FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 2 oktober 2010

Leve het CD-JA!

Zaterdag was er een historisch CDA-congres. Historisch omdat de uitkomst niet alleen de toekomst van ons land voor de komende tijd zal bepalen, maar mede, en misschien wel vooral, de toekomst van het CDA. Een tweedeling in de partij dreigde. Een ja tegen het VVD-CDA kabinet en het PVV gedoogakkoord, zou volgens sommigen binnen de partij de totale instorting van de partij veroorzaken. Anderen beweerden dat dit juist bij een nee zal gebeuren. Optimisten zeiden dat het niet uitmaakt wat ze beslissen en dat dit de partij sowieso de kop zal kosten. De (nabije) toekomst zal het uitwijzen.

[WvdW] Uitslag Excelsior - Roda JC

Roda JC staat na vandaag op de tweede plaats in de Eredivisie. De Limburgse formatie won in Rotterdam met 2-1 van Excelsior door doelpunten van Pa-Modou Kah en Anouar Hadouir. Wouter Gudde deed wat terug voor de Kralingers.

Het eerste moment van de wedstrijd was afkomstig van Gudde. Na 37 minuten kopte hij de bal achter Przemyslaw Tyton, doelman van Roda JC. Dat was echter tegen de verhouding in, aangezien de Limburgers het meest in balbezit waren.

Na de pauze kwam het duel tot leven. Kah zag zijn inzet van de lijn worden gehaald, maar wist de bal middels een kopbal uiteindelijk toch tegen de touwen te werken. Roda JC ging in het vervolg naarstig op zoek naar de voorsprong, waardoor Excelsior ver terug moest.

In de slotfase kreeg Roda JC waar het voor vocht; de voorsprong, dankzij een treffer van Hadouir.

Excelsior

1 - 2

Roda JC

 38' Gudde
   69' Kah
 88' Hadouir
 
 Gele kaart: Clasie, (Excelsior), Junker, (Roda JC)
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.000
Arbiter: Sanders
 
Opstelling:   Opstelling:
Paauwe
Bovenberg
Nieveld
van Steensel
Waispay
Clasie (Lagouireh/79)
Koolwijk
Gudde (Ramsteijn/83)
Baltes
Wattamaleo
Vincken (Alisic/60)
  Tyton
de Fauw
Wielaert
Kah
Hempte
Sutchuin Djoum
Vormer (Meulens/68)
Hadouir
Bodor (Huysegems/46)
Janssen
Junker

Petrovic vergelijkt Van der Vaart met Bergkamp

De Engelse media komen superlatieven tekort om Rafaël van der Vaart te omschrijven. Zeljko Petrovic vergelijkt hem zelfs met Dennis Bergkamp.

Van der Vaart scoorde zaterdag tweemaal namens Tottenham Hotspur, dat daardoor met 2-1 van Aston Villa won. Woensdag had hij ook al een belangrijke rol in de Champions League-zege op FC Twente. Assistent-coach Zeljko Petrovic, die vroeger nog tegen Van der Vaart heeft gespeeld, maakte de spelmaker ook mee bij Hamburger SV.

"Ik weet zeker dat Rafael de Premier League in vuur en vlam gaat zetten", zei Petrovic zaterdag volgens het ANP. "Hij heeft dezelfde kwaliteit als Bergkamp, die ook heel goed tussen de aanval en het middenveld in kon spelen." Ook manager Harry Redknapp is lovend. "Hij wordt een big hit in de Premier League."

Zelf keek de middenvelder ook nog even terug op zijn memorabele optreden tegen Twente. "Ik had een full house in dat duel: een doelpunt, een gemiste strafschop en een rode kaart. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt in mijn carrière."

Schilt kan in Yokohama record verbreken

Sem Schilt kan in december in Yokohama de eerste k1-vechter worden die voor de vijfde keer wereldkampioen wordt. Hij plaatste zich vandaag via het ‘Final 16’-kwalificatietoernooi in Seoel.

Schilt rekende in Zuid-Korea op punten af met Hesdy Gerges. Als Schilt in Japan zijn vijfde titel kan winnen gaat hij mede mede-recordhouder en landgenoot Ernesto Hoost voorbij. Twee andere Nederlanders, Peter Aerts en Remy Bonjasky, werden beide drie keer kampioen.

Net als Schilt kwalificeerde ook de 39-jarige Aerts zich vandaag voor de 'K-1 World Grand Prix Final'.

Vaticaan wast Berlusconi de oren

De antisemitische grap die de Italiaanse premier Silvio Berlusconi woensdag op zijn 74e verjaardag op straat aan jongeren vertelde, is 'ondraaglijk' want hij 'beledigt het heilige aandenken aan de 6 miljoen slachtoffers van de Shoah'.

Dit schrijft de krant van het Vaticaan, de Osservatore Romano, zaterdag in een commentaar. "De taal die gebruikt wordt in het openbaar, moet passend zijn bij beschaving en goede opvoeding", zo wast de Rooms-Katholieke Kerk de centrumrechtse politicus de oren.

De grap die Berlusconi op straat voor zijn huis vertelde, is gefilmd en heeft zijn weg naar internet gevonden. De grap heeft voor grote verontwaardiging gezorgd in Italië omdat Berlusconi de spot dreef met de Holocaust en discriminerende clichés over Joden gebruikte.

[Update] Verdien alvast Fable III goud op je smartphone

Mensen die van plan zijn om Fable III te kopen volgende maand kunnen alvast een stukje rijkdom creëren voor als ze straks koning zijn in Albion. Met de app genaamd Fable III Kingmaker kun je jezelf alvast financieel voorbereiden op je hoogtijdagen als vorst.

Net als in Pub Games voor Fable II kun je een paar simpele spelletjes spelen die je belonen met virtueel goud. Het zal gaan over een conflict tussen de koninklijke volgelingen en de rebellen. Kingmaker speelt zich af in de wereld van Fable III: Albion. Microsoft heeft het gebied opgedeeld in subgebieden en spelers worden ingedeeld in een groep trouwe volgelingen en een groep rebellen. Op basis van gps kunnen spelers tien keer per dag een vlag neerzetten op een plek waar ze geweest zijn. Aan het eind van de dag worden de aantallen van vlaggen per wijk berekend en het team met de meeste vlaggen in een gebied, verovert deze. Hoe verder jouw vlaggen uit elkaar geplaatst zijn, hoe meer bonuspunten je ontvangt.

Kingmaker zal drie maanden lopen. De verdiende punten worden uiteindelijk omgezet in goud dat gebruikt kan worden in Fable III. De app is tevens verbonden met de sociale netwerken van Facebook en Twitter, waardoor je kunt delen waar jij je vlaggen geplaatst hebt. De wijken zullen tevens power-ups bevatten die aangegeven staan op een kaart, die via de telefoon te raadplegen zijn.

De Kingmaker-app, zoals deze genaamd is, zal vanaf 4 oktober voor Android en Symbian en vanaf 6 oktober voor iPhone. Wanneer de Windows Phone 7 de app krijgt is nog niet bekend.

Kingmaker

VS leidt in Ryder Cup

Na de tweede dag van de strijd om de Ryder Cup hebben de golfers van de Verenigde Staten een 6-4 voorsprong op Europa.

Het toernooi, dat om de twee jaar wordt gespeeld, kende een natte start. Hierdoor kon gisteren geen enkele partij worden voltooid. Europa stond in de meeste van die partijen voor, maar de Amerikanen, die zeer goed putten, haalden de meeste punten binnen.

Overigens is de voorsprong van de Verenigde Staten, de titelverdediger, minder riant dan lijkt. Amerika staat in de zes partijen die door de duisteris werden afgebroken achter. Morgen worden die partijen uitgespeeld en daarna volgen er nog twaalf singles.

Verenigde Staten heeft aan veertien punten genoeg om de Ryder Cup wederom te winnen.

Blind richt bijzondere oproep aan fans Ajax en Utrecht

Danny Blind heeft een dag voorafgaand aan het treffen tussen Ajax en FC Utrecht een bijzondere oproep gericht aan de supporters.

Hij hoopt dat beide supportersscharen het woord kanker mijden. Middels een kort filmpje op de clubsite van Ajax laat de assistent-trainer van Martin Jol weten dat hij hoopt dat de fans het woord niet in de mond nemen uit respect voor de mensen die kampen met de ziekte.

 

Wilders: respect voor Verhagen

PVV-leider Geert Wilders heeft 'respect voor Maxime Verhagen', de fractievoorzitter van het CDA. Wilders liet dit zaterdag weten in reactie op de uitkomst van het CDA-congres. "Ik gun het hem en ik gun Nederland deze politieke samenwerking", aldus Wilders.

Na een lang en emotioneel verlopen congres schaarde 68 procent van de stemgerechtigden zich eerder zaterdag in de Rijnhal in Arnhem achter Verhagen. Die had steun gevraagd aan zijn achterban voor deelname aan een kabinet met de VVD met gedoogsteun van de PVV.

Wilders: respect voor Verhagen
Wilders: respect voor Verhagen (Foto: ANP)

CDA-dissidenten moeten nog nadenken

De twee dissidenten in de CDA-fractie, Ad Koppejan en Kathleen Ferrier, weten nog niet of ze vóór de samenwerking met de PVV gaan stemmen. Dat hebben de twee zaterdag verklaard, kort nadat het CDA-congres wel had ingestemd.

Van de aanwezige CDA'ers sprak 68 procent zich uit vóór het kabinet. "Ik weet nu dat ik niet heb gesproken namens een kleine minderheid", zei Koppejan. Toch wilde hij nog geen uitsluitsel geven. "We gaan het in de fractie bespreken. Daar wil ik niet op vooruitlopen."

Ferrier sprak woorden van gelijke strekking. "We gaan er eerst eens rustig over slapen. Dit gaat om wezenlijke zaken waar we echt even de tijd voor moeten nemen." Koppejan en Ferrier hebben eerder laten blijken dat ze mogelijk van gedachten zouden veranderen als er op het congres een grote meerderheid vóór samenwerken met de PVV zou zijn, maar daar hebben ze geen getallen bij genoemd.

Als Koppejan en Ferrier tegen de samenwerking met de PVV blijven, betekent dit dat het nieuwe kabinet niet kan rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. Met de complete fracties van VVD, PVV en CDA heeft het kabinet 76 zetels achter zich. Dat is de kleinst mogelijke meerderheid.

Kumho wil nog steeds naar de F1

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Kumho wil in de toekomst de Formule 1 betreden. De rubbermaker was in de race om Bridgestone op te volgen, maar Pirelli kreeg het contract om tussen 2011 en 2013 de enige bandenleverancier in de sport te zijn. Kumho laat zich hierdoor niet uit het veld slaan.

"We zijn een relatieve nieuwkomer met de kortste historie van de top tien bandenmakers. We moeten de competitie aangaan met onze technologische kracht en in de motorsport kun je die kwaliteiten tonen," zei de baas van Kumho Jong-Ho Kim in het blad Tyres and Accessories.

Het bedrijf is al groot in de Formule 3 en de Formule 1 is het volgende doel. "We hebben in 2007 al de ontwikkeling van Formule 1-banden voltooid en nu wachten we op de mogelijkheid om de F1 te kunnen betreden."

Rutte feliciteert Verhagen

VVD-leider Mark Rutte heeft Maxime Verhagen en Ank Bijleveld gefeliciteerd met de uitslag van het CDA-congres. Dat stemde zaterdag voor het regeer- en gedoogakkoord van de VVD, CDA en PVV. Verhagen en Bijleveld voerden namens het CDA de coalitieonderhandelingen.

Geert Wilders, die zaterdag in Berlijn een toespraak hield, heeft nog niet gereageerd op de uitslag van het congres. PVV-Kamerlid Hero Brinkman feliciteerde CDA'er Jack de Vries op Twitter met de uitslag. "Nu de fractie nog op een lijn", voegde hij daar aan toe.


VVD-leider Mark Rutte feliciteert CDA-leider Maxime Verhagen

Uitslag NAC Breda - N.E.C. Nijmegen

Om 18:45 uur begon het duel tussen NAC Breda en N.E.C. Nijmegen. De uitslag van deze wedstrijd is hieronder terug te vinden.

NAC Breda

2 - 0

N.E.C. Nijmegen

 30' Amoah
 88' Idabdelhay
 
 
 Gele kaart: Koenders, Luijckx (NAC Breda), Sibum, Zimling (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 18.059
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
ten Rouwelaar
Fehér
Penders
Horváth
Schilder
Luijckx
Koenders
Gorter (Gudelj/75)
Leonardo (Boussaboun/74)
Amoah (Idabdelhay/83)
Kolkka
  Cillessen
Will
van Eijden (Otten/70)
Zomer
Nuytinck
Goossens
Sibum
Schöne
Zimling
Davids (ten Voorde/80)
Vleminckx

Kleuter rijdt broertje van 3 weken dood

Een Texaans jongetje van vier jaar is erin geslaagd een auto aan de praat te krijgen. Vervolgens is hij over zijn moeder en zijn broertje van drie weken heen gereden. Zijn moeder raakte zwaargewond, de zuigeling is helaas ter plaatse overleden.

De kleuter uit Burleson stapte donderdagavond met een vijfjarig vriendje in een auto en wist deze in zijn vrij te krijgen. Zijn moeder zag de auto wegrollen en rende met haar baby op de arm naar buiten om de auto te laten stoppen.

Helaas bleek de vrouw niet sterk genoeg, waarna moeder en baby werden overreden. De bijna vier weken oude zuigeling is ter plaatse overleden, moeder is afgevoerd per traumahelikopter. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Scott Pilgrim vs The World krijgt DLC

De arcade- en PSN-game Scott Pilgrim vs The World krijgt in november DLC. Dit heeft Ubisoft bekendgemaakt.  Knives Chau, een nieuw karakter maakt zijn opwachting in de DLC. Ook zal er een nieuwe free-for-all arena battle komen met wapens en trefbal, alsmede twee nieuwe gamemodes.

Tevens wordt er een patch ontwikkeld die de game wat meer balanceert, bugs verwijdert en offline drop in/drop out co-op toevoegt. De uitbreiding zal naar alle waarschijnlijkheid 160 MSP op de 360 kosten en 2 Euro op het PSN.

[WK] UCI: "WK wielrennen vaker buiten Europa"

Pat McQuaid, de voorzitter van de UCI, heeft gezegd dat het WK wielrennen op de weg vaker buiten Euopa zal worden gehouden. Momenteel is het WK op de weg bezig in het Australische Geelong.

"Het is zeven jaar geleden dat we in het Canadese Hamilton waren. Europa is voorlopig nog de belangrijkste tv-markt, maar de vraag elders wordt steeds groter. Over vijf jaar kunnen alleen niet-Europese locaties zich kandideren”, aldus McQuaid. "Ik sluit niet uit dat er na 2015 misschien nog maar een marge van drie jaar tussen zit. De wielersport wint steeds meer terrein buiten Europa. Daar moeten we op inspelen".

Volgens de Ier is er onder meer interesse voor het organiseren van het WK getoond vanuit Canada, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en het Midden-Oosten.

Microsoft-werknemer randt schoolmeisje aan

De Japanse politie heeft gisteren een veertigjarige man in de kraag gevat. De zakenman, werkzaam bij een Japanse vestiging van Microsoft, heeft in een volle trein een zestienjarig meisje betast.

In de trein richting Osaka stopte de man zijn handen onder het shirtje van het schoolmeisje en streelde haar borsten. Het meisje was hier echter niet van gediend en trok hem het eerstvolgende station uit de trein.

Hier overhandigde het meisje de aanrander hoogstpersoonlijk aan de politie. De laatste beschuldigt de man van onzedelijk betasten, maar de Microsoft-werknemer ontkent in alle toonaarden. "Ik mag haar dan misschien hebben betast, haar borsten heb ik niet aangeraakt", verklaart hij.

Vliegtuig naast de baan op Schiphol

Een Boeing 737-400 van Corendon Airlines is zaterdagavond rond kwart over zeven van de kleine baan op Schiphol-Oost geraakt. Een woordvoerster van de luchthaven heeft dat gezegd. De 167 inzittenden en de zes bemanningsleden op de vlucht vanuit het Turkse Dalaman bleven ongedeerd en zijn met bussen naar de terminal gebracht. Van paniek of onrust was geen sprake, aldus zegslieden. Hun bagage zal worden nabezorgd.

Een woordvoerster van Corendon zegt dat het toestel vier meter buiten de baan raakte en met een wiel in de modder terecht kwam. Volgens haar speelden de slechte weersomstandigheden een rol en lag er veel regenwater op de korte landingsbaan.

