World Cup-finale alpineskiŽrs afgelast, HŁtter stunt in laatste afdaling

De World Cup-finales in het alpineskiën is in mineur geëindigd: in het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm moest de afdaling bij de mannen afgelast worden, omdat wind en hevige sneeuwval het onmogelijk maakten de wedstrijd op een veilige manier door te laten gaan. Cyprien Sarrazin greep zo naast de kans om de eindzege in het World Cup-klassement op de afdaling nog te pakken, de Zwitser Marco Odermatt kreeg die bokaal.

Bij de vrouwen kon de wedstrijd een dag eerder wel doorgang vinden en daar werd ook nog flink gestreden om de eindzege in het klassement. De Zwitserse Lara Gut-Behrami stond ruim aan de leiding in dat klassement, met Cornelia Hütter uit Oostenrijk als enige overgebleven concurrente, die een klein wonder nodig had om de eindzege nog naar zich toe te kunnen trekken.

De als tweede gestartte Christina Ager was voor eigen publiek snel en noteerde een tijd die lang op plek één bleef staan, mede door de vele onderbrekingen vanwege de wind. Na een tijdje werd het weer iets beter en kon de wedstrijd wat soepeler doorgang vinden, waarbij Hütter met 0,50 seconden onder de tijd van landgenote Ager door dook. Kort daarna was Gut-Behrami aan de beurt en de Zwitserse viel tegen: ze kwam maar liefst 1,89 seconden tekort en moest ineens vrezen voor de eindzege.

Hütter stond het feest al te vieren met haar teamgenotes, want Gut-Behrami zakte verder weg en virtueel stond de Oostenrijkse zo aan de leiding. Toch werd het nog even heel spannend: Nicol Delago uit Italië benaderde haar tot op 0,49 seconden, de Sloveense Ilka Stuhec zelfs tot op 0,17 seconden - Hütter moest wel in de top-2 eindigen, anders ging de eindwinst alsnog naar Gut-Behrami.

Nog heel even later kon ze echter opgelucht ademhalen: Hütter pakte de zege in Saalbach-Hinterglemm én de eindwinst in het klassement, Stuhec en Delago completeerden het laatste podium van de winter.