FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 3 juli 2002

Krajicek naar kwartfinales

Michieltje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Richard Krajicek is een ronde verder op het tennistournooi Wimbledon in Londen. Hij gaat nu naar de kwartfinales, waarin hij het op moet nemen tegen de Belg Malisse.

Krajicek versloeg de AustraliŽr Mark Philippoussis in vijf sets. De wedstrijd werd vandaag voortgezet na een onderbreking door regen gisteren bij een stand van 2-2 in sets (7-6,6-7,7-6,6-7). In de eerste opslagbeurt van Philippoussis wist hij de service van Philippoussis te breken. Vervolgens speelde hij solide de set op eigen service uit (4-6).

Morgen zal Schalken tegen Hewitt om een uur Nederlandse tijd beginnen op Court 1. Vervolgens speelt Krajicek tegen Malisse na deze partij ook op Court 1.

Fregatten terug uit strijd tegen terrorisme

Drie schepen van de Nederlandse marine keren vrijdag terug in de haven van Den Helder. De schepen waren ingezet als hulp in de strijd tegen het terrorisme. Het gaat om twee fregatten en een bevoorradingsschip.

Het fregat hr.ms. Van Amstel was actief rond het Arabische Schiereiland. Het fregat hr.ms. Abraham van der Hulst was in het Carabisch gebied en probeerde daar de smokkel van drugs tegen te gaan. Het bevoorradingsschip hr.ms. Amsterdam voer in de Middellandse Zee.

Op dit moment is er nog maar een Nederlands fregat actief in de strijd tegen het terrorisme. Minister van Defensie, de Grave, verklaarde dat de Amerikanen voorlopig geen Nederlandse schepen meer nodig hebben. Buiten het feit dat Nederland niet in staat is om twee fregatten consequent voor dit soort taken in te zetten.

IJsbeer krijgt bubbelbad

Een manisch depressieve ijsbeer ziet het leven weer helemaal zitten. Om hiervoor te zorgen werd er wel een duur cadeau voor de beer aangeschaft. Het cadeau is uiteraard een bubbelbad. De installatie van dit bad kostte de dierentuin zo'n 25.000 euro. Dankzij deze aanpassing heeft de ijsbeer weer een vrolijk humeur.

Zijn vrolijke humeur doet het ook goed bij de vrouwelijke ijsberen. Voor het eerst sinds tijden heeft hij weer oog voor zijn vriendinnetje, dat ook mee in het bubbelbad mag.

[Update]Ullrich verdacht van doping

Jan Ullrich van de Telekomploeg wordt verdacht van het gebruik van doping. Bij een niet aangekondigde controle bleek er in de urine van Ullrich sporen van amfetaminen te zitten.

Ulrich heeft na het horen van dit bericht direct een contra-expertise aangevraagd. De controle vond plaats toen Ullrich zich bevond in een revalidatiekliniek aan de Tegernsee. Hier was Ullrich om te herstellen van een operatie die begin juli is uitgevoerd. Amfetaminen zorgen voor een verminderde eetlust en wordt gebruikt om gewicht te verliezen.

Ullrich heeft dit jaar pas een koers gereden, de ronde van Quatar. Mocht de contra-expertise ook positief uitvallen dan kan de renner rekenen op een rijverbod van zes maanden. De dokter van de Telekomploeg vermoed dat de renner dit jaar door zijn blessure niet meer in actie zal komen.

[Update 6 juli]
Ullrich ziet af van een contra-expertise. "Ik heb een domheid begaan, een onvergeeflijke domheid", zei de Duitser op een persconferentie in Frankfurt vandaag.
De 28-jarige kopman van de Telecom ploeg was de avond voor de keuring gaan stappen en had twee pillen genomen. Hij zegt zich niet gerealiseerd te hebben dat het op de dopinglijst van het IOC zou kunnen staan. "Voor mij hebben die pillen niks met doping te maken. Ik heb in mijn loopbaan nooit doping gebruikt."
Door deze 'blunder' kan Ullrich een schorsing van zes tot trwaalf maanden tegemoet zien. volgens Olaf Ludwig, woordvoerder van Team-Telekom heeft de ploegleiding nu het recht om Ullrich te ontslaan.

