FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 29 mei 2005

Liefers verpulvert NR 3.000m

Gert-Jan Liefers heeft bij de FBK-games in Hengelo zijn eigen Nederlandse record op de 3.000 meter met ruim 5 seconden verbeterd.

Drie jaar geleden liep Liefers, ook tijdens de Fanny Blankers Koen Games, een tijd van 7.42,95. Nu liep hij tot over de helft mee met de Kenianen. Die moest hij toen laten gaan, maar hij kon een goed tempo vasthouden en eindigde als vierde. Hij klokte een nieuw Nederlands record van 7.37,48. "Het is al de derde keer dat ik in Hengelo een record loop, maar het wordt steeds specialer. De 1.500 meter blijft wel mijn hoofdafstand"

O, NEE !

Frankrijk stemt tegen de grondwet en daarmee lijkt de hele grondwet permanent van de baan. Jammer, want een Europese grondwet zou juist enorm goed zijn voor Europa, en ons. Misschien zelfs nog beter dan de Euro uiteindelijk is geworden, want laten we eerlijk wezen; we zijn er allemaal sinds de Euro flink op vooruit gegaan.
Het zou zo enorm veel dingen vergemakkelijken. Geen land meer maar een 'lidstaat'. Mijn lid staat al bij de gedachte alleen!

[upd] Woonwijk afgezet na zelfmoord

scannerrob en Roel_Jewel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Kerkrade heeft een man zondagavond op straat zelfmoord gepleegd. Hij deed dit waarschijnlijk door zichzelf in zijn borst te schieten met een pistool. De omgeving is door de politie afgezet omdat de man explosieven bij zich zou hebben. Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) is ingeschakeld, en is onderweg.

Het incident, waarvan de melding tussen half zeven en zeven uur binnenkwam, gebeurde in de Holzstraat. Het is onduidelijk wat voor explosieven de man bij zich zou hebben. Ook over zijn identiteit of over zijn motief is nog niets bekend.

Update 23.38 uur
De man blijkt een 53-jarige Nederlandse inwoner van het Belgische Seraing te zijn. Even voor zijn daad had hij aan een eigenaresse van een café verteld dat hij ongeneeslijk ziek was en 'het niet meer zag zitten'. Vervolgens dronk hij een kop koffie en vertrok.

In zijn jas, die hij in het café had laten hangen, en op het lichaam van de man trof de Explosieven Opruimings Commando (EOC) later twee namaak-handgranaten aan.

Mika Väyrynen rond met PSV

Mika Väyrynen heeft een overeenstemming bereikt met PSV voor een overgang. De winnaar van de "dubbel" heeft goede hoop dat het deze week nog rond komt met SC Heerenveen, de huidige club van Väyrynen. Dan is de transfer een feit.

Naast een eventuele overname van Väyrynen heeft PSV ook ander nieuws. Ji-Sung Park gaat namelijk bijtekenen. Zijn huidige contract loopt nog tot eind volgend seizoen. Ook Vennegoor of Hesselink wil snel een contractverlenging om zo nog enkele seizoen te kunnen spelen in het Philips-stadion.

Guus Hiddink blijft nog wel op zoek naar versterkingen. "We nemen namelijk afscheid van Van Bommel en Vogel. Ik weet dat De Jong weer fit wordt. Ook een talent als Afellay wordt beter en beter. Maar we willen ook volgende week weer over een brede selectie beschikken", aldus de 'Coach van het Jaar'.

De grootste piemel van Amsterdam

Laat ik maar gelijk opbiechten dat het woord "piemel" alleen in de titel staat om aandacht te trekken. Het blijkt namelijk dat een titel die iets met seks te maken heeft ongeveer twee keer meer wordt aangeklikt dan een gewone brave titel. Heb ik jullie mooi te pakken! Ik wéét trouwens wel wie de grootste piemel heeft van Amsterdam, ik heb hem zelfs gezien! Maar dat onthul ik natuurlijk pas straks, opdat jullie nog even hieronder op het pijltje klikken om verder te lezen. Dat is dan weer een pageview achter mijn naam.

Exit-polls: Frankrijk stemt NEE

Patrickske , keesjeislief, bliepbliep, tijntjethf, Anonymous en Biotje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Franse bevolking heeft in het referendum de Europese grondwet afgewezen. Het aantal NEE-stemmers ligt tussen de 54,5 procent en 55,6 procent, zo wijzen exit-polls uit. De opkomst was hoog te noemen. Zeker driekwart van de stemgerechtigden is gaan stemmen. De polls zijn gebaseerd op meer stemmen dan die van 18.00 uur en lijken daarom exacter.

In Parijs en Lyon zijn de stemlokalen 45 minuten geleden gesloten. De uitkomst is een zware tegenvaller voor president Chirac. Tot het laatst bleef onduidelijk of er een meerderheid voor of tegen de grondwet zou stemmen.

Chirac zegt het besluit van de Fransen te respecteren. Hij hoopt dat Frankrijk binnen het verbond van Europa zal blijven bestaand. Le Pen, een groot tegenstander, was verheugd met de overwinning.

Het is voor Chriac een grote nederlaag. Hij was de afgelopen weken tot driemaal toe op de Franse televisie geweest, om de Fransen toe een JA toe te bewegen. Onze premier Balkenende zei dat het ratificatieproces nog altijd doorgaat. Voor Nederland is het des te meer belangrijker om JA te zeggen, om de voortgang van de Grondwet niet te belemmeren.
_
Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!. Er loopt ook een peiling over de Grondwet op de frontpage.

Uitslag Indianapolis 500

Dan Wheldon heeft de Indianapolis 500 op zijn naam geschreven. De Brit bleef Vitor Meira en Bryan Herta voor. Danica Patrick scoorde met een vierde plaats de beste finish voor een vrouw in de Indy 500 ooit.

Tien ronden voor de finish leek het er nog op dat Danica Patrick de race zou winnen. Ze was al de eerste vrouw ooit die aan de leiding was gegaan van de wereldberoemde race, maar verloor een paar ronden voor het einde snelheid en zag haar winst in rook opgaan. Ze ging uiteindelijk als vierde over de finish. Eerder in de race was Patrick al teruggevallen tot de zestiende plaats, doordat ze haar motor liet afslaan bij een pitstop en later nog eens spinde.

Dan Wheldon was de eerste Brit sinds 1966 die de race won. Hij won de race tijdens een gele vlag-periode, doordat Sebastien Bourdais twee ronden voor de finish de muur raakte. Wheldon startte de race vanaf de zestiende plaats, maar wist, mede door een uitgekiende pitstopstrategie, naar de leiding te rijden.

De race kende een aantal grote ongevallen. Zo maakte Bruno Junqueira een zware crash mee nadat hij door A.J. Foyt IV was aangetikt. De Braziliaan bleef ongedeerd, zijn auto was compleet verwoest. De grootste crash werd echter veroorzaakt door een spinnende Danica Patrick, die een kettingreactie veroorzaakte waarbij meerdere auto's de muur raakten.

Volledige uitslag

pos coureur achterstand uitvalreden
1 Dan Wheldon
2 Vitor Meira 0,130 sec
3 Bryan Herta 0,206
4 Danica Patrick 4,551
5 Buddy Lazier 4,805
6 Dario Franchitti 5,145
7 Scott Sharp 5,580
8 Tony Kanaan 6,353
9 Helio Castroneves 7,769
10 Ryan Briscoe 1 ronde
11 Ed Carpenter 1 ronde
12 Sebastien Bourdais 2 ronden crash
13 Alex Barron 3 ronden
14 Adrian Fernandez 3 ronden
15 Felipe Giaffone 6 ronden
16 Jaques Lazier 11 ronden
17 Kosuke Matsuura 14 ronden crash
18 Roger Yasukawa 33 ronden garage
19 Tomas Enge 45 ronden crash
20 Tomas Scheckter 46 ronden crash
21 Patrick Carpentier 47 ronden mechanisch
22 Jeff Bucknum 50 ronden crash
23 Sam Hornish Jr. 54 ronden crash
24 Scott Dixon 87 ronden crash
25 Richie Hearn 88 ronden crash
26 Kenny Brack 108 ronden mechanisch
27 Jeff Ward 108 ronden handling
28 AJ Foyt IV 116 ronden handling
29 Darren Manning 118 ronden mechanisch
30 Bruno Junqueira 124 ronden crash
31 Marty Roth 153 ronden handling
32 Jimmy Kite 153 ronden handling
33 Larry Foyt 186 ronden crash

Admirals bereiken finale World Bowl

De Amsterdam Admirals hebben op de voorlaatste speeldag door een zege op de Hamburg Sea Devils de finale om de World Bowl bereikt.

De Duitsers moesten er met 27-10 aan geloven. Door de zege kunnen de Admirals niet meer achterhaald worden, omdat concurrent Cologne Centurions onverwacht van hekkensluiter Rhein Fire Düsseldorf verloor.

De american footballers begonnen in de ArenA nerveus aan het duel, maar door drie touchdowns van receiver Martin liep men weg van de Sea Devils en keerde de rest terug in het team. De verdediging zorgde er daarna voor dat de ploeg uit Hamburg niet terug kon komen in de wedstrijd.

Eén keer eerder, in 1995, stonden de Amsterdam Admirals in de finale om de World Bowl. Nu is Berlin Thunder op 11 juni aanstaande de tegenstander in de finale, die in Düsseldorf gespeeld zal worden.

Liverpool wellicht toch naar Champions League

De kersverse winnaar van de Champions League, Liverpool, kan mogelijk toch volgend seizoen zijn titel verdedigen.

Dat zegt de voorzitter van de UEFA, Lennart Johansson. Hij gaat zich namelijk sterk maken om het toch mogelijk te maken dat de Engelse club meedoet aan het toernooi.

Woensdag won Liverpool na strafschoppen de finale van de Champions League van AC Milan. Vervolgens werd de club geconfronteerd met een bizarre situatie. De UEFA laat namelijk de winnaar niet automatisch toe tot de volgende editie en in de Engelse competitie gaf de vijfde plaats, die Liverpool behaalde, ook al geen recht op deelneming. Volgens de regels staat Liverpool nu dus buitenspel voor de Champions League.

Johansson zegt nu dat onderzoek zal moeten uitwijzen of er een "eerlijke mogelijkheid" bestaat om de Engelse voetbalclub alsnog tot de Champions League toe te laten. Een besluit wordt verwacht voor 17 juni. Dan is er namelijk in Manchester een vergadering van de UEFA-top.

Voetbal: Liverpool wellicht toch in Champions League

De kersverse winnaar van de Champions League, Liverpool, kan mogelijk toch volgend seizoen zijn titel verdedigen. De voorzitter van de UEFA, Lennart Johansson, zegt namelijk zich sterk te maken om het toch mogelijk te maken dat de Engelse club meedoet aan het toernooi.

Woensdag won Liverpool na strafschoppen de finale van de Champions League van AC Milan. Vervolgens werd de club geconfronteerd met een bizarre situatie. De UEFA laat namelijk de winnaar niet automatisch toe tot de volgende editie en in de Engelse competitie gaf de vijfde plaats, die Liverpool behaalde, ook al geen recht op deelneming. Volgens de regels staat Liverpool nu dus buitenspel voor de Champions League.

