Kinderspecial oktober 2004

Veel kinderen zijn dol op boeken. Heerlijk, om voor het naar bed gaan nog even voorgelezen te worden, of lekker zelf nog even te lezen in bed. Gelukkig zijn er weer flink wat nieuwe boeken die daar prima geschikt voor zijn.



Een leuk boek om voor te laten lezen door papa is 'De liefste papa van de wereld'. Een aandoenlijk verhaal over Beertje en zijn grote vaderbeer, met mooie illustraties.
De liefste papa van de wereld - Arend van Dam & Alex Wolf
ISBN 90 269 9688 8, 10,99 euro
Van Holkema & Warendorf


Wil je eens iets heel anders lezen met je kind? M is van Meisje is een kunst-ABC. Bij iedere letter uit het alfabet is een fragment van een schilderij afgebeeld. Zo is de I van Iris, geschilderd door Vincent van Gogh. Dit boek is echt weer eens iets anders en wat mij betreft een echte aanrader.
M is van meisje
ISBN 90 5637 594 6, 14,95 euro
Lemniscaat


Knorredikje, bekend uit Sesamstraat, beleeft heel wat leuke avonturen. Haar eerste balletles, leren fietsen en een kampeervakantie, alles komt langs in deze voorleesversjes.
Knorredikje Voorleesversjes - Julius Ros
ISBN 90 410 1351 2, 8,99 euro
KITT


Op zoek naar een boek wat een tijdje mee kan? Het grote Koen en Lot boek bestaat uit negen verhaaltjes, oplopend van AVI-niveau 2 tot en met AVI-niveau 4. In de verhaaltjes komen herkenbare sitaties langs, zoals school en huisdieren.
Het grote Koen en Lot boek - Marianne Busser en Ron Schröder
ISBN 90 269 9783 3, 17,99 euro
Van Holkema & Warendorf


Hoe bereid je een kind voor op de komst van een nieuw broertje of zusje? Door (voor) te lezen uit deze leuke boeken bijvoorbeeld.


Beschuit met heel veel muisjes - Vivian den Hollander en Dagmar Stam
ISBN 90 269 9787 6, 8,99 euro
Van Holkema & Warendorf

Een zusje voor Kiki - Hest/Barton
ISBN 90 5637 080 4, 12,95 euro
Lemniscaat


Nog geen kinderen, maar wel plannen in die richting? Of ben je zelfs al zwanger? Dan zijn deze boeken echte aanraders. 'Jouw zwangerschapsbijbel' geeft antwoord op alle vragen die tijdens je zwangerschap kunnen opduiken en is een goed boek om in de kast te hebben staan. Met meer dan vijfhonderd kleurenfoto's en illustraties, waaronder beeldmateriaal van de ontwikkeling van de baby in de baarmoeder, is het echt een leuk boek om er tijdens die negen maanden regelmatig bij te pakken. 'Baby op komst' bereidt je voor op één van de belangrijkste gebeurtenissen in je leven: de geboorte van je baby. Reken maar dat je heel wat te wachten staat, dus een beetje voorbereiding kan geen kwaad. Ben je van plan in het ziekenhuis te bevallen? Lees dan het boekje 'De Ziekenhuisbevalling' eens door, dan weet je alvast een beetje wat er allemaal op je afkomt. Wie kun je aan je bed verwachten, wat is de gang van zaken en alle andere vragen die je wellicht hebt worden in dit boekje beantwoord. Ook een aanrader als je van plan bent thuis te bevallen, want een groot percentage bevallingen eindigt uiteindelijk toch in het ziekenhuis. Juist omdat je daar redelijk onverwacht terecht komt, is het fijn om een beetje een idee te hebben wat je te wachten kan staan.


Jouw zwangerschapsbijbel - Anne Deans
ISBN 90 269 2855 6, 29,50 euro
MOM

De Ziekenhuisbevalling - Jannie Kroes en Joke Oldersma
ISBN 90 269 2788 6, 8,96
MOM

Baby op komst! - Ten Hoor, Kroes, Oldersma, Van de Rhoer
ISBN 90 269 2875 0, 17,50 euro
MOM



Om de leesbaarheid van deze Kinderspecial zo optimaal mogelijk te houden, hebben we niet bij alle artikelen de prijsinformatie vermeld. Mocht je willen weten hoeveel iets kost, of waar het te koop is, dan is één mailtje richting lyndsey@fok.nl voldoende om hier snel antwoord op te krijgen!