgens de verdediging kan hij slechts tot hulp bij zelfdoding worden veroordeeld. Een gerechtshof moet de zaak nu opnieuw bekijken.

Meiwes vermoordde in 2001 de 43-jarige ingenieur Bernd Jürgen en at een deel van zijn ontzielde lichaam op. Jürgen had zelf toestemming gegeven hiervoor. Aangezien kannibalisme in de Duitse wet niet strafbaar is gesteld, voerde het Openbaar Ministerie (OM) aan dat Meiwes veroodeeld moest worden wegens moord uit seksuele motieven. De rechter oordeelde echter dat er sprake was van doodslag.

Zowel de verdediging als het OM gingen in beroep tegen deze uitspraak. Het hooggerechtshof heeft nu bepaald dat een andere rechter zich opnieuw moet buigen over de vraag of er sprake was van doodslag. De advocaat van Meiwes voert namelijk aan dat zijn cliënt ten hoogste veroordeeld kan worden voor hulp bij zelfdoding, aangezien het slachtoffer vrijwillig meewerkte.

Tweede Nederlander voor Alemannia

De Duitse club Alemannia Aachen heeft voor het nieuwe seizoen een tweede Nederlandse aanvaller aangetrokken naast routinier Erik Meyer. Erwin Koen tekende een contract bij de Duitse club tot medio 2007.

Sinds 2000 komt de 26-jarige Koen uit voor Rot-Weiss Essen, maar door een spierscheuring speelt hij momenteel niet. De spits debuteerde in het betaald voetbal bij FC Groningen. Daarna was hij in Duitsland actief bij Gütersloh en Göttingen.

Bierverbod vanwege 2cm te laag plafond

Icoon opmerkelijk nieuwsBij FC Ter Apel '96 staat al jaren een koelkast in de bestuurskamer. Daarin wordt altijd een aantal biertjes bewaard. Even ontspannen na een vergadering of dorstlessen in de derde helft. Niets mis mee, zou je zeggen.

Daar denkt de Keuringsdienst van Waren echter heel anders over. Het bier moet uit de koelkast verdwijnen, en wel direct. De ruimte waarin de koelkast staat voldoet namelijk niet aan de eisen van de Drank- en Horecawet. Het probleem: het plafond is twee centimeter te laag.

Aike Jan Veninga, voorzitter van de club, vindt het grote onzin. "Het gaat om twee centimeter! Het plafond moet minimaal 2,40 meter hoog zijn, dat van ons is 2,38 meter." De bestuurders van FC Ter Apel '96 hebben de gemeente Vlagtwedde, eigenaar van het clubgebouw, gevraagd of de bestuurskamer aangepast kan worden. Burgemeester en wethouders willen er echter niets aan veranderen, en zo dreigt het verkwikkende pilsje verbannen te worden uit de koelkast van FC Ter Apel...

Uitslag 2e vrije training GP San Marino

Pedro de la Rosa heeft ook in de tweede vrije training de snelste tijd weten neer te zetten. Hij bleek sneller dan Jenson Button en teamgenoot Kimi Räikkönen.

Voor de Nederlanders verliep de tweede vrije training minder goed. Robert Doornbos had een schuiver en reed slechts een 22ste tijd. Christijan Albers wist helemaal geen tijd neer te zetten, doordat hij problemen met zijn Minardi had.

Opvallend groot was het gat tussen De la Rosa en de rest. Hij liet Jenson Button bijna zestiende achter zich en reed 1,2 seconde sneller dan Raikkonen. Daarachter zat het wel weer dicht op elkaar met met name een goede vertegenwoordiging van Ferrari, McLaren en Renault.

Uitslag tweede vrije training:

Nr.Coureur TeamTijdRondes
1 P. de la Rosa McLaren 1'20''484 31
2 J. Button BAR 1'21''052 28
3 K. Räikkönen McLaren 1'21''704 16
4 R. Zonta Toyota 1'21''889 35
5 F. Alonso Renault 1'21''899 10
6 M. Schumacher Ferrari 1'22''025 24
7 R. Barrichello Ferrari 1'22''048 22
8 A. Wurz McLaren 1'22''174 17
9 G. Fisichella Renault 1'22''211 23
10 T. Sato BAR 1'22''335 27
11 F. Massa Sauber 1'22''791 23
12 J. Villeneuve Sauber 1'22''855 22
13 J. Trulli Toyota 1'23''343 20
14 N. Heidfeld Williams 1'23''458 16
15 R. Schumacher Toyota 1'23''466 21
16 D. Coulthard Red Bull 1'23''815 20
17 N. Karthikeyan Jordan 1'23''842 16
18 M. Webber Williams 1'23''964 14
19 C. Klien Red Bull 1'24''320 38
20 T. Monteiro Jordan 1'24''573 21
21 V. Liuzzi Red Bull 1'24''626 29
22 R. Doornbos Jordan 1'25''172 15
23 P. Friesacher Minardi 1'26''620 14
24 C. Albers Minardi Geen tijd 1

Psychologisch onderzoek Mohammed B. klaar

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe observatie van Mohammed B., die vast wordt gehouden op verdenking van de moord op Theo van Gogh, is afgerond. B. verblijft sinds een week niet meer in het Pieter Baan Centrum (PBC). Vanwege het extreem gewelddadige karakter van de moord op Van Gogh achtte de rechtbank, in navolging van het Openbaar Ministerie, psychologisch onderzoek 'onontkoombaar'.

De advocaat van Mohammed B., Peter Plasman, zei dat B. gedurende het hele onderzoek heeft geweigerd mee te werken. Volgens Plasman is B. overgebracht naar een huis van bewaring. Ook moest hij terug naar het gevangenishospitaal van Scheveningen voor controleonderzoek van zijn been. Dit brak hij doordat een politieagent een kogel in zijn been schoot, voorafgaand aan zijn arrestatie. Bij zijn eerste verschijning in de rechtszaal liep hij op krukken.

Het weigeren van medewerking aan het onderzoek van het PBC heeft geen gevolgen voor het rapport wat de deskundigen van de kliniek opstellen. Klinische observatie levert meestal genoeg informatie op en het PBC kan putten uit onder andere stukken uit het strafdossier. Doel van het onderzoek is het vaststellen van de mate waarin de moord aan Mohammed B. kan worden toegerekend.

De verdachte zelf heeft laten weten dat hij zich niet wil beroepen op verminderde toerekeningsvatbaarheid. Hij wenst 'volledig verantwoordelijk' gehouden te worden. De zaak tegen Mohammed B. zal op 11 en 12 juli inhoudelijk worden behandeld.

NBA: Overzicht playoffs

Vannacht zullen de NBA-playoffs van start gaan. Hieronder een overzicht van de te spelen wedstrijden.

Eastern Conference

Miami Heat (1) - New Jersey Nets (8)
De Miami Heat waren de eerste ploeg die zeker waren van de playoffs. De winnaar van de Eastern Conference dit jaar wordt gezien als grote kanshebber voor de NBA-titel. Met sterspelers Shaquille O'Neal en Dwyane Wade in de gelederen hebben de Heat een zeer grote kans om ver te komen.