Johansson zegt nu dat onderzoek zal moeten uitwijzen of er een "eerlijke mogelijkheid" bestaat om de Engelse voetbalclub alsnog tot de Champions League toe te laten. Een besluit wordt verwacht voor 17 juni. Dan is er namelijk in Manchester een vergadering van de UEFA-top.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport!

Smart roept duizenden auto's terug

Automerk Smart heeft bekend gemaakt dat enkele tienduizenden auto's terug naar de garage moeten voor controle. Een woordvoerder van DaimlerChrysler, waar Smart onderdeel van is, verklaarde dat in Nederland 3200 auto's teruggeroepen worden. In Duitsland moeten 59.000 Smarts voor controle terug. Het nieuws is een nieuwe tegenvaller voor Smart, dat nog nooit winst heeft gemaakt.

Eigenaren van de Smart, het betreft alleen de meest bekende tweezitter, krijgen een dezer dagen een brief in de bus. Daarin wordt hen uitgelegd dat er mogelijk problemen met de voorwielophanging kunnen zijn. Er zou sprake kunnen zijn van roestvorming. Voor zover bekend bij Smart zijn er nog geen ongelukken door dit mankement gebeurd.

Mocht bij controle door Smart blijken dat de auto van een eigenaar ook roestvorming heeft, dan zullen de draagarmen van de vooras gratis worden vervangen.

TV-dief na 35 jaar vrijgelaten

scannerrob en sjorti hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe 65-jarige Amerikaan Junior Allen is vrijgelaten na een gevangenisstraf van 35 jaar te hebben uitgezeten wegens diefstal van een tv-toestel. Hij had de televisie, omgerekend zo'n 111 euro waard, in 1970 buitgemaakt bij een inbraak, maar werd opgepakt. Omdat hij al een paar keer eerder veroordeeld was, wegens inbraak en geweldpleging, werd hij door een rechtbank in North Carolina volgens de toen geldende wetten veroordeeld tot levenslang. Tegenwoordig zou hij voor hetzelfde delict niet meer dan drie jaar krijgen.

De vrijlating is het resultaat van de inspanningen van Rich Rosen, hoogleraar in de rechten aan de Universiteit van North Carolina. "Het is een schande dat hij niet al twintig jaar geleden is vrijgelaten, maar hij heeft nu tenminste nog een aantal jaar te gaan", aldus Rosen, die zich drie jaar lang voor de zaak heeft ingezet.

Van de service van Orange mag je alles verwachten

Heb je hem ook gezien op TV het spotje van Orange, waarin ze je vertellen dat je van hun service alles mag verwachten? Als je dus het duurste abonnement hebt, mag je inderdaad service verwachten van Orange. Heb je echter al een jaartje of vijf het een na duurste abonnement, dan kun je als je nieuwe toestel binnen een week stuk gaat je toestel terugsturen en 4 weken zitten afwachten tot je toestel gemaakt wordt. Of je kan je toestel langsbrengen bij de Orange shop en dan moet je borg betalen voor je leentoestel, want stel je voor dat je die pikt, je bent immers abonnee en dus niet te vertrouwen. Dus van de service kan je inderdaad van alles verwachten, maar of dat nou altijd zo positief is.

Kut Orange, zodra ik kan opzeggen, zal ik dat zeker doen, met zo'n service provider wil ik ook niets meer te maken hebben, zeker als ze weigeren zelf actie te ondernemen om hun eigen fouten te corrigeren.

Uitslagen Roland Garros Dag 7

In vergelijking tot de voorgaande dagen was het op dag 7 een stuk koeler op de banen in Parijs. In de vierde ronde waren er bij zowel de mannen als bij de vrouwen enkele grote verrassingen.

Bij de mannen won de Roemeen Hanescu verrassend van de als tiende geplaatste Argentijn David Nalbandian met de setstanden 6-3 4-6 5-7 6-1 6-2. Nalbandian kwam nog wel met 2-1 in sets voor, maar Hanescu vocht zich terug en wist met prachtig tennis de Argentijn te verschalken.

In de kwartfinale zal Hanescu het op moeten nemen tegen de nummer 1 van de wereld, de Zwitser Roger Federer. Federer bereikte op zeer overtuigende wijze de laatste acht, hij versloeg de nummer 14 van de plaatsingslijst, Carlos Moya, in drie sets, setstanden waren 6-1 ,6-4 en nogmaals 6-4.

Bij de vrouwen plaatste Lindsay Davenport zich voor de kwartfinale. De Amerikaanse was in drie sets te sterk voor de Belgische, die tot nu toe al haar partijen in twee sets won, terwijl Davenport in Parijs al drie keer een driesetter speelde. Setstanden waren uiteindelijk 1-6 7-5 en 6-3.

De 15-jarige Sesil Karatantsjeva is de verrassing van deze Roland Garros. Nadat ze eerder Venus Williams al naar huis stuurde, was ze vandaag te sterk voor de Zwitserse Emmanuelle Gagliardi in twee sets, 7-5 en 6-3.

De verliezend finaliste van vorig jaar, de Russische Elena Dementieva, slaagde er niet in de laatste acht te bereiken. Dementieva verloor in drie sets van haar landgenote Elena Likhovtseva met de setstanden 6-7 7-5 en 5-7.

Mary Pierce bereikte ten koste van Patty Schnyder de kwartfinales. Het was vooral op het eind een erg spannende wedstrijd, de Française, winnares van het toernooi in 2000, had maar liefst elf matchpoints nodig om de wedstrijd naar zich toe trekken, 6-1 1-6 en 6-4.

Wegens de regen werden de duels LIagostera Vives - Sharapova bij de vrouwen en Nadal - Grosjean afgebroken. Deze zullen maandag worden verder gespeeld.

Derde ronde

Heren :

Mathieu (Fra) - Canas (Arg) 3-6 6-7 6-2 7-6 6-8
Kiefer (Dui) - Andreev (Rus) 6-4 7-6 3-6 6-4

Vierde ronde

Mannen :

Nalbandian (Arg) - Hanescu (Roe) 3-6 6-4 7-5 1-6 2-6
Federer (Zwi) - Moya (Spa) 6-1 6-4 6-3

Vrouwen :

Davenport (USA) - Clijsters (Bel) 1-6 7-5 6-3
Karatantcheva (Bul) - Gagliardi (Zwi) 7-5 6-3
Dementieva (Rus)- Likhovtseva (Rus) 6-7 7-5 5-7
Pierce (Fra) - Schnyder (Zwi) 6-1 1-6 6-4
Petrova (Rus) - Bovina (Rus) 7-5 3-6 6-4

Voorzitter Grondwet Nee opgepakt

Icoon Binnenlands nieuwsWillem Bos, voorzitter van het Comité Grondwet Nee, is zondagmiddag opgepakt tijdens het Dunya Festival, dat gaande was in het park onder de Euromast. Dit heeft een woordvoerder van de Rotterdamse politie bevestigd.

Op het multiculturele festival waren diverse politici aanwezig om een pleidooi te geven om komende woensdag 'ja' te stemmen bij het referendum voor de Europese Grondwet. Onder meer de Rotterdamse burgemeester Opstelten en Agnes van Ardenne, minister voor Ontwikkelingssamenwerking (CDA) waren aanwezig op het festival.

Bos wilde naar eigen zeggen laten horen dat hij tegen was en liep op de minister af. Toen werd hij door een aantal beveiligingsmedewerkers opgepakt en afgevoerd naar het politiebureau. "Ik werd geboeid afgevoerd en heb een uur op het politiebureau gezeten. Daarna lieten ze me gaan omdat er geen aanklacht is ingediend", aldus de voorzitter.
_
Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!. Er loopt ook een peiling over de Grondwet op de frontpage.

Voetbal: Uitslag finale Amstel Cup

PSV heeft in de Rotterdamse Kuip de Amstel Cup veroverd. Willem II werd zonder moeite weggezet, en PSV won met 4-0. Het is voor het eerst sinds 1996 dat PSV de Cup weer wist te winnen. Eerder dit seizoen werden de Eindhovenaren ook al landskampioen in de Eredivisie, waardoor de 'dubbel' voor het eerst in 16 jaar ook een feit is.

Willem II begon zonder schroom tegen de landskampioen en wist na 13 seconden al een corner te ontfutselen van PSV. De eerste 20 minuten gebeurde er weinig van belang, PSV kreeg een paar corners en Willem II bleef goed aanvallen.

Na 22 minuten verloor PSV de bal. Reuser kreeg de bal mee, al dan niet in buitenspelpositie. De scheidsrechter vond dat Reuser geen buitenspel stond en liet doorspelen. Reuser wist tot in het strafschopgebied te komen, alwaar hij werd opgewacht door Gomez. De twee kwamen met elkaar in botsing in het strafschopgebied en Erik Braamhaar, de scheidsrechter, liet doorspelen. Dit leverde hem een hele hoop commentaar op van de Willem II spelers en een striemend fluitconcert vanaf de tribunes.

De duels werden feller en PSV leek langzaam de overhand te krijgen, al was Willem II nog altijd erg gevaarlijk. Op slag van rust wist PSV de score te openen. Van Bommel nam een vrije trap die het strafschopgebied in krulde. Bouma knikte de bal in het doel, langs Moens, en bracht PSV zo op voorsprong.

De enige wissel die in de rust werd uitgevoerd was aan de kant van Willem II. Victoria verliet het veld voor Kreek. PSV zette ook, gesterkt door de goal, aan. Zij zagen dat beloond worden toen in de 51e minuut Cocu de bal kreeg en hem met rechts binnenschoot.

De wedstrijd werd na de 2-0 grimmiger. Achtereenvolgens kregen Wau en Kreek van Willem II geel. Reuser kwam daar nog bij nadat hij iets te veel commentaar had op de scheids. Van der Struijk kreeg daarna geel. Kreek ontsnapte één minuut later aan zijn tweede gele kaart na een overtreding.

Nadat er in de 70e minuut was gewisseld, Van Mosselveld voor Redan bij Willem II en Afellay voor Cocu bij PSV, kwam PSV op 3-0. Park wist de bal goed binnen te krijgen en de wedstrijd op slot te gooien. In de laatste 20 minuten drong Willem II niet echt meer aan, en vond PSV het ook genoeg. Vennegoor of Hesselink maakte na 90 minuten nog wel de 4-0 en vlak daarna floot Braamhaar af.

Willem II - PSV 0-4
45' Bouma 0-1
51' Cocu 0-2
74' Park 0-3
90' Vennegoor of Hesselink 0-4

Kijk voor meer voetbalnieuws ook eens op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag Amstel Cup finale

PSV heeft in de Rotterdamse Kuip de Amstel Cup veroverd. Willem II werd zonder moeite weggezet en PSV won met 4-0.

Willem II begon zonder schroom tegen de landskampioen en wist na 13 seconden al een corner te ontfutselen van PSV. De eerste 20 minuten gebeurde er weinig van belang, PSV kreeg een paar corners en Willem II bleef goed aanvallen.

Na 22 minuten verloor PSV de bal. Reuser kreeg de bal mee, al dan niet in buitenspelpositie. De scheidsrechter vond dat Reuser geen buitenspel stond en liet doorspelen. Reuser wist tot in het strafschopgebied te komen, alwaar hij werd opgewacht door Gomez. De twee kwamen met elkaar in botsing in het strafschopgebied en Erik Braamhaar, de scheidsrechter, liet doorspelen. Dit leverde hem een hele hoop commentaar op van de Willem II spelers en een striemend fluitconcert vanaf de tribunes.