Sterrenstand beÔnvloedt regeringswissel

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Indiase ministers van FinanciŽn en Buitenlandse Zaken die gisteren van portefeuille zouden wisselen, hebben dat met een dagje uitgesteld. Nu gebeurt dat wel vaker in de politiek, maar dit keer is er wel een heel bijzondere reden: de sterren staan niet gunstig en dus besloten de twee de portefeuillewisseling maar uit te stellen.

Darnaast is het volgens een astroloog dinsdag sowieso geen goede dag om met een nieuwe baan te beginnen.

Ullrich verdacht van doping

Phynny had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jan Ullrich van de Telekomploeg wordt verdacht van het gebruik van doping. Bij een niet aangekondigde controle bleek er in de urine van Ullrich sporen van amfetaminen te zitten.

Ulrich heeft na het horen van dit bericht direct een contra-expertise aangevraagd. De controle vond plaats toen Ullrich zich bevond in een revalidatiekliniek aan de Tegernsee. Hier was Ullrich om te herstellen van een operatie die begin juli is uitgevoerd. Amfetaminen zorgen voor een verminderde eetlust en wordt gebruikt om gewicht te verliezen.

Ullrich heeft dit jaar pas een koers gereden, de ronde van Quatar. Mocht de contra-expertise ook positief uitvallen dan kan de renner rekenen op een rijverbod van zes maanden. De dokter van de Telekomploeg vermoed dat de renner dit jaar door zijn blessure niet meer in actie zal komen.

Voor meer informatie over wielrennen en de Tour de France ga naar de FOK! Tourmanager.

Nieuwe opzet Vuelta uitgesteld

Unipublic, organisator van de Vuelta (Ronde van Spanje), heeft de radicale nieuwe opzet van de Vuelta uitgesteld tot 2003.

Het plan was om in de eerste week van de ronde twee peletons, beide bestaande uit ongeveer 20 teams te laten rijden. De beste negen teams van de pelotons zouden zich dan kwalificeren voor deelname aan de laatste twee weken. Reden hiervoor was de grote belangstelling voor deelname aan de Vuelta en de hoop meer publiciteit en reclamegelden te trekken. Het plan had de goedkeuring van de UCI.

Het plan gaat niet door omdat niet iedereen voorstander is. De teams zelf zijn vrijwel allemaal tegenstander van het plan. Jean Marie Leblanc, directeur van de Tour de France, heeft aangegeven een dergelijke opzet van de Tour niet te overwegen.

Paumier vervangen vanwege doping

Franse ploeg AG2R heeft Paumier uit de tourselectie verwijderd nadat deze renner in de Midi Libre betrapt was op het gebruik van corticosteroÔden. Paumier reed toen nog voor de kleine ploeg Saint-Quentin/Oktos.

Volgens Paumier had hij dit middel met toestemming van zijn arts genomen om van bronchitis te genezen. De arts heeft volgens de regels van de UCI gehandeld, maar de dopingwetten in Frankrijk zijn strenger zodat de renner geschorst moest worden door teamleider Vincent Lavenu.

Steven Spielberg speelt rol in Austin Powers

Regisseur Steven Spielberg speelt een rol in de nieuwe Austin Powers film 'Goldmember'. Hij zal te zien zijn in de openingsscŤne, waarbij hij als zichzelf een aantal Hollywoodsterren regisseert. Dit meldde het magazine Entertainment Weekly.

Voor deze scŤne hebben de makers van het derde deel van Austin Powers acteurs als Tom Cruise, Kevin Spacey, Danny DeVito en Gwyneth Paltrow weten te casten. Deze acteurs proberen dan een rol in de Austin Powers film te krijgen.

Zo verschijnt Tom Cruise in de gedaante van Austin Powers. Spacey zal Dr. Evil spelen, DeVito zijn kloon Mini-Me en Paltrow als 'Bond'-girl Dixie. Eerder wist Britney Spears ook een rol te bemachtigen in de nieuwe Powers. Zij gaat als 'fembot' de strijd aan met Austin Powers.

De film is in juli in de Amerikaanse bioscopen te zien. Eind augustus start Austin Powers 3: Goldmember in de Nederlandse bioscopen.

