FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 8 november 2011

Webber kritisch over eigen prestaties

Red Bull Racing-coureur Mark Webber is kritisch over zijn eigen presteren in 2011. De Australiër deed vorig jaar tot in de laatste race mee om de titel, maar dit seizoen kan hij geen potten breken en staat hij achter zijn ongenaakbare teamgenoot Sebastian Vettel, Jenson Button en Fernando Alonso vierde in de titelstrijd.

Volgens Webber ligt een belangrijk deel van zijn mindere prestaties in het eerste gedeelte van de race. "De eerste stint van de start tot de eerste pitstop is nog steeds heel belangrijk, bijna net zo belangrijk als in de afgelopen jaren. Het verschil is dat je flexibeler kon zijn met de strategie toen we nog bijtankten tijdens de race, door van één naar twee stops te wisselen of andersom."

"Tegenwoordig is het bijna allemaal al beslist voor het begonnen is, zeker als je voor de bovenste vier posities rijdt. Je kan natuurlijk een inhaalrace rijden, zoals Jenson en ik hebben gedaan. Maar over het algemeen doet de top drie hetzelfde tijdens de race en houden zij rekening met elkaar. Als je rivalen stoppen, doe jij dat ook. Als je echter achterblijft en moet vechten om ze bij te halen, dan slijten je banden snel. In de praktijk heb ik nooit genoeg gedaan in het eerste deel van de race."

De Australiër weet dat hij in tegenstelling tot zijn teamgenoot Vettel regelmatig een inhaalrace moet rijden en dat hij met name in de kwalificaties niet het maximale uit de banden weet te halen. "Seb is precies het tegenovergestelde van wat ik ben: erg sterk in de kwalificatie op zaterdag en erg sterk in het eerste gedeelte van de race, waar hij alles geeft. Daarna is er niet veel meer te doen."

Daarom weet Webber dat hij zich moet verbeteren voor 2012. "Ik moet hard werken om komend jaar sterk voor de dag te komen. In het eerste deel van het seizoen had ik moeilijkheden met pitstops, die ik nu niet heb, maar het lukt me nog steeds niet om een goede racepace te vinden. Het is net een puzzel: de volgende stap is het begin van de race in orde te maken. Dan doen we weer echt mee."

Nederlanders geven weinig uit aan viering kerst

Nederlanders geven weinig uit aan de kerstdagen. Gemiddeld zijn Nederlandse huishoudens van plan 448 euro uit te geven aan cadeaus, eten, reizen en kerstversiering. Bij negen onderzochte Europese landen is dit gemiddeld 605 euro, concludeert het Britse Centre for Retail Research.

Het onderzoek in opdracht van vergelijkingswebsite Kelkoo werd uitgevoerd in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Italië, Noorwegen, Spanje en Zweden. Gezinnen in het Verenigd Koninkrijk geven het meest uit aan de viering van Kerst, in totaal 784 euro. Nummer twee is Zweden, waar 648 euro wordt uitgetrokken voor het kerstfeest.

De totale gezinsuitgaven in de zes weken voor de kerstdagen in Nederland stijgen dit jaar met 1,2 procent. Van de 448 euro gaat ruim de helft op aan cadeaus zoals kleding, speelgoed en gadgets, het laagste percentage van alle landen. Britten, Noren en Denemarken spenderen meer aan presentjes onder de kerstboom, rond de zestig procent van de totale uitgaven.

Nederlanders vinden het eten tijdens de kerst daarentegen een betere reden om geld uit te trekken. Gezinnen hier zijn van plan bijna 36 procent van het totale budget aan eten en drinken op te maken, waarmee Nederlanders koploper zijn. Gemiddeld ligt het percentage op bijna 31 procent.

Nederlanders zijn niet van plan de kerstboomversiering flink te vernieuwen komend jaar met een budget van 18 euro, 4,1 procent van het totale kerstbudget. Zweden vinden nieuwe kerstballen en -lichtjes belangrijker. Zij verwachten hieraan 38 euro te spenderen, 5,8 procent van het budget.

Brand legt hoveniersbedrijf Dordrecht in as

Een brand heeft dinsdag een hoveniersbedrijf in een bedrijfsverzamelgebouw in Dordrecht in de as gelegd. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen en niemand raakte gewond. Dat meldt de politie.

De brand in het pand aan de Aventurijn brak omstreeks 13.00 uur door nog onbekende oorzaak uit. Het gebouw werd ontruimd. Mensen in een naastgelegen pand kreeg het advies ramen en deuren gesloten te houden.

Het blussen werd bemoeilijkt doordat een deel van de ruimte van het hoveniersbedrijf instortte. Ook stonden pallets in de weg, die de brandweer met een heftruck moest verwijderen. Omstreeks 16.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Het nablussen nam nog wel uren in beslag.

Andere ruimten in het pand liepen rook- en mogelijk ook waterschade op. Vanwege de brand was de Aventurijn een paar uur deels afgesloten voor alle verkeer.

Club Brugge heeft nieuwe keeper

Doelman Bojan Jorgacevic maakt per direct de overstap van AA Gent naar Club Brugge. Dit heeft de Belgische ploeg vandaag bevestigd. Het is nog niet duidelijk vanaf welk moment de zevenvoudig Servisch international inzetbaar is voor de ploeg, waar ook Ryan Donk onder contract staat.

Jorgacevic tekende bij Club, waar trainer Adrie Koster vorige week werd ontslagen, een contract tot medio 2016. Waarschijnlijk kan Jorgacevic al voor de winterstop in actie komen. Club Brugge kan wellicht van een uitzonderingsregel gebruik maken omdat eerste doelman Sven Dhoest langdurig geblesseerd is.

Cagliari ontslaat opnieuw trainer

De Italiaanse ploeg Cagliari heeft voor de tweede keer dit seizoen de trainer ontslagen. Roberto Donadoni werd in augustus op straat gezet en werd destijds opgevolgd door Massimo Ficcadenti. Hij hield het echter slechts drie maanden vol.

Het ontslag van Ficcadenti komt totaal onverwacht, aangezien de ploeg in de Serie A op een verdienstelijke tiende plaats staat. Bij Cagliari staat onze landgenoot Moestafa El Kabir onder contract.

Tsonga en Berdych bijna zeker van Tour Finals

Jo-Wilfried Tsonga en Tomas Berdych hebben een ticket voor de ATP World Tour Finals binnen handbereik. De Fransman en de Tsjech bereikten dinsdag bij het Masters-toernooi van Parijs de achtste finales. Een plaats in de kwartfinale volstaat voor zowel Tsonga als Berdych voor deelname aan het eindejaarstoernooi in Londen.

Tsonga sloeg zich dinsdag met 6-3 en 6-4 langs de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez. In de tweede set kwam de als zesde geplaatste Fransman met 4-2 achter, maar won daarna vier games op rij. Alleen de winnaar van de partij tussen Nicolas Almagro (9) en Andreas Seppi zou Tsonga nog uit de kwartfinale kunnen houden.

Berdych was in de derde ronde met 6-3 en 7-5 te sterk voor Fernando Verdasco. De als vijfde geplaatste Tsjech dacht zich vorige week al geplaatst te hebben voor Londen, maar tennisbond ATP bleek een rekenfout gemaakt te hebben. Als Berdych in de volgende ronde Janko Tipsarevic of Alex Bogomolov verslaat, mag hij zich alsnog gelukkig prijzen.

De beste acht tennissers van het jaar strijden van 20 tot en met 27 november in Londen om de officieuze wereldtitel. Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray, Roger Federer en David Ferrer hebben hun ticket al op zak.


Tsonga en Berdych bijna zeker van Tour Finals (Foto: Novum)

Kuszczak: "Door United behandeld als slaaf"

Tomasz Kuszczak was bij Manchester United de beoogde opvolger van Edwin van der Sar. Inmiddels is hij gedegradeerd tot vierde doelman bij de Engelsen.

Achter David de Gea, Anders Lindegaard en Ben Amos is hij vierde doelman in de selectie van trainer Sir Alex Ferguson. De Pool voelt zich dan ook niet meer blij bij de huidige nummer twee van de Premier League. "Ik heb de manager gevraagd of ik in januari mag vertrekken", zegt hij tegenover Engelse media.

"Met het oog op het EK is het voor mij belangrijk wekelijks te spelen. Ik wil weer terugkeren in de Poolse ploeg. Maar Ferguson leek het niet zo veel te interesseren", laat hij weten. Polen en Oekraïne organiseren gezamenlijk het EK 2012.

Recent was er de optie om voor twee maanden te worden verhuurd aan Leeds United, uitkomend in het Championship. "Manchester United heeft de overgang geblokkeerd. Ik vind de opstelling van de club treurig. Ik ben een slaaf van Manchester United geworden. Voor mij is dit erg frustrerend."

Nintendo overweegt meerdere Wii U-controllers per console

Nintendo is aan het nadenken of ze de Wii U ondersteuning geven voor meerdere Wii U-controllers. Hoe het er nu voorstaat lijkt het erop dat de Wii U een Wii U-controller zal ondersteunen, en voor de multiplayer games naast deze controller ook nog 4 WiiMotes zal ondersteunen.

Toen Nintendo de Wii U aan het publiek liet zien, maakte ze duidelijk dat de Wii U maar één Wii U-controller per console ondersteunt. Dit houdt in dat de Wii U-controllers niet in de winkel te koop zullen zijn, en dat je met multiplayer games WiiMotes moet gebruiken. De reden hiervoor is simpelweg omdat de kosten voor de Wii U-controllers te hoog zijn.

Vanwege de teleurstellende reacties hierop is Nintendo nu aan het nadenken of ze alsnog meerdere Wii U-controllers gaan ondersteunen. Als dit gebeurt, is de kans klein dat meer dan twee Wii U-controllers ondersteunt worden. Een niet nader genoemde bron zegt het volgende: "Nintendo weet nu dat ze absoluut twee tablets moeten ondersteunen. Op de E3 gaven ze dit niet toe, maar ze weten hoe belangrijk het is om het technisch mogelijk te maken om twee schermen te ondersteunen. Al zou het de framerate beïnvloeden, als een ontwikkelaar en speler lig ik daar niet wakker van. Het moet werken. Ontwikkelaars zullen hier goede games voor ontwikkelen. Als je een quiz-spel ontwikkeld, dan geef je geen ruk om de framerate."

Nieuwe poster voor Bloodwork

Er is een poster verschenen voor de film Bloodwork van Eric Wostenberg. De film, met Travis van Winkle, Mircea Monroe en Tricia Helfer in de hoofdrollen heette in eerste instantie Phase One.

Een groepje studenten geeft zich op voor een experiment met een anti-allergie medicijn om een extra zakcentje te verdienen. Al snel blijkt dat ze moeten vechten voor hun leven om de faculteit weer levend te kunnen verlaten.

Bloodwork is geregisseerd door Eric Wostenberg. De film is gebaseerd op een scenario van David Nahmod en wordt geproduceerd door Chris Chesser (Bad Day on the Block), Karen Glasser (Welcome to the Jungle), Brandon Nutt (Finding Bliss) en David S. Ward (Major League 1 & II).

Naast eerder genoemde acteurs zien we ook John Bregar, Stephen Bogaert, Joe Pingue, Anna Ferguson, Vas Saranga, James Purcell, Yanna McIntosh en Albert Chung in de film.

De poster voor Bloodwork is HIER te zien.

Grote hoeveelheid drugs gevonden in Beverwijk

In een opslagruimte in Beverwijk zijn 150 kilo zogenoemde designer drugs aangetroffen. De straatwaarde van de partij is ongeveer 750 duizend euro. Twee verdachten zijn vorige week woensdag opgepakt en dinsdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

Behalve de drugs troffen rechercheurs ook 250 duizend euro aan. De opslagruimte werd gehuurd. De twee verdachten van 35 jaar beschikten volgens het OM over vulmachines voor de verpakking van de drugs. Een grote hoeveelheid stond in kartonnen dozen klaar om te worden vervoerd.

Designer drugs worden vaak gebruikt ter vervanging van de eerder schaars geworden xtc. Ze bevatten stoffen die een uitwerking hebben op het gedrag of de belevenis van de gebruiker. Deze stoffen vallen niet onder de Opiumwet, maar wel onder de Geneesmiddelenwet. Handel in designer drugs zonder vergunning is in Nederland verboden.

Activision-baas wil Crash Bandicoot terug

In de Skylanders-serie zien we de terugkeer van Spyro the Dragon, maar hoe zit het eigenlijk met zijn PlayStation-tijdgenoot Crash Bandicoot? De luidruchtige oranje gamesheld is niet meer op de consoles verschenen sinds 2008.

Kotaku vroeg Activision-baas Eric Hirschberg hoe hij tegenover een terugkeer van Crash Bandicoot staat. Hij kan als CEO van Activision niets over de serie zeggen, maar als gamer vond hij de Crash Bandicoot-games geweldig en hij hoopt dat de game-serie weer terug komt. "I Don't have anything official to announce, but I can speak as an individual. I love Crash Bandicoot. Those were some of my favorite games growing up. I would love to find a way to bring him back, if we could." aldus Hirschberg.

Oud-manager Juventus moet cel in

Luciano Moggi, voormalig manager van de Italiaanse voetbalclub Juventus, is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en vier maanden voor zijn rol in het omkoopschandaal dat de ploeg de landstitels van 2005 en 2006 kostte.

Moggi werd eerder al voor de rest van zijn leven verbannen uit de voetballerij. Hij werd schuldig bevonden aan omkoping. Volgens de advocaat van Moggi zal de oud-manager beroep aantekenen.

Vanwege fraude op de transfermarkt werd Moggi eerder al voor een jaar gevangenisstraf veroordeeld. Juventus verloor niet alleen twee landstitels, ook werd de ploeg teruggezet naar de Serie B.

Berlusconi kondigt vertrek aan

Silvio Berlusconi treedt af als het Italiaanse parlement de economische hervormingen heeft aangenomen. Dat heeft de Italiaanse premier dinsdag aan president Giorgio Napolitano laten weten. Het is in het belang van het land dat ik vertrek, aldus Berlusconi.

Eerder werd duidelijk dat Berlusconi niet langer kan rekenen op een meerderheid in het parlement. De Kamer van Afgevaardigden keurde nog wel de staatsuitgaven van 2010 goed, met 308 stemmen voor en geen tegen, maar 321 afgevaardigden onthielden zich. Hiermee werd duidelijk dat de premier de steun van de volksvertegenwoordiging heeft verloren.

"Deze regering heeft geen meerderheid!" donderde oppositieleider Pierluigi Bersani na de stemming. "Als u nog een greintje verstand heeft (...) treedt dan af." Eerder op de dag riep Berlusconi's belangrijkste bondgenoot Umberto Bossi ook al op tot het aftreden van de premier.

Op het moment dat Bersani de premier toesprak, legde een fotograaf van Associated Press vast hoe Berlusconi zijn opties op een stukje papier schreef. Te lezen waren de woorden 'aftreden' en 'acht verraders', een vermoedelijke verwijzing naar voormalige bondgenoten die zich in de stemming tegen hem hadden gekeerd.

Italië staat onder grote druk van de Europese Unie om hervormingen door te voeren en de schuldencrisis het hoofd te bieden. De stemming over de hervormingen staat voor volgende week gepland.

Berlusconi liet weten de voorkeur te geven aan nieuwe verkiezingen, maar zei dat het aan de president is om hierover te beslissen. Het kantoor van de president zei dat Napolitano formatiegesprekken begint zodra Berlusconi is afgetreden. Een van de namen die het meest genoemd wordt om een overgangsregering te leiden is die van Mario Monti, voormalig Eurocommissaris voor competitie en mededinging.


Berlusconi kondigt vertrek aan (Foto: Novum)

14-jarig meisje wil ex Bieber levend villen

Een 14-jarig mentaal gehandicapt meisje wordt ervan verdacht Caitlin Beadles, de ex van Justin Bieber te hebben bedreigd.

Het meisje dat actief was op de sociale media website tumblr.com liet daar weten dat ze Caitlin zou vermoorden en dat ze alle ogen op haar had gericht om haar levend te kunnen villen. Dit deed ze onder de naam KILLSGANDCB dat naar vermoeden, "Kill Selena Gomez and Caitlin Beadles" betekent.

De ouders van het meisje dat bezoek heeft gekregen van de politie heeft toegezegd dat ze de internet acitiviteiten van haar dochter nauwlettend in de gaten zal gaan houden.

Leekens: "Simons door tot WK 2014"

Timmy Simons hoopt met België naar het WK 2014 te gaan. Dat liet hij de bondscoach van de Rode Duivels Georges Leekens deze week weten.

De 34-jarige speler blijft dus nog even beschikbaar voor het nationale elftal van België. "We hebben een gesprek gehad over zijn toekomst. Daarin heeft hij me verzekerd dat hij vastbesloten is om tot dat toernooi door te gaan", aldus de oefenmeester.

"Je houdt van hem of niet, maar Timmy gaat door", liet Leekens weten tegenover Voetbal International. De voormalig speler van PSV is onder hem een vaste waarde in het elftal. Dick Advocaat deed daarvoor geen beroep op de middenvelder.

De speler van 1. FC Nürnberg kwam al 88 keer uit voor het nationale elftal. Jan Ceulemans is met 96 interlands nog altijd Belgisch recordinternational. Het contract van Simons loopt na dit seizoen af bij de club uit de Bundesliga. Het is dus nog niet duidelijk bij welke club hij de conditie tot het WK van 2014 op peil gaat houden. 

W. Overtoom gaat op bezoek bij Kameroenese selectie

Willie Overtoom vliegt deze week naar Kameroen om de oefeninterland tegen Marokko bij te wonen. Mogelijk wordt hij international van het Afrikaanse land.

Overtoom woont het komend weekeinde op uitnodiging van de nationale bond van Kameroen de interland van het land in en tegen Marokko bij. De officials van het land hopen dat de speler van Heracles Almelo op die manier een goede indruk van de nationale selectie krijgt.

De middenvelder, geboren in Afrika, werd onlangs gevraagd of hij voor Kameroen wil spelen. Toch gaat hij de keuze de komende week nog niet maken. "Ik ga puur om te kijken en hoop op die manier mijn keuze wat gemakkelijker te maken." Hij groeide de afgelopen jaren uit de spelmaker van Heracles.

Met wie hij in Kameroen te maken krijgt is nog onduidelijk. "Dat weet ik nog niet zo goed. Ik heb een uitnodiging gekregen om te komen kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat. Ik heb laatst een ontmoeting gehad met twee leden van de bond. Dat was een goed gesprek. Het zijn aardige mensen. Ik vertrek eind van de week en ik kom zaterdag weer terug", liet hij weten op de officiële website van zijn werkgever.

Jezus ook zonder pipa dope gast

In deze tijd van goddeloosheid doet de kerk alles om zieltjes te winnen. De laatste poging is een bijbel geschreven in straattaal. Zo kunnen ook kansenjongeren kennismaken met het religieuze sprookjesboek.

De Straatbijbel is een initiatief van enkele christelijke organisaties. Zij hebben dit boek, het Evangelie van Mattheüs, de Torrie van Mattie gedoopt.

Daniël de Wolf, leider van Thugz Church in Rotterdam is de grote man achter dit project. De bewuste kerk staat namelijk in de kansenbuurt Millinxbuurt, alwaar iedereen met een pipa over straat loopt. "De taal van de Bijbel staat zo ver van hun wereld af", verklaart hij. "Toch hebben ze vaak nog wel iets met het christelijk geloof. Door het Evangelie van Mattheüs te vertellen in hun eigen taal, kunnen we hen helpen met hun vragen over het geloof."

Tot slot nog enkele toffe citaten uit het boek, dat voor 9,95 te koop is bij de lokale bijbeldealer:

"Een man die Johnnyboy heette, maakte noize in de woestijn van Judea. Zijn streetname was 'De Doper'. Niet omdat hij een hosselaar was, die dope verkocht. Ook niet omdat hijzelf zo dope was, ofsow", staat in Mattie 3:1-17 te lezen. "Toen kwam Jezus uit postcodegebied Galilea naar de Jordaan. Hij wilde door De Doper gedoopt worden. Maar De Doper zei: ‘U zou mij moeten dopen in plaats van ik U!’ Jezus zei: ‘Nee swa, doe het nou maar, want dit is de wil van God.’ ‘Aight,’ zei De Doper."

IAEA verdenkt Iran van werken aan kernwapens

Het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) verdenkt Iran van geheime experimenten die alleen maar kunnen dienen voor het ontwikkelen van kernwapens. Dat staat in een rapport dat het IAEA dinsdag aan de raad van bestuurders van de nucleaire waakhond van de Verenigde Naties en de VN-Veiligheidsraad heeft overhandigd.

Het IAEA zegt dat sommige geheime activiteiten van Iran weliswaar vreedzame toepassingen hebben, maar dat 'andere specifiek voor kernwapens zijn'. In een bijlage van dertien kantjes staan door het IAEA en inlichtingendiensten verzamelde gegevens vermeld, waaruit zou blijken dat Iran werkt aan alle onderzoeksaspecten die nodig zijn voor het maken van een kernwapen, zoals het geschikt maken van een kernlading voor een raket.

PVV'er Graus stapt uit enquêtecommissie

PVV-Kamerlid Dion Graus stapt per direct uit de parlementaire enquêtecommissie die de aanpak van de kredietcrisis onderzoekt. Hij is het er niet mee eens dat hij niet vrijuit vragen zou mogen stellen over de bonuscultuur bij banken, meldt zijn partij dinsdagavond.

Na het openbaar verhoor van oud-bestuurder van ABN Amro Jan Peter Schmittmann zouden een aantal leden van de enquêtecommissie hebben aangegeven het niet op prijs te stellen dat Graus Schmittmann ondervroeg over zijn vertrekpremie.

Graus stelt zijn vertrek te betreuren. "Maar als ik niet vrijuit mensen kan bevragen over het belangrijke thema van perverse prikkels zoals bonussen, dan houdt het voor mij op. Ik kan niet meewerken aan een slap verhaal. Met meel in de mond praten en enkel door de staf voorgekookte teksten voorlezen is niets voor mij."

Aanschaf nieuw politiepistool afgeschoten

Het ministerie van Veiligheid en Justitie ziet af van de aanschaf van een nieuw politiepistool bij wapenfabrikant Sig Sauer. Uit tests is gebleken dat het wapen niet betrouwbaar genoeg is. Daarom is besloten het contract te beëindigen, schrijft minister Ivo Opstelten (VVD) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Sig Sauer had de aanbesteding van het politiepistool gewonnen. Uit tests door het Duitse instituut Beschussamt in Ulm is vier keer gebleken dat de wapenfabrikant het pistool niet met een constante kwaliteit kan produceren. Het pistool kampt daardoor met te veel storingen.

