SkiŽrs Odermatt en Gut-Behrami winnen super-G-bokaal, Ledecka wint slotwedstrijd

In het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm worden dit weekeinde de allerlaatste World Cup-wedstrijden van het seizoen gehouden voor de alpineskiërs. Na de technische onderdelen van vorig weekeinde staan nu de snelle onderdelen op het programma, te beginnen met de super-G's.

Vrouwen
Voorafgaand aan de wedstrijd waren er nog drie dames met kans op de eindwinst in het super-G-klassement: de Zwitserse leidster Lara Gut-Behrami stond er veruit het beste voor, maar Cornelia Hütter uit Oostenrijk en de Italiaanse Federica Brignone hadden ook nog een kans op de kristallen bokaal.

Gut-Behrami was de eerste van de drie die naar beneden mocht, kort nadat de Tsjechische Ester Ledecka de snelste tijd had genoteerd. De Zwitserse gaf 0,52 seconden toe en pakte de op dat moment derde tijd, maar Hütter dook er onderdoor met 0,43 seconden achterstand op Ledecka.

Het leek er wel op dat Gut-Behrami's tijd genoeg zou zijn voor de eindzege in het klassement, en ook het feit dat Brignone op 0,28 seconden van Ledecka de tweede plek pakte veranderde daar niks aan. Ledecka boekte zo haar vierde World Cup-zege, Brignone en de Noorse Kajsa Vickhoff Lie (+0,30) completeerden het podium, maar Gut-Behrami mocht de kristallen bokaal ophalen.

Mannen
Marco Odermatt uit Zwitserland en de Oostenrijker Vincent Kriechmayr streden om de eindzege, hoewel er wel rare dingen moesten gebeuren wilde Kriechmayr die nog pakken. Die gebeurden er niet echt: Odermatt viel met een vijfde plek op 0,64 seconden een beetje tegen, maar Kriechmayr werd op 0,76 seconden zesde, gedeeld met de Italiaan Dominik Paris, en dus was de eindzege binnen voor Odermatt.

Ondertussen konden Odermatt's landgenoten aan het feest: Stefan Rogentin was de snelste en pakte de overwinning, drie honderdsten van een seconde voor Loïc Meillard. Op 0,15 seconden ging plek drie verrassend naar Arnaud Boisset, het allereerste World Cup-podium voor de Zwitser.