Wind verhindert landing Fossett

Steve FossettDe steenrijke Amerikaan Steve Fossett zal waarschijnlijk nog een nacht in zijn ballon moeten doorbrengen boven AustraliŽ. Dit omdat de krachtige wind een landing onmogelijk maakt.

De 58-jarige Amerikaan slaagde er dinsdag als eerste in om in een luchtballon een solovlucht rond de aarde te maken. Hij zou enige uren daarna in AustraliŽ landen, waar hij ook was opgestegen, maar de krachtige wind maakte een veilige terugkeer naar de aarde onmogelijk.

Het controlecentrum in de Amerikaanse stad St. Louis zei dat Fossett woensdag zeker niet rond de schemering (Australische tijd) zal landen, zoals zijn bedoeling was.

Vermiste kinderen geven teken van leven

Sinds zaterdag werden twee kinderen vermist uit Barneveld. Na een lange zoekactie werden het 10-jarige jongentje en zijn 9-jarig zusje nog steeds niet gevonden. Inmiddels heeft de politie contact gehad met de twee kinderen door de telefoon.

De kinderen vertelden in het telefoongesprek dat ze bij hun vader zijn. De politie weet echter nog niet waar precies de kinderen zijn. Mogelijk heeft de vader hen meegenomen naar Turkije. Volgens de politie verkeren beide kinderen in een goede gezondheid.

Het onderzoek naar de vermissing gaat gewoon door, aldus een politiewoordvoerder.

Review: Online Supermarkten

In deze drukke en hectische tijden moet iets zoals boodschappen doen een gemak zijn. Inmiddels zijn er diverse online supermarkten in dit gat gesprongen. Uit een onderzoek van januari dit jaar blijkt dat het aantal Nederlanders dat zijn boodschappen thuis laat bezorgen door de supermarkt vorig jaar is verdubbeld. De grootste internetsupermarkten melden stijgingen van tientallen tot honderden procenten.Afgelopen jaar lieten 110.000 huishoudens ten minste ťťn keer levensmiddelen thuis afleveren. Het is niet helemaal duidelijk waarom de stijging juist nu optreedt. Zijn de parkeerplaatsen voller dan vroeger? Zijn de tweeverdieners er financieel op vooruit gegaan? Is het vertrouwen in online shoppen toe genomen? We nemen de proef op de som...

Werkloze Japanner fietst 1000 km na auto-ongeluk

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een fietstocht van zo'n duizend kilometer is een werkloze Japanner eindelijk aangehouden. Drie weken eerder veroorzaakte de man namelijk een auto-ongeluk en vluchtte. De fiets vond hij aan de overkant van de weg en nam het ding gewoon mee.

Inmiddels is de Japanner gearresteerd en hierbij heeft hij bekend dat hij het ongeluk heeft veroorzaakt. Ook zei hij dat hij inderdaad de tocht per fiets heeft afgelegd. Hierbij verklaarde hij dat hij gewoon naar het zuiden is gaan fietsen. Het rijwiel is in beslag genomen.

Internationaal kinderporno netwerk opgerold

Harrie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gistermorgen zijn er invallen geweest in Nederland, BelgiŽ, Zweden, ItaliŽ, Spanje, Duitsland en Engeland. Hierbij zijn zo'n vijftig mensen aangehouden die lid waren van een goed georganiseerde bende. De bende noemt zichzelf "the Shadowz Brotherhood" en opereerde op een versleutelde website waar werd uitgelegd hoe je kinderen moet strikken op internet-chatboxen om deze vervolgens te misbruiken. Ook stond er te lezen hoe je je niet opvallend gedraagt op het internet.

Aan deze actie deden honderden agenten mee in verschillende landen. Tevens zijn er tientallen computers en duizenden cd's in beslag genomen. Het gaat hier in alle gevallen om verdachten die zich schuldig hebben gemaakt aan kindermishandeling en kinderporno. Bij deze actie zijn er onder meer een directeur, schoonmaker, elektricien, juwelier en een legerofficier aangehouden

Jazzbassist Ray Brown (75) overleden

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse jazz-bassist Ray Brown is in een hotel in Indianapolis op 75-jarige leeftijd overleden. Hij behoorde tot de scheppers van de bebop. Brown speelde met alle grootheden uit de jazz-wereld, zoals Dizzy Gillespie en Charlie Parker. Hij is getrouwd geweest met zangeres Ella Fitzgerald. Brown stierf volgens een vriend in zijn slaap.

