FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 9 maart 2010

Balkenende haalt uit naar PVV'er Fritsma

Na de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week, zei de Haagse PVV-lijsttrekker Sietse Fritsma dat zijn partij 'de gevestigde politiek in de stad helemaal gek gaat maken'. Demissionair premier Balkenende vindt deze uitspraak "buitengewoon onverstandig en niet voor herhaling vatbaar". Balkenende zei dat vandaag na afloop van de Hofstadlezing in Den Haag.

De gevallen premier vindt de uitspraak van Fritsma, ook Tweede Kamerlid voor de PVV, 'het toppunt van cynisme'. Ook vroeg Balkenende zich af: "En wat schieten we er mee op?" De recentelijk herkozen CDA-leider wees erop dat, in Nederland, de verschillende partijen wel samen moeten werken om de problemen van de burgers op te lossen. De opmerkingen van Fritsma vergroten, volgens de CDA-lijsttrekker, enkel de kloof tussen het bestuur van een stad en de gevoelens onder de bevolking.

Ammann is winnen nog niet verleerd

Schansspringer Simon Ammann is het winnen nog niet verleerd. De Zwitser won bij de Olympische Spelen al goud op de grote en de kleine schans en afgelopen weekend was hij in Lahti ook al de sterkste. Ditmaal liet hij de concurrenten in Kuopio met sprongen van 128 en 126 meter achter.

Ammann boekte zo al zijn vijftiende wereldbekerzege van het seizoen, waarmee hij de voorsprong in het algemene klassement vergrootte. Vrijdag kan hij de eindzege in Lillehammer veilig stellen. De Zwitser heeft een voorsprong van 183 punten op de Oostenrijker Gregor Schlierenzauer. Deze kwam in Kuopio niet op het podium, want naast Ammann namen daar Adam Malysz en de Noor Anders Jacobsen.

Paarse sneeuw verbaast wetenschappers

Gele sneeuw is inmiddels wel bekend, maar de sneeuw die vandaag in het zuiden van Rusland is gevallen is wetenschappers een groot raadsel. De Russische regio Stavropol is namelijk bedekt met een paars sneeuwtapijt.

Wetenschappers hebben bevestigd dat er een veelzijdig gekleurd sneeuwdek ligt, in kleur variërend van lichtpaars tot bruin. Hoewel experts met stomheid zijn geslagen en veel tijd nodig hebben om tot een verklaring te komen, hebben milieubewegingen hun woordje al klaar. Volgens hen is het te wijten aan luchtverontreiniging.

Een dergelijk incident vond enkele jaren geleden ook al plaats in de verre oosthoek van Rusland. Destijds was sneeuw vermengd met gekleurd stof de boosdoener.


Don't eat purple snow!

Uitslagen Champions League (09/03/2010)

Arsenal en Bayern München hebben de kwartfinales van de Champions League bereikt. De Engelsen maakten korte metten met FC Porto, terwijl Bayern het onderste uit de kan moest halen en uiteindelijk door twee Nederlandse treffers in de koker is beland.

Arsenal FC - FC Porto

Arsenal nam direct het initiatief en stichtte gevaar via Andrey Arshavin. De Rus stuitte na negen minuten op doelman Helton, maar in de rebound stond Nicklas Bendtner op de goede plaats. Diezelfde Deen wist op aangeven van Arshavin halvewege de eerste helft de marge te verdubbelen. De Engelsen, bij wie dirigent Cesc Fàbregas ontbrak op het middenveld, hadden de wedstrijd het overwicht en maakten het FC Porto bijzonder lastig.

Na rust gingen de Londenaren gewoon door met waar ze gebleven waren. De Fransman Samir Nasri, die de taken van Fàbregas overnam op het middenveld van Arsenal, liet vanuit een moeilijke hoek de 3-0 aantekenen. Even later mocht de ingevallen Emmanuel Eboué de kers op de taart aanbrengen. Weggestuurd door Arshavin omspeelde de Ivoriaan Helton om vervolgens het lege doel te vullen met de vierde Engelse treffer. In blessuretijd mocht Bendtner vanaf elf meter nog zijn hattrick completteren.

Arsenal

5 - 0

FC Porto

 10' Nicklas Bendtner
 25' Nicklas Bendtner
 63' Samir Nasri
 66' Emmanuel Eboué
 90+1' Nicklas Bendtner
   
 
 Gele kaart: Nicklas Bendtner, Thomas Vermaelen, (Arsenal), Radamel Falcao, Álvaro Pereira, Jorge Fucile, (FC Porto)
 
Stadion: Emirates Stadium, Londen
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Frank de Bleeckere (BEL)
 
Opstelling:   Opstelling:
M Almunia
B Sagna
S Campbell
T Vermaelen
G Clichy
A Song
A Diaby
S Nasri (Denílson/73)
T Rosický (E Eboué/57)
A Arshavin (T Walcott/77)
N Bendtner
  Helton
J Fucile
Rolando
B Alves
Á Pereira
(C Rodríguez/46) N Coelho
(F Guarín/76) R Micael
R Meireles
(M González/76) S Varela
Hulk
R Falcao

ACF Fiorentina - FC Bayern München

Bayern kon in Firenze een voorsprong van 2-1 gaan verdedigen, en hadden daar aanvankelijk niet al te veel moeite mee. Fiorentina wachtte af, maar kon toch af en toe aan de aandacht van de Duitse defensie ontsnappen. Na een klein half uur werd dat doelman Hans-Jörg Butt fataal. Een inzet van Marco Marchionni werd recht in de voeten van Juan Manuel Vargas gekeerd, waarop de Peruviaanse linkshalf hard binnenschoot. Arjen Robben was even later dicht bij de gelijkmaker, maar Sébastien Frey hield zijn doel middels een knappe save schoon.

Na rust was het Bayern dat de aanval zocht, maar de beste kansen weggaf. Butt redde nog op een inzet van Alberto Gilardino, maar had geen antwoord op de 2-0 van Stevan Jovetić. Al snel werd de stand echter volledig gelijk getrokken. Mark van Bommel ontving de bal van Franck Ribéry en schoof deze vervolgens in de hoek voor de aansluitingstreffer. De Italianen lieten dat echter niet op zich zitten en via opnieuw Jovetić, die Daniel Van Buyten wel erg makkelijk van zich afhield, werd het 3-1.

Daar hield het niet op voor de toeschouwers in Artemio Franchi. Waren de fans van Viola net weer gaan zitten, toen konden de meegereisde Bayern-supporters opspringen omdat Robben de 3-2 binnenknalde. De gemoederen bedaarden vervolgens weer in Italië en veel kansen kwamen er niet meer. De ploeg van Louis van Gaal kon zo de 3-2 achterstand uitspelen, maar gaat wel naar de kwartfinales door de twee gescoorde uitdoelpunten.

ACF Fiorentina

3 - 2

Bayern München

 28' Juan Manuel Vargas
 54' Stevan Jovetic
 64' Stevan Jovetic
   60' Mark van Bommel
 65' Arjen Robben
 
 Gele kaart: Per Krøldrup, Felipe, (ACF Fiorentina), Bastian Schweinsteiger, Mark van Bommel, (Bayern München)
 
Stadion: Stadio Artemio Franchi, Florence
Toeschouwers: 40.000
Arbiter: Alberto Undiano Mallenco (ESP)
 
Opstelling:   Opstelling:
S Frey
L De Silvestri
C Natali
P Krøldrup
Felipe (M Pasqual/79)
R Montolivo
C Zanetti
M Marchionni
S Jovetic
J M Vargas (Keirrison/82)
A Gilardino
  H-J Butt
P Lahm
D Van Buyten
H Badstuber
D Alaba
M van Bommel
B Schweinsteiger
A Robben
(D Pranjic/90+1) F Ribéry
T Müller
(M Klose/30) M Gómez

'IJsland ontkomt niet aan betaling'

IJsland moet de Icesave-gelden die door Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn voorgeschoten hoe dan ook terugbetalen. Dit zei demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) vandaag in een interview met RTL.

Nederland en het Verenigd Koninkrijk trekken een lijn, verklaarde De Jager. Dit betekent dat de voorgeschoten hoofdsom van in totaal 3,9 miljard euro in zijn geheel zal moeten worden terugbetaald. "Er valt niet te tornen aan het feit dat jullie terug moeten betalen", verwoorde de minister de boodschap die hij meegaf aan de IJslandse minister van financiën.

Gesprekken tussen de partijen waren tot vorige week gaande. Ze zijn onderbroken voor het referendum afgelopen zaterdag. In het referendum keerde het overgrote deel van de IJslanders zich tegen een eerder betalingsakkoord tussen de drie landen.

De Nederlanders en Britten hebben de IJslanders aanbiedingen gedaan ten aanzien van de rente op de schuld, zoals wijzigingen van vast naar variabel en tijdelijke rentevrijstelling. Terugbetaling van de hoofdsom staat echter buiten kijf.

De Jager is niet bereid te kijken naar alternatieve manieren van betaling. Op de suggestie om 'in natura' te laten uitkeren, bijvoorbeeld in thermische energie, zegt de Nederlandse minister dat IJsland dat maar 'op andere manieren te gelde' moet maken.

Griekenland
Ook in het geval van Griekenland stelt de minister zich principieel op. Hij is enerzijds niet van plan de Grieken de helpende hand toe te steken, 'omdat ze er een potje van hebben gemaakt'. Anderzijds, ziet hij in dat ingegrepen moet worden als de financiële stabiliteit van de eurozone in het geding komt.

Plannen om een Europees Monetair Fonds op te zetten als tegenhanger van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) 'begrijpt' hij. "De vraag is of dat nodig is", aldus De Jager. "Wij zijn voorstander van het IMF."

Arrestaties na lijkroof Cyprus

De Cypriotische politie heeft vandaag in verband met de roof van het stoffelijk overschot van de vroegere president Tasos Papadopoulos drie mannen opgepakt. De verdachten worden morgen voorgeleid, zei een politiewoordvoerder.

Het lijk van Papadopoulos werd gisteren teruggevonden, drie maanden nadat het uit zijn graf in Nicosia was ontvreemd. De minister van justitie van Cyprus zegt dat de dieven uit waren op losgeld. De nabestaanden van Papadopoulos hebben echter laten weten dat zij nooit een eis voor losgeld hebben ontvangen.

Chili wil via Copa America wederopbouw versnellen

Chili ziet in de organisatie van de Copa America in 2015 de ideale manier om de infrastructuur snel op te bouwen. Het door een zware aardbeving getroffen land praat met Brazilië om de organisatie van het Zuid-Amerikaans voetbalkampioenschap over te nemen. Chili zou het toernooi oorspronkelijk in 2019 organiseren en dan zou Brazilië gastheer kunnen zijn.

Voorzitter Harold Mayne-Nicholls van de Chileense voetbalbond is een groot voorstander van de plannen om te ruilen met Brazilië. "Dat zouden we geweldig vinden, want het geeft de benodigde wederopbouw van sportinfrastructuur een impuls. Lukt het niet, dan organiseren we het toernooi in 2019 zoals gepland."

De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva liet eerder al weten de organisatie van het toernooi in 2015 graag aan Chili te laten. Brazilië is in 2014 al gastheer van het WK en met Rio de Janeiro in 2016 ook van de Olympische Spelen.

AZ spreekt afstoting Telstar tegen

Dinsdagmiddag berichtten de media nog van het einde van de samenwerking tussen AZ en Telstar, mits de Jupiler League-club zou degraderen. Dinsdagavond pareerde de regerend landskampioen dit bericht.

Op de clubsite van de Alkmaarders maakt de Noord-Hollandse club bekend nog helemaal geen standpunt te hebben ingenomen inzake Telstar. Of AZ de ploeg uit Velsen blijft steunen en in welke hoedanigheid dan ook, is vooralsnog niet bekend gemaakt.

De Witte Leeuwen huren een handvol spelers van AZ en ook de huidige coach, Marcel Bout, is afkomstig van de Eredivisionist.

Binnenkort misschien minder autodealers

Wanneer je over een paar jaar een nieuwe auto wilt kopen zal dat wat moeilijker gaan, als het aan de BOVAG ligt tenminste. Volgens de brancheorganisatie zal er een einde komen aan de tijd dat je op elke hoek van de straat een dealer vindt.

Recentelijk heeft DBSC Consulting, in opdracht van de BOVAG een onderzoek uitgevoerd. Hier is uit gebleken dat het huidige businessmodel van de autodealers niet langer houdbaar zou zijn. Volgens het onderzoeksbureau zou de verkoop van nieuwe auto's sterk gecentraliseerd moeten worden als de branche zou willen overleven.

Momenteel zijn er ongeveer honderdvijftig tot tweehonderd dealers die nieuwe auto's verkopen. Volgens de BOVAG zouden vijf tot twintig vestigingen voor de meeste merken voldoende moeten zijn. Voor reparatie en onderhoud zijn de klanten niet langer aangewezen op de dealer, maar een lokale garage, aldus de BOVAG. Net als de verkoop van tweedehands auto's, zou dit een aparte specialisatie van de branche moeten worden.

IKEA
Voor het bedenken van de nieuwe strategie voor de branche, heeft het onderzoeksbureau wat tips uit Zweden opgepikt. De redenatie is dat consumenten geen problemen hebben om af en toe een behoorlijke afstand te reizen voor de aanschaf van een Benny of Björn. Het bureau gaat er van uit dat dit ook geldt voor auto's.

De Bovag is het hier mee eens: "De meerderheid heeft aangegeven dat ze daar best honderd. kilometer voor willen rijden. Consumenten willen graag het volledige aanbod automodellen zien, alle kleuren, alle uitvoeringen en alle motoren. En ze willen ermee kunnen proefrijden. Dat kan niet als je maar honderdvijftig auto's per vestiging verkoopt, wel als je er duizend verkoopt", aldus Eric Tak, die sinds vandaag de nieuwe bestuursvoorzitter van de Bovag is.

Faillissementen
Door de crisis zijn er in het afgelopen jaar vele veel dealers failliet gegaan. Eén daarvan was het bekende Kroymans. De dealers zijn veelal failliet gegaan door oorzaken als hoge kosten, lagere marges op kleine auto's, moordende concurrentie en kleiner wordende winstmarges op de werkplaats. "Doen we nu niets, dan gaan er in de toekomst meer dealers omvallen", aldus Tak tijdens het dealer-congres van BOVAG.

Wiggins hoopt in 2010 nog beter te gaan in Tour

Bradley Wiggins was vorig jaar de grootste verrassing bij de Tour de France. De Brit eindigde als vierde tijdens zijn derde Tour. De renner van Sky wil het niet bij die prestatie houden en hoopt zich nog te kunnen verbeteren.

"Vorig jaar was mijn derde Tour en de eerste keer dat ik me in een ronde bezig hield met het algemeen klassement," aldus de voormalig olympisch kampioen op de baan tegen Cyclingnews. "Voor dit jaar... Wie weet? Laten we eens zien hoe ver ik kan komen. Alleen al het zelfvertrouwen hebben kan veel verschil maken."

"Contador is verreweg de grootste favoriet. Als hij dezelfde vorm heeft als vorig jaar is hij de grootste kanshebber, omdat hij de beste klimmer ter wereld is. Achter hem is Andy Schleck waarschijnlijk bijna net zo goed en hij wordt alleen maar sterker. Maar daarachter is een groep, met Cadel Evans, Frank Schleck, Lance Armstrong en ikzelf, die voor het podium kunnen gaan."

Schokkend nieuw wapen voor ME2

Net als je dacht dat je alles hebt gezien in Mass Effect 2, wordt er totaal onverwachts even een nieuw wapen tussengestopt.

Leden van het Cerberus Network hebben via de Illusive Man een boodschap gekregen, waarin de speler geheel in stijl wordt ingelicht dat er een nieuw wapen beschikbaar is. De 'Arc Projector Heavy Weapon' is een soort elektrisch schokwapen dat van doel naar doel kan verspringen. In technische taal zoals alleen Bioware dat kan:

'De Arc Projector ioniseert doelwitten met een niet-zichtbare laser voordat hij ze met een elektrische lading van hoog voltage aanvalt. Zodra de bliksemschicht zijn eerste doelwit raakt zorgt een geavanceerd zoeksysteem naar volgende doelwitten, die hij dan op zijn beurt ook ioniseert zodat de elektriciteit tussen de doelwitten verspringt. Een voltallig aanvalsteam wordt verzengd door de trekker maar enkele keren over te halen. Ook explosieven kunnen geraakt worden.'

Hij staat voor alle Cerberus Network-abonnees klaar.

 me2 arc projector

Hoe heeft u uw geth graag?

Verhagen boos op Marokko vanwege uitzetten hulpverleners

De regering in Marokko heeft zeven Nederlanders uitgewezen. Het zevental, dat namens een christelijke organisatie het weeshuis Village of Hope in het Atlasgebergte runt, wordt beschuldigt van pogingen de kinderen in het weeshuis tot het christendom te bekeren, wat in Marokko strafbaar is. Ook dertien andere medewerkers van het weeshuis zijn niet meer welkom in het land. Demissionair minister Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft de ambassadeur van Marokko om opheldering gevraagd. De Nederlanders zijn opgevangen in de Nederlandse ambassade.

Verhagen hekelt het feit dat de Nederlanders niet de kans kregen om voor een rechter weerwoord te geven. "Het gaat hier niet om mensen die een paar weken in Marokko waren om bijbels uit te delen, maar om mensen die al tien jaar in alle rust kinderen hebben opgevangen", aldus de bewindsman. De organisatie waarvoor de Nederlanders werken is vanzelfsprekend ook niet blij met het besluit van Rabat. "33 kinderen worden daardoor aan hun lot overgelaten", zo schrijft de organisatie op haar website.

Chinese mode wordt de bom

De modewereld is in de ban van een Chinese zwerver uit de stad Ningbo. De man, die op de gevoelige plaat is vastgelegd door een inwoner van de stad, is door modeliefhebbers uit de hele wereld uitgeroepen tot stijlicoon.

Momenteel is de identiteit van de man nog niet algemeen bekend en sociaal werkers van de stad willen dat graag zo houden. Modeblogs willen wel graag weten wie de man met de eeuwige sigaret en de versleten jas is. Fans adoreren hem, vinden hem sexy en zijn bijnamen zijn ook niet misselijk. De ‘Handsome Vagabond’, ‘Beggar Prince’ en ‘Brother Sharp’ zijn bijnamen die alom circuleren.

Hij wordt geprezen om zijn gevoel voor mode en zijn voorkeur voor vrouwelijke kleding. Zijn outfits worden zelfs al vergeleken met de nieuwste collectie van Dolce & Gabbana.

De beste man moest eens weten. Oordeelt u zelf.

PvdA niet met PVV in college Den Haag

Er komt in Den Haag geen college met de PvdA en de PVV. De PvdA liet vandaag weten geen basis te zien voor inhoudelijke samenwerking met de PVV.

Volgens de PvdA is er een onoverbrugbare kloof tussen de prioriteiten van de twee partijen. Met name de opvattingen van de PVV over de islam vormen een breekpunt voor de sociaal-democraten.

De PvdA werd vorige week met tien zetels de grootste partij van de Hofstad, de PVV behaalde acht zetels. Momenteel vinden er coalitiebesprekingen plaats.

Romario beboet na weigeren blaastest

Romario is weer eens in aanraking gekomen met de Braziliaanse politie. De wereldvoetballer van 1994 weigerde bij een alcoholcontrole een blaastest af te leggen. Daarop kreeg de oud-spits een boete van bijna vierhonderd euro en mocht hij niet meer verder rijden. Romario gaf geen reden om te weigeren aan de alcoholcontrole mee te werken.

Vorig jaar kwam Romario ook al een aantal keer in opspraak. De oud-voetballer van onder andere PSV en Barcelona moest in juli een nacht in de cel doorbrengen omdat hij geen alimentatie had betaald. Diezelfde maand werd de goaltjesdief, die volgens zijn eigen telling in zijn loopbaan meer dan duizend keer scoorde, veroordeeld voor belastingontduiking.

Atech GP bevestigt Buurman voor Superleague Formula

Atech Grand Prix heeft bevestigd dat de Nederlandse coureur Yelmer Buurman dit jaar in de Superleague Formula 2010 Sonangol gaat racen en wel onder de vlag van AC Milan. Het team, dat gevestigd is in Silverstone, won vorig jaar de titel met Liverpool en coureur Adrian Valles. Atech GP is daarbij ook het eerste team dat een coureur voor komend seizoen bevestigt.

