Nintendo stopt online-functionaliteit voor 3DS en Wii-U in april 2024

Nintendo heeft via Twitter aangekondigd dat de online-diensten voor de Nintendo 3DS en Wii U zullen gaan stoppen in april 2024. Dat betekent dat spelers vanaf die maand geen toegang meer hebben tot de online-multiplayermodi, online leaderboards en gegevensoverdracht van deze consoles via het internet. Een exacte datum is nog niet bekend maar wordt op een later moment aangekondigd.

nintendo wii u

Eerder dit jaar was het al niet meer mogelijk om games aan te schaffen via de Nintendo eShop van beide platformen, waardoor er al een duizendtal digital only games niet meer beschikbaar zijn. Echter eerdere aangeschafte games, dlc-pakketten en updates kunnen voorlopig nog wel gedownload worden via de Nintendo eShop. Nintendo is niet de enige partij die deze weg inslaat, Microsoft sluit komend jaar ook al hun Xbox 360 store.

Er zijn nog enkele uitzonderingen op de aankondiging. De cloudopslag voor Pokémon Bank en Poké Transporter blijft voorlopig nog wel beschikbaar, maar het kan zijn dat deze diensten in de toekomst ook beëindigd worden. Op Nintendo's support-pagina is meer informatie te vinden over de uitzonderingen.