Bobsleeër Holcomb wint opnieuw, Van Calker tiende

In het Canadese Calgary heeft Steven Holcomb met zijn team ook de wedstrijd in de viermansbob gewonnen. Een dag eerder was de Amerikaan al de beste in de tweemansbob.

Al in de eerste run waren Holcomb en zijn mannen de snelsten van allemaal. Alleen de Duitser Maximilian Arndt en de Rus Alexsandr Zubkov, houder van de World Cup, konden vlakbij blijven. Edwin van Calker stond na de eerste run op de dertiende plek. Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Sochi moet de Nederlander in een World Cup minstens één keer bij de beste acht eindigen.

In de tweede run ging het veel beter met Van Calker. Zijn tijd van 54,54 seconden bleek uiteindelijk de zeste tijd van het hele deelnemersveld. Bovendien was alleen de Canadees Chris Spring in de tweede run meer dan vijf honderdsten sneller dan de Nederlanders, de rest van de wereldtop was maar een fractie sneller. Zijn goede run bracht Van Calker naar de tiende plek, twee plaatsen verwijderd van kwalificatie voor Sochi. Bovenin veranderde weinig, Holcomb won voor Arndt en Zubkov.