Opstelten stelt het niet langer verantwoord te vinden door te gaan met het pistool. "Er is niet voldoende vertrouwen meer in de kwaliteit van het pistool noch in het vermogen van de fabrikant om die kwaliteit te verbeteren en te waarborgen", aldus zijn ministerie. Gesprekken met Sig Sauer hebben geen beter pistool opgeleverd.

Het ministerie gaat nu kijken of het in zee kan gaan met een van de andere partijen die zich hadden ingeschreven voor de aanbesteding en waarvan het pistool al is getest.

De vervanging van het politiepistool loopt door de kwestie een vertraging van zeker zes maanden op. Zo moeten er nieuwe tests plaatsvinden en moet er een nieuwe planning voor omscholing worden gemaakt.

Rondom de aanbesteding van het politiepistool was veel te doen. De wapenfabrikanten Carl Walther en Heckler & Koch spanden een kort geding aan omdat Sig Sauer zou zijn voorgetrokken. De rechtbank in Den Haag gaf ze eind maart echter geen gelijk.

Dieetpil kost Touré 1,3 miljoen euro

Kolo Touré ontvangt de komende zes weken geen salaris van zijn ploeg Manchester City. De club straft de verdediger hierdoor voor zijn dopinggebruik eerder dit jaar. Touré slikte een verboden dieetpil, waarvoor hij al een schorsing van zes maanden uitzat.

"Kolo heeft de boete aanvaard. Speler en club willen nu een streep zetten onder de kwestie en zich weer richten op het seizoen", aldus Manchester City vandaag in een verklaring. De Ivoriaanse verdediger is één van de grootverdieners bij The Citizens en strijkt per week een salaris van 225.000 euro op. De boete komt daarmee op een bedrag van ruim 1,3 miljoen euro.

Schakers verslaan Polen op EK

De Nederlandse schaakploeg heeft op het EK voor landenteams in het Griekse Porto Carras de partij tegen Polen met 2½-1½ weten te winnen. Loek van Wely was ditmaal verantwoordelijk voor de enige winstpartij.

Anish Giri, Ivan Sokolov en Daniël Stellwagen wisten allen remise te spelen. De winst van Van Wely was genoeg om Polen te verslaan. Door de overwinning neemt Nederland na zes ronden een gedeelde tiende plek in met zeven punten. Koploper na vandaag is nog altijd Bulgarije met elf punten.

Het damesteam ging met 2½-1½ onderuit tegen het Servische team. Zhaoqin Peng, Lisa Schut en Tea Lanchava speelden allen gelijk, maar Anne Haast verloor haar partij. Door de nederlaag staan de Nederlandse dames na de zesde ronde op de gedeelde twaalfde plaats met zes punten. Koploper is Rusland met elf punten.

Wielerploeg Lotto gaat Lotto-Belisol heten

De wielerploeg Lotto zal komend seizoen onder de naam Lotto-Belisol door het leven gaan, zo maakte de ploeg vandaag bekend. De Nationale Loterij en de fabrikant van ramen en deuren Belisol hebben een contract voor drie seizoenen gesloten.

Momenteel gaat de ploeg als Omega Pharma-Lotto door het leven, maar de sponsoren hebben besloten uit elkaar te gaan. Omega Pharma stapt in bij Quick-Step, terwijl Lotto in Belisol nu een nieuwe co-sponsor heeft gevonden. De belangrijkste renners uit de nieuwe formatie zijn de Belgen Jurgen Van Den Broeck en Jelle Vanendert en de Duitser André Greipel.

Speler Wigan geschorst voor spugen

Antolin Alcaraz is door de Engelse voetbalbond FA voor drie wedstrijden geschorst. De verdediger van Wigan Athletic spuugde zondag in de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers naar tegenstander Richard Stearman. Het incident ontging de scheidsrechter, maar op basis van televisiebeelden werd besloten alsnog actie te ondernemen.

De schoring van de Paraguayaans international is een nieuwe tegenvaller voor Wigan. De ploeg van de Nederlanders Ronnie Stam en Patrick van Aanholt is slecht aan het seizoen begonnen en staat met vijf punten uit elf wedstrijden laatste in de Premier League.


Speler Wigan geschorst voor spugen (Foto: Novum)

Boerrigter: "Dit was dé kans om me te laten zien"

Derk Boerrigter moest vandaag het trainingskamp van Oranje verlaten vanwege een rugblessure. Tegenover Voetbal International liet de Ajacied weten teleurgesteld te zijn.

"Ik ben erg teleurgesteld. Ik baal er flink van. Dit was dé kans om mezelf te laten zien aan bondscoach Bert van Marwijk. Maar wat niet gaat, gaat niet", aldus Boerrigter, die tegen Zwitserland zijn debuut kon maken voor het Nederlands elftal. Afgelopen weekend zorgde een rugblessure ervoor dat Boerrigter zich gedwongen moest laten wisselen in het duel met FC Utrecht.

Tegenover VI liet de aanvaller weten al langer last te hebben: "Ik loop al twee maanden met een pijnlijke rug rond, maar het was nooit zo erg dat ik niet kon voetballen. Maar deze keer was het echt te erg. We, de medische staf van Oranje en ik, hadden er geen vertrouwen in dat de klachten zo snel zouden afnemen dat ik nog van waarde zou kunnen zijn. Vandaar dat we hebben besloten dat ik het beste het trainingskamp kon verlaten. Nu ga ik terug naar huis en morgen meld ik me weer bij Ajax."

Drawsome Tablet komt naar de Wii

Eerder konden wij al in een uitgelekte video beelden zien van de Project Intouch Tablet, zoals het toen werd genoemd. Nu is deze tablet een officieel Ubisoft-product. Het gaat de Drawsome Tablet heten en komt op 6 december uit, vooralsnog alleen in Amerika. Bij de tablet zitten twee spellen, Drawsome Artist en Drawsome Sketch Quest.

De Drawsome Tablet heeft 6,5-bij-5-inch tekenoppervlakte, is draadloos en heeft een draadloze stylus. Hiermee is de Drawsome Tablet duidelijk anders dan het concurrende uDraw van THQ.

Nieuwe Assassin's Creed in 2012

In een bericht aan investeerders heeft Yves Guillemot, baas van Ubisoft, aangegeven dat volgend jaar er een nieuwe Assassin's Creed-game zal komen en dat de game al in ontwikkeling is. Daarnaast heeft de baas aangegeven dat de pre-orders voor Revelations hoger liggen dan die voor Brotherhood.

Guillemot geeft aan nog voorzichtig te zijn voor de game van volgend jaar maar ze hebben wel hoge verwachtingen. Volgens de baas lag Brotherhood goed in de stijgende lijn van Assassin's Creed II. Tot nu zijn er meer dan 31 miljoen stuks van de gehele serie verkocht sinds 2007.

Rosenthal roept Egyptische ambassadeur op matje

Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) roept de Egyptische ambassadeur op het matje. Egypte weigerde een visum te verstrekken aan PVV-Kamerlid Raymond de Roon. Dat heeft een woordvoerder van de minister dinsdag laten weten.

De Roon zou met de commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer een werkbezoek brengen aan Egypte. De reis is na de weigering van De Roon geannuleerd. Zowel de Kamer als het kabinet heeft er bij Egypte 'veelvuldig' op aangedrongen een visum aan De Roon te geven.

De PVV'er heeft zich geregeld kritisch uitgelaten over het nieuwe bewind in Egypte. De Roon pleitte onder meer voor uitzetting van de Egyptische ambassadeur naar aanleiding van het geweld tegen kopten.

Rosenthal zei eerder dinsdag al dat hij het teleurstellend vond dat er geen visum is gekomen. "Ik heb deze teleurstelling kenbaar gemaakt aan mijn Egyptische collega", liet hij weten. PVV-leider Geert Wilders sprak in een reactie van een 'grove schande'.


Rosenthal roept Egyptische ambassadeur op matje (Foto: Novum)

Hingis gaat tennissters coachen

Voormalig toptennisster Martina Hingis heeft een nieuwe baan gevonden. De Zwitserse zal aan de slag gaan als trainster op de Tennis Academie van Patrick Mouratoglou in Parijs.

Hingis woont sinds ze getrouwd is met springruiter Thibault Hutin in de Franse hoofdstad, waar ze nu werk heeft gekregen. De voormalig nummer een van de wereld zal tijdens de Australian Open bij de juniores de talenten Daria Gavrilova, Yulia Putintseva, Naomi Broady en Sachia Vickery gaan begeleiden.

"Nu ze het einde van haar actieve carrière heeft geaccepteerd, stond Martina open voor een positie als coach. De speelsters zijn ontzettend blij met Hingis als trainster en zien haar als een voorbeeld. Haar tactisch inzicht is ongekend en dat zien we ook terug op de baan bij de talenten," zei eigenaar van de tennisacademie Mouratoglou over de winnares van enkele Grand Slams.

Verkoopcijfers Capcom dalen ten opzichte van 2010

Capcom heeft haar halfjaarcijfers per 30 september 2011 bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat de verkopen een dalende trend laten zien ten opzichte van het vorige jaar. De verkopen zijn gedaald van USD 522 miljoen in 2010 naar USD 375,1 miljoen in 2011. De nettowinst bleef steken op USD 11,3 miljoen.

Capcom zelf legt de verklaring voor deze dalende trend in het feit dat zij geen grote titels heeft uitgebracht in de consumenten online entertainmentwereld.

Maar wat is er dan gekomen van de titels die Capcom wel heeft uitgebracht? Monster Hunter Portable 3rd ver., die alleen in Japan te koop was, verkocht 450.000 stuks. Super Street Fighter IV Arcade Edition kwam bij 400.000 huishoudens binnen net als Resident Evil: The Mercenaries 3D. Deze aantallen zijn overigens wel alleen de verscheepte exemplaren. Hierbij moeten de online aankopen nog opgeteld worden.

Het tweede halfjaar moeten deze verkoopcijfers een boost gaan krijgen volgens het bedrijf. Met uit te brengen spellen als Monster Hunter Tri-G (alleen in Japan), Dragon's Dogma, Resident Evil: Operation Raccoon City en Street Fighter X Tekken verwacht het bedrijf in totaal 6,7 miljoen exemplaren te gaan verkopen. Oh ja, en hier nemen we nog niet eens de verkopen van Snoopy's Street Fair voor de Iphone mee. Capcom heeft ook aangegeven na te denken over het uitbrengen van Monster Hunter Tri-G buiten Japan, maar heeft hierover nog geen beslissing genomen.

Saints Row 4 is in de maak

Morgen komt er een interview met THQ-baas Danny Bilson online. In dit interview geeft hij aan dat hij al weet waar Saints Row 4 over zal gaan. Hiermee bevestigd hij dat Volition al bezig is met het volgende deel in de serie en volgens Bilson wordt hij nog wilder dan Saints Row: The Third.

Bekijk hieronder een teaser van het interview waarin Danny Bilson aangeeft al te weten waar Saints Row 4 over zal gaan. Volgende week vrijdag komt Saints Row: The Third uit voor pc, PS3 en Xbox 360.

BioWare verbetert veiligheid voor Star Wars: The Old Republic

BioWare heeft aangegeven dat ze vanwege de aankomende launch van Star Wars: The Old Republic alle wachtwoorden van accounts gemaakt voor 21 oktober gaan resetten. Dit wordt gedaan zodat iedereen een wachtwoord heeft dat voldoet aan de nieuwe eisen van BioWare.

BioWare heeft naast dit systeem ook andere veiligheidsmaatregelen getroffen voor het spel. Wat ze precies allemaal gedaan hebben wilt het bedrijf niet aangeven. Wel geven ze aan dat gebruikers voor de veiligheid regelmatig hun wachtwoord moeten veranderen. BioWare neemt de veiligheid van accounts hoog in acht laten ze weten in een mailtje naar de gemeenschap.

Star Wars: The Old Republic komt 20 december uit voor de pc.

'Campers krijgen het moeilijk in CoD:MW3 multiplayer'

De multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare 3 is zo ontworpen dat zogenaamde campers het moeilijk gaan krijgen, aldus Michael Condry, de baas van mede-ontwikkelaar Sledgehammer Games.

Condry doelt hiermee op spelers die zich gewapend met een sniper in een hoekje verscholen houden. "I think that the person who plays the sniper on a team can have a ton of fun, but one of the biggest criticisms you always hear is about campers, right? We don't want to emphasise that dynamic so much that the other people in that engagement aren't having fun. We have less verticality in our maps, there are less camping points. And so the challenge for snipers is to hang back on the perimeter or the periphery and pick people off."

Om toch nog even de concurrent Battlefield 3, die meer sniper-vriendelijk is, te bekritiseren voegt hij het volgende toe: "Unlike other games, where you're going to be sniped from across the map by a guy you can't even see, and then respawn and you've got to run for five minutes to get back to the battle, right? That's not the Modern Warfare 3 method. This is about getting you in the action, you're pulling the trigger fast, you know what I mean? That's the essence of it."

Politieke verlamming bedreigt economie Italië

De crisis in Italië wordt gevoed door de angst dat het land niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Zover is het nog niet gekomen, maar de hoge Italiaanse staatsschuld neemt de vrees van investeerders niet weg.

Italië staat zijn eigen economische herstel in de weg met hoge loonkosten, ambtenarensalarissen en belastingen, lage productiviteit, een verstikkende bureaucratie en een onderwijssysteem dat in vergelijking met andere rijke landen een van de laagste aantallen afgestudeerden aflevert.

De economie komt maar niet op gang, omdat grote groepen met name jonge mensen door de strenge arbeidswetgeving en het falende onderwijssysteem geen goedbetaalde banen kunnen vinden, waardoor de productiviteit achterblijft.

Oudere werknemers genieten ontslagbescherming en krijgen, als zij toch de zak krijgen, een ruime ontslagvergoeding mee. Starters daarentegen beginnen met een laag salaris en krijgen tijdelijke contracten, wat betekent dat ze ook weer makkelijk ontslagen kunnen worden.

Een universitaire opleiding duurt vaak jaren langer dan in andere landen. Dit schrikt zodanig af, dat slechts twintig procent van de Italianen tussen de 25 en 34 jaar oud een universitair diploma heeft. Afgestudeerde advocaten beginnen doorgaans als trainee en krijgen vaak geen loon.

De bureaucratie in Italië is berucht. Het land staat 87e op een lijst van de Wereldbank van landen waarmee het goed zakendoen is en 158e wanneer het gaat om het oplossen van een zakenconflict. Het duurt gemiddeld 1210 dagen voor een rechtbank in Rome tot een uitspraak komt. Bedrijven betalen meer dan 68 procent belasting over hun winsten, tegen 42 in andere welvarende landen.

De vooruitzichten op verandering zijn somber. Door het versnipperde karakter van de Italiaanse partijpolitiek hangt gedegen bestuur af van coalities. Desalniettemin is Italië in staat veranderingen door te voeren als de situatie daar echt om vraagt. Dat heeft het verleden uitgewezen.

Begin jaren negentig liep Italië door zijn hoge begrotingstekort het risico uitgesloten te worden van deelname aan de euro. De regering bleek toen plotseling in staat de tekorten terug te dringen. Er werd gesnoeid in de pensioenen en de belastingen gingen omhoog. Staatsondernemingen werden geprivatiseerd om de schuldenlast verder te verkleinen, waarna het land in 1999 aansloot bij de eurozone.

Eenmaal in de eurozone werd het land door de sterke munt beschermd tegen marktspeculaties. Kredietverstrekkers waren bereid Italië geld te lenen tegen een rente die slechts een fractie hoger was dan voor een economisch stabiel land als Duitsland. Hierdoor kon het land zijn schuldenlast met gemak dragen en nam de druk om te hervormen af.

Na het uitbreken van de kredietcrisis in 2008 namen investeerders minder risico, maar Italië bleef gevrijwaard van de noodfondsen die zwakkere landen als Griekenland, Ierland en Portugal nodig hadden. Het keerpunt kwam in juli, toen de Europese Unie besloot dat houders van Griekse obligaties niet de volle honderd procent van hun investeringen zouden terugkrijgen.

Om zich tegen de risico's in te dekken eisten kredietverstrekkers meer rente, ook van Italië. De rente op Italiaanse obligaties steeg al vlug naar vijf procent, en daarna naar zes procent. Deze week bereikte de rente met 6,73 procent een recordhoogte.

Het grootste probleem is dat regeringen een 'kortetermijnvisie' hebben, aldus Tito Michele Boeri, econoom van de Milanese Bocconi Universiteit. "Ze zien het voordeel niet van hervormingen, omdat het effect pas jaren later duidelijk wordt." Die tijd heeft Italië nu niet meer.

Leonardo op het witte doek

Naast een beroemde architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist kan Leonardo da Vinci (1452-1519) ook als filmheld de boeken in. Het leven van de jonge Leonardo da Vinci wordt door filmproducent Universal namelijk in de bioscoop gebracht. Dit meldt het Amerikaanse filmmagazine Variety.

De film gaat over een jonge Leonardo die het Italië van de Renaïssance probeert te behoeden voor een terugval naar de Middeleeuwen. Johnny Kruzman is verantwoordelijk voor het script van de film die als voorlopige titel Leonardo heeft meegekregen. Over de deelname van andere acteurs en wanneer de film in productie gaat is nog niets bekend.

Opmerkelijk is verder dat het leven van da Vinci op dit moment al wordt verfilmd voor een tv-serie onder de naam Da Vinci's Demons. Deze achtdelige serie moet in 2013 op de Amerikaanse buis verschijnen.

Ook Feyenoord wilde Bjelland contracteren

Feyenoord heeft nog altijd weinig middelen om zich te versterken, waardoor het de Deen Andreas Bjelland naar FC Twente zag vertrekken.

Twente contracteerde de 23-jarige verdediger deze week voor vier seizoenen. Ook Feyenoord had hem graag vast gelegd. Vanwege de bezuinigingen heeft de club echter weinig financiële middelen. "De mogelijkheden zijn beperkt. Maar wij proberen inventief te zijn", aldus Van Geel in het Algemeen Dagblad.

Anders hadden de Rotterdammers wellicht ook geboden op de speler. "Al is het makkelijker als je een paar miljoen hebt te besteden. De Deense centrumverdediger Andreas Bjelland van FC Nordsjaelland stond bijvoorbeeld in ons schaduwteam", liet de technisch directeur weten. Nu maakt hij het seizoen af bij Nordsjaelland en maakt dan de overstap naar Enschede.

Trainer Co Adriaanse van Twente toont zich gelukkig met de komst van Bjelland, die in het centrum uit de voeten kan. "Met het vastleggen van Andreas Bjelland heeft FC Twente ingespeeld op de toekomst", aldus de oefenmeester. "We hebben met Douglas, Wisgerhof en Bengtsson centraal in de verdediging drie ervaren verdedigers en wilden een vierde speler erbij om alle posities dubbel bezet te hebben."

Konami verliest terrein in Engeland

Konami heeft toegegeven dat ze inderdaad grond verliezen met voetbalgame Pro Evolution Soccer in Engeland in vergelijking met FIFA. Maar volgens het bedrijf geven de statistieken waarmee EA komt, FIFA 12 verkoopt 25 keer beter dan PES 2012, niet het volledige beeld weer.

Ze geven toe dat ze grond verliezen in Engeland maar het product wat ze neerzetten is wel innovatief en van goede kwaliteit, de verkopen komen vanzelf wel. Zo geeft het hoofd van 'Konami Mobile' aan dat de mobiele versie van PES 2012 de best gedownloade game is van meer dan vijftig landen. Ook in de weken daarna bleef de game goed presteren.

Konami ziet voorlopig nog geen wijzigingen in eventueel strategische wijzigingen van het releasen van hun game. Dit zou wel kunnen veranderen als de markt erg veranderd geeft het bedrijf aan.

'Strootman houdt Van der Vaart en De Jong uit basis'

Het lijkt erop dat Kevin Strootman, ten koste van Rafael van der Vaart en Nigel de Jong, komende vrijdag in de basis begint tegen Zwitserland. Bondscoach Bert van Marwijk staat voor een moeilijke keuze op het middenveld.

Hij moest beslissen wie er naast Mark van Bommel plaatsneemt op het middenveld, maar op basis van de dinsdagtraining lijkt PSV'er Strootman de beste papieren te hebben. Naar verwachting zal Van Marwijk woensdag pas echt met de verwachte opstelling trainen. De training van de Oranje-selectie vindt die dag wel achter gesloten deuren plaats.

Ook Edson Braafheid lijkt een basisplaats te krijgen. Hij zal linksback Erik Pieters vervangen, die vanwege een blessure niet opgeroepen is. Klaas-Jan Huntelaar lijk gewoon in de spits te beginnen. De aanvaller van Schalke 04 trainde vandaag met een masker op vanwege zijn dubbele neusbreuk. Desondanks maakte de spits een gedreven indruk en bleef hij zelfs wat langer op het veld om aan de bescherming te wennen.

Gerard Joling geholpen aan stemproblemen

Gerard Joling is maandag onder het mes gegaan vanwege stemproblemen. De 51-jarige zanger had last van een verdikking op zijn rechterstemband, waar een cyste of poliep zou zitten.

"Hierdoor sloten de linker- en rechterstemband tijdens het zingen niet meer goed op elkaar", vertelt Joling op zijn website. De zanger kreeg de laatste tijd steeds meer last en werd vaker schor. Hij liep naar eigen zeggen al jaren met het ongemak rond. "Ik durfde niet en had er ook echt geen zin in. Maar mijn raspaardje waar ik altijd zo zuinig op was geweest, was na 27 jaar zang toe aan een onderhoudsbeurt."

Joling heeft het feit dat hij onder het mes moest bewust stilgehouden. "Ten eerste voor mijn eigen rust, iedereen wil er toch het fijne van weten."

De zanger heeft voor de komende tijd enkele televisieoptredens moeten afzeggen en doet de rest van het jaar geen zangoptredens meer. Ook heeft hij de release van zijn nieuwe single uitgesteld. "Heel vervelend, maar mijn gezondheid gaat echt voor."

[Dakar] Sterk Nederlands deelnemersveld in 2012

Maar liefst 55 voertuigen zullen tijdens de komende Dakar Rally bestuurd worden door een Nederlander. Aangezien er 465 voertuigen zich hebben ingeschreven, zal dus één op de acht voertuigen een Nederlandse bestuurder hebben.

Vooral bij de rallytrucks is Oranje goed vertegenwoordigd. Van de 76 voertuigen zullen er 26 door een Nederlander bestuurd worden. Meest bekende Nederlandse namen bij de trucks zijn Gerard de Rooy, Hans Stacey, Jan Lammers, Marcel van Vliet en Hans Bekx.