De duels werden feller en PSV leek langzaam de overhand te krijgen; al was Willem II nog altijd erg gevaarlijk. Op slag van rust wist PSV de score te openen. Van Bommel nam een vrije trap die het strafschopgebied in krulde. Bouma knikte de bal in het doel, langs Moens, en bracht PSV zo op voorsprong. 1-0 voor PSV.

De enige wissel die in de rust werd uitgevoerd was aan de kant van Willem II. Victoria verliet het veld voor Kreek. PSV zette ook, gesterkt door de goal, aan. Zij zagen dat beloond worden toen in de 51e minuut Cocu de bal kreeg en hem met rechts binnenschoot. 2-0 voor PSV.

De wedstrijd werd na de 2-0 grimmiger. Achtereenvolgens kregen Wau en Kreek van Willem II geel. Reuser kwam daar nog bij nadat hij iets te veel commentaar had op de scheids. Van der Struijk kreeg daarna geel. Kreek ontsnapte één minuut later aan zijn tweede gele kaart na een overtreding.

Nadat er in de 70e minuut was gewisseld; Van Mosselveld voor Redan bij Willem II en Afellay voor Cocu bij PSV, kwam PSV op 3-0. Park wist de bal goed binnen te krijgen en de wedstrijd op slot te gooien. In de laatste 20 minuten drong Willem II niet echt meer aan, en PSV vond het ook genoeg. Vennegoor of Hesselink maakte na 90 minuten nog wel de 4-0 en vlak daarna floot Braamhaar af.

Het is voor het eerst sinds 1996 dat PSV de Cup weer wist te winnen. Eerder dit seizoen werden de Eindhovenaren ook al landskampioen in de Eredivisie, waardoor de 'dubbel' voor het eerst in 16 jaar ook een feit is. Deze beker is de achtste KNVB-beker voor PSV in zijn bestaan.

Willem II – PSV 0-4
45' Bouma 0-1
51' Cocu 0-2
74' Park 0-3
90' Vennegoor of Hesselink 0-4

Geel: Wau, Kreek, Reuser, v/d Struijk (Allen Wil)

Exit-polls: Frankrijk stemt 'Non'

Drie Franse exit-polls van 18:00 uur geven aan dat 'Non' tegen de Europese Grondwet gewonnen heeft. De percentages schommelen tussen de 50,5 en 53%.

De uitslagen werden bekend gemaakt in het NOS Journaal van 20:00 uur. In Frankrijk zelf moeten die nog geheim blijven, omdat in Parijs en Lyon tot 22:00 uur gestemd kan worden. In de rest van het land zijn de stembureaus om 20:00 uur dicht gegaan.

Om 20.00 uur had 66% van de Franse kiezers zijn stem uitgebracht. Als de stembureaus in Parijs en Lyon straks ook gesloten zijn, zal naar verwachting zo'n 75% van de stemgerechtigden naar de stembus zijn gegaan.

Zeeleeuw ontsnapt op rijksweg A28

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Een zeeleeuw hield de politie en medewerkers van de zeehondencrèche in Pieterburen en het Noorder Dierenpark in Emmen zaterdag urenlang bezig. Het dier zag kans om op de rijksweg A28 ter hoogte van de parkeerplaats De Witte Molen, in de buurt van Haren, uit een wagen van een Duitse circus te ontsnappen.

Zeeleeuw ontsnapt
Ontsnapte zeeleeuw groet de politie


Medewerkers van het circus wisten te voorkomen dat het dier de snelweg op zou kruipen. Ze joegen de zeeleeuw naar een naast de snelweg gelegen sloot, waar het dier werd gevangen. Daarna is het naar Assen vervoerd, waar het circus zijn tenten heeft opgeslagen. De zeeleeuw heeft aan het avontuur geen verwondingen overgehouden.

Udinese vierde, Brescia gedegradeerd

Op de slotfase van de Italiaanse competitie heeft Udinese zich een plek verworven in de voorronde van de Champions League. De club eindigde als vierde door met 1-1 gelijk te spelen tegen AC Milan.

Die uitslag was net voldoende om naaste concurrente Sampdoria voor te blijven, die aan de uitwedstrijd tegen Bologna ook maar een punt overhield.

In navolging van Atalanta degradeert Brescia ook naar de Serie B. De ploeg verloor de uitwedstrijd tegen Fiorentina met 3-0. De ploeg uit Florence wist zich door de overwinning zeker van ook volgend jaar voetbal in de hoogste divisie in Italie.

Het uiteindelijke puntentotaal (42) was hetzelfde als dat van naaste concurrenten Bologna en Parma, maar het onderlinge vergelijk sprak in het voordeel van Fiorentina. Bologna en Parma zijn nu veroordeeld tot het spelen van een playoff.

Jones tweede tijdens FBK Games

Tijdens de Fanny Blankers Koen Games in Hengelo is Marion Jones er niet in geslaagd om een overwinning te boeken op de 100 meter.

De Amerikaanse werd tweede achter Chandra Sturrup van de Bahama`s in een tijd van 11,29. Sturrup klokte 11,15. "Technisch was de race best goed, maar Chandra had een betere start," aldus de atlete die door veel Europese organisatoren wordt geboycot wegens haar mogelijke betrokkenheid bij de dopingzaak rond het bedrijf Balco."Ik heb er alle vertrouwen in dat ik het WK zal halen. Het is gewoon een kwestie van keihard trainen en veel wedstrijden lopen."

Ron Dennis verdedigt beslissing

Ron Dennis gelooft niet dat het een fout was om Kimi Räikkönen door te laten rijden. Dit ondanks dat de bandenproblemen uiteindelijk voor Raikkonen het einde van de race veroorzaakten.

In de laatste ronde uitvallen terwijl je op kop ligt. Het is waarschijnlijk één van de grootste nachtmerries van de meeste coureurs en bij Raikkonen gebeurde het vandaag. Bij de toeschouwers die de bandenproblemen al hadden gezien was de vraag of McLaren niet de band had moeten wisselen.

Ondanks de kennis achteraf blijft teambaas Ron Dennis achter de beslissing staan: "Het leven zit vol risico's. Dit zal een paar uur of een paar dagen kosten om te beseffen, maar ik vind de beslissing 100% goed. Ik geloof dat we de juiste beslissing hebben genomen, omdat we niet genoeg bewijs hadden dat de situatie onstabiel was. We deden wat nodig was om te winnen; bijna."

Raikkonen baalde flink na de race: "Het is een kutgevoel. Ik ben erg gefrustreerd dat ik uitviel in leidende positie in de laatste ronde, terwijl ik de race heb gedomineerd. We hebben tien kostbare kampioenschapspunten verloren."

RG: Pierce 11 matchpoints nodig

Mary Pierce is door naar de kwartfinales. De Française versloeg Patty Schnyder in drie sets met 6-1, 1-6 en 6-4.

Het publiek was erg enthousiast, Pierce is de enigste Française in het toernooi nadat eerder Mauresmo al was uitgeschakeld. Pierce speelde voor het eerst in 1990 op het gravel van Roland Garros, en ze wist het toernooi in 2000 te winnen. Ze staat dit jaar als achtste geplaatst.

In de eerste set was ze duidelijk de betere, maar in set twee wist de Zwitserse Schnyder sterk terug te komen. Het begon er in de derde set op te lijken dat Pierce een makkelijke overwinning zou kunnen behalen. Niets was echter minder waar want op 5-2 kreeg ze vijf matchpoints maar wist ze geen van alle te benutten. Een game later kreeg Pierce nogmaals vier matchpoints en ook deze werkte Schnyder weg.

Pas met het elfde matchpoint wist Pierce in haar eigen service game de wedstrijd naar zich toe te trekken. Uiteindelijk hadden de twee dames meer dan twee uur op de baan gestaan. In de kwartfinales treft Mary Pierce, Lindsay Davenport die eerder op de dag van Kim Clijsters won.

Piturca maakt selectie Roemenië bekend

De bondscoach van Roemenie, Victor Piturca, heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Nederland (4 juni) en Armenië (8 juni).

Piturca had al eerder de namen prijs gegeven van de geselecteerden die niet in Roemenie spelen. Grote afwezige is Viorel Moldovan, de aanvaller kampt met een spierscheuring in zijn rechterbeen.

Selectie :

Doelmannen: Bogdan Lobont (Ajax), Martin Tudor (Steaua Boekarest)

Verdedigers: Flavius Stoican, Razvan Rat (Shakhtar Donetsk), Cosmin Contra, Gigel Coman (Poli AEK Timisoara), Mirel Radoi, Sorin Ghionea (Steaua Boekarest), Gabriel Tamas (Dinamo Boekarest), Cristian Chivu (AS Roma), Pompiliu Stoica (FK Moskou)

Middenvelders: Daniel Pancu (Besiktas), Florentin Dumitru, Dorinel Munteanu (Steaua Boekarest), Florentin Petre, Stefan Grigorie (Dinamo Boekarest), Mihaita Plesan (Universitatea Craiova), Ovidiu Petre (Poli AEK Timisoara)

Aanvallers: Adrian Mutu (Juventus), Nicolae Mitea (Ajax Amsterdam), Marius Niculae (Sporting Lissabon), Claudiu Niculescu (Dinamo Boekarest)

Boonen eindwinnaar in België, Van Dijck wint rit

Tom Boonen volgt Sylvain Chavanel op als winnaar van de Ronde van België. Onze landgenoot Stefan van Dijck won de slotetappe in Putte.

Van Dijck is meteen ook één van de favorieten voor het NK in Rotterdam. Hij bleef in Putte na 176 kilometer Hunt en Van Loocke voor. Boonen raakte ingesloten en sprintte niet mee.

Toch was Boonen de grote hoofdrolspeler in deze Ronde van België. Hij won twee etappes en werd ook twee keer tweede. Nochtans kon hij goede werk van zijn ploeg vandaag niet afmaken. De hele etappe reden Knaven en consorten namelijk weer op kop voor de Belg.
Een vroege vlucht werd op acht kilometer voor de streep weer tot de orde geroepen. In die groep onder meer Erwin Thijs, die nog even virtueel in het ‘zwart’ reed.

Met Boonen completeerden Roesems en Balciunas het podium. Na zijn ongelooflijke voorjaar mikt Boonen nu zijn pijlen op de groene trui in de Tour de France en het WK in Madrid.

Savoldelli eindwinnaar 88e Giro d'Italia

Paolo Savoldelli heeft de 88e Giro d’Italia op zijn naam geschreven. Alessandro Petacchi won de slotetappe in Milaan.

Petacchi klopte met groot vertoon van macht Zabel en Förster in de sprint. Na het vertrek van McEwen ontbeerden de sprints in de Giro serieuze spanning. Het was de vierde etappezege van “Ale-jet” in deze Giro en zijn negentiende in alle Giri. De trein van Fassa Bortolo domineerde in de straten van Milaan. Niemand kon lang uit de greep van het peloton blijven.