Teambaas David Hayle is erg enthousiast over de komende samenwerking met 23-jarige Yelmer Buurman die in het eerste jaar in de Superleague Formula tweede werd met PSV Eindhoven en het jaar daaropvolgend vierde met Anderlecht. "Ik ben erg tevreden met het sluiten van deze deal met Yelmer, die ik overigens al ken sinds de Formule Renault-dagen." zei Hayle. "De laatste jaren heb ik Yelmer zien groeien en heeft hij bewezen een sterke coureur te zijn in de Superleague Formula. Dit seizoen gaan we proberen om een stap verder te gaan met hem en ik verwacht dat hij kan vechten voor de titel van het kampioenschap."

In 2009 reed Buurman zowel in GP2 Asia Series als in de Superleague Formula. Hij won twee races in de laatste ronde van de series in Jarama. In 2008 eindigde de Nederlander voor PSV op de tweede plaats in het kampioenschap. Hij pakte naast één zege twee podiumplaatsen. Daarvoor had Yelmer Buurman veel succes in de Formule 3, World Series by Renault en Formula Renault 2.0.

"Ik ben super blij dat ik terug ben in de Superleague Formula met het team dat afgelopen jaar kampioen werd en ik kijk er enorm naar uit om voor een topclub te kunnen scoren", aldus een enthousiaste Yelmer Buurman. "AC Milan is één van de beste clubs van de wereld en ik voel me vereerd dat ik voor zo’n club mag racen. Nadat ik de tweede en vierde plek in de afgelopen twee jaar op mijn naam heb geschreven, wil ik nu echt voor de titel gaan. Ik heb maar een doel en dat is het kampioenschap winnen met AC Milan. Ik ben er helemaal klaar voor en wil iedereen van Atech GP bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben."

De openingsrace van de Superleague Formula vindt plaats in Silverstone in het weekend van 3 en 4 april.

Lee Seung-Hoon niet naar WK allround en WB-finale

Lee Seung-Hoon laat de wereldbekerfinale en het WK allround in Heerenveen aan zich voorbijgaan. De Zuid-Koreaanse rijder heeft het te druk met de feesten en huldigingen naar aanleiding van zijn behaalde medailles op de Winterspelen.

Lee won verrassend een gouden (10.000 meter) en een zilveren (5.000 meter) medaille in Vancouver, terwijl hij pas een aantal maanden aan langebaanschaatsen deed. Het goud op de langste afstand dankte hij mede aan de foute wissel van Sven Kramer. De wereldbekerfinale gaat komende vrijdag van start, terwijl het WK allround een week later begint.

McLaren verwelkomt nieuwe teams in F1

Waar Ferrari en David Coulthard hard uithalen naar de nieuwkomers in de Formule 1 is het juist het team van McLaren dat de drie nieuwe teams met open armen ontvangt. Virgin, Lotus en HRT Racing zorgen voor nieuw bloed in de Formule 1 die in de afgelopen jaren de constructeurs Honda, BMW en Toyota kwijtraakte.

"Ik denk dat we de nieuwe renstallen moeten helpen waar mogelijk," zegt McLaren-directeur Jonathan Neale in de Britse media. "Ik snap dat enkelen hun bezorgdheid uitspreken, maar dat is een zaak voor de FIA. Laten we niet vergeten dat we blij mogen zijn met zo'n goed gevulde grid. Vooral omdat we de laatste jaren Honda, Toyota en BMW zijn kwijtgeraakt."


Dat de nieuwe teams wat achter liggen is volgens Neale niet vreemd. Alleen moet de FIA volgens hem HRT extra in de gaten houden omdat dit team nog niet getest heeft. "Ik ben blij dat ik mijn huidige functie niet vervul bij HRT, want dan ging ik een zwaar weekend tegemoet in de woestijn. Ik ben heel benieuwd waar dat team toe in staat is. Indien er rode vlag na rode vlag wordt veroorzaakt, treedt de FIA vast op."

Yolanthe: mijn borsten veranderen

De borsten van Yolanthe Cabau van Kasbergen verschillen elke maand van grootte. Dat onthulde ze vandaag in RTL Boulevard. Oorzaak van de wisselende cupmaat is het eetgedrag van de presentatrice. Yolanthe doet de uitlatingen in het kader van haar nieuwe badpakkenlijn.

De foto's van Yolanthe in de door haar ontworpen badpakken riepen bij Bridget Maasland vragen op. Maasland vroeg Yolanthe of haar borsten altijd al zo groot waren. "Het is wel zo dat ze de ene maand wat groter zijn dan de andere maand. Het ligt eraan wat ik eet", luidde Yolanthes antwoord.

"Het is eigenlijk heel erg verschillend", omschrijft de 24-jarige Cabau van Kasbergen haar ontwerpen voor dit seizoen. "Er zitten badpakken bij die chique zijn. Met kettingen erop, zwart met paars. Een beetje een jetsetachtige look. Maar er zijn ook badpakken bij in Ibizastijl, een beetje hippieachtig."

Naast badpakken promoten is Yolanthe erg druk met haar voorgenomen huwelijk met voetballer Wesley Sneijder. De presentatrice hijst zich volgende week in haar eerste potentiële bruidsjurk. "Ik heb volgende week mijn eerste afspraak. Ik heb wel iets in mijn hoofd, maar ik weet niet of het haalbaar is. En ik kan niet te veel zeggen, want misschien kijkt Wesley dit terug."

"Mijn borsten verschillen elke maand van grootte" (foto: Novum)

Ex-Pandemic medewerkers weer aan de slag

Ontwikkelaar Pandemic Studios moest vorig jaar noodgedwongen haar deuren sluiten. Door de barre economische tijden en de tegenvallende verkopen van onder andere The Saboteur, Mercenaries 2 en Lord of the Rings: Conquest kon de studio niets anders dan haar personeel laten gaan. Een aantal kopstukken van Pandemic is nu echter weer aan de slag. Zij runnen nu de show bij Globex, een studio die zich voornamelijk richt op online-games.

Naast dat Globex de voormalig Pandemic-werknemers nieuwe ontwikkelingsmodellen biedt, is de studio volgens Carey Chico, voormalig executive art director bij Pandemic, goed voorbereid op de nieuwe marktontwikkelingen door te focussen op online-games. Waar de studio momenteel aan werkt is niet bekend. Het moet in ieder geval een spel worden dat geraffineerde westerse gameplay combineert met de sociale aspecten van een Chinese MMO, zo laat de CEO van Globex weten.

Biatlete Wilhelm stopt na dit seizoen

Kati Wilhelm heeft besloten om na dit seizoen een punt te zetten achter haar sportieve carrière. De Duitse biatlete won in totaal drie keer goud, drie keer zilver en één bronzen medaille. Tevens won Wilhelm onder meer vijf keer goud op wereldkampioenschappen.

"Ik heb alles gewonnen wat er te winnen viel," aldus de 33-jarige Wilhelm. "Het is tijd om plaats te maken voor de jeugd." Op de afgelopen Winterspelen van Vancouver won ze nog een bronzen medaille.

[WK Hockey] De Nooijer: "Australië is de favoriet"

Het Nederlands hockeyteam neemt het door de 2-1 nederlaag tegen Zuid-Korea in de halve finale op het WK in India niet op tegen Engeland, maar tegen Australië. De Hockeyroos wonnen recentelijk in de Champions Trophey met 7-2 van Nederland en vorig jaar kaapte het land in Peking al het brons met 6-2 weg voor Nederland dat dus gewaarschuwd moet zijn.

Aanvoerder Teun de Nooijer beseft terdege dat Nederland geen favoriet is. "Australië is mega-favoriet. Maar willen we ver komen in het toernooi, zullen we van iedereen moeten winnen. Ik vind het heel jammer dat we verloren hebben, maar vandaag was het belangrijker om de halve finale te halen dan om te winnen. We staan nu waar we willen staan, daar gaat het om," zei de veelvoudig international.

Coke verstopt in nepananassen

De politie heeft gisteravond bij een bedrijf in Poeldijk vijfhonderd kilo cocaïne gevonden. De drugs waren verstopt in containers met ananassen. Dit meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag vandaag.

De coke werd gevonden door personeelsleden van het bedrijf. Tijdens een controle merkten ze dat er iets niet klopte met een deel van de lading van de containers. Sommige ananassen zagen er vreemd uit en hadden een andere kleur dan de rest. Toen het personeel deze ananassen beter bekeek, zagen zij dat de vruchten van plastic waren.

Hierop werd direct de politie gewaarschuwd, die in totaal zeshonderd plastic ananassen vond. De containers kwamen van buiten Nederland. Er zijn nog geen mensen aangehouden.

Coke verstopt in nepananassen (foto: Novum)

Skiër Miller zet punt achter seizoen

Bode Miller heeft voor dit jaar een punt achter zijn seizoen gezet. De Amerikaanse skiër werd vorige maand in Vancouver olympisch kampioen op de Supercombinatie en pakte zilver op de Super G. Omdat hij nu met een enkelblessure kampt is een vroegtijdig einde aan zijn seizoen gekomen.

Miller ontbrak hierdoor vorige week ook al in het Noorse Kvitfjell. De 32-jarige Amerikaan maakt geen kans meer op de eindzege. Deze strijd gaat tussen de Oostenrijker Benjamin Raich en de Zwitser Carlo Janka. Deze kemphanen strijden de komende dagen op de piste van Garmisch Partenkirchen om de zege in het wereldbekerklassement.

Catherine Keyl overdonderd door belsucces

Catherine Keyl is zeer verbaasd over de massale belangstelling voor haar net opgerichte hulplijn. De presentatrice is de 'Telefoonvriendin' begonnen, een dienst waar mensen naar toe kunnen bellen die verlangen naar een luisterend oor. Het loopt storm op de 0900-lijn.

"Het is ongelooflijk. Ik dacht dat er wel wat behoefte aan zou zijn, maar niet dat er zoveel belangstelling zou zijn", bekent Keyl in RTL Boulevard. Keyl herkent de behoefte van de bellers uit haar eigen leven. "Er zijn natuurlijk dingen die men niet met familie of vrienden wil bespreken."

Mensen die verwachten Catherine aan de andere kant van de lijn te treffen komen bedrogen uit. "Ik kan natuurlijk nooit vijftig lijnen tegelijk aannemen. Er zijn vijftig luisterconsulenten, die thuis kunnen inloggen via een heel ingewikkeld belsysteem", legt de 63-jarige Keyl uit.

Een belletje naar het bedrijf van Keyl is niet goedkoop. Keyl rekent tachtig cent per minuut. "Dat geld gaat naar KPN en de consulenten, die mensen moeten betaald krijgen. En ik vind het ook leuk als ik er iets aan overhoud."

"€ Bel mij € "

Politie beswaffelt dienstauto agentes

De politie van het zuiden van Zweden is een intern onderzoek gestart naar aanleiding van een internetblogger. Blogger Farbror Blå, Zweeds voor Blauwe Oom, beweert politieman te zijn en samen met een collega de dienstauto van een vrouwelijke collega te hebben beswaffeld.

De agent en zijn collega hebben hun eikel tegen onder andere de deurgrepen, versnellingspook, het stuur en de portofoon gewreven. "Toen de agentes een tochtje hadden gemaakt met de beswaffelde auto vertelden wij hen wat wij met hun auto hadden uitgespookt", beschrijft de beste man. "Ik heb nog nooit iemand zo zien schrikken."

Ollning, de activiteit die de ranzige agenten bezigden, is een Zweedse variant op het Nederlandse swaffelen. Ollning, vernoemd naar 'Ollon', het Zweedse woord voor 'eikel', is een enorme rage in de koude gebieden. De grap is hier om met het topje van je piemel voorwerpen aan te raken.

De bloggende agent heeft nog veel meer hilariteiten op zijn kerfstok. Zo gaf hij al eens het lijk van een hangende man grijnzend een hand, en bekent hij dat het 'verdomd lekker' voelt om iemand in zijn mond te stompen.

De politie van de Zweedse provincie Skåne kan niet om de grappen en grollen lachen. "Het lijkt erop dat de agent werkzaam is in het korps van Skåne", laat een woordvoerder weten. "Ik ben van mening dat hij een misdaad heeft begaan en heb de zaak uit handen gegeven aan Interne Zaken."

Het staat buiten kijf dat Blauwe Oom daadwerkelijk een politieman is. Enkele details die worden genoemd zijn alleen bekend onder werknemers van het politiekorps. Mocht de man worden betrapt, dan hangt ontslag hem boven het hoofd.

Volledige Natal line-up bij de E3 bekend

Tijdens de Jefferies Annual Global Technology Conference in New York vandaag, heeft Mindy Mount van Microsoft aangekondigd dat de volledige line-up van Natal bij de E3 bekend wordt gemaakt.

Ook vertelde zij het volgende:

''We have very strong first and third-party developer support for Natal. Needless to say, we're putting some of our best people on coming up with great game ideas for this, and we're going to have some great stuff.During last year's Tokyo Game Show, Microsoft published a list of developers "actively working" on Natal-based titles, which includes Bethesda, Electronic Arts, and Square-Enix. And as recently as January, the list has grown to over 70 percent of total game publishers worldwide.''

Met 70 procent van alle publishers in de wereld die werken aan games voor Natal lijkt het erop dat Natal dit einde van dit jaar opent met veel games, maar voor meer informatie moeten wij wachten tot de E3 in juni.

Koreaan trouwt met kussen

Een Zuid-Koreaan is onlangs in het huwelijksbootje gestapt met een weinig voor de hand liggende partner: een kussen. Het huwelijk werd voltrokken tijdens een heuse ceremonie, inclusief een priester die het huwelijk inzegende. Uiteraard droeg de gelukkige "bruid" een trouwjurk, zo weet het Britse Metro te melden.

De man viel voor het kussen omdat er een afbeelding op staat van Fate Testarossa, een Japans tekenfilmfiguur. Het koppeltje was meteen onafscheidelijk. "Hij is helemaal geobsedeerd met zijn kussen en neemt het overal mee naartoe", aldus een vriend van de man. De tortelduifjes wandelen ook regelmatig in het park en gaan naar de kermis. Ook gaan de twee regelmatig uit eten, waarbij het kussen een eigen stoel en maaltijd krijgt.

Een foto van dé kus is hier te zien.

[WK Hockey] Nederland en Duitsland naar halve finale

Op het WK Hockey is men ondertussen aangekomen bij de beslissende wedstrijden in de groepsfase. Nederland kwam eerder vandaag in actie en wist zich ondanks het verlies tegen Zuid Korea te plaatsen voor de halve finale van het WK. Ook Duitsland wist zich eerder vandaag te plaatsen voor de halve finale door te winnen van Nieuw-Zeeland.

Duitsland - Nieuw Zeeland

Duitsland leek zich er vanaf het beginsignaal van bewust dat bij winst de halve finale een feit was. Na een kwartier tipte Christoph Menke een voorzet van Florian Fuchs in de winkelhaak.

Fuchs, het achttienjarige Duitse supertalent, speelde ook een hoofdrol bij de tweede treffer van Die Mannschaft. Een strafcorner, de eerste voor Duitsland, belandde via de legguards van de Nieuw-Zeelandse keeper Kyle Pontifex bij Fuchs. De aanvaller reageerde bliksemsnel en tikte de rebound tegen de touwen.Tien minuten na rust leek Phillip Witte, ook via een tip-in, de wedstrijd te beslissen door voor 3-0 te zorgen. Maar Nieuw-Zeeland toverde nog een alles-of-niets offensief uit de hoge hoed. Via Shea McAleese en Nick Wilson kwamen de Kiwi's terug tot 3-2. Vooral het doelpunt van de 19-jarige Wilson, het grote talent bij Nieuw-Zeeland, was van grote schoonheid.

Een Duitse strafcorner betekende alsnog de genadeklap voor Nieuw-Zeeland. Jan-Marco Montag schoof de bal af naar Moritz Fürste die beheerst raak pushte. Een minuut later tekende Matthias Witthaus voor de 5-2 eindstand. Duitsland plaats zich voor de halve finales. Als Nederland tegen Zuid-Korea gelijkspeelt of wint, ontmoet Duitsland vrijdag Australië. Verliezen de mannen van Michel van den Heuvel, dan speelt Duitsland in de halve eindstrijd tegen Engeland.

Nederland - Zuid Korea

Nederland kende een droomstart tegen de Koreanen. Binnen een minuut zorgde Ronald Brouwer voor de openingstreffer, na goed voorbereidend werk van Floris Evers en Teun de Nooijer. Het eerste kwartier kwam Oranje zonder kleerscheuren door. Nederland controleerde de wedstrijd en Zuid-Korea kwam niet in de cirkel van Guus Vogels.

De eerste aanval van Zuid-Korea leverde meteen een strafcorner op. Hyu-Woo Nam pushte vanaf kop cirkel feilloos raak. In de tweede helft kwamen de Aziaten gevaarlijk uit de startblokken. Uit een vlijmscherpe counter schoot Eun-Seong Hong uit kansrijke positie naast. Oranje was gewaarschuwd, maar liep twee minuten later opnieuw in het Koreaanse mes. Robert van der Horst liep zich vast en Zuid-Korea speelde het overtal knap uit. Laren-spits Jong Ho Seo, ook tijdens de laatste Champions Trophy een kwelgeest van Oranje, schoot de Koreanen beheerst op voorsprong.

De ploeg van bondscoach Seok-Kyo Shin had nog 25 minuten om de 3-1 te maken. Met die score zou niet Oranje, maar angstgegner Zuid-Korea zich plaatsen voor de halve eindstrijd. Nederland kroop door het oog van de naald toen een Koreaanse corner slecht werd gestopt.Nederland kreeg in de zenuwslopende slotfase de beste kansen. Geert-Jan Derikx had de bevrijdende gelijkmaker op zijn stick, maar de verdediger miste een levensgrote kans. De speler van Amsterdam liep vlak voor tijd nog tegen een groene kaart aan, waardoor Oranje met een man minder op het veld stond.

Met deze numerieke minderheid kreeg Nederland in het eindsignaal nog een strafcorner. Oranje was op dat moment al zeker van de halve finale. Als de korte hoekslag zou worden benut, zou Nederland eerste worden in de poule en in de halve eindstrijd Engeland treffen. Nederlands topscorer Taeke Taekema miste echter het doel, waardoor Oranje als tweede eindigt in de groep en Australië donderdag de tegenstander is.

Canada - Argentinië

Het publiek in New Delhi was amper bekomen van de zinderende clash tussen Zuid-Korea en Nederland, toen Canada en Argentinië het veld op kwamen.

De twee teams uit Pan-Amerika zorgden voor een slaapverwekkende eerste helft. Argentinië nam zes minuten voor rust terecht de leiding, toen Tilburg-speler Lucas Víla de rebound van een strafcorner raak schoot. Canada, dat door Duitsland, Nederland en Zuid-Korea met ruime cijfers te kijk was gezet, creëerde in de eerste helft geen enkele schotkans. Matías Paredes benadrukte het Argentijnse overwicht in de tweede helft door voor de 2-0 te tekenen.

Na de 3-0 van Mario Almada leek Canada wederom tegen een dikke nederlaag aan te lopen, maar in de laatste tien minuten kwam de hekkensluiter van poule A zowaar tot leven. Een corner van Scott Tupper en een veldgoal van David Jameson brachten de spanning terug in de wedstrijd. Argentinië hield de voorsprong vast en schuift door de zege een plaatsje op in poule A. Vrijdag treft Argentinië India in de strijd om de zevende plaats.

Canada mag donderdag proberen van hun imago als lelijk eendje van dit WK af te komen. In het duel om de elfde/twaalfde plaats spelen de Noord-Amerikanen tegen Pakistan.

 Stand

# Land Gespeeld Winst Gelijk Verlies Doelsaldo Punten
1 Duitsland 5 3 2 0 19-9 11
2 Nederland 5 3 1 1 15-5 10
3 Zuid - Korea 5 3 1 1 16-8 10
4 Argentinië 5 2 0 3 8-11 6
5 Nieuw-Zeeland 5 2 0 3 8-12 6
6 Canada 5 0 0 2 6-27 0

Reus heeft ziekte van Pfeiffer

Kai Reus was in de afgelopen maanden nauwelijks fit, maar dat heeft een oorzaak. De renner van de Rabobank-ploeg heeft namelijk de ziekte van Pfeiffer. Hij zit inmiddels al het laatste stadium, maar men kan nog niet zeggen wanneer hij weer kan koersen.

