Witte Huis: geen bewijs voor buitenaards leven

Het Witte Huis beschikt niet over informatie die duidt op het bestaan van buitenaards leven. Dat heeft het Witte Huis maandag bekendgemaakt.

De ongewone mededeling volgt op een petitie waarin de Amerikaanse regering werd opgeroepen alle informatie over het bestaan van buitenaards leven vrij te geven. De website van het Witte Huis heeft een sectie genaamd 'We the People' waar mensen petities kunnen indienen. Als meer dan 25.000 mensen een petitie ondertekenen moet de regering reageren.

Phil Larson, werkzaam voor het Bureau voor Wetenschap en Technologie (OSTP) binnen het Witte Huis, zei dat de Amerikaanse regering geen bewijzen heeft voor buitenaards leven, of voor buitenaardse wezens die contact onderhouden met mensen. "Voorts is er geen geloofwaardige informatie dat enig bewijs verborgen wordt gehouden", zei Larson.

Larson leek de deur echter op een kier te houden. Hij zei dat veel wetenschappers en wiskundigen het erover eens zijn dat, statistisch gezien, de kans groot is dat er ergens te midden van de 'biljoenen sterren in het heelal' zich leven bevindt. De kans dat mensen ooit in contact komen met dergelijke levensvormen is volgens Larson echter gering.

Toen 'We the People' werd gelanceerd beloofde de regering nog dat elke petitie met meer dan vijfduizend ondertekenaars beantwoord zou worden. Die drempel is later verhoogd naar 25.000.