Veel Romancing SaGa op komst voor het Westen

Square Enix kondigt aan dat Romancing SaGa 3 binnenkort zijn Westerse debuut maakt met een geremasterde hd-versie voor consoles en mobiele apparaten. Daarnaast is SaGa Scarlet Grace: Ambitions in ontwikkeling is voor een release in Europa en Noord-Amerika.

De originele game verscheen oorspronkelijk in 1995 in Japan. De geremasterde versie van Romancing SaGa 3 introduceert geoptimaliseerde graphics, nieuwe kerkers om te verkennen, nieuwe scenario’s en een nieuwe game+-functie.

SaGa Scarlet Grace: Ambitions is een verbeterde versie van SaGa Scarlet Grace, die in 2016 alleen in Japan verscheen. Zowel nieuwkomers als fans van de franchise kunnen hun eigen avonturen vormgeven met een van de vier hoofdrolspelers: Urpina, Taria, Balmant en Leonard. Elk hebben ze hun eigen unieke verhaallijn, waardoor spelers in feite kunnen genieten van vier verschillende RPG’s in één game.

Voor deze eerste Westerse release bouwt SaGa Scarlet Grace: Ambitions voort op de originele Japanse release met diverse verbeteringen en toevoegingen, inclusief nieuwe en verbeterde graphics, voiceovers voor personages, wapens, vaardigheden en meer. Daarnaast krijgen spelers toegang tot meer dan 70 bondgenoten om toe te voegen aan hun teams en kunnen ze gebruik maken van een nieuw turn-based timeline-systeem voor uiteenlopende gevechtsstrategieën. Tijdens hun reizen kunnen spelers ook kennismaken met nieuwe scenario’s, monsters en eindbazen.

Romancing SaGa 3 komt beschikbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4, de vergeten PlayStation Vita, Xbox One, Windows 10, Steam, App Store en Google Play. SaGa Scarlet Grace: Ambitions komt beschikbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Steam, App Store en Google Play.