"Ik was al langer heel erg moe en had last van koorts in januari en februari," liet Reus in een reactie weten. "We hebben bloedonderzoek gedaan omdat de ploeg al vermoedens had en daaruit is gekomen dat ik een variant van de ziekte van Pfeiffer heb. Het is een lichte variant en al in het eindstadium, maar ik moet maar kijken wanneer ik weer echt kan belasten."

Reus schrok wel even, nadat de diagnose was vastgesteld. "Ik ben nu even in shock, heb het pas gehoord. Wanneer ik weer in competitie ben? Ik heb echt nog geen idee."

De jonge renner, die vorig jaar zijn rentree maakte, denk in elk geval aan zijn ploeggenoten in Parijs-Nice. "Mooi dat Lars Boom de trui heeft, maar ik denk dat hij hem donderdag kwijt raakt. Die rit is echt lastig en Alberto Contador zal daar waarschijnlijk de leiding pakken."

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 10

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.


Jan Vennegoor of Hesselink en George Boateng krijgen het met hun club Hull City erg moeilijk in de Premier League. Er werd met 5-1 verloren van Everton waardoor Hull nu onder de degradatiestreep staat. Boateng begon in de basis en speelde de hele wedstrijd, terwijl Vennegoor of Hesselink in de 69ste minuut inviel. Swansea City heeft met 1-0 verloren bij Nottingham Forest. Bij Swansea stond Dorus de Vries de gehele wedstrijd onder de lat en viel Cedric van der Gun direct na rust in. De Vries keepte een goede wedstrijd, maar dook in de laatste minuut onder een corner door, waardoor Forest-verdediger Luke Chambers gemakkelijk raak kon koppen. Door deze verliespartij staat Swansea nu op een vierde plaats. Shrewsbury Town, dat uitkomt in de Engelse League Two, verloor met 3-0 van Grimsby Town. Bij Shrewsbury viel Benjamin van den Broek in de 62ste minuut in. Van den Broek maakte een goede indruk en zette zijn spitsen een aantal keren alleen voor de keeper van Grimsby, maar die konden het voorbereidende werk van de voormalig Haarlem-speler niet afmaken. Ondanks het verlies staat Shrewsbury Town op een zevende plaats.


Celtic wist wel weer te winnen. Nadat men vorige week nog verloor van de Glasgow Rangers werd Falkirk wel verslagen. Celtic, waar Edson Braafheid de hele wedstrijd speelde, wist met 2-0 te winnen. Jos Hooiveld en Glenn Loovens zijn nog altijd geblesseerd.


Germinal Beerschot wist weer niet te winnen. Thuis kwam men tegen Zulte Waregem niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Toch mocht GBA niet klagen, omdat de gelijkmaker van Antwerpse kant pas diep in de blessuretijd viel. De enige Nederlander, Sherjill MacDonald, was toen al een tijd niet meer op het veld te vinden. In de 62ste minuut werd hij vervangen. Germinal Beerschot is inmiddels afgezakt naar een tiende plaats op de rangschikking, terwijl ze enkele maanden geleden nog op de derde plaatsen te vinden waren. KSV Roeselare kwam dit weekend niet in actie, maar speelde afgelopen week wel een oefenwedstrijd tegen Hvidovre IF uit Denemarken. Roeselare wist thuis met 3-2 te winnen van de Denen en er kwamen drie Nederlanders in actie. Samir El Gaaouiri, Anduele Pryor en Arturo Ten Heuvel speelden alledrie de hele wedstrijd en Pryor maakte het winnende doelpunt.


De Deense competitie is afgelopen weekend weer hervat. Brøndby IF nam het in eigen huis op tegen Sønderjyske. De wedstrijd eindigde in 1-1 en daardoor blijven beide ploegen in de middenmoot hangen. Remco van der Schaaf speelde de volle negentig minuten mee bij Brøndby. Esbjerg FB nam het op tegen laagvlieger Randers FC. De wedstrijd eindigde in 0-0. Tim Janssen begon in de basis bij Esbjerg en werd na 74 minuten gewisseld voor de Nigeriaan Ukpai. Esbjerg staat na dit weekend op een derde plaats met zes punten achterstand op koploper FC Kopenhagen.


Anorthosis Famagusta verspeelde dure punten op bezoek bij Apollon Limassol. De ploeg, waar Jeffrey Leiwakabessy de hele wedstrijd meespeelde, verloor met 2-0 en ziet daardoor het gat met koploper Omonia Nicosia groeien tot vier punten.


Valletta FC heeft in de kampioenspoule van de Maltese competitie met 2-1 gewonnen van Hibernians. Jordi Cruijff, vorige week driemaal trefzeker in het duel met Tarxien Rainbows, begon in de basis bij Valletta. Hij werd in de tweede helft gewisseld voor Edmond Agius. De ploeg gaat aan de leiding, al staat Birkirkara met hetzelfde aantal punten op de tweede plaats. Birkirkara won met 2-0 van Qormi. Bij Birkirkara stond de bij Ajax opgeleide aanvaller Sylvano Comvalius in de basis. Hij wist ditmaal niet tot scoren te komen.


Monza AC trad afgelopen weekend in eigen stadion aan tegen Sorrento, maar wist het doelpuntrijke duel niet in winst om te zetten. Sorrento won uiteindelijk met 3-4 van Monza, waar Sander Westerveld weer op een basisplaats kon rekenen. Chedric en Stefano Seedorf zaten op de bank, maar vielen niet in. Door dit resultaat blijft Monza in de middenmoot hangen.


Borussia Mönchengladbach heeft zijn wedstrijd tegen Borussia Dortmund kansloos verloren met 3-0. Gladbach blijft echter wel op de twaalfde plaats staan. De Nederlanders Marcel Meeuwis, Tobias Levels en Roel Brouwers speelde de gehele wedstrijd mee. In de tweede Bundesliga liet Julian Jenner weer zien een aanwinst te zijn. Hij begon in de basis en maakte de enige treffer van het duel tussen zijn club Rot-Weiss Ahlen en Hansa Rostock en werd in de 85ste minuut naar de kant gehaald. Ondanks de winst staat Ahlen nog steeds op de zeventiende plaats.


Red Bull Salzburg heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen Wiener Neustadt, maar behield toch de koppositie. Robin Nelisse zat de volle negentig minuten op de bank, maar Barry Opdam begon in de basis en speelde de hele wedstrijd.

Geen Europa League voor Portsmouth

Een enorme domper voor Portsmouth. De Engelse ploeg bereikte gisteren de laatste vier in het toernooi om de FA Cup. Mocht de formatie de finale bereiken, dan ligt normaal gesproken deelname aan de Europa League in het verschiet. Helaas is dat voor Pompey niet het geval.

Portsmouth werd eind februari failliet verklaard, aangezien de club een schuld van meer dan 80 miljoen euro heeft. Hierdoor geeft de Europese voetbalbond (UEFA) ook geen licentie af voor de vervanger van de UEFA Cup.

De Graafschap ziet begroting met een miljoen stijgen bij promotie

De Graafschap ziet zijn begroting bij promotie naar de Eredivisie stijgen van tien tot elf miljoen euro. Dat maakte directeur Henk Bloemers dinsdag wereldkundig.

In Doetinchem is men niet verontrust over het mislopen van de titel in de Jupiler League. De preparaties zijn al in volle gang. "Een club als De Graafschap moet altijd verschillende scenario's bedenken, voor zowel de Ere- als de eerste divisie", legt Bloemers tegenover Omroep Gelderland uit.

"Ondanks de economische crisis zal ons budget stijgen bij promotie", continueert de bestuurder. "We zullen elke wedstrijd zo goed als uitverkocht zijn en ook krijgen we meer sponsor- en tv-gelden. In de eerste divisie verkopen we al 9500 kaarten, de binding in de regio is groot."

De Superboeren staan stijf bovenaan in de competitie, met tien punten voorsprong op naaste belager sc Cambuur, dat maandagavond nog met 3-0 werd verslagen. "We staan er goed voor, daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Maar we moeten nog zeven wedstrijden spelen."

De levenskansen in de Eredivisie zijn volgens Bloemers groot. "We denken dat onze concurrentiepositie ten opzichte van clubs als Willem II, Roda JC, VVV-Venlo, Sparta en ADO Den Haag iets beter wordt. Zij moeten terug in de begroting en wij zullen een klein sprongetje maken. Wat ook een voordeel is voor ons, is dat de spelerssalarissen omlaag gaan."

Beckham kijkt uit naar weerzien met oude bekenden op Old Trafford

David Beckham speelt woensdagavond op Old Trafford tegen zijn oude club Manchester United. Over de rug van zijn oude liefde moet hij met AC Milan de kwartfinale van de Champions League zien te bereiken.

De Engelsman verliet Manchester United in 2003. Achteraf gezien had hij de club nooit willen verlaten. Als het aan hem had gelegen dan had hij zijn hele loopbaan bij de ploeg van Sir Alex Ferguson gebleven.

"Ik wilde graag mijn hele loopbaan blijven, maar soms zijn sommige dingen niet voorbestemd", zegt Beckham in Match of the Day. "Ik ben bij drie hele grote clubs terechtgekomen (Real Madrid, LA Galaxy en AC Milan), maar had net zo graag zoals Ryan Giggs bij Manchester United gebleven. Het is heel wat om zo lang bij zo'n grote club te blijven."

In het San Siro werd het 3-2 voor United door doelpunten van Paul Scholes en Wayne Rooney (2). In Engeland heeft Milan dus een loodzware taak. "Het zal moeilijk worden om te winnen op Old Trafford. Maar ik hou van grote uitdagingen en voor mij is het een grote uitdaging om te laten zien aan mijn oude publiek wat ik nog kan."

Een terugkeer op Old Trafford betekent ook het weerzien met Sir Alex Ferguson. "Het zou mooi zijn om hem weer te zien. Hij heeft een hele belangrijke rol in mijn leven gespeeld. In mijn periode bij United was hij als een vader voor mij. Ik zal hem altijd dankbaar blijven."

Tiësto tijdens Koninginnedag op Museumplein

Dj Tiësto is op Koninginnedag weer in Nederland te vinden. De wereldberoemde plaatjesdraaier, die al lange tijd niet meer in Nederland op het podium heeft gestaan, verzorgt een optreden op het Museumplein. Dat maakte Tijs Verwest, alias Tiësto, gisteren bekend in Pauw & Witteman.

De 41-jarige dj draaide vorig jaar ook op het Museumplein. Tiësto sloot het feest van Radio 538 af, maar paste zijn set aan in verband met de aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn. Andere artiesten klommen niet op het podium, waardoor het feest eerder dan gepland afgelopen was.

Radio 538 heeft nog geen namen bekendgemaakt voor het Koninginnedagfeest van dit jaar. Een woordvoerder verwacht begin april de eerste namen bekend te kunnen maken. De radiozender is nog in onderhandeling met een aantal artiesten.

Tiësto is dit jaar drie keer te vinden in Nederland. Na zijn optreden op het Museumplein geeft de dj in juni een show in de Heineken Music Hall. In augustus is hij te vinden op Mysteryland.

Dj Tiësto op Koninginnedag op Museumplein

25 miljoen unieke spelers voor MW2

Dat Modern Warfare 2 mateloos populair was, wisten we allemaal. Maar dat er 25 miljoen unieke spelers zouden zijn?

Robert Bowling, de communityman van Infinity Ward, twitterde gisteren in een vrolijke bui:

'...annnd we JUST hit 25 MILLION unique players on Modern Warfare 2. Insanity! Also, got a lot of #MW2 DLC details coming this week! FINALLY!'

Het meest aantal spelers zijn volgens fourzerotwo op de Xbox 360 te vinden. De PS3 volgt op de voet, samen met miljoenen PC-gamers. In slechts vier maanden hebben ze dit enorme aantal weten te bereiken. Niet alleen zijn er zoveel spelers online (alleen de online spelers worden geteld. Daarbij mag gezegd worden dat ook spelers die één keer en nooit meer online zijn, meegeteld worden), maar er komt deze week ook nieuws over de nieuwe DLC van MW2 online. Er wordt al weken gespeculeerd over een multiplayer mappack, maar of het hierover gaat is nog onduidelijk.

 mw2

Lil Wayne gearriveerd in gevangenis

Lil Wayne is vandaag aangekomen in de gevangenis op Rikers Island in New York, zo meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite People. De rapper moet er een jaar lang brommen wegens verboden wapenbezit. Als de 27-jarige artiest zich goed gedraagt komt hij over acht maanden vrij.

Dwayne Carter, zoals de echte naam van Lil Wayne luidt, werd gisteren veroordeeld tot de celstraf. De straf ging per direct in, dus de rapper werd geboeid de rechtszaal uitgevoerd. Aanvankelijk ontkende Wayne schuld, maar in oktober gaf hij het bezit van een pistool in 2007 toe om een lagere straf te krijgen.

Rikers Island is een eilandje in de East River tussen de wijken Queens en de Bronx. De gelijknamige gevangenis herbergt zo'n dertienduizend gevangenen. De advocaat van Lil Wayne heeft om extra bescherming voor de rapper gevraagd om zijn veiligheid en gezondheid te waarborgen.

Lil Wayne niet rappen, maar brommen (foto: Novum)

 

'Nadal en Federer misten dopingcontroles'

De Internationale Tennisfederatie kon vorig jaar 47 van de 203 onaangekondigde controles geen doorgang laten vinden. Volgens de Gazet van Antwerpen hebben onder meer Roger Federer, Rafael Nadal, Juan Martin del Potro, Jelena Jankovic en Maria Sharapova misten een controle.

Bij één gemiste controle is er niets aan de hand voor de sporters, want het wereld antidopingbureau WADA onderneemt pas actie bij drie gemiste controles. Gebeurt dit binnen achttien maanden, dan volgt een schorsing voor één of twee jaar. "Wij worden pas op de hoogte gesteld als een atleet drie gemiste controles op zijn kerfstok heeft. Daarna is het aan ons om een procedure op te starten," zo meldt het WADA.

Het missen van de controles was niet alleen de schuld van de tennissers. Enkele keren kwamen zij te laat, maar in andere gevallen waren het juist de controleurs die te laat arriveerden.

Friese pornofilm 'De del van '63'

Een jonge Friese filmproducent is bezig met het maken van de, naar eigen zeggen, eerste Friestalige pornofilm: De del van '63. De titel is een verwijzing naar de Elfstedentochtfilm 'De hel van '63' van regisseur Steven de Jong.

"In mijn film komen ook schaatsende mensen voor en het verhaal speelt zich af in 1963", zegt de 21-jarige filmproducent Erik Zijlstra. Begin februari lanceerde Zijlstra de website fryskeporno.nl. Op de site staan de drie eerste films van Zijlstra. "Die waren nog niet Friestalig; deze film wordt dat wel." De nieuwe film wordt volgens de producent typisch Fries. "De dialogen zijn in het Fries en de film krijgt een echte boerenuitstraling. Een oude Friese kerel vertelt zittend voor de open haard het verhaal."

Zijlstra begon op zijn twaalfde met filmen en volgde een fotografie- en filmopleiding. "Nu doe ik de studie mediavormgeving." Zijn films worden in het ouderlijke huis in Franeker gemonteerd. "Mijn ouders vinden het op zich wel best."

Boerenporno

Nicolette Kluijver ontkent Playboyshoot

Nicolette Kluijver ontkent dat zij binnenkort naakt te bewonderen is in de Playboy. De 25-jarige BNN-presentatrice neemt haar telefoon niet op, maar geeft via haar voicemail door dat de geruchten niet waar zijn. BNN geeft aan dat het om een op onwaarheden gebaseerde roddel gaat.

Het gerucht dat Nicolette uit de kleren zou gaan voor het mannenblad doet al enige tijd de ronde. Showbizzkoning Albert Verlinde gooide vandaag in de ochtendshow van Ruud de Wild olie op het vuur. "Ik ben redelijk overtuigd, in het aprilnummer zal zij in het tijdschrift te zien zijn", vertelde hij.

Vorig jaar kondigde de RTL Boulevard-presentator aan dat Patricia Paay in het kerstnummer van Playboy zou verschijnen. Die geruchten werden hardnekkig ontkend door La Paay. Uiteindelijk bleek toch dat Verlinde juist was ingelicht: Patricia was met de billen bloot gegaan. Dat leidde tot enige ophef, omdat ze met haar 60 jaar het oudste model is dat ooit uit de kleren ging voor het mannenblad.

Nicolette Kluijver ontkent Playboyshoot (foto: Novum)

Jongsma niet naar WKE, maar naar Emmen

Anton Jongsma maakt het seizoen af bij FC Emmen. Zijn overstap naar de zondagamateurs van WKE is daarmee van de baan. De aanvallende middenvelder verkoos de landskampioen van de amateurs eerder boven een aanbieding van zijn oude club FC Zwolle, maar geeft nu toch de voorkeur aan Emmen.

De Antilliaans international zat zonder club, nadat zijn contract bij RKC Waalwijk werd ontbonden. De 27-jarige middenvelder met de karakteristieke staart had na de ontbinding van zijn contract niet te klagen over belangstelling. Zijn oude club FC Zwolle meldde zich, net als zaterdaghoofdklasser Harkemase Boys. WKE won de race om Jongsma, maar zal nu dus toch geen gebruik kunnen maken van zijn diensten. De club heeft Jongsma niets in de weg gelegd bij zijn keuze voor FC Emmen, waar hij als amateur zal blijven tot de zomer.

Kop van dode Schotse hooglander gestolen

Bij het Natuurpark Roode Beek in Schinveld heeft iemand een dode Schotse hooglander onthoofd. Het beest was al eerder gestorven aan een natuurlijke dood. Het destructiebedrijf moest het dier nog ophalen. Iemand heeft afgelopen weekend de kop van het beest afgesneden en deze meegenomen.

De beheerder van het gebied denkt dat iemand de kop als trofee op gaat hangen. Hij zegt dat er in Nederland wel vaker dode hooglanders onthoofd worden, waarschijnlijk omdat de beesten mooie grote hoorns hebben. Het is de eerste keer dat zoiets in Schinveld gebeurt.

EK-kwalificatieduels Oranje in drie steden

Het Nederlands elftal werkt zijn thuiswedstrijden in het kader van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2012 af in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Dat maakte de voetbalbond KNVB vandaag bekend.

De Amsterdam ArenA en het Rotterdamse stadion De Kuip zijn beide twee keer het onderkomen van Oranje. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk ontvangt San Marino in het Philips-stadion van Eindhoven.

Oranje opent de kwalificatiereeks op vrijdag 3 september in en tegen San Marino. Vier dagen later staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, in De Kuip tegen Finland. Het stadion van Feyenoord is op vrijdag 7 oktober 2011 ook decor van de laatste EK-kwalificatiewedstrijd, tegen Moldavië. In de ArenA speelt Oranje tegen Zweden (dinsdag 12 oktober 2010) en Hongarije (dinsdag 29 maart 2011). San Marino reist af naar Eindhoven, waar op vrijdag 2 september 2011 de wedstrijd tegen Oranje op het programma staat.

De aanvangstijdstippen van de interlands worden later bekend gemaakt. Mocht Oranje play-offs moeten spelen, dan wordt de thuiswedstrijd op 11 of 15 november 2011 afgewerkt in Amsterdam.

Brits handelstekort dramatisch hoog

Het handelstekort in het Verenigd Koninkrijk is in januari fors hoger uitgepakt dan verwacht, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Office for National Statistics. De Britten importeerden voor 8 miljard pond meer dan er geëxporteerd werd. Dit was fors hoger dan de verwachte 6,9 miljard pond, en het hoogst in 14 maanden tijd.

Op jaarbasis gaat het om ongeveer 6,5 procent van de totale Britse economie. Het nieuws stelt vooral teleur omdat het pond flink onder druk staat. De munteenheid is sinds begin 2007 bijna 25 procent minder waard versus andere belangrijke valuta. Dit zou normaliter de export moeten stimuleren.

De Conservatieven in de Britse oppositie noemen de nieuwe cijfers over de handelsbalans 'teleurstellend', terwijl de Liberale Democraten het enorme handelstekort 'extreem alarmerend' noemen. Zij beamen beide dat dit het resultaat is van gefaalde overheidsbemoeienis met de economie.

Conservatief parlementslid Ken Clarke: "We moeten een nieuw economisch model bouwen dat gebaseerd is op sparen, investeren en export in plaats van het met schulden overladen economisch systeem van het afgelopen decennium."