De Nets hebben een moeilijk seizoen achter de rug. In de zomer vertrokken belangrijke spelers als Kenyon Martin en Kerry Kittles. Ook moesten de Nets Richard Jefferson al vroeg missen wegens een zware blessure. In december kwam echter Vince Carter over van Toronto. Met Carter en Jason Kidd begonnen de Nets een inhaalslag. De laatste playoff-plek werd uiteindelijk op de laatste dag veilig gesteld, door een beter onderling resultaat met Cleveland.

Detroit Pistons (2) - Philadelphia 76ers (7)
De regerend kampioen Detroit begon het seizoen niet zoals het een kampioen betaamt. Pas in de tweede helft van het reguliere seizoen begon de motor te draaien en kwamen de resultaten ook. Detroit blijft de te kloppen ploeg in de Eastern Conference. Hun tegenstanders zullen echter van goede huize moeten komen om de "Wallace's" (Ben en Rasheed, red.) af te stoppen.

De Sixers van sterspeler Allen Iverson stelden hun playoff-plek ook pas in de laatste wedstrijden veilig. Met het halen van Chris Webber hebben de Sixers een zeer sterke troef in handen gekregen. Als Webber en Iverson elkaar goed kunnen vinden, hebben de Sixers één van de sterkste aanval in het oosten.

Boston Celtics (3) - Indiana Pacers (6)
De Celtics hebben tijdens de trades goede zaken gedaan. Zij haalden Antoine Walker terug naar Boston in ruil voor Gary Payton, waarna zij Payton een paar dagen later met een free transfer weer terug haalden. Het duo Paul Pierce en Walker, met Payton op de achtergrond, zorgden ervoor dat Boston dit jaar met de Atlantic Division aan de haal ging.

De Indiana Pacers toonden zeer veel veerkracht dit seizoen. Al na 15 wedstrijden in het reguliere seizoen moesten zij vanwege de vechtpartij in Detroit Stephen Jackson, Jermaine O'Neal en Ron Artest met schorsingen missen. Artest is de enige van dit trio die dit seizoen niet meer in actie komt. Het is voor oudgediende Reggie Miller de laatste kans om een titel te winnen.

Chicago Bulls (4) - Washington Wizards (5)
De Bulls mogen wel dè verassing van dit jaar genoemd worden. De "Baby-Bulls" konden het seizoen niet slechter beginnen met 14 nederlagen in de eerste 15 wedstrijden. Maar de rookies van de Bulls toonden hun klasse en zo spelen de Bulls voor het eerst sinds 1998 weer in de playoffs.

Ook de Wizards zorgden voor een verassing dit seizoen. Door verzorgd spel en een zeer sterk spelende Gilbert Arenas bereikten ook de Wizards sinds een lange tijd de playoffs. 1997 was de laatste keer, toen heette de club nog Washington Bullets.

Western Conference
Phoenix Suns (1) - Memphis Grizzlies (8)
Grote favoriet in het westen zijn de Suns. Het team met het beste record in de NBA (62-20) heeft in Steve Nash een potentiele MVP-kandidaat in de ploeg. Nash, overgekomen van Dallas afgelopen zomer, zal de beslissende factor gaan spelen met zijn vaak geniale assists. Het is echter de vraag of de Suns hun 'run-and-fly' basketball kunnen volhouden in de playoffs. Mocht dit het geval zijn, zullen de Suns ver reiken.

Memhpis zal het in tegenstelling tot de Suns vooral van hun defence moeten hebben. Met Shane Battier, James Posey en Bonzi Wells hebben de Grizzlies een ijzersterke verdediging. Aanvallend heeft Mike Miller zich enorm ontwikkeld, hij zal degene zijn die het team op sleeptouw moet nemen.

San Antonio Spurs (2) - Denver Nuggets (7)
De Spurs zijn de laatste jaren altijd een kanshebber geweest voor de titel. Met sterspeler Tim Duncan, Tony Parker en Manu Ginobli wordt er dit jaar ook weer veel verwacht van de Spurs. Belangrijk zal zijn of Duncan fit kan beginnen aan de playoffs.

De Nuggets, met onze landgenoot Francisco Elson, zijn de revelatie in het westen. Sinds George Karl coach werd in Denver hebben de Nuggets zich vanuit een schijnbaar kansloze positie opgewerkt naar een prima zevende playoff-plek. Sinds de All-star break zijn de Nuggets het beste team met 24 overwinningen in 29 wedstrijden.

Seattle Supersonics (3) - Sacramento Kings (6)
Seattle is één van de best schietende teams in de NBA. Alle ogen zullen gericht zijn op All-star Ray Allen. De Sonics deden lang mee in de strijd om de Western Conference, maar moesten mede door blessures afhaken in deze strijd. Belangrijk zal dan ook zijn of Rashard Lewis en Vlad Radmanovic fit genoeg zullen zijn.

Net iets beter qua schotpercentage zijn de Sacramento Kings. Door het verlies van Chris Webber hebben de Kings iets in moeten boeten onder het bord, maar daarbuiten zijn zij levensgevaarlijk. Pedrag Stojakovic, één van de beste schutters in de NBA, zal de te stoppen man zijn. Mocht dit lukken, kunnen de Kings altijd nog terugvallen op Cuttino Mobley of Mike Bibby.

Dallas Mavericks (4) - Houston Rockets (5)
Gevaarlijke outsider in het westen zijn de Mavericks. De Duitser Dirk Nowitzki is de grote man in Dallas, maar de Mavs hebben een brede selectie met zeer goede spelers. Sinds Avery Johnson de taken als coach heeft waargenomen is Dallas bezig aan een goede serie. Als het verdedigend klopt, kunnen de Mavs nog voor een verassing zorgen.

Ook de Rockets met het superduo Tracy McGrady en Yao Ming zijn outsiders in het westen. Als McGrady en Ming de nodige hulp krijgen van de rest van het team kan ook Houston voor een verassing zorgen.

PSV wil Bekerfinale in eigen huis spelen

PSV wil de finale van de Amstel Cup graag in het eigen Philips-stadion gaan spelen in plaats van in de Rotterdamse Kuip.

De Eindhovense club zal daarover gaan praten met tegenstander Willem II. Als die club daar iets voor voelt, zal het voorstel daartoe worden ingediend bij de KNVB.

Trainer Hiddink zei vrijdag dat de accommodatie van PSV waarschijnlijk gemakkelijker volloopt voor de Brabantse tweestrijd dan het Feyenoord-stadion, waarmee de KNVB een contract heeft.

Ploegen Luik-Bastenaken-Luik

Op basis van de startlijst hieronder de ploegen voor de Luik-Bastenaken-Luik (Liège-Bastogne-Liège). Omdat voor veel ploegen dit nog niet hun definitieve teams zijn zullen we dit bericht de komende dagen nog updaten. Voor de wissels in je ploeg heb je nog tot het einde van zaterdag de tijd.

