DVD Review: Atomic Kitten - Be with Us

Het hoofdgerecht op de DVD is een twee uur durende mix van videobeelden die de meiden de kijker voorschotelen. Deze film wordt aangekondigd met een mix van beeldjes die met stijl en dynamiek aan elkaar zijn gemonteerd. We beginnen bij één van de eerste optredens die de meiden na het uitkomen van "The Tide is High" doen. Deze toon, een aantal gigs met de bijbehorende Behind-the-Scenes beelden, is één van de hoofdzaken van de film. Bij elk optreden zie je het enthousiasme en de humor waarmee de drie meiden hun liedjes zingen. Behalve de grote optredens op strandfeesten, cricketwedstrijden en blacktie-feesten, zie je ook minishowtjes bij fans in de huiskamer en studioperformances in Thailand.

Behalve een aantal (vooral geplaybackte) optredens, zien we vooral de Kittens als ze niet op het podium staan. En omdat de Kittens veel humor hebben, ontaarden deze off-podium situaties in malle en grappige scènes. Een van de hoogtepunten daarvan is het moment waarop de meiden uitgaan in Bangkok. Ze komen een standje tegen met illegale CD's en zien daar opeens hun eigen CD tussen liggen. Als ze vervolgens herkend dreigen te worden, zeggen ze dat ze S Club 7 zijn en vragen ze of ze op hun eigen CD mogen playbacken. Vervolgens berispen ze de verkoper met als gevolg dat ze met gratis CD's weer terug in het hotel komen.

Sowieso zijn de beelden van de katjes in Azië leuk om te zien. De momenten waarop Natasha haar zoontje ziet in Thailand en een imitatie van de Cheeky Girls tijdens een radio-uitzending in Thailand zijn ontroerend en hilarisch. Toch krijg je ook wat te zien van het leven van de Kittens thuis: Jenny toont haar hyperactieve hond en Liz showt de awards en gouden platen die Atomic Kitten al heeft verzameld. En om het hele concept achter Atomic Kitten uit te leggen, zien we ook hoe "The Tide is High", "Be with You" en "If You come to Me" zijn gemaakt en hoe de liedjes van de meiden tot stand zijn gekomen. Op het moment dat de filmpjes over hun raceteam en over hun eigen kledinglijn in beeld komen, besef je pas hoe groot Atomic Kitten eigenlijk is. Tijdens interviews van de meiden, die door de gehele film zijn geweven, merken de meiden zelf op dat ze het niet allemaal kunnen bevatten.
Atomic Kitten met de Atomic Kitten auto