Brits handelstekort november 1999-januari 2010 in miljarden ponden

Vrouw overlijdt tijdens ramen lappen

Een 46-jarige vrouw is vanmiddag overleden tijdens het ramen lappen. De vrouw uit Medemblik viel van de derde etage van een appartementencomplex af doordat een glazen balustrade het begaf. Ze leunde over de balustrade heen.

De vrouw was bij de woning van haar ouders aan het schoonmaken. Ze maakte een harde smak op de bestrating. Helaas kwam alle hulp te laat, de vrouw is ter plaatse overleden.

 

Kamer eist uitleg van eigen voorzitter

Voorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) van de Tweede Kamer moet uitleg geven over haar pleidooi voor een minderheidskabinet na de volgende verkiezingen. Een groot deel van de Tweede Kamer vindt dat ze haar boekje te buiten is gegaan.

Verbeet ging vandaag in de Volkskrant in op de situatie die na de verkiezingen mogelijk ontstaat, als er geen coalitie met een Kamermeerderheid kan worden gevormd. Dan is een minderheidskabinet met een aantal onafhankelijke vakministers een goede optie, zei Verbeet.

Volgens CDA-Kamerlid Jan Schinkelshoek had Verbeet dat niet publiekelijk mogen zeggen, omdat zij als Kamervoorzitter boven de partijen hoort te staan. Bovendien moet zij na de verkiezingen de koningin adviseren over de kabinetsformatie.

Ook VVD, PVV en de ChristenUnie stoorden zich aan de uitlatingen van Verbeet. Zij moet nu schriftelijk tekst en uitleg geven.

Spoeddebat over glossy Gerda Verburg

De 'Gerda' is vrijwel de hele Tweede Kamer in het verkeerde keelgat geschoten. Demissionair minister van Landbouw Gerda Verburg (CDA) moet in een spoeddebat tekst en uitleg komen geven in de Tweede Kamer over haar glossy, die deze week bij de één miljoen lezers van de Libelle, Margriet en Flair op de mat valt.

De verkiezingscampagne bij het CDA is kennelijk begonnen, zei Marianne Thieme (PvdD) die het spoeddebat vanmiddag aanvroeg. "Het is een campagne die wordt gefinancierd door de belastingbetaler." Thieme eiste dat de glossy uit de schappen wordt gehaald en dat de kosten worden verhaald op het CDA.

Thieme kreeg brede steun voor haar verzoek. De minister moet uitleggen waarom zij een 'graai uit de belastingkas' doet, zei Krista van Velzen (SP). Een 'gotspe', noemde Ineke van Gent (GroenLinks) het. Die miljoen euro die de uitgave heeft gekost, kan beter worden besteed aan het departement, stelde zij. "Dat wordt betalen voor het CDA." Ook Verburgs eigen CDA steunde het verzoek, evenals de VVD, D66 en de PVV. "Het is een schande wat er nu gebeurt."

De Gerda markeert het 75-jarig jubileum van het ministerie van LNV, stelt het departement. In die tijd is het departement uitgegroeid tot een ministerie dat zich bezighoudt met dingen die 'alle Nederlanders' aangaan. "Deze Gerda is dan ook een ode aan het groen in ons land. En daar mogen wij best eens wat voor over hebben. Daarom hees ik mij een tijdje geleden op een regenachtige zaterdagochtend met genoegen in stijlvolle kleding en liet ik mij voor één keer stevig onder handen nemen door een visagist", aldus Verburg in het blad.

De bewindsvrouw neemt de lezer in het blad mee langs "boeren waar we trots op kunnen zijn, langs de mooiste natuurgebieden, langs de kracht van goed en gezond eten, langs de plekken waar kinderen vies mogen worden, langs onze rijke Noordzee en zelfs langs mijn eigen achtertuin".

Ritzege Bonnet, Boom behoudt leiderstrui

De tweede etappe in Parijs - Nice is gewonnen door William Bonnet. De Fransman van het team van Bouygues Telecom was na 201 kilometer koersen, van Contres naar Limoges, de rapste in de massasprint. Lars Boom behield de leiderstrui.

Bij de vlucht van de dag waren twee Nederlanders betrokken. Koen de Kort en Jens Mouris reden samen met de Fransen Mauro Finetto en Laurent Mangel vrijwel de gehele etappe vooruit. Het viertal kreeg een maximale voorsprong van ruim vier minuten. Achttien kilometer voor de finish eindigde de vlucht toen Mangel als laatste van de vier door het peloton werd teruggepakt.

In de straten van Limoges vond nog een valpartij plaats maar die had geen consequenties voor het algemeen klassement omdat het op minder dan drie kilometer voor de meet gebeurde.

Vrouw aangehouden na steekpartij Oss

Een 43-jarige vrouw uit Oss is gistermiddag in een ziekenhuis aangehouden in verband met een steekpartij in haar woonplaats. Bij die steekpartij is naast de vrouw ook een 51-jarige man gewond geraakt.

De politie kreeg gisteren even na half drie een melding van de steekpartij. Ter plekke troffen ze de gewonde man aan. Omdat deze niet kon vertellen wat er gebeurd was, werd hij voor de zekerheid aangehouden. Pas toen omstanders de agenten op de steekwond in zijn buik wezen, werd de man naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw zou toen al met lichte verwondingen naar het ziekenhuis toe gegaan zijn.

Na behandeling kon de man weer naar huis, maar later op de avond bleken zijn interne verwondingen ernstiger dan gedacht en werd hij alsnog in het ziekenhuis opgenomen. Buurtonderzoek door de politie leverde vooralsnog geen bruikbare informatie op.

Jongen maakt stroomstootwapen van camera

Een handige jongen uit Hoogezand heeft laatst een stroomstootwapen gemaakt van een wegwerpcamera. Het wapen is ingenomen door de politie nadat hij het apparaatje aan een klasgenoot had laten zien. De leraar zag het toestel ook en schakelde de politie in.

Met het apparaat kon een schok worden gegeven die gelijk staat aan een schok van schrikdraad. Hiervoor hoefde de jongen alleen maar op de flitsknop te drukken. Het wapen is in beslag genomen omdat het onder wet wapens en munitie zou vallen.

Het is niet de eerste keer dat de politie iemand oppakt met een zelfgebouwd stroomstootwapen. In Rotterdam is al eerder een omgebouwde telefoon in beslag genomen.

Een foto van het 'wapen' is hier te bekijken.

Petacchi ondanks blessures wel deelnemer Tirreno-Adriatico

Ondanks dat Alessandro Petacchi gisteren ten val kwam tijdens een trainingsrit zal hij wel deel gaan nemen aan de Tirreno-Adriatico, welke woensdag van start gaat. "Ik heb nog altijd pijn, maar ik wil zo graag koersen," aldus de Italiaanse sprinter.

Na Petacchi's valpartij van gisteren moest hij in het ziekenhuis zijn kin laten hechten en liet hij zich ook behandelen aan zijn scheenbeen en enkel. Vandaag zat hij ondanks de pijn weer op de fiets. "Ik heb nog altijd pijn aan mijn enkel. Het zal niet snel verbeteren, maar ik wil zo graag koersen. De Tirreno is bovendien essentieel voor een goeie Sanremo. Ik moet dus mijn kilometers malen in de Tirreno. We zullen de situatie dag per dag evalueren," zegt de sprinter.

Zweedse cartoonist met dood bedreigd

De Ierse politie heeft zeven mensen opgepakt, die een Zweedse cartoonist wilden vermoorden. Dat meldde de Ierse omroep RTE vandaag.

Het doelwit, Lars Vilks, had in 2007 drie tekeningen gemaakt waarop de islamitische profeet Mohammed werd afgebeeld met het lichaam van een hond. De verdachten zouden 20 tot 50 jaar oud zijn en oorspronkelijk uit Jemen en Marokko komen. Volgens RTE verbleven ze als vluchtelingen in Ierland.

Ze werden opgepakt in de steden Waterford en Cork, aan de zuidkust van Ierland. Vilks (63) had de tekeningen gemaakt voor een Zweedse tentoonstelling in 2007. Hij wilde naar eigen zeggen de grenzen van de politieke correctheid opzoeken. In de islamitische wereld werd woedend gereageerd op de spotprenten.

Zweedse vlaggen werden verbrand en een regionale tak van al-Qaeda zette een bedrag op het hoofd van Vilks.

Blessure Brown valt mee

De blessure van Wes Brown die hij afgelopen weekend opliep lijkt mee te vallen. Vandaag meldde de BBC dat de verdediger tussen de vier en zes weken aan de kant staat.

Eerst dacht Brown dat hij drie maanden uit de roulatie zou zijn en zo het WK in Zuid-Afrika zou missen. Na een verder onderzoek is het duidelijk geworden dat zijn deelname aan het WK niet in gevaar komt. Engeland speelt zijn eerste wedstrijd op 12 juni tegen de Verenigde Staten.

Trainer Alex Ferguson hoopt in de competitie of de Champions League ook nog een beroep te kunnen doen op Brown. "We hopen hem nog voor het einde van de competitie terug te hebben," aldus Ferguson.

'Aarde warmt op door schonere lucht'

De opwarming van de aarde gaat sneller nu er minder luchtvervuiling is. Dat komt omdat meer straling het aardoppervlak bereikt, nu er minder aerosols in de atmosfeer zijn om de straling te dimmen. Dit zegt hoogleraar econometrie Bertrand Melenberg die verbonden is aan de Universiteit van Tilburg. Op basis van een statistisch-economisch model analyseerde hij gegevens van weerstations. Hij deed dit samen met zijn collega's Jan Magnus en Chris Muris.

Het gaat om gegevens over zonnestraling van circa 1400 weerstations verspreid over de hele wereld in de periode 1959 tot 2002. Sinds 1985 worden deze bijgehouden in Zürich, Zwitserland. "Als er geen luchtverontreiniging was geweest, was de temperatuur op aarde nu al zeker met een graad extra gestegen," zo zegt Melenberg.

Aerosols
Aerosols zijn kleine deeltjes in luchtverontreiniging, die zonnestraling dempen, zorgen voor verkoeling op aarde en het broeikaseffect verminderen. Door het afnemen van de luchtverontreiniging nemen ook het aantal aerosols af, waardoor de aarde minder afkoelt en sneller opwarmt doordat meer straling de aarde bereikt. Zonder extra inspanningen zou deze eeuw de temperatuur met wel meer dan 4 graden kunnen stijgen, in plaats van de maximaal beoogde 2 graden, zo denken de Tilburgse wetenschappers.

Maatregelen
Extreme droogte en hitte, extreme neerslag en zeespiegelstijging, een grotere opwarming van de aarde kan desastreus uitpakken voor mens en milieu. Melenberg zegt hierover: "Onze berekeningen laten voor het eerst zien wat het effect is van minder aerosols in de atmosfeer. Dat de luchtverontreiniging is afgenomen is natuurlijk goed, maar er moet daardoor wel veel meer worden gedaan om de CO2-uitstoot terug te dringen. Er moet zeker 50 miljoen ton per jaar extra worden bespaard om het effect van minder luchtvervuiling te compenseren."

Er wordt wel gekeken naar manieren om de straling te filteren. Een van de mogelijkheden zou zijn om kunstmatige aerosols in de atmosfeer te brengen. Melenberg: "Met ons statistisch model is het mogelijk om heel snel een uitspraak te doen over hoeveel de aarde op een bepaalde plek warmer aan het worden is, zodat gerichte aanpak mogelijk is. Zeker als we over de meest recente data uit Zürich kunnen beschikken, is dat een enorme vooruitgang. Maar die gegevens zijn nu nog niet beschikbaar." Melenberg en zijn collega's gaan door met dit onderzoek.

M. de Vries: "De scheidsrechter heeft zich laten beïnvloeden"

SC Cambuur verloor maandagavond met 3-0 op bezoek bij De Graafschap. Tijdens de wedstrijd ergerde Cambuur-trainer zich aan de technische staf van de opponent. Cambuur-spits Mark de Vries vindt ook dat Darije Kalezic en co te ver gingen langs de lijn.

Kalizic zou volgens Menzo de scheidsrechter proberen te beïnvloeden. De trainer van De Graafschap zou Cambuur-spelers kaarten geprobeerd hebben aan te smeren. Volgens De Vries is dat ook gelukt. "Het is duidelijk dat de scheidsrechter (Richard Liesveld, red.) zich heeft laten beïnvloeden", zegt hij in Voetbal International. "Maar laat ik voorop stellen dat we daardoor niet de wedstrijd hebben verloren."

Door de overwinning lijkt De Graafschap vrijwel zeker van het kampioenschap. De Vries houdt echter vertrouwen. "We hebben wel een tikkie gehad, maar het klassenverschil is niet zo groot als de punten doen vermoeden."

"We blijven gewoon scherp en dan is het hopen dat De Graafschap nog punten laat liggen. We staan nog op de tweede plaats en gaan ons zeker nog niet sparen. Het is voor ons zaak om de druk op De Graafschap hoog te houden en in ieder geval deelname aan de play-offs veilig te stellen."

Rooney fit voor confrontatie met AC Milan

Wayne Rooney is op tijd fit voor de tweede confrontatie morgen tussen Manchester United en AC Milan in de achtste finale van de Champions League. Dat maakte manager Alex Ferguson van United vandaag bekend.

Rooney ontbrak afgelopen zaterdag vanwege een knieblessure in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers (1-0). De Engelse aanvaller had twee weken geleden een groot aandeel in de overwinning van Manchester United in Milaan (3-2). Rooney maakte twee van de drie doelpunten voor zijn club.

"Rooney is fit, zo kan ik gelukkig melden", aldus Ferguson, die op Old Trafford niet kan beschikken over de geschorste middenvelder Michael Carrick. Doelman Edwin van der Sar behoort wel tot de selectie van de Mancunians. AC Milan, met Clarence Seedorf na een heupblessure terug in de selectie, staat in Engeland voor een loodzware opgave. Slechts één keer eerder bereikte een ploeg die in de knock-outfase de eerste wedstrijd voor eigen publiek verloor, toch de volgende ronde. Ajax presteerde dat in de halve finale van het seizoen 1996-1997 tegen Panathinaikos.

Messi benoemd tot ambassadeur van Unicef

Lionel Messi is vanaf aanstaande donderdag ambassadeur van Unicef. Dat maakte FC Barcelona vandaag bekend op de clubwebsite.

Sinds 2006 staat het logo van Unicef kosteloos op het shirt van Barcelona. Daarvoor had Barcelona nog nooit met reclametekst op het shirt gespeeld Na de Catalaanse club heeft Unicef nu ook de beste speler ter wereld aan zich weten te binden. Hiermee volgt Messi andere topssporters zoals David Beckham, Roger Federer en Johann Olav Koss.

De organisatie die zich inzet voor kinderen heeft nog meer wereldberoemde ambassadeurs. Zo zetten Roger Moore, Shakira, Jackie Chan, Ricky Martin en Orlando Bloom zich ook in voor Unicef.

Werkzaamheden Silverstone bijna afgerond

De verbouwing van het circuit van Silverstone nadert haar voltooiing. Eind deze maand moet het nieuwe Arena-gedeelte opgeleverd worden, waardoor het circuit ruim op tijd is voor de races in de MotoGP, World Superbikes en de Formule 1. Al deze klasses gaan gebruik maken van de nieuwe lay-out van het circuit. Ook de toeschouwers krijgen betere faciliteiten tot hun beschikking.

"Het werk aan het circuit en aan de toeschouwersplaatsen ligt op schema. Het team werkt voluit om het circuit ondanks slechte weersomstandigheden op tijd gereed te hebben," zegt directeur van Silverstone Richard Phillips. "De werkzaamheden bij Brooklands en Woodgate zijn nu af, inclusief de nieuwe uitloop voor de snelle pitsingang."

"Het nieuwe deel van het circuit vanaf Abbey naar het Arena-complex en het National Straight schiet ook al mooi op. Er is nog veel werk te verrichten op Silverstone, zoals verhoogde hellingen en gebieden voor de toeschouwers. Dit zal in maart doorgaan. Nabij Stowe worden nieuwe hospitality-units gebouwd." Hier komt volgend jaar een nieuw pitcomplex tussen Club en Abbey bij.

Inkomenseis voor importbruiden afgeschaft

De inkomensnorm voor importbruiden wordt afgeschaft. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) maakte dit vandaag bekend. Het Europese Hof van Justitie bepaalde vorige week dat de regels die Nederland nu hanteert te hard zijn. Ballin legt zich bij deze beslissing neer.

Momenteel moeten mensen minstens 120 procent van het minimuminkomen verdienen voordat ze een partner ons koude kikkerlandje binnen mogen halen. Het Europese Hof vond deze regel te hard.

PvdA en SP zijn blij met de uitspraak. Beide partijen zien liever een eis van 100 procent van het minimuminkomen. Volgens de PvdA moeten de eisen die nu gesteld worden aan de kennis van de Nederlandse taal worden aangescherpt.

De VVD daarentegen is helemaal niet blij met de uitspraak. "We hebben wetten gemaakt om de immigratie van kansarmen te beperken en daar schiet het hof een gat in," zo zei VVD-Kamerlid Paul de Krom. Volgens hem moeten de Nederlandse regels niet worden gewijzigd, maar juist de Europese. Een harde norm zou volgens hem gewoon mogelijk moeten zijn.

Ontruimingen in Breda na bommelding

In Breda zijn vanmiddag diverse gebouwen ontruimd na een valse bommelding. De gemeente had een bericht ontvangen dat tussen 13.00 en 13.30 uur een bom in het stadhuis af zou gaan.

Omdat onduidelijk was of het ging om het stadhuis op de Grote Markt of het stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan werden werknemers uit beide gebouwen geëvacueerd. Ook het UWV, dat in een aangebouwde vleugel van het stadskantoor is gehuisvest, werd ontruimd. De panden werden om 14.00 uur weer vrijgegeven.

Gezien de korte tijd tussen het tijdstip van de bommelding en de aangekondigde ontploffing is besloten het gebouw niet eerst te doorzoeken, maar direct tot ontruiming over te gaan. Dit verliep rustig en gedisciplineerd, meldt de gemeente.

[WK Hockey] Nederland ondanks verlies wel door

De Nederlandse hockeyheren hebben bij het WK hockey in New Delhi maar net de halve finale bereikt.  Nederland verloor met 1-2 van Zuid-Korea en dat was net genoeg om door te stromen naar de halve eindstrijd waar de Australische mannen nu de tegenstander zijn.

Nederland begon nog wel goed aan de wedstrijd en het stond na een minuut al op voorsprong via Brouwer. Beide ploegen waren in het vervolg van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. De eindpass was aan beide kanten echter onzorgvuldig waardoor gevaar uitbleef. 

De Koreanen kwamen vlak voor rust toch op gelijke hoogte toen Nam uit een strafcorner de bal hard achter doelman Vogels sloeg. In de tweede helft was Korea de betere ploeg. Nadat Yoon, Seo en Hong kansen hadden gemist kwamen de Aziaten via een schot van Yoon toch nog op een 1-2 voorsprong. In her vervolg kregen de Koreanen nog wel een aantal kansen maar de stand bleef 1-2.

Eeuwenoude schepen ontdekt in Oostzee

Het gasbedrijf dat onder de zeespiegel een gaspijpleiding aanlegt tussen Duitsland en Rusland heeft op de bodem van de Oostzee tientallen eeuwenoude schepen gevonden. Dat heeft de Zweedse erfgoedraad vandaag bekendgemaakt.

De raad zei dat de meeste schepen stammen uit de achttiende en negentiende eeuw. Eén wrak zou bijna achthonderd jaar oud zijn. Van drie schepen, die op een diepte van honderddertig meter ondersteboven op de zeebodem liggen, zou de romp nog intact zijn.

Of de wrakken geborgen zullen worden is onbekend, maar wel liet de raad weten te hopen dat duikers de schepen gaan onderzoeken. Mogelijk hebben de wrakken grote historische waarde. "De inhoud kan ons veel vertellen over het dagelijks leven in die tijd", aldus Peter Norman van de erfgoedraad.

In de Oostzee liggen vele duizenden schepen, stammend uit middeleeuwse tijden tot de wereldoorlogen van de twintigste eeuw. Veel wrakken verkeren in een goede staat, omdat in de Oostzee geen wormen leven die houten scheepswanden aantasten.

