Review: Online Supermarkten

Enkele dagen later vertel ik een buurvrouw over mijn Albert-ervaring en zij vertelt mij over MAX Foodmarket, waar haar zoon als bezorger blijkt te werken. Nog steeds mank lopend, besluit ik de proef op de som te nemen en nu ook MAX Foodmarket uit te proberen...

Wederom moet ik mijzelf eerst registeren om te kunnen kopen bij MAX. Eenmaal ingelogd blijkt ook de site van MAX niet bijster snel te zijn, maar het ziet er allemaal wel erg overzichtelijk uit en al meteen valt op dat de prijzen op MAX voordeliger zijn. Dit tesamen met het feit dat ze geen bezorgkosten rekenen, maakt het winkelen al een stuk aangenamer. Het minimale bestelbedrag bij Max ligt ook iets lager, namelijk op 35 euro, wat het ook weer wat interessanter maakt om met regelmaat te bestellen. Ik hoef niet meteen mijn bezorgmoment op te geven en kan dus meteen aan het winkelen slaan. Wat erg handig is, is dat MAX desnoods 2 uur na je bestelling al kan bezorgen, dus als je dat wenst heb je de nodige produkten al dezelfde dag in huis.

Helaas kan ik niet alle merken terugvinden die ik normaliter gebruik. Wat dat betreft heeft Albert een klein pluspuntje; hun assortiment is gewoon veel uitgebreider. Maar als ik dan de prijzen bekijk die MAX hanteert, dan wil ik daarvoor wel een ander merk uitproberen. Ik kom op een totaalbedrag uit van 60,28 euro.


De boodschappen worden de volgende dag al bezorgd. Een kwartier na de afgesproken tijd is er echter nog geen bezorger aan de deur geweest. Ik bel met de klantenservice van Max en daar weten ze mij te melden dat de bezorger onderweg is en dat er wat problemen met de computer waren. Nog geen 5 minuten later belt de bezorger mij vanuit de auto dat hij in de buurt van mijn dorp is en hoe hij er het beste kan komen. Na een korte uitleg staat de bezorger 5 minuten later voor mijn deur.

In tegenstelling tot de Albert bezorger zet de MAX bezorger de boodschappen in de gang en brengt de boodschappen dus niet naar de keuken. Tja, dat zal dan het verschil in bezorgkosten wel zijn. Ook MAX blijkt met statiegeld kratten te werken, deze keer oranje van kleur. Omdat de bezorger de boodschappen in de hal heeft neergezet voel ik er niets voor om de krat snel leeg te maken, dus hou ik deze maar. Wellicht bestel ik nog een keer en retourneer hem dan. Bij het nakijken van de artikelen blijkt 1 artikel niet voorradig te zijn. Tja, daar zit je dan met je geplande recept...

Conclusie:
Erg tevreden. De prijzen zijn lekker voordelig en er worden geen bezorgkosten gerekend. Jammer dat de bezorger te laat was, maar dat maakt die bon wel weer goed. De bezorger was erg vriendelijk. Ook bij MAX weer geen volledige bestelling en dat was in mijn geval wel lastig omdat ik een recept in mijn hoofd had en daar nu niets mee kon. MAX heeft overigens handige recepten online staan, met bijbehorende boodschappen. Handig als je geen idee hebt wat je moet eten. Mijn voorkeur gaat uit naar MAX door de betere prijzen en het feit dat ze geen bezorgkosten rekenen.

Cijfer: 7,5


Eindconclusie:
Voor je dagelijkse boodschappen is het totaal nutteloos, maar bestel je je boodschappen voor een paar dagen, heb je een groot gezin of, zoals in mijn geval voor een feestje, dan is het reuze handig. Het scheelt een berg gezeul met kratten en flessen.