Hamilton: "Niet achterover leunen"

McLaren Mercedes-coureur Lewis Hamilton hoopt in Valencia terug te slaan na de ietwat teleurstellende race op de Hongaroring. Toen leek de Brit met zijn poleposition eenvoudig te gaan winnen, maar hij werd bij de start al voorbijgereden door Felipe Massa.

Ook verloor hij veel tijd met een lekke band. Op zijn eigen website zegt Hamilton daarom: "Het resultaat in Hongarije was eigenlijk een erg belangrijke les voor het team. Het liet ons duidelijk zien dat we niet achterover moeten leunen en dat we hard moeten werken om in Valencia hard terug te kunnen slaan. Je mag een team als Ferrari nooit onderschatten en we weten dat ze net zo hard werken als wij om beter voor de dag te komen in de rest van het seizoen."

Van vanzelfsprekendheid moet hij niks hebben: "Wie weet, als we een makkelijkere race hadden gehad in Hongarije, had dat wel eens in ons nadeel kunnen werken. Ik vertrouw er dan ook op dat we niks vanzelfsprekend gaan vinden." Met nog zeven races te gaan staat de jonge Brit bovenaan in het wereldkampioenschap voor coureurs, op 62 punten. Hij heeft daarmee een voorsprong van vijf punten op de nummer twee Kimi Räikkönen en acht op Massa. McLaren staat met precies honderd punten op de tweede plaats, op 11 punten van Ferrari. Het team heeft tien punten voorsprong op BMW.