Het consortium Nord Stream, dat een twaalfhonderd kilometer lange pijpleiding aanlegt, ontdekte de wrakken tijdens een analyse van de zeebodem ten oosten van het Zweedse eiland Gotland.

Zelfstandigen krijgen zetel in SER

Zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp) krijgen een zetel in de Sociaal Economische Raad (SER). Voorzitter van het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) Esther Raats-Coster gaat de belangen van de zzp'ers de komende twee jaar behartigen.

De SER adviseert kabinet en parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. In de raad zitten onafhankelijke kroonleden, werkgevers en werknemers.

Raats-Coster neemt een plaatsvervangende zetel in die ter beschikking wordt gesteld door ondernemersorganisatie VNO-NCW en MKB Nederland. Voor een vaste zetel is een wetswijziging nodig. De PZO-voorzitter spreekt van een 'historische ontwikkeling'. Veel wet- en regelgeving is nu specifiek op werknemers en werkgevers gericht, terwijl het belang daarvan voor zzp'ers volgens Raats-Coster hand over hand toeneemt.

Nederland telt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zo'n 650 duizend zzp'ers.

Pienaar krijgt rijverbod van een jaar

Steven Pienaar heeft een rijverbod van een jaar gekregen. De voormalig Ajacied werd aangehouden en de alcoholwaarde in zijn bloed overschreed de limiet twee maal. 

Het voorval gebeurde in de nacht van 21 februari. Eerder die dag had de 27-jarige Zuid-Afrikaan met zijn team Everton met 3-1 gewonnen van Manchester United. 

Naast de rijontzegging moet Pienaar ook 1000 pond boete betalen voor de overtreding en een boete van 100 euro voor het negeren van een verkeersbord. Overigens kan de middenvelder een cursus volgen. Dit zou zijn straf kunnen verminderen tot een ontzegging van drie maanden.

Nadal verdedigt titel in Indian Wells

Rafael Nadal zal komende week zijn titel bij het ATP-toernooi in Indian Wells verdedigen. De nummer drie van wereld is hersteld van zijn knieblessure die hij opliep tijdens de Australian Open.

Bij de Australian Open moest de Spanjaard zijn kwartfinalepartij tegen Andy Murray voortijdig staken. "Nu ben ik weer helemaal fit. Ik heb 1.000 punten te verdedigen. Er staat veel op het spel, maar ik ben in vorm. Ik heb de voorbije weken intensief getraind. Mijn eerste doel is een goeie Amerikaanse tournee. Daarna wil ik ook op gravel uitblinken," aldus Nadal.

Ontwikkeling Eriksen kost Ajax veel geld

De razendsnelle ontwikkeling van Christian Eriksen heeft voor Ajax ook een keerzijde. De Amsterdammers moeten namelijk 500.000 euro aan bonussen uitkeren aan de oude club van de Deen Odense BK. Reden hiervoor is dat Ajax het talent voor een klein bedrag overgenomen heeft, maar daarbij akkoord is gegaan met voorwaarden die de club nu veel geld kosten.

Zo leverde het debuut van Eriksen Odense geld op, evenals het spelen van minimaal vijftien duels in de hoofdmacht. Mocht Eriksen zijn contract ook nog verlengen bij Ajax, dan bedraagt de totale bonus bijna een half miljoen euro. "Ik hield me er niet mee bezig, maar als ik Odense zo kan helpen, doe ik het graag. Het is een prima club," zei Eriksen tegen Jyllands-Posten.

Aanklacht deeltjesversneller verworpen

Een Duitse vrouw heeft tevergeefs een rechtszaak aangespannen tegen de CERN, de Europese organisatie die met de deeltjesversneller LHC onder de Frans-Zwitserse grens experimenten verricht om meer inzicht te krijgen in het allervroegste begin van het universum. De vrouw vreest dat de experimenten ertoe zullen leiden dat de wereld in het niets verdwijnt.

Het Duitse hooggerechtshof zei vandaag dat de vrouw op geen enkele wijze een verband heeft kunnen aantonen tussen de experimenten van de CERN en de apocalyps. Daarnaast is er 'overweldigende wetenschappelijke consensus' dat de experimenten geen gevaar opleveren, zei het hof.

Bridgestone: "Sauber heeft bandenvoordeel"

Het Formule 1-team van Sauber mag hopen op een goed resultaat in de Grands Prix. Bandenfabrikant Bridgestone heeft bekendgemaakt dat de C29 goed met de banden omgaat. Hierdoor gaan de banden minder snel achteruit en kan het team in de langere runs gemiddeld sneller rijden.

Dit jaar biedt het beter omgaan met de banden een F1-team vele voordelen. Zo kunnen er in de kwalificaties zachtere banden worden gebruikt, omdat de coureurs met het rubber moeten starten waarmee hun snelste tijd in Q3 hebben gereden. Daarnaast is in de race consistentie een belangrijk punt. De top vier-teams zullen elkaar niet veel ontlopen, maar Sauber is hierin afwijkend.

"We hebben de data van vele teams vergeleken en kijkend naar de vier snelste teams is hun bandenslijtage vrijwel gelijk. Zodra ze het startgewicht van 150 kilogram hebben, dan is er zowel bij de harde als de zachte band weinig verschil, dus we zullen een vrijwel gelijk tempo kunnen verwachten. Sauber is echter veel consistenter." zei de directeur bandenontwikkeling van Bridgestone Hirohide Hamashima.

Bahrein zal niet zwaar worden voor de banden, maar Sauber kan wel interessante strategiën tentoon gaan spreiden. Zo kan het Zwitsere team meer risico gaan nemen. "Met een makkelijke auto kun je dat doen. In Barcelona zal het interessant worden, omdat het circuit zwaar is en de zachte band maar één ronde meegaat voordat deze in de race hard achteruit gaat."

Battlefield Bad Company 2 wellicht naar de Mac?

Het is een drukke tijd voor de Mac-gamer, binnenkort lanceert Valve Steam op de Mac inclusief meerdere games en Left 4 Dead 1 en 2 cross-platform kan worden gespeeld denkt DICE nu ook over de mogelijkheden om Battlefield Bad Company 2 op de Mac te brengen via Steam.

Deze populaire shooter zal dan niet de eerste Battlefield-game zijn die op de Mac uitkomt, Battlefield 2142 ging hem voor, maar het zal wel de eerste zijn die gebruikt maakt van het Steam-netwerk. Karl Magnus Troedsson, een medewerker van DICE, vertelde in een recente tweet dat DICE het idee van Steam op de Mac erg leuk vond. Ook zei hij het volgende: "We're currently investigating the possibility of making BFBC2 available on Mac.", waardoor het er zeker op lijkt dat deze game naar de Mac komt.

Battlefield

Fortis Bank verdwijnt uit straatbeeld

Het logo van Fortis Bank Nederland verdwijnt binnenkort uit het straatbeeld. Dit gebeurt omdat ABN Amro en Fortis vanaf begin april hun kantoren gaan samenvoegen, vooruitlopend op de juridische fusie aan het begin van de tweede helft van dit jaar. Dat meldt ABN Amro vandaag.

De fusie, die nog moet worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en de Europese Commissie, wordt daarmee voor het eerst merkbaar voor particuliere klanten en zichtbaar in het straatbeeld. De honderdvijftig vestigingen van Fortis Bank Nederland worden samengevoegd met een vestiging van ABN Amro, waarvan er in totaal ruim vijfhonderd overblijven. In het merendeel van de gevallen wordt het Fortis-kantoor gesloten.

Totdat de juridische fusie een feit is, kunnen klanten in de honderdvijftig samengevoegde filialen kiezen uit een ABN Amro-balie en een tijdelijke speciale Fortis-balie. Daarna worden de Fortis-klanten overgeheveld naar ABN Amro. Voor het einde van het jaar moet de fusie een feit zijn.

De gefuseerde bank gaat 5,5 miljoen particuliere klanten tellen, verdeeld over vijfhonderd vestigingen. Het aantal medewerkers wordt tijdens de reorganisatie gereduceerd tot 7500 in 2013. Beoogd directeur van de gefuseerde retailbank ABN Amro Particulieren is Paulus de Wilt.

ABN Amro en Fortis Nederland fuseren onder toeziend oog van de Nederlandse staat, die de twee banken op het dieptepunt van de kredietcrisis in 2008 overnam uit de bijna-failliete boedel van de toenmalige eigenaar Fortis.

Flat ontruimd vanwege grote brand

Een flatgebouw in het Limburgse Brunssum is vanmiddag ontruimd nadat er op de tweede verdieping een grote brand was uitgebroken. De bewoners worden elders opgevangen. Vooralsnog heeft de brandweer geen meldingen gekregen over gewonden.

De brand brak rond 13.45 uur uit in een berging in de flat aan de Europalaan. Het gaat volgens een woordvoerder van de brandweer om een uitslaande brand. Hoeveel mensen er zijn geëvacueerd, is onduidelijk.

Dode bij schietpartij universiteit VS

Bij een schietpartij op de campus van de Ohio State University is vandaag één persoon om het leven gekomen. Twee mensen raakten gewond, van wie één ernstig. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De drie mannen werden vanochtend neergeschoten in een onderhoudsgebouw, vlakbij de energiecentrale van de campus. Nadat zwaarbewapende politieagenten het terrein rond de energiecentrale hadden uitgekamd werd een verdachte aangehouden. Over een eventueel motief is niets bekend. Volgens de universiteit waren er bij de schietpartij geen studenten betrokken.

Blom fluit Ajax-PSV

De topper tussen Ajax en PSV staat zondag onder leiding van Kevin Blom. De 36-jarige arbiter wordt in de Arena geassisteerd door Patrick Langkamp en Nicky Siebert. De ontmoeting tussen de nummers drie en twee van de Eredivisie begint zondagmiddag om 16.30 uur.

Blom floot eerder dit seizoen in de Arena ook al de klassieker tussen Ajax en Feyenoord (5-1). De laatste keer dat hij de leiding had over een wedstrijd van PSV was op 27 januari, toen de Eindhovenaren in eigen huis de bekerwedstrijd tegen Feyenoord met 3-0 verloren.

Koploper FC Twente komt op vrijdag al in actie tegen ADO Den Haag. Jack van Hulten is voor dat duel aangesteld als scheidsrechter.

Selectie Heracles Almelo krijgt bokstraining

Heracles Almelo heeft een aparte krachttraining achter de rug. In plaats van de gewichten, kregen de spelers van de club uit de Eredivisie bokshandschoenen in de handen gedrukt.

"We gaan de krachttraining vandaag op een andere manier doen," waren de woorden van Heracles-trainer Gertjan Verbeek tegenover zijn spelersgroep. "Deze training hebben we uitbesteed aan Harry en Sharita van de Wassenaarse Boksschool."

Mark Looms mocht het opnemen tegen de trainer. "Ik had nu de kans om het eens tegen de trainer op te nemen", vertelt Looms op de clubwebsite. "Hij heeft het aardig onder de knie dus ik had weinig kans."

De instructrice was tevreden over de voetballende boksers. "Ik vind het allemaal talenten. Ik was verbaasd over het niveau, dat viel erg mee. Je kunt zien dat het echte sportmensen zijn die het snel oppakken."

Punten Ronde 2 Voetbalmanager en mededeling

De FOK! Voetbalmanager is alweer twee rondes onderweg, hoogste tijd voor een tussenstand in het klassement! En we hebben een mededeling wat betreft de toegekende punten.

Om met de mededeling te beginnen: door een misverstand waren nog niet alle resultaten ingevoerd op het moment dat de teams weer losgingen. Die punten zijn alsnog ingevoerd gisteravond en afgelopen nacht heeft het herstelscript alle punten - en daarmee ook de budgetten - weer bijgewerkt. Dus iedereen heeft nu het juiste aantal punten en geld om zijn/haar team te verbeteren. Sorry voor het ongemak.

Wat betreft het klassement van Ronde 2: team jenger haalde 89 punten in de tweede ronde, wat hem de eer van de rondewinst geeft. Iets daarachter zijn het de teams MSNMGH on tour 2010 en FC Assenaar die netjes 86 punten wisten te scoren. Een gedeelde vierde plaats is er voor FC. to Inspire., Drizzt United en hassebassie boys met 84 punten. De gehele top tien staat in de tabel hieronder.

In het algemeen klassement heeft MSNMGH on tour 2010 met 184 punten het stokje overgenomen van team Rode duivels, die één puntje minder heeft. Team jenger deelt momenteel de derde plaats met Pinquin die beide 172 punten gescoord hebben. De top vijf wordt afgesloten door team FC Assenaar, met 168 punten. En ook van het algemeen klassement vind je de top tien in de tabel onderaan dit bericht.

Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

Let op! De volgende ronde begint weer op vrijdag 12 maart 17:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je team opgeslagen hebt!

Punten Ronde 2

# Teamnaam Budget Ronde 1 Ronde 2 Verschil
1 jenger € 5.000,– 83 172 89
2 MSNMGH on tour 2010 € 55.000,– 98 184 86
2 FC Assenaar € 25.000,– 82 168 86
4 FC. to Inspire. € 65.000,– 80 164 84
4 Drizzt United € 0,– 61 145 84
4 hassebassie boys € 99.325,– 56 140 84
7 This !S Football € 40.000,– 78 161 83
8 Over de hele! € 0,– 87 167 80
8 SnuggLe Allstars € 25.000,– 74 154 80
8 Kwistenbiebels € 10.000,– 68 148 80
8 FC Rauzer € 100.000,– 67 147 80
8 FC United € 65.000,– 55 135 80


Algemeen klassement

# Teamnaam Budget Totaal
1 MSNMGH on tour 2010 € 839.207,– 184
2 Rode duivels € 558.022,– 183
3 jenger € 627.590,– 172
3 Pinquin € 144.649,– 172
5 FC Assenaar € 649.305,– 168
6 Over de hele! € 1.169.000,– 167
7 FC. to Inspire. € 46.377,– 164
8 This !S Football € 640.367,– 161
9 ranja € 292.230,– 156
10 SnuggLe Allstars € 163.247,– 154

Left 4 Dead en Left 4 Dead 2 cross-platform te spelen tussen PC en Mac

Zombies uitmoorden. We krijgen er maar geen genoeg van. Er zijn ondertussen al zoveel games en films over ondode vleeseters, dat ik bijna durf te beweren dat iedereen wel keertje een zombie-hoofd uit elkaar heeft zien knallen. Het valt niet te ontkennen dat Left 4 Dead en zijn opvolger Left 4 Dead 2 zeker bij de betere games horen in dit genre, omdat het puur gebaseerd is op teamwork.

Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk mensen hebt om mee te spelen in die games, daarvoor is het goed nieuwe dat Valve op hun blog aankondigde dat beide Left 4 Dead games cross-platform te spelen zullen zijn tussen de PC en de Mac. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Valve verkondigde ook nog dat Mac-gebruikers hun eigen maps in elkaar kunnen klussen en de mogelijkheid hebben hun eigen servers te hosten. Verder zullen alle toekomstige spellen en Steam ook hun weg naar de Mac vinden ergens in april. Goed nieuws voor Mac-gebruikers lijkt mij!

Israël en Syrië willen kernenergie opwekken

Israël wil samen met de Arabische buurlanden kerncentrales gaan bouwen. Dat heeft de Israëlische minister voor nationale infrastructuur, Uzi Landau, dinsdag gezegd op een internationale conferentie over kernenergie in Parijs.

"De bouw van een kernreactor om energie op te wekken zal Israël in staat stellen om onafhankelijk te worden op het gebied van energievoorziening", aldus Landau. Hij voegde daaraan toe dat Israël 'kernenergie altijd heeft overwogen als gedeeltelijke vervanging van de afhankelijkheid van steenkool'. Kerncentrales moeten Israël niet alleen helpen om de energievoorziening veilig te stellen, maar ook om de opwarming van de aarde tegen te gaan door het gebruik van fossiele brandstoffen te beperken. De centrales zullen aan de strengste veiligheidsmaatregelen voldoen, zei Landau.

Israël speelt al jaren met het idee om kernenergie op te wekken. In 2007 zei een van de voorgangers van Landau, Binyamin Ben Eliezer, al dat hij werkte aan een plan om een kerncentrale in de Negevwoestijn te bouwen.

Een aantal maanden geleden voerde Landau besprekingen met de Franse minister voor energie, Jean-Louis Borloo. Landau stelde toen een samenwerkingsverband voor tussen Frankrijk, Israël en Jordanië. Borloo was enthousiast over dit idee.

Het was Frankrijk dat Israël in het begin van de jaren vijftig hielp bij het bouwen van een kernreactor in Dimona. Israël zou deze reactor hebben gebruikt om een kernwapenarsenaal op te bouwen. Israël heeft daarnaast nog een kleine onderzoeksreactor in Nahal Soreq, niet ver van Tel Aviv. Israël heeft -in lijn met zijn politiek van 'nucleaire ambiguïteit'- nooit toegegeven dat het een kernmacht is. Het land heeft evenwel ook nooit zijn handtekening gezet onder het non-proliferatieverdrag, dat er op gericht is het aantal landen dat in staat is kernwapens te maken te beperken.

De bouw van een nieuwe kerncentrale zal opnieuw de aandacht vestigen op de heimelijke nucleaire activiteiten van Israël. Toen een naaste medewerker van Landau, Chen Ben Lulu, gevraagd werd of Israël inspecteurs van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) zou toestaan toezicht te houden op nieuwe projecten, antwoordde hij slechts dat Israël zich aan alle relevante regels zou houden.

Syrië
Ook Syrië maakte vandaag bekend kernenergie te willen gebruiken om te kunnen voldoen aan de groeiende energiebehoefte. Door de bevolkingsgroei in het land ontstaat er een tekort aan energie. "De vredige toepassing van kernenergie mag niet worden gemonopoliseerd door de weinigen die de technologie in handen hebben, maar moet voor iedereen beschikbaar zijn", aldus Faysal Mekdad, onderminister van Buitenlandse Zaken in Syrië.

Israël wil kernenergie gaan opwekken
Israël wil kernenergie gaan opwekken (Foto: Novum)

Noord-Hollandse kerken beroofd

Een onbekende heeft vorige week zijn slag geslagen in vier kerken in Noord-Holland. Hij nam ingezameld geld en andere waardevolle spullen mee. Ook stal hij de sieraden van iemand die lag opgebaard. Dat meldt de politie vandaag. De schade loopt mogelijk in de duizenden euro's.

De rooftocht werd gehouden langs kerken in Hoorn, Medemblik, Wervershoof en Middenmeer. De onbekende gooide vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag ramen in om zich toegang te verschaffen tot de kerken. Niemand heeft de dader zijn slag zien slaan. De politie onderzoekt de zaak.

Win IJskoude passie: 100 jaar Elfstedentocht

Ondanks dat we deze winter weer een echte winter hebben gehad met veel ijs en sneeuw zat er helaas geen Elfstedentocht in. De Tocht der Tochten kunnen we niet voor jullie toveren, maar het winterseizoen af te sluiten hebben we toch een 'koude' prijs voor jullie.

De dubbel-dvd IJskoude passie: 100 jaar Elfstedentocht geeft een bijna twee uur durende impressie van 100 jaar Elfstedentocht. Legendarische verhalen worden aangevuld met beelden uit vele omroeparchieven en historisch particulier filmmateriaal. Geen statische interviews, maar mooie beelden en bijzondere gesprekken.

FOK! mag in samenwerking met Bright Vision Entertainment vijf exemplaren weggeven van IJskoude passie: 100 jaar Elfstedentocht. Het enige wat jullie hiervoor hoeven te doen is de volgende vraag te beantwoorden: Wie werd er tweede tijdens de Elfstedentocht van 1997?

Vul hier het antwoord in. Meedoen kan tot 10 maart 19:00 uur.

Fietsersbond pleit voor fietsparkeerplannen

Gemeenten bieden veel te weinig plekken om een fiets fatsoenlijk te kunnen stallen. Dit meldt de Fietsersbond vandaag, die op zestienhonderd locaties in 43 gemeenten de aanwezigheid en kwaliteit van fietsparkeervoorzieningen onderzocht. De resultaten zijn voor de Fietsersbond aanleiding te vragen om een 'ambitieus' fietsparkeerplan in de gemeentelijke coalitieakkoorden.