Schiphol gebruikt de kleine baan op Schiphol-Oost voor landingen van kleinere vliegtuigen en als het zicht en de wind het toelaten. De baan werd buiten gebruik gesteld, aldus een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding Nederland. Er is voor inkomend en uitgaand verkeer nog ieder een baan beschikbaar. Het ongeval veroorzaakte nauwelijks vertragingen.

Schiphol heeft incident gemeld aan de inspectie Verkeer en Waterstaat en de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV).

De afhandelaar van Corendon hoopt dat het toestel nog vanavond naar de hangar gebracht kan worden. Hoe en wanneer dat precies gaat gebeuren is nog onbekend.

ANP_228756.jpg
Vliegtuig naast de baan op Schiphol (Foto: ANP)

Egypte ontdekt 3400 jaar oud beeld van farao

Egyptische archeologen hebben het bovenste gedeelte van een dubbel beeld van een machtige farao die bijna 3400 jaar geleden aan de macht was blootgelegd. Dat heeft Egyptische ministerie van cultuur zaterdag bekendgemaakt.

Het kalkstenen beeld van Amenhotep II werd blootgelegd in Kom el-Hittan, de plek van de dodentempel van de farao in de zuidelijke stad Luxor. De tempel is een van de grootste op de westelijke oever van de Nijl in Luxor.

Amenhotep II was de grootvader van de bekende jonge farao Tutankhamun, die in veertiende eeuw voor het begin van onze jaartelling heerste over een gebied van Nubia in het zuiden tot Syrië in het noorden.

De tempel was grotendeels verwoest, wellicht door overstromingen, en er is weinig over van de muren. De archeologen hebben desalniettemin een schat aan kunstvoorwerpen kunnen blootleggen, waaronder twee beelden van Amenhotep van zwart graniet die in 2009 werden gevonden.

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Vanmiddag stond de achtste speelronde in de Topklasse bij de zaterdagamateurs op het programma. Katwijk heroverde daarin de koppositie, door zelf te winnen van Excelsior '31. Spakenburg bleef tegen Harkemase Boys op een gelijkspel steken. Verrassend was de ruime nederlaag van landskampioen IJsselmeervogels bij HHC Hardenberg.

Onderin wist ARC de eerste zege te behalen, zodat nu elk team een keer gewonnen heeft. Slachtoffer was Sparta Nijkerk, dat daardoor nu weer laatste is. FC Lisse - Capelle werd bij een 0-1 stand gestaakt vanwege een blessure bij scheidsrechter Roelof Luinge. Wegens een zweepslag moest hij de strijd staken en een vervanger was niet aanwezig. Het restant zal op een later moment worden uitgespeeld.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
ARC Sparta Nijkerk 2-1
Barendrecht CSV Apeldoorn 0-0
Flevo Boys Emmeloord Rijnsburgse Boys 2-2
HHC Hardenberg IJsselmeervogels 3-0
Hoek SC Genemuiden 1-2
Katwijk Excelsior '31 2-0
FC Lisse Capelle gestaakt
Spakenburg Harkemase Boys 1-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Katwijk 8 6 1 1 19 15 - 8
2 Spakenburg 8 5 3 0 18 24 - 9
3 Rijnsburgse Boys 8 4 4 0 16 18 - 7
4 SC Genemuiden 8 5 1 2 16 16 - 13
5 HHC Hardenberg 8 5 0 3 15 16 - 7
6 IJsselmeervogels 8 4 2 2 14 12 - 10
7 Harkemase Boys 8 4 1 3 13 13 - 11
8 Barendrecht 8 3 2 3 11 8 - 9
9 Capelle 7 3 1 3 10 10 - 11
10 CSV Apeldoorn 8 2 3 3 9 9 - 11
11 Flevo Boys E. 8 2 3 3 9 10 - 14
12 Excelsior '31 8 2 2 4 8 9 - 14
13 Hoek 8 1 2 5 5 6 - 14
14 FC Lisse 7 1 1 5 4 8 - 13
15 ARC 8 1 1 6 4 9 - 20
16 Sparta Nijkerk 8 1 1 6 4 5 - 17

[MotoGP] Pedrosa succesvol geopereerd

MotoGP-coureur Dani Pedrosa is succesvol geopereerd. De Spanjaard is geopereerd aan een gebroken sleutelbeen dat hij tijdens de vrije trainingen van de Grand Prix van Japan opgelopen heeft. Het Honda-team meldt dat het nog onduidelijk is wanneer de coureur weer op zijn motor zal klimmen.

Pedrosa crashte door een probleem met het gas al in de eerste minuten van de eerste vrije training. Hij vloog meteen vanuit Motegi terug naar Spanje om daar in het Dexeus University Institute Hospital geopereerd te worden. Hierdoor lijkt de titel in de MotoGP te gaan naar Jorge Lorenzo die 56 punten heeft op nummer twee Pedrosa.

C. Rochus stopt met tennis

Christophe Rochus heeft het einde van zijn carrière als tennisser bekend gemaakt. De oudere broer van Olivier Rochus heeft laten weten meer tijd met zijn familie door te willen brengen.

"Ik heb niet langer de kwaliteiten om een plaats in de top 100 te ambiëren. Keihard werken om de nummer 200 van de wereld te zijn, interesseert me ook niet echt", liet Rochus aan Sudpresse weten. "Ik wil vanaf nu graag meer tijd doorbrengen met mijn familie en mijn twee meisjes."

"Normaal gezien stop ik over een maand. Na het  Challenger-toernooi van Bergen zal ik nog één toernooi uitkiezen om mijn carrière af te sluiten. Ik denk dat het toernooi van Valencia mijn zwanenzang op het ATP-circuit wordt."

Rochus staat momenteel als nummer 201 op de wereldranglijst. In mei 2006 bereikte hij zijn hoogste positie. Toen stond de tennisser namelijk op de 38e stek. In zijn loopbaan won hij vijf Challenger-toernooien en verloor twee finales van een ATP-toernooi, namelijk Valencia in 2003 en Rotterdam in 2006.

Van Beukering alweer weg bij GAE

Go Ahead Eagles heeft niet lang van Jhon van Beukering kunnen genieten. Amper een maand geleden koos de aanvaller ervoor om op amateurbasis voor de ploeg uit de Jupiler League te gaan spelen.

Van Beukering fungeerde bij Go Ahead Eagles als vervanger van de twee spitsen, Koen van den Biezen en Frank van der Zwan, die beide in de lappenmand zitten. De aanvaller is in goed overleg met de clubleiding weer vertrokken.

De speler, die volgende week mogelijk in de nationale ploeg van Indonesië zal debuteren, had tot de winterstop bij Go Ahead Eagles kunnen blijven. Het is nog niet bekend waar Van Beukering zijn carrière gaat voortzetten.

Scholieren stuiten op hersens dode klasgenoot

Leerlingen van een school in New York hebben een schokkende ontdekking gedaan tijdens een excursie. Tijdens het schoolreisje naar een plaatselijk mortuarium troffen scholieren de hersenen van een overleden klasgenoot aan. Jesse Shipley bleek echter al maanden eerder te zijn overleden.

De hersenen van Jesse bleken simpel te herkennen. Aan zijn schedelinhoud hing duidelijk een kaartje met zijn naam erop. Hoewel sommige scholieren walgden van de grijze massa in een potje op sterk water, waren anderen minder respectvol. Zij namen zelfs foto's van de hersenen.

Jesse Jerome Shipley overleed op 9 januari 2005 na de gevolgen van een auto-ongeluk. Zijn schedel bleek op meerdere plekken te zijn gebroken. Zijn ouders, die niet wisten dat de hersens van hun overleden zoon aan de wetenschap waren overgeleverd, zijn diep geschokt door de ontdekking. Naar goed, Amerikaans gebruik hebben zij besloten de stadslijkschouwer aan te klagen.


Sid (CSI NY) kan een fikse schadeclaim verwachten

Judoka Stam pakt brons in Birmingham

Esther Stam is vandaag, tijdens de wereldbekerwedstrijden judo in Birmingham, in de prijzen gevallen. Onze landgenote bemachtigde in de klasse tot 63 kilogram de bronzen medaille.

Stam bereikte de halve eindstrijd met veel overtuiging. Ze wist haar opponenten, de Amerikaanse vrouwen Christal Ransom en Marianna Marinosci, met ippon te verslaan. In die halve finale dolf ze uiteindelijk het onderspit tegen Yarden Gerbi uit Israël.

In de strijd om de bronzen medaille slaagde Stam er vervolgens in om de Britse Faith Pitman te verslaan.

Guardiola: "Ooit wordt Laudrup trainer van Barça"

Michael Laudrup zal in de toekomst nog eens aan het roer staan bij FC Barcelona, aldus de huidige trainer van de Catalanen, Pep Guardiola.

Laudrup heeft dan wel een verleden bij Real Madrid, maar zal ooit nog eens trainer worden van Barça, meent Guardiola. "Michael heeft de kwaliteiten om trainer van Barcelona te kunnen worden", aldus de huidige trainer in Marca.

"Hij is een manager die graag offensief speelt. Dat past ook bij deze club. Ik begrijp niet waarom het niet zou kunnen. In het verleden wilde iedereen van Barça de bal graag bij hem kwijt, omdat hij speciaal was. Hij gaf ons iets extra's, wat ons onderscheidde van anderen", stelt Guardiola.

Dit weekeinde treft Barcelona het Real Mallorca van Laudrup in de competitie. "De historie leert dat elke wedstrijd tegen Mallorca lastig voor ons was. Het zal ook ditmaal niet gemakkelijk worden. Ze hebben daar veel spelers lopen met verschillende kwaliteiten. We moeten geconcentreerd zijn, anders winnen we dit duel niet", besluit de trainer.

Dissidia 012 in beeld en vertaling

Naast 'The 3rd Birthday' wacht ons nog een spel voor de PlayStation Portable. Dissidia Final Fantasy 012 (duodecim) werd net voor de Tokyo Game Show aangekondigd en zal in het voorjaar 2011 uitkomen. Het spel maakt vooral gebruik van Final Fantasy karakters. Verwacht dus een hoop oude bekenden als Sephiroth en Cloud, maar ook nieuwe gezichten. Lightning en Tifa zijn twee nieuwkomers die al bekend zijn.

Square Enix had een speelbare versie op de Tokyo Game Show voor het aanwezige publiek, maar ze toonden ook een video in hun 'closed theatre'. Deze is vandaag voor het internetpubliek beschikbaar gesteld op hun officiële site. Het spel heeft ook een aparte DLC optie. Tetsuya Nomura, de producer van het spel, heeft ons nog deze hint gegeven wat we onder andere kunnen verwachten:

Dissidia 012

Dit is Lightning in het kostuum van Aya Brea, uit The 3rd Birthday. Of de kleding kapot kan, net als in het dat spel, is nog niet bekend. Verwacht een hoop nieuwe kostuums en misschien wel nieuwe karakters die via DLC te downloaden zijn. 

O'Grady vertrekt bij Saxo Bank

Stuart O’Grady vertrekt na dit seizoen bij Saxo Bank. De 37-jarige Australiër rijdt sinds 2006 voor de formatie van manager Bjarne Riis.

O’Grady zegt tegenover L’Équipe dat hij ook al een nieuwe ploeg heeft. "De ploeg heeft voor mij gekozen en ik koos voor de ploeg. Het is goed om op mijn leeftijd een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

De zege van Parijs-Roubaix in 2007 was O’Grady's belangrijkste overwinning in zijn jaren bij Saxo Bank. Eerder werd al bekend dat Fabian Cancellara en de broers Fränk en Andy Schleck na dit seizoen Saxo Bank verlaten.

Eurlings agressief op CDA-congres

CDA-minister van Verkeer Camiel Eurlings had een agressieve toon zaterdagmiddag op het CDA-congres waar bijna 5.000 leden bijeen kwamen om te besluiten of er met de PVV een samenwerking aangegaan moest worden.

Eurlings kwam in zijn speech vooral op voor het werk wat CDA-leider Maxime Verhagen heeft verricht en stak hem dan ook een hart onder de riem. "Jij zult onze idealen nooit verloochenen", aldus Eurlings tegen een duidelijk blozende Verhagen.

"Wij zijn niet verdeeld over onze idealen. We gaan onze partij terugbrengen daar waar die hoort, op nummer één. Ons land heeft ons nodig", vervolgde de minister. Eurlings sprak dan ook zijn steun uit voor de samenwerking met de PVV.

Volgens Eurlings kan het CDA juist door samenwerking met de partij van Geert Wilders weer terugklimmen uit het diepe electorale dal van de christendemocraten. Uiteindelijk stemden 68 procent van de aanwezige CDA-leden voor een samenwerking met de PVV.


Camiel Eurlings zaterdagmiddag op het CDA-congres

Japan vraagt China 'verantwoordelijk' te zijn

De Japanse premier Naoto Kan heeft China opgeroepen om als 'verantwoordelijk' lid van de internationale gemeenschap te handelen en hij heeft zijn zorgen uitgesproken over de uitbreiding van de maritieme activiteiten van het land. Hij doelt daarmee onder meer op de betwiste wateren waar onlangs een botsing tussen een Chinese en een Japanse boot de oorzaak werd van een bittere diplomatieke ruzie tussen beide landen.

Kan riep China -de belangrijkste handelspartner van Japan- op zich te gedragen als een verantwoordelijk lid van de internationale gemeenschap en benadrukte de noodzaak van een goede relatie en van economische samenwerking om de vrede in de regio te bewaren.

"De opkomst van China is bewonderenswaardig geweest de afgelopen jaren, maar we hebben wel zorgen over de versterking van het Chinese leger zonder enige transparantie en de toegenomen maritieme activiteiten, van de Indische Oceaan tot de Oost-Chinese Zee," aldus Kan.


(Foto: Novum)

Samenvattingen Jupiler League speelronde 8

Gisteren werd er weer volop gespeeld in de Jupiler League. Net als de voorgaande twee weken beschikt FOK!sport ook deze week weer over de samenvattingen uit de tweede competitie van Nederland. Kijk dus snel verder!

AGOVV - RBC Roosendaal

Go Ahead Eagles - FC Dordrecht

Sparta Rotterdam - FC Volendam

BV Veendam - FC Eindhoven

RKC Waalwijk - FC Zwolle

FC Den Bosch - FC Emmen

Fortuna Sittard - SC Cambuur Leeuwarden

Telstar - MVV

Helmond Sport - Almere City FC

Verlossing is nabij!

Hij denkt dat hij de Messias zélf is. Ik denk het eerlijk gezegd ook. Dat de Verlosser terug op aarde is en dat het lange wachten eindelijk wordt beloond. Een grote bak ellende, rampspoed en verdriet heeft de wereld al ruim tweeduizend jaar in zijn greep. En ineens is daar hulpbisschop De Jong van het bisdom Roermond! Gestuurd om alle problemen op te lossen. En Hij kan het! Deze week heeft Hij Nederland kennis laten maken met de wonderen van weleer. In één klap heeft de hulpbisschop zowel het abortusvraagstuk als het personeelstekort in de zorg weggevaagd. Alsof ze er nooit geweest zijn.

[SF] Uitslag kwalificatie Ordos

Ben Hanley heeft verrassend de poleposition weten te halen in de Superleague Formula in het Chinese Ordos. De Britse Olympiacos-rijder bleef kampioenskandidaat John Martin van Beijing Goan FC Verrassend voor. Franck Perera en Andy Soucek zullen de tweede rij bezetten, terwijl Robert Doornbos met plaats zeven de beste Nederlander was.

In de eerste kwalificatiegroep reed Martin de snelste tijd, voor Doornbos, Frederic Vervisch en Earl Bamber die zijn debuut in deze raceklasse maakte. Titelkandidaten Craig Dolby en Yelmer Buurman vielen al meteen af. In de tweede groep reed Soucek de snelste tijd, voor Perera, Hanley en Max Wissel. Davide Rigon kwam niet verder dan de vijfde tijd.

In de eerste kwartfinale verloeg Soucek Bamber eenvoudig, terwijl Doornbos in de tweede vier tiende van een seconde tekort kwam op Hanley. Perera klokte in de derde kwartfinale Vervisch, waarna Martin Wissel uitschakelde. In de halve finale wist Hanley Perera te kloppen, terwijl Martin met Soucek afrekende. In de finale was Hanley vervolgens eenvoudig sneller dan Martin.