'Faillissement Zorgloterij onvermijdelijk'

H. van der Weijden, iniatiefnemer van de Zorgloterij ziet het niet meer zitten. Volgens hem is de loterij financieel niet meer te redden. Reden van de zware financiŽle problemen zijn de lage verkoop van de loten in de afgelopen maanden. Nadat de onderhandelingen met twee andere loterijen vastliepen lijkt het failissement dichterbij te komen.

Endemol geeft de Zorgloterij tot vrijdag de tijd om de schuld aan het entertainmentbedrijf af te lossen. Endemol produceerde de televisieshows van de Zorgloterij. Lukt het de loterij de schuld niet voor vrijdag af te betalen, dan wil Endemol het failissement van de loterij aanvragen.

"Als de problemen niet worden opgelost, maken we gebruik van de mogelijkheid om bij de rechtbank het faillissement van de Zorgloterij aan te vragen," aldus een woordvoerder van Endemol. Van der Weijden acht de kans van een failissement onvermijdelijk.

68 miljoen aids doden in komende 18 jaar

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een rapport van de VN blijkt dat in de komende 18 jaar zo'n 68 miljoen mensen zullen overlijden aan de gevolgen van Aids. Afrika is het zwaarst getroffen. Volgens sommige schattingen zou de gehele Afrikaanse bevolking binnen 60 jaar uitgestorven zijn als er niks aan gedaan wordt.

Van de 14 miljoen kinderen die wees zijn geworden door Aids bevindt zich 80 % (11 miljoen) in Afrika. AziŽ staat qua Aids geÔnfecteerden als continent op de tweede plaats gevolgd door Zuid Amerika.

Claus nog enkele dagen in het AMC

mrieke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Claus zal nog enkele dagen in het AMC moeten blijven. Dit is alleen ter observatie. De artsen denken dat Claus een infectie heeft aan de luchtwegen.

Hij werd maandagmiddag opgenomen in het Rode Kruisziekenhuis in Den Haag, omdat hij thuis niet lekker was geworden. Later werd hij naar het AMC gebracht zodat hij door zijn eigen artsen onderzocht kon worden.

Waarschuwingssysteem verkeerscontrole stond uit

De Zwitserse verkeerscontrole heeft toegegeven dat het waarschuwingssysteem, waarbij het waarschuwt als twee vliegtuigen te dicht bij elkaar in de buurt komen, op het moment van het ongeluk uit stond. In de nacht van maandag op dinsdag knalden op twaalf kilometer hoogte twee vliegtuigen boven Duitsland op elkaar.

"Het systeem was op dat moment niet in werking," aldus een woordvoerder van Skyguide. Het systeem moest voor routine-onderhoud worden uitgezet. "Dat gebeurt altijd 's nachts, want dan is er het minste verkeer."

Woordvoerder Gaberelle blijft bij het standpunt dat de instructies die de verkeersleiding vijftig seconden voor de botsing gaven niet onjuist waren. De verkeerscontrole gaf toen opdracht om te dalen. "Vijftig seconden zijn niet ideaal maar niet onmogelijk. Technisch gezien is dat niet te kort."

Odegov, directeur van de Russische luchtvaartmaatschappij, zei al eerder dat de fout bij de Zwitserse luchtverkeersleiders ligt. De bemanningsleden van het Russische toestel hadden veel ervaring en spraken uitstekend Engels. Het vliegtuig, een Toepolev, was aangepast om in Europees luchtruim te mogen vliegen.

Woensdag wordt door luchtvaartexperts uit de VS, Duitsland en Rusland begonnen met de analyse van de gegevens.

Beltarieven KPN per augustus fors omhoog

Vanaf begin augustus gaan de beltarieven bij KPN flink omhoog. Voor vaste telefonie binnen de eigen regio en voor internet gaat een starttarief van 4,1 eurocent gelden, dat is 17 procent hoger dan de 3,5 eurocent die nu betaald moet worden. Bellen buiten de regio en bellen naar een mobiel gaat nu als starttarief 10 procent omhoog, naar 5 eurocent.