De bond constateerde bij ruim een op de drie locaties een groot tekort aan fietsenrekken, vooral in stadscentra en bij basisscholen en sportvelden. Ook bij uitgaansgelegenheden, bibliotheken, postkantoren en publieksdiensten van de gemeente is vaak onvoldoende gelegenheid fietsen op een fatsoenlijke manier te parkeren. In grote en middelgrote steden is het probleem volgens de bond groter dan in kleinere gemeenten.

Op driekwart van de locaties kan de fiets niet goed aan een vast object worden vastgezet, vooral bij scholen en sportvoorzieningen. Wel openen steeds meer gemeenten gratis bewaakte stallingen in centrumgebieden.

In het middelbaar en hoger onderwijs staan relatief vaak fietsenstallingen. Bij 42 procent van de basisscholen zijn er echter grote tekorten. Slechts bij dertig procent zouden er voldoende rekken staan. Bij achttien basisscholen trof de bond helemaal geen fietsparkeervoorzieningen aan.

Bakkenist van Willemsen uitgeschakeld

Zijspancrosser Daniël Willemsen zal het de komende zes weken moeten stellen zonder zijn nieuwe bakkenist Roman Vasiliaka. De jonge Oekraïner kampt met een polsblessure. De zevenvoudig wereldkampioen heeft als tijdelijke vervanger Gertie Eggink gevonden.

Vasiliaka is de opvolger van de Belg Sven Verbrugge. Verbrugge en Willemsen verbraken na afloop van vorig seizoen hun samenwerking.

Druk programma voor Veendam

BV Veendam gaat drukke weken tegemoet. Het veld in de Langeleegte was lange tijd erg slecht waardoor meermalen duels werden afgelast. Daarom zal de ploeg driemaal in zes dagen tijd in eigen stadion aan moeten treden. De KNVB bepaade dat op donderdag 25 maart AGOVV op bezoek komt, twee dagen later komt MVV langs en tot stot op 30 maart FC Omniworld.

De nummer dertien van de Jupiler League heeft het ook op een ander vlak druk, omdat het in financiële problemen verkeert. Veendam kreeg vorige week van de rechter te horen dat het nog 750.000 euro van sponsor Jans Norder mag verwachten. Dit geld is nog niet binnen en morgen zal Norder een persconferentie geven over de slepende zaak.

Chinese curler ontslagen vanwege VS-pet

De Chinese curlingbond maakt geen half werk van het dragen van een verkeerde pet. De aanvoerder van de mannenploeg Fengchun Wang droeg bij de terugkomst van de Olympische Winterspelen een pet van de Verenigde Staten. Het kwam hem op ontslag te staan, zo melden de Chinese media.

Het Chinese curlingteam stelde in het mannentoernooi teleur, omdat het zeven van de negen groepswedstrijden verloor. Wang was zijn plek in het team na de zevende wedstrijd al kwijtgeraakt. "Hij was daar niet blij mee. Toen hij arriveerde op het vliegveld van Peking droeg hij een Chinees kostuum met een Amerikaanse pet. Denk je dat we dit normaal vinden?" zo foeterde teammanager Dong-yan Li in de Information Times.

Wang werd de toegang tot het afsluitende feestelijke banket met de olympische ploeg in Peking ontzegd en werd op de trein gezet naar zijn woonplaats Harbin. De skipper van de curlingploeg verklaarde zijn eigen pet geruild te hebben met die van een Amerikaan.

Het Koninkrijk der Nederlanden

Wat is de eerste film die over Nederland werd gemaakt? Waarschijnlijk is dat de film "Nederland / Het Koninkrijk der Nederlanden", waarvan de eerste versie in 1921 gemaakt werd door Willy Mullens van Haghe Film.

In 1921 kreeg Mullens het verzoek om zo'n film te maken van de vereniging "Nederland in den Vreemde". Vooral emigranten waren in de begintijd van de film natuurlijk heel nieuwsgierig om te zien hoe het oude moederland sinds het vertrek was veranderd.

Op de site van de VPRO kun je deze unieke beelden van weleer bekijken. Altijd leuk toch?

Kind vindt cocaïne in speeltuin Arnhem

Een 8-jarig kind heeft gisteren twee wikkels met cocaïne gevonden in een speeltuintje in Arnhem. De drugs lagen onder een laagje zand, meldt de politie. Het kind heeft de wikkels naar zijn moeder gebracht, die ze bij een politiebureau afleverde. Het ging om ruim een halve gram.

Nog onduidelijk is hoe de cocaïne in de speeltuin op de hoek van de Bijnkershoekstraat en de Van Slingelandtstraat terecht is gekomen.

Vrouw gooit pan hete kolen naar agent

Een 42-jarige inwoonster van Almelo heeft gisterenmiddag een pannetje met hete kolen naar een agent gegooid. De politieman werd wel geraakt, maar raakte niet gewond. De vrouw is aangehouden en in een cel gezet.

De agenten waren rond 17.15 uur naar de woning aan de Parallelweg gegaan vanwege een een melding van een woningbrand. In de hal troffen zij de bewoonster in verwarde staat aan. Ze wilde haar woning niet verlaten. Toen de agenten de vrouw uit huis probeerden te halen, gooide ze de pan met hete kolen naar hen toe.

De brandweer heeft het vuur gedoofd. Onderzoek moet uitwijzen hoe de brand is ontstaan en wat er met de vrouw aan de hand is.

Salcido inzetbaar in topper tegen Ajax

PSV-coach Fred Rutten kan zondag in de topper tegen Ajax gewoon een beroep doen op Carlos Salcido. De Mexicaanse verdediger viel afgelopen weekeinde tijdens de met 2-1 verloren wedstrijd tegen NAC uit met een knieblessure, maar een mri-scan wees uit dat er slechts sprake is van 'gering letsel.'

Salcido volgt aanvankelijk een aangepaste training, maar sluit later in de week weer aan bij de groep. De Mexicaan vormt dit seizoen samen met zijn landgenoot Francisco 'Maza' Rodriguez het vaste verdedigingsduo van de Eindhovense club.

[NBA] Dallas boekt twaalfde zege op rij

Dallas Mavericks heeft in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA de twaalfde overwinning op rij geboekt. In Minnesota was de nummer twee van de Western Conference met 125-112 te sterk voor de Timberwolves. Shawn Marion was met een totaal van 29 punten topscorer bij de Mavericks.

Ook Dirk Nowitzki en Caron Butler waren goed op dreef. Zij namen respectievelijk 24 en 23 punten voor hun rekening. Dallas nadert koploper Los Angeles Lakers, dat dinsdag aantreedt tegen Toronto Raptors, tot op twee overwinningen.

Dallas zette drie jaar geleden voor het laatst zo'n indrukwekkende serie neer. Toen bleef het tussen 27 januari en 11 maart liefst zeventien duels op rij ongeslagen.

Ecclestone: "F1 in 2013 naar Rome"

De kogel is door de kerk: de Formule 1 racet in 2013 door de straten van Rome. De F1-baas Bernie Ecclestone heeft het nieuws vandaag bevestigd. Dat jaar zal het seizoen twintig races gaan tellen.

Afgelopen mei maakte Rome de plannen bekend om in het EUR-district een F1-race te gaan organiseren op een 4,8 kilometer lang circuit en nu is de deal beklonken. "Rome zal in 2013 op de kalender staan. We zullen dan in totaal twintig races hebben. De teams zullen daar erg content mee zijn," zei Ecclestone tegen Speedweek. Eind december zou het contract al ondertekend zijn, maar dit werd tot vandaag niet bevestigd.

Coulthard haalt uit naar nieuwe F1-teams

David Coulthard heeft uitgehaald naar de nieuwe teams die dit jaar de Formule 1 gaan betreden. De Schot zegt de woorden van Ferrari wel te kunnen begrijpen. De voormalig coureur vindt dat de FIA de standaard voor teams dit jaar overboord heeft gezet. Toch kijkt hij ook uit naar het seizoen dat als zeer spannend te boek zal moeten gaan staan.

"Ik heb in de afgelopen maanden vaak gehoord dat goed is om vers bloed in de sport te hebben. Ik heb met interesse de kritiek van Ferrari over de kleinere teams die de F1 betreden, gelezen. Ik moet toegeven dat ik sympathie heb voor het punt van Ferrari," zegt Coulthard in zijn column in The Daily Telegraph. "De Formule 1 is geen school. Of je komt er goed voorbereid binnen of je bent gedoemd om te falen. Dit is de top van de motorsport. Het is not done om te klagen dat de doelpalen zijn verplaatst nadat ze onder een budgetlimiet van 44 miljoen euro zich ingeschreven hebben. De Formula One Teams' Association heeft dat plan nooit gesteund."

"Vers bloed is goed, maar wat we de afgelopen maanden hebben gezien is slechte reclame voor de F1. Eerst zouden het vier nieuwe teams worden, daarna gaf Bernie Ecclestone toe dat slechts één of twee het zouden gaan halen. US F1 stortte ineen samen met de reputaties van Ken Anderson en Peter Windsor die zo vaak gejankt hebben. Nu zijn Virgin Racing, Lotus en Hispania Racing nog over, waarbij het laatste team na de overname vorige week nog geen meter getest heeft."

"Is de wereld gek geworden? De F1 is een gevaarlijke sport en het vragen voor de teams om op vrijdag voor de race op te komen dagen is onverantwoordelijk. Het behalen van de crashtests van de FIA is zelfs voor de gevestigde teams een opgave, terwijl de degelijkheid van onderdelen niet getest wordt, zoals de vering. Zelfs als de nieuwe teams de race in Bahrein ongeschonden doorkomen zullen ze nog veel te langzaam zijn. Dat haalt te sport naar beneden en is niet fair ten opzichte van de rijders. Neem Perry McCarthy die faalde elf keer om zich voor Andrea Moda in 1992 te kwalificeren. Rij dus zo snel als je kunt, want het gevaarlijkste is om op de racelijn langzaam te rijden."

Toch is niet alles kommer en kwel voor de Schot. "Het seizoen belooft een klassieker te worden. Bij de grote vier teams, Ferrari, McLaren, Mercedes en Red Bull, heeft alleen Nico Rosberg nog niet gewonnen. Michael Schumacher is fit en hij zal de eer hoog gaan houden, mits Mercedes hem een goede auto geeft. Je bent gek als je op dit moment een titelwinnaar kiest. Zo open is het op dit moment."

Klink: Geen concurrentie ambulances

Er komt geen concurrentie tussen ambulancebedrijven. Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) vindt invoering van marktwerking in de ambulancezorg toch te riskant. Dat schrijft Klink in een brief aan de Tweede Kamer.

Klink was van plan om elke vier jaar een aanbesteding te organiseren tussen concurrerende ambulancebedrijven. Inmiddels is hij tot de conclusie gekomen dat ambulancezorg zich niet leent voor marktwerking. Ambulances moeten altijd snel beschikbaar zijn en dat mag 'nimmer in gevaar komen', schrijft Klink.

Doordat Klink afziet van de invoering van marktwerking, is ook de bijbehorende besparing van de baan. Dat compenseert Klink door per 2013 met tien procent te bezuinigen op de ambulancezorg. Dat bedrag moet worden opgebracht door efficiënter te werken.

40-jarige Dordtenaar stalkt leerlinge

Een veertigjarige man uit Dordrecht is aangehouden voor het stalken van een leerlinge van het volwassenonderwijs. De 25-jarige studente volgde net als de man een opleiding op de school en werd aanhoudelijk lastiggevallen.

De man was tot over zijn oren verliefd en bestookte haar met e-mails en telefoontjes in de hoop haar voor zich te winnen. Ze was hier niet van gediend en diende uiteindelijk een aanklacht in bij de politie. De man is aangehouden. De politie onderzoekt of de man meer vrouwen heeft lastig gevallen de afgelopen tijd.

God of War III kostte 32 miljoen euro

De ontwikkeling van God of War III heeft 32,2 miljoen euro (44 miljoen dollar) gekost. Dit heeft John Hight, hoofd-productontwikkeling Sony Santa Monica Studios, gezegd in een interview met de Amerikaanse website Giant Bomb.

"Momenteel zijn we bezig de discs te drukken. Dus we zijn zo goed als klaar. We hebben nog enkele landen die we van exemplaren moeten voorzien deze week. We hebben 32,2 miljoen euro uitgegeven om God of War III te maken. Geloof het of niet, maar dat paste precies binnen ons budget."

Een groot deel van het budget ging naar de ontwikkeling van de game. Aan het eerste deel in de serie werd met dertig man gewerkt, en dat aantal werd voor God of War II verdubbeld. "Nu hebben we God of War III afgerond met 132 man. Vooral op het gebied van de graphics en het grafische design hebben we flink uitgepakt."

In God of War III zal Kratos het wederom op moeten nemen tegen de goden en halfgoden uit de oudheid. De nadruk ligt op de grove wijze waarop Kratos een einde maakt aan zijn vijanden. Op dit moment is er een gratis demo te downloaden van God of War III, waarmee gamers een voorproefje kunnen krijgen van datgene wat komen gaat.

God of War III zal op 19 maart uitkomen. Er verschijnt een normale editie en een speciale editie voor de echte diehard fans.

'God of War III' kostte 32 miljoen euro
God of War III kostte 32 miljoen euro (Foto: Novum)

Jongeren blijven geld uitgeven

Twee op de drie jongeren geven ondanks de economische crisis nog net zoveel geld uit als voorheen. Ruim de helft ziet wel dat hun ouders last hebben van de crisis. Dat blijkt uit vandaag verschenen onderzoek in opdracht van minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie).

Van de jongeren geeft 28 procent minder of veel minder geld uit; de rest hetzelfde als voorheen of meer. Zestig procent zegt niets van de crisis te merken. Slechs acht procent heeft er veel last van, bijvoorbeeld doordat zij geen stage kunnen vinden of er iemand in hun omgeving werkloos is geworden.

Twee derde verwacht dat er minder banen voor jongeren komen, terwijl 58 procent denkt dat jongeren met weinig opleiding de komende jaren minder kans op een baan hebben. Tegelijkertijd is een ruime meerderheid van de ondervraagden niet bang zelf zijn (bij)baan kwijt te raken.

Kind (3) ziet pistool aan voor Wii-controller

Een 3-jarig kind uit de Amerikaanse staat Texas heeft zichzelf neergeschoten. Volgens haar stiefvader zag ze het pistool aan voor een Wii-controller. Dit meldt de lokale nieuwsdienst WSMV.

De stiefvader dacht dat iemand aan het inbreken was, en nam poolshoogte. Terug in zijn woning legde hij zijn semi-automatische geweer op tafel. Buiten het zicht van haar ouders pakte het jonge dochtertje het pistool en haalde ze de trekker over. Ze werd getroffen in haar buik.

De ouders vermoeden dat het dochtertje dacht dat het de Wii-controller was. In het huis was een Wii-controller te vinden dat oogde als een echt pistool. Het 3 jaar oude dochtertje overleed aan haar verwonden. Er zijn geen aanklachten ingediend tegen de stiefvader of de moeder.

In Nederland is het niet toegestaan om game-controllers er uit te laten zien als echte pistolen. Daarom zijn de controllers in ons land altijd wit of bijvoorbeeld oranje van kleur. De controller in kwestie is geen product van Nintendo zelf, maar van een onbekende producent.

Kind (3) ziet pistool aan voor Wii-controller
Kind (3) ziet pistool aan voor Wii-controller (Foto: Novum)

Lampard heeft genoeg van beledigingen aan adres Terry

Frank Lampard vindt dat men in Engeland nu moet ophouden om John Terry het leven zuur te maken. Sinds zijn affaire met Vanessa Peroncell (de ex van Wayne Bridge, red.) aan het licht kwam, ligt de verdediger van Chelsea zwaar onder vuur.

Ploeggenoot Lampard heeft het wel gehad met alle verwensingen en spreekkoren. "Ik zeg niet dat het tijd is om ermee te stoppen, maar het wordt allemaal nogal vervelend", aldus de middenvelder in Daily Express. "Wij zullen doorspelen en doorgaan, dat is het beste antwoord."

Lampard zet zijn zinnen op het winnen van de FA Cup, iets dat Terry goed zou doen volgens hem. "Voor John zou het winnen van de FA Cup net zoveel betekenen als altijd. Als je terugkijkt op je loopbaan, wil je terugkijken op een carrière met prijzen."

In de halve finale van het prestigieuze bekertoernooi neemt Chelsea het op tegen Aston Villa, dat onlangs de finale van de Carling Cup verloor van Manchester United.

Minder treinen rond Schiphol

Reizigers moeten vandaag rond luchthaven Schiphol rekening houden met een langere reistijd. Door een wisselstoring rijden er minder treinen. Dat melden de NS en spoorwegbeheerder ProRail. Het gaat om treinen van en naar Schiphol.

De vertraging kan oplopen tot drie kwartier. Intercity's rijden tussen Leiden Centraal en Amsterdam Centraal via een andere route. Tussen Schiphol en Utrecht Centraal en Amersfoort rijden er geen intercity's. Er rijden minder treinen sinds 10.45 uur. De NS verwacht dat het euvel rond 12.15 uur is verholpen.

Looptherapie werkt tegen etalagebenen

Zij die last hebben van etalagebenen, moeten vanwege de pijn regelmatig even stilstaan. Alsof ze een etalage bekijken, waar dan ook de naam vandaan komt. Uit het onderzoek van gezondheidswetenschapper Saskia Nicolaï blijkt dat de aandoening bestreden kan worden met looptherapie.

Er zijn ruim 800.000 mensen in Nederland die aan etalagebenen, ofwel claudicatio intermittens, lijden. De oorzaak van etalagebenen is artherosclerose, ofwel aderverkalking. Dit kan op zijn beurt weer veroorzaakt worden door roken, overgewicht, suikerziekte of hoge bloeddruk. Aangezien de ziekte vaak leidt tot een hartinfarct of beroerte, is het zaak dat deze zo vroeg mogelijk wordt behandelt. Dit concludeert Nicolaï, die volgende week op haar onderzoek promoveert.

Button: "Trainingen zullen lastiger worden"

McLaren-coureur Jenson Button is van mening dat de trainingen de in de Formule 1 lastiger worden nu er nieuwe teams bij zijn gekomen op de grid. Niet alleen is het drukker op de baan, maar ook het snelheidsverschil is groter geworden. Dat baart de Britse wereldkampioen zorgen.

Lotus en Virgin liggen ruim drie seconden achter op de topteams, terwijl het HRT F1 Team in Bahrein pas de eerste meters zal gaan maken. Dit zal volgens Button de sport anders maken. "Het is niet zozeer een kwestie van gevaar, maar het zal het werken voor ons in de trainingen lastiger maken. Als je aan de eerste ronde met weinig brandstof begint, dan kun je zomaar een Virgin of Lotus tegenkomen die met volle tanks twaalf seconden per ronde langzamer zijn. Zelfs in de kwalificatie zal het met 24 auto's op de baan lastig zijn om alles goed te krijgen. In de race zal het beter zijn omdat het verschil tussen de snelsten en langzaamsten drie tot vier seconden is," zei de Brit tegen La Stampa.

Kiwi op stokje bij McDonalds

In de Italiaanse vestigingen van McDonalds is binnenkort een nieuwe lekkernij te vinden, de kiwi op een stokje. Er is in Italië al langer fruit te krijgen bij McDonalds, dit zit echter alleen in de Happy Meals.

De kiwi lolly is vooral bedoeld om meer vrouwen naar de fastfoodketen te trekken. Het vruchtje zit namelijk vol vitamine C, en is daarmee goed voor de gezondheid.

Wie de één euro kostende vitaminebom op een stokje wil proberen kan tot 24 mei in Italië terecht.

Seizoen De Guzman voorbij

Het seizoen voor Feyenoorder Jonathan de Guzman is voorbij. De geboren Canadees kampt met schade aan de meniscus van zijn linkerknie. Hierdoor haakte hij vorige week donderdag af bij een training. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat het seizoen voor de aanvallende middenvelder voorbij is.

Hiermee komt een einde aan de loopbaan van De Guzman bij Feyenoord. Hij had eerder al aangegeven zijn aflopende contract in de Kuip niet te willen verlengen. De revalidatie zal hij nog wel bij Feyenoord ondergaan. De medische staf van de Rotterdammers zal het kapotte deel van de linkerknie van de middenvelder verwijderen, waarna De Guzman zes weken moet revalideren.

Grap 'kutscheet Linda de Mol' te plat

Vriend en vijand zijn het er over eens dat de grap die Johan Derksen onlangs maakte in het programma Voetbal International te plat was. Hij maakte een opmerking over een sketch waarbij onder meer Vigo Waas en Peter Heerschop in bad zaten met Linda de Mol. Derksen zei: "Het was leuk geweest als Linda een harde kutscheet gelaten had."