Uitslag kwalificatie

Pos. Rijder Team Tijd
1 Ben Hanley Olympiacos 01:30.347
2 John Martin Beijing Guoan FC 01:31.440
3 Franck Perera Girondins de Bordeaux 01:30.925
4 Andy Soucek Flamengo 01:30.832
5 Max Wissel FC Basel 01:29.859
6 Frederic Vervisch Liverpool FC 01:31.098
7 Robert Doornbos Corinthians 01:32.069
8 Earl Bamber FC Porto 01:32.069
9 Davide Rigon Anderlecht 01:30.273
10 Craig Dolby Tottenham Hotspur 01:31.706
11 Marcos Martínez Sevilla FC 01:30.354
12 Yelmer Buurman AC Milan 01:31.942
13 Adrian Valles Sporting Clube de Portugal 01:30.546
14 Julien Jousse AS Roma 01:32.114
15 Adderly Fong PSV Eindhoven 01:32.829
16 Bruno Méndez Atletico de Madrid 01:32.596
17 Giacomo Ricci Galatasaray 01:32.999
18 Tristan Gommendy Olympique Lyonnais 01:32.689
19 Martin Ma Team China geen tijd

Bejaarde slaat bromfietser met klomp

Een 75-jarige autobestuurder heeft gisteravond in het Brabantse Den Dungen een zeventienjarige bromfietser met een klomp mishandeld. Die hield daar een snee aan over in zijn gelaat.

Het tweetal kreeg een woordenwisseling, nadat de bromfietser verzuimd had de bejaarde op het kruispunt Hooidonkseweg/Spekstraat voorrang te verlenen. De ruzie mondde uit in een gevecht, waarbij de krasse bejaarde zijn klomp gebruikte. Met het schoeisel gaf hij de jongen een flinke tik. Een passant haalde de vechtersbazen uit elkaar waarop de bromfietser de politie inlichtte.

Bij het ter plaatse komen van de agenten was de bejaarde al weer weggereden. Hij werd thuis opgepakt.

50 Cent: ik ben niet anti-homo

50 Cent heeft zich verdedigd tegen opmerkingen dat hij anti-homo zou zijn. De rapper schreef vorige week in een Twitterpost dat hij vond dat mannen die nooit een vrouw oraal bevredigen net zo goed dood konden gaan. Nu zegt hij dat die boodschap verkeerd is geïnterpreteerd.

"Op de een of andere manier hebben ze mijn simpele grap vervormd tot een anti-homo-opmerking", Twittert de 35-jarige 'Fiddy'. "Ik heb niets tegen mensen die een andere levensstijl kiezen."

De rapper gaat verder dat hij al eens eerder een grap had gemaakt over mannen die zich oraal laten bevredigen en dat al zijn mannelijke lezers dat prima wisten te waarderen. "Dus toen maakte ik een grapje over hetzelfde, maar dan bij vrouwen." Dat liep dus even anders.

50 Cent heeft overigens al eerder in het openbaar gezegd dat zijn moeder op vrouwen valt. "Het is grappig te zien hoe een positieve opmerking niet wordt opgepikt door de media, maar een negatieve wel."

50 Cent: ik ben niet anti-homo (foto: Novum) 

CDA stemt in met samenwerking Wilders

De CDA'ers hebben vanmiddag op een congres in Arnhem gestemd voor deelname aan het kabinet Rutte I. De regering zal bestaan uit de VVD en het CDA met daarbij gedoogsteun van de PVV.

Twee CDA-Kamerleden zijn tegen deelname aan een kabinet met gedoogsteun van Wilders' partij. Kathleen Ferrier en Ad Koppejan zullen in een later stadium besluiten of zij het kabinet zullen steunen. Ferrier liet zich in een speech op het congres fel uit tegen politieke samenwerking met Wilders. Dat zou slecht zijn voor Nederland en de christendemocratie.

Verhagen riep eerder vanmiddag op om in te stemmen met regeringsdeelname. Verhagen sprak: "Wij zijn er voor christenen én moslims. Niet je afkomst maar je toekomst telt. Niet de kleur van je huid, maar de kracht van je wil." Verschillende prominente CDA'ers zoals ministers Hirsch Ballin en Klink riepen juist op om tegen te stemmen.

Prijswinnaars september!

Hier een overzicht van gelukkige users die een prijsvraag hebben gewonnen in september! De winnaars zijn per PM ook op de hoogte gebracht en de meeste spullen zijn al verstuurd, maar toch nog even een overzicht van de uitslagen van de laatste acties:

Winnaars vrijkaarten voor Manuscripta
Sempy
P4ULuZ
piarvava
E-rock
maredaro

Winnaars drie DVD-boxen 'In Therapie'
twentemeisje
marloes050
Susi

Winnaars vrijkaarten en t-shirts van de film 'Devil'
Bait00
sprankje
QuincydeKoster
GapClio
ankluut

Winnaars Tinkerbell filmpakketten
darthmuil
bruintje37
Pvoesss

Winnaars boek Delict: Moord
Phrostbite
Tiemie
tallguyray
Ritual-Square
Voici

Sommige prijzen zijn al verzonden en dus wellicht al in jullie bezit! De overige prijzen worden zo spoedig mogelijk verzonden. Als je nou binnen een maand nog steeds geen prijs hebt ontvangen moet je even mailen naar pr@fok.nl

Namens het PR-team van FOK! wil ik iedereen van harte feliciteren met de gewonnen prijzen! Bedankt voor het meedoen en blijf natuurlijk meedoen aan alle prijsvragen op FOK!

'Europcar redt ploeg Thomas Voeckler'

Europcar lijkt de nieuwe sponsor van wielerploeg Bouygues Telecom te worden. De equipe van manager Jean-René Bernaudeau is daarmee gered van de ondergang, zo melden verschillende Franse media. Het Franse telecombedrijf Bouygues Telecom zet na vijf jaar een punt achter de sponsoring.

De Franse ploeg leek uit de wielerwereld te verdwijnen nadat kopman Thomas Voeckler gisteren zijn vertrek naar Cofidis aankondigde. De overgang is echter van de baan, meldt ploegleider Eric Boyer van Cofidis vandaag. "Thomas heeft besloten niet te tekenen en dat is zeer spijtig", zegt hij vandaag tegen Cyclingnews. "Ik denk dat hij nergens onder betere omstandigheden zijn loopbaan had kunnen voortzetten."

Europcar zou alleen de sponsoring van Bouygues willen overnemen bij een langer verblijf van Voeckler. Dat de Franse kampioen alsnog bij de ploeg blijft, wijst erop dat Bernaudeau is geslaagd in zijn zoektocht naar een nieuwe sponsor.

'Identiteit Duitsland in gevaar door islam'

PVV-voorman Geert Wilders heeft vandaag Duitsland gewaarschuwd voor de 'islamisering'. Dat deed hij tijdens een toespraak in Berlijn. Vijfhonderd aanhangers luisterden hoe Wilders het had over de gevolgen van de islam voor Europa.

Wilders liet weten dat de nationale identiteit en de democratie van Duitsland op het spel staan door de politieke ideologie van de islam. Wilders haalde in zijn speech uit naar de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de regerende partijen. Merkel accepteert volgens Wilders de islamisering van Duitsland.  

Vrouw verhuurt dochter aan 100 mannen

Een twaalfjarig Australisch meisje dat door haar moeder werd verhuurd aan meer dan honderd mannen voor seks weigert om de mannen te identificeren. De officier van justitie heeft besloten om aan dat verzoek gehoor te geven.

Het besluit van de officier van justitie van Tasmanië komt hem op veel kritiek te staan. In totaal hebben negentien mannen toegegeven seks te hebben gehad met het meisje. Alle mannen beweren dat ze dachten dat het meisje zeventien jaar was of zelfs ouder. Een man had gereageerd op een advertentie die in de krant stond met daarin de tekst 'Angela, achttien jaar oud'. Andere kerels werd verteld dat het meisje zeventien of negentien jaar was.

De mannen hadden seks met het meisje in een donkere kamer en spraken weinig met haar. Volgens de officier van justitie leek het kind veel ouder. Een Australische regel houdt in dat mensen niet worden vervolgd, wanneer ze seks hebben met iemand waarvan ze denken dat hij of zij ouder is dan zeventien jaar.

Het meisje woont nu bij haar vader. Ook volgens hem zou het voor het kind heel traumatisch zijn om foto's te moeten bekijken van mogelijke mannen met wie ze seks had. Onduidelijk is wat er met de moeder gaat gebeuren.

Elm: "Ziekte was niet alleen een fysieke kwestie"

Viktor Elm is terug na lange afwezigheid door de ziekte van Lyme. De middenvelder van sc Heerenveen komt morgen in actie tegen ADO Den Haag.

Elm kreeg de ziekte vorig seizoen na een tekenbeet. "Ik was heel moe, niet normaal", zegt Elm tegen de Leeuwarder Courant. "Het ging gewoon niet. Ik was helemaal kapot en had een heel slecht gevoel in mijn lichaam. Maar het was niet alleen een fysieke kwestie. In mijn hoofd was ik ook met heel veel dingen bezig."

"Ik heb er nu totaal geen last meer van en voel geen enkele vermoeidheid meer. Dat blijkt ook uit de fysieke tests, waarbij ik nu steevast hoge scores haal. Ik weet zeker dat ik helemaal verlost ben van de bacterie en voel me eindelijk weer heel sterk. En voetballend gaat het beter en beter, al ben ik er beslist nog niet."

De 24-jarige Zweed start morgen tegen ADO Den Haag. Elm hoopt dat Heerenveen heeft geleerd van de wedstrijd tegen Roda JC, waarin een 2-0 voorsprong werd weggegeven (2-2). De middenvelder zag echter ook lichtpuntjes. "Daar moeten we op voortborduren. Ik verwacht eenzelfde soort wedstrijd als tegen Roda. We moeten gewoon niet in paniek raken."

Moeder hongert vijf kinderen uit

Een Australische moeder moet zes jaar de gevangenis in voor het verwaarlozen en mishandelen van haar vijf kinderen.

De vrouw werd aangehouden toen ze een ziek zoontje naar het ziekenhuis bracht. Op dat moment woog het vijfjarige jongetje nog maar veertien kilo en hij leed hij aan onderkoeling en ondervoeding. Zijn lijfje zat onder de schurft. De vrouw pleitte gisteren schuldig voor de rechtbank. Volgens de officier van justitie had het niet veel gescheeld of haar vijfjarige zoontje was dood geweest. Ook de andere vier kinderen waren er slecht aan toe.

De vrouw had verzuimd om haar kinderen eten te geven en medische zorgen gedurende vijf maanden in haar huis in Adelaide. De kinderen moesten het doen met de etensresten van de moeder die overbleven. Dat was niet veel meer dan fastfood en noodles. Vaak gebeurde het dat de kinderen zelfs dagenlang geen kliekjes kregen.

De kinderen werden geslagen en gedwongen om urenlang recht te staan met hun handen op hun hoofd. De Australische leefde van een uitkering, maar gaf dat geld voornamelijk uit aan sigaretten en gokautomaten.

Shorttracker Knegt wint bij Invitation Cup

Sjinkie Knegt heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe shorttrackseizoen op zijn naam geschreven. De schaatser pakte de winst bij de openingsafstand van de Invitation Cup, die in Heerenveen wordt gehouden. Knegt hield Niels Kerstholt en Haralds Silovs, een voormalig Europees kampioen, achter zich.

Bij de vrouwen eiste Jorien ter Mors de derde plaats voor zich op. De zege op deze 1500 meter ging naar de Britse Elise Christie. Zij slaagde er in om Bernadett Heidum uit Hongarije voor te blijven.

Ook Annita van Doorn deed het bij de vrouwen prima. In juni onderging de shorttrackster nog een operatie aan beide scheenbenen, maar kwam vandaag als vierde over de meet.

Oud-bestuurder Mandela-stichting aangeklaagd

Het Zuid-Afrikaanse oud-bestuurslid van het Nelson Mandela Kinderfonds dat dertien jaar ruwe diamanten bewaarde die hij als donatie van topmodel Naomi Campbell had ontvangen zonder de andere bestuursleden daarover in te lichten, wordt aangeklaagd. Jeremy Ractliffe heeft de Diamantwet uit 1956 geschonden, een wet die het strafbaar maakt ruwe diamanten te bezitten. De eerstvolgende hoorzitting vindt plaats op 27 oktober.

Ractliffe was in 1997 bestuurslid van de Mandela-stichting toen Campbell ruwe diamanten zou hebben ontvangen op een liefdadigheidsevenement waar ook de Liberische president Charles Taylor aanwezig was. Taylor staat in Den Haag terecht voor handelen in illegale diamanten, zogenoemde 'bloeddiamanten', om zo rebellen in Sierra Leone te bewapenen.

Campbell verklaarde tijdens het proces tegen Taylor dat ze de diamanten had ontvangen van drie mannen die naar haar hotelkamer kwamen. Het model zei dat ze niet wist waar de diamanten vandaan kwamen, maar andere getuigen zeggen dat ze opschepte dat ze ze van Taylor had gekregen.

Campbell zei dat ze de diamanten de volgende morgen aan Ractliffe heeft gegeven als donatie aan het Kinderfonds. Ractliffe lichtte de organisatie niet in over de diamanten en bewaarde de stenen dertien jaar in een kluis tot hij ze na de verklaring van Campbell aan de politie overhandigde.

Ractliffe zei dat hij ze had bewaard om reputatieschade voor Mandela, Campbell en de stichting te vermijden. Hij geeft toe dat hij het bestuur beter wel op de hoogte had kunnen stellen, omdat het dan 'een betere en wettige manier had kunnen zoeken om de situatie af te handelen'. Jeremy Ractliffe verbrak in augustus de banden met de Nelson Mandela-stichting.

'Dissidenten' spreken op CDA-congres

De CDA-Kamerleden Kathleen Ferrier en Ad Koppejan hebben zaterdag op het partijcongres in Arnhem hun bezwaren tegen samenwerking met de PVV uiteengezet.

Gedoogsteun van de PVV is 'niet goed voor ons land', zei Ferrier. Ze heeft vooral bezwaar tegen het feit dat het CDA accepteert dat de PVV de islam niet als een religie ziet. "Een grote groep mensen wordt de eigen religieuze identiteit ontzegd. Dat raakt hen ten diepste."

Koppejan zei dat het CDA geen platform moet bieden aan Geert Wilders en zijn ideeën. Ook is volgens Koppejan een minderheidskabinet gedoogd door de PVV geen stabiele constructie, terwijl Nederland dat wel nodig heeft.

Koppejan en Ferrier herhaalden dat ze de uitkomst van het congres zwaar zullen laten meewegen bij het bepalen van hun uiteindelijke standpunt. Dinsdag stemt de CDA-fractie, die het laatste woord heeft, over het regeerakkoord.

Nadal: "Ik heb kans na kans vergooid"

Guillermo Garcia-Lopez versloeg verrassend Rafael Nadal in de halve eindstrijd van het ATP-toernooi van Bangkok. De Spaanse nummer één van de wereld baalde na afloop.

"Ik heb kans na kans vergooid", aldus Nadal die veel respect voor zijn opponent toonde. "Hij heeft zijn kansen gepakt. Garcia-Lopez geeft nooit op en speelde erg goed. Deze nederlaag is voor mij moeilijk te accepteren, maar als je zoveel kansen verprutst, kun je simpelweg niet winnen".

Milito terug in selectie Internazionale

Sterspeler Diego Milito zal voor de topper tegen Juventus terugkeren in de selectie van Internazionale. De spits uit Argentinië kampte een tijdje met een dijbeenblessure. Deze blessure hield hem ondermeer uit de ruim gewonnen wedstrijd tegen Werder Bremen in de Champions League.

Aanvoeder Javier Zanetti en aanvaller Goran Pandev zullen niet tot de beschikking van coach Rafael Benítez staan. Inter staat momenteel eerste in de Serie A met tien punten, concurrent Juventus heeft er die minder.

Molukse regering eist arrestatie Yudhoyono

De Molukse regering in ballingschap wil dat de Indonesische president Yudhoyono gearresteerd wordt als hij volgende week Nederland bezoekt. Hij zou vervolgd moeten worden wegens zware mishandeling van Molukse gevangenen. De RMS-regering heeft een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat.

President John Wattilete van de RMS wil dat Indonesië ophoudt met het arresteren en martelen van RMS-aanhangers. Vorige maand overleed een van de arrestanten, volgens Wattilete is hij vermoord. Wattilete eist dat premier Jan Peter Balkenende Yudhoyono aanspreekt op deze praktijken. Ook wil Wattilete dat Balkenende opheldering vraagt over de begraafplek van de vroegere president Soumokil, die in 1966 geëxecuteerd werd.

Yudhoyono bezoekt van woensdag tot vrijdag Nederland.