Ook bellen in het weekend en de avonden stijgt flink. Zo stijgt het starttarief van 1,82 naar 2 eurocent, ook een stijging van 10 procent. Daar staat tegenover dat het bellen met voordeelnummers 10 procent goedkoper blijft. Ook de aansluitkosten voor de vaste telefoon en ISDN worden 5 procent duurder.

Volgens een woordvoerder van KPN zijn de aanpassingen "ruim minder" dan de stijging van de inflatie en zijn de verhogingen in overeenstemming met de afspraken die zijn gemaakt met telecomtoezichthouder Opta.

Resten Romeinse tempel gevonden in Elst

In het Gelderse Elst hebben archeologen de fundering van een Gallo-Romeinse tempel blootgelegd. De fundering dateert ongeveer uit het jaar 100. In juni werden de resten al ontdekt tijdens het bouwklaar maken van een nieuwbouwwijk, maar vandaag is pas bekend gemaakt wat er is gevonden.

De vondst is heel bijzonder omdat het bouwwerk op het platteland stond. Dit soort tempels zijn tot nu toe alleen gevonden in oude Romeinse stadscentra. De tempel was vermoedelijk een torenachtige constructie met daarom heen een zuilengalerij. De resten liggen een halve meter onder de grond. Op dit moment bekijken de archeologen ook de omgeving. Het vermoeden bestaat namelijk dat de tempel was verbonden met een villa.

Dit is overigens niet de enige Romeinse tempel in Nederland. Al eerder werden er tempels opgegraven in Nijmegen, Cuijk en Empel. Ook werden er in het centrum van Elst al eerder resten van een tempel aangetroffen.

Burgemeester treedt af na lipstickaffaire

SŪnťdia had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De burgemeester van Heythuysen, I. Maks-van Veen, treedt af op een wel heel opmerkelijke manier. Zij kwam vorige maand in opspraak, omdat ze bij het afrekenen in een winkel een lippenstift over het hoofd zou hebben gezien. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Maks vindt dat ze niet meer kan functioneren als burgemeester na de affaire.

De burgemeester heeft dit besluit genomen in overleg met de gemeenteraad. Inmiddels heeft zij een verklaring afgelegd tijdens de raadsvergadering. Maks was niet bereikbaar voor commentaar.

VS wil compromis sluiten over BosniŽ-missie

De Verenigde Staten willen een compromis sluiten om ervoor te zorgen dat de VN-missie in BosniŽ voortgang kan vinden. Amerika zegt niet langer mee te willen doen met vredesmissies nu haar eigen soldaten de kans lopen berecht te worden door het nieuwe Internationaal Strafhof in Den Haag.

De Veiligheidsraad en de Amerikanen verlengden eergisteren het mandaat voor de BosniŽ-missie met drie dagen. Dit zou genoeg tijd moeten geven om een compromis te bereiken. Amerika komt nu met het voorstel om de Veiligheidsraad meer zeggenschap te geven over de mensen die het Internationaal Strafhof wil vervolgen.

De Amerikanen zijn permanent lid van de Veiligheidsraad. Op deze manier proberen zij eventuele strafzaken tegen Amerikaanse soldaten te voorkomen. Als de Veiligheidsraad en de VS vandaag geen overeenstemming bereiken, is de voortzetting van de VN-missie in BosniŽ onzeker.

China krijgt grootste reuzenrad ter wereld

De Chinese stad Shanghai zal binnen enkele jaren een reuzenrad krijgen dat 65 meter hoger is dan het Millennium Wheel in Londen. Het zal dan het grootste reuzenrad ter wereld zijn met een hoogte van tweehonderd meter. Als alles volgens plan verloopt zou de oplevering rond 2005 moeten zijn. Dat hebben de staatsmedia woensdag gemeld.

Het rad maakt deel uit van een ontwikkelingsproject voor de Bund, de brede boulevard in het centrum van de Chinese stad.