Gerolsteiner
Davide Rebellin
Marcus Fothen
Andrea Moletta
Ronny Scholz
Marco Serpellini
Fabian Wegmann
Beat Zberg
Marcus Zberg
Davitamon-Lotto
Cadel Evans
Serge Baguet
Christophe Brandt
Björn Leukemans
Axel Merckx
Preben Van Hecke
Wim van Huffel
Johan van Summeren

Quick Step
Paolo Bettini
Davide Bramati
Addy Engels
Marc Lotz
Filippo Pozzato
Patrik Sinkewitz
Bram Tankink
Rik Verbrugghe
CSC
Ivan Basso
Kurt Asle Arvesen
Vladimir Gusev
Peter Luttenberger
Andrea Peron
Fränk Schleck
Nicki Sørensen
Jens Voigt

Euskaltel
Samuel Sanchez Gonzalez
Iker Camaño Ortuzar
Unai Etxebarria Arana
Koldo Fernandez de Larrea
Markel Irizar Aramburu
Inaki Isasi Flores
Inigo Landaluze Intxaurraga
Illes Balears
José L. Arrieta Lujambio
Vicente Garcia Acosta
Cayetano Julia Cegarra José
Francisco Mancebo
Aitor Osa
Vicente Reynes
Alejandro Valverde
Xabier Zandio

Liberty Seguros
David Etxebarria
Carlos Barredo
Koen De Kort
Jörg Jäksche
Isidro Nozal
Sergio Paulinho
Marcos Serrano
Angel Vicioso
Saunier Duval
Constantino Zaballa
David de la Fuente
Juan Carlos Dominguez
Juan Manuel Garate
Fabian Jeker
Manuele Mori
Joaquin Rodriguez
Oliver Zaugg

Bouygues Telecom
Laurent Brochard
Walter Bénéteau
Anthony Charteau
Pierrick Fédrigo
Maryan Hary
Jérome Pineau
Didier Rous
Thomas Voeckler
Cofidis
David Moncoutie
Leonardo Bertagnolli
Sylvain Chavanel
Peter Farazijn
Bingen Fernandez
Dmitriy Fofonov
Thierry Marichal
Cédric Vasseur

Crédit Agricole
Andrey Kashechkin
Francesco Bellotti
Pietro Caucchioli
Patrice Halgand
Sebastien Joly
Christophe Le Mevel
Christophe Moreau
Nicolas Vogondy
T-mobile
Giuseppe Guerini
Matthias Kessler
Bram Schmitz
Oscar Sevilla
Alexander Vinokourov
Christian Werner
Steffen Wesemann
Bernhard Kohl

Française des Jeux
Philippe Gilbert
Freddy Bichot
Mickaël Delage
Christophe Detilloux
Christophe Di Gregorio
Frédéric Finot
Arnaud Gerard
Thomas Lövkvist
Domina Vacanze
Mirko Celestino
Andriy Grivko
Maxim Iglinskiy
Ruslan Ivanov
Luca Solari
Paolo Valoti
Alessandro Vanotti

Fassa Bortolo
Kim Kirchen
Massimo Codol
Dario Frigo
Massimo Giunti
Volodimir Gustov
Vincenzo Nibali
Roberto Petito
Kanstantsin Siutsou
Lampre - Caffita
Damiano Cunego
Gerrit Glomser
David Loosli
Daniele Righi
Alessandro Spezialetti
Gorazd Stangelj
Sylvester Szmyd
Patxi Xabie Vila Errandonea

Liquigas - Bianchi
Danilo di Luca
Michael Albasini
Patrick Calcagni
Kjell Carlström
Mauro Gerosa
Marcus Ljunqvist
Matej Mugerli
Franco Pellizotti
Rabobank
Oscar Freire
Michael Boogerd
Erik Dekker
Maarten den Bakker
Karsten Kroon
Gerben Löwik
Joost Posthuma
Pieter Weening

Phonak
Oscar Pereiro Sio
Santiago Botero
Santos Gonzalez
Ignacio Gutierrez
Miguel A. Martin Perdiguero
Johann Tschopp
Tadej Valjavec
Steve Zampieri
Discovery Channel
Stijn Devolder
Ryder Hesjedal
Benoit Joachim
Jonathan Patrick Mc Carty
Benjamin Noval Gonzalez
Pavel Padrnos
Jurgen van den Broeck

Chocolade Jacques - T Interim
Benny De Schrooder
Pieter Ghyllebert
Pieter Mertens
Jef Peeters
Tom Stubbe
Frederik Veuchelen
Frederik Willems
Maarten Wijnants
Landbouwkrediet
Sergey LaGutin
Mathieu Criquielion
Thierry De Groote
Bert de Waele
Maxime Monfort
Nico Sijmens
Geert Verheyen
Johan Verstrepen

MrBookmaker
Angel Castresana Dal Val
Camille Bouquet
Johan Coenen
Ben Day
Laurent Paumier
Matthé Pronk
Erwin Thijs
Kurt Van De Wouwer
AG2R Prévoyance
Stéphane Goubert
Mikel Astarloza Chaurreau
Sylvain Calzati
Iñigo Chaurreau Bernadez
Philip Deignan
Cyril Dessel
Simon Gerrans
Ludovic Turpin

RAGT Semences
Christophe Rinero
Eric Berthou
Renaud Dion
Nicolas Dulac
Hubert Dupont
Yoann le Boulanger
Ludovic Martin

Drie maanden schorsing voor Barthez

Doelman Fabien Barthez heeft van de Franse voetbalbond een schorsing van drie maanden opgelegd gekregen.

Afgelopen februari spuugde de sluitpost naar een arbiter tijdens de oefenwedstrijd van zijn ploeg Olympique Marseille tegen Wydad Casablanca. Op videobeelden is te zien dat Barthez hem dreigt te slaan, maar zich inhoudt en de scheidsrechter bespuugd.

De disciplinaire commissie van de Franse bond besloot mild te zijn voor Barthez. Normaal staat er voor het vergrijp een schorsing van minstens een half jaar. "Hij heeft niet in het gezicht van de scheidsrechter gespuugd maar hij spuugde wel degelijk naar de official", aldus de verklaring van de commissie.

Door schorsing, die loopt tot 25 juli, zal de keeper het slot van de Franse competitie missen.

E3 line-up CDV

CDV heeft ook haar E3 line-up bekend gemaakt. Het bedrijf is onder meer bekend van Codename: Panzers, Sudden Strike en Blitzkrieg. Dit zijn de games die ze zullen showen:
"[...]
American Conquest: Divided Nation

Divided Nation is the heir to the successful American Conquest RTS series. CDV and GSC GameWorld return to offer the player an opportunity to experience the American Civil War and key events immediately prior to and following the conflict that changed the United States. In Divided Nation, players take on multiple roles in 19th century America, including Civil War General, pirate commander and militia leader in the Texas War of Independence.

Blitzkrieg II

Return to the battlefields of World War II in the much anticipated sequel to the award-winning Blitzkrieg. Play as the Soviet Union, Germany or the United States as you command troops through historically inspired battles in an expansive chapter-driven campaign system of over 90 missions. More than 200 unit types are available for action that rages across all new 3D renderings of Northern Africa, Europe, the Eastern Front and the Pacific theater. Key features include direct control of air forces, naval units and coastal operations, a fully destructible environment, a full-featured editor and the series' trademark attention to detail and historical authenticity.