Bij de motorrijders zijn Frans Verhoeven en Henk Knuiman de mannen voor het klassement. Verhoeven wist afgelopen editie nog een etappe te winnen. Ook negenvoudig wereldkampioen zijspancross Daniël Willemsen heeft zich ingeschreven voor de Dakar Rally 2012.

De Nederlandse deelnemers presenteerden zich afgelopen zondag, tijdens de jaarlijkse preproloog op het Eurocircuit in Valkenswaard, aan hun fans. De rally door Zuid-Amerika is dit jaar bijna 9000 kilometer lang en finisht voor het eerst in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Spijkenissenaar langer vast voor verdwijning Zargar

De 34-jarige man uit Spijkenisse die vastzit voor de verdwijning van Farida Zargar, mag nog dertig dagen worden vastgehouden. De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam heeft zijn voorlopige hechtenis dinsdag verlengd, meldt het OM dinsdag.

De 22-jarige Zargar verdween augustus vorig jaar na haar werk bij een transportbedrijf in Spijkenisse. Politie en justitie gaan ervan uit dat ze slachtoffer is geworden van een misdrijf.

De Spijkenissenaar werd eind vorige maand aangehouden in de gevangenis, waar hij vastzit op verdenking van verboden wapenbezit en bedreiging.

Hij werd medio oktober samen met drie anderen aangehouden na een melding van bedreiging met een vuurwapen in Spijkenisse. Bij een doorzoeking van de woning van de man aan de Venusstraat werden vervolgens spullen van Zargar gevonden.

Spelers kraken Modern Warfare 3 af

Spelers van Modern Warfare 3 kraken de game massaal af op de website Metacritic. Waar de reviewscore van de media ronde 9.0 is door 38 bedrijven zakt de score naar een 2.8 door 362 gebruikers van de website. Veel van de kritiek lijkt te gaan omdat de game niet vernieuwend genoeg zou zijn.

Lees hieronder enkele reacties van de gebruikers van Metacritic en verwacht binnenkort een recensie vanuit FOK!games.

  • This is the BEST map pack for MW2 so far. It's a little over priced though, they're usually like $15. There is a glitch however- usually my profile carries over from one map pack to the other, but this time my stats reset.
  • Completely average game tbh. Nothing different than MW2 except for like 5 guns or something. They could have sold this as a 20$ map pack and not a full retail game.
  • Just literally amazed how this game can get these high critic reviews. Played my flat mates copy and oh dear lord. Same damn game with a 3 on it. personally I thought MW2 was a broken ass heap (which is why I didn't buy this one) It's just the same whack-a-mole gameplay as before. Some good set pieces in the campaign but come on guys. You are just fueling Activision to keep copy/pasting their game. MP is still kinda fun but it just feels like you have bought an expensive map pack.
  • The story is shorter than any MW game before. It's also more dull and VERY linear. MP is pretty much MW2 with new maps and maybe 1-2 extra guns and 1-2 twisted perks. This game does not deserve your 60 dollars, use it to buy map packs for mw2.

Theo Bos lang aan de kant na liesoperatie

Wielrenner Theo Bos staat lange tijd aan de kant. De sprinter van Rabobank blijkt een beknelde ader te hebben in zijn linkerlies en wordt daaraan volgende week geopereerd. Bos heeft met het oog op de lange revalidatie besloten om zijn ambities voor het baanrennen op de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen te laten varen.

De operatie van Bos staat gepland voor volgende week maandag. "Daarna begint er een niet te onderschatten revalidatie, waarbij Bos alvast in de eerste zes weken zijn been niet mag bewegen en buigen", meldt Rabobank. De beknelde ader kwam deze week na uitgebreid medisch onderzoek aan het licht.

Bos won dit seizoen als wegrenner de Dutch Food Valley Classic en boekte ritzeges in de Rondes van Oman en Denemarken. De voorbereiding op het nieuwe seizoen ziet hij door de liesoperatie in duigen vallen. "Voor mij natuurlijk een teleurstelling", zegt hij op de site van Rabobank. "Voor mijn gevoel was ik stappen aan het maken."

Emanuelson wil aandacht bondscoach trekken

Urby Emanuelson wil met goede optredens bij AC Milan weer in beeld komen bij Oranje. "Alles is aanwezig om me in het team te spelen of in ieder geval de aandacht te trekken van de bondscoach", zegt de middenvelder Milan dinsdag tegen Novum Nieuws. Emanuelson is bezig aan zijn eerste volledige seizoen in Italië.

De laatste keer dat de linkerflankspeler bij Oranje zat was in maart van dit jaar. Toen was hij invaller in het EK-kwalificatieduel tegen Hongarije (5-3) in Amsterdam. Sindsdien hoorde hij niks meer uit Zeist. "Ik kan er niet zo heel veel doen aan doen. Je moet het gewoon laten zien. Dat is iets waar ik nu mee bezig ben."

Bij Milan, waarmee hij vorig seizoen de landstitel pakte, voelt de 25-jarige Amsterdammer zich prima op zijn plaats. "Ik had voor de derde keer dit seizoen een basisplaats. Je merkt wel dat mijn kansen beginnen te komen. Het voelt goed om onderdeel te zijn van een team dat groeiende is en in staat is om prijzen te winnen."

Emanuelson beseft dat het geen makkelijke taak is om een basisplaats te veroveren bij zijn club. "Als je kijkt naar de spelers die op mijn positie spelen: Boateng, Aquilani en natuurlijk Seedorf. Dat zijn geen spelers die je zomaar uit de basis speelt. Wat ik nodig zou hebben om in aanmerking te komen voor een basisplaats is beslissend zijn. Door middel van een assist of een goal zou dat kunnen. Daarmee geef ik een teken af."

Nederlandse bloembollen mogen India in

Nederlandse bloembollen mogen in de nabije toekomst India in. Dat heeft staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA), die in India is, dinsdag afgesproken met zijn Indiase ambtgenoot Charan Das Mahant.

Nederland kan nu geen bloembollen exporteren, omdat India bang is voor ziektes en schimmels. De komende maanden gaan Nederlandse en Indiase experts de technische details over certificering uitwerken.

Bleker verwacht dat er voor tientallen miljoenen aan bloembollen naar India zullen worden geëxporteerd. De eerste bollen gaan naar de tuin van de ambtswoning van de Indiase president.


Nederlandse bloembollen mogen India in (Foto: Novum)

Dubbeldam raakt toppaard Simon kwijt

Jeroen Dubbeldam moet het op de Olympische Spelen van Londen stellen zonder zijn toppaard Simon. Het dier is door de eigenaars, de broers Van Grunsven, verkocht aan de Amerikaanse amazone Beezie Madden, meldt de familie Dubbeldam. Het paard stond al enige tijd te koop.

Dubbeldam gold met Simon als een voorname kanshebber voor eremetaal op de Spelen. Dubbeldam zegt de verkoop te betreuren, maar te accepteren. Met Whisper, Utascha en Quality Time heeft Dubbeldam drie alternatieven achter de hand. Een definitieve keuze heeft hij nog niet gemaakt, hoewel Utascha momenteel de beste papieren heeft.

Dubbeldam maakt volgend jaar na een afwezigheid van twaalf jaar zijn rentree op de Spelen. Bij zijn laatste deelname in 2000 pakte hij goud.

Vorig jaar oktober raakte een andere Nederlandse springruiter, Edward Gal, ook al zijn toppaard kwijt. Totilas werd voor miljoenen verkocht aan een Duitse paardenhandelaar.

Ubisoft steunt Wii U

Ubisoft-directeur Yves Guillemot is positief over de aankomende Wii U-spelcomputer van Nintendo. In een interview met de gamewebsite Gamasutra laat hij weten dat de uitgever zowel 'casual' als 'hardcore'-games voor de nieuwe spelcomputer gaat uitbrengen.

"We geloven in de Wii U om twee redenen. Ten eerste ondersteunt de spelcomputer hardcore games die overeenkomen met het aanbod op de Xbox 360 en Playstation 3. Daarnaast kun je casual-games maken die het aanraakscherm gebruiken en een groot publiek aanspreken", aldus de directeur.

Ubisoft is een van de grootste uitgevers van games op de Nintendo Wii. De portfolio van de uitgever bestond het afgelopen jaar voor bijna de helft uit titels voor deze spelcomputer. Volgend jaar brengt Nintendo de Wii U op de markt. De spelcomputer kan hoge kwaliteit beelden produceren en bevat een speciale controller met aanraakscherm. Met de spelcomputer hoopt de gamegigant fans terug te winnen die teleurgesteld waren in het aanbod op de Nintendo Wii.


Ubisoft steunt Wii U (Foto: Novum)

'Developers kunnen meer met Xbox 360'

Cliff Bleszinski, design director van Epic Games, heeft in een interview aangegeven dat hij vindt dat developers meer uit de Xbox 360 kunnen halen. De console is een flinke tijd op de markt en gamestudio's hebben steeds beter door hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van de kracht van de console. All it takes is magic.

"With creative programming you can squeeze anything out of any given platform. Go back to the demo scene where these guys would take a 286 PC and in 38k make a demo that rivalled the most triple-A game of the time. It's just a matter of code magic, time and effort. I don't know how much longer the 360 will be around, but I'm sure that if we have a product coming out before the end of [its] lifecycle we'll continue to try and squeeze more water from that stone."

Epic is natuurlijk bekend van de Gears of War-reeks en Bleszinksi vindt dat zij als team meer uit de Xbox hebben gehaald met GoW3 dan voorheen. Onder andere de bliksem is een element waar ze zeer trots op zijn.

"We're kind of at that point where in the SNES [days] they started using Mode 7 in ways you never expected. We're now at at the point where it's not learning how to use the hardware, it's learning to trick the hardware into doing what you want it to do. The first thing I was ecstatic about was the new lighting...we're at the point where an artist can just let the artist breathe, a nice brick wall can just be a nice brick wall; it doesn't need 8000 pipes layered on it."

Gascoigne: "Vier flessen whiskey en zestien lijntjes per dag"

Voormalig topvoetballer Paul Gascoigne heeft in een interview met de Engelse tv-zender ITV1 een boekje opengedaan over zijn periode in zijn leven nadat hij een punt zette achter zijn voetballoopbaan.  In een emotioneel interview onthulde de Engelsman dat hij na zijn voetballoopbaan maandenlang niet at en geen water dronk, maar per dag vier flessen whiskey en zestien lijntjes coke naar binnen werkte.

De voormalig Engels international was tussen 1985 en 2004 op de voetbalvelden te bewonderen. In 2004 nam Gascoigne afscheid van het voetbal: "Ik lééfde voor het voetbal, daar werd ik voor wakker. Maar dat was ineens verdwenen. Dus dacht ik: Shit, wat nu?" Hij raakte verslaafd aan de drank en drugs: "Ik dronk vier flessen whisky per dag. De zwaarste tijd was toen ik vier maanden lang niet at en geen water dronk. Hoe ik dat volhield? Cocaïne!"

"En daar kon ik op een gegeven moment niet meer mee stoppen. Ik snoof zeker 16 lijntjes per dag. Ik ging toen naar een afkickcentrum en het duurde drie weken, voor ik weer water dronk", aldus de voormalig speler van onder meer Newcastle United, Tottenham Hotspur, Lazio Roma, Glasgow Rangers en Everton.


Paul Gascoigne doet een boekje open over zijn donkere periode (Foto: Pro Shots)

Gascoigne werd door velen gezien als de beste voetballers van zijn generatie, maar mede door zijn mentale problemen en drank- en drugsprobleem kon hij dit nooit waarmaken. Zowel op het veld als op privégebied maakte hij er een zooitje van. In mei 2008 probeerde Gascoigne, nadat hij een tijd in een psychiatrische inrichting had gezeten, zich zelfs van het leven te beroven in het Londse hotel Millennium.

Ook vorig jaar kwam Gascoigne opnieuw negatief in het nieuws, nadat hij werd opgepakt wegens rijden onder invloed. Een rechtbank in Newcastle veroordeelde de Engelsman tot acht weken voorwaardelijke celstraf en een rijontzegging van drie jaar. Volgens de ademtest had Gascoigne vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed.

In het interview met ITV1 liet de voormalig topvoetballer weten dat hij nog steeds, ondanks dat hij al een jaar geen alcohol en drugs heeft ingenomen, moet vechten tegen 'de demonen' in zijn lichaam. "Vijftien jaar heb ik gedacht dat ik dat spul wel aankon, maar niet dus. Telkens ging het mis, en dan begon ik weer met drinken."

Wel gaf Gascoigne toe dat hij zijn drankprobleem inmiddels onder controle heeft: "Ik denk dat ik nu geleerd heb dat ik ook lol kan hebben zonder drank. En als ik weer ga drinken, zal het weer mis gaan en weet ik hoe het zal eindigen: in een kist."

Karkand te zien in Battlefield 3-screens

EA en DICE hebben drie screenshots online gezet van de nog te komen DLC voor Battlefield 3. De pack, genaamd Strike at Karkand, gaat in december uitkomen en bevat nieuwe wapens, voertuigen, maps en de terugkeer van Conquest Assault. De mensen die BF3 in de pre-order hadden staan, krijgen de DLC gratis. Voor alle overige lui zal dit pakketje rond de €15 gaan kosten of 1200 MS-points.

Karkand1

Karkand2

Karkand3

Marc Jacobs maakt acteerdebuut in thriller

Modeontwerper Marc Jacobs maakt zijn acteerdebuut in de thriller Disconnect. Dat staat op de IMDB-pagina van de film. Naast de ontwerper zijn Jason Bateman en Alexander Skarsgård in de film te zien.

De 48-jarige Jacobs kondigde vorige week aan een filmrol te pakken te hebben, maar wilde nog niet verklappen in welke film. Disconnect wordt geregisseerd door Henry Alex Rubin, die in 2006 werd genomineerd voor een Oscar voor zijn documentaire Murderball.

Over de plot van de thriller van Rubin is nog weinig bekend. De film gaat over mensen die in de problemen raken door de mogelijkheden van anonimiteit die internet biedt.

Jacobs is creatief directeur van modemerk Louis Vuitton en ontwerpt ook voor zijn eigen labels. Welke rol de ontwerper gaat spelen is nog onbekend. De opnamen van Disconnect zijn in volle gang in New York.


Marc Jacobs maakt acteerdebuut in thriller (Foto: Novum)

Kamer stemt in met studievisummotie Mauro

De Angolese asielzoeker Mauro Manuel moet in Nederland een studievisum kunnen aanvragen. De Tweede Kamer heeft dinsdag zoals verwacht ingestemd met een motie van GroenLinks die dit regelt. Een meerderheid van SP, PvdD, PvdA, GroenLinks, D66 de ChristenUnie en het CDA in met het voorstel. VVD, PVV en de SGP stemden tegen.

De 18-jarige Mauro kwam op zijn tiende naar Nederland, maar moet van minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) het land verlaten. De kwestie leidde twee weken geleden tot een grote interne crisis bij het CDA. De 'dissidente' Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier vonden dat Mauro in Nederland moet kunnen blijven.

Uiteindelijk legden zij zich neer bij het compromis dat Mauro voorlopig in het land kan blijven, als hij een studievisum aanvraagt. Dat moet hij eigenlijk vanuit Angola doen, maar de motie eist dat voor hem een uitzondering wordt gemaakt. Of Mauro daadwerkelijk een studievisum gaat aanvragen, is nog niet bekend.


Kamer stemt in met studievisummotie Mauro (Foto: Novum)

Invallen in onderzoek naar illegaal runderzaad

Bij verschillende bedrijven en woningen in Noord-Holland, Friesland, Gelderland en Zuid-Holland zijn dinsdag invallen gedaan in een onderzoek naar illegale handel in rundersperma. De Voedsel en Warenautoriteit vermoedt dat een veehouder illegaal gewonnen rundersperma heeft verkocht aan andere rundveebedrijven.

Tijdens de doorzoekingen is rundersperma, apparatuur om het zaad mee te winnen en bedrijfsadministratie in beslag genomen. De handel in rundersperma is aan strenge regels gebonden om verspreiding van dierziekten te voorkomen.

Spermawinstations moeten zijn erkend door het ministerie van Landbouw. Runderzaad moet altijd herkenbaar en te traceren naar het erkende spermawincentrum waar het vandaan komt, aldus de VWA.

Achttien jaar cel voor beestachtige woningoverval

Een 34-jarige voortvluchtige man die verdacht wordt van een zeer gewelddadige woningoverval in Bloemendaal is, moet achttien jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in Haarlem dinsdag bepaald. De Ghanees Alex F. overviel het gezin op brute wijze in april 2008. Hij is sindsdien spoorloos.

F. drong samen met een kompaan de slaapkamer van de bewoners binnen. Ze vroegen vervolgens onder dreiging van een vuurwapen om de codes van kluizen en pinpasjes. Moeder en dochter werden vervolgens gekneveld en op de vliering gevangen gezet. De vader werd zo hard tegen zijn hoofd geschopt dat hij een schedelbreuk opliep. Daarna is hij in zijn buik geschoten. De moeder en dochter werden later ook beschoten. Dat schot ging rakelings naast.

Volgens de rechtbank verkeerden de bewoners urenlang in doodsangst. Pas aan het begin van de ochtend verlieten de overvallers het huis en lieten de slachtoffers in hulpeloze toestand achter. Ze hadden onder meer pinpassen, geld en sieraden buitgemaakt. De vader overleefde het incident, maar zowel hij als de rest van het gezin zijn hevig getraumatiseerd.

De verdachte, die op de internationale opsporingslijst staat, werkte vier jaar als klusjesman voor het gezin. De medeverdachte werd eerder tot achttien jaar cel veroordeeld.

Volgende week software-onderhoud PlayStation 3

Een aantal games zullen volgende week dinsdag tijdelijk niet beschikbaar zijn om online te spelen. Sony heeft aangekondigd dan de nodige onderhoudswerkzaamheden en tests uit te voeren.

Het onderhoud zal plaatsvinden op dinsdag 15 november, van zes uur 's ochtends tot ergens in de middag. Home, Buzz, Motorstorm.com en Wipeout HD zullen niet beschikbaar zijn. DanceStar Party, Singstar, Killzone 3, SOCOM: Confrontation en SOCOM: FTB3 zijn wel te spelen, maar kunnen problemen ondervinden door een verminderde capaciteit.

Wat er precies getest gaat worden is niet bekend gemaakt, wel waarschuwt Sony dat de downtime misschien langer gaat duren dan verwacht. 

Haïtianen willen vergoeding van VN voor cholera

Een Amerikaanse mensenrechtengroep heeft namens meer dan vijfduizend Haïtianen een schadeclaim ingediend bij de Verenigde Naties in verband met de cholera-uitbarsting in Haïti. Het Institute for Justice and Democracy in Haiti wil van de VN en de VN-vredesmacht honderden miljoenen dollars zien omdat ze soldaten van de vredesmacht onvoldoende gescreend hebben.

Cholera was tot voor kort vrijwel onbekend in Haïti. Volgens de vorderingen hebben besmette soldaten de ziekte meegebracht en verspreid, doordat gebruikt water van de VN-basis ongezuiverd in een zijarm van de belangrijkste rivier van Haïti werd geloosd.

Volgens Haïtiaanse gezondheidsfunctionarissen zijn bijna vijfhonderdduizend mensen ziek geworden van de cholera en zijn meer dan 6500 eraan overleden.

Djokovic staat voor dure keuze

Tennisser Novak Djokovic staat deze week voor een dure keuze. De Serviër heeft last van een schouderblessure, maar moet deze week ook verschijnen bij het Masters-toernooi in Parijs. Zegt de nummer een van de wereld af dan loopt hij een bedrag van 1,2 miljoen euro mis.

De nummer een van de wereld krijgt een eindejaarsbonus van bijna 1,5 miljoen euro. Djokovic zegde eerder dit jaar al af voor het Masters-toernooi in Shanghai, waardoor hij al bijna 300.000 euro in moest leveren. Het morgen niet spelen in Parijs tegen Ivan Dodig kost hem de rest van de bonus.

Voormalig nummer een van de wereld Roger Federer denkt dat Djokovic afzegt. "Hij heeft dit jaar al zoveel verdiend," zei de Zwitser die weet dat zijn collega door zijn goede spel dit seizoen al bijna acht miljoen euro bij elkaar geslagen heeft.

Console-versie Dead Island-patch deze week

De console-versie van Dead Island zal deze week nog een patch krijgen heeft uitgever Deep Silver bekendgemaakt. Morgen, woensdag 9 november, zal de PS3-versie een patch kunnen verwachten. Aanstaande donderdag, 10 november, is de Xbox 360-versie aan de beurt. De patch is al een poosje beschikbaar voor pc-gebruikers.

Gameplay improvements

  • Level cap raised to 60
  • New blueprints for weapon mods added
  • Infected damage reduced
  • Infected no longer interrupt player attacks
  • A series of improvements to subsequent playthroughs implemented:
  • quest XP rewards adjusted
  • XP rewards for challenges adjusted – in subsequent playthroughs XP is awarded for all quests completed in co-op
  • Purna’s ammo carrying capacity increased by 50%
  • Character state from a save game can now be loaded when using the Start from Chapter option
  • New balancing option added: enemy levels can now be adjusted independently for each co-op player
  • Players respawn with more health
  • Picklock skill level required to open a lock is now clearly indicated
  • Improved rewards in weapon crates
  • All weapon crates now contain rewards
  • Kick ability balanced, now requires stamina
  • Items can now be picked up instantly; this is reflected in adjusted animations

Fixes and interface improvements

  • Fix: players are no longer left without a weapon after dropping the equipped item and healing with a medkit.
  • Fix: equipped items no longer swap mysteriously after drinking an energy drink
  • Tweak: healing with medkits from inventory works better, makes smarter choices of medkits
  • Fix: loot from dead enemies is now always identical for all co-op players
  • Fix: Purna no longer finishes her Fury with fists equipped
  • Fix: map tracking after death
  • Fix: zone info in the quarantine zone (City of Moresby)
  • Tweak: respawn point selection is now smarter

General

  • Improved stability and network performance in co-op
  • Quest and reward fixes implemented

Aangepaste voorvleugel voor Ferrari in Abu Dhabi

Ferrari zal bij de Grand Prix van Abu Dhabi een aangepaste voorvleugel gaan gebruiken. De Italianen introduceerden in Zuid-Korea een vleugel die leek op die van Red Bull en raceten hier in India voor het eerst mee. Daar viel de vleugel op door de vibraties op hoge snelheid bij de auto van Felipe Massa.

