Assault Android Cactus is chaotische twin-stick shooter voor pc

De pc heeft er per vandaag officieel een interessante co-opgame bij: Assault Android Cactus is een twin-stick shooter waarin je met vier spelers tegelijk chaos aanricht in verschillende gamemodi. De game was al een tijdje beschikbaar via Early Access van Steam.

Ontwikkelaar Witch Beam, bestaande uit mensen die gewerkt hebben aan L.A. Noire, Alien: Isolation en Need for Speed, laat vandaag een launchtrailer zien van Assault Android Cactus en de co-op-gekte die je kunt verwachten. Tot vier spelers kunnen samenwerken waarbij je kunt kiezen uit negen personages in een campaign van in totaal 25 levels. Verder zijn er verschillende gamemodi, waaronder de reguliere verhaalmodus, een eindeloze arcade-modus, dagelijkse challenges en een Boss Rush-modus.

Het is in Assault Android Cactus niet simpelweg rennen van A naar B. De levels waarin je je bevindt veranderen op dynamische wijze van vorm waardoor nieuwe uitdagingen ontstaan. Ook zijn er talloze unlockables beschikbaar zoals een first-person-perspectief, AI-gestuurde teamleden en mega-wapens. De game kost normaal gesproken €13,99 maar is tot 30 september op te pikken voor slechts €11,99. Zie hier de Steam-link.

Naast Windows is de game ook voor Mac OS X en Linux beschikbaar. Er wordt ook gewerkt aan ports voor PlayStation 4, PS Vita en Nintendo Wii U, die in Q1 van 2016 uit moeten komen.