Musical over Johan Cruijff in de maak

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan een musical over het leven van de legendarische voetballer Johan Cruijff. Het stuk met de titel 14 de musical komt in september 2021 op de planken in het nieuwe AFAS Theater in Leusden. Dit laten regisseur en scriptschrijver Tom de Ket en theaterproducent Wolter Lommerde weten.

De musical bevat nummers uit de rock-, opera- en hiphophoek en maakt gebruik van digitale projecties en fysieke decorstukken. Het is op dit moment nog niet bekend wie de hoofdrollen gaan vertolken. Naast Cruijff speelt de vrouw van hem, Danny Coster, ook een grote rol in deze productie. "Haar sterke persoonlijkheid en uitgesproken meningen zorgden er mede voor dat het magere jongetje uit Betondorp, werd wie hij was", zo vertellen de makers.

Op verzoek van het management van de oud-voetballer laten de makers Cruijff veel praten en voetballen, maar het zingen blijft bij hem achterwege. "We hebben er het volste vertrouwen in dat het een kwalitatief zeer sterke voorstelling wordt", aldus Carole Thate van Cruyff Management. Vanaf september volgend jaar is het de planning dat de musical wekelijks van woensdag tot en met zaterdag is te zien. De theaterproducent gaat er enigszins van uit dat er tegen die tijd 'geen drastische maatregelen tegen corona meer nodig zijn'.