De laatste rit in de 88e Giro startte in Albese con Cassano. De 153 overgebleven wielrenners hoefden pas om 14.00 uur te vertrekken voor een ultrakorte rit naar Milaan. Zoals gebruikelijk in de slotetappe van de Giro (en ook in de Tour) begonnen de coureurs heel lamlendig aan de rit. In het eerste uur was er geen enkele aanval. Het koersgemiddelde lag slechts op 27 kilometer per uur.

In Milaan moesten de coureurs twaalf rondes van 4,8 kilometer afleggen. Ook in de plaatselijke omlopen waren er nagenoeg geen aanvallen. Cofidis probeerde wat met Marichal en White en ook Zabriskie bleef heel even vooruit.

Savoldelli wint dus zijn tweede Giro d’Italia. In 2002 was hij ook al eens de beste. Toen was zijn overwinning echter een beetje overschaduwd, omdat Simoni en Garzelli wegens dopingperikelen de Giro moesten verlaten. Bovendien werd Casagrande uitgesloten, omdat hij de Colombiaan Gonzalez een klap verkocht. Nu versloeg Savoldelli dus wel alle favorieten, al had hij geluk dat Basso wegens buikkramp vorige week de Giro verloor.

Rujano pakte met overmacht de bergprijs. Werkelijk op elke col sprintte hij mee om de punten. De paarse sprintrui werd een prooi voor Paolo Bettini, die ook nog eens één etappe won.

In deze Giro was naast de herrijzenis van Savoldelli, vooral de doorbraak van José Rujano opvallend te noemen. In de eerste tijdrit moest de Venezolaan liefst vier keer van fiets wisselen, anders had hij wellicht de Giro gewonnen. De winnaar van vorig jaar, Cunego, kon na één serieuze col titelprolongatie al vergeten. In de massasprints waren het McEwen en Petacchi die de buit verdeelden. Volgend jaar start de Giro in Wallonië.


Uitslag van de 20e etappe:
1. Alessandro Petacchi (Ita) 3.24.08
2. Erik Zabel (Dui) + z.t.
3. Robert Förster (Dui) + z.t.
4. Mirco Lorenzetto (Ita) + z.t.
5. Marco Velo (Ita) + z.t.
6. Paride Grillo (Ita) + z.t.
7. Isaac Galvez (Spa) + z.t.
8. Mark Renshaw (Aus) + z.t.


Eindklassement:
1.Paolo Savoldelli (Ita) 91.25.51
2.Gilberto Simoni (Ita) + 0.28
3.José Rujano (Ven) + 0.45
4.Danilo Di Luca (Ita) + 2.42
5.Juan Garate (Spa) + 3.11
6.Sergei Gonchar (Oek) + 4.22
7.Vladimir Karpets (Rus) + 11.15
8.Pietro Caucchioli (Ita) + 11.38
9.Marzio Bruseghin (Ita) + 11.40
10.Emanuele Sella (Ita) + 12.33
29. Theo Eltink (Ned) + 1.01.02
69. Addy Engels (Ned) + 2.24.32
75. Thomas Dekker (Ned) + 2.30.20
115. Bram Schmitz (Ned) + 3.21.05


RG : Federer klasse apart


Roger Federer heeft zich op eenvoudige wijze geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. De Zwitsere nummer een van de wereld won in straight sets van de Spanjaard Carlos Moya, setstanden waren 6-1 6-4 en nogmaals 6-4.

De Zwitser kwam bij zijn zes eerdere optredens in Parijs nooit verder dan de kwartfinales, maar lijkt dit jaar onverslaanbaar.

Federer nam vanaf het begin van de wedstrijd gelijk het initatief en liet de Spanjaard kansloos door zijn spel vanaf de baseline. In de kwartfinales moet de Zwitser het nu gaan opnemen tegen Victor Hanescu, die verrassend de als tiende geplaatste David Nalbandian versloeg.

PSP is meest gewilde gadget in de V.S.

Bijna de helft (49%) van de Internet gebruikers uit de Verenigde Staten die van plan zijn een handheld game console aan te schaffen wil een Playstation Portable. 33% wil een Nintendo handheld systeem (een DS of een GBA) en slechts 4% wil een Nokia N-Gage.

Sony's aggresieve marketing en slimme positionering werpt zijn vruchten af met al 1.3 miljoen verkochte PSP's binnen twee maanden en geen tekenen dat de verkopen zullen gaan dalen.

Yuanzhe Cai, senior analyst bij Parks Associates: "Our research further shows that the PSP's sleek, sexy design and support for music and video playback bolster its already strong appeal among gamers older than 18."

Het volledige verhaal kun je hier lezen.

GP2: Eerste overwinning Piccione

Race twee van de GP2 series op de Nürburgring is verrassend gewonnen door Clivio Piccione. Na een spannende race die gekenmerkt werd door zeer veel inhaalacties wist de Monegask zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken.

Bruni startte de race vanaf pole en reed lang voorop. Piquet probeerde de Italiaan nog voorbij te gaan maar ging wijd en moest daarna ook nog Jani voor laten gaan. Een ronde later probeerde Lopez in een wilde actie Lapierre voorbij te gaan in de eerste bocht. De twee coureurs raakten elkaar en Lapierre werd daardoor tegen teamgenoot Kovalainen aangeduwd. Premat die achterop kwam had geen keuze en raakte Lopez die daarna als enige door kon rijden en terug reed naar de pits.

Bruni leek de race in zijn zak te hebben maar moest in ronde zestien uitvallen wegens een onbekende reden. Neel Jani nam de leiding in de race over met een gat van 1.6 sec. tussen de nummer één in de race en de nummer zes in de race. De rijders in deze top zes begonnen allemaal banden te krijgen die veel slijtageplekken kregen. In ronde twintig zag Piccione zijn kans en stak Jani vorobij.

Toen men over de finish ging was de eerste plaats voor Piccione. Als tweede eindigde Adam Carroll die vanaf plaats 21 startte en een geweldige inhaalrace had gereden. Nelson Piquet Jr. finishte als derde.

Uitslag tweede race GP2 Nürburgring:

plaatsnaamteamachterstand
1 C. Piccione  Durango  42:42.210
2 A. Carroll  Super Nova  +6.861
3 N. Piquet  HiTech  +7.487
4 N. Rosberg  ART  +14.867
5 S. Hernandez  Campos  +17.270
6 F. Monfardini  Durango  +21.005
7 G. Pantano  Super Nova  +22.890
8 O. Pla  DPR  +35.319
9 R. Sharp  DPR  +45.224
10 F. Fauzy  DAMS  +56.231
11 E. Viso  BCN  +1:20.910
12 S. Speed  iSport  +1 lap
13 N. Jani  Racing Eng.  +2 laps
14 J. Lopez  DAMS  +2 laps
15 J. Alvarez  Campos  +2 laps

RG : Karatantsjeva door, Dementieva uitgeschakeld

Nadat ze eerder Venus Williams wist te verslaan heeft de nog maar 15-jarige Sesil Karatantsjeva in Parijs de laatste acht bereikt.

De Bulgaarse, de juniorenkampioene van vorig jaar, was in twee sets te sterk voor de Zwitserse Emmanuelle Gagliardi, setstanden waren 7-5 en 6-3.

De als vierde geplaatste Russische Elena Dementieva wist zich niet te plaatsen voor de kwartfinales. In drie sets ging zij tenonder tegen haar landgenote Elena Likhovtseva, setstanden waren 7-6 5-7 en 7-5.

F1: Uitslag Grand Prix van Europa

Fernando Alonso heeft op de Nürburgring zijn vierde overwinning van dit seizoen gepakt. De jonge coureur van Renault heeft hiermee zijn voorsprong op de anderen in het klassement vergroot. De Spanjaard wist de overwinning te pakken doordat de voorwielophanging van Kimi Räikkönen in de laatste ronde afbrak.

Het begin van de race was al wat rommelig. De Toyota engineers van Jarno Trulli waren niet snel genoeg weg van de grid, waar de Italiaan een drive through penalty voor kreeg. Ook moest er een extra opwarmronde worden gereden omdat de Renault van Giancarlo Fisichella niet wegkwam. Bij de start kwamen de beide McLaren coureurs goed weg, en pakte Räikkönen meteen de leiding. In de eerste bocht ging het echter al fout voor een aantal coureurs.

Ralf Schumacher verremde zich en raakte de achterkant van Alonso, en Montoya werd aangetikt door Mark Webber. De laatste moest hierdoor de race voortijdig beëindigen. De beide Ferrari-coureurs, Michael Schumacher en Rubens Barrichello, raakten weliswaar niemand, maar moesten wel uitwijken en een groot deel van het veld aan zich voorbij laten gaan.

Na de eerste serie stops wist Räikkönen de leiding te behouden. David Coulthard, die tot op dat moment meereed in de top drie, zag een hoge klassering aan zijn neus voorbij gaan door een drive through penalty voor te snel rijden in de pitstraat. Ook de Nederlandse Minardi-coureur Christijan Albers kreeg nog een drive through penalty vanwege het negeren van blauwe vlaggen.

Na de tweede serie pitstops werd het duidelijk dat er grote problemen met de rechtervoorband van Räikkönen waren, waardoor hij zelfs een aantal keer kort van de baan afschoot. Alonso, die op dat moment op de tweede plaats lag, kwam met rasse schreden dichterbij. Tot aan de laatste ronde wist Räikkönen de eerste plaats vast te houden, totdat zijn complete voorwielophanging aan het eind van het rechte stuk afbrak en de Finse McLaren-coureur bij de uitvallers genoteerd kon worden.

Mede door het uitvallen van Räikkönen wist Alonso de eerste plaats veilig te stellen voor het team van Renault, voor Heidfeld en Barrichello. Regerend wereldkampioen Michael Schumacher wist niet verder te komen dan de vijfde positie, waarmee de kansen op een nieuwe wereldtitel dit jaar steeds verder weg lijken. Christijan Albers finishte als zeventiende en voorlaatste, met één ronde voorsprong op zijn teamgenoot Patrick Friesacher.

Zie voor meer Formule 1-nieuws de FOK! F1manager, waar je ook de volledige uitslag kunt vinden!

FIA GT: Historische zege voor Corvette

De vierde race in de strijd om de FIA GT op het circuit van Imola is verrassend gewonnen door Kumpen/Longin/Hezemans in de GLPK-Carsport Corvette.

Het team kon dankzij Mike Hezemans de race starten vanaf pole position. Al leek het in de warm-up nog even fout te gaan nadat de versnellingsbak het begaf.

Maar het team ging prima van start. En ook toen de concurrenten zich in het spoor van de Corvette kwamen nestelen, kon Bert Longin de leiding in de wedstrijd behouden. Na twee uur racen hadden Longin/Kumpen/Hezemans nog steeds de leiding, ze hadden een voorsprong van bijna een halve minuut op de F 550 van Lamy en Gardel, en op de derde plaats van Babini en Biagi met hun Vitaphone Maseratie MC12. Biagi had het Longin nog enige tijd moeilijk gemaakt, maar moest na anderhalf uur de pits in.

Anthony Kimpen moest de GLPK-Carsport Corvette naar de finish rijden. Een niet zo vlekkeloos verlopen pitstop zorgde er voor dat een Maserati post kwam vatten in het spoor van Kumpen, maar de Belg toonde zich ijzersterk en stressbestendig. Hij bouwde al vrij snel zijn voorsprong uit tot ongeveer 15 seconden, en liet deze ook niet meer los.