Het Millennium Wheel, dat werd gebouwd ter herdenking van de millenniumwisseling tweeŽnhalf jaar geleden, staat nu nog in het Guinness Book of Records vermeld als het grootste reuzenrad ter wereld.
Ook de Amerikaanse stad Las Vegas wil een groter rad bouwen: te midden van de gokpaleizen zou de attractie moeten verrijzen met een hoogte van 170 meter.

LPF-bestuurder Dost stapt toch op

Bestuurder John Dost van de LPF zou dan eindelijk toch bereid zijn om zijn functie neer te leggen. Dat meldt bemiddelaar en LPF-kamerlid Van As. Gisteravond meldde NOVA TV nog dat Dost helemaal niet van plan was af te treden, nadat zijn collega-bestuurder Langendam dat dinsdagmiddag al had gedaan.

Dost moet nu een verklaring ondertekenen, die de fractie hem heeft veoorgelegd, waarin staat dat hij afstand doet van zijn positie en van de partij.

Partijleider Herben heeft gezegd dat de fractie zich losmaakt van de partij als Dost aanblijft. Dost wilde vandaag op de ledenvergadering een managementteam presenteren dat het mandaat krijgt de partij de komende maanden te besturen.

Zie ook:
Scheuring in de LPF dreigt

Beschonken piloten wilden opstijgen

Kort voor de start van een Airbus A319 heeft de politie de, op dat moment, dronken piloten uit de cockpit kunnen halen. Het vliegtuig stond al op de startbaan toen de politie ingreep. De twee piloten zullen ontslagen worden als er is vastgesteld dat zij inderdaad te veel hadden gedronken.

De twee piloten werden betrapt door medewerkers van de luchthaven toen zij hun koffiekopjes weigerden af te geven. Het personeel nam een sterke alcohollucht waar en waarschuwde de politie. De passagiers zijn een uur later toch vertrokken, nadat er een andere bemanning gevonden was.

Regeerakkoord goedgekeurd door fracties

De kogel is vanochtend door de kerk gegaan. De kamerfracties van CDA, VVD en LPF zijn akkoord gegaan met het regeerakkoord, zoals dat is opgesteld door de onderhandelaars. Nu de drie beoogde coalitiefracties hun fiat hebben gegeven, stuurt informateur Donner het akkoord naar de Tweede Kamer. Vanaf dat moment is de tekst van het zogenaamde strategisch akkoord te vinden op het internet. Donderdag debatteert de Tweede Kamer over het regeerakkoord. Vervolgens zal koningin Beatrix CDA-leider Balkenende vragen een kabinet te formeren. Naar verwachting staat de ploeg ministers en staatssecretarissen half juli bij Beatrix op het bordes.

Een van de laatste veranderingen die men is overeengekomen is het verlagen van de kinderbijslag voor kinderen die niet in een EU-land tot 10 procent van het bedrag voor kinderen in Nederland. Verder draait het kabinet de geldkraan dicht voor onderwijs aan allochtonen in hun eigen taal en zit er nog een extra lastenverlichting voor bedrijven in het vat. Ook krijgt de nieuwe minister van Verkeer de bevoegdheid om een spoedwet voor verbreding van wegen in te dienen. Verder zijn ze overeengekomen dat landen die uitgeprocedeerde asielzoekers niet terugnemen, geen ontwikkelingsgeld meer krijgen.

Strategische Regeerakkoord [bron: RVD]

Adelaar doodt via slang twee mensen

Eilanden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een bizar ongeluk op ťťn van de snelwegen in Iran heeft een slang twee inzittenden in een auto doodgebeten. Het ongeluk gebeurde toen een adelaar, die een slang tussen de klauwen had, de slang liet glippen. De slang viel toevalligerwijs door het zonnedak van een auto en beet in de paniek die daarop onstond, vier inzittenden.

Twee inzittenden bezweken aan de slangebeet, twee anderen werden met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

IJshockeyteam te koop via Internet

Eilanden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een vrouw en een ziel is er een compleet professioneel ijshockeyteam te koop via ebay. Het merendeel van de Fok!kers zal dit echter niet kunnen betalen aangezien er een aanzienlijk prijskaartje aanhangt. Er is nu al een bod gedaan van 1,6 miljoen dollar en zelfs daarmee is het minimumbod nog niet gedaan.