Codename: Panzers, Phase Two

The Panzers are back on the attack. Phase Two offers gamers everything they enjoyed about the original and then some. This time the player takes command of forces in Northern Africa, the Mediterranean and the Balkans as Axis, Allies or Yugoslavian resistance fighters. Already known for its genre-defying combat action, Phase Two also offers an improved 3D graphics engine and AI for even more amazing, nail-biting game play. Pedigreed Hollywood screenwriters and voice talent provide a compelling, immersive story as the ideal backdrop against which armchair generals compete for supremacy.

War Front: Turning Point

What would happen if Hitler had been assassinated early on in WWII and the German war engine came under control of a new regime? Digital Reality and CDV aim to answer that question in War Front: Turning Point, bringing gamers an "alternate reality" strategy game. Gamers will be exposed to a whole new WWII timeline, new battles and a variety of secret and experimental weapons. Eye-popping graphics and a refreshing plot will keep gamers pinned to their PCs as they attempt to alter or ensure the historical outcome of World War II.

War Leaders: Clash of Nations

In War Leaders, gamers will assume the role of historical commanders, in an attempt to lead their nations to victory in World War II through economic, diplomatic and military means. Players must lead their nations both on and off the battlefield, negotiating with allies while crushing those who dare oppose them.
[...]"


Man verkrachtte tieners

Icoon misdaad nieuws Een 23-jarige man uit Dordrecht heeft bekend vier verkrachtingen te hebben gepleegd. Ook gaf hij twee aanrandingen toe. Hij verkrachtte onder meer een veertienjarig meisje en randde een veertienjarige aan. De politie sluit niet uit dat hij meer slachtoffers heeft gemaakt.

Halverwege maart legde de Politie Zuid-Holland-Zuid een verband tussen enkele zedenzaken. Die waren vanaf de zomer in 2004 gepleegd. Vanaf dat moment was de recherche extra alert. Op vijf april werd de serieverkrachter op heterdaad betrapt en gearresteerd. Toen volgde hij een vijftienjarig meisje op de fiets en riep hij seksueel getinte opmerkingen; waarna hij haar onzedelijk betastte.

De man verkrachtte in juni 2004 een negentienjarige in een kelderbox. Op 31 augustus 2004 werd door de man op de Constantijn Huijgenslaan in Papendrecht een 14-jarig meisje uit Papendrecht aangerand. Een paar maanden later, op 12 november 2004, verkrachtte hij op de Abraham Kuijperweg een zestienjarig meisje uit Dordrecht. Zij fietste die avond naar huis en werd vervolgens door de man in de bosjes verkracht.

Ook verkrachtte hij op dinsdagavond 16 november 2004 een 20-jarige vrouw uit Papendrecht. Zij was aan het skeeleren. In februari van dit jaar verkrachtte hij een meisje van veertien, dat op weg was naar school.

De zaken zorgden voor veel beroering. Onder andere Opsporing Verzocht en 'Meldkamer' van SBS besteedden er meermaals aandacht aan.

[Upd]Maxwell scheurt voorste kruisband

Ajacied Maxwell is zeer waarschijnlijk enkele maanden uitgeschakeld. De speler werd aan het einde van de eerste helft van de bekerwedstrijd Willem II - Ajax schreeuwend van de pijn per brancard van het veld afgedragen nadat hij verkeerd was neergekomen na een sliding van Willem II'er Nelson Wau.

Na een eerste diagnose is de medische staf van de Amsterdamse club tot de conclusie gekomen dat er een voorste kruisband afgescheurd is. Door deze kwetsuur zal de Brazilaanse speler naar verwachting enkele maanden uitgeschakeld zijn, waardoor zijn seizoen nu voorbij is.

Eerder liep aanvaller Mauro Rosales na een tackle van Nelson Wau ook al een forse blessure op. Ook de Argentijnse aanvaller komt dit seizoen niet meer in actie.

Update 13:50

Nader onderzoek vrijdag heeft geconstateerd dat Maxwell zijn voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd. Maxwell zal moeten worden geopereerd en zal ongeveer acht maanden uit de roulatie zijn.

Margraten en Oudenbosch willen NK

Het Limburgse Margraten en het Brabantse Oudenbosch hebben zich bij de Koninklijke Nederlandse Wielrenunie (KNWU) gemeld als kandidaat voor het Nederlands kampioenschap wielrennen. Dit jaar wordt het NK voor de derde en laatste keer in Rotterdam gehouden.

Het Limburgse Margraten lijkt de beste papieren te hebben om in 2006 het evenement te organiseren. De KNWU zou namelijk het liefst terugkeren naar Limburg, zeker na de positieve ervaringen met Landgraaf. "Het is geen geheim dat we graag terug willen naar Limburg. Of dat gebeurt is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is een goed parcours de eerste vereiste, maar daar maken we ons wat Margraten betreft geen zorgen over. Andere kanten van het verhaal zijn de financiën en aanwezige faciliteiten", zegt KNWU-voorzitter Joop Atsma.

Vooral het parcours is een belangrijk punt voor de KNWU. In Rotterdam en Nijmegen, waar de laatste jaren de NK's plaatsvonden, was de omloop vaak niet selectief genoeg. En dat is nu net wat veel mensen binnen de Nederlandse wielerwereld graag willen zien. "Natuurlijk zijn er mensen die vlakke parcoursen leuk vinden. Maar er gaan in de wielerwereld behoorlijk veel stemmen op om terug te keren naar Zuid-Limburg", zegt Constant Nuytens, bestuurslid van de KNWU en burgemeester van Valkenburg. Ook wielrenners als Max van Heeswijk en Marc Lotz gaven eerder te kennen te snakken naar een ander parcours.

Margraten heeft voor het NK drie mogelijke parkoersen klaarliggen: een rondje via de Bemelerberg, eentje in Sint Geertruid (met de klim van de Bukel) of - de favoriet in Margraten - een ronde in de buurt van Mheer/Noorbeek, met de beklimming van het Mheerelindje.

Maar voordat de renners over één van deze parkoersen gaan fietsen, zal de Limburgse plaats toch eerst op bestuurlijk vlak moeten winnen van Oudenbosch, dat vorig jaar al eens als startplaats voor een etappe in de Ronde van Nederland fungeerde. Als het kampioenschap wordt toegewezen aan Oudenbosch dan zal het NK voor het eerst sinds 1975 op Brabantse bodem gereden worden. Hennie Kuiper werd toen in Hoogerheide Nederlands kampioen bij de profs

Geval van Creutzfeldt-Jakob in Nederland

Botje96, Pseik-O, MoWi en Molluck hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Nederland is voor het eerst de ziekte Variant Creutzfeldt-Jakob (vCJD) vastgesteld. De ziekte werd half april ontdekt bij een patiënt in het Mesos Medisch Centrum in Utrecht. Een woordvoerder van het centrum doet geen mededelingen over de identiteit van de patiënt, maar volgens andere bronnen zou het gaan om een 26-jarige vrouw.

