Skiërs Gut-Behrami en Odermatt bekronen super-G-eindzeges met winst

In skioord Soldeu in Andorra zijn de World Cup-finales voor de alpineskiërs in volle gang. Na de afdalingen werden de super-G's afgewerkt en ook daar werden dus de kristallen bokalen voor de eindwinnaars in de klassementen vergeven, hoewel dat bij de mannen als een gelopen race was.

Vrouwen
Met leidster Elena Curtoni uit Italië, de Zwitserse Lara Gut-Behrami, Cornelia Hütter voor Oostenrijk, Ragnhild Mowinckel namens Noorwegen en de Italiaanse Federica Brignone stonden er nog vijf potentiële eindwinnaars aan de start, waarvan Brignone als eerste naar beneden mocht. Haar tijd bleek scherp te zijn: de Zwitserse Corinne Suter gaf 0,33 seconden toe, Mowinckel kwam 0,25 seconden tekort.

Gut-Behrami kwam als tiende naar beneden en maakte indruk, waarbij ze 0,22 seconden onder Brignone's tijd door dook. Hütter kwam er met 0,83 seconden niet aan te pas en Curtoni kwam niet in de buurt, waarmee de eindzege binnen was voor Gut-Behrami. Niemand kwam ook meer aan haar tijd, dus de Zwitserse pakte ook de dagwinst, voor Brignone en Mowinckel.

Mannen
Marco Odermatt was al zeker van de eindwinst, dus de Zwitser kon redelijk vrijuit skiën. Op het moment dat hij naar beneden kwam was de snelste tijd in handen van Marco Schwarz uit Oostenrijk, maar daar dook Odermatt 0,29 seconden onderdoor. Hij was gelijk ook de laatste die ook maar in de buurt van Schwarz kwam: Odermatt pakte de winst, voor Schwarz en de Noor Aleksander Aamodt Kilde, die op 0,71 seconden van de Zwitser eindigde.