Het ijshockeyteam, Anchorage Aces, stonden vorige week al te koop op internet maar toen werden er een aantal nep-biedingen gedaan.

Trouwring mag niet in tepel

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Helaas voor Dorus Menting uit Millingen aan de Rijn mag hij niet zijn trouwring door zijn tepel dragen. De man wilde, als symbool van zijn liefde voor Sabine Slangewal, zijn ring graag dicht op zijn hart dragen. De piercer was reeds geregeld en was bereid om een zilveren ringetje met daaraan een doodshoofd in de linkertepel van de bruidegom aan te brengen.

De gemeente Millingen aan de Rijn was echter minder gelukkig met deze manier van ringen uitwisselen en stond deze manier dus ook niet toe. De ceremonie zou namelijk in strijd zijn met de openbare orde: "De huwelijksvoltrekking vindt plaats in de gemeentelijke trouwzaal," zegt wethouder J. Luub. "Dat is een openbare ruimte."

Kelly Brook: benen van 800.000 euro

P. Arazzi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Actrice Kelly Brook wordt het nieuwe gezicht van Gillette. Of liever: wordt de benen van Gillette. De scheermesjesfabricant betaalt 800.000 euro voor een exclusieve reclamedeal met Brook.

Volgens Gillette is ze elke euro waard: "Kelly is een fantastisch Brits product. Ze heeft de mooiste benen. Ideaal om onze scheermesjes op te demonstreren".

Karzai roept Amerikanen op het matje

Ferrari4ever had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Premier Karzai van Afghanistan is woedend op de Verenigde Staten. Hij eist dat Amerikaanse troepen alles doen om te voorkomen dat onschuldige Afghaanse burgers het slachtoffer worden van de strijd tegen al-Qaeda.

De Amerikanen bombardeerden zondagnacht een dorp in de provincie Oruzgan, waar een bruiloft werd gevierd. Daarbij werden zeker veertig mensen gedood. De VS hebben nog steeds niet duidelijk kunnen maken waarom er precies werd aangevallen. Defensie-minister Rumsfeld heeft een onderzoek naar het incident ingesteld.

Keroppi gaat naar ParkPop

Keroppi gaat naar ParkPop

Nog voordat mijn wekkerradio mij wreed uit mijn slaap kon rukken kwam mijn moeder met een bijzonder deprimerend "Het is geen lekker weer, trek maar veel laagjes aan" mijn kamer binnengestormd.
Echt een mededeling waarbij je je dekens tot diep over je oren trekt om zo nog lekker in je warme bed te blijven liggen. En net toen ik dat van plan was om te gaan doen wist ik weer waarom ik me warm moest aankleden.

Nee niet voor het achter de kassa zitten, vandaag zou namelijk mijn 3-jarige ParkPop jubileum plaatsvinden. Om me na 3 bezoekjes een ParkPop-veteraan te noemen is natuurlijk schandelijk overdreven. Maar sprake van een traditie is er al zeker.

Nadat ik mijn tas had afgeladen met spullen waarvan ik vermoedde dat ze eventueel van pas zouden kunnen komen, sprong ik op mijn fiets en vertrok richting het 'good-old-meetingpoint', het station.
Daar aangekomen was het een feest van herkenning qua mensen, maar nergens waren de mensen waar ik mee had afgesproken te bekennen. Toen de trein het station binnenkwam schikte ik mij in mijn lot, ik neem de volgende trein wel...
Maar net toen ik smalend had geconcludeerd dat al die mensen nooit in dat rottreintje zouden passen kwamen mijn vrienden het perron opgestormd.
En nou zullen we deze trein nemen ook! dacht ik nog voordat we ons in de mensenmassa stortten.

Zo, dus zo voelen die haringen in een tonnetje zich dus... schoot er door m'n hoofd terwijl ik me met alle geweld in evenwicht probeerde te houden. De trein remde helaas iets heftiger dan verwacht en overal grepen mensen naar houvast om het Domino D-day effect te voorkomen.
Gelukkig hoefde we niet al te lang in dit treintje te vertoeven en al gauw rolden we naar buiten, op zoek naar de rest van het gezelschap en de volgende trein.

