NHL: Playoffs naderen, vijf teams al zeker van plek in postseason

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL beginnen de playoffs langzamerhand in de buurt te komen. De teams hebben tussen de 71 en 74 wedstrijden achter de rug van de uiteindelijke 82 die er op de planning staan in het reguliere seizoen, tijd om eens te kijken hoe het er voor staat met het oog op het postseason.

Eastern Conference - Atlantic Division
De Boston Bruins staan op 99 punten, de Florida Panthers op 97, beiden zijn daarmee al zeker van de playoffs. De strijd om het derde directe ticket gaat met name tussen de Toronto Maple Leafs en de Tampa Bay Lightning: 91 tegen 87 punten uit evenveel wedstrijden. Met 79 punten maken de Detroit Red Wings ook nog wel een kansje, maar die is niet zo heel groot meer.

Eastern Conference - Metropoliton Division
De top-2 is duidelijk: de New York Rangers (102 punten) en de Carolina Hurricanes (99 punten) zijn al zeker van de playoffs. De Philadelphia Flyers en Washington Capitals strijden met 82 en 81 punten om plek drie, maar de Caps hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld. Dat geldt ook voor de New York Islanders, die met 77 punten ook zeker nog kans maken. Voor de vorig seizoen nog zo sterke New Jersey Devils wordt het lastig, zij staan vijfde met 76 punten en twee wedstrijden meer dan de Caps en Islanders. De Pittsburgh Penguins plaatsten zich vorig jaar voor het eerst in bijna twee decennia niet en gaan dat nu herhalen.

Central Conference - Central Division
De Dallas Stars zijn met 101 punten al zeker van de playoffs, maar ook voor de Colorado Avalanche (98), Winnipeg Jets (94) en Nashville Predators (90) kan het bijna niet meer fout gaan - er zijn weliswaar drie rechtstreekse tickets te verdelen, de beste twee niet-geplaatste teams van de conference mogen ook de playoffs in. De St Louis Blues staan met 82 punten ver achter.

Central Conference - Pacific Division
Voor de hele top-4 ziet het er uitstekend uit: de Vancouver Vanucks leiden met 98 punten, voor de Edmonton Oilers, die met twee wedstrijden minder op 92 punten staan, voor de Vegas Golden Knights (88) en de Los Angeles Kings (87) - de Seattle Kraken volgt met 73 punten en maakt eigenlijk geen kans meer.