Musical Review: Romeo & Julia

Deze versie van 'Romeo & Julia' is een modern muziek- en dansspektakel en vooral... een feest voor het oor, oog en het hart! Het 500 jaar oude romantische, maar ook dramatische verhaal van 2 rivaliserende families werd door regisseur en choreograaf Redha verwerkt tot een wervelende show.

'Romeo & Julia' is een romantisch spektakel waarin kostuums, decors, dans, zang en muziek een opmerkelijke combinatie vormen. Niet minder dan 18 zangers/acteurs en 21 dansers brengen dit eeuwenoude verhaal spectaculair tot leven. In Frankrijk veroverde de muziek maandenlang de top van de hitparades. In België stond het nummer 'Koningen' 12 weken op nummer 1.


In Parijs gingen meer dan 1 miljoen mensen de show bekijken. In Vlaanderen lokte de show 150.000 mensen naar Antwerpen.



Voor de cultuurbarbaren die het verhaal van Romeo & Julia niet kennen:

William Shakespeare, 's werelds grootste dichter en schrijver, schreef in de zestiende eeuw het hartverscheurende verhaal over de onmogelijke liefde tussen Romeo en Julia. Niet minder dan 500 jaar later is deze romance nog steeds een inspiratiebron voor talloze toneelstukken, films en opera's.

Het dagelijkse leven in Verona wordt ernstig verstoord door de grote haat en rivaliteit die er heerst tussen twee machtige clans, namelijk de Capulettis en de familie Montecchi. De stilzwijgende vrede wordt volledig vernield wanneer Romeo en Julia, ieder afkomstig uit een verschillende clan, verliefd worden op elkaar.

'Romeo & Julia' beschrijft bovenal het verhaal van een pure liefde. Dit verhaal blijft razend eigentijds omdat, zelfs 500 jaar later, een maatschappij met haar onverdraagzaamheid en geweld, nog steeds een oprechte, onschuldige liefde durft tegen te werken. De hartveroverende romance wordt zo een passioneel drama...