Creutzfeld-Jakob wordt gekenmerkt door een sponsachtige degeneratie van de hersenen en wordt veroorzaakt door bepaalde eiwitten, zogenaamde prionen. De ziekte is de menselijke variant van BSE, ook bekend onder de naam 'gekkekoeienziekte'. Besmetting is onder andere mogelijk door besmette instrumenten bij operaties en transplantatie van zenuwweefsel. Sinds kort bestaat het vermoeden dat vCJD ook overgedragen kan worden via het bloed.

Aangezien de patiënt geen bloed- of weefseldonor is geweest, en ook geen bloed- of weefseldonatie heeft gehad, is de besmetting waarschijnlijk het gevolg van het eten van besmet rundvlees. De bron van de besmetting is moeilijk te achterhalen, omdat het jaren kan duren voordat de ziekte zich openbaart. Symptomen van Creutzfeld-Jakob zijn toenemende dementie, krampachtige bewegingen en onstabiel lopen. In latere stadia kan de patiënt niet meer bewegen. Vooralsnog is geen genezing mogelijk.

De ziekte dook eerder op in Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Canada, de Verenigde Staten, Italië en Japan. In totaal zijn er 170 patiënten geweest, waarvan 155 afkomstig waren uit Groot-Brittannië.

Sinds bekend werd dat het eten van met BSE besmet rundvlees Creutzfeld-Jakob kan veroorzaken zijn in de meeste landen maatregelen genomen. In Nederland worden alle gevoelige runderen na het slachten op BSE getest. Ook worden de hersenen en het ruggenmerg apart verzameld en vernietigd.

Ondanks dat het risico dat de Nederlandse patiënt anderen besmet heeft gering is, heeft de Inspectie voor Gezondheidszorg een onderzoek ingesteld. Nederland heeft de Europese autoriteiten op de hoogte gesteld van het ziektegeval.

Uitslag 1ste vrije training GP San Marino

Pedro de la Rosa heeft in de eerste vrije training voor de Grand Prix van San Marino iedereen achter zich gelaten. Robert Doornbos werd achttiende, voor Christijan Albers die de twintigste tijd neerzette.

Net zoals bij voorgaande races, werd de eerste vrije training vooral door de teams in de achterhoede gebruikt om rondes te maken. Robert Doornbos wist in deze training dan ook het meeste aantal rondes te rijden. Het debuut van Minardi was minder succesvol dan gehoopt. In de eerste snelle ronde van Patrick Friesacher bleef hij halverwege de baan steken.

De topteams besloten pas na een half uur zich op de baan te laten zien. De derde rijders pakten de topposities. Pedro de la Rosa zette de snelste tijd neer en Ricardo Zonta de tweede tijd. Daarachter pakken de smaakmakers van vorig seizoen, Michael Schumacher en Jenson Button, de derde en vierde tijd.

Uitslag eerste vrije training Imola:

Nr.Coureur TeamTijdRondes
1 P. de la Rosa McLaren 1'21''060 17
2 R. Zonta Toyota 1'21''174 21
3 J. Button BAR 1'21''805 6
4 M. Schumacher Ferrari 1'22''085 14
5 C. Klien Red Bull 1'22''736 20
6 T. Sato BAR 1'22''945 6
7 K. Räikkönen McLaren 1'22''962 5
8 N. Heidfeld Williams 1'23''086 8
9 A. Wurz McLaren 1'23''391 5
10 M. Webber Williams 1'23''532 8
11 R. Barrichello Ferrari 1'23''797 10
12 V. Liuzzi Red Bull 1'24''052 22
13 D. Coulthard Red Bull 1'24''126 8
14 F. Massa Sauber 1'24''175 13
15 J. Villeneuve Sauber 1'24''255 8
16 N. Karthikeyan Jordan 1'24''512 18
17 T. Monteiro Jordan 1'25''257 16
18 R. Doornbos Jordan 1'25''555 26
19 R. Schumacher Toyota 1'26''333 4
20 C. Albers Minardi 1'27''353 10
21 P. Friesacher Minardi 1'27''411 13
22 G. Fisichella Renault Geen tijd 2
23 F. Alonso Renault Geen tijd 2
24 J. Trulli Toyota Geen tijd 1

Iverson, Stoudemire spelers van de maand

Philadelphia 76ers' Allen Iverson en Phoenix Suns' Amaré Stoudemire zijn uitgeroepen tot spelers van de maand april voor respectievelijk de Eastern en Western Conference.

In de maand april was Iverson de beste schutter van de league met gemiddeld 32.8 punten. Ook kwam de guard tot 9.1 assists gemiddeld, tweede in de league. Zijn beste wedstrijd kende Iverson tegen Charlotte waarin hij tot 48 punten, acht assists en zeven rebounds kwam.

Stoudemire is de op één na beste schutter in de Western Conference en vijfde in de gehele league met 25.9 punten. Ook pakte Stoudemire gemiddeld 10.7 rebounds en gaf 2.3 assists. Hoogtepunt waren zijn 44 punten en 17 rebounds tegen Golden State.

Snoei nieuwe trainer Go Ahead Eagles

Mike Snoei is per aankomend seizoen de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. Snoei tekende een contract voor drie jaar bij de club uit Deventer.

Snoei, die nu nog trainer van Sparta is, is met de Rotterdamse club nog volop in de race om de titel in de Gouden Gids divisie. Toch nam het bestuur van Sparta de belissing om niet door te gaan met de coach, Wiljan Vloet zal vanaf volgend seizoen de scepter zwaaien in Rotterdam.

Go Ahead maakt onder Raymond Libregts, die naar FC Groningen vertrekt om daar assistent-trainer te worden, een matig seizoen door. De club die lang in onzekerheid verkeerde door grote financiële zorgen staat op een zestiende plaats in de Gouden Gids divisie.

Grote brand in Sliedrechtse school

BrauN had ons via de nieuws-submit te melden:

Vanochtend is er in het Griendencollege te Sliedrecht een brand ontstaan. De brand vond plaats in een bijgebouw van de school waar zich de aula, keuken en gymzaal bevinden. Er zijn geen slachtoffers gevallen

Het vuur werd aan het einde van de ochtend ontdekt achter een podium in de aula. Door de brand ontstond er een enorme rookontwikkeling die tot ver in de wijde omtrek was te zien. De ruim 200 leerlingen konden op tijd worden gered en zijn ondergebracht op een nabijgelegen korfbalveld.

Subsidie voor dubieuze instellingen A'dam

Icoon Binnenlands nieuws Uit een inventarisatie van de gemeente Amsterdam blijkt dat een aantal organisaties hun subsidies mogelijk voor dubieuze activiteiten heeft aangewend. Het betreft hier ongeveer vijftig Amsterdamse organisaties die het gemeenschapsgeld mogelijk voor terroristische acties gebruikten.

