McLaren verwelkomt nieuwe teams in F1

Waar Ferrari en David Coulthard hard uithalen naar de nieuwkomers in de Formule 1 is het juist het team van McLaren dat de drie nieuwe teams met open armen ontvangt. Virgin, Lotus en HRT Racing zorgen voor nieuw bloed in de Formule 1 die in de afgelopen jaren de constructeurs Honda, BMW en Toyota kwijtraakte.

"Ik denk dat we de nieuwe renstallen moeten helpen waar mogelijk," zegt McLaren-directeur Jonathan Neale in de Britse media. "Ik snap dat enkelen hun bezorgdheid uitspreken, maar dat is een zaak voor de FIA. Laten we niet vergeten dat we blij mogen zijn met zo'n goed gevulde grid. Vooral omdat we de laatste jaren Honda, Toyota en BMW zijn kwijtgeraakt."


Dat de nieuwe teams wat achter liggen is volgens Neale niet vreemd. Alleen moet de FIA volgens hem HRT extra in de gaten houden omdat dit team nog niet getest heeft. "Ik ben blij dat ik mijn huidige functie niet vervul bij HRT, want dan ging ik een zwaar weekend tegemoet in de woestijn. Ik ben heel benieuwd waar dat team toe in staat is. Indien er rode vlag na rode vlag wordt veroorzaakt, treedt de FIA vast op."