CD Review: Gareth Gates - What My Heart Wants To Say



De CD What My Heart Wants To Say van Gareth Gates is zoals je kan verwachten; gladjes! Van gelikte arrangementen tot fijne achtergrondkoortjes en uiteraard de onvermijdelijke covers. Deze CD heeft alle mogelijke ingredienten om, ook in Nederland, een gigantische kaskraker te worden. Op sommige momenten lijkt de stem van Gareth zelfs enigzins op die van George Michael, zoals in "Good Thing" en "Sentimental".

De covers "Unchained Melody" en "Suspicious Minds" zijn leuk om naar te luisteren, maar kunnen absoluut niet tippen aan de originelen. De titelsong "What my heart wants to say" is een schitterende ballad. Van dansbare songs tot ballads, van alles komt voorbij op deze CD.

De CD heeft een hoog "boyband gehalte" en Gareth zou wat dat betreft niet misstaan in een band als Westlife. Te verwachten is dan ook dat deze CD voornamelijk gekocht zal worden door meisjes tot een jaar of 16. Wat mij betreft had de CD iets minder gelikt mogen zijn en wat ruwer materiaal mogen bevatten, maar al met al is het een lekkere en aanstekelijke CD om naar te luisteren en de jongen heeft absoluut talent. Ik vind het wonderlijk dat iemand met een stotter-probleem zo fantastisch goed kan zingen.

De komende maanden kunnen we overigens nog meer Idols materiaal uit binnen- en buitenland verwachten, want op stapel staan zowieso al de CD van Will Young (begin april) en onze Nederlandse Jamai (begin mei). Hopelijk zijn de CD's van deze Idols winnaars iets minder gelikt. Deze CD van Gareth Gates krijgt van mij in ieder geval een 6 en een half.