Vigo Waas zei meteen dat de grap wel heel erg plat was en Wilfred Genee die met Derksen het programma presenteert zei op de radio zelfs dat de grap te ver ging. Opmerkelijk is dat RTL de uitzending nog niet online heeft gezet. RTL zegt dat de uitzending nog niet is aangeleverd door producent EyeWorks. Maar op blogs wordt al gesproken dat RTL de opmerking censureren wil omdat de grap te plat is. Alleen staat het uiteraard allang al gewoon op internet.

Van der Meyde: "Fijn om terug te zijn"

Andy van der Meyde maakte gisteren voor PSV zijn rentree op de Nederlandse velden. De vleugelaanvaller kwam een half uur in actie in de wedstrijd Jong PSV - Jong Sparta. De Rotterdammers gingen met 1-2 met de punten aan de haal.

"Het was fijn om weer op het veld te staan," zei Van der Meyde die in het verleden onder meer bij Ajax speelde. "Dit is een eerste stap," zei de vervanger van de naar Zenit St. Petersburg vertrokken Danko Lazovic in de Telegraaf.

Trainer Fred Rutten was blij met de inbreng van de aanvaller. "Andy heeft aan de verwachtingen voldaan." Van der Meyde mag de oefenmeester dan wel overtuigd hebben, de supporters zijn niet blij met zijn komst. Vorige week hingen ze namelijk spandoeken tegen de komst van de aanvaller op bij het trainingscomplex en het stadion van PSV. Dit omdat Van der Meyde in het verleden op zijn been een Ajax-tatoeage heeft laten zetten.

Strengere controles op Schiphol

Schiphol gaat met onmiddellijke ingang extra veiligheidsmaatregelen nemen in de See Buy Fly-winkels op de luchthaven. Er komen extra beveiligers in de winkels en ook wordt de controle op vloeistoffen die worden gekocht aangescherpt. In kleinere winkels mogen geen vloeistoffen meer worden verkocht. Dat hebben de luchthaven en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) vandaag bekendgemaakt.

De maatregelen gelden voor de zogenoemde niet-Schengen lounges op de luchthaven. De extra controles komen er nadat undercoverjournalist Alberto Stegeman onthulde dat het mogelijk is om de vloeistof in een op de luchthaven gekochte fles te verwisselen en hiermee te reizen.

Hij kocht een fles in een taxfreewinkel, waarop hij het beveiligde gebied uitging, een andere vloeistof in de fles deed en weer terugkeerde. Doordat de vloeistof in een verpakking van Schiphol zat werd hij op meerdere luchthavens niet gecontroleerd. Schiphol en de NCTb laten vandaag weten voor de lange termijn te kijken naar meer structurele maatregelen.

Strengere controles in drankwinkels Schiphol
Strengere controles in drankwinkels Schiphol (Foto: Novum)

McLaren MP4-25 innovatiever dan gedacht

Het lijkt er op dat het ontwerp van de McLaren MP4-25 geavanceerder is dan eerder werd aangenomen. Red Bull Racing-teambaas bracht in de media dat de McLaren via een sleuf die uitkwam in de achtervleugel minimaal zes kilometer per uur harder gaat op het rechte stuk. Het team uit Woking nodigde daarop de FIA uit om de innovatie nog eenst te komen inspecteren.

Naar verluidt gaat er lucht door de luchtinlaat van de motor aan de bovenzijde van de motorkap door de haaienvin naar de achtervleugel. Daar verlaat het via een sleuf de auto. Ondertussen is door het Duitse Auto Motor und Sport nog een luchtinlaat ontdekt. Aan de linkerzijde van de bovenkant van de monocoque zou een door de coureur met de linkerknie bedienbare inlaat zitten waardoor er ook lucht door de auto gaat die er aan de achterzijde weer uitgelaten wordt.

Rus, Krajicek door in Indian Wells

Aranxta Rus en Michaella Krajicek hebben zich allebei voor de volgende ronde van de kwalificaties voor het WTA-toernooi van Indian Wells weten te plaatsen.

Rus versloeg de Poolse Marta Domachowska met 6-3 en 6-4. In de volgende ronde moet Rus het opnemen tegen de Portugese nummer 116 van de wereld Michelle Larcher De Brito. Krajicek was met 6-1 en 6-3 de Oekraïense Mariya Koryttseva de baas en treft nu Petra Martic, de nummer 76 van de wereld.

God of War epiloog als DLC?

Na drie uiterst succesvolle delen is het einde van de God of War-serie een feit! (Vraag je je nooit af waarom het altijd trilogieën zijn trouwens? Denk aan de The Matrix, Lord of the Rings enz.) Hoewel God of War III pas net uit is nu al bekend dat er na het einde van de game eigenlijk nog iets te beleven viel!

Op Gametrailers liet senior producer Steve Caterson dit weten. Er werd hem gevraagd of er dingen waren die wel gepland stonden, maar die niet in het spel terecht zijn gekomen. Hij vertelde: “Op een gegeven moment hebben we een hele moeilijke beslissing genomen om het epiloog dat we gepland hadden niet in God of War III te plaatsen. We kwamen er niet aan toe, maar misschien komt dat later wel!”.

Geen duidelijke aankondiging dus, maar het lijkt erop dat er nog een epiloog als DLC aan zit te komen. De vraag is of er echt geen tijd voor was of dat het meer een truc is om nog wat extra geld uit je portemonnee te trekken. 

TROS weigert pers bij Songfestival

De TROS weigert een groot aantal journalisten die voor het Songfestival naar Oslo af willen reizen. De organisatie heeft vrijwel alle persaccreditaties afgewezen omdat de aanvragers zich negatief uitgelaten hebben over Sieneke en het Songfestival. Met andere woorden wil de TROS dus kunnen bepalen wat de pers naar buiten brengt vanuit Oslo.

In een email van de TROS aan alle geweigerde journalisten staat een verklaring voor de keuze om vrijwel de gehele Nederlandse pers te weigeren: “Het is voor zowel Sieneke als de TROS de eerste keer en we willen Sieneke ook beschermen zodat ze niet door 30 camera’s geïnterviewd wordt straks in Oslo”. De directie van de omroep heeft besloten om ‘het aantal geaccrediteerde journalisten sterk te beperken’. Vorig jaar mochten er nog ruim 60 journalisten met de NOS mee op reis naar het Songfestival.

Extra zuur is nog wel dat veel van de aanvragers al hotels en vliegreizen geboekt hebben voor het Songfestival. Dit op aangeven van de TROS die in een eerdere mail alvast de volledige informatie voor pers meestuurde. Informatie over de show, hotels en zelfs pendelbussen voor pers. Persvoorlichtster Birgit Jansen van de TROS: "Het is hartstikke vervelend voor die mensen, maar wij hebben altijd gezegd dat ons het recht is voorbehouden om te weigeren."

Op twee kranten, TV-Gelderland, de redactie van de Songfestival-website van de TROS en een fotograaf van persbureau ANP na, mag er geen Nederlandse pers naar Oslo. Shalalie shalala, shalalie shalala.

Het kan niet gekker in Modnation Racers-trailer

Een kart racer die nog het meest lijkt op Mario Kart maar waarin je alles helemaal zelf kun bouwen. Klink tof? Nou dan heb je geluk want deze lente zal Modnation Racers verschijnen voor de Playstation 3.

In de game kun je je karakters volledig customizen en is het mogelijk je eigen tracks te maken. Dat je absurde maar ook zeer gevaarlijke dingen op de baan kunt plaatsen is te zien in onderstaande trailer.

Kargbo: "Groenendijk mocht me niet"

Ibrahim Kargbo is tegenwoordig niet meer dan bankzitter bij Willem II. De middenvelder uit Sierra Leone is zijn situatie zat en wil weg uit Tilburg.

Voor zijn plek op de bank geeft Kargbo een opvallende verklaring. De schuld ligt volgens hem bij de inmiddels vertrokken trainer Fons Groenendijk. "Natuurlijk ben ik gaan nadenken over wat ik verkeerd deed. Aan mijn voetbal kon het niet liggen, dus dan is het iets anders", vertelt Kargbo aan het Algemeen Dagblad. "Volgens mij is er slechts één optie. Kijk, Fons is een Ajacied. En in 2007 miste Ajax in de laatste speelronde de titel, omdat er met één doelpunt verschil te weinig van Willem II werd gewonnen. Ik stond toen namens Willem II in het veld. Ik denk dat hij me vanwege het verspelen van dat kampioenschap nooit mocht."

Kargbo, die nog een éénjarig contract heeft na dit seizoen, ziet geen toekomst meer voor zichzelf in Tilburg. "Alle plezier ben ik bij Willem II verloren. Ik wil niet meer op de bank zitten. Zoals het nu gaat, trek ik het niet langer. Inmiddels ben ik 27 jaar oud en ik wil wekelijks voetballen. Dus kan ik beter in de zomer vertrekken." Op de vraag waar de middenvelder dan wel aan de slag wilde antwoordde hij: "Dat maakt me niet uit. Nederland of ergens anders. Als ik maar mijn centjes krijg en kan spelen."

Griekenland wil dat VS maatregelen treft

De financiële crisis van Griekenland is een probleem dat de Verenigde Staten zich niet kan veroorloven te negeren. Dat heeft de Griekse premier George Papandreou vandaag gezegd voorafgaand aan een ontmoeting met de Amerikaanse president Barack Obama. Papandreou zei tevens dat hij geen geld wil van de VS.

Griekenland wil dat de VS striktere regels oplegt aan hedgefondsen en valutahandelaren. Volgens Athene hebben deze partijen de financiële crisis van Griekenland verergerd, doordat ze speculeerden op een in gebreke blijven van Griekenland bij het terugbetalen van leningen. Vervolgens zouden de hedgefondsen hebben getracht ervoor te zorgen dat dit ook daadwerkelijk zou gebeuren.

In ontmoetingen met de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, Hillary Clinton, en met de Amerikaanse minister van financiën, Timothy Geithner, wil Griekenland uitleggen welke stappen het land neemt om de crisis te bezweren en de economie te hervormen.

De Griekse premier waarschuwde dat de voornaamste economische machten nog niet de veranderingen hebben geïmplementeerd die nodig zijn om een volgende financiële crisis te voorkomen. "De echte vraag die we onszelf aan beide kanten van de oceaan zouden moeten stellen is: 'Hebben we lessen geleerd van de financiële crisis?' Ik denk dat een eerlijk antwoord is dat, ondanks de politieke wil daartoe, we nog niet de noodzakelijke maatregelen hebben genomen." Waarschijnlijk zal dit een belangrijk thema worden in de besprekingen op het Witte Huis tussen de Grieken en de regering van Obama.

Gisteren benadrukte Papandreou dat financiële instabiliteit in Griekenland en Europa een probleem vormt voor de VS. "Voor de VS betekent een zwakke euro een sterke dollar. Dat, op haar beurt, zorgt er voor dat het Amerikaanse handelstekort stijgt. Als de EU, nog steeds de grootste handelspartner van de VS, ineenstort, dan zijn de consequenties hier (in de VS, red.) voelbaar."

De reis van Papandreou, samen met de Griekse minister van financiën, George Papaconstantinou, naar de VS is onderdeel van een trip langs vier landen en is gericht op het verbeteren van de financiële geloofwaardigheid van Griekenland en het krijgen van steun voor een gunstiger rente op leningen.

Griekenland probeert uit een financieel dal te klimmen. Nadat de socialistische partij van Papandreou in oktober 2009 aan de macht kwam bleek dat het begrotingstekort erger was dan de voorgaande regering had doen voorkomen. In de VS overwegen de regering van Obama en het Amerikaanse Congres grote veranderingen in het Amerikaanse financiële systeem. De veranderingen moeten ervoor zorgen dat activiteiten die een grote recessie in de Amerikaanse economie tot gevolg hadden in de toekomst worden voorkomen.

Schaken: "De bal ligt nu bij Feyenoord"

Ruben Schaken is in afwachting van een reactie van Feyenoord na het gesprek dat hij heeft gehad met trainer Mario Been. De Rotterdammers hebben belangstelling getoond voor de buitenspeler, wiens contract bij VVV-Venlo na dit seizoen afloopt.

"Ik heb eenmaal met trainer Mario Been gesproken", zegt Schaken in het Algemeen Dagblad. "Over geld is nooit gesproken. Nu ligt de bal bij Feyenoord." Behalve Feyenoord zijn ook NAC Breda en twee buitenlandse clubs geïnteresseerd in de diensten van Schaken. "De kans is groot dat ik VVV verlaat", aldus de aanvaller.

Zwaargewonde bij woningbrand in Huizen

Een man is vanochtend zwaargewond geraakt bij een woningbrand in Huizen. In het pand woedde een grote uitslaande brand. Zes woningen in de omgeving werden uit voorzorg ontruimd. Dat meldt een politiewoordvoerder.

Rond 06.00 uur werd er melding gemaakt van de brand in de woning aan de straat Leeuwenbek. Rond 09.00 uur kon de woordvoerder melden dat het sein brand meester is gegeven. De brand is niet overgeslagen naar naastgelegen panden. Het is nog onbekend wanneer de geëvacueerden weer naar huis kunnen.

De gewonde man heeft ernstige brandwonden en is naar het Brandwondencentrum in Beverwijk vervoerd.

Zwaargewonde bij woningbrand in Huizen
Zwaargewonde bij woningbrand in Huizen (Foto: Novum)

 

Vrachtwagen met vis valt in Friese sloot

Een vrachtwagen met vijftien ton vis is vanochtend door onbekende oorzaak naast de A6 tussen Lemmer en Joure in een sloot terechtgekomen. Een deel van de vissen kwam ook in de sloot terecht, meldt de VerkeersInformatieDienst.

De vrachtwagen kantelde bij de afrit Oosterzee. Doordat het ongeluk naast de A6 gebeurde is er geen file ontstaan. Rijkswaterstaat zal na de ochtendspits het voertuig bergen.

[Gerucht] Robin ook in Arkham Asylum 2

Rocksteady Studios kwam vorig jaar met de actiegame Batman: Arkham Asylum en ook de opvolger Arkham Asylum 2 was al aangekondigd. Hoewel er officieel nog weinig bekendgemaakt is, staat er intussen al wel een pagina op IMDB. Daarop is te zien dat Two-Face inderdaad een van de bad guys zal worden. Maar wat ook opmerkelijk is, is dat het erop lijkt dat het "Dynamic Duo" samen de slechterikken te lijf zullen gaan. Vincent Martella is op IMDB opgegeven als de persoon die de stem van Robin in zal spreken, dezelfde man die de stem van Robin inspreekt voor de animatiefilm Batman: Under the Red Hood die dit jaar uit gaat komen.

Warner Bros. heeft het gerucht over Robin niet bevestigd noch ontkend, ze hebben aangegeven nog geen details van de sequel vrij te geven. Maar denken de fans, is het toevoegen van Robin een plusplunt of kan Rocksteady het beter bij Batman alleen houden?

Batman Robin

Donkey Kong wereldrecord verbroken

Een 35-jarige plastisch chirurg uit New York heeft het wereldrecord in Donkey Kong gevestigd. Hank Chien heeft een score behaald van 1.061.700 en versloeg hiermee voormalig kampioen Billy Mitchell.

Over Billy Mitchell is enige tijd geleden nog een documentaire verschenen waarin hij de strijd aanging met Steve Wiebe om het wereldrecord in handen te krijgen. Mitchell had drie jaar, sinds 2007, een record staan van 1.050.200 punten.

Met zijn 35 jaar is de nieuwe wereldkampioen Hank Chien een jonge rot in het vak. In een interview met Twin Galaxies, een website over records in videogames, laat Chien weten dat hij tot voor kort nog nooit echt Donkey Kong gespeeld had.

"Zoals velen ben ik begonnen met het spelen van Donkey Kong toen ik de documentaire 'The King of Kong' had gezien", legt Chien uit. "Voor die tijd had ik in heel mijn leven slechts een potje gedaan. Ik weet nog dat ik niet eens voorbij het eerste deel kwam en dacht 'Dit spel zuigt'."

Chien begon de game serieus te spelen in november 2008. Zijn record vestigde hij op een oude arcadekast in New York. Na 2 uur en 35 minuten spelen, bereikte hij een reeds bekende bug, de 'kill screen', die het spel automatisch beëindigde. Chien had toen al genoeg punten verzameld om het wereldrecord te verbeteren.

Er is een nieuwe King of Kong
Er is een nieuwe King of Kong

Van Gaal wil geloofwaardigere sport

Geen grensrechters meer. Dat is één van de baanbrekende ideeën die Bayern München-trainer Louis van Gaal in het Duitse Kicker heeft gelanceerd om het voetbal attractiever en eerlijker te maken. Ook zou de inworp moeten worden vervangen door een intrap en zou de penaltyserie moeten verdwijnen volgens de Nederlander.

Voor grensrechters is het onmogelijk geworden buitenspelsituaties altijd juist in te schatten, zo luidt de mening van Van Gaal. Voortaan zouden wedstrijden moeten worden geleid door twee scheidsrechters en een derde man aan de zijkant, die rechtstreeks in contact staat met hen.

"Die derde man volgt de wedstrijd met een computer die direct duidelijk maakt of iemand buitenspel staat of niet", betoogt Van Gaal. "Bij belangrijke beslissingen dient de techniek in plaats van de mens een oordeel te vellen. De techniek is per definitie onafhankelijk en objectief."

Met zijn ideeën wil Van Gaal met name de geloofwaardigheid van het voetbal vergroten. "De interesse voor voetbal is de afgelopen tien jaar wereldwijd enorm gegroeid. Die interesse moeten we koesteren. Het is gewoon niet eerlijk dat Ierland niet naar het WK gaat, omdat een handsbal van Thierry Henry niet wordt gezien. Of neem Zuid-Korea in 2002. Zij kwamen op het WK in eigen land drie keer verder omdat scheidsrechters drie keer een geldig doelpunt van de tegenpartij afkeurden."

Wat vooral opvalt, is zijn idee om de penaltyserie af te schaffen. "Penalty's zijn een loterij. Ik zie liever een 'gladiatorengevecht' ontstaan. Tijdens een verlenging moet elke ploeg om de vijf minuten een speler naar de kant halen. Vanaf de 115de minuut ontstaat er zo een zes-tegen-zes-situatie. En we voetballen door tot één ploeg een 'golden goal' maakt."

Overigens denkt Van Gaal niet dat zijn ideeën serieus zullen worden opgepakt door de 'oude heren' van de FIFA. De wereldvoetbalbond maakte afgelopen weekend duidelijk niet over te gaan tot invoering van technische hulpmiddelen in het voetbal.

[NHL] Thuisreeks Capitals voorbij

De reeks van veertien gewonnen thuiswedstrijden is voorbij voor de Washington Capitals. In eigen huis werd in de shootout verloren van de Dallas Stars: 4-3. De Capitals waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar hadden de pech dat Dallas-goalie Marty Turco uitstekend in vorm was.

Turco stopte uiteindelijk 49 van de 52 schoten op doel. "We hadden vandaag een geweldige goalie nodig, en Marty was dat absoluut. Ik ben blij dat zijn harde werk ook heeft geresulteerd in een overwinning," aldus de veelgeplaagde coach Marc Crawford. Dallas kan de punten goed gebruiken aangezien ze vooralsnog niet op playoff-koers liggen. De Capitals, die op de eerste plaats in de NHL staan, kunnen de play-offs alleen theoretisch gezien nog mislopen.

Alex Ovechkin, de sterspeler van de Capitals, had voorafgaand aan deze wedstrijd al zes wedstrijden niet gescoord, een unicum voor de goalgetter. Vannacht maakte hij twee treffers, maar het was niet genoeg voor de overwinning. "Hij was de laatste paar wedstrijden gefrusteerd. Ik heb hem vanmorgen verteld dat hij simpelweg harder moet werken. Je zag in de eerste drie shifts in de wedstrijd dat hij dat opgepikt had. Hij was fysiek goed aanwezig en had zijn energie weer terug. En als hij zo speelt is hij de beste speler ter wereld," zei Washington-coach Bruce Boudreau.