Ranieri: "Totti is de beste speler van Italië"

AS Roma-trainer Claudio Ranieri bewierookt zijn sterspeler en aanvoerder Francesco Totti in aanloop naar het duel met Napoli. Ranieri en Totti zijn niet altijd beste vrienden geweest. Maar zowel de trainer als de spits complimenteren elkaar met enige regelmaat. "Totti is Totti. Hij is de beste speler van Italië en onze aanvoerder", zegt Ranieri tegen Italiaanse media.

"Of hij gaat spelen tegen Napoli? Dat weet ik nog niet. Dat moeten we zondag bekijken", vervolgt de trainer van Roma. Ranieri wil de overwinning op Internazionale (1-0) een goed vervolg geven tegen nummer zes van de Serie A Napoli.

"Ze hebben een uitstekende selectie en een gevaarlijke aanval. De voorhoede heeft veel snelheid en toonde aan over veerkracht te beschikken in de Europa League (tegen Steaua Boekarest, 3-3). Het wordt een mooie Zuid-Italiaanse derby."

IMF waarschuwt voor valutaoorlogen

De voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, waarschuwt landen hun valuta niet te devalueren om de export te stimuleren. Strauss-Kahn sprak zaterdag op een economische conferentie in Oekraïne.

Strauss-Kahn zei dat dergelijke maatregelen het herstel van de mondiale economie tegenhouden. Hij riep landen op om samen te werken en zogenoemde valutaoorlogen te voorkomen. Hij stelde tevens dat er 'geen nationale oplossingen voor mondiale problemen zijn'. Dergelijke maatregelen werken alleen maar in de hand dat andere landen represailles nemen, aldus Strauss-Kahn.

Sommige landen, zoals China, zijn bekritiseerd omdat ze hun valuta laag houden om zo de export te stimuleren.


(Foto: Novum)

Hamilton: "Red Bull reed met een illegale auto"

Het team van Red Bull kan na de herfst niet meer de stempel op het Formule 1-gebeuren drukken als tijdens de zomer. Coureur Lewis Hamilton heeft hiervoor een duidelijke verklaring: de auto van Red Bull is niet langer illegaal. De mening van de Brit werd gesterkt door het verschil in prestaties voor en na de Grand Prix van Hongarije. Na deze race verscherpte de FIA enkele tests om zo flexibele vleugels en vloeren tegen te gaan.

"Red Bull was in Hongarije twee seconden per ronde sneller dan wij. Het is onmogelijk zo'n grote voorsprong op te bouwen", aldus Hamilton in gesprek met Bild. "Wij hebben ons altijd aan het reglement gehouden."

"Onze mensen (van McLaren, red.) vroegen zich af of de Red Bull wel legaal was en trokken aan de bel bij de FIA. Vervolgens voerde Red Bull enkele aanpassingen door en is de RB6 niet meer zo dominant als voorheen. Ik denk dat de FIA juist heeft gehandeld."

"Ook lokale kranten willen plotseling iets van me"

Tim Krul krijgt de komende maanden zijn kans om zich te bewijzen in het doel van Newcastle United door de blessure van Steve Harper.

"Ik heb in een korte tijd fantastisch veel meegemaakt", zegt Krul tegen Voetbal International. "Het begon met een wedstrijd van het tweede tegen de reserves van Chelsea, twee dagen later maakte ik mijn debuut in de Premier League, daarna schakelden we Chelsea op Stamford Bridge uit in de strijd om de League Cup en afgelopen zondag volgde mijn debuut op St. James' Park."

"Ik was qua aandacht wel wat gewend vanwege eerdere shock-resultaten in de beker, maar wat ik nu meemaak overtreft echt alles. Ook de landelijke kranten willen plotseling iets van me. Het enige smetje op de week is het resultaat tegen Stoke City. Die wedstrijd mochten we eigenlijk niet verliezen, maar dat gebeurt wel omdat we twee keer niet stonden op te letten bij een spelhervatting", vervolgt de jonge doelman.

De jeugdinternational van Oranje krijgt een serie topduels voor zijn kiezen. "Het wordt de ene na de andere superervaring. De komende weken spelen we onder meer tegen Manchester City, Arsenal en Chelsea. En eind oktober staat de derby tegen Sunderland op het programma. Voor de supporters is dat misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar."

PSV wil optie lichten in contract Rodriguez

PSV wil verder met Francisco Maza Rodriguez. De Eindhovenaren zijn van plan de optie te lichten in zijn aflopende contract.

De 28-jarige Mexicaanse mandekker is bezig aan zijn derde seizoen in Eindhoven. Trainer Fred Rutten is zeer te spreken Maza en wil zijn contract met twee jaar verlengen. De huidige verbintenis met de verdediger loopt deze zomer af.

Rodriguez heeft in zijn afgelopende contract een optie staan, waardoor PSV hem langer kan binden. "Daarover zullen we zo snel mogelijk met Maza en zijn agent om de tafel gaan zitten", zegt Rutten in het Eindhovens Dagblad.

De Mexicaanse international gaf zelf eerder deze week al aan graag bij PSV te willen blijven. Rodriguez kwam in 2008 naar Eindhoven en speelde sindsdien 44 wedstrijden voor PSV. Maza vormt met Wilfred Bouma het centrale duo in de defensie.

Druïden erkend als religie in Groot-Brittannië

De leer der druïden is in Groot-Brittannië officieel erkend als religie. De commissie voor liefdadigheidsinstellingen heeft het zogenoemde Druïdennetwerk een liefdadigheidsstatus gegeven zodat het minder belasting hoeft te betalen en dezelfde status krijgt als religies zoals het christendom.

De leer der druïden bestaat volgens de commissie uit coherente en serieuze overtuigingen en biedt een gunstig ethisch kader. Het Druïdennetwerk zou met de promotie van de leer als een religie bovendien het publieke belang dienen, zo stelt de commissie.

De leer der druïden is een oude heidense traditie die in Groot-Brittannië duizenden jaren teruggaat. Druïden aanbidden natuurlijke krachten, zoals onweer en de zon, en geesten waarvan ze geloven dat ze uit plekken als bergen en rivieren komen.

Druïden erkend als religie in Groot-Brittannië (foto: Novum)

De Leeuw heeft nog 'een paar weken'

Paul de Leeuw geeft zijn dagelijkse MaDiWoDoVrijdagshow nog maar een korte tijd als er niet snel hogere kijkcijfers komen. "Ik ben misschien eigenwijs, maar ik geef het toch nog maar even een paar weken", aldus de VARA-presentator vrijdagavond in De Wereld Draait Door.

De Leeuw: "Het kijkcijfer is veel te laag. Dat moet hoger. Dat zegt netcoördinator Roek Lips ook. Hij gaat uit van 400.000 of 500.000 kijkers. Maar het programma moet nog wel groeien." Vrijdag scoorde zijn show volgens Stichting KijkOnderzoek slechts 209.000 kijkers.

De presentator denkt echter niet dat Nederland Paul de Leeuw-moe zou zijn: "Het is wel vrij hard gesuggereerd in kranten en op sites. Dat zal ik pas weten op het moment dat ik door de netmanager wordt gebeld. Ik ben nog niet moe van mezelf of van het tv-maken. Maar het zijn meningen. Ik lees ze allemaal. Sommigen kunnen daar niet tegen, maar ik lees alles."


Paul de Leeuw geeft zijn dagelijkse show nog een paar weken de kans

Hirsch Ballin: doe het niet

Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) heeft zaterdag een emotionele oproep gedaan aan het CDA-congres in Arnhem om tegen samenwerking met de PVV te stemmen. "Doe dit de mensen in ons land niet aan, doe dit onze partij niet aan, doe dit ons land niet aan", zei een zichtbaar geëmotioneerde Hirsch Ballin.

"Verantwoordelijkheid nemen kan ook betekenen nee zeggen. Wij horen niet thuis in een politiek verbond met de PVV." Hirsch Ballin had vrijdag al aangekondigd dat hij tegen zou stemmen. Hij kreeg net als andere CDA-leden één minuut om zijn verhaal te doen op het congres.

Ook minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner maakte gebruik van zijn minuut. Hij erkende dat samenwerken met de PVV een 'stap met risico's' is, maar zei dat het toch nodig was. "Als we het akkoord afwijzen, doen we mee aan de tegenstellingen en zullen die verharden."


"Ik doe het niet!" (Foto: Novum)

Schietgrage jarige Job in the 3rd Birthday

De PlayStation Portable krijgt ondanks geruchten over een opvolger nog genoeg games komende tijd. Een daarvan is The 3rd Birthday, dat al veelbesproken is door de kleren van de hoofdrolspeelster. Aya Brea zal dit avontuur namelijk niet zonder kleerscheuren doorlopen, tenminste, dat hopen we.

De onderstaande trailer was eerst alleen te bekijken in de closed theatre van Square Enix op de Tokyo Game Show. Het bedrijf heeft de trailer nu openbaar gemaakt. In de trailer zien we veelvuldig het gebruik van Overdive. Aya kan namelijk de lichamen van anderen overnemen. Zij is het belangrijkste wapen van de regering om de aliens terug te dringen. Als je klaar bent met kijken kun je onze preview nog lezen.

 

PlayStation Move in Killzone 3

Een erg interessant filmpje van PlayStation Blog is op het net verschenen dat gameplay laat zien van Killzone 3 in combinatie met de PlayStation Move. Ook wordt senior producer Steven ter Heijde (of hoe de interviewer het zo leuk zegt: Steven tur Heidi) verhoord over de functies van de Move in KZ3.

Naast de gameplay met de Move zul je ook Move-only matchmaking hebben, en daar naast jetpacks en exosuits in multiplayer. De game komt in februari van 2011 uit.

Verhagen dacht aan opstappen

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen heeft tijdens de onderhandelingen met VVD en PVV overwogen op te stappen. Dat heeft hij zaterdag gezegd op het partijcongres in Arnhem.

Verhagen omschreef de afgelopen tijd als 'een dollenrit op de achtbaan'. "Ik weet dat velen van u beneden stonden te kijken of het wel goed zou aflopen", zei hij tegen de vijfduizend partijleden in de zaal.

Het zwaarst waren voor Verhagen de conflicten in het CDA. Hij zei te hebben overwogen 'de handdoek in de ring te gooien'. "Maar ik ben gebleven omdat wij in het CDA een traditie hebben verantwoordelijkheid te nemen in plaats van uit de weg te gaan."

Verhagen riep het congres op in te stemmen met het akkoord met VVD en PVV. Verhagen erkende dat de PVV andere motieven heeft dan het CDA om het kabinet te steunen. "Maar is dat de reden om een goed akkoord af te wijzen? We moeten ons niet laten leiden door de angst voor de PVV maar door de kracht van het CDA."

Verhagen zei verder dat het CDA de anderhalf miljoen kiezers van de PVV niet moet uitsluiten. "Wij sluiten moslims en vluchtelingen niet uit, en zullen ook de PVV-stemmers niet uitsluiten. Het CDA wil niet polariseren en buitensluiten, maar verbinden."

Verhagen kreeg voor zijn speech een staande ovatie van een groot deel van de aanwezigen.

Koppel laat dochtertjes misbruiken door pedo's

Een Brits koppel moet de gevangenis in, omdat ze hun adoptiedochtertjes verhuurden aan pedofielen met de bedoeling de kinderen te laten misbruiken.

De zusjes die nu zeven en dertien jaar oud zijn, werden verkracht en mishandeld door met name familievrienden van Colin Moloy en Sam Nelson. De meisjes vertelden hun moeder over het misbruik, maar zij deed er niets tegen.

De vrouw beweert dat ze niets kon doen, omdat de 'huurders' hen hielpen met geld en een auto. De moeder moet vijf jaar de cel in, de man negen jaar. De meisjes zitten nu in een pleeggezin.

Youzhny en Golubev in finale Kuala Lumpur

Mikhail Youzhny en Andrey Golubev strijden zondag in de finale van het ATP-toernooi van Kuala Lumpur om de titel. Youzhny was zaterdag met 3-6, 6-0, 6-2 te sterk voor Igor Andreev. Golubev schakelde David Ferrer uit: 7-5, 7-6 (4).

De als vierde geplaatste Youzhny moest de eerste set nog prijsgeven aan zijn Russische landgenoot. De qualifier had in de resterende sets echter niets meer in te brengen. Golubev (8) en Ferrer (5) waren aan elkaar gewaagd, maar de Kazachstaanse tennisser was net iets beter in de beslissende tiebreak.


(Foto: Novum)

Beach Boys krijgen eigen musicalfilm

De muziek van de Beach Boys wordt gebruikt in een nieuwe film. Het nog titelloze project wordt geen biografische film, maar meer een musical die draait om de liedjes van de vijf Amerikanen. De producenten maakten eerder al de verfilmingen van de musicals Chicago en Hairspray en zijn nu bezig met een remake van Footloose. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Over plot en acteurs is nog niets bekend, over een geplande releasedatum evenmin. Het script wordt geschreven door Susannah Grant. Zij is als scenarist ook betrokken bij Footloose, en schreef tevens het scenario van de nog te verschijnen musicalfilm Burlesque, met Christina Aguilera en Cher in de hoofdrollen.

Acteur John Stamos, die in 1990 een nummer opnam met de Beach Boys en in 1988 te zien was in hun clip Kokomo, gaat mede produceren. De film wordt gemaakt door Twentieth Century Fox, naar verluidt na een hevige strijd met concurrent Universal, waardoor de prijs voor het script alleen al opliep tot in de miljoenen dollars.

Beach Boys krijgen eigen musicalfilm (foto: Novum)

Dev: "Medal of Honor houdt me 's nachts wakker"

Executive Producer Greg Goodrich ligt naar eigen zeggen wakker of de game wel respectabel omgaat met de mannen en vrouwen die momenteel in Afghanistan opereren. Dat zegt hij in een interview aan GameSutra. Goodrich zei dat ze zich druk maakten dat de game 'niets stoms deed'.

In het interview zegt Goodrich dat Medal of Honor net als Band of Brothers fictie is met een historische achtergrond. "We focusen op het verhaal van de soldaten, met de oorlog als het decor". Omdat deze oorlog nog gaande is, was het voor het ontwikkelteam een uitdaging om met respect om te gaan met de soldaten die daar momenteel vechten.

"Ik heb het niet tegen mensen verteld, maar ik lig er wel wakker van. Ik geloof echt dat het onze bedoeling is om deze soldaten te eren. Als spelers de game van begin tot einde spelen, en zien wat we met deze invalshoek hebben gedaan, dan zeggen ze: "Oh, nu begrijp ik het"."

Goodrich legt uit: "In Medal of Honor is authenticiteit en respect voor de soldaat altijd belangrijk geweest, maar er is nooit een politieke inslag of boodschap erin verwerkt." Uiteindelijk is het ontwikkelteam gezwicht voor de druk van buitenaf, aangezien ze kort na het interview besloten de naam Taliban te schrappen en er 'Opposing Force' van te maken. Dit was schijnbaar eveneens uit respect voor de soldaten.

Op twaalf oktober zullen we zien waarom Goodrich niet kon slapen. De game komt uit op Xbox 360, PS3 en PC.

MOH

S. Williams en Clijsters kwalificeren zich voor Doha

Serena Williams en Kim Clijsters zijn verzekerd van deelname aan de WTA Tour Championships. De mondiale nummers een en vijf hebben in het afgelopen seizoen genoeg punten verzameld voor het prestigieuze eindtoernooi in Doha, waar alleen de acht beste tennissters van de wereld uit mogen komen.

Williams mag door de uitnodiging haar titel van vorig jaar verdedigen. Het is voor de zevende keer dat de Amerikaanse zich kwalificeert voor de Championships, die ook wel te boek staan als het officieuze wereldkampioenschap. Clijsters mag een jaar na haar comeback weer haar opwachting maken in Doha. De laatste keer dat de Belgische meespeelde, was in 2006.

Eerder kwalificeerden Caroline Wozniacki en Vera Zvonareva zich al voor het toernooi in Qatar.


(Foto: Novum)

Dode vrouw in vakantiewoning viel van trap

De vrouw die vrijdag dood werd aangetroffen in een vakantiewoning in Oosterhout, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Uit onderzoek van de technische recherche blijkt dat de vrouw is overleden na een val van de trap.

De politie kreeg vrijdag rond 10.00 uur de melding over de 34-jarige vrouw uit Rosmalen. Zij zou in de vakantiewoning aan de Katjeskelder onwel zijn geworden. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de vrouw te zijn overleden.

Omdat de doodsoorzaak niet meteen duidelijk was en er sporen waren die konden wijzen op een misdrijf, begon de politie met een onderzoek. Daaruit is gebleken dat een val van de trap de vrouw fataal is geworden.

