Overwatch 2 biedt eindelijk meer verhaal

Het Overwatch-team komt met een sequel op OverwatchOverwatch 2 biedt een uitgebreide campaign, nieuwe lore (daadwerkelijk na de recall van Overwatch!) en uiteraard de player-versus-player gevechten die we kennen van het origineel.

In Overwatch 2 volg je een verhaal na het moment dat Winston de recall van Overwatch heeft begonnen. Met behulp van het nieuwe team, en nieuwe helden, reis je de wereld af om een nieuwe oorlog te stoppen tegen de omnics en Talon. Daarnaast zijn er hero missions, waarin je op de bestaande maps de heroes kunt trainen en skills voor ze kunt vrijspelen. Deze skills zijn enkel voor de PvE-aspecten en worden niet beschikbaar gemaakt voor PvP.

Over PvP gesproken: alle nieuwe updates voor maps, modes en helden komen ook naar het origineel. Het origineel blijft ook compatibel met Overwatch 2 en gaat uiteindelijk als cliënt op in de nieuwe game. Heb je deel één dus al gekocht, dan kun je gewoon doorgaan met PvP met alle nieuwe content. Cosmetics zijn forward-compatible met deel 2. Een nieuwe game mode, Push, wordt ook toegevoegd en komt neer op touwtjetrekken met een objective.

De nieuwe cinematic en gameplay vind je hieronder. Er komen minstens vijf nieuwe heroes en nog meer maps beschikbaar bij de lancering, dus het wordt voor iedereen een grote update. Een release date is nog niet bekend, al heeft game director Jeff Kaplan aangegeven dat het nog wel een tijdje kan duren.