Het was een historische zege voor het team, de allereerste overwinning van een Corvette C5-R en ze versloegen de Italiaanse auto's van Ferrari en Maserati.

De GT2 overwinning ging naar Collard/Sugden, met hun Gruppe M teamgenoten Lieb/Rockenfeller op de tweede plaats.

Uitslag FIA GT race vier Imola:

1 Longin/Kumpen/HezemansGLPK-Carsport Corvette97 ronden
2 Lamy/GardelF 550 Maranello +19.264 seconden
3 Babini/Biagi Vitaphone MC12 + 24.005 seconden
4 Bertolini/WendlingerMaserati MC12 GT1+ 53.757 seconden
5 Peter/Buncombe/RusinovMaserati MC12 GT1+1 ronde

Het Binnenhofklasje doet examen


In de reeks van het Binnenhofklasje (Deel 1 en Deel 2) volgt hier een speciale examencolumn.

Op de gang van de Tweede Kamer hing een geur van opgesnoven kennis. Druppelsgewijs kwamen de leerlingen met gespannen gezichten de gang op gelopen. Het begrotingstekort had plaatsgemaakt voor een tekort aan slaap. De Tweede Kamerleden hadden zich namelijk meerdere dagen opgesloten in hun achterkamertjes. Niet met politieke redenen dit keer maar om zich in alle rust voor te kunnen bereiden op hun Binnenhofexamens.

Uitslag GP van Europa

Fernando Alonso heeft zijn vierde overwinning van dit seizoen gepakt. De jonge coureur van Renault vergroot hiermee zijn voorsprong op de anderen in het klassement. De Spanjaard wist de overwinning te pakken nadat bij Kimi Räikkönen de voorwielophanging afbrak in de laatste ronde.

Het begin van de race was al wat rommelig. De Toyota engineers van Jarno Trulli waren niet snel genoeg weg op de grid, hiervoor kreeg de Italiaan een drive through penalty. Omdat Fisichella stilviel op de grid moest er ook nog een extra opwarmronde worden gereden. De beide McLaren coureurs hadden een goede start, maar in bocht één ging het voor een aantal coureurs fout.

Ralf Schumacher verremde zich en raakte de achterkant van Alonso, Montoya werd aangetikt door Mark Webber. De laatste moest hierdoor de race voortijdig beëindigen. Michael Schumacher en Rubens Barrichello raakten niemand maar moesten hierdoor wel een groot deel van het veld voorbij laten gaan.

Rubens Barrichello en Nick Heidfeld stopten beiden al vroeg in de race, namelijk ronde elf, beiden bleken op een drie stop strategie weg te zijn gegaan. Tussen ronde 17 en ronde 19 was de eerste serie van pitstops voor de mensen die er twee zouden maken deze wedstrijd. Uiteindelijk wist Räikkönen de leiding te behouden, David Coulthard reed, tot op dat moment, mee in de top drie maar viel terug doordat hij een drive through penalty kreeg vanwege zijn snelheid in de pitstraat.

Ook Christijan Albers kreeg nog een drive through penalty vanwege het negeren van blauwe vlaggen. Kimi Räikkönen had inmiddels al een aantal keren wat fouten gemaakt en na de tweede serie pitstops werd het duidelijk dat hij grote problemen had met zijn rechtervoorband. Hij zag Alonso steeds dichterbij komen maar behield wel de leiding. In de laatste ronde werd de druk aan het einde van het rechte stuk te groot en brak de complete voorwielophanging af bij de jonge Fin. Uiteindelijk won Alonso de race voor Heidfeld en Barrichello.

Uitslag GP van Europa:

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Fernando AlonsoRenault F1 1:31:46.648
2 Nick HeidfeldBMW Williams F1 + 16.567
3 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 18.549
4 David CoulthardRed Bull Racing + 31.588
5 Michael SchumacherScuderia Ferrari + 50.445
6 Giancarlo FisichellaRenault F1 + 51.932
7 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes + 58.173
8 Jarno TrulliToyota F1 + 1:11.091
9 Vitantonio LiuzziRed Bull Racing + 1:11.529
10 Jenson ButtonBAR Honda + 1:35.786
11 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes + 1 ronde
12 Takuma SatoBAR Honda + 1 ronde
13 Jacques VilleneuveSauber Petronas + 1 ronde
14 Felipe MassaSauber Petronas + 1 ronde
15 Tiago MonteiroJordan Grand Prix + 1 ronde
16 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix + 1 ronde
17 Christijan AlbersMinardi F1 + 2 ronden
18 Patrick FriesacherMinardi F1 + 3 ronden
- Ralf SchumacherToyota F1 spin
- Mark WebberBMW Williams F1 crash

Ontvoerde Nederlander in Peru bevrijd

scannerrob en sjorti hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonIn de haven van de Peruviaanse stad Callao heeft de politie vrijdag een ontvoering van een 32-jarige Nederlander beëindigd. Dit is bekend gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De man werd volgens de Peruviaanse krant El Comercio sinds april vastgehouden door een bende, die een kwart miljoen dollar losgeld eiste van de familie van de gijzelaar. De politie heeft in verband met de zaak vier aanhoudingen verricht. Onder de verdachten bevindt zich een 45-jarige Nederlander. De andere drie zijn afkomstig uit de Peruviaanse hoofdstad Lima.

The Breakfast Club eenmalig weer bij elkaar

Icoon Media nieuwsMuziekzender MTV wil de hoofdrolspelers van de film The Breakfast Club uit 1985 eenmalig weer bij elkaar halen. De reünie moet plaatsvinden tijdens de uitreiking van de 'MTV Movie Awards 2005', op 4 juni in Los Angeles. De legendarische film gaat over vijf compleet verschillende scholieren die een zaterdag moeten nablijven op school.

Molly Ringwald (37), Ally Sheedy (42), Anthony Michael Hall (37) en Judd Nelson (45) hebben volgens MTV hun komst al toegezegd. Of Emilio Estevez (43), die de rol van sportfreak Andrew Clark speelde, erbij zal zijn is nog niet zeker. In de film groeien de vijf tieners steeds meer naar elkaar toe, nadat de verschillende karakters aanvankelijk botsen. The Breakfast Club werd geregisseerd door John Hughes, die in de jaren tachtig ook verantwoordelijk was voor tienerfilms als 'Weird Science' en 'Ferris Bueller's Day Off'.

Tijdens de awarduitreiking zal tevens 'Don't You (Forget About Me)', de titelsong van de film, worden opgevoerd. Niet door de Simple Minds, de Schotse band die hier destijds een wereldhit mee scoorde, maar door de Amerikaanse band Yellowcard.

The Breakfast Club

Israël laat 400 Palestijnse gevangenen vrij

sjorti had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Israël heeft het kabinet de vrijlating van vierhonderd Palestijnse gevangenen goedgekeurd. Premier Sharon en de Palestijnse president Abbas spraken in februari af dat er negenhonderd Palestijnse gevangenen vrij zouden worden gelaten. Israël hield echter vierhonderd gevangenen vast, omdat de Palestijnse overheid niet genoeg deed om aanslagen te voorkomen.

Sharon heeft nu besloten om de gevangenen toch vrij te laten, om de positie van de gematigde Palestijnen te versterken. Overigens laat Israël geen gevangen vrij die betrokken zijn geweest bij dodelijke aanslagen.

Moordverdachte uit bouwkraan gehaald

Maddy_K had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen 41-jarige moordverdachte die zich sinds woensdag bovenop een bouwkraan in de Amerikaanse stad Atlanta had verschanst is gisterochtend naar beneden geklommen en vervolgens aangehouden. Carl Edward Roland wordt verdacht van de moord op zijn ex-vriendin, die dinsdag dood werd aangetroffen in een vijver achter het appartementencomplex waar zij woonde.

De politie gebruikte zaterdagochtend een 'stun gun' om Roland enigzins te versuffen. Een agent wist de man vervolgens te bewegen om zijn hoge positie te verlaten. Roland zat op een metalen rooster op de kraanarm, ongeveer 50 meter boven de grond. Hij had geen eten en drinken bij zich, en dreigde naar beneden te springen als politiemensen te dicht bij kwamen. Zijn actie trok veel bekijks, mede omdat de kraan midden in een wijk met restaurants en uitgaansgelegenheden staat.

Moordenaar vlucht bouwkraan in
Carl Edward Roland zat sinds woensdag in de bouwkraan

Davenport is Clijsters de baas

Lindsay Davenport heeft de kwartfinale bereikt op Roland Garros. In de vierde ronde was de Amerikaanse in drie sets te sterk voor Kim Clijsters.

Kim Clijsters was vooraf de favoriet om de kwartfinale te bereiken. De Belgische won al haar partijen in twee sets, waar Davenport al drie keer een driesetter speelde. Clijsters won de laatste zes ontmoetingen met Davenport en won pas geleden nog in de finale van Indian Wells.

Tweevoudig finalist Clijsters won de eerste set zeer gemakkelijk met 6-1. In de tweede set wist de als eerste geplaatste Davenport een 3-1 achterstand ongedaan te maken. Bij 6-5 brak de Amerikaanse Clijsters en pakte de tweede set met 7-5.

Ook in de derde set ging Davenport goed van start. Ze liep uit naar een 2-0 voorsprong, maar Clijsters brak gelijk terug. Beide tennissters maakten veel fouten en braken elkaar om en om. Davenport wist bij 5-3 wel haar service te behouden en won de laatste set met 6-3.

Ruim 2.000 hooligans vrijwel ongrijpbaar

makker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsHet Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV) en het Crisis Onderzoeks Team (COT) hebben in een gezamenlijk onderzoek geconcludeerd dat een groep van 2.000 tot 2.500 hooligans, veelal jongeren, vrijwel ongrijpbaar is voor de politie en de Nederlandse voetbalclubs. Deze groep interesseert zich vaak niet voor het voetbal maar grijpen de wedstrijden aan om extreem geweld te gebruiken.

De grootste groep hooligans hebben een leeftijd van 16 tot 20 jaar en zijn onder invloed van harddrugs. Een opvallend feit is dat er grote verschillen zitten tussen relschoppers van nu en van eerdere generaties. CIV-directeur Henk Groenevelt: "We zien grote groepen jongeren die alleen voor het vechten naar het voetbal gaan". In bepaalde gevallen wordt zelfs de ME aangevallen, vertelt Groenevelt.

Het is overigens de hooligans niet alleen te doen om geweld te gebruiken bij voetbalwedstrijden, ook bij andere grote evenementen zoals dancefestivals zijn zij aanwezig om rellen te schoppen. Volgens Groenevelt zijn ze "amper te volgen". Dit komt volgens het onderzoek doordat er geen vaste groepen zijn en men geen leiders kent. "Ze kennen geen hiërarchie en gebruiken moderne communicatietechnieken. De politie zal nieuwe middelen moeten aanboren in deze strijd", aldus de CIV-directeur.