Meteen werd de legaliteit van de voorvleugel van Ferrari betwist, maar deze kwam gewoon door de FIA-tests. De Italianen brachten vandaag via technisch directeur Pat Fry naar buiten dat de vleugel bij Massa niet door de interne kwaliteitscontrole had mogen komen en dat er geen ontwerpfout is gemaakt. Daarom is besloten om de vleugel op enkele punten aan te passen zodat een probleem zoals Massa in India kende niet meer voor kan komen.

Verkeerschaos op A1 na crash autodieven

Op de A1 zijn dinsdagmiddag in beide richtingen lange files ontstaan nadat een autodief was gecrasht. De auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg na een achtervolging door een motoragent, zegt een woordvoerder van de politie.

De motoragent zag de gestolen auto rond 15.45 uur rijden op de A6 en zette een achtervolging in. De auto crashte op de A1 ter hoogte van Muiderslot. Daarbij raakte een van de twee inzittenden gewond. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De ander is aangehouden.

Het ongeval zorgde vrijwel meteen voor lange files. Het verkeer richting Amsterdam kan alleen nog gebruikmaken van de vluchtstrook, meldt de Verkeersinformatiedienst. Daardoor ontstond een file van tien kilometer. In tegengestelde richting stond omstreeks 17.00 uur een kijkersfile van zo'n acht kilometer. Het verkeer richting Amsterdam kan het best omrijden over de A27, A12 en A2.

Oud-voetballer Ivanov (76) overleden

De Russische oud-voetballer Valentin Ivanov is op 76-jarige leeftijd overleden. Hij leed al lange tijd aan Alzheimer. Hij maakte furore als spits van de Sovjet-Unie.

In 1956 wist hij op de Olympische Spelen in Melbourne met Sovjet-Unie de gouden medailles te winnen. In 1960 won Ivanov met het land het EK en vier jaar later was Sovjet-Unie, met de spits binnen de gelederen, verliezend finalist.

Op het WK van 1958 wist Ivanov tweemaal te scoren en vier jaar later was hij in Chili één van de topscorers van het toernooi met vier doelpunten. Ivanov speelde zijn gehele voetballoopbaan bij Torpedo Moskou, waar hij met 124 doelpunten topscorer aller tijden is.

Ivanov was gehuwd met gymnaste Lidiya Kalanina. Hun zoon Valentin Ivanov jr. was op het EK 2006 scheidsrechter bij het kaartenfestival tussen Nederland en Portugal.

Earth Defense Force: Insect Armageddon naar pc

Earth Defense Force: Insect Armageddon komt dit najaar naar het online downloadplatform Steam voor de pc. De actiegame waarin spelers op gigantische insecten jagen, verscheen in juli al voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Earth Defense Force: Insect Armageddon neemt de speler mee naar de fictieve stad New Detroit. De stad wordt aangevallen door gigantische insecten en het is de taak van de Earth Defense Force om deze aanval een halt toe te roepen.

De game ontving middelmatige recensies van critici en staat met een gemiddelde recensiescore van zeven op de verzamelwebsite Metacritic. Een gebrek aan diepgang en afwisseling waren volgens de experts de belangrijkste minpunten van de game.


Earth Defense Force: Insect Armageddon naar pc

Winnaar FOK!Ubi-maandag

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, een figurine of een T-shirt. Kom dus elke maandag weer kijken of je de vraag weet en doe mee!

Deze week maakte je kans op Raving Rabbids: Alive & Kicking te winnen! Het enige wat je moest doen om kans te maken was de Ubi-moeilijke vraag beantwoorden: Welke accessoire is nodig om Raving Rabbids: Alive & Kicking te spelen? Het antwoord is de bewegingsensor Kinect.

De gelukkige die met de doldwaze konijnen mag bewegen is 3Dino. Gefeliciteerd, de prijs wordt zo spoedig mogelijk opgestuurd! Volgende week maandag is er weer een prijsvraag, tot dan!

Packshot

 

Reacties op overlijden Joe Frazier (67)

Diverse personen uit de bokswereld hebben gereageerd op het overlijden van bokslegende Joe Frazier. De Amerikaan overleed vannacht aan de gevolgen van leverkanker. Hij werd 67 jaar oud.

Mohammed Ali, eeuwige rivaal van Frazier, liet in een reactie weten: "De wereld heeft een groot kampioen verloren. Ik zal me Joe altijd met respect en bewondering blijven herinneren." Ali leed tegen Frazier één van zijn vijf nederlagen.

Ook George Foreman, die Frazier in 1973 met keiharde stoten de wereldtitel van hem overnam, reageerde geschokt op het overlijden. "Een goede nacht, Joe Frazier. Ik houd van je, beste vriend", liet de 62-jarige Foreman via Twitter weten.

De huidige wereldkampioenen, Vitali (WBC) en Vladimir Klitchko (WBA, IBF en WBO), reageerden ook op het overlijden. "Mijn broer en ik zijn aangedaan door Fraziers overlijden. HIj was één van de echt grote zwaargewichten en heeft veel voor de bokssport betekend", aldus Vitali.

Hier is een special te lezen over de drie confrontaties tussen Joe Frazier en Mohammed Ali.

Beerens vervangt Boerrigter bij Oranje

Roy Beerens is door bondscoach Bert van Marwijk opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Derk Boerrigter. De Ajacied ondervindt teveel last van zijn rugblessure en verliet het trainingskamp. Beerens meldt zich vanmiddag in het trainingskamp van het Nederlands elftal in Noordwijk.

Beerens heeft één interland achter zijn naam staan. Ruim een jaar geleden mocht hij invallen in de oefenwedstrijd tegen Oekraïne. De aanvaller, die afgelopen zomer de overstap maakte van sc Heerenveen naar AZ, maakt een sterk seizoen door bij de huidige koploper in de Eredivisie.

Kinderpostzegelactie doorbreekt grens 10 miljoen

De kinderpostzegelactie heeft dit jaar voor het eerst de grens van tien miljoen euro doorbroken. Daarmee is het record van vorig jaar verbroken. Toen werd 9,9 miljoen euro opgehaald. De opbrengst werd dinsdag onthuld door leerlingen van basisschool De Krijtmolen uit Amsterdam.

Ruim tweehonderdduizend leerlingen uit groep 7 en 8 gingen dit jaar langs de deuren om kinderpostzegels te verkopen. Het thema van dit jaar was 'Geef kinderen een veilig thuis'. De opbrengst wordt ingezet om honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland een beter bestaan te geven, meldt de Stichting Kinderpostzegels Nederland.

Directeur Ilja van Haaren is blij dat de magische grens van tien miljoen euro doorbroken is. "Het is fantastisch dat het de kinderen dit jaar is gelukt, zeker gezien de huidige economische omstandigheden." Volgens Van Haaren heeft het goede weer eind september meegespeeld bij de hoge opbrengst.

Woensdag gaan de kinderen weer langs de deuren om de bestelde kaarten en postzegels bij de klanten af te leveren.

Eindelijk ook een app voor ING-klanten

De laatste van de grootste drie Nederlandse banken maakt bankieren via de smartphone nu ook mogelijk. Klanten van ING met een iPhone, iPad of Android-telefoon kunnen vanaf dinsdag een applicatie downloaden waarmee mobiel gebankierd kan worden. Rabobank en ABN Amro gingen ING al voor.

Met de app kunnen ING-klanten geld overmaken, hun saldo checken en tot maximaal zestien maanden terugkijken in de bij- en afschrijvingen. Met een vijfcijferige code kan tot duizend euro worden overgemaakt naar andermans rekening. Vijfduizend euro is het maximum voor overboekingen naar eigen rekeningen.

Rabobank en ABN AMRO lopen nog wel voor op ING. Via de begin vorig jaar geïntroduceerde Rabobank-app kunnen klanten momenteel bij wijze van proef met iDeal betalen bij bol.com en thuisbezorgd.nl. ABN AMRO maakte dinsdagmiddag bekend de mobiele applicatie van de bank, die sinds vorig jaar is te downloaden, nu ook geschikt te hebben gemaakt voor gebruikers van een Blackberry.


Eindelijk ook een app voor ING-klanten (Foto: Novum)

Eis van zes wedstrijden tegen G. Fernandez

Feyenoord kan mogelijk lange tijd geen beroep doen op aanvaller Guyon Fernandez. Vanwege het slaan naar N.E.C.-verdediger Rens van Eijden kreeg de spits een schikkingsvoorstel van maar liefst zes duels van de aanklager betaald voetbal.

Zaterdagavond liet Fernandez zich gaan in het duel tegen de ploeg uit Nijmegen, die met 0-1 werd verloren. Tot tweemaal toe gaf hij Van Eijden een klap. De klappen van Fernandez waren op televisiebeelden na afloop zeer goed te zien.

De hoge eis voor Fernandez heeft mede met het verleden van de spits te maken. In september 2010 kreeg de aanvaller, destijds nog speler van Excelsior, een schorsing van vier wedstrijden voor het natrappen van toenmalig AZ-verdediger Héctor Moreno. Deze straf werd later omgezet in een schorsing voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Dat laatste duel voorwaardelijk is nu aangepast in onvoorwaardelijk en komt bij zijn nieuwe straf. Feyenoord en Fernandez hebben tot woensdag 11:00 uur de tijd om in beroep te gaan. Mochten ploeg en speler niet akkoord gaan, dan zal de zaak voorgelegd worden aan de tuchtcommissie.

Lega Nord: Berlusconi moet opstappen

De Lega Nord, een van de partijen in de Italiaanse coalitieregering, wil dat premier Silvio Berlusconi aftreedt. Lega Nords leider, Umberto Bossi, heeft al een opvolger op het oog. Hij wil dat Berlusconi plaats maakt voor ex-minister van justitie Angelino Alfano, de voorzitter van Berlusconi's Volk van de Vrijheid (PDL).

Bossi deed zijn oproep enkele uren voor een stemming in de Kamer van Afgevaardigden over de overheidsuitgaven in 2010. De stemming, normaal gesproken een hamerstuk, is van essentieel belang voor Berlusconi's overlevingskansen geworden.

Elektronisch patiëntendossier defintief van de baan

Het landelijk elektronisch patiëntendossier (EPD) komt er definitief niet. De organisatie achter de particuliere versie van het ict-project, Nictiz, meldt dinsdag dat er onvoldoende financiële garanties zijn om ermee door te gaan. Op 1 januari wordt de stekker uit het project getrokken.

Nadat de Eerste Kamer in april unaniem tegen het plan voor het EPD stemde, besloten de koepelorganisaties voor apothekers, huisartsen en huisartsenposten samen met Nictiz te proberen het EPD toch in de lucht te krijgen. Volgens hen was het ict-project nodig voor de patiëntveiligheid.

Bosingwa bedankt voor Portugal

Jose Bosingwa stelt zich niet meer beschikbaar voor het Portugees elftal. "Ik voel me beledigd en niet gerespecteerd", vertelt hij aan de Portugese sportkrant A Bolo. De 24-voudig international is bij Portugal derde in de pikorde voor de positie van rechtsback. Volgens bondscoach Paulo Bento staan zijn concurrenten voor die positie, Joao Pereira en Silvio, er 'fysiek en emotioneel' beter voor.

De verdediger heeft geen begrip voor de keuze van de bondscoach. "Ik weet niet wat hij bedoelt met emotionele en fysieke weerbaarheid", zegt Bosingwa die zelfs na het afzeggen van Silvio niet werd opgeroepen. "Met alle respect voor het Portugese voetbal. Ik speel voor Chelsea in de Premier League. En dat gaat mij heel goed in af, in een van de beste competities in de wereld."

Het is niet het eerste conflict dat Bento heeft met een speler van het nationale elftal. Ricardo Carvalho beëindigde eind augustus ook al zijn interlandcarrière, nadat hij in aanvaring kwam met de bondscoach. De verdediger van Real Madrid was woedend, nadat hij hoorde dat hij niet zou beginnen in het EK-kwalificatieduel tegen Cyprus.

Portugal kende een moeizaam verloop van de EK-kwalificatie. De ploeg werd tweede in de poule en moet het daardoor komende vrijdag en volgende week dinsdag opnemen tegen Bosnië-Herzegovina in de EK-play-offs. De winnaar van de tweestrijd gaat naar het EK dat volgend jaar in Polen en Oekraïne wordt gespeeld.

Forse strafeisen verwacht in omkoopaffaire Serie A

Tegen voormalig Juventus-directeur Luciano Moggi en twintig andere voetbalofficials worden dinsdag celstraffen geëist voor hun vermeende aandeel in het omkoopschandaal van 2006 in het Italiaanse voetbal. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA worden de strafeisen dinsdag in Napels rond 20.00 uur uitgesproken.

De openbaar aanklagers eisen naar verwachting een celstraf van vijf jaar en acht maanden tegen Moggi, op verdenking van het gericht plegen van sportfraude. Eerder werd een andere Juve-topman, Antonio Giraudo, al veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar.

Ook diverse oud-scheidrechters hangt een celstraf boven het hoofd. De aanklagers zouden de voormalig scheidsrechtersbazen Paolo Bergamo en Pierluigi Pairetto voor respectievelijk vijf en 4,5 jaar willen straffen. Oud-scheidsrechter Massimo de Santis moet vrezen voor een gevangenisstraf van drie jaar.

Vijf jaar geleden was de hele Italiaanse voetbalwereld in rep en roer toen het omkoopschandaal naar buiten kwam. Diverse clubs, waaronder Juventus en AC Milan, werden toen bestraft voor het beïnvloeden van scheidsrechters. Juventus werd teruggezet naar de Serie B en moest de titels van 2005 en 2006 inleveren. Onder andere AC Milan, Lazio Roma en Fiorentina kregen punten in mindering.

Boerrigter verlaat trainingskamp Oranje

Derk Boerrigter heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal toch moeten verlaten. De aanvaller van Ajax heeft te veel last van zijn rugblessure, die hij afgelopen weekend opliep in het duel met FC Utrecht.

Na deze wedstrijd werd met de medische staf gekeken of Boerrigter fit genoeg was om zich aan te sluiten bij Oranje. Hij meldde zich maandag in Noordwijk bij de selectie, maar uit onderzoek is naar voren gekomen dat hij niet kan spelen in de komende twee oefenduels tegen Zwitserland en Duitsland.

Boerrigter maakte voor het eerst deel uit van de selectie van Bert van Marwijk. Het is nog onduidelijk of de bondscoach een vervanger zal oproepen voor Boerrigter. Hij hield onder meer in eerste instantie Eljero Elia buiten de selectie.

Mens gelukkigst van seks en Kerst

Een grootschalig onderzoek naar de geluksbeleving van mensen heeft in ieder geval een voor de hand liggend resultaat opgeleverd. Mensen worden het meest gelukkig na een fikse vrijpartij. Als men een dag moet aanwijzen waarop de mens het gelukkigst is, dan is dat eerste kerstdag.

De London School of Economics heeft voor het onderzoek bij maar liefst 45.000 smartphonebezitters een app laten installeren. Deze vroeg de gebruiker vijf keer per dag naar hun gemoedstoestand. Ook moesten de deelnemers hun activiteit en locatie invullen. Daarnaast werd continu hun stemming bijgehouden middels een zogeheten hedonimeter.

Na analyse van ruim drie miljoen updates kunnen de onderzoekers een heldere conclusie trekken. Wij zijn namelijk het gelukkigst na een lekker portie seks. De dag waarop het geluksniveau het hoogst is, is op eerste kerstdag. Het slechtst voelen wij ons om 8 uur 's avonds op 31 januari. Ook op werkdagen is de stemming een stuk slechter dan in het weekend.

Leden Grieks kabinet dienen ontslag in

De leden van het Griekse kabinet hebben dinsdag hun ontslag ingediend om de weg vrij te maken voor een interim-regering die het nieuwe Europese kredietplan door het parlement moet loodsen.

Premier George Papandreou voerde voor de tweede opeenvolgende dag onderhandelingen met oppositieleider Antonis Samaras over een tijdelijke regering. Volgens minister van toerisme George Nikitiadis hebben alle bewindslieden hun portefeuilles ter beschikking gesteld om de premier te helpen. "Wij zijn erg dicht bij de vorming van een coalitieregering", zei staatssecretaris van onderwijs Evi Christophilopoulou.

Papandreou en Samaras kunnen het maar niet eens worden over wie de tijdelijke regering moet leiden. Jean-Claude Juncker, voorzitter van de eurogroep, zei dat de leiders van de twee grootste partijen allebei een brief moeten ondertekenen waarin ze zich verplichten tot economische hervormingen voordat de volgende tranche van acht miljard euro van een noodkrediet aan Griekenland wordt overgemaakt.

De tijdelijke regering moet dienen tot vervroegde verkiezingen in februari. De kandidaten voor het interim-premierschap die het vaakst genoemd worden zijn Lucas Papademos, voormalige vicepresident van de Europese Centrale Bank, en Europees ombudsman Nikiforos Diamantouros.

Pijpleiding tussen Rusland en Europa geopend

Europese regeringsleiders hebben dinsdag samen met de Russische president Dmitri Medvedev de Nord Stream-pijpleiding officieel geopend. De pijpleiding verbindt West-Europa rechtstreeks met de grote gasvoorraden in Siberië.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse premier François Fillon en de Nederlandse premier Mark Rutte waren aanwezig in het Duitse Lubmin om met een symbolische draai aan een wiel de pijpleiding te openen.

"Dit is het begin van de eerste fase van een nieuw partnerschap tussen Rusland en de Europese Unie", zei Medvedev. De twaalfhonderd kilometer lange pijpleiding, die zo'n 7,4 miljard euro heeft gekost, loopt door de Baltische Zee van Sint-Petersburg naar Lubmin in het noordoosten van Duitsland.

Hiermee wordt een directe verbinding gelegd tussen Rusland en West-Europa. Momenteel loopt het gastransport van Rusland naar West-Europa door Oekraïne, Wit-Rusland en Polen. Ruzies tussen deze landen en Rusland hebben in het verleden tot een opschorting van het transport van aardgas naar West-Europa geleid.

Merkel noemde de nieuwe pijpleiding een 'strategisch project dat exemplarisch is voor de samenwerking tussen de EU en Rusland'. Ze benadrukte het belang van de pijpleiding voor beide partijen. West-Europa ziet zich verzekerd van een constante toestroom van gas, en Rusland krijgt direct toegang tot zijn grootste afzetmarkt voor aardgas.

Uiteindelijk moet het gas door twee pijpleidingen worden getransporteerd. De eerste pijpleiding die dinsdag werd geopend heeft een capaciteit van zo'n 27,5 miljard kubieke meter gas per jaar.

 
Pijpleiding tussen Rusland en Europa geopend

[Dakar] Etappeschema Dakar Rally 2012 bekend

Het Peruaanse Lima zal voor het eerst aangedaan worden door de Dakar Rally. Dit is af te lezen in het etappeschema van de editie van 2012, welke is bekendgemaakt. De bekend rally wordt van 1 tot 15 januari op Zuid-Amerikaanse bodem verreden.

Lima zal op 15 januari fungeren als eindstation van de Dakar Rally. Wedstrijddirecteur Etienne Lavigne lichtte op een persconferentie het etappeschema toe: "Er zijn vijf etappes in Argentinië, vijf in Chili en (voor het eerst) vier in Peru. Er komen dus veertien etappes, twee meer dan vorig jaar." In totaal zullen de coureurs ongeveer 8.500 kilometer rijden, waarvan 4.200 in een race tegen de klok.


Het etappeschema voor Dakar Rally 2012 (Bron: dakar.com)

Zoals eerder al bekend was geworden, is de startplaats veranderd. Niet de Argentijnse hoofdstad Buenor Aires, maar Mar del Plata zal de startplaats zijn van de komende editie. Mar del Plata ligt 400 kilometer ten zuidwesten van Buenos Aires. De eindlocatie zal de Peruaanse hoofdstad Lima zijn. Op 15 januari zullen daar de winnaars van de rally worden bekroond.

Etappeschema
1ste etappe (1 januari):
Mar Del Plata/Arg - Santa Rosa de la Pampa (796 km verbinding; 60 km race tegen de klok)
2de etappe (2 januari):
Santa Rosa de la Pampa - San Rafael (486 km verbinding; 295 km race tegen de klok voor motoren, quads en vrachtwagens, 290 km voor auto's)
3de etappe (3 januari):
San Rafael - San Juan (293 km verbinding; 270 km race tegen de klok voor motoren en quads, 208 km voor auto's en vrachtwagens)
4de etappe (4 januari):
San Juan - Chilecito (388 km verbinding; 326 km race tegen de klok)
5de etappe (5 januari):
Chilecito - Fiambala (151 km verbinding, 265 km race tegen de klok voor motoren en quads; 246 km verbinding, 177 km race tegen de klok voor auto's en vrachtwagens)
6de etappe (6 januari):
Fiambala/Arg - Copiapo/Chi (394 km verbinding; 247 km race tegen de klok)
7de etappe (7 januari):
Copiapo - Copiapo (154 km verbinding; 444 km race tegen de klok)

8 januari (rustdag)

8ste etappe (9 januari):
Copiapo - Antofagasta (209 km verbinding; 477 km race tegen de klok)
9de etappe (10 januari):
Antofagasta - Iquique (9 km verbinding; 557 km race tegen de klok)
10de etappe (11 januari):
Iquique - Arica (317 km verbinding; 377 km race tegen de klok)
11de etappe (12 januari):
Ariqua/Chi - Arequipa/Per (171 km verbinding, 538 km race tegen de klok voor motoren en quads; 120 km verbinding 120, 478 km race tegen de klok voor auto's; 120 km verbinding, 432 km race tegen de klok voor vrachtwagens)
12de etappe (13 januari):
Arequipa - Nasca (259 km verbinding, 246 km race tegen de klok voor motoren en quads; 440 km verbinding, 246 km race tegen de klok voor auto's en vrachtwagens)
13de etappe (14 januari):
Nasca - Pisco (76 km verbinding; 276 km race tegen de klok)
14de en laatste etappe (15 januari, podia in Lima):
Pisco - Lima (254 km verbinding; 29 km race tegen de klok)

Avril Lavigne flink toegetakeld

Het gezicht van Avril Lavigne is flink toegetakeld. Dat beweert de zangeres, die zaterdagnacht betrokken raakte bij een gevecht buiten het Hollywood Roosevelt Hotel. Lavigne zegt zelf niet te hebben gevochten. De politie laat weten dat haar vriend Brody Jenner een aanklacht heeft ingediend omdat het stel is aangevallen met een dodelijk wapen.

