Kinderspecial oktober 2004

Loop een willekeurige drogist binnen en kijk eens om je heen. Juist ja, steeds meer verzorgingsproducten zijn speciaal bestemd voor kinderen!

Ik kan het zelf!
Misschien heb je de reclame al op tv gezien: kinderen die zelf naar de wc kunnen, kunnen nu ook zelf hun billen schoonmaken! Deze Kandoo-doekjes, in leuke navuldoos, zijn stoerder dan babylotiondoekjes, en handiger dan gewoon wc papier. Ideaal dus voor peuters en kleuters. De doekjes kunnen na afloop gewoon door de wc gespoeld worden.



Neem je favoriete stripheld mee in bad!
Kinderen en in bad gaan...niet altijd een even beste combinatie. Gelukkig zijn er heel veel spullen die het dagelijkse badje een stuk leuker maken.


Shrek 2 badschuim (in leuke bewaarverpakking), tandenborstel + houder en washandjes in de vorm van Shrek-karakters


Al zijn de normale verpakkingen al leuk om cadeau te doen, een echte goede beurt maak je natuurlijk met deze cadeauverpakkingen.


Shrek 2, met badschuim, douchemuts en een washand, in de meest letterlijke betekenis van het woord. Spiderman, met doucheschuim in een spuitbus en Spiderman-washand.


Zijn Shrek en Spiderman iets te heftig? Er is ook het een en ander voor de kleintjes.


Bewaarfles badschuim van Mickey Mouse, Samson en Gert badschuim, Kabouter Plop badspons en tandenborstel. De met douchegel gevulde visjes zijn van Silly Gifts.



Uitgebreid assortiment Spongebob Squarepants-producten: badschuim, badspons, badschuim met 3D spons en tandenborstelset (twee tandenborstels, houder en zandloper).


En voor de allerkleinsten? Wie is er nou leuker dan Winnie the Pooh?


Literfles bad/douchegel en cadeauverpakking met o.a. sponsje, zeepje en poppetje.


Meisjes
Kleine dametjes willen natuurlijk hun eigen verzorgingsspulletjes. K3 en Disneyprinsessen in hun haar, met Hello Kitty in bad en om het af te maken een lekker geurtje en een flinke laag lipgloss. Tja, je moet natuurlijk wel een beetje goed voor de dag komen op het schoolplein.


K3 haaraccessoires (o.a. haarbanden, speldjes, clipjes en elastiekjes)



K3 logeersetje (met o.a. een tandenborstel en spiegeltje) in een leuk geel tasje en een heuse make-upbox met nagellak, lipgloss en al het andere waar je als meisje niet buiten kunt.


De Disneyprinsessen beleven een ware opmars, dus kan het haast niet anders dan dat er ook veel spulletjes met de afbeelding van deze dames te krijgen zijn. Zenner haarmode introduceerde onlangs een hele lijn met verschillende leuke spulletjes. Uiteraard vind je in deze lijn elastiekjes, speldjes en haarbanden, maar ook een mooie kam en borstel, een spiegel en zelfs een tandenborsteldoosje ontbreken niet.



Ook Hello Kitty heeft haar plaatsje heroverd. Menig moeder van nu zal zich dit grappige figuurtje nog weten te herinneren uit haar eigen kindertijd, en nu is zij al weer een tijdje helemaal terug. Deze royale fles badschuim doet het goed in iedere badkamer, en kan als hij leeg is ook prima dienst doen als decoratie. Voor de wat grotere meisjes is het natuurlijk erg belangrijk om altijd lipgloss bij zich te hebben. De glossjes in stiftvorm hebben nogal eens de neiging kwijt te raken, of te smelten in broekzakken, en daarom is 4yourL!pz een handige uitvinding. Het kleine glossje is met behulp van een soort elastiekje makkelijk te bevestigen aan bijvoorbeeld een broekriem, horlogebandje of tas. Een geurtje maakt het helemaal af. Voor jonge meisjes is Morgan de Toi heel geschikt: niet te zwaar, en in een heel hip flesje, voorzien van navelpiercing!




Gezondheid
Naast al deze leuke spullen zijn er natuurlijk ook een ander soort verzorgingsproducten, namelijk de soort die zich richt op (het voorkomen van) kleine kwaaltjes. Maar zelfs die worden tegenwoordig zo gezellig aangekleed, dat het vaak geen straf meer is om ze te gebruiken.



Een vervelend probleem nu de scholen al weer een tijdje in volle gang zijn: hoofdluis. De middelen om dit vervelende beestje te bestrijden zijn tegenwoordig 100% natuurlijk. Optimax is verpakt in een handige spray, en bevat rozemarijnolie, kruidnagelolie en een extract van herfstmunt. Neemosan heeft als belangrijkste ingrediënt Neemzaadolie, dat de luizen niet alleen doodt, maar ook voorkomt dat de eitjes uitkomen. Beide producten zijn zo mild voor de huid, dat het geen kwaad kan het anti-luizenmiddel preventief te gebruiken wanneer er bijvoorbeeld luizen ronddwalen op school. Naast luizen gaan ook verkoudheid en griep 'als een lopend vuurtje' door de schoolgebouwen. Zit er een virusje te werken, is Sambucol for Kids heel geschikt om de weerstand snel te verhogen. Sambucol is gebaseerd op vlierbesextract en kan zowel in actute situaties (hoge dosering) als preventief (lage dosering) gebruikt worden. En, heel leuk, bij aankoop van een flesje Sambucol for Kids ontvang je dit najaar een leuk (voor)leesboekje, 'Winterdrank'.

Ook Davitamon maakt bezig zijn met je gezondheid een stuk leuker. Kleine babietjes die geen volledige zuigelingen (fles)voeding krijgen, hebben extra vitaminen nodig (in ieder geval D en K). Ook wat grotere kinderen (vanaf 3 jaar) kunnen vaak wel wat extra vitamientjes gebruiken. Veel peuters eten een tijdje erg slecht en daarnaast bevat de voeding die ze binnenkrijgen lang niet altijd alle noodzakelijke vitamines. Omdat de vitaminebehoefte van een kind heel anders is dan die van een volwassene, is er een speciale multivitamine-variant voor kinderen, Davitamon Junior. Onder andere verkrijgbaar in een kauwtablet met frambozen- of bananensmaak. Daarnaast heeft Davitamon ook nog een leuke verrassing voor alle kinderen tussen de 0 en 6 jaar. Geef je op bij de Davitamon verjaardagsdatabase door een kaartje of een e-mail te sturen met daarop je naam, adres, geboortedatum, geslacht en emailadres, en je krijgt elk jaar op je verjaardag een leuke verrassing toegestuurd! Dit kan via de volgende adressen: Chefaro Nederland B.V., Postbus 6612, 3002 AP in Rotterdam, of davitamon@chefaro.com.