VVD buigt voor SGP-wens

De VVD heeft tijdens de recente coalitieonderhandelingen rekening gehouden met de wens van de SGP om de winkelsluitingswet voor de zondag niet te verruimen. Dit heeft VVD-leider Mark Rutte zaterdag op het congres van zijn partij bekendgemaakt.

De VVD was eigenlijk voorstander van het verruimen van de winkelzondagen, maar heeft deze wens laten vallen omdat de hardcore-christenen van de SGP mogelijk hard nodig zouden zijn om het nieuwe rechts kabinet te ondersteunen. De combinatie VVD-CDA met gedoogsteun van de PVV steunt immers op een krappe meerderheid van 76 zetels.

Daarmee heeft SGP-voorman Kees van der Staaij al zijn eerste succes binnen nog voordat het door hem eventueel gedoogde kabinet een feit is.


SGP-leider Kees van der Staaij haalt eerste punt binnen
(Foto: Roos Beeldwerk)

Adebayor ziet overstap naar Juve wel zitten

Emmanuel Adebayor ziet zichzelf wel in de Serie A spelen. Hij wil zijn geluk mogelijk beproeven bij Juventus.

De aanvaller van Manchester City komt niet meer aan de bak bij The Citizens en ziet nog maar één uitweg: vertrekken. "Ik zou graag in Italië spelen en zie mezelf ook wel voor Juventus voetballen", gaf Adebayor in gesprek met Tuttosport aan.

"Ik heb met Patrick Vieria gesproken over Juventus en hij heeft me verteld dat hij het naar zijn had bij Juve. Het Italiaanse voetbal is erg op techniek gericht en dat zie ik wel zitten", aldus de aanvaller.

"Momenteel zit ik op een punt in mijn carrière waarop ik op mijn best moet zijn. Ik weet zeker dat er iets staat te gebeuren. Ik heb verder geen problemen met City-trainer Roberto Mancini, maar het kan niet eeuwig zo doorgaan. Dus als ze me willen..."

Waarom de 3DS 25000 yen gaat kosten

Op 26 februari zal de Nintendo 3DS uitkomen in Japan. De Europese release staat op maart 2011. Naast deze releasedatum is de prijs van de 3DS ook alweer bekend. 25,000 yen. Dit is omgerekend $300,- in Amerika en ongeveer €220,- in Europa. Dat de 3DS ongeveer €50,- meer gaat kosten, zorgde voor opschudding in Game-land.

Iwata Legt uit dat de prijs is bepaald op basis van de kosten van de hardware, de nieuwe software, het behoud van een gezond bedrijf en de reactie op de E3. Als je die elementen bij elkaar optelt kom je uit op deze prijs. Een officiële prijs voor Amerika en Europa is nog niet bekend gemaakt door de hoofdkantoren van Nintendo Amerika en Europa.

Wat vind jij: Gaat Nintendo te ver door zoveel te vragen voor deze nieuwe console?

3DS

"Huntelaar maakt er zeker twintig voor Schalke"

Klaas Jan Huntelaar is hot in Duitsland. De Achterhoeker werd deze zomer door Schalke 04 aangetrokken en heeft reeds laten zien te kunnen scoren.

De 60-jarige Klaus Fischer, clubicoon van Schalke en goed voor 182 doelpunten in 295 competitiewedstrijden namens Schalke, verwacht minimaal twintig doelpunten van de 27-jarige doelpuntenmachine.

"Huntelaar heeft gewoonweg een neusje voor het doel. Dat heb je of dat heb je niet. Dat kan je niet trainen", geeft Fischer in Bild aan. Huntelaar zal Kevin Kuranyi, zijn voorganger, waarschijnlijk overtreffen. "Kuranyi was een goede spits, maar Huntelaar is beter en completer."

Ook Schalke-trainer Felix Magath is vol lof over zijn doelpuntenmaker. "Hij ruikt niet alleen de kansen, maar hij heeft ook de wil om veel doelpunten te maken. Tevens is Huntelaar tweebenig, iets wat Kuranyi niet was."

Red Dead Redemption DLC screenshots

Rockstar heeft nieuwe screenshots vrijgegeven voor de aankomende DLC voor Red Dead Redemption. Red Dead Redemption is een succesvolle game van Rockstar die ons in de schoenen van John Marston laat lopen. Een Cowboy uit 1911.

In de DLC van deze game zullen we tegen de ondoden, oftewel zombies, kunnen vechten. Een soort Resident Redemption dus? we zullen het zien als de DLC wordt vrijgegeven. Een releasedatum is nog niet bekend. Bekijk hieronder de screenshots

RDR RDR

RDR RDR

 

Garcia Lopez verrast Nadal in Bangkok

Guillermo Garcia Lopez heeft zich zaterdag ten koste van Rafael Nadal, de nummer 1 van de wereld, geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi van Bangkok. De Spanjaard dwong in Thailand zijn landgenoot in drie sets op de knieën: 2-6, 7-6 (3), 6-3.

In de finale treft Garcia Lopez zondag de Fin Jarkko Nieminen. Hij versloeg in de halve finale Benjamin Becker uit Duitsland met 6-3, 6-2 en bereikte zo voor de tiende keer in zijn carrière de finale in het ATP-circuit. Alleen in 2006 in Auckland wist Nieminen te winnen door Mario Ancic in twee sets te verslaan.

[MotoGP] Eerste pole voor Dovizioso

Andrea Dovizioso start zondag vanaf de eerste startplek bij de MotoGP van Japan. De Italiaanse coureur van Honda reed tijdens de kwalificatie de snelste tijd in 1.47, 001 minuten en staat zo voor het eerst in zijn carrière op poleposition in de hoogste klasse van de motorsport.

Valentino Rossi klokte op het circuit van Motegi de tweede tijd in 1.47,105. Casey Stoner pakte de derde startplaats voor Jorge Lorenzo, de leider in het WK-klassement.

Lorenzo kan zondag een belangrijke slag slaan in de strijd om de titel. Nummer twee Dani Pedrosa brak vrijdag tijdens de trainingssessie zijn linkersleutelbeen bij een val. Het is onduidelijk hoe lang hij uitgeschakeld is. Lorenzo staat momenteel op 284 punten, Pedrosa heeft er 228.

In de 125cc pakte de Spanjaard Marc Marquez poleposition in een tijd van 1.58,030. Zijn landgenoot Julian Simon noteerde in de Moto2 met 1.53,008 de snelste tijd.

Pos.   Team Tijd Ronden
1. Andrea Dovizioso Repsol Honda Team 01:47.001 28
2. Valentino Rossi Yamaha Factory Racing Team 01:47.055 27
3. Casey Stoner Ducati Marlboro Team 01:47.105 22
4. Jorge Lorenzo Yamaha Factory Racing Team 01:47.206 27
5. Colin Edwards Tech 3 Yamaha 01:47.464 26
6. Ben Spies Tech 3 Yamaha 01:47.648 27
7. Randy de Puniet Honda LCR 01:47.752 26
8. Marco Simoncelli Honda Gresini 01:47.914 24
9. Álvaro Bautista Rizla Suzuki MotoGP 01:48.002 28
10. Loris Capirossi Rizla Suzuki MotoGP 01:48.068 22
11. Nicky Hayden Ducati Marlboro Team 01:48.182 25
12. Marco Melandri Honda Gresini 01:48.238 25
13. Aleix Espargaro Pramac Racing 01:48.371 25
14. Hiroshi Aoyama Interwetten Honda MotoGP Team 01:48.396 22
15. Hector Barbera Aspar Team 01:48.355 22
16. Mika Kallio Pramac Racing 01:49.480 25


Andrea Dovizioso (Foto: Novum)

[Gerucht] WoW Cataclysm vanaf 7 december

Ondanks dat Amazon de releasedate schat op januari, hebben de mensen van het MMO Champion forum de datum 7 december vastgesteld. Dit hebben ze gedaan op basis van een aantal officiële forumposts en een beetje rekenen.

Op het officiële forum van Blizzard is er een Blue Post (een officieel bericht van een Blizzard Medeweker) geplaatst die zegt dat de volgende Arena Season ongeveer een week na de release van Cataclysm zal starten. Hiernaast is er in de beta patch van Cataclysm de volgende mededeling gevonden:

"Season nine will begin on December 14th, so be prepared at that time to take your shot at glory"

Als we nu een plus een doen zou je de datum kunnen achterhalen van Cataclysm. Dit is nog niet bevestigd door Blizzard zelf. Hebben ze zichzelf hiermee versproken? De tijd zal het leren.

Veel doden bij treinongeluk Indonesië

Bij een botsing tussen twee treinen in het treinstation van de Indonesische stad Petarukan zijn zeker 36 mensen om het leven gekomen. Tientallen raakten gewond, van wie veel ernstig. Dat melden de autoriteiten en ooggetuigen.

Reddingsteams zochten uren tussen de treinwrakken naar overlevenden van het ongeluk dat midden in de nacht gebeurde toen veel passagiers sliepen. Een trein uit de hoofdstad Jakarta botste achter op een stilstaande trein in het station van de kuststad, aldus regeringswoordvoerder Bambang Ervan.

Onderzoekers proberen na te gaan of het ongeluk te wijten is aan een menselijke fout. "Het zou ook een technisch mankement kunnen zijn", zei Ervan. "We kijken of de seinen van de stilstaande trein goed functioneerden."

Indonesië -met lage veiligheids- en onderhoudsnormen- heeft de laatste jaren te maken gehad met een reeks vliegtuig-, trein- en bootongelukken, waarbij in totaal honderden mensen om het leven kwamen.

Een uur na het ongeluk in Petarukan vond er in Solo ook een treinongeluk plaats, daarbij kwam ten minste een persoon om het leven.


(Foto: Novum)

Pluim wordt liever niet gebruikt als spits

Evenals twee weken terug op eigen veld, kwam Vitesse ook vrijdag niet tot scoren in een thuiswedstrijd. Het probleem?

Een veelscorende spits lijken de Arnhemmers, ondanks de aanwezigheid van de nieuwe eigenaar Merab Jordania, vooralsnog te ontberen. Daarom werden Davy Pröpper en Wiljan Pluim als diepste spits geprobeerd tegen Willem II.

Beide spelers konden niet tot scoren komen. "Ik heb zelf aangegeven dat ik liever niet in de spits speel. Maar als de trainer mij daar neerzet, doe ik honderd procent mijn best", geeft Pluim aan tegenover Omroep Gelderland.

Met Marcus Pedersen heeft Vitesse de beoogde doelgerichte spits wel in huis. Maar de Noorse aanvaller kampt al sinds zijn komst naar Vitesse met blessures. Momenteel heeft hij een liesblessure, maar Pedersen hoopt er tegen Roda JC weer bij te zijn.

Veel gewonden bij treinongeluk Noorwegen

Veertig mensen zijn vrijdag gewond geraakt toen een trein ontspoorde bij de grens tussen Zweden en Noorwegen. Dat meldt een Noorse politiewoordvoerder.

Volgens Trond Sulen ontspoorden de eerste twee wagons achter de locomotief en kantelden vervolgens. In de trein, die van Oslo op weg was naar Stockholm, zaten op het moment van het ongeluk vrijdagavond ongeveer driehonderd passagiers. Twee van hen raakten ernstig gewond, maar hun verwondingen zijn niet levensbedreigend, aldus Sulen.

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de ontsporing. Volgens Sulen vermoedt de politie dat er door metaalmoeheid een scheur in een van de wielen van de voorste wagon is ontstaan.


(Foto: Novum)

Multiplayer op je iPhone met Real Racing

Met de release van Apple's Gaming Center zijn wat unieke mogelijkheden ontstaan voor developers. Zo is er nu een mogelijkheid voor iPhone gamers om een community te vormen. naast deze mogelijkheid worden nu ook langzamerhand andere mogelijkheden door developers bekeken.

De developer Firemint heeft aangekondigd dat ze vanavond een multiplayer functie voor hun Real Racing app gaan introduceren. Via het gaming center zal het mogelijk zijn voor bezitters van deze game om met maximaal vier mensen tegelijk te gaan racen.

Voorheen was het al mogelijk om met vrienden via hetzelfde Wi-Fi kanaal te racen, maar nu zul je dus ook tegen vreemde mensen ergens op de aardbol te racen. Hiernaast is Real Racing in de aanbieding. Voor €2,39 kun je de game alvast binnenhalen.

Multiplayer

Bridget 'nog zoekende' in relatie Johnny

Bridget Maasland weet nog niet helemaal wat ze van haar nieuwe relatie met Johnny de Mol moet vinden. "Iedereen heeft er een mening over of wil erin meedelen. Maar ik ben het zelf nog aan het onderzoeken", zegt de 35-jarige presentatrice zaterdag in het AD.

'Molland' is op dit moment het meest besproken koppel van de Nederlandse showbizz. Er gaat geen dag voorbij of Bridget wordt wel door een wildvreemde aangesproken over haar relatie. "Iedereen vraagt maar naar Johnny, terwijl ik zelf nog niet eens weet hoe het in elkaar steekt", zegt ze.

In haar nieuwe programma Hoe Vind Ik een Vent? bekijkt de presentatrice hoe de datingmarkt van tegenwoordig in elkaar zit. Daarin komt ook haar kersverse partner, die toch te boek staat als een vrouwenversierder, aan bod. "Hij heeft goed rondgekeken", geeft Bridget toe. En voor haar programma is dat juist een enorme plus. "Als iemand veel weet over hoe mannen vrouwen daten en met vrouwen omgaan, dan is hij het wel."

Voor de rest is Maasland erg nuchter over haar relatie. "Ik vind hem leuk en hij mij. We zien wel waar het schip strandt."

'Molland' ? (foto: Novum)

Man uit Beilen mishandelt ambulancechauffeur

Een 19-jarige man uit Beilen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een ambulancechauffeur mishandeld. Dat meldt de politie. De man werd aangehouden bij het ziekenhuis in Assen. Hij was met de ambulance naar de huisartsenpost bij het ziekenhuis vervoerd wegens ademhalingsproblemen. Daar aangekomen werd hij agressief.

De man stapte van de brancard en duwde een verpleegkundige weg. Hij gaf de ambulancechauffeur, die de man wilde kalmeren, een knietje en scheurde zijn jas kapot. Dankzij de hulp van een beveiligingsmedewerker van het ziekenhuis kon de opgewonden man tot bedaren worden gebracht.

De ambulancechauffeur heeft aangifte gedaan tegen de agressieve man. Die zit nog vast.

Tweede bericht Bin Laden binnen 24 uur

In zijn tweede audioboodschap binnen 24 uur stelt Al-Qaidaleider Osama bin Laden dat moslimlanden niet voldoende hebben gedaan om de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan te helpen. In een kopie van de geluidsband die zaterdag werd vrijgegeven door Amerikaanse SITE Intelligence Group, beschuldigt Bin Laden de media er bovendien van niet adequaat te hebben gereageerd op de tragedie.

In zijn eerdere boodschap, die vrijdag werd vrijgegeven, riep Bin Laden op tot de oprichting van een kapitaalkrachtige organisatie die bij natuurrampen hulp moet bieden aan getroffen moslims.

Afgevaardigden van Bin Laden hebben de afgelopen tijd vaker kritische berichten over de Pakistaanse regering doen uitgaan, het land waar de terroristenleider zich waarschijnlijk ophoudt. De berichten van Bin Laden over de overstromingen zijn echter milder van toon, vermoedelijk in een poging om meer draagvlak te creëren.


(Foto: Novum)

Team Milram houdt op te bestaan

Team Milram zal na dit seizoen niet meer terugkeren in het wielerpeloton. Gerrie van Gerwen, manager van het team, is er niet in geslaagd een sponsor te vinden. Na vijf jaar houdt het Milramteam het dus weer voor gezien.

Gianluigi Stanga was in 2006 de oprichter van het team wat de opvolger van de Dominia Vancanza-ploeg moest worden. Van Gerwen volgde de Italiaan in 2007 op en zal nu noodgedwongen de handoek in de ring moeten gooien. "Ik heb lang gedacht: het gaat me wel lukken," aldus van Gerwen in BN/De Stem. "Maar een nieuwe sponsor vinden, heeft blijkbaar meer tijd nodig."

Over twee jaar hoopt het team weer een doorstart kunnen maken.. "We hebben de afgelopen tijd veel tijd en energie gestoken in nieuwe contacten. Dan is het zonde als we helemaal zouden stoppen.". Het team van Milram was de laatste Duitse wielerploeg op het hoogste niveau. "Vanwege de dopinggevallen van de afgelopen jaren is het wielrennen in Duitsland gedemoniseerd. Het duurt een tijd voordat de populariteit van de sport weer aantrekt."