De 27-jarige Avril stelt dat ze flink onder handen is genomen. Ook Lavignes vriend, realityster Brody Jenner, was betrokken bij het incident. Hij haalde naar verluidt een stel vechtersbazen uit elkaar, waarna een van de betrokkenen hem sloeg met een fles.

"Blauw oog, bloedneus, mijn haar uitgetrokken, schrammen, blauwe plekken en sneeën", zegt Lavigne via Twitter. "Het is echt niet normaal om zo tekeer te gaan tegen iemand. Geweld is nooit een oplossing."

"Ik vecht niet", twittert de zangeres. "Daar geloof ik niet in." Hoewel entertainmentwebsite TMZ in eerste instantie meldde dat Lavigne het aan de stok kreeg met één vrouw, waren er volgens de zangeres meerdere betrokkenen. "Om de situatie duidelijk te maken: ik werd uit het niets aangevallen door vijf mensen."


Avril Lavigne flink toegetakeld (Foto: Novum)

Studentenprotest Brazilië met harde hand neergeslagen

Ruim driehonderd agenten van de Braziliaanse oproerpolitie hebben met harde hand de bezetting van een universiteitsgebouw door studenten in Sao Paulo beëindigd. In totaal werden meer dan zestig studenten opgepakt. Er waren geen meldingen van gewonden.

De studenten bezetten het universiteitsgebouw sinds 1 november, enkele dagen na schermutselingen met de politie die drie studenten had opgepakt omdat ze marihuana in hun bezit hadden. De studenten protesteerden met de bezetting tegen het feit dat de politie de mogelijkheid heeft om op de campus te patrouilleren.

De politie begon met surveilleren op de campus van de meest prestigieuze universiteit van Brazilië om diefstallen en geweldpleging aan te pakken. Studenten klagen echter over willekeurige fouilleringen en intimidatie.

Rose Madder van Stephen King verfilmd

Stephen Kings fantasyboek Rose Madder wordt verfilmd. Naomi Sheridan, bekend van het drama In America, maakte het scenario op basis van Kings boek uit 1995. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Rose Madder gaat over Rose die op de vlucht is voor haar gewelddadige man. Ze bouwt een nieuw leven op en ruilt haar trouwring in voor een schilderij. Eenmaal thuis lijkt het schilderij van compositie te veranderen. Uiteindelijk lukt het haar zelfs het schilderij binnen te wandelen. Dan komt haar ex-man haar op het spoor.

Van het werk van King zijn al ruim honderd films en tv-series gemaakt en daar komt nog een aantal nieuwe producties bij. Zo heeft Silence of the Lambs-regisseur Jonathan Demme de filmrechten gekocht van het nog te verschijnen boek van King over de moord op John F. Kennedy en maakt Steven Spielberg een tv-serie gebaseerd op Kings boek Under the Dome uit 2009.


Rose Madder van Stephen King verfilmd (Foto: Novum)

Kerk aansprakelijk voor gedrag priesters

De rooms-katholieke kerk kan in Groot-Brittannië aansprakelijk worden gesteld voor wangedrag van priesters. Dat heeft een Britse rechter dinsdag bepaald in een zaak die was aangespannen door een 47-jarige vrouw, die stelt dat zij in een katholiek kindertehuis seksueel is misbruikt door een priester.

De vrouw vordert een schadevergoeding van een kerkelijke stichting. De betrokken priester is in 2006 overleden. De stichting mag nog tegen de beslissing in beroep gaan.

De zaak draait om de juridische vraag of er sprake is van een arbeidsverhouding tussen een priester en een bisschop.

Janssen en De Jong weken uitgeschakeld

Ajax zal het de komende weken moeten stellen zonder Siem de Jong en Theo Janssen. MRI-scans wezen uit dat De Jong een spierscheuring heeft opgelopen in zijn linkerdijbeen. Janssen heeft een verrekking aan de hamstring.

Dit houdt in dat De Jong vermoedelijk vier tot zes weken niet inzetbaar is. Janssen wordt iets eerder terugverwacht. Voor zijn herstel staat twee weken gepland. Komend weekend is er geen competitieronde in verband met interlandvoetbal. Het is nog onduidelijk of Janssen het duel tegen N.E.C. Nijmegen, welke op zondag 19 november plaatsvindt, zal halen.

Witte Huis: geen bewijs voor buitenaards leven

Het Witte Huis beschikt niet over informatie die duidt op het bestaan van buitenaards leven. Dat heeft het Witte Huis maandag bekendgemaakt.

De ongewone mededeling volgt op een petitie waarin de Amerikaanse regering werd opgeroepen alle informatie over het bestaan van buitenaards leven vrij te geven. De website van het Witte Huis heeft een sectie genaamd 'We the People' waar mensen petities kunnen indienen. Als meer dan 25.000 mensen een petitie ondertekenen moet de regering reageren.

Phil Larson, werkzaam voor het Bureau voor Wetenschap en Technologie (OSTP) binnen het Witte Huis, zei dat de Amerikaanse regering geen bewijzen heeft voor buitenaards leven, of voor buitenaardse wezens die contact onderhouden met mensen. "Voorts is er geen geloofwaardige informatie dat enig bewijs verborgen wordt gehouden", zei Larson.

Larson leek de deur echter op een kier te houden. Hij zei dat veel wetenschappers en wiskundigen het erover eens zijn dat, statistisch gezien, de kans groot is dat er ergens te midden van de 'biljoenen sterren in het heelal' zich leven bevindt. De kans dat mensen ooit in contact komen met dergelijke levensvormen is volgens Larson echter gering.

Toen 'We the People' werd gelanceerd beloofde de regering nog dat elke petitie met meer dan vijfduizend ondertekenaars beantwoord zou worden. Die drempel is later verhoogd naar 25.000.

Pesters overleden scholier niet vervolgd

Drie minderjarige jongens die verdacht werden van mishandeling en bedreiging van een vorig jaar overleden 15-jarige scholier van het Hondsrug College in Emmen, worden niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie in Assen heeft daarvoor geen aanknopingspunten, laat het dinsdag weten.

Het slachtoffer deed in maart vorig jaar aangifte van mishandeling en bedreiging. Hij verklaarde dat hij werd gepest en dat hij wilde dat dit stopte. Na de zomervakantie van vorig jaar ging hij naar een andere school, waar hij niet meer werd gepest.

Begin oktober van dat jaar overleed de jongen aan een hartstilstand. Zijn familie denkt dat die het gevolg was van voortdurende pesterijen en mishandelingen op school, maar een arts van de GGD constateerde een natuurlijke doodsoorzaak.

De familie trok na het overlijden bij justitie aan de bel, omdat de politie de zaak niet serieus zou nemen. Het OM in Assen bepaalde toen dat de politie de aangiften die voor het overlijden van de jongen zijn gedaan alsnog moest onderzoeken.

Uit het onderzoek blijkt inderdaad dat het slachtoffer vaak werd gepest en uitgescholden. Bovendien werd hij bij een incident tijdens een techniekles door de drie medescholieren geslagen. Justitie laat weten het te betreuren dat de jongen een vervelende schoolperiode heeft gehad. "Maar strafrechtelijk gezien kan het OM in deze zaak geen rol van betekenis vervullen."

Werkstraf geëist tegen brandbestellende fotograaf

Een freelance fotograaf die twee verstandelijk gehandicapten heeft aangezet tot brandstichting moet als het aan het Openbaar Ministerie in Den Bosch ligt honderd uur werkstraf uitvoeren. De 33-jarige man gaf het duo volgens het OM vorig jaar twee keer een jerrycan met benzine om iets in brand te steken. Vervolgens maakte hij er foto's van om ze op zijn websites te zetten.

De eerste keer was in februari vorig jaar, toen een voorraad Bavariakratten in vlammen opging. Een maand later liet hij de jongens een schuur in Bernheze in brand steken.

Foto's die de man maakte zijn volgens het Openbaar Ministerie onder meer door Hart van Nederland gebruikt. Of voor de foto's is betaald, is niet bekend. Tegen de fotograaf is ook een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden geëist. Het OM verdenkt hem van brandstichting en, als dat niet kan worden bewezen, aanzetten tot brandstichting.

De jongens die de branden voor de man stichtten, zijn vorig jaar juni al veroordeeld tot taakstraffen. Pas bij de rechtszitting verklaarden ze dat ze in opdracht van de man hadden gewerkt. Daarom dient zijn zaak nu pas. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Pirelli test nieuwe zachte band in Abu Dhabi

Pirelli zal naar de Grand Prix van Abu Dhabi een nieuw type zachte band meenemen. De Formule 1-teams krijgen tijdens de vrijdagtrainingen de beschikking over twee setjes van het nieuwe rubber, waarna ze de rest van het weekend het moeten doen met de huidige zachte banden en het medium rubber.

De test met de nieuwe zachte banden is bedoeld om de teams voor te bereiden op de veranderingen die voor 2012 zullen gaan gelden. Naast de test op de vrijdag voor de race in Abu Dhabi is er enkele dagen na de wedstrijd nog een rookietest waar ook een beperkte hoeveelheid van de nieuwe zachte banden beschikbaar zal zijn.

Neergeschoten man wandelt bungalowpark binnen

Bij een bungalowpark in het Gelderse Laren is maandagavond een neergeschoten man aan komen lopen. Wat er precies met de man is gebeurd is nog een raadsel. Vermoedelijk is hij in de buurt neergeschoten. De politie heeft de omgeving onder meer met een politiehond onderzocht en hoopt dat getuigen iets hebben gezien.

De gewonde man meldde zich rond 21.30 uur bij de woning van de beheerder van het bungalowpark aan de Sportparkweg. De man huurde geen huisje in het park.

Hoe de man er nu aan toe is, is onbekend.

Modern Warfare 3 breekt Amazon pre-order record

Modern Warfare 3 is net uit en nu al verbreekt het spel wereldrecords. Het pre-order gehalte bij Call of Duty-games zijn altijd zeer hoog, maar 32% hoger is wel heel veel.

Call of Duty: Modern Warfare 3 heeft al een record op zijn naam, namelijk de meest gepre-orderd game op Amazon. Van Modern Warfare 3 zijn 32% meer exemplaren verkocht dan van het vorige deel Call of Duty: Black Ops.

Liz Hosmer, video game manager van Amazon zei: "The 'Call of Duty' series has performed consistently well with both 'Black Ops' and 'Modern Warfare 2' previously holding the all-time pre-order record." Hoeveel Modern Warfare 3-exemplaren zijn verkocht weten veel nog niet. Volgens analist Arving Bhatia is al op de eerste dag 6 miljoen exemplaren verkocht.

"This year has seen the release of a raft of great titles with 'Battlefield 3' anticipated as a strong contender to 'Modern Warfare 3' but the latest offering in the 'Call of Duty' series is the most popular title of the year to date by some distance."

De strijd tussen Battlefield 3 en Modern Warfare 3 is eindelijk nu echt losgebarsten.

modern warfare 3

'Het slagen van zowel MW3 als BF3 is goed voor de industrie'

Dat er een felle concurrentiestrijd gaande is tussen de makers van Call of Duty: Modern Warfare 3 en de makers van Battlefield 3 mag als bekend aangenomen worden. De eerstgenoemde game is vandaag gereleased na maanden van verbale oorlogsvoering.

Uitvoerend producent van CoD:MW3, Mark Rubin, heeft gereageerd op de volgens hem "domme uitspraken van uitgevers" en beweert dat er geen sprake is van concurrentie. "When both games succeed it's better for the industry as a whole. It's not just us, we want the gaming industry to succeed because the better the gaming industry does the better we all do. We root for everybody. Honestly, it's the fans you want to listen to. They're gamers, they're going to play both games, both games are great. Much respect for everyone involved on the DICE side and I think they feel the same way with us. We're friends with them. It's not what they portray on the EA side.", aldus Rubin.

Rubin verdedigt verder de controversiële scène waarin te zien is hoe een moeder samen met haar kind omkomt bij een ontploffing. "When you play the game you'll realise why it's there and where it sits. When we design our single-player we've always gone for movies as our inspiration and not necessarily other games and so everything we do is geared around storytelling, and that sort of cinematic experience and the 'No Russian' level and anything you've seen in the leaks is the same thing."

CoD:MW3 (geschaalde kopie)

Huntelaar traint weer mee met Oranje

Klaas Jan Huntelaar heeft dinsdag de training bij het Nederlands elftal hervat. De aanvaller van Schalke 04 werkte apart van de groep een aangepast programma af. Huntelaar liep vorige week in de Europa Leaguewedstrijd tegen AEK Larnaca een dubbele neusbreuk op, nadat hij in botsing kwam met ploeggenoot Joel Matip.

Derk Boerrigter trainde dinsdag weer niet mee met Oranje. De linksbuiten van Ajax, die voor het eerst werd opgeroepen, werd opnieuw aan zijn rug behandeld in het hotel. Boerrigter raakte zondag in het uitduel tegen FC Utrecht geblesseerd en het was de vraag of de speler op de uitnodiging voor de selectie in kon gaan.

Oranje bereidt zich in Noordwijk voor op de laatste twee oefeninterlands van dit jaar. Vrijdag ontvangt de ploeg van Bert van Marwijk Zwitserland in de Amsterdam Arena en vier dagen later speelt het Nederlands elftal in Hamburg tegen Duitsland.


Huntelaar traint weer mee met Oranje (Foto: Novum)

Flevoberg beïnvloedt Nederlands klimaat

Het ludieke plan van oud-wielrenner Thijs Zonneveld om een 2 kilometer hoge berg te bouwen in de Flevopolder voor sport en recreatie, zou forse gevolgen kunnen hebben voor het Nederlandse klimaat.

Dit hebben Ronald Hutjes, Herbert ter Maat en Eddy Moors van Alterra van de Universiteit van Wageningen onderzocht met behulp van een niet-hydrostatisch weermodel.

Het effect van de berg behelst een gebied van 10 kilometer vóór de berg, tot 50 kilometer er achter. De drie onderzoekers concludeerden onderandere dat de extra neerslag die de berg veroorzaakt, ook weer afgevoerd moet worden uit de polder. Voor wat de gevolgen zijn op grotere schaal is meer onderzoek nodig. Waarschijnlijk wordt het klimaat vergelijkbaar met het Noorse Bergen dat ook een grote berg voor de kust heeft. Verder opperden zij dat de extra neerslag mogelijkheden biedt voor een waterkrachtcentrale en eventueel een drinkwaterreservoir.

Voor de details omtrent het onderzoek verwijzen wij u naar de bron van dit artikel.

Inbreker in Amsterdam opgewacht en in coma geslagen

De Amsterdamse politie heeft vier mannen aangehouden die vrijdagavond een inbreker hadden opgewacht en knock-out hebben geslagen. De 50-jarige inbreker ligt nog altijd in coma, laat de politie weten.

De vier mannen van 31, 38, 43 en 61 jaar waren aan het posten bij een sportcomplex aan het IJsbaanpad in Amsterdam omdat daar de afgelopen tijd meerdere keren was ingebroken. Toen ze de inbreker betrapten raakte die bij de aanhouding zwaargewond. De politie heeft de man gereanimeerd, waarna hij naar een ziekenhuis is gebracht.

Heracles-spits Everton wil Nederlander worden

In navolging van zijn landgenoot Douglas van FC Twente hoopt ook Everton de Nederlandse nationaliteit te verkrijgen. "Ik wil graag Nederlander worden", zegt de 28-jarige Braziliaan van Heracles Almelo tegen Voetbal International. "We zijn bezig met de benodigde documentatie, officieel moet ik volgens mij nog een cursus halen."

Everton is aan zijn zesde seizoen bezig bij Heracles en komt daarom in aanmerking voor de Nederlandse nationaliteit. Een mogelijke rol bij het Nederlands elftal of een buitenlandse transfer spelen niet mee in de besluitvorming van de spits. "Nee, daar ben ik helemaal niet mee bezig. Oranje heeft genoeg goede aanvallers en bij Heracles, waar mijn contract tot en met 2013 doorloopt, bevalt het me prima."

Evertons landgenoot Douglas bemachtigde vorige week het Nederlandse staatsburgerschap. In tegenstelling tot Everton heeft Douglas wel ambities voor Oranje. Hij moet nog wel speelgerechtigd worden verklaard door de FIFA. Een struikelblok is dat Douglas nog geen vijf jaar in Nederland speelt. De KNVB hoopt daarom op dispensatie van de wereldvoetbalbond.

Piet Boekhoudt pleit voor links front

De kandidaat voorzitter Piet Boekhoudt van de PvdA vindt dat de PvdA, GroenLinks, en de SP zich moeten verenigen om de huidige versplintering van de linkse macht tegen te gaan.

Volgens de visie van Boekhoudt zouden de drie grootste linkse partijen met elkaar moeten afspreken dat zij altijd met elkaar in een regeringscoalitie moeten stappen. De tijd dat de PvdA zichzelf  het linkse monopolie kon toe-eigenen is voorbij.

Volgens Boekhoudt laat de linkerflank van de politiek zichzelf te gemakkelijk door rechts verdelen bij onderwerpen waarbij een verenigd links zeker een meerderheid zou behalen.

Keira Knightley speelt muse Effie Gray

De Britse actrice Keira Knightley wil in het kostuumdrama Untouched spelen. Ze onderhandelt over de rol van muse Effie Gray. De Braziliaan Andrucha Waddington regisseert het drama, schrijft de Amerikaanse nieuwssite Indiewire.

Gray trouwde in de negentiende eeuw met kunstcriticus John Ruskin, die haar al op jonge leeftijd adoreerde. Hij schreef een sciencefictionboek voor haar toen ze twaalf was. Het hewelijk liep stuk, waarna ze een relatie begon met de protégé van haar ex-man, de schilder John Everett Millais.

De 26-jarige Knightley is vanaf volgend jaar te zien in het drama A Dangerous Method van David Cronenberg. Daarin speelt ze Sabina Spielrein die een driehoeksverhouding heeft met de psycholoog Sigmund Freud, gespeeld door Viggo Mortensen, en zijn protégé Carl Jung, een rol van Michael Fassbender.

Naast Untouched hebben Emma Thompson en haar man Greg Wise ook een film geschreven over Effie Gray en haar mannen. De opnames van die film met Dakota Fanning in de hoofdrol zijn in volle gang. Wanneer Untouched in productie gaat, is nog onbekend.


Keira Knightley speelt muse Effie Gray (Foto: Novum)

'Woningprijs gaat in 2012 fors dalen'

De gemiddelde woningprijs daalt in de loop van volgend jaar met meer dan vier procent. Dat voorspelt onderzoeksbureau Calcasa, bekend van een prijsberekeningsmodel voor te koop staande huizen.

Calcasa legde statistieken naast elkaar over prijsontwikkeling, verkoopaantallen, aanbod, doorlooptijden en het verschil tussen vraag- en verkoopprijs. De trend voor volgend jaar is overwegend negatief, stelt het bureau.

In het huidige jaar wordt de prijsdaling nog getemperd door de lage rente en de verlaging van de overdrachtsbelasting. Omdat het aanbod met vijftien procent aan het toenemen is, terwijl de verkoop met vijf procent is gedaald, wordt in het vierde kwartaal al wel een daling in de huizenprijzen van 0,9 procent op jaarbasis verwacht.

Japanners niet zo geïnteresseerd in de Vita en Wii U

Uit een onderzoek van de Japanse onderzoeksgroep Goo Research komt naar voren dat ongeveer tien procent van de Japanse gamers interesse heeft om een PlayStation Vita of Wii U te kopen bij hun lancering.

Aan de steekproef, die plaatsvond tussen 17 en 19 oktober deden 1083 mensen mee. Van deze groep is 36,1 procent geïnteresseerd in Nintendo’s nieuwe console, maar slechts 9,4 procent wil een Wii U aanschaffen bij de launch. Meer dan de helft, 54,5 procent, geeft aan geen enkele interesse in het apparaat te hebben.

De Vita van Sony staat er niet veel beter voor, 10,2 procent wil er een hebben, terwijl 35,2 procent aangaf interesse te hebben in de nieuwe handheld. 54,6 procent had totaal geen belangstelling voor de PlayStation Vita die in december uitkomt in Japan.

Wii U

Viermaal Ni No Kuni-gameplay

Nadat we al drie cutscenes hadden voor Ni No Kuni, is het vandaag tijd voor vier gameplayvideo's. Nog altijd zijn de video's enkel in het Japans, maar we krijgen wel al een goed beeld van de game op deze manier.

Ni No Kuni is een RPG van Level-5 (Professor Layton) die ze maken in samenwerking met Ghibli (Spirited Away). De game verschijnt eind dit jaar in Japan en komt als het goed is ook naar het Westen.

Film over advocaten Robert M. niet in gevaar

De NCRV-documentaire over advocatenkantoor Anker& Anker, dat zedenverdachte Robert M., bijstaat, komt niet in gevaar door het verbod te filmen in de rechtszaal. Dat liet documentairemaakster Meral Uslu dinsdag weten in een reactie op het besluit van de rechtbank in Amsterdam.

Het is volgens haar "geen domper" dat zij en haar collega Maria Mok niet meer met de camera worden toegelaten tijdens de zitting. "Onze unieke positie is onderuit gehaald door advocaat Richard Korver en journalisten. De NOS heeft er in een brief aan de president van de rechtbank over geklaagd en dat vind ik een beetje flauw", zegt Uslu. "We hebben al twee zittingen mogen filmen, wat al heel bijzonder was. De film komt er linksom of rechtsom. We kunnen de verdediging en de verdachte voorafgaand en na afloop van de zittingen blijven filmen. We hebben immers hun toestemming. Ook kunnen we beelden uit de rechtszaal gebruiken die voor algemeen gebruik beschikbaar worden gesteld."

Korver is blij dat de rechtbank in Amsterdam akkoord is gegaan met zijn verzoek niet meer te filmen in de rechtszaal tijdens de behandeling van de zaak. Hij vertegenwoordigt een groep ouders van de slachtoffertjes in de omvangrijke zedenzaak.

Film over advocaten Robert M. niet in gevaar
Film over advocaten Robert M. niet in gevaar (Foto: ANP)

Occupy-beweging blijft bivakkeren op Beursplein

De betogers van het Occupy-tentenkamp hoeven nog niet te verhuizen naar een andere locatie. Ze blijven voorlopig op het Beursplein in Amsterdam.

De protestactie gaat deze week haar vierde week in en veroorzaakt niet veel overlast, zegt een woordvoerster van de gemeente dinsdag. Burgemeester Eberhard van der Laan zou het fijn vinden als het kamp op korte termijn verhuist, maar er is geen ultimatum gesteld. Eerder zei hij het op prijs te stellen als het plein per 1 december weer leeg is.