De Capitals begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen op een 2-0 voorsprong. In de eerste periode stond verdediger Tom Poti volledig vrij voor het doel zodat hij alle tijd had om de knappe pass van David Steckel binnen te schieten. De 2-0 was in de powerplay van Alex Ovechkin. Dallas kwam vervolgens sterk terug met powerplay-goals van Brad Richards en Trevor Daley vroeg in de derde periode. Hierna namen zij zelfs brutaal een voorsprong via een goal van James Neal. Alex Ovechkin maakte echter ruim drie minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker.

Omdat er in de shootout met name dankzij Turco niet gescoord werd, was er een shootout nodig. Daarin maakte Marty Turco zijn klus af door alleen Nicklas Backstrom te laten scoren. Voor Dallas scoorden Richards en Loui Eriksson waardoor zij de twee punten meenamen. Er werd slechts één andere wedstrijd in de NHL gespeeld. De Los Angeles Kings verpulverden de Columbus Blue Jackets met 6-0.

Deutsche Post lijdt kwartaalverlies

Deutsche Post AG heeft in het vierde kwartaal van 2009 onverwacht een verlies geleden. In 2010 verwacht het Duitse postbedrijf een hogere winst te realiseren.

Deutsche Post verwacht een bescheiden herstel in wereldwijde transportvolumes in 2010 wat zal resulteren in een aangepast bedrijfsresultaat (EBIT) van tussen de 1,6 miljard en 1,9 miljard euro en in een verbetering van de nettowinst in het lopende boekjaar. Voor 2011 wordt ook een hogere operationele winst voorzien.

Het postbedrijf boekte over 2009 een nettowinst van 644 miljoen euro, tegen een nettoverlies van 1,69 miljoen euro in 2008. Het aangepast bedrijfsresultaat zakte in 2009 met 26,8 procent tot 1,47 miljard euro en lag daarmee boven de doelstelling van het bedrijf van ten minste 1,35 miljard euro.

In het vierde kwartaal van 2009 werd een nettoverlies geleden van 283 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 3,0 miljard euro een jaar geleden. Analisten gepolst door Dow Jones Newswires hadden echter gerekend op een nettowinst van 220 miljoen euro. Het kwartaalverlies is het gevolg van hoge herstructureringskosten en uitgaven gerelateerd aan de insolventie van Arcandor AG.

Per aandeel werd een verlies geleden van 0,24 euro, tegen een verlies van 2,64 euro in het vierde kwartaal van 2008. Het bedrijfsresultaat (EBIT) bedroeg 136 miljoen euro negatief, tegen 2,8 miljard euro negatief een jaar geleden. Analisten hadden gerekend op een positieve EBIT van 325 miljoen euro.

Het aangepaste bedrijfsresultaat daalde met 17,7 procent tot 526 miljoen euro, terwijl analisten uitgingen van 550 miljoen euro. De kwartaalomzet zakte met 11,6 procent tot 12,4 miljard euro, van 14 miljard euro, en lag daarmee nagenoeg in lijn met de verwachting van 12,45 miljard euro.

Over het gehele boekjaar 2009 zakte de omzet met 15,2 procent tot 46,2 miljard euro. Het bedrijf stelt voor over 2009 een dividend uit te keren van 0,60 euro, onveranderd ten opzichte van 2008.

Geesten in fles voor 1440 euro geveild

Twee flessen met daarin volgens de verkoopster twee geesten hebben op een internetveiling van een Nieuw-Zeelandse veilingsite omgerekend 1440 euro opgebracht. De koper, een bedrijf dat elektronische hulpmiddelen maakt om te stoppen met roken, hoopt door de koop veel bezoekers op zijn website te krijgen die mogen stemmen over het lot van de geesten.

Het gaat om de geest van een man die in de jaren '20 stierf met de naam Les Graham. De andere geest is van een 'opstandig' meisje, aldus de verkoopster van de flessen vandaag in Nieuw-Zeelandse media. De vrouw kon nauwelijks eten of slapen door de aanwezigheid van de geesten. Ook de hond had er last van: hij weigerde bepaalde kamers in te gaan.

De twee geesten werden in juli vorig jaar door een geestenbanner uit het huis van de vrouw verdreven en in flessen met wijwater gezet, zodat ze kalmeerden, aldus de verkoopster. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de blunder van het CDA-bestuur.

Het CDA herbevestigde gisteren het lijsttrekkerschap van Jan Peter Balkenende bij de kamerverkiezingen van 9 juni. Daarmee geeft die partij de winst uit handen. Balkenende heeft ook in de ogen van veel kiezers afgedaan. Geen enkel kabinet haalde de eindstreep, zijn uitstraling is bedroevend en hij wordt keer op keer publiekelijk terechtgewezen. Dat leidt tot een onvermijdelijke vraag:

Roda JC legt Junker tot medio 2012 vast

Roda JC is ook de komende twee seizoenen verzekerd van de diensten van aanvaller Mads Junker, zo weet De Limburger te berichten.

Junker wordt dit seizoen door Roda gehuurd van Vitesse. In het huurcontract was een optie opgenomen die voor 1 april moest worden gelicht door de Limburgers. Daar Junker een aflopend contract had in Arnhem, legt Roda hem transfervrij vast.

In Kerkrade is Junker, die tot medio 2012 is vastgelegd, helemaal opgebloeid. De Deen scoorde elf keer in 26 wedstrijden en is daarmee een belangrijke kracht gebleken voor de ploeg van trainer Harm van Veldhoven. Momenteel staat Roda op de tiende plaats in de Eredivisie.

Van der Meyde speelt half uur voor Jong PSV

Andy van der Meyde heeft zijn rentree op de Nederlandse voetbalvelden gemaakt. De vleugelaanvaller speelde gisteravond als invaller een half uurtje mee in het duel van Jong PSV tegen Jong Sparta.

Van der Meyde werd onlangs door PSV binnengehaald als opvolger voor de vertrokken Danko Lazovic. PSV speelt zondag de topper in Amsterdam tegen Ajax. PSV-Trainer Fred Rutten volgde de oud-Ajacied gisteren bij zijn eerste speelminuten in lange tijd. Jong PSV verloor het duel met de Rotterdammers overigens met 1-2.

Crisiswet door met steun ChristenUnie

De crisis- en herstelwet kan waarschijnlijk toch worden doorgezet. De ChristenUnie in de Eerste Kamer heeft besloten het CDA en de VVD hierin te steunen. Hierdoor ontstaat er een meerderheid die de behandeling van de wet niet als controversieel wil aanmerken. Dat zei CU-senator Edwin Schuurman vandaag op Radio 1.

Normaal gesproken zou er een grote meerderheid nodig zijn om de wet erdoor te krijgen, maar dit gebruik wordt nu geschonden door het belang van het onderwerp, zegt Schuurman. De behandeling van de wet liep al vertraging op, omdat senatoren nog de mening van experts over het plan wilden horen. De crisis- en herstelwet is al door de Tweede Kamer goedgekeurd.

De wet moet ervoor zorgen dat grote bouwprojecten sneller van start gaan, doordat bijvoorbeeld milieuregels opzij worden geschoven. Hierdoor moet de werkloosheid worden bestreden.

Peper en Opstelten zijn voor hertelling

Twee oud-burgemeesters van Rotterdam, Ivo Opstelten en Bram Peper, vinden dat de stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam opnieuw moeten worden geteld. Aanleiding zijn verschillende incidenten rond de verkiezingen die de laatste dagen bekend zijn geworden. Dat stellen zij in het AD van vandaag.

Zo zou een Rotterdammer gisteren hebben bekend twee keer te hebben gestemd nadat hij drie aan hem geadresseeerde stempassen had ontvangen. Opstelten zegt dat het een voor de hand liggende conclusie is dat zijn opvolger Ahmed Aboutaleb zo snel mogelijk tot hertelling moet overgaan.

"Het gaat om het vertrouwen dat de kiezer in het stemproces moet hebben." Peper beaamt dat. "Bij verkiezingen moet elke zweem van twijfel worden weggenomen. Om de onpartijdigheid te waarborgen zou het tellen kunnen gebeuren onder toeziend oog van een ombudsman."

Aboutaleb zag vorige week ondanks de problemen bij verscheidene stembureaus geen aanleiding voor een hertelling of om de verkiezing ongeldig te verklaren. Ze zouden geen invloed hebben gehad op de uiteindelijke zetelverdeling.

Opstelten: "Dat was op dat moment een goede beslissing. Maar mede door de fouten die daarna aan het licht zijn gekomen, kan er een situatie ontstaan die kiezers niet begrijpen. Hertellen is het beste advies. Dat kost twee dagen en dan is het klaar en over."

'NEC heeft interesse in Droste en Mununga'

NEC heeft volgens Omroep Gelderland interesse in Joachim Mununga en Wout Droste. Droste staat onder contract bij FC Twente en wordt dit seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles.

Daar maakt de rechtsback zoveel indruk dat de club uit Deventer hem nu definitief wil vastleggen. NEC zou nu ook meedingen naar de handtekening van Droste. Tijdens de competitiewedstrijd van Go Ahead Eagles tegen FC Dordrecht was NEC-trainer Wiljan Vloet al aandachtig toeschouwer.

Mununga speelt zijn wedstrijden in het shirt van het Belgische KV Mechelen. De vleugelaanvaller zou Moestafa El Kabir moeten vervangen in Nijmegen. De Marokkaanse speler tekende zondag een contract bij het Zweedse Mjällby AIF. In de strijd om Mununga krijgt NEC concurrentie van FC Twente en Standard Luik.

Weer Toyota op hol geslagen

In de Amerikaanse staat Californië is gisteren (plaatselijke tijd) opnieuw een Toyota op hol geslagen. Dit heeft de politie laten weten.

De 61-jarige James Sikes reed met zijn Toyota Prius op een drukke snelweg vlakbij San Diego toen de auto uit zichzelf steeds harder ging rijden. Hij bereikte snelheden tot circa 145 kilometer per uur.

Sikes slaagde erin de politie te bellen. Die gaf hem instructies hoe hij de op hol geslagen auto kon temmen met de remmen en door de motor uit te zetten. Ook hielpen de agenten de geschrokken bestuurder vaart te minderen door bumper aan bumper voor hem te gaan rijden en te remmen.

Toyota heeft de afgelopen maanden wereldwijd meer dan 8 miljoen auto's teruggeroepen voor controle wegens technische problemen.

 

Topprijzen veiling Peter Stuyvesant-collectie

De veiling van de Peter Stuyvesant-collectie gisteravond heeft flink meer opgebracht dan verwacht. De veiling van 163 schilderijen en sculpturen bij veilinghuis Sotheby's in Amsterdam leverde ruim 13,5 miljoen euro op. De verwachte opbrengst lag tussen de 4 en 5 miljoen euro.

Het schilderij Dinosaurierei van de Duitse kunstenaar Martin Kippenberger was de klapper van de avond: het werk werd geveild voor 900.000 euro. De getaxeerde waarde lag tussen de 200.000 en 300.000 euro. Kippenberger maakte het werk in 1996, een paar maanden voordat hij abrupt op 44-jarige leeftijd stierf. Het schilderij 2 Trames de Tirets van de Franse kunstschilder François Morellet ging weg voor 360.000 euro, liefst twaalf keer de getaxeerde waarde.

Ook werken van kunstenaars als Karel Appel, Jan Schoonhoven, Simon Hantai en Max Bill gingen van de hand voor bedragen die ver boven de verwachte opbrengsten lagen. De veiling bij Sotheby's was de grootste collectie naoorlogse moderne kunst die ooit in Nederland onder de hamer kwam, met vele werken die in een museum niet zouden misstaan.

Het was het eerste deel van de Peter Stuyvesant-collectie, die geldt als de eerste bedrijfscollectie van Nederland. De verzameling werd in 1960 opgezet door Alexander Orlow, directeur van de Turmac Tobacco Company. Om de monotone werkomstandigheden van de arbeiders in de sigarettenfabriek in Zevenaar te verbeteren, schafte hij moderne kunst aan.

Hij gaf dertien Europese kunstenaars de opdracht een vrolijk, kleurrijk en levendig kunstwerk te maken, die in de fabriekshallen boven de machines kwamen te hangen. Orlow hoopte dat de fabrieksarbeiders daar inspiratie en energie uit zouden halen. In de loop der jaren groeide de collectie uit tot zo'n duizend werken. Na de sluiting van de fabriek in Zevenaar in 2008 besloot de nieuwe eigenaar, British American Tobacco (BAT), de kunstcollectie te veilen.

De rest van de collectie komt in twee delen later onder de hamer. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.

 

Sopranos-bedenker maakt speelfilm

David Chase, de bedenker van de tv-serie 'The Sopranos', gaat een speelfilm maken. Het zal een film worden over een stel Amerikaanse jongens die samen een rockband vormen. Het verhaal zal zich afspelen in de jaren zestig. Dit meldt website Deadlinehollywood.

Het wordt de eerste keer dat de man achter de veelbejubelde serie over maffioso Tony Soprano en zijn familie zijn geluk als speelfilmregisseur gaat beproeven. Chase zal naast regie ook de productie en het script van de film verzorgen.

De film zal worden uitgebracht door filmstudio Paramount. Brad Grey, de producent van 'The Sopranos', is daar inmiddels alweer enkele jaren de grote baas. Al in 2008 gingen er gesprekken tussen Grey en Chase over een mogelijke speelfilm die de man achter de Sopranos voor Paramount zou gaan maken. Nu is het dus zover.

Opnames voor deze vooralsnog titelloze speelfilm moeten eind dit jaar van start gaan.

Sopranos-bedenker maakt speelfilm
Sopranos-bedenker maakt speelfilm (Foto: Novum)

 

Lijk vroegere president Cyprus mogelijk gevonden

De politie van Cyprus heeft gister op een begraafplaats in Nicosia een stoffelijk overschot gevonden. Onderzoek moet uitwijzen of het gaat om het lijk van de vroegere president Tassos Papadopoulos, dat in december werd ontvreemd.

De politie vond het lichaam na een tip. Een woordvoerder wilde niet zeggen in welke staat het verkeerde en op grond waarvan onderzoekers denken dat het om het lijk van Papadopoulos kan gaan. De identiteit zal door middel van DNA-onderzoek worden vastgesteld.

Het stoffelijk overschot van Papadopoulos werd 11 december ontvreemd, een jaar nadat hij aan longkanker was overleden. Wie erachter zat en wat het motief was, is onbekend.

Papadopoulos was van 2003 tot 2008 president van Cyprus. Hij was een verklaard tegenstander van een plan van de Verenigde Naties om Cyprus te herenigen.

Lijk vroegere president Cyprus mogelijk gevonden
Lijk vroegere president Cyprus mogelijk gevonden (Foto: Novum)

 

Veiligheidsadviseur Nigeria ontslagen na bloedbad

Waarnemend president van Nigeria Goodluck Jonathan heeft gisteravond de nationale veiligheidsadviseur ontslagen. Als vervanger van de ontslagen Sarki Mukhtar benoemde hij Aliyu Gusau, een generaal buiten dienst.

De maatregel lijkt verband te houden met het bloedbad dat een gewapende bende zondag aanrichtte in een dorp bij de centrale stad Jos. Daar werden minstens tweehonderd mensen, overwegend christenen, afgeslacht. De moordenaars konden hun gang gaan ondanks een avondklok die na eerder geweld was ingesteld. Het leger moest toezien op de naleving van de avondklok, maar heeft dat klaarblijkelijk verzuimd.

Jonathan, een zuiderling, neemt het presidentschap waar voor president Amaru Yar'Adua, een noorderling, die langdurig ziek is. Hij kondigde eerder aan dat leger en politie langs de grenzen van de deelstaat Plateau zouden worden geposteerd om buitenstaanders tegen te houden. Een AP-verslaggever kon echter ongehinderd de deelstaat binnengaan, terwijl militairen met kalasjnikovs alleen maar vanuit de schaduw van bomen en gebouwen toekeken.

Conceptión is 3 meter verplaatst na aardbeving

De verwoestende aardbeving van vorige maand heeft de Chileense stad Concepción meer dan drie meter naar het westen verplaatst. Dit blijkt uit metingen met gps-apparatuur, zo meldden Amerikaanse wetenschappers gisteren.

De op een na grootste stad van Chili ligt nu 3,04 meter westelijker dan voor de aardbeving op 27 februari, die een kracht had van 8,8 op de schaal van Richter en aan meer dan 450 mensen het leven heeft gekost. De hoofdstad Santiago is 27,7 centimeter naar het westen opgeschoven, de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires bijna 4 centimeter.

3D-film over de Schepping in de maak

Er gaat een 3D-bioscoopfilm komen waarin het verhaal van de Schepping wordt verteld. Deze film gaat toepasselijk 'In The Beginning' heten. Dit heeft website Deadlinehollywood bekendgemaakt. Het verhaal over hoe God in zeven dagen de wereld zou hebben geschapen is al wel bij iedereen bekend, maar filmstudio Paramount ziet er een goede bioscoopfilm in.

Er zijn nog geen acteurs gecast voor de rollen van Adam en Eva. Ook is het niet duidelijk of God in 'In The Beginning' door een acteur gespeeld zal worden of niet. Een script is er al wel: Scenarist John Fusco heeft het Bijbelse boek van Genesis bewerkt tot een filmscript. Fusco is vooral bekend als schrijver van westerns als 'Young Guns' en van paardenfilms als 'Hidalgo' en 'Spirit: Stallion of the Cimarron'. Er moet dus niet raar opgekeken worden als Adam en Eva in deze film straks op paarden rondrijden.

Ook al moet 'In The Beginning' een film vol special effects worden, toch is het budget van dertig miljoen dollar aan de lage kant voor een 3D-film. Producent Cary Granat hoopt dat 'In The Beginning' een christelijke film voor het hele gezin kan worden. Als dit lukt dan is succes verzekerd: de eerste Narnias-film 'The Lion, The Witch & The Wardrobe' werd mede een groot succes in Amerika door de christelijke ondertoon.

3D-film over de Schepping
3D-film over de Schepping (Foto: Novum)

 

Met Balkenende naar de afgrond

En bij het CDA weten ze eigenlijk best dat die Balkenende een enorme sukkel is. Een druiloor. Per ongeluk ooit lijsttrekker geworden, na het op een schandalige wijze uitrangeren van de Hoop Scheffer. Balkenende: volgens mensen die er verstand van hebben de slechtste premier sinds de oorlog. Het is toch tekenend dat bij veruit de meeste verkiezingsdebatten niet partijleider Balkenende maar fractievoorzitter Van Geel in de strijd werd geworpen?

Prandelli: "We gaan geschiedenis schrijven"

Cesare Prandelli staat voor de lastige klus zich alsnog te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De Fiorentina-trainer, die het heenduel met Bayern Munchen met 2-1 verloor, is net als zijn mannen getergd.

"We gaan proberen geschiedenis te schrijven. We moeten ons volledig richten op de unieke kans om de kwartfinales te bereiken", vertelde de coach. "We zijn er helemaal klaar voor, zowel mentaal als fysiek. Een goede start is essentieel, dus niet zoals zaterdagavond tegen Juventus (1-2 verlies). Doelpunten zijn vaak schaars in Europa, dus het is zaak om negentig minuten lang geconcentreerd te blijven."

Via een buitenspelgoal stal Bayern in de eerste ontmoeting nog de zege. "Fouten van arbiters kunnen zeer vervelend zijn", vervolgde Prandelli. "Mijn opstelling? Net als in de heenwedstrijd: Frey, De Silvestri, Natali, Felipe, Zanetti, Montolivo, Marchionni, Jovetic, Vargas en Gilardino. Ik zeg alleen nog niet wie de geschorste Massimo Gobbi zal gaan vervangen."

De maffia leest ook de Playboy

In Mafia II zul je in de jaren '40 tot '50 jezelf opwerken tot nieuwe Godfather. Nu wil het dat een van de bekendste bladen in deze tijd ook voor het eerst in de kiosk te krijgen was. 2K Games heeft vandaag aangekondigd dat ze een overeenkomst met Playboy hebben. Er zullen dus magazines van die tijd in het spel te zien zijn. Er zullen meer dan vijftig bladen te verzamelen zijn in het spel, dus een achievement/trophy kunnen je al raden...

Het blad kwam pas in 1953 uit, dus hoe ze dit in het spel gaan verwerken is nog niet duidelijk. Gaan ze zich aan de tijdslijn houden of neemt 2K Games een loopje met de geschiedenis? We zullen het waarschijnlijk dit jaar weten. Hopelijk staan de altijd interessante interviews er ook in.

Mafia II

Mafia II

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.