Review: Online Supermarkten

Angel (Angelic1)
Mijn ervaring met online boodschappen doen werd geboren uit noodzaak. Ik kon even 3 weekjes niet zo goed uit de voeten en niemand in de buurt om even de dagelijkse boodschappen over te nemen. Dus besloot ik in een zoektocht op Internet maar eens het gemak van online boodschappen doen uit te proberen...

Ik had al eerder aankopen gedaan via Internet, zoals CD's, computersupplies en zelfs feestartikelen, maar online mijn boodschappen had ik nog niet gedaan. Mijn eerste bezoek aan een online supermarkt was ergens eind april, namelijk de online supermarkt van Albert Heijn, genaamd Albert. Na een postcodecheck blijkt Albert zelfs in het gehucht waar ik woon te bezorgen. Via Albert blijk ik ook te kunnen bestellen bij Gall&Gall, De Tuinen, Etos en Deli XL shop. Altijd handig. Ik besluit me aan te melden en meet mezelf een inlognaam en wachtwoord aan. En dan maar eens verder kijken...

Het eerste nadeel loop ik meteen tegen het lijf. Ik moet nu al een bezorgmoment kiezen. En ik heb nog niet eens besloten dat ik ook daadwerkelijk zal kopen! Achteraf blijkt dat je niet meteen vast zit aan een bestelling als je een bezorgmoment kiest, maar toch vind ik het lichtelijk opdringerig overkomen. Er is wel veel keus uit bezorgtijden en desnoods kan je je boodschappen 2 weken vooraf bestellen. Altijd handig om alvast te bestellen voor als je terug komt van vakantie, zodat je geen lege koelkast aantreft en meteen boodschappen moet gaan doen.

Een week later zou ik jarig zijn, dus meteen maar de nodige verjaardagsboodschappen in huis halen. Al zoekend en surfend over alle afdelingen blijk ik zowat alles, dat ik in de normale Albert Heijn winkel kan kopen, te kunnen bestellen. Tot verse groenten, fruit en vlees aan toe! Het minimum bestelbedrag is 50 euro bij Albert en voor het bezorgen rekenen zij 6,80 euro. Niet bepaald een koopje, maar dat moet dan maar opwegen tegen het gemak wat je krijgt en de kosten die je bespaart aan een benzinetank en reistijd. (als je tenminste in een gehucht woont als ik en AH niet bepaald om de hoek zit). Bij Albert kan je betalen via een machtiging of gewoon met je pinpas. Ik bestel de nodige kratten bier, flessen drank, chips en nootjes, maar ook de noodzakelijke dingen zoals brood, beleg en groenten. Alle nodige ingredienten kan ik met gemak online vinden. Tegen de tijd dat ik echter mijn bestelling verstuur blijk ik ruim anderhalf uur bezig geweest te zijn met shoppen. De bestelling is echter op te slaan en een volgende keer zo weer omhoog te halen, zodat je vaak terugkomende boodschappen met gemak weer opnieuw kunt bestellen. Ik moet maar liefst 83,92 euro afrekenen volgens mijn eindtotaal.De boodschappen zouden een aantal dagen later tussen 19:00 en 21:00 bezorgd worden. Op de afgesproken dag om 20:55 zie ik de Albert wagen voor mijn deur stoppen. De vriendelijke bezorger brengt de boodschappen in kratten naar de keuken. Handig, maar die kratten moeten ook nog een keer terug, want je betaald er statiegeld voor. Je moet dus of vliegensvlug je boodschappen uit de kratten halen en direkt meegeven of je bent verplicht om nog een keer bij Albert te bestellen om je statiegeld terug te krijgen... Ik kies voor optie 1 en ontdek daardoor meteen dat er 2 dingen fout geleverd zijn; er zit een pak biologische vla bij in plaats van een pak vruchtenyoghurt en van een ander artikel wordt eigen merk geleverd, terwijl ik een merk besteld had. Het pak yoghurt geef ik aan de de bezorger mee retour en het andere artikel behoud ik en laat het te veel betaalde crediteren. Geen probleem.

Conclusie:
Niet slecht! Jammer van de 2 fout bezorgde artikelen, maar verder allemaal prima in orde. De website werkt helaas niet supersnel en dat terwijl ik ADSL heb. Ik denk dat het met een analoge modem toch wel een lange zit wordt. Jammer van de hoge bezorgkosten. Albert is toch al niet een van de goedkoopsten met de prijzen van boodschappen en als daar ook nog eens een berg bezorgkosten bovenop komen, dan is dat een flinke graai in de portemonee. Voordeel is wel dat ze een erg ruim assortiment hebben (volgens hun zeggen 9300 produkten).

Cijfer: 7+