Ook drie Nederlanders zijn de dupe van het einde van Milram. Niki Terpstra zal naar Quick-Step vertrekken terwijl Servais Knaven zal stoppen. De Fries Wim Stroetinga is er nog niet uit wat hij zal gaan doen.

Ronaldo kondigt afscheid aan

Voetballer Ronaldo zal nog één jaar voor zijn huidige ploeg Corinthians spelen en stopt dan. De oud-spits van PSV, Barça, Internazionale en Real Madrid heeft in zijn thuisland nog een contract tot december 2011 en zal deze niet verlengen. De WK-topscorer aller tijden verkondigde dit zelf op TV Globo.

Al jarenlang kampt R9 met blessureleed en dan vooral zijn knieën moeten het ontgelden. "Het is een erg zwaar seizoen voor mij. Mijn lichaam kan bijna niet meer, maar ik wil voor de trouwe fans nog een jaar doorgaan", verklaarde de topscorer van het WK 2002.

Firmware van 3DS update automatisch via internet

De president van Nintendo, Satoru Iwata, zegt dat de 3DS automatisch updates zal downloaden en installeren zodra je met het internet verbonden bent. Ze zijn nu nog aan het zoeken naar hoe ze dit gestalte gaan geven, maar in het interview spreekt Iwata over SpotPass.

"As part of the functionality of SpotPass, we're looking into having automatic system updates via the internet."

Nu zal SpotPass je niet direct iets zeggen, maar waar het op neerkomt is dat de 3DS in staat is om te updaten zodra het in de buurt van een vrije Wi-Fi spot is. Dat zal hij dan ook doen wanneer hij in sleep-modus is.

Updaten is met de huidige DS consoles ook mogelijk, maar dit moet handmatig gedaan worden. Volgens Iwata is dit een reden dat veel mensen het tot nu toe niet willen doen. Met de 3DS zal dit dus anders gaan. Daarnaast zullen de cartridges van de 3DS een grotere opslagruimte kennen, waardoor er firmware-updates bij spellen inbegrepen kunnen worden.

Iwata suggereerde dat de firmware-updates ook nieuwe functionaliteiten met zich mee kunnen brengen. Hoe dit allemaal zal gebeuren zullen we zien als de console uit is. Hij staat gepland voor maart 2011.

Aerts flikt het weer

Nederlander Peter Aerts is wederom doorgedrongen tot het hoofdschema van de K-1 World Grand Prix Final, dit eind dit jaar in Japan wordt gehouden. De ex-wereldkampioen won tijdens het kwalifcatietoernooi in Seoel van tegenstander Ewerton Teixeira. Aerts had hier wel een extra ronde nodig om met een puntenzege winnend uit de ring te stappen.

De Nederlander viert later in deze maand zijn veertigste verjaardag en zal tijdens de finaledag de oudste deelnemer in het circuit zijn. Aerts was er in 1993 al bij in de K-1 finale.

Bouma mogelijk in maart wel weer bij Oranje

Wilfred Bouma werd door bondscoach Bert van Marwijk gepolst voor een terugkeer bij het Nederlands elftal, maar hapte nog niet toe. De verdediger van PSV vindt het nog te vroeg voor een terugkeer bij Oranje. "Ik hoop dat mijn afmelding geen consequenties heeft voor de toekomst. De bondscoach toonde begrip voor mijn beslissing."

"Ik denk dat iedereen mijn standpunt wel kan begrijpen. Ik had deze uitnodiging ook nog niet verwacht", aldus Bouma in het Algemeen Dagblad. De voorlopige selectie bracht de linksback al aan het twijfelen. "Maar dan zeg je niet binnen een paar minuten nee. Ik heb er een aantal dagen goed over nagedacht."

"Ik wil eerst een paar maanden spelen voor de club. Natuurlijk ben ik blij met hoe het nu gaat en is het mooi dat ik al in beeld ben bij Oranje. Maar het komt te vroeg", vervolgt Bouma. Mogelijk is hij er in maart, als Oranje tweemaal tegen Hongarije voetbalt, weer bij. "Dan zijn we een paar maanden verder."

Cosworth en Lotus beëindigen samenwerking formeel

De samenwerking tussen Lotus en Cosworth is gisteren formeel beëindigd. De motorleverancier en het Formule 1-team waren al eerder overeengekomen te stoppen met samenwerking.

"Het team heeft een wens om de betrouwbaarheid te verbeteren, die niets van doen hebben met Cosworth. Lotus Racing en Cosworth hebben dan ook een goede afspraak weten te maken, die voor beide partijen bevredigend is", liet Cosworth via een woordvoerder weten. Vanaf 1 december zal er geen steun meer worden gegeven aan het team van Lotus.

Beyond Good & Evil in High Definition

Het is aardig stil rond de ontwikkeling van Beyond Good and Evil 2. Naast een teaser die inmiddels alweer bijna 3 jaar geleden is uitgekomen en een video die laat zien hoe de makers willen dat de gameplay eruit ziet, is er weinig te doen met het vervolg uit deze, door velen beschouwd als ondergewaardeerde game uit 2003.

Sinds kort is er echter een HD remake van het eerste deel van BG&E aangekondigd. Zou dit betekenen dat de fans weer warm gemaakt worden voor de serie? Gaan we ten tijde van de release van BG&E HD meer nieuws horen over het langverwachte vervolg?

In het voorjaar van 2011 moet de HD remake uitkomen. De game zal speelbaar zijn op de PS3 en de Xbox 360. Hieronder kun je alvast wat screenshots bekijken.

BG&E

BG&E

BG&E BG&E

BG&E BG&E

Wada neemt zaak Contador serieus

De mondiale antidopingautoriteit Wada zegt de zaak rondom wielrenner Alberto Contador uiterst serieus te nemen. Volgens directeur-generaal David Howman mag de positieve test van de drievoudig Tourwinnaar niet weggewuifd worden omdat er slechts enkele sporen van doping zijn gevonden.

Howman, die niet specifiek op de gebeurtenissen rondom Contador inging, sprak tijdens een persconferentie bij de Commonwealth Games over de zaak. "Alleen omdat er een kleine hoeveelheid doping is gevonden, betekent nog niet dat je onschuldig bent. Onthoud dat het gebruik van een steroïde wekenlang je systeem kan beïnvloeden."

Donderdag werd bekend dat bij de Spaanse Tourwinnaar de anabole steroïde clenbuterol werd aangetroffen. Contador houdt vol dat hij onschuldig is aan dopinggebruik.


(Foto: Novum)

Wozniacki wint titel in Tokio

Caroline Wozniacki heeft zaterdag het WTA-toernooi van Tokio gewonnen. De Deense nummer twee van de wereld was in de finale te sterk voor Elena Dementieva. Na een moeizame start wist Wozniacki haar Russische tegenstander in drie sets te verslaan: 1-6, 6-2, 6-3.

Dementieva, nummer elf op de plaatsingslijst, begon goed en pakte een snelle 4-0 voorsprong. Wozniacki, die veel fouten maakte, kon niet in het juiste ritme komen en verloor de eerste set. "Elena speelde goed in de eerste set", zei de Deense tennisster. "In de tweede had ik niets meer te verliezen. Ik probeerde wat meer diepgang in m'n spel te krijgen en haar wat meer te laten rennen."

Dat lukte Wozniacki aardig, al had ze geluk dat Dementieva in de derde game niet toesloeg in haar servicebeurt. Op 40-0 vocht Wozniacki zich terug en pakte een break. "Ik kon het niet afmaken, waardoor ze terug kwam in de wedstrijd", aldus Dementieva na afloop.

Wozniacki boekte in Tokio haar vijfde toernooizege van het jaar. Bij een plek in de kwartfinales bij het volgende WTA-toernooi in Peking, lost ze Serena Williams af als de nummer een van de wereld.


(Foto: Novum)

BBC maakt portret van Van Wolfswinkel

Ricky van Wolfswinkel blijft hard aan de weg timmeren en dat is ook in het buitenland allesbehalve onopgemerkt gebleven. De BBC is er zeker van dat de Utrecht-spits ooit in de Premier League komt te spelen. Afgelopen donderdag was het tv-station ook in Utrecht voor het duel tussen de Domstedelingen en Liverpool FC. De Britse publieke omroep verlengde haar verblijf in Utrecht zelfs met een dag.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de BBC langer vertoefde in de Domstad om een tv-portret te maken van de spits die afkomstig is uit Woudenberg. Liverpool, de tegenstander van donderdag, zou hem op het oog hebben.

De verslaggevers van de BBC denken dat Van Wolfswinkel mogelijk al in de nabije toekomst de stap maakt naar de Premier League. En daarom wilde de omroep maar al te graag exclusieve beelden schieten.

Cherso-gangers verdienen geen cent

De acht Hagenezen die te zien zijn in de RTL5-soap Oh Oh Cherso zijn ongekend populair maar verdienen geen cent. Het programma waarin acht jongeren Kreta onveilig maken is een kijkcijferhit voor RTL5.

EyeWorks castte uit bijna 500 jongeren de acht Hagenezen die op Kreta werden gedropt en het script van Jersey Shore volgden, een Amerikaanse soap van MTV met acht jongeren op een eiland. Wekelijks kijken anderhalf miljoen mensen naar de soap. Maar de enigen die er aan verdienen zijn EyeWorks en RTL. De jongeren kregen alleen een gratis vakantie.

Toch voelen de Haagse jongeren zich niet genaaid. Jokertje: "Ja, want als het een flop was geweest had het Eyeworks geld gekost." Toch denken de acht aan manieren geld te verdienen. Zo willen Jokertje en Barbie zich gaan verhuren voor feesten en partijen. "Daar zijn we wel mee bezig, dus hopelijk gaat dat binnenkort lopen."

En EyeWorks? Die is al bezig met een vervolg. Die wil de acht Hagenezen op wintersport sturen voor de serie Oh Oh Tirol.

Decaan misbruikt studenten als slaven

De FBI heeft een voormalige decaan van de bekende St. John's Universiteit in New York opgepakt. De vrouw wordt ervan verdacht haar studenten te hebben misbruikt als slaaf. Cecilia Chang werd vorige maand ook al opgepakt wegens verduistering van een miljoen dollar aan donaties.

De 57-jarige Chang wordt nu beschuldigd studenten te hebben gedwongen haar was te doen en haar huis schoon te maken. Ook zouden studenten voor haar hebben moeten koken en haar zoon hebben moeten rondrijden in haar auto.

"Chang bedreigde de studenten en maakte hen bang dat ze hun studiebeurs zouden verliezen als ze haar opdrachten niet zouden uitvoeren", staat er in het arrestatiebevel van de FBI geschreven. "De studenten werd verteld dat ze anders niet langer welkom waren op de universiteit."

Chang had vier studenten die werden gedwongen zeven dagen per week voor haar te werken als haar persoonlijke lakeien. Een van hen werd gedwongen om haar zoon 's nachts naar het vliegveld te rijden. Anderen moesten sneeuwschuiven, haalden haar vuilnis op en brachten haar naar de kapper. Dit staat allemaal vermeld in gerechtelijke documenten.

"Chang liet me de huishoudster van haar huis zijn, in ruil voor een studiebeurs", schreef een beursstudent aan het college. "We hebben hiervoor drie huishoudsters gehad en ze vroeg ons 122 dagen per jaar per persoon te werken." Nadat Chang in juni werd ontslagen, was de doodsbange uitwisselingsstudent bang dat ze niet niet meer naar school zou kunnen zonder de gulheid van de decaan.


Het zou je decaan maar zijn...

The Voice of Holland weer best bekeken programma

Het muziekprogramma The Voice of Holland was vrijdagavond met maar liefst 2,7 miljoen kijkers het best bekeken programma. Het trok zelfs een miljoen kijkers meer dan het Acht Uur Journaal. Vorige week trok het programma bijna 2,3 miljoen kijkers, dat was ook al goed voor een eerste plaats.

De vier juryleden van het programma, dat wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé, zijn Angela Groothuizen, Nick & Simon, Jeroen van der Boom en VanVelzen. Zij zoeken bij 'blinde audities', waarbij alleen de stem van de kandidaat te horen is, naar nieuw muzikaal talent in Nederland.

Politie zoekt autovernielers Zierikzee

De Zeeuwse politie is op zoek naar een groep jongeren die ervan wordt verdacht een aantal auto's in Zierikzee te hebben vernield. Bij de politie kwam vrijdagavond een melding binnen over de vernieling van zeker zes auto's in de Oosterscheldestraat en de Roerdompstraat. De melding werd rond 22.45 uur gedaan.

Van zeker zes auto's zijn de spiegels vernield en bij een auto was een deuk in een achterportier getrapt. Volgens omwonenden, die de politie inschakelden, zijn de jongeren ongeveer 15 jaar oud. Het zou gaan om zeker vijf jongens en twee meisjes. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders verdwenen.

De politie is op zoek naar getuigen van de vernielingen. Mogelijk gaat het om twee groepen jongeren die ruzie met elkaar hadden.

Comvalius verruilt Malta voor Schotland

De Nederlander Sylvano Comvalius heeft een nieuwe club gevonden. De spits verruilt Malta voor Schotland. Hij tekende een contract tot januari bij Stirling Albion, dat uitkomt op het tweede niveau.

De 23-jarige Comvalius ging eind 2008 naar Malta. Hij kwam toen nog uit voor Quick Boys, waar hij vooral in het tweede elftal speelde. Comvalius greep zijn kans bij Hamrun Spartans en dwong dankzij negen goals in twaalf duels een transfer af naar de Maltezer topclub Birkirkara. De Amsterdammer wist daar in 28 competitieduels vijftien treffers te produceren, maar moest toch vertrekken. In het Schotse Stirling Albion heeft hij dus een nieuwe werkgever gevonden.

250K boete bij eerstvolgend orgasme

Een vrouw uit het Duitse Ronnenberg zijn haar nieuwste buren een doorn in het oor. Dankzij hun wilde seksleven doet zij 's nachts geen oog meer dicht. De vrouw stapte naar de rechter en met succes: als het stel nog een keer luidkeels klaarkomt, hangt hen een boete van 250.000 euro boven het hoofd.

De eis komt als een schok voor de dertigjarige 'Stefan' en zijn 28-jarige vriendin 'Bianca', die al een jaar in het huurhuis wonen. Ieder orgasme zou een financiële strop kunnen worden voor het stel. Het bedrag waarvoor je een mooi huis kunt kopen, moet worden opgehoest als de buurvrouw hen 's avonds laat nog eenmaal hoort klaarkomen.

Het stel dacht eerst dat hun buurvrouw maar een grapje maakte. "Wij hebben geen ruige seks, wij zijn net zo normaal als iedereen", beweren ze. Nog pijnlijker is dat de bovenbuurvrouw al maandenlang in een boekje bijhoudt wanneer haar onderburen weer eens van bil gaan. "0.38-0.40 uur: gerommel in de slaapkamer, bedgeluiden, gekreun van haar als ze haar hoogtepunt bereikt", staat er in het 33 pagina's dikke dagboek te lezen. "Volgens het boekje hebben we dus nooit langer dan twee tot vier minuten seks", lacht Bianca.

Nu zijn de advocaten aan zet. "De actie slaat nergens op", vindt de advocaat van het stel. "Hoe hard de geluiden zijn, wordt nergens vermeld." "Zo'n zaak hebben we nog nooit eerder meegemaakt", vertelt een woordvoerster van de huurdersbond. "Maar over het algemeen geldt: iedereen moet 's nachts kunnen rusten, vanaf 22.00 uur maakt men geen lawaai meer, ongeacht de reden."

De klagende bovenbuuv wil niet op de zaak ingaan. "De zaak loopt nog", is het enige dat ze kwijt wil. De rechter heeft nog geen definitieve uitspraak gedaan in de zaak.

Manuscript Ik Jan Cremer onder de hamer

Het originele manuscript van het boek Ik Jan Cremer gaat vandaag onder de hamer bij veilinghuis Adams Amsterdam Auctions. Het veilinghuis verwacht dat het 227 pagina's tellende manuscript minstens 220.000 euro opbrengt. Van het boek, dat in 1964 verscheen, zijn wereldwijd meer dan twaalf miljoen exemplaren verkocht.

Het boek is niet alleen om de inhoud bekend, maar ook vanwege het omslag. Daarop is schrijver Jan Cremer te zien op een motor. Cremer ontwierp het omslag zelf. Het manuscript bestaat uit getypte pagina's waarop met verschillende kleuren pen allerlei correcties en aanvullingen staan geschreven.