Kort na de moord op Theo van Gogh werd in de hoofdstad het actieplan Wij Amsterdammers opgesteld. Doel van dit programma is het terrorisme en radicalisering onder Amsterdammers tegen te gaan.

Zo is er onder meer gekeken naar welke subsidies de gemeente en stadsdelen verstrekken aan organisaties en hoe die het geld besteden. Uit het onderzoek, onder leiding van burgemeester Cohen, kwam naar voren dat vijftig organisaties de subsidie voor 'terroristische of radicaliserende doeleinden' gebruiken. De gemeente gaat de organisaties nader onderzoeken en wil misbruik aanpakken.

Gameconcert aangekondigd

Op 6 juli zal misschien wel het grootste gameconcert ooit te horen zijn in de Hollywood Bowl, een groot natuurlijk amfi-theater in Hollywood. Het concert wordt uitgevoerd door het philharmonisch orkest van Los Angeles, een koor zorgt voor de stukken zang. Er wordt een hele show van gemaakt met lasers, lampen, beeldschermen en acteurs. Uit de volgende games zullen muziekstukken gespeeld worden:

-Halo
-Metal Gear Solid
-Warcraft
-Tron
-Myst
-Medal of Honor
-Tomb Raider
-Advent Rising
-Sonic The Hedgehog
-Headhunter
-Beyond Good & Evil

Nieuwe filmpjes S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

In Kiev heeft men een paar dagen geleden op een beurs een multi-player tournament gehouden van S.T.A.L.K.E.R. Hier speelde men op testers_mp_factory""-map tegen elkaar voor een compleet nieuwe pc met alle toeters en bellen. De mensen van oblivion-lost.com hebben hierbij erg goed gelet op deze speelmodus en een kleine waslijst van hun bevindingen online gezet:
"[...]
* If someone shoots at you and you shoot back and take away the same amount of health at the same time, both will die.
* The name of the multiplayer map was "testers_mp_factory".
* I noticed 3 anomalies: "Shock", a gravitational anomaly and the "Meat Mincer".
- The so called "Shock" anomaly strikes you with lightning. I sprinted through it when it began to charge, but, fortunately, it didn't get me.
- The second anomaly "sucked" the player in and killed him.
- And the third one was incredible. I still don't fully understand what it does in the begining, but after you're killed, in it the dead body begins to spin (or swirl) in the air and explodes like a baloon, that is, torn into pieces (see video). A great thing - lots of blood.
* On the level mentioned, there were 3 dead, static cars - a Kraz, Kamaz and Zaporozhets.
* Ragdolls were amazing.
* Respawn looks cool, reminiscent of the Terminator movies: When the process of respawning begins, a small lightning strikes near you.
* PR manager Oleg Yavorsky reads Oblivion-Lost.com regularly, so they've not forgotten the S.T.A.L.K.E.R. community.
* Boxes and other objects seemed quite static, not movable. However, the physics engine was in use in regards to material penetration etc.
* Sounds were amazing, everything had its very own specific sound.
* The game crashed a few times, but it was A LOT MORE stable than the last time I played it.
* The Gamespy client was used for connecting.
* After respawning you are in a "god-mode" for about 5 seconds. During this period there's a sign over your head. There's a very cool animation when you shoot at someone who is immortal as the player has an invisible shield, but when a bullet strikes the god-like player, it shows smoke like on water - really difficult to describe
* Every anomaly seems to need some little time to charge. You do have the possibility to sprint through them if you're quick enough.
* When you begin to play , you have some money and you can buy a gun and some armour. If after dying you still have enough money, all stuff is rebought automatically (or you can open the buying menu). On the contrary, if you do not possess any money, the buying window opens and you have to decline gun, armour, both or something else.
[...]"


Tevens kun je wat filmpjes downloaden die op het evenement zijn gemaakt. Het zijn helaas wel filmpjes die zijn opgenomen met een videocamera die gericht stond op een plasmascherm, dus de kwaliteit is niet al te best. Je kunt de filmpjes hier vinden.


Beelden uit het moderne leven

'En als je me een keer van achteren neemt?'
De opmerking kwam zo onverwachts dat hij van schrik zijn halve knäckebröd inhaleerde.
'Sorry?' kraakte hij, nadat de ergste hoestbuien waren verdwenen.
'Hannie zweert erbij,' zei zijn vrouw met een blik die heen en weer schoot tussen schaamte en vastberadenheid.
'Hannie?'
'Je weet wel, mijn collega.'
'Ik heb liever niet dat je ons seksleven bespreekt met die rare collega's van je,' zei hij, terwijl hij een nieuw knäckebrödje smeerde.
'Hannie is niet raar, die geeft relatietherapie in haar vrije tijd.'
'Ik dacht dat ze een cursus Reiki deed?' zei hij, zijn aandacht alweer half op de opengeslagen krant voor hem.
'Nee, dat werd te duur, ze helpt nu mensen met relatieproblemen. Ze heeft een hele stapel van die papiertjes bij haar in de buurt in de bus gedaan. Professor Krashiva noemt ze zich.'
'Ah ha.'
'Ze heeft best al wel wat klanten.'
'Hm hm.'
'En ze verdient er aardig mee.'
'Zo zo.'
Met de vlakke hand sloeg zijn vrouw op de tafel en voor de tweede keer die ochtend schrok hij zich een hoedje. Hij keek op van zijn krant in het laaiende gezicht van zijn vrouw.
'Godverdomme Henk, je luistert nooit naar me!'
'Ik luister wel. Je had het over Hannie.'
'Het gaat helemaal niet over Hannie! Het gaat over ons en hoe wij de laatste tijd samen leven!' beet ze hem toe.
'Hoe wij samenleven? Wat is daar mis mee?'
'Jezus Henk, als ik je dat nog moet gaan uitleggen, dan weet ik het ook niet meer.'
Hij vouwde zijn krant dicht en stopte hem in zijn tas. Aan lezen zou hij pas weer toekomen op kantoor.
'En jij en Hannie denken dat een beetje anale seks de oplossing is voor onze problemen.'
'Nee natuurlijk niet,' zei zijn vrouw zachtjes, 'maar we zijn al zo lang niet meer intiem geweest. Ik weet niet meer wat ik moet doen, ik weet alleen dat ik zo niet verder wil.'
'Ik moet gaan,' zei hij en stond op, 'we praten hier vanavond verder over.'
Ze keek hem vol onbegrip aan. In haar ogen zag hij de vraag die ze wilde stellen: 'hoe kun je weggaan op een moment als dit?' In plaats daarvan zei ze: 'je ziet maar' en liep de keuken uit.