Het voorstel om het tentenkamp te verhuizen naar de Zuidas lijkt van de baan. De beweging toonde maandag in een gesprek met de burgemeester niet veel enthousiasme voor dit plan.

Uit een gesprek met de burgemeester en de omliggende ondernemers kwam naar voren dat sprake is van inkomstenderving bij deze winkels, waaronder de Bijenkorf. Van der Laan ziet daarom graag dat de demonstranten verkassen. Het Museumplein is echter geen optie. Daar worden overdag twee tentjes opgezet, die 's avonds weer moeten worden verwijderd.

Het Beursplein is de oudste effectenbeurs ter wereld en daarom een symbolische plek voor de demonstranten. De betogers protesteren in Amsterdam sinds oktober tegen 'de uitwassen van het kapitalisme', in navolging van soortgelijke protesten in de Verenigde Staten. De gemeente zet de gesprekken met de demonstranten voort.


Occupy-beweging blijft bivakkeren op Beursplein (Foto: Novum)

Lola wil dertiende team op F1-grid worden

Het Britse racemerk Lola heeft bij autosportfederatie FIA aangedrongen op het heropenen van de inschrijving voor een dertiende team. Het bedrijf ziet er wel brood in om vanaf 2014 weer op de Formule 1-grid te gaan staan.

Lola was in 1997 voor het laatst actief in de Formule 1 toen het door sponsor Mastercard gedwongen werd om met een niet-competitieve auto een jaar eerder dan gepland aan de start te verschijnen. Het project was dan ook geen lang leven beschoren. Vorig jaar probeerde Lola ook al terug te keren in de sport, maar de FIA besloot toen om de door het wegvallen van USF1 vrijgekomen plaats op de grid niet op te vullen.

"We zijn er klaar voor en we wachten het af. Motorsport beslaat een derde van onze bedrijfsactiviteiten en we willen graag op allerlei gebieden uitbreiden. We liggen op schema om dit jaar een omzet van 40 miljoen dollar te behalen en willen over vijf jaar op 77 miljoen dollar zitten," zei Robin Brundle, de jongere broer van voormalig Formule 1-coureur en tegenwoordig BBC-commentator Martin Brundle.

"De Formule 1 zal tientallen miljoenen dollars aan de omzet toevoegen en we hebben de vaardigheid hiervoor behouden. We kunnen alles in één gebouw uitvoeren en we zijn hoopvol gestemd dat mocht de FIA het dertiende gridslot weer openstellen, wij er naar mee kunnen dingen."

Iers international verkiest kind boven play-offs

Bondscoach Giovanni Trapattoni kan in de eerste wedstrijd in de play-offs om kwalificatie voor het EK voetbal niet beschikken over Leon Best. De Ierse spits verkiest de geboorte van zijn eerste kind boven de ontmoeting met Estland, komende vrijdag in Tallinn.

Trapattoni kan vrijdag ook al geen beroep doen op Liam Lawrence, Shane Long en John O'Shea. Het drietal is geblesseerd. Ook Kevin Doyle is niet van de partij, aangezien hij tegen Estland een schorsing uitzit.

De 25-jarige Best, wiens vrouw op het punt staat om te bevallen, sluit zich zaterdag weer aan bij de Ierse selectie. Komende dinsdag staat de return in Dublin op het programma.

Liverpool legt Amerikaans talent Pelosi vast

Liverpool heeft zich versterkt met het Amerikaanse talent Marc Pelosi. De middenvelder komt over van De Anza Force uit zijn geboorteland. Pelosi was afgelopen zomer aanvoerder van het Amerikaanse elftal onder 17 jaar, dat deelnam aan het WK in Mexico. De Amerikaan heeft 28 jeugdinterlands achter zijn naam staan, waarin hij achtmaal scoorde.

Frank McParland, directeur van de jeugdafdeling van Liverpool, is content met het binnenhalen van Pelosi. "We zijn op zoek naar de grootste talenten ter wereld en zijn blij dat we Marc naar Liverpool hebben kunnen halen." Pelosi stond ook in de belangstelling van AS Roma en Tottenham Hotspur.

Renshaw debuteert voor Rabo in Tour Down Under

Mark Renshaw maakt zijn debuut voor Rabobank in de Tour Down Under. De 29-jarige Australiër is door zijn nieuwe werkgever opgenomen in de selectie voor de eerste etappekoers van het nieuwe wielerseizoen, die van 15 tot 22 januari wordt verreden. Rabobank heeft als eerste ploeg zijn selectie bekendgemaakt.

Renshaw kwam onlangs over van HTC Highroad, dat aan het einde van dit seizoen ophield te bestaan. Hij reed de afgelopen seizoenen vooral in dienst van topsprinter Mark Cavendish en hoopt bij de bankiersploeg meer voor eigen succes te kunnen gaan.

Ook Renshaws landgenoten Graeme Brown en Michael Matthews mogen naar hun geboorteland afreizen. De zevenkoppige selectie bestaat verder uit de Spanjaard Luis Leon Sanchez en de Nederlanders Tom Leezer, Jos van Emden en Wilco Kelderman.

Owen kan eigen hersenen niet vertrouwen in Recall

Clive Owen krijgt een hoofdrol in de actiefilm Recall. Hierin speelt hij een agent van de Amerikaanse NSA die lijdt aan geheugenverlies. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Owens personage is betrokken bij een missie om gijzelaars te bevrijden. Die mislukt echter gruwelijk waardoor bijna iedereen omkomt, inclusief een paar leden van het bevrijdingsteam.

Als hij onderzoekt wat er precies is gebeurd, ontdekt hij dat hij niemand kan vertrouwen, zelfs zijn eigen geheugen niet. Hij verdenkt zijn opdrachtgevers ervan aan zijn hersenen te hebben gesleuteld.

Het scenario van Recall is van Paul Schrader, onder meer bekend van Raging Bull en Affliction. De regie is in handen van Harold Becker, die eerder Mercury Rising en Sea of Love maakte. De opnames moeten in maart van start gaan in onder meer Washington en Bulgarije.


Owen kan eigen hersenen niet vertrouwen in Recall (Foto: Novum)

Excuses regisseur Ratner voor antihomo-opmerking

Brett Ratner heeft zijn excuses aangeboden voor een opmerking die veel homo's in het verkeerde keelgat is geschoten. Tijdens een presentatie van zijn nieuwe film werd de 42-jarige regisseur gevraagd of hij en zijn cast veel repeteren voor een scène. "Repetities zijn voor flikkers", antwoordde hij. Dat melden Amerikaanse media.

"Ik heb mezelf op een domme manier uitgedrukt", laat Ratner weten. "Iedereen die mij kent weet dat ik geen enkel bevooroordeeld bot in mijn lijf heb. Als verhalenverteller had ik de kracht van mijn taal en mijn woordkeuze beter moeten inschatten."

Ratner was onder meer verantwoordelijk voor de regie van de drie Rush Hour-films. Zijn nieuwste film is de komedie Tower Heist met Ben Stiller en Eddie Murphy in de hoofdrollen. Ratner tekent ook voor de productie van de Oscaruitreiking in februari, met Murphy als presentator.

De organisatie Glaad, die opkomt voor homo's en lesbiennes, neemt geen genoegen met de excuses van de regisseur en wil dat ook de organisatie van de Oscars een signaal afgeeft. Die laat echter weten dat 'iedereen fouten maakt' en de zaak hierbij is afgedaan.


Excuses regisseur Ratner voor antihomo-opmerking (Foto: Novum)

Wii-games nog altijd grote bron van inkomsten voor Ubisoft

CEO van Ubisoft Yves Guillemot, onthult dat een groot deel van de inkomsten van het bedrijf afkomstig zijn van de verkoop van Wii-games. "Tegenwoordig is de Wii nog altijd verantwoordelijk voor 45 procent van onze omzet", zo laat de Ubisoft topman weten aan Gamasutra.

Vooral casual games en spellen zoals Just Dance doen het nog altijd extreem goed, volgens Guillemot. De 3DS levert Ubisoft veel minder geld op. Zij hadden heel wat spellen beschikbaar voor de launch, maar tot nu toe verkoopt de nieuwe handheld van Nintendo matig. Ondanks dat is het Franse bedrijf erg enthousiast over de nog te verschijnen Wii U. Ubisoft heeft alle vertrouwen in Nintendo en gelooft dat het bedrijf alles naar een hoger niveau gaat tillen.

Volgens de CEO heeft de Wii U samen met de tablet-controller de mogelijkheid om de gameplay te verbeteren. "Het feit dat games gemakkelijker te benaderen zijn zorgt ervoor dat meer mensen gaan gamen, Nintendo kan hier zeker ook een grote bijdragen in hebben", aldus Guillemot. Bij Ubisoft zijn ze in ieder geval 'big believers' in de Wii U.

Tieners opgepakt voor mishandeling invalide zwerver

Drie tieners zijn opgepakt voor de mishandeling van een invalide zwerver in Den Haag. Dat meldt de politie dinsdag. De mannen mishandelde de zwerver in juli, bekogelden hem met stenen en gooiden een fiets naar hem.

Naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht meldde een 18-jarige Hagenaar zich woensdag bij de politie. Hij had zijn haar afgeschoren in de hoop niet herkend te worden. De twee andere verdachten van 17 jaar komen uit Leidschendam en konden vrijdag worden aangehouden.

Een van de verdachten verklaarde niet bij de mishandeling betrokken te zijn geweest, maar hij heeft ook niets gedaan om zijn vrienden te stoppen. Het trio moet zich in januari verantwoorden bij de rechter.

De recherche vroeg in het regionale opsporingsprogramma Team West en via het Youtubekanaal al eerder aandacht voor de zaak. Het filmpje dat de politie Haaglanden op Youtube plaatsen werd ruim 75 duizend keer bekeken, maar leidde toen niet tot aanhoudingen.

Tot 3 jaar cel geëist tegen sigarettensmokkelaars

Tegen de leider van een groep sigarettensmokkelaars, een 51-jarige inwoner van het Drentse Roden, is dinsdag bij de rechtbank in Leeuwarden drie jaar cel geëist. De Rodenaar zou de touwtjes stevig in handen hebben gehad bij de smokkel van miljoenen valse merksigaretten vanuit China naar Europa. De sigaretten kwamen binnen via de haven van Hamburg en werden vandaaruit verspreid naar onder meer Nederland en Groot-Brittannië.

Eind januari 2009 werden in drie trailers in Roden, Surhuisterveen en Frieschepalen 18,5 miljoen nagemaakte Marlboro-sigaretten aangetroffen. In een vierde trailer, volgens het Openbaar Ministerie van een eerder transport, zaten nog eens 6,5 miljoen valse sigaretten van het merk L&B.

De sigaretten werden vervoerd in de vrachtwagens van een transport- en verhuurbedrijf in Frieschepalen. Tegen de 49-jarige eigenaar van dat bedrijf eiste het OM een werkstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf.

Dezelfde straf werd geëist voor de twee zoons van de verhuurder van 23 en 27 jaar die achter het stuur van de vrachtwagens zaten. Een 49-jarige man uit Leeuwarden zou de transporten hebben georganiseerd. Het OM eiste tegen hem een celstraf van anderhalf jaar. Zijn zoon reed in een personenauto achter de transporten aan. Hij hoorde een werkstraf van 180 uur tegen zich eisen.

De Rodenaar zou zich volgens justitie ook op grote schaal hebben beziggehouden met het verhandelen en telen van wiet. Daarvoor en voor het geld dat hij zou hebben verdiend met de sigarettensmokkel kan hij nog een ontnemingsvordering van het OM tegemoetzien. De vrachtbrieven van de smokkeltransporten werden op aangeven van de Rodenaar vervalst.

Volgens de vrachtbrieven zat er 'Sammelgut' in de trailers. Eerst was het de bedoeling om zogenaamd kinderschoenen te vervoeren, maar de verdachten wisten niet hoe ze dat woord in het Duits moesten vertalen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Grote zorgverzekeraars verhogen basispremie

De grote zorgverzekeraars Agis, Zilveren Kruis Achmea, VGZ en Univé hebben hun premies voor de basiszorgverzekering dinsdag bekendgemaakt. De prijzen stijgen tussen de 1,6 en 2,4 procent. Alle vier rekenen volgend jaar 108,25 euro.

Begin deze maand maakte de andere grote zorgverzekeraar Menzis een stijging van 1,67 procent bekend tot 106,50 euro. Uit cijfers van vergelijkingssite verzekeringssite.nl bleek eerder dinsdag dat de basispremies met gemiddeld twee procent stijgen. Een woordvoerder van VGZ benadrukt dat door kortingen via werkgevers, verenigingen en websites de maandpremie voor veel mensen uiteindelijk tot tien procent lager ligt.

Aanvullende verzekeringen stijgen volgens verzekeringssite.nl gemiddeld met tien procent. Zilveren Kruis Achmea zegt een stijging van 5,1 procent door te berekenen. De woordvoerder van VGZ heeft het over een gemiddelde stijging van zes procent op de meest gebruikte aanvullende pakketten.

SP wil zorgpremie fors verlagen

De zorgpremie kan veel lager. Dat zegt de SP, die dinsdag drie voorstellen hiervoor heeft gepresenteerd. In alle drie varianten wordt het inkomensafhankelijke deel van de premie belangrijker en verdwijnt de zorgtoeslag.

In een van de voorstellen gaat de nominale premie van zo'n 1250 euro naar vierhonderd euro per jaar. In een ander voorstel gaat de premie zelfs naar honderdvijftig euro per jaar. Daartegenover staat dat het inkomensafhankelijke deel, dat via het loonstrookje wordt geïnd, belangrijker wordt.

Volgens de SP, die de plannen heeft laten doorrekenen door het Centraal Planbureau (CPB), zou driekwart van de Nederlanders erop vooruitgaan. "Een groot voordeel is ook dat het zinloos rondpompen van geld wordt gestopt. De zorgtoeslag is niet meer nodig", stelt SP-Kamerlid Renske Leijten.

Het CPB tekent bij de plannen aan dat het 'kostenbewustzijn' zal verminderen. "Van de huidige premie gaat een duidelijk signaal uit dat zorg kostbaar is. Van een maandpremie van 12,50 euro gaat eerder het signaal uit dat zorg vrijwel niets kost."

Leijten wil de SP-voorstellen bespreken tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, deze week in de Tweede Kamer.

Speciale 3DS-bundel voor Zelda op komst

Nintendo heeft een limited edition 3DS in de planning staan voor de 25e verjaardag van The Legend of Zelda. De bundel bevat een zwarte 3DS met Hyrule-art en de game The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D.

Wanneer de bundel exact verschijnt en voor welke prijs je er eentje mag meenemen is op dit moment nog niet bekend. Dat de bundel in Europa verschijnt is wel zeker vanwege het PEGI-logo op de doos.

3ds

Utrecht ontkent kennis van risico's Keulsekade

De gemeente Utrecht wist niet dat de situatie aan de Keulsekade, waar vorige week twee peuters omkwamen, onveilig was. Dat schrijft het gemeentebestuur dinsdag in een brief aan de gemeenteraad. Een auto die langs de kade stond geparkeerd, belandde woensdag in het water. De twee kinderen die in de auto zaten, kwamen om het leven.

In sommige media werd gesteld dat de gemeente al was gewaarschuwd voor de onveilige situatie. "Aangezien zulke signalen op vele plekken bij de gemeente kunnen zijn binnengekomen, vergt het nagaan hiervan enige tijd. Vooralsnog heeft dit onderzoek geen signalen opgeleverd", schrijven burgemeester Aleid Wolfsen en de wethouders in de brief.

Uit een inventarisatie van de politie en de brandweer zou blijken dat sinds 2003 drie keer eerder een auto op de Keulsekade te water is geraakt. In juli van dit jaar belandde een geparkeerde auto in het water en in twee eerdere gevallen ging het om ongelukken met rijdende auto's.

Tussen de kade en het water staat geen afscheiding. De gemeente heeft na het ongeval van woensdag nog dezelfde dag een barrière geplaatst die de komende tijd blijven staan. Ondertussen wordt naar een structurele oplossing gezocht. De gemeente onderzoek ook of er op vergelijkbare locaties in de stad maatregelen nodig zijn.

PVV-Kamerlid komt Egypte niet in

De commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer ziet af van een werkbezoek aan Egypte. PVV-Kamerlid Raymond de Roon krijgt geen visum. Dat heeft D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold dinsdag laten weten.

"Geen werkbezoek aan Egypte dit weekend. Visum van collega De Roon is geweigerd naar aanleiding van uitspraken", twitterde Pechtold. PVV-leider Geert Wilders spreekt van een 'grove schande'. "Dit toont aan dat het nieuwe Egyptische regime net zo barbaars is als het vorige."

De Roon heeft zich geregeld kritisch uitgelaten over het nieuwe bewind in Egypte. Zo pleitte hij voor uitzetting van de Egyptische ambassadeur naar aanleiding van het geweld tegen de kopten. Eerder dit jaar zorgde hij voor ophef door te spreken over de Turkse premier Tayyip Erdogan als een 'islamitische aap'. Zelf ontkende De Roon dat zo te hebben bedoeld.


PVV-Kamerlid komt Egypte niet in (Foto: Novum)

Zlatan voor de zesde keer beste van Zweden

Zlatan Ibrahimovic is opnieuw uitgeroepen tot Zweeds voetballer van het jaar. Het is al de zesde keer dat hij de prijs in ontvangst mag nemen.

De speler van AC Milan had de prijs al een recordaantal keer ontvangen en dit jaar was het opnieuw raak. Sinds de prijs in 1946 in het leven werd geroepen, kreeg geen andere speler het voor elkaar om de titel van beste Zweedse voetballer vaker dan twee keer te mogen dragen.

Ibrahimovic wist zelf ook niet meer zo goed wat hij nu eens in zijn dankwoord zou zeggen. "Wat is er nog overgebleven om te zeggen nu ik hier al zo vaak heb gestaan?" zei de aanvaller op de prijsuitreiking. "Maar net als de vorige keren wil ik mijn teamgenoten, trainers en familie bedanken. Zonder hen had ik nooit het hoge niveau van de afgelopen jaren vast kunnen houden."

1 op 3 single vrouwen heeft 'fuckbuddy'

Het aantal vrijgezelle vrouwen is nog immer groeiende. Omdat ook zij wel eens 'jeuk' hebben, maken ze massaal gebruik van een zogeheten 'fuckbuddy'. Maar liefst een op de drie single vrouwen heeft een vriend puur voor de seks.

MyCelebrityFashion.co.uk heeft maar liefst 2168 vrijgezelle vrouwen het hemd van het lijf gevraagd over hun relaties met mannen. Van hen gaf 62 procent aan slechts vrienden te zijn met een man. Ruim 34 procent gaf echter toe een 'vriend met voordelen' te hebben.

De helft van alle vrouwen met een seksvriend geeft aan geen serieuze relatie te willen maar alleen geile neukseks. Maar liefst 29 procent van alle fuckbuddy's blijkt een ex-vriendje te zijn. Collega's volstaan met 23 procent echter ook prima.

Kabinet bevestigt invasieplannen Suriname

De Nederlandse regering heeft in 1986 samen met de Verenigde Staten plannen gemaakt voor de invasie van Suriname en het 'neutraliseren' van legerleider Desi Bouterse. Dat schrijven de ministers van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) en van Defensie Hans Hillen (CDA) mede namens premier Mark Rutte (VVD) in antwoord op Kamervragen van de SP.

De inzet van Nederlandse militairen was nodig voor het 'scheppen van de juiste condities voor het herstel van orde en recht', schrijven de bewindslieden. De ex-kolonie was onder het bewind van de Surinaamse legerleiding in 1986 in een 'diepe crisis' verzeild geraakt. Bij de zogenaamde Binnenlandse Oorlog vielen honderden slachtoffers.

Aanleiding voor de Kamervragen van Harry van Bommel (SP) was een artikel in de Volkskrant van vorig jaar november, waarin oud-premier Ruud Lubbers (CDA) de plannen bevestigde. Het ging volgens hem om een invasie van Suriname met 850 mariniers, zestien helikopters, vliegtuigen en marineschepen.

"Voor een voorspoedige en veilige uitvoering van een dergelijke operatie zou het noodzakelijk zijn geweest tijdelijk het vliegveld en de doorgangswegen onder controle te krijgen, alsmede de Surinaamse strijdkrachten en de legerleiding tijdelijk te neutraliseren", schrijven de bewindslieden over de plannen.

Het toenmalige kabinet heeft hierover met 'een aantal fractievoorzitters' gesproken. Maar over een daadwerkelijke invasie heeft nooit politieke besluitvorming plaatsgevonden, aldus het kabinet. De plannen zouden in 1987 zijn geschrapt, omdat Nederland het risico op slachtoffers onder mariniers en Nederlandse burgers in Suriname te groot vond, schreef de Volkskrant vorig jaar.

In 2007 had de regering al aan de Kamer geschreven over plannen voor de evacuatie van Nederlanders in Suriname, maar niet over een militaire invasie. Nader onderzoek naar aanleiding van het krantenartikel en gesprekken met oud-bewindslieden 'heeft het kabinet inmiddels een duidelijker beeld gegeven omtrent de situatie indertijd', aldus de ministers.

Ferrari wil Massa ook in 2012 laten racen

Het Formule 1-team Ferrari wil ook volgend seizoen met Fernando Alonso en Felipe Massa aan de start gaan verschijnen. De naam van Massa is opmerkelijk omdat er de laatste periode veel geruchten gaan dat de Braziliaan vervangen zal gaan worden door Nico Rosberg, maar Ferrari-teambaas Stefano Domenicali ontkent dit.

"Er doen geruchten de ronde dat Felipe vervangen zal worden, maar het is honderd procent zeker dat Felipe ook in 2012 voor ons rijdt. We hebben erg veel vertrouwen in hem. Ik weet zeker dat Felipe zich volgend jaar wil revancheren voor dit jaar. Hij weet ook dat het volgende seizoen een belangrijke voor hem wordt. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat Felipe in 2012 laat zien wat hij waard is," zei Domenicali.

Massa heeft bij Ferrari een contract dat eind 2012 afloopt. De Braziliaan was in 2008 vice-wereldkampioen, maar heeft sinds die tijd geen race meer gewonnen. Een ongeval tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije in 2009 zorgde er voor dat hij een tijd uit de roulatie was. Sinds die periode lijkt Massa zijn eerdere prestatieniveau niet meer te kunnen halen.

'Verpleeghuis moet partners niet scheiden'

Verpleeghuizen moeten partners die verschillende zorg nodig hebben niet meer van elkaar scheiden. Ze moeten de keuze bij de cliënt laten, zegt CDA-Kamerlid Sabine Uitslag dinsdag. Zij vraagt staatssecretaris van Volksgezondheid Marlies Veldhuijzen (CDA) deze week dit te regelen en rekent op steun van een Kamermeerderheid.