Famitsu's most wanted

Nadat gisteren bleek dat de Revolution de populairste console was onder de lezers van het Japanse blad Famitsu, is er vandaag een lijst verschenen met de meest gewilde games.
De lijst ziet er zo uit:
quote
1. Final Fantasy XII - (PS2, Enix Public garden)
2. Kingdom Hearts II - (PS2, Enix Public garden)
3. Dai-3-Ji Super Robot Taisen Alpha: Shuuen No Ginga E - (PS2, Banpresto)
4. Resident Evil 4 - (PS2, Capcom)
5. Grandia III - (PS2, Enix Public garden)
6. Bruise of Legendia - (PS2, Namco)
7. Sakura Taisen V: Saraba Aishiki Hito-yo - (PS2, Sega)
8. Mother 3 - (GBA, Nintendo)
9. Killer 7 - (PS2, Capcom)
10 Namco X Capcom - (PS2, Namco)
11 The Legend of Zelda: Twilight Princess - (GC, Nintendo)
12 TearRing Saga Series: Berwick Saga - (PS2, Enterbrain)
13 Shadow of the Colossus - (PS2, Sony)
14 Final Fantasy III - (NDS, Enix Public garden)
15 Soul Calibur III - (PS2, Namco)
16 Animal Crossing DS - (NDS, Nintendo)
17 Jikkyou Powerful Pro Yakyuu 12 - (PS2, Konami)
18 Metal Saga: Sajin No Kusari - (PS2, Success)
19 Devil Kings - (PS2, Capcom)
20 Drakengard 2 - (PS2, Enix Public garden)

Europese tracklist Donkey Konga 2

Aanstaande vrijdag komt het swingende vervolg van Donkey Konga al uit; het werd dus hoog tijd dat Nintendo de tracklist bekend zou maken. Deze wijkt op een aantal punten af van de Amerikaanse tracklist: waar op de Amerikaanse een boel hip hop-nummers te vinden waren lijkt het erop dat voor de Europese versie meer nummers zijn gekozen die ook hier populair zijn.


Pop:

All Star
I'm a Slave 4 U
Losing My Religion
Are You Ready For Love?
Trouble
Boombastic
Shiny Happy People
Sidewalks
Runaway Train
Don't Let Me Get Me
Breakfast At Tiffany's
Enjoy The Silence

Rock:

Drive
Predictable
I Don't Want to Know (If You Don't Want Me)
Mansize Rooster
Pumping On Your Stereo
I Just Wanna Live

Dance:

Contact
Disco
Jungle Boogie
That's The Way (I Like It)

Latin:

La Bamba
Don't Let Me Be Misunderstood
La Cucaracha

Klassiek:

Habanera
Trepak (Nutcracker Suite)
William Tell Overture
Eine kleine Nachtmusik

Videogame Soundtracks:

Green Greens (Kirby Theme)
Super Mario Bros. 3
Donkey Konga 2 Theme
Kanto Theme (Pokémon)
Mute City Theme (F-Zero)

'Campina meest vernieuwende merk'

sjorti had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsZuivelconcern Campina is de meest vernieuwende onderneming binnen de levensmiddelenbranche. Dit vinden althans inkopers van verschillende supermarktketens, waaronder Laurus, Albert Heijn, Schuitema en Superunie.

De inkopers deden mee aan een speciale verkiezing, georganiseerd door het vakblad Distrifood. De jury wees op een aantal introducties van de laatste jaren. Hieruit kozen de inkopers het meest vernieuwende merk.

Verder werd de Beertender, het apparaat waarmee je thuis bier kan tappen, verkozen als beste productintroductie van 2004. De beste vernieuwing van de laatste 10 jaar werd de Senseo-espressomachine.

SC Heerenveen trekt jonge Zweed aan

SC Heerenveen heeft voor het aankomend seizoen de Zweed Tom Siwe aangetrokken. De rechtsback zal een contract voor twee seizoenen gaan tekenen met een optie voor nog eens twee jaar.

Siwe zal aan het begin van het seizoen in de A1 gaan starten. Heerenveen hoopt de Zweed na de winterstop al bij het tweede te kunnen plaatsen. De rechtsback werd door vele clubs uit het buitenland begeerd, maar hij koos voor SC Heerenveen. Eerder dit seizoen was hij nog op proef bij FC Groningen maar daar werd hij afgetest.

Sextapes

Paris Hilton en Pamela Anderson zijn niet de enige dames die aan "geheime" sexvideos doen. Gena Lee Nolin doet ook lekker mee aan deze rage. Maar er zijn er nog meer. Mimi MacPherson doet ook lekker mee op haar sextapes, in 16 delen nog wel...

Hier vind je de sextape van Gena Lee Nolin.
Hier vind je de 16-delige sextapeserie van Mimi MacPherson.

Naast deze sextapes is er ook nog deze leuke gallery van Gena Lee Nolin.

Vrouw klaagt Yahoo! aan wegens naaktfoto's

R_Style had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsInternetbedrijf Yahoo! is aangeklaagd door de 48-jarige Cecilia Barnes. De vrouw eist drie miljoen dollar omdat het bedrijf niet inging op een verzoek haar naaktfoto's van het internet te halen, die een ex-vriend in een zogenoemd Yahoo-profiel had geplaatst. De man had tevens een emailadres en telefoonnummers van de vrouw geplaatst, en deed zich in chatgroepen voor als haar.

Barnes zegt in januari via een brief Yahoo! te hebben gevraagd het profiel te verwijderen. Nadat het bedrijf hier niet op reageerde probeerde ze later verschillende keren opnieuw contact te leggen. Barnes beweert eind maart een toezegging van een woordvoerster van Yahoo! te hebben gekregen dat de foto's weg zouden worden gehaald. De foto's staan echter nog steeds online, hoewel de adresgegevens wel verwijderd werden.

Het is voor deskundigen de vraag in hoeverre Yahoo! hiervoor aansprakelijk kan worden gesteld. In een wet uit 1996 wordt gesteld dat een provider nooit verantwoordelijk is voor content die door een andere persoon wordt geplaatst. "Het grijze gebied is echter of Yahoo! de verantwoordelijkheid kan afschuiven op het moment dat ze door iemand op de hoogte zijn gesteld van het feit dat de derde partij geen toestemming had om iets te plaatsen", zegt John Morris van het Centrum voor Democratie en Technologie in Washington. Yahoo! wilde niet naar de media reageren op de aanklacht.

Brand in Rotterdamse nachtclub aangestoken

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe brand die zaterdagochtend in een pand aan de 's Gravendijkwal woedde, is aangestoken door een klant die de toegang werd geweigerd. Dit heeft de politie gisteren bekend gemaakt. Bij de brand raakten twaalf mensen gewond. In het pand zitten een nachtclub en een nachtcafé.

De klant was vermoedelijk geweigerd omdat hij niet aan de kledingvoorschriften voldeed. Hierop haalde hij bij een benzinepomp een jerrycan benzine en stichtte brand in het trappenhuis van het pand. Hierna vluchtte hij weg en nam volgens getuigen op de Nieuwe Binnenweg een taxi.

De brand kon door omstanders en de brandweer snel worden geblust. Van de twaalf gewonden liep één persoon een slagaderlijke bloeding op na het inslaan van een ruitje. Twee anderen liepen peesletsel op. De andere negen raakten slechts lichtgewond. Zij zijn allen behandeld in het ziekenhuis.

Groot lek bij Britse kerncentrale

Een lek in de kerncentrale van Sellafield heeft negen maanden open kunnen blijven voordat het gedicht werd. Dit meldt de Britse krant The Independent. Door het lek is een half zwembad aan radioactief vloeistof ongecontroleerd geloosd. Volgens The Independent is dit incident de ergste Britse nucleaire ramp in dertien jaar.

Voornamelijk menselijke fouten hebben aan de basis gestaan van het lek, waardoor 83.000 liter zwaar vervuilende vloeistof zonder enige notie kon wegvloeien. Een gat in een pijpleiding, veroorzaakt door metaalmoeheid, is debet aan deze potentiele ecologische ramp, alhoewel duidelijk is geworden dat de pijpleiding al bij haar oplevering slecht was ontworpen.

Het incident komt op een pijnlijk moment voor de Britse regering, die maatschappelijke steun zoekt voor het openen van nieuwe kerncentrales. Hiermee hoopt Downing Street het klimaat wat te ontlasten. Het Britse ministerie van Economische Zaken heeft al verklaard dat de reactor bij Sellafield wellicht voorgoed zal sluiten. Hierin ligt het echter nog overhoop met de exploitant van de centrale, en een eventuele schadeloosstelling voor de exploitant kan de Britse overheid miljarden kosten.

De Britse nucleaire inspectie heeft echter al aangekondigd dat er kans is op vervolging van de exploitant, vanwege grove nalatigheid. De inspectie zal eerst de complete situatie rond de gebeurtenissen onderzoeken - en met name in hoeverre het lek voorkomen had kunnen worden - alvorens te beslissen of er wordt overgegaan tot vervolging. De exploitant heeft verklaard dat ze alles heeft gedaan om het lek - toen het eenmaal ontdekt was - zo snel mogelijk te dichten, en dat er nooit gevaar is geweest voor de volksgezondheid. Al het gelekte vloeistof is binnen het complex gebleven, aldus de uitbater.

Eerste Europese KI-dolfijn geboren in Dolfinarium

scannerrob en LittleNurse hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsHet Dolfinarium in Harderwijk heeft een Europese primeur. In het Dolfinarium is namelijk een dolfijntje geboren dat met kunstmatige inseminatie (KI) verwekt is. Het is voor het eerst in Europa dat dit lukt. De dolfijn is zaterdagmorgen geboren en maakt het goed. Omdat het geslacht nog niet bepaald is, heeft het dier nog geen naam.

Kunstmatige inseminatie is een belangrijke stap voorwaarts in het fokken van dolfijnen. De dolfijnen hoeven niet meer bij elkaar gebracht te worden maar er kan worden volstaan met een buisje sperma van de betreffende mannelijke dolfijn.

Volgens een woordvoerdster van het Dolfinarium is er nog een dolfijn in het park op dezelfde manier bevrucht. "We wachten af of ook deze zwangerschap goed verloopt," aldus de woordvoerdster. In de VS en Hongkong werden al eerder succesvol dolfijnen bevrucht door middel van kunstmatige inseminatie.

Plons!

In tijden dat men in diverse landen, waaronder Nederland en Groot-Brittannië, probeert maatschappelijke steun te krijgen voor het opvoeren van het aantal kerncentrales, komt het tweede grote ongeluk met de kerncentrale van Sellafield wellicht ietwat ongelegen. Het lekken van een grote hoeveelheid hoogradioactieve vloeistof, voldoende om een half Olympisch wedstrijdbad mee te vullen, heeft, zo blijkt dit weekend (ruim een maand na de ontdekking van de lekkage), negen maanden onopgemerkt kunnen hebben plaatsvinden. Ik weet het niet... op de één of andere manier ben ik nog niet zo overtuigd van de veiligheid van kernenergie, zeker niet als je de lijst van 'ongelukjes' bekijkt.

Hoe dan ook, de vooruitzichten voor een stralende zomer zijn goed

Engeland wint oefenwedstrijd van Verenigde Staten

Engeland heeft zaterdagavond de oefeninterland tegen de Verenigde Staten met 1-2 gewonnen. De 20-jarige debutant Kieron Richardson deed van zich spreken door beide goals voor Engeland te scoren.