De ochtend ging maar langzaam voorbij. Zijn onverschilligheid thuis was een façade. De woorden van zijn vrouw bleven malen in zijn hoofd. Hij had al verwacht ooit voor de keuze te worden gesteld, het had alleen wel wat langer mogen duren. Zijn vrouw had gelukkig geen idee. Ondanks alles hield hij nog steeds van haar en dat maakte de keuze niet veel makkelijker. De klok aan de wand kondigde het middaguur aan. Het was lunchtijd. Een kwartiertje later liep hij door het bos dat vlakbij kantoor lag. Ergens midden in het bos bleef hij staan en gluurde door de dichte begroeiing. Hij zag hem naast één van de bomen staan en glimlachte. Vanaf het pad was hij alleen te zien als je wist dat er iemand stond. En zo moest het ook. Eigenlijk was het ironisch. De oplossing die zijn vrouw bedacht had voor hun relatieproblemen was op een bepaalde manier juist wat de problemen veroorzaakte. Even bleef hij nog op het pad staan. Was de keuze die hij gemaakt had echt de juiste of was het de grootste vergissing van zijn leven? Hij zou er snel genoeg achter komen. Toen ademde hij diep in en wurmde zich tussen de struiken door.

Studenten woedend over verbouwingsoverlast

Pseik-O en gr8w8 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsStudenten die wonen aan een flat in de Weesperstraat in Amsterdam zijn het nu echt zat. De verbouwing aan hun studentenflat duurt al acht maanden en het einde is nog niet in zicht. Eind september 2004 kregen de 230 bewoners een brief van woningstichting De Key dat de werkzaamheden in verband met de brandveiligheid, elektriciteitsvoorziening, en plafonds drie tot vier maanden zouden gaan duren. Over overlast voor de bewoners werd met geen woord gerept.

Marieke de Hoon, die in de flat woont: "Inmiddels zitten wij al acht maanden in de troep. De bouwvakkers beginnen om half zeven 's ochtend met boren, soms hebben we dagen lang geen warm water en de stroom valt geregeld uit. Door lekkende gasleidingen en het ontbreken van noodverlichting is de situatie hier soms levensgevaarlijk."

De bewonerscommissie overhandigde gisteren een verslag van de overlast aan de directeur van De Key. Ze eisen met terugwerkende kracht 25 procent van de huur terug, sinds het begin van de overlast en voor iedere verdere dag dat de werkzaamheden nog doorgaan.

Ook op het forum wordt geklaagd over de verbouwing van de flat aan de Weesperstraat. Klik hier voor het klaagbaak-topic.

AZ volgt jonge Zweed

De Zweedse krant Aftonbladet en het Algemeen Dagblad melden dat AZ serieuze belangstelling heeft voor Dusan Djuric.

De 20-jarige jeugdinternational speelt momenteel voor het Zweedse Halmstads BK, en is inmiddels al meerdere maken bekeken door scouts van de Alkmaarse club. Chef-scout Jan Fransz vertrekt aankomend weekend naar Zweden, wat er op duid dat de interesse groot is. In eigen land wordt Djuric, een aanvallende middenvelder, gezien als de nieuwe Freddie Ljungberg.

Colombiaans voetbalelftal uitgemoord

frut666 had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen Colombiaans voetbalelftal is op weg naar een voetbalwedstrijd compleet uitgemoord. De elf slachtoffers, allen tussen de 12 en 25 jaar oud, zijn door middel van schoten in het hoofd gedood. Wie achter de moorden zit is nog onduidelijk.

De moordpartij vond plaats in het zuidoosten van het land, ten oosten van de stad Cali. De lichamen werden door de daders achtergelaten in een rivier. Het gebied waar de schietpartij plaatsvond geldt als een belangrijke route voor drugssmokkel. Deze worden door zowel linkse als ultrarechtse paramilitaire organisaties gebruikt, wat de zoektocht naar de daders nog moeilijker maakt.

"We hadden heel veel geluk"

Man of the Match Tom Caluwe spraak van een ongelofelijke wedstrijd donderdagavond, nadat zijn club ten koste van Ajax de finale van Amstel Cup bereikte.

"In de eerste helft hebben wij nog redelijk gespeeld, maar in de tweede helft hebben we in de verdrukking gezeten. We hebben heel veel geluk gehad." Over zijn doelpunt: "Ik had de tijd om de bal te controleren en hem rustig langs de doelman te schuiven.'

Trainer Robert Maaskant was tevreden, maar reageerde ook bescheiden op de overwinning. "Hoe het gebeurd is laten we in het midden. Met heel veel geluk. In de eerste helft hebben we nog redelijk weerstand geboden, maar in de tweede helft zwijnden we echt. Natuurlijk hebben we een matig seizoen achter de rug en niet het voetbal gespeeld dat we hadden moeten. Maar volgend seizoen gaan we wel Europa in."

WWE Wrestlemania 21 online problemen

De Amerikaanse Xbox-versie van het worstelspel WWE Wrestlemania 21 heeft problemen met de Xbox Live mode. Het is met het spel onmogelijk om een verbinding te maken met de online dienst van Microsoft. THQ heeft nog geen reactie gegeven wat de klachten veroorzaakt of dat het gefixed gaat worden.

Of de Europese versie deze problemen ook heeft, wanneer deze 27 mei in de winkel ligt, is niet bekend.

Niet kunnen roeien dwarsboomt vluchtpoging

sulfeet had ons via de nieuws-submit te melden:

Als je een overval wilt plegen moet je natuurlijk wel zorgen dat je weg kunt komen. En als je een overval op een ambulanceboot wilt plegen, houdt dat in dat je over water zult moeten vluchten. Maar als je dat in een roeiboot doet moet je natuurlijk wel kunnen roeien. Daar hadden twee Noorse dieven echter niet aan gedacht.

Het tweetal vereerde de ambulanceboot woensdagavond met een bezoekje en ging op zoek naar geld en medicijnen. Toen het alarm afging wilden de mannen in een roeiboot vluchten, maar roeikwaliteiten bleken ze niet te bezitten. De mannen roeiden verschillende kanten op en kwamen daardoor niet erg ver. Toen ze aan wal gingen had het tochtje inmiddels zo veel tijd gekost dat de politie hen al op stond te wachten.

Sfeervolle The Witcher screens

De onbekende developer CD Projekt RED heeft nieuwe screenshots vrijgegeven van de fantasy RPG The Witcher. Het spel speelt zich af in de wereld geschapen door de Poolse auteur Andrzej Sapkowski en de speler zal de rol spelen van de Witcher. De Witcher is een warrior, die zijn hele jeugd is getrained om te vechten. Zijn geld verdient hij met het beschermen van mensen tegen weerwolven, de undeads en andere monsters.






Zesjarige ontsnapt met geweld uit politieauto

Als een volleerde crimineel heeft een zesjarig jongetje uit Roermond zich gisteren met geweld uit een politieauto weten te bevrijden. Het ventje was samen met een zevenjarig vriendje opgepakt omdat hij op een kinderboerderij stenen gooide naar dieren.

De agenten die de jongens betrapten besloten de kinderen naar hun ouders brengen. Terwijl de politiemannen het zevenjarige jongetje thuis afleverden, wist de zesjarige uit de auto te ontsnappen. Met een in de wagen liggende zaklamp sloeg hij een ruit in en klom naar buiten. Hierbij vernielde hij ook nog eens een handsfreeset.

Minder slim was dat het jongetje linea recta naar huis vluchtte. De agenten troffen het kind daar aan en namen hem alsnog mee naar het bureau, waar het jongetje zich zeer agressief gedroeg. De ouders van het kind draaien op voor de kosten van de vernielingen.