De 70-jarige schrijver wil dat het vergeelde manuscript een veilige plaats krijgt. Cremer zou het liefst zien dat zijn manuscript wordt aangekocht door het Letterkundig Museum in Den Haag. Het veilinghuis houdt rekening met zowel binnenlandse als buitenlandse belangstelling. Vooral in de Verenigde Staten is Jan Cremer populair.

Als het manuscript inderdaad voor het getaxeerde bedrag van eigenaar wisselt, is het het duurste dat ooit in Nederland is geveild. Tot nu toe werd het meeste betaald voor het manuscript van Gerard Reves De Avonden. In 1996 werd het gekocht door het Letterkundig Museum dat er 160.000 gulden, zo'n 72.000 euro, voor betaalde.

De veiling van het manuscript van Ik Jan Cremer begint om 16.00 uur. Het veilinghuis Adams verwacht dat vrij snel daarna bekend is hoeveel het heeft opgebracht.

Lange rij wachtenden voor CDA-congres

Bij de Rijnhal in Arnhem, waar het CDA-congres plaatsvindt, staat een rij wachtenden van honderden meters. CDA-leden komen massaal af op het congres. Bij de ingang staan groepjes demonstranten die tegen het regeer- en gedoogakkoord van CDA, VVD en PVV zijn. Voor het congres hebben zich bijna vijfduizend leden aangemeld.

Aan de CDA-leden worden toverballen uitgedeeld en orkesten spelen stemmige muziek uit protest tegen de bezuinigingen op kunst en cultuur. Op een scherm is een film te zien waarin PVV-leider Geert Wilders' uitspraak 'CDA staat voor Christenen Dienen Allah' telkens wordt herhaald.

De tegenstanders van het regeer- en gedoogakkoord willen de CDA-leden ervan overtuigen dat ze tegen het regeerakkoord moeten stemmen. Op het CDA-congres zullen honderden leden spreken. Zij krijgen ieder een minuut spreektijd. Ook een aantal CDA-prominenten zal het woord nemen. De stemming is aan het eind van de middag.

Opgepakte krakers Amsterdam zitten nog vast

Het is nog niet bekend of de krakers die vrijdagavond tijdens rellen door de Amsterdamse politie zijn opgepakt, zaterdag weer vrijkomen. Volgens een woordvoerder van de politie wordt in de loop van de dag duidelijk wat er met de elf krakers gebeurt. De officier van justitie bekijkt of ze blijven vastzitten of weer mogen gaan. De krakers werden gearresteerd wegens openlijke geweldpleging.

Vrijdagavond liep een betoging tegen het kraakverbod in het centrum van Amsterdam uit de hand. De Mobiele Eenheid greep in met onder meer traangas om de betogers uiteen te drijven. Daarbij raakten twee politieagenten en drie politiepaarden gewond. Ook enkele krakers liepen verwondingen op.

In de Spuistraat werd een pand gekraakt en demonstranten vernielden een auto. Ze wierpen barricades op en bekogelden de politie met stenen. Burgemeester Eberhard van der Laan noemt het vanzelfsprekend dat de politie hard optrad tegen de demonstranten. "Er is heftig geweld gebruikt door krakers tegen de politie en er zijn vernielingen aangericht in de stad. Tegen geweld en intimidatie treden wij vanzelfsprekend op."

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het rustig gebleven in de hoofdstad. De Amsterdamse politie wil de komende tijd op basis van de antikraakwet ongeveer tweehonderd kraakpanden ontruimen. De wet werd op 1 oktober van kracht.

Zanger Mario geeft moeder klappen

Mario is vrijdagochtend in de boeien geslagen. De Amerikaanse r&b-zanger zou zijn moeder hebben aangevallen.

Het incident vond plaats in de Amerikaanse stad Baltimore, waar de 24-jarige Mario een woning deelt met zijn moeder. De politie laat aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ weten dat Mario's moeder verklaarde dat ze door haar zoon heen en weer werd geduwd. Ook zou hij met verschillende voorwerpen in het huis hebben gegooid.

Agenten troffen in de woning onder meer een kapotte porseleinkast en een gebroken spiegel aan. De ex-drugsverslaafde moeder van de zanger vertelde dat hij haar eerder in de week ook al had aangevallen. Ze zou toen met haar hoofd tegen een muur zijn geklapt, nadat Mario haar een enorme duw gaf.

De zanger, die voluit Mario Dewar Bennett heet, werd gearresteerd en mocht na het betalen van een borgtocht van vijftigduizend dollar weer vertrekken.


'Dat doet-ie anders nooit hoor!'

Snelwegruzie eindigt in sloot

De rivaliteit tussen twee snelwegrijders nam donderdag een bizarre wending. Beide auto's belandden bijna vijftig kilometer verderop in een sloot.

Bij het invoegen op de A28 ter hoogte van Zwolle kregen twee automobilisten het met elkaar aan de stok. Nog voorbij Hoogeveen, ter hoogte van het Drentse dorp Pesse, duwde een van hen volgens getuigen zijn rivaal in de sloot. Deze bestuurder, een 44-jarige man uit Hoogezand, heeft een nacht in de cel moeten doorbrengen.

De slachtoffers, een 37-jarige man en zijn 32-jarige vriendin uit Groningen, werden ook enkele uren vastgehouden om uit te vogelen wat de ware toedracht was van het bizarre ongeval. Beide voertuigen raakten beschadigd. Daarnaast heeft de politie het rijbewijs van beide bestuurders ingenomen.

Gal pakt derde wereldtitel bij Wereldruiterspelen

Edward Gal heeft tijdens de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Lexington zijn derde wereldtitel in de wacht gesleept. De ruiter, die eerder deze week al het goud won bij de Grand Prix Special en in de landenwedstrijd, won nu met zijn paard Totilas met overmacht de kür op muziek.

"Het is echt fantastisch om hier drie gouden medailles te pakken", jubelde Gal na afloop van de wedstrijd. "Er lag een enorme druk op me omdat iedereen verwachtte dat ik ook hier eerste zou worden. Ik weet dat ik fouten kan maken, net als Totilas dat kan."

Gal kreeg voor zijn oefening van de jury een score van 91,8 procent. Daarmee bleef hij zijn voornaamste concurrente, Laura Bechtolsheimer, ruim voor. De Britse pakte het zilver met een score van 85,35. Derde werd de Amerikaan Steffen Peters met 84,9. Imke Schellekens-Bartels eindigde met 82,1 net naast het podium.


(Foto: Novum)

Gemengde gevoelens bij Zwolle na behalen periodetitel

Bij FC Zwolle was men vrijdagavond nog niet in opperbeste stemming. Het won de periodetitel, maar verloor de koppositie.

De Zwollenaren gingen met 3-1 ten onder op bezoek bij RKC Waalwijk, dat na een matige start goed aan de weg aan het timmeren is. Trainer Art Langeler sprak namens Zwolle: "Ik denk dat ik morgen (vandaag, red.) blijer ben."

"We liepen al teleurgesteld van het veld af. Het is onze eerste nederlaag van het seizoen en dat is onze eigen schuld. In vijftien minuten geven we het weg. Dat je dan toch als een soort winnaar het veld afloopt geeft een vreemd gevoel", aldus de keuzeheer in Voetbal International.

"Op dit moment baal ik vooral van de nederlaag. Toch moet de knop om. We hebben op basis van acht wedstrijden deze prijs gewonnen. Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze vijf minuten mogen balen en dan toch echt moeten genieten."

Vluchtende kinderaanrander trekt alles uit

De politie van St. Petersburg, in de Amerikaanse staat Florida, heeft deze week een man opgepakt wegens het zich ophouden met een groep kinderen. De beste man blijkt een veroordeelde zedendelinquent te zijn die wegens zes zedenmisdrijven veroordeeld is tot het dragen van een enkelband. Op de vlucht voor de politie heeft hij dinsdagavond al zijn kleren uitgetrokken.

Een verontruste vader belde de politie omdat hij een man bij zijn kinderen zag fietsen. De politie besloot de man aan te spreken op zijn gedrag, maar deze ging ervandoor. Volgens de politie verstopte hij zijn fiets en ging te voet verder. Tijdens het lopen trok hij zijn shirt en boxershort uit, die hij vervolgens wegsmeet.

De naakte man, ene Kenneth Wheeler, werd later gevonden door een politie-eenheid. Hij had zich verstopt onder een kano. Wheeler, die een enkelband draagt wegens eerdere aanrandingen, moet meer dan duizend meter uit de buurt blijven van kinderen. De omwonenden hebben geschokt gereageerd op de naaktlopende man.

Lorenzo tekent voor twee jaar extra bij Yamaha

Motorrijder Jorge Lorenzo heeft in Japan bevestigd dat hij nog minstens twee jaar langer voor het team van Yamaha uit zal komen. De coureur uit Spanje is momenteel hard op weg te wereldtitel in de MotoGP te veroveren en krijgt volgend jaar Ben Spies als teamgenoot.

"Mijn eerste keus was altijd om bij Yamaha te blijven en ik ben blij dat het ook zal gebeuren. Ik heb hier goede mensen om me heen, mijn relatie met het team is goed, en de motor is geweldig", aldus Lorenzo. "We focussen ons nu op het winnen van de titel, maar ik heb ook al veel zin in komend seizoen. Ik weet dat Ben en ik het samen goed kunnen doen en ik wil Yamaha bedanken voor het geloof in mij."

Hamilton: "Schumacher verslaan doet me niet veel"

Coureur Lewis Hamilton zag er aan het begin van het seizoen erg naar uit levende legende Michael Schumacher te kunnen concurreren, maar nu het seizoen bijna afgelopen is, is het voor de Brit helemaal niet zo bijzonder. Schumi rijdt namelijk 99% van de tijd achter de Brit.

"Eerst vond ik zijn comeback helemaal geweldig. Nu is het echter anders, omdat hij bijna elke race wel achter me rijdt. Hem verslaan heeft dus niet zoveel waarde", aldus Hamilton. In China vochten beide coureurs wel een lang gevecht uit wat uiteindelijk door Hamilton werd gewonnen.

Van Gaal hoopt op keerpunt

Bayern München staat er na zes speelronden beroerd voor in de Bundesliga. De ploeg van trainer Louis van Gaal staat negende met tien punten minder dan koploper FSV Mainz 05. De Nederlandse coach hoopt zondag bij nummer twee Borussia Dortmund op de ommekeer.

"De ervaring leert dat Bayern dit soort sleutelduels meestal wint", sprak Van Gaal zelfverzekerd. "Er komt een periode aan dat we de 'Schwung' weer hebben en punten gaan pakken." Bayern leed vorig weekeinde een pijnlijke thuisnederlaag (1-2) tegen koploper Mainz.

Voorzitter Uli Hoeness is er minder gerust op: "Ik ben wel bezorgd. We moeten winnen om de competitie weer spannend te maken." Ook aanvaller Ivica Olic benadrukt dat winst noodzakelijk is: "Als we weer verliezen, barst de hel los."

Van Gaal hoopt op keerpunt
Van Gaal hoopt op keerpunt (Foto: ANP)

FIFA geeft Feyenoord en AZ hoop

De wereldvoetbalbond FIFA heeft toegezegd zowel Feyenoord als AZ bij te staan in de strijd om enkele tonnen. Beide clubs hebben transfergeld tegoed.

Feyenoord verkocht enkele jaren terug Glenn Loovens aan Cardiff City en AZ deed Haris Medunjanin van de hand. Laatstgenoemde verkaste naar Real Valladolid. De Rotterdammers en Alkmaarders wachten echter nog steeds op hun geld.

AZ mag nog 2,5 ton vorderen van de Spanjaarden, die Medunjanin alweer hebben doorverkocht aan het Israelische Maccabi Tel Aviv. Feyenoord krijgt nog geld van Cardiff, dat tot de dag van vandaag weigerde om bijna 3,5 ton af te staan voor een doorverkoopclausule.

De FIFA heeft AZ en Feyenoord nu laten weten hen bij te staan. Maarten Fontein, die Nederland vertegenwoordigt bij de UEFA en European Club Association (ECA), vindt dat het niet langer zo kan en hoopt op een internationaal licentiesysteem, waardoor dergelijke voorvallen niet meer voorkomen.

De ECA wil de verzakende clubs, totdat zij de transfersom hebben betaald, in eigen land niet meer in actie mogen komen. De UEFA en FIFA willen dat de betreffende clubs alleen in Europees verband dan niet in actie mogen komen.

Pot en Been hebben meningsverschil inzake Biseswar

Mario Been heeft laten doorschemeren dat hij de selectie van Diego Biseswar voor Jong Oranje vreemd vindt. De oefenmeester kon het wel begrijpen dat Leroy Fer, Jerson Cabral en Georginio Wijnaldum werden opgeroepen. Maar Biseswar...

"Laat ik daar maar niet teveel over zeggen", aldus de keuzeheer in het Algemeen Dagblad. Volgens Been moet een speler bij zijn club spelen om in aanmerking te mogen komen voor een vertegenwoordigend elftal.

Cor Pot, de keuzeheer en coach van Jong Oranje, beargumenteert zijn keuze voor Biseswar. "Biseswar was statistisch gezien bij ons de belangrijkste speler in de kwalificatiereeks. En hij heeft niet eens alles gespeeld. Op basis daarvan heb ik hem geselecteerd."

"Hij moet laten zien dat ze ongelijk hebben bij Feyenoord. Ik laat hem niet vallen. Ondanks dat hij bij Feyenoord eventueel momenteel niet in beeld is. Daar bemoei ik me overigens niet mee", benadrukt Pot tot slot. Jong Oranje speelt op 9 en 12 oktober play-offduels met Oekraïne voor een EK-ticket.

Marianne Vos weer tweede op WK

Wielrenster Marianne Vos is er net niet in geslaagd de wereldtitel te veroveren op de wereldkampioenschappen op de weg in Australië. Voor de vierde keer op rij moest de Nederlandse genoegen nemen met het zilver. Op de finishlijn in Melbourne werd Vos verslagen door de Italiaanse Giorgia Bronzini.

De 127 kilometer lange koers brandde pas los in de laatste omloop. De Britse Nicole Cooke en Judith Arndt uit Duitsland konden in de slotfase ontsnappen en leken met elkaar uit te gaan maken wie het goud zou winnen.

De groep achtervolgers onder aanvoering van Vos haalde de twee echter vlak voor de finish bij. Vos ging al vroeg de sprint aan, waarna Bronzini uit het wiel kon profiteren. De bronzen plak ging naar de Zweedse Emma Johansson.

Ace Combat laat gamers vliegen in 3D

De vlieggame Ace Combat komt naar de Nintendo 3DS. Dat schrijft de Japanse website 4Gamer. Ace Combat voor de Nintendo 3DS is de eerste Ace Combat voor de draagbare Nintendo-spelcomputer sinds Ace Combat Advance uit 2005. Game-uitgever Namco Bandai heeft het bestaan van Ace Combat voor de draagbare 3D-spelcomputer nog niet bevestigd.

Eind september verscheen Ace Combat: Joint Assault voor de PSP, terwijl gamers volgend jaar kunnen vliegen op de Xbox 360 en Playstation 3 met Ace Combat: Assault Horizon. Ace Combat voor de Nintendo 3DS verschijnt op zijn vroegst in maart in Europa, gelijk met de release van de spelcomputer.


[Video] Vrouw betrapt rukker in metro

Een 28-jarige vrouw uit de Taiwanese hoofdstad Taipei heeft maandag een man betrapt die zichzelf aftrok in de metro. Sinds de vrouw het voorval beschreef op een internetforum, is ze uitgegroeid tot een ware held.

De vrouw nam maandagochtend plaats in de metro om naar haar werk te gaan, en zat haaks tegenover een man met een tas op zijn schoot. "Ik keek naar de man, en zag zijn hand op en neer bewegen", vertelt de vrouw aan de media. "Het werd steeds duidelijker. Ik  zag een vreemde uitdrukking op zijn gezicht."

Hierop stond de jonge vrouw op en liet de machinist via de intercom weten wat er gaande was in de metro. Helaas bleek de verbinding slecht, waarop ze de melding met luide stem moest herhalen. "Verstaat u mij?! In wagon 2093 is een man aan het rukken", riep ze door de intercom.

Vier haltes verder kwamen een beveiligingsbeambte en een politieagent aangesloft die de man meenamen. Uit politieonderzoek is gebleken dat de man psychisch gestoord is, maar de man zelf houdt vol dat hij slechts zijn jeuk aan het wegkrabben was. Omdat hij zijn actie bedekte met een tas, kan masturberen in het openbaar moeilijk worden bewezen.