Richardson maakte gisteren zijn debuut voor het elftal van bondscoach Eriksson. De speler, die eigendom is van Manchester United, kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor West Bromwich Albion. De middenvelder zorgde zaterdagavond in de eerste helft met twee treffers voor een 0-2 ruststand.

De Verenigde Staten kon daar weinig tegenover stellen gedurende gehele wedstrijd. Tien minuten voor tijd kreeg de ploeg pas de eerste kans van de wedstrijd en die was gelijk raak, Clint Dempsey zorgde daarmee voor de 1-2.

Militair mishandelt taxichauffeur en steelt zijn auto

dwarel klom in de nieuws-submit om ons het volgende te melden:

IcoonEen 21-jarige militair uit Hillegom is vrijdagavond aangehouden door de Koninklijke Marechaussee nadat hij de nacht ervoor rond tien voor twee een 49-jarige taxichauffeur uit EIndhoven had mishandeld en diens taxi had meegenomen. De militair stapte in Eindhoven in de taxi en wilde naar Oirschot, waar hij verblijft. Op de Oirschotsedijk, even buiten Eindhoven, reed de taxi achter een andere taxi waarin een vriend van de militair zat. Via de telefoon hielden de militair en zijn vriend contact.

Nadat beide taxi's op een gegeven moment moesten stoppen sloeg de Hillegommer de taxichauffeur in zijn gezicht, waarna hij er met de taxi vandoor ging. Pogingen van de vriend de diefstal te verhinderen liepen op niets uit. Uiteindelijk heeft de militair de taxi elders op de Oirschotsedijk achtergelaten. Hij werd vrijdagavond aangehouden en ingesloten. Zijn vriend is door de politie verhoord. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt de zaak.

Conservatieve Roemenen willen homoverbod

mineo39-76 had ons via de nieuws-submit te melden:

In Roemenië hebben conservatieve partijen aangekondigd handtekeningen te gaan inzamelen om een inperking van de rechten van homoseksuelen op de Europese Agenda te kunnen plaatsen. Samen met conservatieve inwoners in andere voormalige communistische landen en Italië hoopt men genoeg aanhang te verzamelen om er een Europees discussiepunt van te maken. De nieuwe grondwet biedt die mogelijkheid, mits er één miljoen handtekeningen worden verzameld. Aan de andere kant zijn er onder de nieuwe Grondwet slechts 4 landen nodig om zoiets tegen te houden.

Gisteren liepen enkele honderden Roemeense homoseksuelen door het centrum van Boekarest tijdens de eerste Gay-parade ooit in dat land. De bonte stoet homo's kon niet op veel sympathie rekenen van de voorbijgangers. Die reageerden met boegeroep en geschreeuw. Tien leden van een extreem-rechtse organisatie werden aangehouden nadat zij door een politieafzetting heen naar de parade poogden te stormen. Ze droegen spandoeken met teksten als 'Tegen homoseksualiteit, voor het normaal zijn'.

Tot 2001 was homoseksualiteit nog illegaal in de meeste voormalige communistische landen. Nog steeds durven veel homo's daar niet voor hun seksuele voorkeur uit te komen uit angst voor vooroordelen en discriminatie.

913 Pippi's zakken door podium

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

913 Pippi Langkousen zijn gisteren met z'n allen door een podium gezakt. Zij deden in de Duitse stad Fürstenwalde mee aan een recordpoging om zoveel mogelijk verklede Pippi's bij elkaar te krijgen.

Toen alle Pippi's zich op het podium verzamelden om een groepsfoto te maken, zakte de vloer van het podium in elkaar. Bij de valpartij die ontstond raakte niemand gewond.

De recordpoging is overigens geslaagd en zal worden opgenomen in het Guinness Book of Records. Het oude record van 753 Pippi's stond sinds vorig jaar op naam van de Duitse stad Mayen.


De echte Pippi Langkous

Filmmaker Oliver Stone aangehouden

scannerrob en Maddy_K hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Filmmaker Oliver Stone (foto) is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor rijden onder invloed en drugsgebruik. De 58-jarige man werd gisteren tegen een borgsom van 15.000 dollar vrijgelaten.

Stone werd gesnapt bij een controle op Sunset Boulevard, op de grens tussen de wijken Beverly Hills en West-Hollywood. De regisseur is onder andere bekend van de films Platoon, Wall Street, JFK en Natural Born Killers.

Tilburgers doen NAC 'Kuip' cadeau

Willem II speelt vandaag de finale om de Amstel Cup tegen PSV en de fans van de Tilburgse club konden het niet nalaten om de supporters van NAC Breda nogmaals aan dit feit te herinneren. In Breda plaatsten zij voor het stadion een badkuip in de kleuren van Willem II met de tekst 'Doede gullie ut mar mee deze Kuip!'.

Supporters uit beide kampen waren gedurende het seizoen al bezig met ludieke acties om elkaar de loef af te steken, net zoals de fans van FC Groningen en SC Heerenveen dat doen voor hun onderlinge duels. Zo werd er voor de onderlinge confrontaties onder andere mest gestort door de Tilburgers in Breda en verklaarden de supporters voor de wedstrijd in Tilburg de stad tot 'stiltegebied'.

Nu NAC een dramatisch seizoen achter de rug heeft en Willem II via de plek in de bekerfinale Europees voetbal heeft behaald, kon een actie van de Tilburgers bijna niet uitblijven. Overigens respecteren beide supportersgroepen de acties van elkaar en worden hierbij geen goederen of personen beschadigd.

Just push the button...

We gaan lekker 'generaten'.

Allereerst beginnen we met een Weakest Link-generator. De gegenereerde zinnetjes zijn even origineel als de echte Anne Robinson.
Maar goed, we gaan snel weer verder: Hier kun je je eigen grafsteen maken. (Oud ja...)
Deze generator is erg handig voor luie Frontpage-fans die toch eens wat anders willen.

En *deze* link is handig als je weer eens verstrikt bent in een discussie op FOK!. Gooi er gewoon wat moeilijke woorden doorheen en de users zijn helemaal "bupartied". (Hmm, misschien moet ik op dat woord "bupatent" vragen...)

En speciaal voor onze user Vampier hebben we hier een US-name-generator. Nooit geweten dat hij eigenlijk Wayne McCarthy heet.
En als je met die generator van net een site hebt gemaakt, is het wel erg handig om een slogan te hebben, toch? (Beetje slome site)
Ben je ook zo uitgekeken op je huidige avatar? Doe eens gek!
Altijd al je eigen bandje willen beginnen maar je kon geen catchy bandnaam verzinnen? Deze generator helpt je hier bij. Al weet ik niet of ik tevreden moet zijn met Public Subject and the Bupatih Peanut.

Wil je je moeder of vader verrassen met een eigengemaakte kruiswoordpuzzel
Nee? Nou ja, dat kan....
Dat Dr. Phil vaak uit zijn nek kletst is bekend toch?
Wil je je e-mail adres op het forum posten zonder last te krijgen van spambots? Dan is *dit* wat voor jou!
En deze is leuk voor als je Slarioux wilt laten schrikken in DIG met een vreemde, computer-slopende error op je pc!

En we sluiten af met een ander soort generator. Namelijk een Welb Album Generator. Kan erg handig zijn voor je vakantie-kiekjes.

Behold the Power of Weblog.

Einde conflict Powel - FC Den Bosch in zicht

Het einde van het conflict tussen aanvaller Berry Powel en zijn club FC Den Bosch lijkt in zicht. De clubleiding heeft aangegeven dat hij tegen een schappelijke prijs verhuurd mag worden.

Powel raakte in conflict met FC Den Bosch nadat hij als invaller in de wedstrijd tegen FC Twente gewisseld werd. De speler voelde dat als een vernedering en gaf aan niet meer voor FC Den Bosch uit te willen komen.

'Tijdens het eerste gesprek wilde Van der Hoorn geen kant op. Nu verliep het gesprek positief. Het is voor alle partijen het beste als Berry verhuurd wordt. Den Bosch wil de gemaakte kosten terugverdienen, maar de huursom is niet onredelijk hoog. Er hebben al diverse eerstedivisieclubs interesse getoond, dus het komt wel goed', aldus Piet Buter, zaakwaarnemer van Powel.

Voor FC Den Bosch dreigt overigens een forse leegloop. Zo vertrekt Mourad Mghizrat naar FC Emmen, Charlie van den Ouweland naar Roda JC en lijken de gehuurde spelers terug te keren naar hun oude club. Daarnaast is er volop belangstelling voor Koen van de Laak.

Savoldelli voelt zich geen groot kampioen

Paolo Savoldelli mag dan vandaag de Giro d'Italia gaan winnen. Zelf heeft hij niet het gevoel dat hij nu een groots kampioen is.

Savoldelli moest gisteren alles in het werk stellen om in de roze trui te kunnen blijven. Andere teams hielpen hem een handje en uiteindelijk hield hij iets minder dan een halve minuut over. Die moeite in de bergen doen hem dan ook beseffen dat hij nog te kwetsbaar is.

Savoldelli wil zich daarom niet vergelijken met grote kampioenen uit het verleden: "Ik voel me niet als één van de grote winnaars van de Giro, want de oude kampioenen vielen aan op de beklimmingen om grote verschillen te maken. Ik ben meer een gelijkmatige renner en moet een hoop rekenen, omdat ik weet waar mijn limiet ligt."

"Ik was bang in het begin van de klim (de Finestre, red.), want het tempo lag erg hoog. Ik dacht niet dat ik het zou halen. Ik reed mijn eigen tempo. Ik dacht eraan om genoeg te eten en te drinken en het meest belangrijke was om niet te paniekeren. Na morgen (vandaag, red.) ga ik me voorbereiden op de Tour de France, om daar te knechten voor Lance Armstrong."

Montoya's brandstofvoorspelling

Na de kwalificatie is het altijd de vraag hoeveel brandstof welke coureur heeft meegenomen en hoeveel de tijden dus waard zijn. Juan Pablo Montoya wilde daar gisteren wel een gooi naar doen.

Montoya kwalificeerde zich gisteren op een goede vijfde plaats en ziet voor zich een Reanult, een McLaren en twee Williams-auto's. De McLaren-coureur denkt dat Webber en Heidfeld licht hebben gekwalificeerd en dat Renault juist zwaar was.

Montoya vertelde: "Ik denk dat ze bij Williams erg licht zijn. Renault zal waarschijnlijk een lange run maken en wij zullen waarschijnlijk ongeveer even ver gaan. Het zou me niet verrassen als Williams en Toyota eerder naar binnen moeten."

Alan Permane van Renault gelooft die voorspelling niet zo: "Onze rivalen zijn serieuze mensen, die het zich niet kunnen veroorloven om met 20 kg minder brandstof te rijden om de pole te pakken."

PSV volgt Etienne Didot van Rennes

Scouts van PSV zijn vorige week bij de Franse Ligue 1-wedstrijd Rennes tegen Strasbourg geweest om de verrichtingen van de middenvelder Etienne Didot te volgen.

Na het vertrek van Mark van Bommel naar Barcelona en Johann Vogel naar AC Milan is versterking op het middenveld noodzakelijk en Didot is één van de kandidaten.

De delegatie van PSV zag de 21-jarige Didot uitblinken in het met 4-0 gewonnen duel, waarbij hij ook één van de vier goals voor zijn rekening nam. De speler maakt een uitstekend seizoen door en is dit seizoen een van de sterren van het Franse team, dat op de vijfde plaats van de Ligue 1 eindigde.