Xbox screenshots GTA:SA

Het Nederlandse officiële Xbox-tijdschrift heeft vandaag de eerste beelden en informatie uitgebracht van Grand Theft Auto: San Andreas op de Xbox. De versie voor de Xbox zal ook wat verbeteringen hebben in vergelijking met de versie op de PlayStation 2. Zo zijn de animaties stabieler, de textures verbeterd, komt er een systeem dat de lichteffecten regelt en is het mogelijk om een replay-mode te gebruiken waarvoor de harde schijf gebruikt wordt. Last but not least, deze versie zal ook co-operative met 2 controllers ondersteunen.






Simons in de belangstelling van Feyenoord

Feyenoord heeft zijn zitten gezet op de Belgische middenvelder Timmy Simons van Club Brugge, Simons zou bij de Rotterdamse ploeg voor een betere (verdedigende) organisatie moeten zorgen.

Club Brugge wil 5 miljoen euro vangen. De Rotterdammers hebben maximum 3 miljoen euro voor ogen. Simons is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Brugge, en speelde in totaal 223 wedstrijden in de Belgische Eerste Klasse, waarin hij 26 keer scoorde.

Eerder polste Feyenoord oud-speler George Boateng. De middenvelder van Middlesbrough gaf echter te kennen liever nog een paar seizoenen in Engeland te blijven alvorens aan een terugkeer te denken.

Teleurstelling Blind na uitschakeling

Na afloop van de met 1-0 verloren halve finale om de Amste Cup tegen Willem II reageerde Ajax-coach Danny Blind erg teleurgesteld.

"In de tweede helft hebben we vier honderd procent kansen niet benut. Als je zoveel kansen mist, dan ligt je eruit. Schijnbaar was het ons vanavond niet gegeven. We begonnen het duel nog wel aardig, maar werden gedurende de wedstrijd steeds slordiger. "

De enige prijs waar de Amsterdammers nu nog voor kunnen is de tweede plaats in de competitie, die plek geeft recht op een plaats in de voorronde van de Champions League. Doordat AZ een aantal slechte wedstrijden speelde, staat Ajax nu op die tweede plaats.

Naast het verliezen van de halve finale raakte Ajax ook linksback Maxwell kwijt, de Braziliaan viel zwaar geblesseerd uit. "Zonder in details te treden, kan ik wel zeggen dat dat er niet goed uitziet. Hij heeft een heel zware knieblessure", aldus Blind.

Blind ergerde zich aan aan het schotvaardigheid van zijn ploeg. "In het niet benutten van kansen hebben we een geschiedenis. We moeten leren om de eerste of tweede kans te maken en niet pas de vierde of vijfde mogelijkheid. Want als je dat doet, kom je teveel in de problemen. Dat is vanavond maar weer eens gebleken. Want die vier kansen, waren echt uitgespeeld. Het was niet eens zo dat er een keeper in de weg lag. We hebben ze gewoon gemist."

AC Milan - PSV waarschijnlijk uitverkocht

De verkoop van tickets voor de halve finale tussen AC Milan en PSV verloopt boven verwachting en de Italianen gaan ervan uit dat het San Siro-stadion met 85000 toeschouwers tot de nok toe gevuld zal zijn.

Een week voor de wedstrijd zijn er al bijna 73000 kaarten verkocht, wat de Italiaanse club meer dan 2,5 miljoen Euro zal opleveren. Naar verwachting zal de Eindhovense club in Milaan door zo'n 6000 fans gesteund worden.

PSV verwacht overigens dat de return in Eindhoven ook compleet uitverkocht zal zijn.

Mail en sms slechter voor IQ dan cannabis

Regelmatig gebruik van e-mail en sms is schadelijker voor de intelligentie dan dat van cannabis. Dat blijkt uit onderzoek van Britse psychologen in opdracht van technologiebedrijf Hewlett Packard. 100 vrijwilligers deden mee aan het onderzoek. Het gebruik van elektronische tekstberichten leidt tot slaperigheid, apathie en concentratieproblemen. Een IQ-daling van tien punten kan zelfs het gevolg zijn.

Cannabisgebruikers krijgen slechts een IQ-verlies van vier punten. Ook kan de obsessie om altijd bereikbaar te zijn en altijd direct te moeten reageren, leiden tot problemen in de privé-sfeer. Uit het onderzoek komt naar voren dat maar al te vaak alle manieren overboord gaan als een belangrijk mailtje van het werk moet worden beantwoord.

Hitler kreeg BBC-nieuws in de laatste dagen

Adolf Hitler werd in zijn laatste dagen op de hoogte gehouden door de vijand. Nieuwsberichten van de BBC waren aan het eind van de Tweede Wereldoorlog de basis voor de rapporten die Hitler kreeg over de frontlinie rond Berlijn. Zelf wist hij daar niks van.

Het eigen communicatiebataljon van het Duitse leger sloeg eind april 1945 massaal op de vlucht. Dat zegt een Duitse officier die voor Hitler werkte in diens ondergrondse hoofdkwartier. Majoor Freytag von Loringhoven luisterde naar de geallieerde radio en belde met inwoners van Berlijn om die informatie te controleren. "Ik moest weten wat er aan de hand was en die berichten waren erg waardevol", zo zei hij.

Het luisteren naar vijandelijke zenders stond gelijk aan hoogverraad.

Veel minder drugsvangsten op Antillen en Aruba

Bij de Antillen en Aruba worden veel minder drugs onderschept. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba. Tijdens de presentatie van de cijfers werd duidelijk dat vorig jaar 1.077 kilo cocaïne is onderschept in de territoriale wateren rond de eilanden. Ook werd 16,5 kilo heroïne en 70 kilo marihuana inbeslaggenomen. In 2003 ging het nog om 4.825,6 kilo cocaïne, 33,2 kilo heroïne en 1.010,2 kilo softdrugs.

Volgens commandant F. Sijtsma van de Kustwacht komt de daling door de strengere controles in het gebied. Daardoor wijken de drugsbazen uit naar andere regio's. "De Antillen en Aruba zijn niet meer zulke grote doorvoerhavens als vroeger", zegt Sijtsma. "De behoefte aan drugs is daardoor ook minder groot geworden."

Wel worden er steeds meer illegalen onderschept die proberen op de eilanden te komen.

Baten Kaitos Eternal Wings and The Lost Ocean

Als lange titels garant staan voor succesvolle games, dan zit Baten Kaitos Eternal Wings and The Lost Ocean geramd.

Maar wat kan deze RPG van Namco ons laten zien wat we nog niet kennen? En wie kwam met het idee om kaarten in een RPG te stoppen? Gaat dat wel goed? Baten Kaitos wordt geleverd op 2 discs. De achterzijde van de hoes heeft het dan ook over \"meer dan 60 uur\" gamen. Ik zal niet te veel van het hoofdavontuur vertellen, maar dat je even zoet bent met dit spel moge duidelijk zijn.

Lees meer over dit aparte avontuur op de GameCube in deze review.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.