Toen we compleet waren en lekker in de trein naar Den Haag zaten, waren we veel te snel in Den Haag. Het zitten was gedaan, nu naar het terrein. Een blik op de overvolle busjes en trams deed ons besluiten om te voet te gaan. Zo ver kon het toch niet zijn?

Nou toch wel zeker een half uur lopen! Maar met hulp van Hagenaars ("ehm ja dan eh.. moet je rechts!") en het gehoor (volg de muziek) kwamen we er in 1x.
Geen ellenlange wachttijden bij de securitypoortjes dit keer, nee we waren er zo doorheen.

De rest van de dag brachten we door met het bekijken van optredens, het kletsend in het gras zitten, uren in de rij staan voor de wc, onwijze bedragen betalen voor een klein patatje waar je een uur op moest wachten, ons afvragen wat de naam van de zanger van Di-rect was, deze vraag aan 15-jarige stellen, ons verbazen over het feit dat zij het ook niet wisten (volgens mij zijn ze voorgeprogrammeerd om "Jamieieieieieie" te gillen), toevallig wat fokkers ontmoeten, waaronder naar eigen zeggen 'de fan van mijn verhaaltjes' markje/ook_gek, tot de conclusie komen dat op 2 verschillende plekken de kroketten op waren, en de vanillemilkshakes, met de laatste slokjes water de smaak van de aardbeienmilkshakes wegspoelen, mensen kwijtraken, weer terugvinden, maar vooral veel lol hebben!

Toen werd het eindelijk tijd voor het optreden wat we wel graag van dichtbij wilden zien, de Dandy Warhols. Toen de Suzanne Vega-shift wegliep en de Dandy Warhols-shift kwam aanlopen, wurmde we ons tot aan het hek. Zo, wij staan!

Maar dat er geen extreme hitte nodig is om een grasveld tot een woestijn om te toveren bleek vandaag maar weer. Een grote groep springende mensen ruÔneert eerst het gras om vervolgens een enorme stofwolk te creŽren. Meespringend, zingend en dansend in deze stofwolk verschenen algauw wat zweetdruppeltjes op mijn gezicht. Onmiddellijk vermengde die zich met het stof in de stofwolk. Het resultaat was een gezicht als een modderpoel. (vriendin: "Je hebt een snor van stof! Charming").

Toen het festival helaas was geŽindigd en ik mijn gezicht weer opgepoetst had, begon de terugtocht. Helaas ietsje gecompliceerder dan de heenweg en door verschillende omstandigheden hebben we niet alleen een uur gelopen, maar kwamen we ook nog door een buurt waar je niet na schemering hoort te zijn.

Eindelijk zaten we in de trein, maakte we dankbaar gebruik van de wc-zonder-rij en door een voorval wat zich in de naaste omgeving van ons afspeelde wisten we zeker dat we nooit conducteur op onze CV zullen schrijven.

Thuisgekomen probeerde ik zo goed en kwaad als het kon alle stof van en uit mijn lichaam te verwijderen. Wat maar deels lukte... Maar toen ik eindelijk redelijk schoon in mijn bedje lag trok ik mijn dekens tot over mijn oren en ging verder waar ik vanochtend was gebleven.

Einde aan onderwijs in ''eigen taal''

Een kabinet van CDA-LPF en VVD geeft geen geld meer uit voor Onderwijs in allochtone levende talen (OALT). OALT bestaat uit buitenschoolse lessen gericht op integratie en taalondersteuning onder schooltijd. Gemeenten zetten hun OALT-geld vooral in voor het laatste.

Het concept regeerakkoord is echter duidelijk in de doelstelling van de beoogde coalitie: "Prioriteit moet worden gegeven aan het leren van Nederlands, daarom wordt de regeling OALT afgeschaft".

Tot nu toe was er in de Tweede Kamer altijd een grote meerderheid het eens met de OALT-regeling. Partijen als de PvdA en vooral GroenLinks bleven zich hard maken voor het cultuuronderwijs in de eigen (allochtone) taal. Daar maken CDA, LPF en VVD nu een einde aan.
Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.