Dansen met Shakira

De reclames die Pepsi gemaakt heeft waren vaak met beroemde sterren zoals Britney Spears, Beyonce Knowles en David Beckham. Dit concept hebben vele andere producenten ook al zoals Lays en Nike. Het blijkt dus dat de beroemde sterren de producten beter "aanbieden" anders werd dit concept niet zo vaak gebruikt als nu het geval is.

In de volgende reclamespot doet ook weer een bekend persoon mee en zoals jullie al in de titel hadden kunnen lezen is dat deze keer: Shakira.

San Antonio Spurs bijna in NBA finale

De San Antonio Spurs zijn nog één zege verwijderd van een plek in de finale van het NBA kampioenschap. In de finale van de Western Conference kwam het op een 3-0 voorsprong.

De Spurs wonnen het derde duel in de best of 7 serie tegen de Phoenix Suns. Het werd 102-92. Na twee zeges in Phoenix waren de Spurs al goed op weg naar een plek in de eindstrijd van de NBA. Zaterdag won de ploeg ook het derde duel, dit keer van een compleet Phoenix. Die ploeg moest het in de eerste twee duels doen zonder guard Joe Johnson, die een blessure aan zijn gezicht opliep in de serie tegen de Dallas Mavericks. De fans hadden gehoopt dat de met masker spelende Johnson (zie foto) de ommekeer kon betekenen in de wedstrijdserie.

De Spurs lieten zaterdag zien dat zij een completer team zijn dan de Suns. In het eerste kwart scoorde de Spurs liefst 38 punten. In het tweede kwart richtte de ploeg zich op de defensie. De Suns scoorden maar tien punten in die periode en keken met de rust al tegen een 56-39 achterstand aan. Pas in de slotfase kwam de ploeg wat terug, maar een bedreiging vormde de Suns toen al niet meer.

Sterspeler Tim Duncan zorgde voor 33 punten en vijftien rebounds namens de Spurs. Manu Ginobili en Tony Parker kwamen beiden tot achttien punten. Amare Stoudemire tekende voor 34 punten namens de Suns, Steve Nash was goed voor twintig punten. De teruggekeerde Johnson kwam tot vijftien punten.

Hagi weg bij Galatasaray

Gheorge Hagi is opgestapt als coach bij de Turkse voetbalclub Galatasaray. De voormalige international van Roemenië kondigde zijn vertrek bij de Turkse club aan na de laatste competitiewedstrijd tegen Denizlispor (4-0). Galatasaray eindigde als derde in de eindstand.

De trainer wilde geen reden geven voor zijn ontslag, maar in de Turkse media werd al enige tijd gespeculeerd over een ontslag wegens zijn agressieve gedrag tegenover de fans en onenigheid met het management van Galatasaray. Hagi was sinds maart 2004 trainer van de Turkse club, hij tekende toen een contract voor 2,5 jaar.

Laurien Hoos verbaast op meerkamp

De jonge atlete Laurien Hoos is met een opzienbarende meerkamp bezig in het Oostenrijkse Götzis. De 21-jarige Heerhugowaardse staat na de eerste vier onderdelen op een vierde plaats, tussen de absolute wereldtop.

Laurien Hoos vestigde vier persoonlijke records en heeft met 3827 punten een score die een Nederlandse meerkampster nog nooit op een eerste dag heeft behaald. Hoos opende met 13,58 seconden op de 100 meter horden, sprong daarna 1,76 meter hoog, stootte de kogel naar 15,22 meter en eindigde met 23,97 seconden op de 200 meter. Hiermee komt kwalificatie voor de wereldkampioen-
schappen atletiek in augustus in Helsinki heel dichtbij.

"Het Nederlands record is binnen handbereik", zei bondscoach Peter Verlooy. Dat is met 6213 punten nog altijd in handen van Marjon Wijnsma en dateert van 1988. "Hoewel Laurien zondag nog twee onderdelen moet afwerken die haar minder goed liggen: het verspringen en de 800 meter. Aan de andere kant is ze wel met een sensationele meerkamp bezig."

Beste seizoen Barcelona sinds 1960

FC Barcelona heeft de competitie afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen Real Sociedad.

Met het einde van de Spaanse competitie kan de Catalaanse club terugkijken op het beste seizoen sinds 1960, de landskampioen haalde een gemiddelde van 2.21 punt per duel na 38 wedstrijden. Het record stamt uit 1959, toen haalde de Spaanse club 2,5 punt per wedstrijd.

Real Madrid won met 1-3 bij Real Zaragoza, door doelpunten van Michael Owen, Roberto Carlos en Ronaldo. Oscar scoorde tegen.

Celtic wint Schotse FA Cup

Celtic heeft het seizoen toch nog een beetje glans gegeven. Na op de laatste speeldag het kampioenschap te hebben verloren aan de Rangers, wist het wel de Schotse FA Cup te winnen.

Op Hampden Park in Glasgow won Celtic voor de 33e keer de Tennent's Scottish Cup door in de finale Dundee United met 1-0 te verslaan. Alan Thompson maakte in de elfde minuut het beslissende doelpunt. De middenvelder schoot vanaf de linkerkant van het veld een vrije schop binnen.

Het hoge tempo van beide teams leidde ertoe dat het spel op en neer golfde. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd leek Sutton het duel te beslissen toen Celtic een penalty kreeg. De Engelsman gleed echter weg bij zijn aanloop en schoot hoog over. Voor Celtic is de FA Cup de enige prijs van het seizoen. De andere beker, de League Cup, ging ook naar concurrent Glasgow Rangers.

Rabobank tevreden na zware rit Giro

Op de voorlaatste dag van de Giro stond er nog de zwaarste beklimming van de hele ronde op het programma. Gevreesd door vele renners en vele ploegen, waaronder de Rabobank-ploeg.

Klimmer Michael Rasmussen is al een aantal dagen naar huis, en de angst was vooraf dat een aantal van de jonge renners, met Milaan in zicht, zouden moeten afstappen of buiten de tijd zouden finishen. Die angst bleek ongegrond. Grischa Niermann reed lang in de aanval en werd uiteindelijk goed zeventiende. Jonge Rabo-renners Kolobnev, Dekker en Eltink finishten allemaal bij de eerste vijftig.

Niermann gaf het begin van de etappe kleur door zijn vlucht met Ruslan Ivanov. Missichien hadden ze het zonder het kopwerk van CSC tot de finish weten te halen. Niermann eindigde uitrindelijk goed op een 18de plaats, op zeven minuten van winnaar Rujano.

Goed deed Rabobank's beste renners in het klassement Aleksandr Kolobnev het. De 24-jarige Rus reed in zijn eigen tempo de bergen op en finishte als 23ste op ruim tien minuten. In het algemeen klassement staat hij nu op een 21ste plaats. Met daarnaast in de laatste bergrit een 40ste en 44ste plaats voor Thomas Dekker en Theo Eltink, beiden nog voor Ivan Basso, kan de ploeg tevreden zijn.

Ploegleider Frans Maasssen is dan ook erg tevreden: "Vooraf waren ze er een beetje bang voor, de jonkies. Maar Kolobnev houdt goed stand. Dekker wordt veertigste en Eltink scoort ook goed. Gewoon heel erg goed gedaan. Ik ben ook heel tevreden over het feit dat Thomas op zijn twintigste tegen het einde van zo'n etappekoers zo'n goede vorm etaleert. Petje af."

Klassementsplaatsen Rabobank-renners:
21. Alexandr Kolobnev (Rus) +34:50
29. Theo Eltink (Ned) +1:01:02
51. Grischa Niermann (Dui) +1:44:57
75. Thomas Dekker (Ned) +2:30:20
108. Rory Sutherland (Aus) 3:16:00
135. Roy Sentjens (Bel) +3:41:54

'Heracles Almelo doet de Goey aanbod'

In de zoektocht naar een nieuwe keeper heeft promovendus Heracles Almelo interesse getoond in Ed de Goey. De oud-international heeft Almelo al bezocht.

Volgens het Rotterdams Dagblad kan De Goey in Almelo een contract voor twee jaar tekenen. De oud-Feyenoorder, die ook bij het Engelse Stoke City kan blijven, denkt serieus aan een terugkeer naar Nederland. Ter oriëntatie bracht de 38-jarige doelman een bezoek aan Almelo.

De overgang naar Heracles, waar De Goeys oud-ploeggenoot Peter Bosz trainer is, zou een terugkeer op de Nederlandse velden zijn na acht jaar. In 1997 vertrok hij bij Feyenoord voor een avontuur bij Chelsea. In 2003 stapte De Goey over naar Stoke City, waar hij in de laatste twee seizoenen in 54 wedstrijden onder de lat stond. Stoke City komt uit in de Engelse tweede divisie.

Germinal Beerschot stunt in bekerfinale

Germinal Beerschot heeft zeer verrassend de Beker van België gewonnen. Op Heizel versloeg de ploeg de kersverse kampioen Club Brugge.

Het was de eerste prijs van Germinal Beerschot uit de clubhistorie. De 2-1 zege op Club Brugge was niet onverdiend te noemen. Vooral de slag op het middenveld werd gewonnen door Germinal Beerschot.

Dat resulteerde na 23 minuten in een voorsprong. Keeper Butina van Brugge ging niet geheel vrijuit bij de goal van Snoeckx. Dat was ook meteen de ruststand. Na de pauze drong Brugge aan, jagend op de dubbel. Gert Verheyen tekende voor de gelijkmaker vlak na de rust.

Maar de kampioensvorm was wat weggeëbd bij Brugge. De ploeg van Sollied kon niet doordrukken en moest toezien hoe Germinal Beerschot dankzij de goal van De Wree de beker veroverde.

Bij Germinal Beerschot spelen onder meer Daniel Cruz en Jurgen Cavens, beiden vroeger actief in de eredivisie voor respectievelijk Ajax en FC Twente.

FC Bayern München ook bekerwinnaar

FC Bayern München heeft na de landstitel ook de DFB-Pokal in de wacht gesleept. De ploeg van Roy Makaay won dikverdiend van Schalke 04. Het werd 2-1.

FC Bayern München opende furieus. Al in de beginfase ontketende de Beierse ploeg een massaal offensief. Dit resulteerde uiteindelijk niet in doelpunten, wel in scheidsrechterlijke missers. Een handsbal van Schalke 04 in het strafschopgebied en een doelpunt van Pizarro dat ten onrechte werd afgekeurd, zorgden voor frustratie bij FC Bayern.

Niettemin kwam Bayern wel op voorsprong in de eerste helft. En het was weer Makaay die de score opende. Hij tikte een rebound binnen na een wervelende soloactie van Zé Roberto. Maar drie minuten later kreeg Schalke wel een heel dubieuze strafschop toegekend. Lincoln maakte geen fout: 1-1.

Na de rust zakte Bayern iets terug, maar bleef het de dominerende ploeg. Weer Makaay had een belangrijk aandeel in de winnende treffer. Zijn voorzet hoefde door Salihamidzic alleen nog maar te worden binnengetikt.

Trainer Magath wint in zijn eerste seizoen bij Bayern dus meteen de dubbel. Volgend jaar zal Bayern ook in de Champions League van zich willen doen spreken.

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.