Savoldelli voelt zich geen groot kampioen

Paolo Savoldelli mag dan vandaag de Giro d'Italia gaan winnen. Zelf heeft hij niet het gevoel dat hij nu een groots kampioen is.

Savoldelli moest gisteren alles in het werk stellen om in de roze trui te kunnen blijven. Andere teams hielpen hem een handje en uiteindelijk hield hij iets minder dan een halve minuut over. Die moeite in de bergen doen hem dan ook beseffen dat hij nog te kwetsbaar is.

Savoldelli wil zich daarom niet vergelijken met grote kampioenen uit het verleden: "Ik voel me niet als één van de grote winnaars van de Giro, want de oude kampioenen vielen aan op de beklimmingen om grote verschillen te maken. Ik ben meer een gelijkmatige renner en moet een hoop rekenen, omdat ik weet waar mijn limiet ligt."

"Ik was bang in het begin van de klim (de Finestre, red.), want het tempo lag erg hoog. Ik dacht niet dat ik het zou halen. Ik reed mijn eigen tempo. Ik dacht eraan om genoeg te eten en te drinken en het meest belangrijke was om niet te paniekeren. Na morgen (vandaag, red.) ga ik me voorbereiden op de Tour de France, om daar te knechten voor Lance Armstrong."