Film: Shark Tale/Haaiensnaaier

Conclusie

Shark Tale is niet zo mooi als Finding Nemo en niet zo grappig als Shrek. Desondanks zal de film zijn publiek weten te trekken. Het is ook zeker geen slecht gemaakte film, de makers zijn af en toe te gemakzuchtig geweest. Het verhaal had beter uitgewerkt mogen worden, de personages mochten wel wat minder irritant en de grappen hadden best wat spitsvondiger gemogen. De grappen zijn vooral tekstueel en niet visueel.
De titel is ook wat misleidend want het is geen ' Haaien Verhaal' , maar een onemanshow van Will Smith en die speelt geen haai. De film is eigenlijk een rommeltje en is daarom niet echt verteerbaar voor het hele gezin. De kinderen zullen zich wel vermaken, al weet ik zeker dan 75% van de grappen hen zullen ontgaan. De ouders zullen zich bij de Nederlandse versie (Haaiensnaaier) zich wat eerder vervelen.

Sun
Angelina Jolie geeft gestalte aan een femme fish fatale.


De animaties tenslotte zijn oké. Hier is voldoende aandacht aan besteed en de kleuren zijn prachtig. Het ziet er allemaal erg mooi uit. Maar al met al is het niet een film die je per se in de bioscopen hoeft te gaan zien. Hij komt ook zeker tot zijn recht op DVD, en dan kun je voor een fractie van een bedrag dat je uitgeeft in de bios Shark Tale tot uitentreuren opzetten. Want eerlijk is eerlijk, Shark Tale is een echte kinderfilm die de kleintjes willen blijven zien.

Oja, het loont zich om de hele aftiteling uit te zitten!

Cijfer 7
Genre Animatie/humor
Lengte 90 minuten
Regie Bibo Bergeron en Vicky Jenson
Cast Will Smith, Renée Zellweger, Jack Black, Martin Scorsese e.v.a.
Releasedatum 7 Oktober.
Officiële site Shark Tale / Haaiensnaaier
Kijkwijzer