Het komt nog regelmatig voor dat partners in hetzelfde verpleeghuis verblijven, maar toch apart van elkaar een plek krijgen omdat de een andere zorg nodig heeft dan de ander. Bij modernere instellingen is bij de bouw vaak al rekening gehouden met partners, zodat paren niet meer hoeven te worden gescheiden.

Een woordvoerder van het CDA wijst erop dat het soms om stellen gaat die al zestig jaar getrouwd zijn. "Dat is een treurig gegeven." Het aanpakken van dit probleem hoeft volgens haar weinig te kosten, terwijl het veel leed zou kunnen besparen.

Zestien doden bij religieuze ceremonie India

Bij een religieuze ceremonie op de oevers van de rivier de Ganges in Noord-India zijn dinsdag zestien pelgrims om het leven gekomen. Zeker vijftig personen raakten gewond. Dat heeft een woordvoerder van de Indiase regering gezegd.

Duizenden mensen waren in Haridwar op de rivieroevers bijeengekomen voor een gebedsceremonie. Er ontstond paniek toen een aantal pelgrims struikelde. Mensen bleven naar voren dringen, waardoor anderen onder de voet werden gelopen. Zestien mensen vonden daarbij de dood.

Jaarlijks bezoeken honderdduizenden hindoes Haridwar. Ze nemen daar een bad in de Ganges, omdat ze geloven dat daarmee hun zonden worden weggenomen en ze bevrijd worden van de cyclus van het leven en de wedergeboorte.

Zeebeving voor kust Okinawa

Het Japanse eiland Okinawa is dinsdag opgeschrikt door een zeebeving met een kracht van 6,8. De beving had zo'n 220 kilometer voor de kust van Okinawa plaats.

Tot dusver zijn er geen meldingen van schade of gewonden. Japanse functionarissen verwachten niet dat de beving een tsunami zal veroorzaken.

Het noordoosten van Japan werd 11 maart getroffen door een verwoestende zeebeving, die tevens een tsunami veroorzaakte. Bijna twintigduizend mensen kwamen om of worden nog steeds vermist.

Vermeer: "Nooit meer zo'n wedstrijd"

De 6-4 nederlaag van Ajax uit bij Utrecht is hard aangekomen in Amsterdam. Ajax-doelman Kenneth Vermeer ging bij drie doelpunten opzichtig in de fout en is schuldbewust, al heeft hij nog geen verklaring voor wat er mis ging.

"Een complete offday. We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. Het is vooral jammer voor de supporters die in groten getale naar Utrecht waren gekomen. Dat we op zo'n manier die wedstrijd verliezen," zei Vermeer tegen het AD. Na rust ging het compleet mis voor de keeper. "Ik wilde die lange bal spelen, maar krijg 'm niet goed weg en de bal belandt zo in de voeten van Asare. Die kan 'm zo in het doel schuiven. Of het concentratie was? Nee, dat wil ik niet zeggen, ik weet niet waar het aan lag. Maar het was niet best."

De doelman krijgt steun van Ajax-trainer Frank de Boer. Hij wil zich graag revancheren, maar door de interlands kan dat pas over anderhalve week. "Het liefst speel je nu meteen weer een wedstrijd, maar door de interlands blijf je er extra lang mee zitten. Nee, ik heb nog nooit zo'n wedstrijd meegemaakt en wil 'm nooit meer meemaken ook."

Babel: "Ik word steeds sterker"

Na een lange afwezigheid mocht Ryan Babel zich gisteren weer melden bij het Nederlands elftal. De aanvaller van 1899 Hoffenheim voelt zich meteen weer terug thuis: "Het is een tijdje geleden, maar het voelt heel prettig."

Op de website van OnsOranje liet Babel weten zich sterk te voelen: "Ik voel elke wedstrijd dat ik sterker word. Als je elke wedstrijd speelt, kun je je weer concentreren op details die je weer wilt verbeteren."

Ook is de voormalig speler van Ajax al bezig met het komende EK in Polen en Oekraïne: "Natuurlijk. Het is volgend jaar, maar de tijd gaat snel. Ik hoop dat ik een goed EK kan spelen."

Iraanse scheids rent voor zijn leven

In Nederland klagen we wekelijks over het niveau van het huidige scheidsrechterkorps. In Iran blijft het echter niet bij klagen. In een duel tussen de ploegen Chooka Talesh en Shahrdari Defzool lieten spelers, begeleiders en toeschouwers op een heel andere manier merken het niet met de scheidsrechter eens te zijn.

De arbiter gaf een gele kaart aan een speler van de thuisploeg en daar waren spelers, trainers en supporters het duidelijk niet mee eens. Ten eerste werd de gele kaart van de scheidsrechter afgepakt en op een niet vriendelijke wijze teruggegeven. Vervolgens begonnen ze in te slaan op de scheidsrechter, die vervolgens voor zijn leven mocht rennen.

Hieronder de beelden.


Iraanse scheidsrechter incasseert klappen.

Di Luca gaat voor Acqua & Sapone rijden

Wielrenner Danilo di Luca heeft in Acqua & Sapone een nieuwe werkgever gevonden. De 35-jarige Italiaan keerde begin dit jaar terug van een dopingschorsing. De Giro-winnaar van 2007 reed in 2011 voor het Russische Katusha, maar daar moest hij na dit seizoen weer vertrekken.

"Ik wil in 2012 de Giro, de Italiaanse klassiekers en als we worden uitgenodigd, ook de Belgische klassiekers rijden," zei Di Luca die nog vol ambities zit.

Ontruiming in Nijverdal na vondst WOII-bom

Een bom uit de Tweede Wereldoorlog heeft er dinsdagochtend voor gezorgd dat een deel van Nijverdal is ontruimd. Wegwerkers vonden het explosief rond 08.45 uur bij bouwwerkzaamheden aan het spoor, dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

De bom werd gevonden aan de Wierdensestraat in de Overijsselse gemeente. Deze straat loopt parallel aan het spoor en het treinverkeer is hier stilgelegd. Hoeveel mensen hun huizen moesten verlaten en wanneer zij weer terug mogen is onduidelijk. Een bouwmarkt in de directe omgeving is ook ontruimd. Een bomverkenner is onderweg om het projectiel te onderzoeken.

Enorme groei gebruikers DC Universe

Een significante groei voor DC Universe Online. Begin vorige week werd door Sony Online Entertainment de knoop doorgehakt. De game, verkrijgbaar voor pc en PlayStation 3, stapte over naar het free-to-play-pakket. Dit zorgde voor een enorme groei.

De president John Smedley laat via Twitter weten. "We hebben 1000 procent meer gebruikers dan vóór het F2P-concept." Toch gaat de transactie niet geheel vlekkeloos, de servers hebben moeite met het bijhouden van de enorme groei.

"Het spijt ons voor de onstabiliteit," schrijft Smedley. "We zijn de servers opnieuw aan het afstellen zodat de benodigde aanvraag kan worden behaald."

Wilshere wil nooit meer weg bij Arsenal

Jack Wilshere wil zijn hele carrière spelen voor Arsenal. "Of ik kan beloven dat ik voor altijd bij Arsenal blijf? Ja, dat kan ik." De 19-jarige speler, afkomstig uit de jeugdopleiding van de Londense club, is nu al een van de sleutelspelers binnen de selectie van coach Arsène Wenger. Dit seizoen kwam hij vanwege een enkelblessure nog niet in actie voor de club.

Willshere, die inmiddels vijf interlands heeft gespeeld voor het Engels nationaal elftal, werd gevraagd naar zijn loyaliteit aan de club. Arsenal nam in de zomer afscheid van Cesc Fàbregas en Samir Nasri, die naar respectievelijk FC Barcelona en Manchester City vertrokken.

"Ik speel al sinds mijn negende bij de club en ik ben er van gaan houden. Van Patrick Vieira tot Dennis Bergkamp en Fàbregas. Ik heb ze allemaal zien komen en verder zien gaan." Arsenal kende dit seizoen een slechte seizoensstart in de Premier League, maar lijkt de weg naar boven weer te hebben gevonden. Willshere ziet de toekomst van zijn club positief in.

"Er is nu een nieuwe groep spelers met onder anderen Aaron Ramsey, ikzelf en Kieran Gibbs. Hopelijk kunnen wij samen iets moois hier neerzetten. Ik hou van de club en wil graag deel uitmaken van de toekomst bij deze vereniging", zegt de 19-jarige middenvelder tegen Skysports.

[GP2] Melker kan bij meerdere teams tekenen

Nigel Melker kan, zoals we al eerder meldden, tekenen bij meerdere teams uit de GP2 Series. Komende week rijdt hij al in Abu Dhabi de seizoensfinale voor DAMS dat dit seizoen met Romain Grosjean de kampioen afleverde.

"Het kan raar lopen. Vorig jaar won ik geen enkele race, maar dit jaar won ik meteen de eerste race in de GP3 en haalde ik daarna nog geregeld podiumplaatsen. Ook in de Formule 3 Euroseries zat ik steeds voorin. Dan schakelt het ineens om. Als je goed rijdt, wil iedereen je wel hebben," zei de 20-jarige Melker.

Hij zegt met meerdere teams in de afgelopen weken om tafel te zijn gegaan. "Mercedes wilde mij in de DTM laten rijden en daar heb ik zeker over nagedacht. In die klasse komt BMW erbij en Mercedes wil graag jonge coureurs een kans geven. Toch heb ik besloten voor de GP2 te gaan. Als je het daar goed doet, is de kans groter op een stoeltje in de Formule 1."

Atoomgeleerde Norman Ramsey overleden

Norman Ramsey, de Nobelprijswinnaar wiens werk in de natuurkunde onder andere leidde tot de ontwikkeling van de atoomklok en de MRI-machine, is vrijdag op 96-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vrouw Ellie maandag gezegd.

Ramsey won de Nobelprijs voor de natuurkunde in 1989 samen met Hans Dehmelt en Wolfgang Paul. Op de vraag waarom hij altijd in natuurkunde geïnteresseerd was geweest antwoordde Ramsey: omdat het leuk is.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij mee aan de ontwikkeling van de eerste atoombom in het zogenoemde Manhattan Project. Na de oorlog trad hij in dienst bij Harvard University, waar hij tot 1986 werkzaam was.

Rechters willen geen camera in rechtszaal

Een overgrote meerderheid van de rechters in Groningen en Drenthe is tegen het idee om bij alle rechtszaken camera's toe te staan. Van de ondervraagde 57 rechters vinden er 48 dat camera's alleen in bijzondere zaken moeten worden toegestaan, concludeert het Dagblad van het Noorden dinsdag uit een eigen onderzoek.

De mening van de rechters staat haaks op de conclusie van een commissie die in opdracht van de Amsterdamse rechtbank onderzoek deed naar het proces tegen PVV-leider Geert Wilders. De commissie concludeerde twee weken geleden dat rechtbanken vaker moeten toestaan dat zaken rechtstreeks worden uitgezonden. Als media een zaak willen uitzenden, zou dat in principe moeten worden toegestaan.

Het idee achter de camera's is het verkleinen van een vermeende kloof tussen rechters en de samenleving. Van de 94 rechters deden er 57 mee aan de schriftelijke peiling. Volgens de meeste rechters (34) is er inderdaad een kloof. Volgens zeven rechters is dat niet goed en volgens 27 rechters is dat geen probleem. Een kleine groep stelt dat er geen kloof is.

Het invoeren van minimumstraffen wordt door de rechters massaal afgewezen. Zij vinden dat ze de vrijheid moeten houden om rekening te houden met de omstandigheden van de verdachte. Een van de rechters noemt de invoering volgens de krant 'een motie van wantrouwen van de politiek aan het adres van de rechterlijke macht'.

De Raad voor de rechtspraak toonde zich eerder ook kritisch. Die adviseerde minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) in augustus zijn wetsvoorstel niet in te dienen bij de Tweede Kamer.

Het dagblad vroeg de rechters ook waar ze zich zorgen om maken. In reactie daarop wees een rechter op de pers 'die maar blijft roepen dat rechters elitaire, wereldvreemde mensen zijn'. "Als de pers daarop blijft hameren, valt het vertrouwen in de rechters weg." Een andere rechter schrijft dat journalisten zich bewuster zouden moeten zijn van hun positie in de maatschappij. Eén rechter zegt zich zorgen te maken over de grote aanhang van de PVV.

5-jarig meisje gegrepen door Sumatraanse tijger

Een 5-jarig meisje uit het Indonesische plaatsje Bengkulu is volgens de Indonesische krant Jakarta Globe afgelopen weekend gedood door een Sumatraanse tijger.

Het meisje was samen met twee vriendinnetjes aan het spelen in de buurt van een beschermd natuurgebied. Toen het meisje gegrepen werd renden de andere twee meisjes 7 kilometer naar huis en hebben daar alarm geslagen, waarna ze het meisje later levenloos terug vonden en een van haar benen was afgebeten.

De politie is op onderzoek uitgegaan om te kijken of de Sumatraanse tijger buiten de grenzen van het bos Bukit Daun rondloopt. Mocht dit het geval zijn dan zullen ze de tijger vangen en verplaatsen.

De overlevingskansen van de tijgers worden ook steeds kleiner, dit komt door de ontbossing en het gebruik van het dier in Chinese Medicijnen. Er zijn naar schatting wereldwijd nog ongeveer 300 Sumatraanse tijgers.

EU-ministers in discussie over transactietaks

De belasting op financiële transacties zal de economische groei verminderen en verdere schade toebrengen aan landen die toch al in de schuldproblemen zitten. Dat stelt de Zweedse minister van financiën Anders Borg in aanloop naar de bijeenkomst met zijn collega-ministers in Brussel dinsdag. Hiermee is de strijd om de transactietaks geopend.

Dinsdag staat de eerste formele discussie over de transactiestaks op de agenda tijdens de maandelijkse bijeenkomst van ministers van financiën van de EU-landen. Die belasting zou moeten worden geheven op financiële transacties, zoals de aankoop van aandelen of obligaties. Dit moet ongunstige effecten van speculaties met flitskapitaal tegengegaan.

De Europese Commissie stelt dat met deze taks jaarlijks 57 miljard euro zou kunnen worden opgehaald. Grote landen binnen de eurozone zoals Duitsland en Frankrijk hebben zich achter de plannen geschaard. EU-lidstaten Zweden en Groot-Brittannië, die de euro niet gebruiken, zijn echter tegen. Nederland was aanvankelijk tegen, maar is nu voor als de belasting breed wordt ingevoerd.

Tijdens de G20-top vorige week wisten de aanwezige landen geen akkoord te bereiken. De Verenigde Staten heeft een voorkeur uitgesproken voor een belasting op grote banken. President van Frankrijk Nicolas Sarkozy zei toen 'niet te wachten op de rest van de wereld'. De Europese Commissie wil de belasting eind volgend jaar invoeren.


EU-ministers in discussie over transactietaks (Foto: Novum)

Doden bij etnische rellen Papoea-Nieuw-Guinea

Bij etnische rellen in de Papoea-Nieuw-Guineese havenstad Lae zijn sinds donderdag zeker zes mensen omgekomen, 26 raakten gewond. Duizenden huizen gingen in vlammen op. Dat heeft Dominic Evere, een onderzoeker van de regering, dinsdag gezegd.

Volgens Evere begonnen de rellen donderdag na de vermoedelijke verkrachting van een jonge vrouw. Inwoners van Lae keerden zich vervolgens tegen mensen die de afgelopen jaren vanuit de hooglanden naar de stad zijn getrokken.

"De jonge mensen organiseerden zich nadat de vrouw op klaarlichte dag was verkracht", zei Evere. "Ze zeiden 'genoeg is genoeg'."

De autoriteiten wisten zondag pas de orde in Lae te herstellen, nadat honderd extra agenten uit de hoofdstad Port Moresby en de hooglanden waren ingezet. Volgens een lokale krant is Lae veranderd in een 'spookstad'.

De autoriteiten hebben de leiders van de diverse etnische groeperingen opgeroepen alles in het werk te stellen om de situatie in de stad weer te normaliseren.

Doden bij gebedsbijeenkomst India

Bij een religieuze ceremonie in de Indiase deelstaat Utar Pradesh zijn dinsdag een onbekend aantal mensen onder de voet gelopen. Zes mensen vonden de dood, vijftig raakten gewond. Dat heeft een woordvoerder van de regering gezegd.

De stormloop begon toen een aantal toegestroomde pelgrims struikelden terwijl de mensen daarachter door bleven drukken naar voren, aldus de woordvoerder.

Het voorval had plaats in de stad Haridwar, bij de rivier de Ganges. Duizenden mensen waren aan de oever van de rivier samengekomen om deel te nemen aan een gebedsbijeenkomst.

Uitstel van betaling voor Aviodrome

Luchtvaartthemapark Aviodrome in Lelystad kampt met betalingsachterstanden en heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat zei een woordvoerder van het park dinsdag. De bezoekersaantallen vallen tegen en sponsors KLM en Schiphol willen de geldkraan dichtdraaien.

Maandag is een bewindvoerder aangesteld, die bekijkt hoe het verder moet met het park. Het Aviodrome kampte al langer met financiële problemen. Door het uitstel van betaling is de toekomst van het park onzeker geworden.

Meer passagiers, minder vracht voor Air France-KLM

Air France-KLM zag het passagiersvervoer in oktober op jaarbasis met 5,7 procent stijgen tot 19,26 miljard passagierskilometers. Het vrachtvervoer daalde met 5,2 procent naar 981 miljoen tonkilometer. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend.

De stijging van het aantal passagierskilometers ging gepaard met een vergroting van de capaciteit met 6,1 procent. Hierdoor daalde de bezettingsgraad van 84,2 naar 83,9 procent. Het aantal passagiers groeide met 5,9 procent naar 6,76 miljoen.

De vrachtbenuttingsgraad daalde van 70,3 naar 66,3 procent. Naast de daling van het aantal tonkilometers met ruim vijf procent, steeg de ingezette vrachtcapaciteit namelijk met 0,6 procent.

Oktober was de laatste maand waarin dochtermaatschappij Martinair bijdroeg aan het passagiersvervoer. Sinds 1 november voert Martinair alleen nog vrachtvluchten voor Air France-KLM uit.


Meer passagiers, minder vracht voor Air France-KLM (Foto: Novum)

Zwart geld leverde fiscus bijna 400 miljoen op

De Belastingdienst heeft de afgelopen jaren 430 miljoen euro aan naheffingen en boetes opgelegd aan mensen die de belasting probeerden te omzeilen met zwartgeldconstructies. Dat heeft het ministerie van Financiën dinsdag bekendgemaakt.

Van de naheffingen en boetes is meer dan negentig procent inmiddels afgerekend. De Belastingdienst richt zich de laatste jaren steeds meer op constructies die worden opgezet om een kunstmatige scheiding aan te brengen tussen buitenlands vermogen en degene die daar uiteindelijk over kan beschikken.

De boete voor inkeerders is dertig procent en de boete voor belastingplichtigen die worden opgespoord door de Belastingdienst of de FIOD bedraagt maximaal driehonderd procent. Van eerder opgespoorde belastingontduikers maakten ruim tienduizend mensen gebruik van de inkeerdersregeling. Zij biechtten ruim 3,1 miljard euro aan zwart vermogen in het buitenland op.


Zwart geld leverde fiscus bijna 400 miljoen op (Foto: Novum)

De val van Icarus is geen Bruegel

Het bekende schilderij De val van Icarus blijkt niet van de hand van Pieter Bruegel de Oude. Dat stellen onderzoekers Christina Currie en Dominique Allart van de Universiteit Luik , zo tekende de Belgische krant De Morgen dinsdag op.

De onderzoekers zeggen dat hun onderzoek heeft aangetoond dat het originele doek van rond 1600 dateert. Bruegel stierf in 1569.

Het schilderij wordt gezien als een van de zeven wonderen van België en trekt vele kunstliefhebbers naar de Belgische hoofdstad. De vraag of het schilderij van Bruegel is, wordt al langer gesteld in de kunstwereld.

Het Museum voor Schone Kunsten dat het schilderij heeft hangen, had al een aparte vermelding bij het kunstwerk hangen: "Men betwijfelt of het schilderij werd uitgevoerd door Pieter Bruegel I; het ontwerp ervan kan hem wel met zekerheid worden toegewezen". Maar ook daar twijfelen de onderzoekers aan.

Medewerker woonvoorziening vast voor ontucht

Een 38-jarige medewerker van een woonvoorziening in Rotterdam is maandag aangehouden op verdenking van ontuchtige handelingen met twee meisjes. De kinderen van 13 en 14 jaar waren aan zijn zorg toevertrouwd, meldt de politie dinsdag.

De man was werkzaam in een woonvoorziening voor uit huis geplaatste kinderen. De meisjes deden ruim een week geleden aangifte tegen de Schiedammer. Hij zit vast in afwachting van het onderzoek.

Thorpe kan ook niet imponeren op 100 vrij

Zwemmer Ian Thorpe heeft dinsdag ook geen indruk kunnen maken bij zijn eerste optreden op de 100 meter vrij sinds zijn rentree. Bij de wereldbekerwedstrijd kortebaan in Peking kwam de Australiër in de series met 50,21 tot de vijftiende tijd en plaatste zich hiermee niet voor de finale. Ook op de 100 meter wisselslag miste hij de eindstrijd.

Thorpe zwom vorige week in Singapore zijn eerste wedstrijden sinds zijn afscheid in 2006. De vijfvoudig olympisch kampioen eindigde als zevende op de 100 meter wisselslag en miste de finale op de 100 meter vlinder. Hij hoopt zich in maart bij de olympische kwalificatiewedstrijden te plaatsen voor de Spelen.

Thorpe kan ook niet imponeren op 100 vrij
Thorpe kan ook niet imponeren op 100 vrij (Foto: ANP)

The Last Story krijgt misschien naamswijziging

Zelda, dat volgende week in de winkels komt te liggen, is niet de laatste grote game die voor Nintendo Wii gaat verschijnen. In 2012 krijgen we namelijk ook nog de RPG The Last Story die gemaakt wordt door de geestelijk vader van Final Fantasy.

Het lijkt er nu op dat The Last Story in Europa onder een andere naam gaat verschijnen. Volgens WiiTalia.it wordt de naam The Last World. Dit zouden ze gelezen hebben in documenten waarin Nintendo de naam wil vastleggen. Nintendo heeft officieel nog niets gezegd, we houden jullie op de hoogte!

last story

Final Fantasy XIII-2 krijgt easy-mode

Square Enix heeft bekendgemaakt dat Final Fantasy XIII-2 moeilijkere eindbazen krijgt dan haar voorganger. Om dit te compenseren heb je wel de optie om te kiezen voor de easy-mode. Eerder zat er al een easy-mode in Final Fantasy XIII Ultimate Hits International.

Final Fantasy XIII-2 verschijnt op 3 februari in de Europese winkels en het verhaal speelt een aantal jaar na het eerste deel. 

ff

'Gewelddadige games zijn een schande'

Ralph Baer, een naam die jonge gamers waarschijnlijk niet zoveel zegt, is wellicht de man waaraan we onze hobby te danken hebben. Hij bedacht namelijk de eerste home console. De beste man heeft het echter niet op gewelddadige games en noemt ze een 'schande'.

Op de vraag wat hij van het geweld in games vindt, antwoordt de inmiddels 89-jarige uitvinder van de Magnavox Odyssey het volgende: "Ik vind het een schande. Wat ik heb gemaakt wordt verafschuwd. Je ziet hetzelfde gebeuren in andere vormen van kunst." Toch is Baer trots een onderdeel te zijn van de gamesgeschiedenis en had nooit kunnen bedenken dat het medium zo zou groeien.

"Het enige wat ik deed was een idee uitwerken dat mij leuk leek, een klein kastje met een game aangesloten op je televisie. Het blijft echter maar groeien en groeien. Niemand realiseerde zich dat het zo groot zou worden. Het was niet te voorzien, maar wel fantastisch. Ik ben blij dat het zo is gelopen en als ik er niet mee was begonnen had iemand anders het wel gedaan", zo vertelt de vader van de videogames.

'Boekhouder kerk Zeewolde verduisterde tonnen'

In de gereformeerde kerk van Zeewolde is een omvangrijke fraude aan het licht gekomen. De boekhouder van de gemeente zou de afgelopen vijf jaar 360 duizend euro hebben verduisterd. Dat schrijft het Nederlands Dagblad dinsdag.

Het geld was bestemd voor onder meer de afdracht aan de landelijke kerk en aflossing van de hypotheek op het kerkgebouw. De boekhouder sluisde het geld volgens de krant door naar rekeningen van zijn onderneming en gebruikte het vervolgens voor zakelijke verplichtingen. Omdat hij met vervalste bankafschriften werkte, kwam de fraude niet eerder aan het licht.

De boekhouder is uit zijn functie ontheven en tegen hem is aangifte gedaan van diefstal en valsheid in geschrifte.

'Aanvullend verzekeren fors duurder'

Een aanvullende zorgverzekering wordt volgend jaar gemiddeld tien procent duurder. Bij één verzekeraar wordt de aanvullende verzekering zelfs veertig procent duurder, meldt vergelijkingssite verzekeringssite.nl dinsdag. Concurrent independer.nl stelt in De Telegraaf dat aanvullend verzekeren gemiddeld zelfs vijftien procent duurder wordt.

De basispremie stijgt gemiddeld met twee procent. De gemiddelde basispremie ligt volgend jaar rond de 1285 euro met een eigen risico van 220 euro. De geringe stijging komt volgens verzekeringssite.nl doordat het basispakket verder wordt uitgekleed. De onderdelen die eruit zijn gehaald, zijn ondergebracht bij de aanvullende verzekering, waardoor die een stuk duurder is geworden.

Negen van de tien Nederlanders hebben een aanvullende verzekering. De vergelijkingssite concludeert uit een eigen peiling onder vijfhonderd Nederlanders van achttien jaar en ouder dat 37 procent twijfelt over het nemen van een aanvullende verzekering. Twaalf procent wil besparen door een lichtere dekking of helemaal geen aanvullende verzekering te nemen.

De site verwacht meer overstappers dan vorig jaar. In oktober vorig jaar gaf 3,5 procent in een peiling aan over te stappen, wat uiteindelijk 5,5 procent werd. Dit jaar heeft negen procent aangegeven over te stappen.

Patrick Martens dolblij met Brabantse vriend

Patrick Martens is helemaal in de wolken dankzij zijn vriend Brabantse Freek Bartels. "We zijn allebei Brabanders. Dat soort mensen zoekt elkaar op de een of andere manier toch altijd weer op", vertelt hij aan het AD.

Martens en de musicalacteur bevestigden vorige week dat ze een relatie hebben. "Het voelt allemaal erg fijn", vertelt Bartels. "Ik ben een gelukkig mens. Patrick is, zeg nou zelf, gewoon een ontzettend aardige jongen. Prettig in de omgang en leuk om te zien."

De twee ontmoetten elkaar anderhalf jaar geleden toen Bartels te gast was bij het programma Supernick. Dit kinderprogramma wordt gepresenteerd door Martens.

De 25-jarige Bartels werd bij het grote publiek bekend toen hij Op Zoek Naar Joseph won en de hoofdrol kreeg in de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Martens is momenteel te zien in Expeditie Robinson.

Emmy-winnaar Hal Kanter (92) overleden

Regisseur, producent en screenwriter Hal Kanter is zondag overleden aan de gevolgen van een longinfectie. Dit meldt de Los Angeles Times vandaag. Kanter is 92 jaar geworden.

Kanter heeft een indrukwekkende carrière achter zich welke enkele decennia overlapt. In de vroegere jaren schreef hij voor radio, film en televisieseries. Zo was hij onder andere werkzaam achter de schermen bij Bob Hop, Bing Crosby en bij Jerry Lewis en Dean Martin. Kanter schreef en regisseerde onder andere de Elvis Presley-film Loving You en hij was de man achter het script van Blue Hawaii. Een andere bekende film van Kanter is Pocketful of Miracles, welke hij samen met Frank Capra heeft gemaakt. Enige tijd later volgde het begin van zijn zelfgemaakte televisieserie Julia, waardoor Diahann Carroll de eerste zwarte actrice werd die als personage van een succesvolle zakenvrouw een eigen sitcom had.

Hal Kanter is ook bekend van de schrijver achter de jaarlijkse Oscar-nominaties, waar hij sinds 1952 aan meeschrijft. Hij won een Emmy voor zijn werk aan de Oscars tijdens de 1991- en 1992-uitreikingen. Zijn tweede Emmy won hij voor The George Gobel Show.

'Schepen Francis Drake ontdekt bij Panama'

Meer dan vier eeuwen na de dood van de legendarische Engelse avonturier Francis Drake (1540-1596), denken archeologen dat ze twee van zijn schepen hebben ontdekt voor de kust van Panama. Dat hebben ze maandag bekendgemaakt.

De onderzoekers vonden de schepen in de smaragdgroene Caribische wateren waar de zeeheld annex kaper begraven zou zijn in een loden doodskist. Ze maakten gebruik van technologieën de gebruikt worden door de olieindustrie om de schepen op te sporen. Volgens het team dat naar de schepen zocht, is ,,het bewijs overweldigend" dat de schepen inderdaad deel uitmaakten van de expeditie van Drake.

Drake maakte in zijn tijd furore door talloze schepen te overvallen, waaronder een aantal Spaanse zilvertransporten. Ook in militair opzicht kende hij grote successen. In 1588 versloeg hij als viceadmiraal van de marine de Spaanse Armada. Door zijn preventieve aanval op de vloot moesten de Spanjaarden hun geplande invasie van Engeland een jaar uitstellen.

Drake was de eerste Engelsman en de derde Europeaan die met zijn schepen rond de wereld zeilde. Hij vervoerde niet alleen buitgemaakt Spaans zilver, maar ook slaven.

In 1596 kwam hij aan zijn einde door dysenterie, enkele weken nadat hij de slag om San Juan (Puerto Rico) had verloren van de Spanjaarden.

Zus Jenny niet bij huwelijk Jan Smit

De oudste zus van Jan Smit beweert dat ze niet bij zijn bruiloft aanwezig is. De Volendamse zanger zou deze week in het buitenland eeuwige trouw beloven aan Liza Plat. "Ik kan alleen vertellen dat ik in ieder geval niet mee ga. Ik ga niet naar het buitenland", vertelt zijn zus Jenny aan De Telegraaf.

De 25-jarige zanger maakte eerder bekend dat zijn zussen Jenny en Monique getuigen zouden zijn bij zijn huwelijk. Smit en zijn verloofde zouden zondag naar het buitenland zijn vertrokken. Zijn management wil niets bekendmaken over de locatie en datum van de bruiloft, behalve dat er volgende week een huwelijksfeest wordt gegeven in Volendam.

De zanger ging op Valentijnsdag in Parijs op zijn knieën. Jan en Liza hebben sinds twee jaar een relatie. De twee kregen op 17 november vorig jaar dochter Emma. Liza had al een kind uit haar eerste huwelijk.

Strootman wil overtreding Ooijer gebruiken

Kevin Strootman zal in de beroepszaak tegen zijn twee duels schorsing de overtreding van André Ooijer tijdens FC Utrecht - Ajax aanhalen. De Ajacied ontving een gele kaart na een zware overtreding op FC Utrecht-speler Rodney Sneijder. Strootman wil de beelden van het duel gebruiken in de beroepszaak tegen de twee wedstrijden schorsing die de tuchtcommissie van de KNVB hem heeft opgelegd.

"Misschien heb ik wat geluk bij de overtreding van Ooijer op Sneijder", zegt Strootman tegen De Telegraaf. "Ik geloof André wanneer hij zegt dat er geen sprake was van opzet. Maar als hij geel krijgt, kan niemand volhouden dat ik rood verdiende."

De speler van PSV kreeg een rode kaart in de wedstrijd tegen FC Twente. Hij hoopte eerder vrijgesproken te worden, maar kreeg een straf opgelegd van twee wedstrijden onvoorwaardelijke schorsing. De beroepszaak dient donderdag 17 november.

Tilburg: driejaarlijkse controle baden niet genoeg

Gemeenten in heel Nederland moeten nadenken of het wel voldoende is om zwembaden eens in de drie jaar te controleren. Dat zei de Tilburgse burgemeester Peter Noordanus voor de camera van Omroep Brabant.

In Tilburg kwam vorige week een vijf maanden oude baby om nadat twee speakers in zwembad Reeshof naar beneden waren gekomen. Haar 27-jarige moeder raakte gewond.

Woensdag werd bekend dat de gemeente al sinds april wist dat de ophanging van de boxen aan vervanging toe was, maar al die tijd was er niet ingegrepen. De burgemeester erkent dan ook dat de gemeente fouten heeft gemaakt.

Maar dat betekent volgens de burgemeester niet dat de regels niet beter kunnen. Vanwege het incident werden inspecties die bij andere zwembaden in Tilburg pas voor volgend jaar stonden gepland naar voren gehaald. In zwembad Stappegoor bleek dat ophangingen voor onder meer luchtbehandeling en spotjes waren aangetast door roest.

Om elk risico uit te sluiten, werd het zwembad maandag gesloten. De sluiting gaat waarschijnlijk dagen duren.

De burgemeester wijst erop dat het zwembad volgens de regels pas volgend jaar geïnspecteerd had hoeven te worden. Daarom is volgens hem de vraag gerechtvaardigd of een controlecyclus van drie jaar niet te lang is.


Tilburg: driejaarlijkse controle baden niet genoeg (Foto: Novum)

Beboete automobilist verongelukt veel vaker

Automobilisten die twee keer zoveel boetes hebben als een ander, raken meer dan twee keer zo vaak betrokken bij een ongeluk. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), schrijft Trouw dinsdag.

Voor het onderzoek werden 115 kentekens uit een ongevallenbestand vergeleken met de kentekens in het register van het Centraal Justitieel Incassobureau. Bij negen boetes per jaar is de kans op een ongeluk al tien keer zo groot als bij een boetes per jaar.

Toch wordt het gros van de ongelukken niet door veelplegers veroorzaakt, simpelweg omdat er niet veel veelplegers zijn. Slechts een half procent van de bevolking krijgt meer dan negen boetes per jaar.

Zij zijn met een kleine groep wel verantwoordelijk voor zes procent van alle ongelukken. Twee derde van de ongelukken wordt veroorzaakt door mensen die bijna geen boetes krijgen.

De SWOV vindt een snelheidsbegrenzer voor deze mensen een passende maatregel. Nu krijgen alleen zogenoemde verkeershufters daarmee te maken. Het gaat dan om mensen die worden betrapt op zware overtredingen zoals rijden na het gebruik van drugs of alcohol.

Analist voorspelt 6 miljoen keer MW3 op dag één

Met de eerste exemplaren die afgelopen nacht over de toonbank zijn gegaan, zijn ook de glazenbolkijkers wakker geworden. Stern Agee-analist Arvind Bhatia heeft voorspeld dat Call of Duty: Modern Warfare 3 op de eerste dag alleen al 6 miljoen exemplaren zal verkopen. Alle Call of Duty-verkooprecords zullen volgens hem uiteraard verbroken worden.

Bhatia verwacht dat de totale verkoop van Modern Warfare 3 10% boven die van Black Ops uitkomt. Met een totale verkoop van 25 miljoen voor Black Ops zal Modern Warfare 3 dus 27,5 miljoen moeten gaan verkopen.

Eerder al heeft Michael Pachter, onze favoriete glazenbolkijker, voorspeld dat Call of Duty:Modern Warfare 3 in het vierde kwartaal van 2011 (in 1,5 maand dus) 16 miljoen exemplaren zal verkopen.

In hoeverre beide heren gelijk gaan krijgen zal snel gaan blijken. Call of Duty: Modern Warfare 3 ligt vanaf vandaag in de winkels voor Xbox 360. PlayStation 3 en pc.

Skyrim gaat niet voor snelle DLC

Todd Howard, game director bij Bethesda, heeft in een interview met Wired aangegeven dat de studio bij The Elder Scrolls V: Skyrim hun DLC liever groots aanpakt dan klein en snel. Daarnaast is patching iets waar men wel regelmatig gebruik van zal gaan maken.

Howard geeft aan dat 'snelle DLC' misschien prima zijn voor de verkopen, maar dat dit niet het doel is voor de studio. Men wil vooral via DLC het spel beter maken en niet zozeer extra inhoud vrijgeven. Men zal niet veel DLC uitbrengen, maar dat wat zij uitbrengen zal groots zijn. Howard sluit ook niet uit dat er verbeterde gameplay uitkomt via DLC. 

Bethesda heeft ook aangegeven dat het spel op alle platformen op dag één een patch zal krijgen om het te upgraden naar versie 1.1.

The Elder Scrolls V: Skyrim komt op 11 november uit op Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

'NotW liet advocaten slachtoffers bespieden'

De Britse schandaalkrant News of the World (NotW) huurde een privédetective in om twee advocaten in de gaten te houden die slachtoffers van de afluisterpraktijken van de krant bijstonden. Dat blijkt uit onderzoek van News International, het moederbedrijf van NotW, aldus de BBC maandag.

Een voormalig politiemedewerker filmde begin 2010 onder anderen in het geniep de advocaat Mark Lewis, die de familie van het vermoorde meisje Milly Dowler vertegenwoordigde. Journalisten van NotW, dat na een stroom onthullingen werd opgedoekt, brak eerder in op Milly's telefoon en luisterde de voicemailberichten af. Door de krant gewiste berichten gaven de familie van het meisje de indruk gaf dat zij nog in leven was.

De privédetective zocht naar bewijzen waaruit moest blijken dat Lewis een relatie had met advocate Charlotte Harris, die andere slachtoffers van de afluisterpraktijken van de krant bijstond. Zo moest worden aangetoond dat de twee vertrouwelijke informatie uitwisselden.

News International noemde de vermeende spionageactiviteiten ,,niet illegaal" maar wel ,,zeer ongepast". Het bedrijf, dat op haar beurt onderdeel is van News Corporation van mediatycoon Rupert Murdoch, benadrukte dat geen van de huidige leidinggevenden binnen het concern opdracht gaf voor de surveillance.

James Murdoch, de zoon van Rupert Murdoch en het hoofd van News International, moet donderdag voor de tweede keer verschijnen voor een commissie die de illegale praktijken en zijn betrokkenheid daarbij onderzoekt.

Compensatie voor pedopriesters

Eventjes was het redelijk stil rondom het seksueel misbruik binnen de katholieke kerk. Dikke kans dat het een drukte van belang is in de doofpot, maar daar krijgen u en ik natuurlijk niets van mee. Je kunt de Rooms-Katholieke Kerk (RKK) van veel betichten, maar niet dat zij ongedisciplineerd is in het dichthouden van de doofpot. 
Gisteren werd bekend dat er een compensatieregeling komt voor de slachtoffers van seksueel misbruik binnen katholieke instellingen. Terecht. Laat die schoften maar diep in de habijt tasten. Hun eigen habijt deze keer.

'Iran luistert Nederlandse Bahá'i af'

Een woordvoerster van de aanhangers van de Bahá'i-gemeenschap in Nederland wordt afgeluisterd door Iran. In het televisieprogramma Nieuwsuur zei zij maandagavond dat ze door de Nederlandse overheid is geïnformeerd dat Iran meeluistert tijdens haar telefoongesprekken.

Of de bewering klopt, weet de zegsvrouw niet. "Ik kan dat zelf niet vaststellen, maar het zou best kunnen", zegt ze. Iran heeft volgens haar vastgelegd Bahá'i in hun ontwikkeling te willen blokkeren.

Bahá'i worden onderdrukt in Iran. In maart stuurde de Tweede Kamer nog een brief aan het parlement van Iran, waarin de Kamer pleitte voor meer tolerantie voor de Bahá'i-gemeenschap.

Het Bahá'i-geloof telt ruim vijf miljoen aanhangers wereldwijd. De aanhangers geloven dat alle wereldreligies uit dezelfde bron komen, dat er maar een God is en dat iedereen daar een kind van is.

Prostituee fraudeerde voor veertig mille

Een prostituee uit Den Helder heeft voor bijna 41.000 euro fraude gepleegd. De 55-jarige vrouw ontving een bijstandsuitkering maar had niet verteld dat ze bijkluste als prostituee. Dat bevestigt een woordvoerder van de sociale recherche in Noord-Holland maandag.

De vrouw ontving van 5 maart 2009 tot en met 31 oktober van dit jaar bijstand. Haar fraude kwam aan het licht door een anonieme schriftelijke melding bij de sociale recherche. Die vond op internet bewijzen dat de vrouw zich bezighield met escortpraktijken.

De vrouw moet het bedrag terugbetalen en er is proces-verbaal opgemaakt. Naar verwachting moet ze ook voor de rechter verschijnen.

Ali bidt voor Frazier

De Amerikaanse bokslegende Mohammed Ali bidt dagelijks voor het herstel van zijn oude rivaal in het zwaargewicht Joe Frazier, die een gevecht levert tegen leverkanker. De nu 67-jarige Frazier bracht in 1971 Ali de eerste nederlaag toe. Dat gebeurde in Madison Square Garden in de 'Fight of the Century' over 15 ronden.

Ali nam revanche in 1974 en won uiteindelijk een jaar later op de Filipijnen - 'Thrilla in Manila' - ook hun derde onderlinge duel. "Dit nieuws over Joe is al bijna niet te geloven en nog moeilijker te accepteren", zei Ali, die zelf al jaren lijdt aan Parkinson. "Maar hij is een knokker en een kampioen. Ik bid ervoor dat hij ook nu vecht."

Ali bidt voor Frazier
Ali bidt voor Frazier (Foto: ANP)

Zorgverlof onbenut door 'zuigend' karakter van werk

Het 'zuigende' karakter van werk zorgt ervoor dat Nederlandse werknemers geen zorgverlof opnemen. Ze willen hun collega's niet belasten of zeggen dat het werk het niet toelaat. Mannen geven deze reden vaker op dan vrouwen. Dat blijkt uit het dinsdag verschenen rapport Verlof vragen van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Een op de honderd werknemers nam in 2009 kort of lang verlof op om te zorgen voor een ziek of hulpbehoevend familielid. Mannen deden dat even vaak als vrouwen. In ruim een op de acht gevallen was dit langdurig. Vier op de tien niet-gebruikers die wel behoefte had aan verlof, zei dat het werk het niet toeliet.

Twee procent van de ruim zeventigduizend ondervraagde werknemers nam een zorgverlof van minder dan twee weken op en één procent voor langer durende zorg. Tien procent van de ouders met een kind onder de 8 jaar nam in 2009 ouderschapsverlof op. Vrouwen nemen dit veel vaker op dan mannen. Twaalf procent van de moeders en zes procent van de vaders maakte er in dat jaar gebruik van.

De meest genoemde reden om geen ouderschapsverlof op te nemen zijn de nadelige financiële gevolgen en de druk die van het werk uitgaat. Elf procent had wel behoefte aan ouderschapsverlof, maar maakte daar geen gebruik van. Het opnemen van ouderschapsverlof neemt vergeleken met de voorgaande jaren vooral bij mannen toe.

De groep die behoefte heeft aan langdurige zorg en ouderschapsverlof, maar dat niet gebruikt, is groter dan de groep die dat wel doet. Mannen met een leidinggevende positie of onregelmatige werktijden maken minder gebruik van verlof dan andere mannen.

Aanleiding voor het SCP-onderzoek in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is het streven van het kabinet om meer mensen aan het werk te krijgen. De omvang van het aantal uur dat werknemers werken wordt groter als meer werknemers gebruik maken van verlof.

Poetin daalt sterk in peiling

Premier Vladimir Poetin en zijn partij zijn sterk gedaald in de opiniepeilingen, een maand voor de parlementsverkiezingen. De waarderingscijfers zijn de laagste in ruim 10 jaar, aldus het onderzoeksbureau Levada Center.

Poetins partij Verenigd Rusland zou bij de verkiezingen op 4 december de tweederdemeerderheid in het parlement verliezen.

Poetin krijgt nog waardering van 61 procent van de 1600 Russen die vorige week zijn ondervraagd. Dat is het laagste sinds augustus 2000, maar nog altijd ruim voldoende voor de geplande verkiezing tot president in maart.

Poetin daalt sterk in peiling
Poetin daalt sterk in peiling (Foto: ANP)

FOK!filmtip van de dag: W.

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... W. .

W. vertelt het verhaal van oud-president George W. Bush, in de film gespeeld door Josh Brolin. Er wordt met de biografische film gekeken naar de periode vanaf de collegejaren, de eerste verkiezing in 2000 en de turbulente vier jaren tot aan de herverkiezingperiode in 2004. Gebaseerd op uitspraken en gebeurtenissen uit het leven geeft Oliver Stone een beeld hoe hij de president voor en tijdens zijn controversiële presidentschap heeft gezien.


W.

W. is om 20:30 op RTL 5 te bekijken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.