De vrouw heeft besloten geen aangifte te doen wegens onzedelijk gedrag. Wel stelt ze de slechte intercoms in de metro aan de kaak. Als de nood echt aan de man is, moet men kunnen vertrouwen op een goede intercom stelt ze. Het metrobedrijf heeft laten weten dat de bestuurder haar goed kon horen en dat de intercoms regelmatig worden getest.


De hele zaak wordt uitvoerig beschreven in dit hilarische filmpje

10.000 borsten zijn illegaal in Zweden

In Zweden lopen minstens vijfduizend vrouwen rond met een verboden voorgevel. Hun borsten zijn namelijk gevuld met siliconen die ruim een half jaar geleden van de Zweedse markt zijn afgehaald.

De bewuste implantaten, gefabriceerd door de Franse firma Poly Implant Prothèse, werden in maart door Zweden uit de handel gehaald. De vulling zou namelijk anders zijn dan de gel die in de gebruiksaanwijzing wordt beschreven. Uit verdere onderzoeken is gebleken dat deze siliconenborsten ook niet voldoen aan de minimumeisen die hieraan worden gesteld.

Ook kan de vulling ernstige schade toebrengen aan het lichaam als het zaakje gaat lekken. "De implantaten voldoen niet aan de eisen die hieraan worden gesteld", waarschuwt een woordvoerder van het agentschap dat toeziet op medische technologie. Ondanks alles slaan veel vrouwen de waarschuwing in de wind.

De Franse autoriteiten hebben hun landgenotes aangeraden om zich te laten onderzoeken op hun implantaten. Men schat dat wereldwijd zo'n 35.000 tot 40.000 vrouwen met de gevaarlijke borsten rondlopen. In Zweden zou het gaan om ongeveer vijfduizend vrouwen, Nederlandse cijfers zijn helaas niet bekend.

Molyneux: het ergste dat ik ooit heb gezegd

 

Peter Molyneux laat weer van zich horen. Ditmaal heeft de beste man tegenover een groot publiek op de Eurogamer Expo geopenbaard wat hij zijn meest verschrikkelijke uitspraak ooit vindt. Aangezien wij niet verwachten dat veel Nederlandse gamers naar Londen afgereisd zijn doordat FirstLook dit weekend plaatsvindt is hieronder te lezen wat de geestelijk vader van de Fable-serie te zeggen had tijdens een terugblik op deze serie.

Molyneux beweerde dat de eerste Fable-game werd besproken toen hij in 1996 nog bij Bullfrog werkte. De game werd geboren uit een verlangen om een dynamische RPG te maken. Toen hij wegging bij Bullfrog gaf hij aan dat hij met Big Blue Box geluk heeft gehad om een contract te sluiten met Microsoft. Molyneux gaf aan dat hij toen het meest verschrikkelijke dat hij ooit gezegd heeft in de pers gezegd te hebben:

"Probably the worst thing I've ever said in my life. I said Fable is going to be the greatest roleplaying game of all time.

"That was the first time I really realised that you can make huge mistakes in the press - you can't just stand up and get all enthusiastic like I do with developers."

Uiteraard ging Molyneux bescheiden als altijd verder: "Ondanks dat de fans boos reageerden op bovenstaande mededeling zijn we nog steeds bezig om de grootste role playing game te maken."

Peter Molyneux gaf daarnaast aan dat Microsoft op een bepaald moment lage verwachtingen had van de Xbox-game, waarbij hij bij zichzelf dacht dat hij geen games maakte die 100 stuks verkopen, maar hij games maakt waarbij miljoenen exemplaren over de toonbank zouden moeten gaan.

"And Fable came out it was just hugely successful. That conversation in 1996 led to the start of something we loved so much."

Molyneux vervolgde lachend dat hij, ondanks alle verbeteringen van de serie door de jaren heeft en de toevoeging van een speelbaar vrouwelijk karakter in de derde Fable-game, het nog steeds niet voor elkaar heeft om zijn vrouw Fable leuk te laten vinden.

 

Award voor afzwaaidende Ferry Maat

Deejay Ferry Maat heeft vrijdag na zijn laatste show Maat in de Middag bij Radio Veronica de Lifetime Achievement Award gekregen.

Maat begon bijna veertig jaar geleden bij de zeezender Radio Noordzee. Daarna werkte hij bij veel andere radiostations.

Zijn bekendste programma was de Soulshow, waarmee hij twee jaar geleden stopte. In 2008 werd hij geridderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Award voor afzwaaidende Ferry Maat
Award voor afzwaaidende Ferry Maat (Foto: ANP)

CDA-congres beslist vandaag over kabinet

Het CDA begint zaterdag om 10.00 uur aan een beladen partijcongres. De aanwezige CDA-leden moeten hun oordeel geven over het regeerakkoord. Hun mening kan als gevolg hebben dat de samenwerking tussen VVD, PVV en CDA alsnog niet doorgaat.

In de Rijnhal in Arnhem, waar het congres plaatsvindt, worden bijna vijfduizend CDA'ers verwacht. Dat zijn er veel meer dan gebruikelijk. Op een normaal partijcongres komen hooguit duizend partijleden af. Ook de pers rukt massaal uit. Bij het CDA hebben zich meer dan driehonderd journalisten aangemeld.

Op het spel staat het akkoord dat de fractieleiders van VVD, PVV en CDA afgelopen week bereikten. Bij het CDA is de samenwerking met de PVV van Geert Wilders zeer omstreden. De oud-premiers Dries van Agt en Ruud Lubbers zijn ertegen, net als de huidige ministers Ab Klink en Ernst Hirsch Ballin.

Ook in de CDA-fractie in de Tweede Kamer, die uiteindelijk een handtekening onder het akkoord moet zetten, is er onenigheid. Twee Kamerleden, Ad Koppejan en Kathleen Ferrier, zijn tegen. Of ze uiteindelijk toch instemmen, hangt mede af van de uitkomst van het partijcongres. Als een meerderheid van de aanwezige leden vóór stemt, gaan de twee 'dissidenten' mogelijk alsnog akkoord.

Stemt het congres tegen, dan zijn de gevolgen onzeker. De CDA-fractie kan volgende week alsnog instemmen met het akkoord, maar zonder de steun van Koppejan en Ferrier heeft de combinatie van VVD, PVV en CDA geen meerderheid meer. De kans bestaat dan dat het kabinet van VVD en CDA, dat gedoogsteun krijgt van de PVV, er niet komt.

De kans lijkt echter het grootst dat het CDA-congres vandaag instemt met het akkoord. Verschillende opiniepeilingen wijzen daarop, en het is ook de verwachting van Ab Klink, zo zei deze afgelopen donderdag.

Been: "Duel met De Graafschap cruciaal"

Voor trainer Mario Been van Feyenoord is de uitwedstrijd tegen De Graafschap zondag van cruciaal belang. De Rotterdammers verloren de laatste drie wedstrijden en treffen later deze maand ook nog topploegen FC Twente en PSV.

"Met veel strijd moeten we in Doetinchem punten halen", aldus Been, die een aangeslagen ploeg aantrof na de 3-0-nederlaag van vorig weekeinde bij NEC. Om de sfeer te verhogen ging de selectie donderdagavond gezamenlijk uit eten. "Met de stemming in de groep zit het wel goed. Nu nog meer punten."

Ruben Schaken keert tegen De Graafschap weer terug in de basiself. Bruno Martins Indi is na een schorsing weer beschikbaar. Jon Dahl Tomasson, Ron Vlaar, Erwin Mulder, Sekou Cissé, Dani Fernández en Bart Schenkeveld zijn nog steeds geblesseerd.

Been: duel met De Graafschap cruciaal
Been: duel met De Graafschap cruciaal (Foto: ANP)

Poepon twijfelgeval bij De Graafschap

Rydell Poepon is een vraagteken voor het duel tussen 'zijn' De Graafschap en Feyenoord. De krachtmeting staat voor morgen op de rol.

In de aanloop is Poepon het enige twijfelgeval in de selectie van de Achterhoekers. De spits hield aan de nederlaag bij VVV (1-0) een bovenbeenblessure over en trainde in de afgelopen week aangepast. Dat schrijft De Gelderlander.

Mocht Poepon op de afsluitende training van vandaag niet fit genoeg blijken, dan wordt hij op De Vijverberg vervangen door Steve de Ridder. De Belg zit dit seizoen vooral op de bank.

Purrel Fränkel keert terug in de basis van De Graafschap. Hij is hersteld van een spierblessure. Jordy Buijs, de laatste weken zijn vervanger als linksback, schuift nu op naar het centrum van de defensie, waar hij Vito Wormgoor (schorsing) vervangt.

Bin Laden achter Europees terreurcomplot

Hooggeplaatste Al-Qaidaleiders, onder wie Osama bin Laden, zijn betrokken bij het kortgeleden ontdekte complot om in Europa terreuraanslagen te plegen in de stijl van de aanslagen in Mumbai in 2008. Dat hebben medewerkers van de Amerikaanse inlichtingendiensten vrijdag gezegd.

Het plan draagt volgens de inlichtingendiensten de kenmerken van Al-Qaida. De exacte details van het plan zijn echter nog niet duidelijk. Ook de rol van de Al-Qaidaleiders is nog in nevelen gehuld.

De betrokkenheid van de belangrijkste leiders van Al-Qaida en Bin Laden, die naar men aanneemt is ondergedoken in Pakistan, onderstreept nog eens de rol die Pakistan speelt als veilige haven voor islamitische extremisten. De Verenigde Staten hebben er bij Pakistan op aangedrongen meer te doen om de militanten, die zich schuilhouden in de bergachtige grensstreek van Pakistan, te bestrijden.

Vrijdag werd tevens een rapport gepubliceerd waarin de VS en de Europese bondgenoten werden opgeroepen samen te werken om te voorkomen dat geradicaliseerde westerlingen af kunnen reizen naar trainingskampen.

Het gemak waarmee de westerlingen de wereld over kunnen reizen vormt volgens het rapport een groot probleem. Hoewel het gaat om relatief kleine aantallen vormen deze figuren een inspiratiebron voor anderen.

De zogenaamde 'buitenlandse strijders' vormen een complexe bedreiging. Omdat ze vaak verschillende achtergronden en verschillende drijfveren hebben om aanslagen te plegen is het lastig om ze in het vizier te krijgen en in de gaten te houden.

"Het dwarsbomen van het reizen door terroristen heeft de hoogste prioriteit", meent Charles Allen, een voormalig medewerker van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij is van mening dat er meer samenwerking nodig is om de terroristen in de gaten te houden.

Zico verlaat oude liefde Flamengo na vier maanden

Zico heeft Flamengo alweer verlaten. De voormalige sterspeler van Brazilië neemt per direct afscheid van de topclub.

De oefenmeester was eerder werkzaam in Europa en Azië en besloot eind mei terug te keren naar zijn geboorteland. Daar ging hij aan de slag als technisch directeur van Flamengo, de club waarmee hij in de jaren zeventig en tachtig zijn grootste successen vierde.

De periode van Zico bij de Brazilianen was echter allerminst succesvol. Bovendien lag hij onder vuur vanwege vermeende betrokkenheid van zijn zonen bij transfers van Flamengo. Zico: "Helaas is de laatste weken de liefde tussen Zico en Flamengo bekoeld. Ik vrees dat mijn band met de club definitief verloren is.

"Verschillende mensen waren verre van tevreden sinds mijn aantreden. Onder de huidige omstandigheden kan ik niet langer werken", zegt Zico op zijn persoonlijke website. "Net zoals mijn kinderen ben ik onterecht aangevallen. Respect en eerlijkheid zijn zeer belangrijk voor mij. Dit laat ik mijn familie niet gebeuren.

Uitslagen Jupiler League speelronde 8

Dit weekend werd in de Jupiler League de achtste speelronde afgewerkt. Vanwege de strijd om de periodetitel werden alle duels tegelijk gespeeld. Hieronder vind je alle uitslagen.

Helmond Sport was één van de ploegen die vanavond nog kans maakte om de periodtitel te pakken. Thuis tegen Almere City FC kwam daar echter niks van terecht, met de rust stond de ploeg al met 0-3 achter door treffers van Rosheuvel (2) en Schmeltz. In de 60e minuut wist de thuisploeg echter tweemaal te scoren, waardoor het 2-3 stond en de wedstrijd weer open lag. Tien minuten later was het toch Almere City die de voorsprong weer wist te vergroten nadat Schmeltz zijn tweede van de avond maakte: 2-4.

Go Ahead Eagles kreeg vanavond FC Dordrecht op bezoek. Nadat FC Dordrecht-speler Beugeldijk al in de tiende minuut een rode kaart kreeg ging Go Ahaed Eagles los. Van der Biezen opende de score via een penalty, gevolgd door een hattrick van Pedro in de 29e, 34e en 42e minuut, waarna de ruststand 4-0 was. Na rust scoorde Janota tweemaal, in de 49e en 56e minuut, gevolgd door doelpunten van Hollart (62e minuut),en Heerkens (78e minuut). Met deze 8-0 score is Go Ahead gestegen naar de negende plaats.

FC Zwolle was de belangrijkste kandidaat om de periodetitel te winnen, de ploeg stond na zeven duels bovenaan. Wel moest het op bezoek bij RKC Waalwijk, de ploeg die vorig seizoen nog in de Eredivisie actief was. FC Zwolle kende een goede eerste helft, en ging met een 0-1 voorsprong de rust in, Schreurs had de bezoekers na 40 minuten op voorsprong gezet. Na rust zette RKC echter aan, en was het De Groot die in de 56e minuut de gelijkmaker maakte, negen minuten later gevolgd door de 2-1 van Mulder. In de 72e minuut besliste De Groot de wedstrijd: 3-1. RKC Waalwijk neemt dankzij de overwinning de koppositie over van FC Zwolle, beide ploegen hebben zestien punten, maar RKC heeft een beter doelsaldo. FC Zwolle pakte wel de periodetitel, omdat de ploeg meer punten binnenhaalde dan RKC, Zwolle begon het seizoen namelijk met één punt in mindering.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Fortuna Sittard SC Cambuur 2-1
Helmond Sport Almere City FC 2-4
RKC Waalwijk FC Zwolle 3-1
FC Den Bosch FC Emmen 3-1
Telstar MVV Maastricht 1-1
Go Ahead Eagles FC Dordrecht 8-0
AGOVV Apeldoorn RBC Roosendaal 1-0
BV Veendam FC Eindhoven 1-0
Sparta Rotterdam FC Volendam 1-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 RKC Waalwijk 8 4 4 0 16 17 - 9
2 FC Zwolle 8 5 2 1 16 14 - 6
3 FC Volendam 8 4 4 0 16 15 - 9
4 Sparta Rotterdam 8 4 3 1 15 26 - 13
5 FC Eindhoven 8 4 2 2 14 12 - 6
6 FC Den Bosch 8 4 2 2 14 19 - 14
7 Helmond Sport 8 4 2 2 14 11 - 10
8 SC Cambuur 8 4 1 3 13 13 - 9
9 Go Ahead Eagles 8 4 0 4 12 19 - 10
10 RBC Roosendaal 8 3 1 4 10 10 - 9
11 BV Veendam 8 3 2 3 7 8 - 12
12 Telstar 8 1 3 4 6 8 - 14
13 FC Emmen 8 1 2 5 5 10 - 17
14 FC Dordrecht 8 2 0 6 5 9 - 18
15 Almere City FC 8 2 1 5 4 10 - 25
16 MVV Maastricht 8 2 4 2 3 10 - 11
17 AGOVV Apeldoorn 8 3 0 5 3 9 - 16
18 Fortuna Sittard 8 1 1 6 2 9 - 21

Voor meer statistieken kijk je op de speciale Jupiler League-pagina.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Miami

Dario Franchitti heeft in de kwalificatie voor de laatste IndyCar-race van het seizoen de snelste tijd gereden. De Schotse titelkandidaat bleef op de oval van Homestead-Miami zijn Ganessi-teamgenoot Scott Dixon en kampioenschapsleider Will Power voor.

Vooraf werd dit weekend al bestempeld als de strijd tussen Power en Franchitti die twaalf punten uit elkaar staan in de titelstrijd. Ook in de kwalificatie was er sprake van een strijd. De snelste tijd was eerst voor Wheldon die Helio Castroneves niet aan zijn tijd zag komen. Ryan Briscoe kwam wel aan de snelste tijd, maar hij zag teamgenoot Power er ruim onderdoor gaan.

Daarna wachtte iedereen op Franchitti die zijn twee ronden moest rijden. De Schot was de eerste die gemiddeld meer dan 213 mijl per uur over een ronde reed en zo de poleposition wist te pakken voor teamgenoot Dixon die als enige nog in de buurt wist te komen. Morgen zal de titelstrijd beslist worden, waarbij Franchitti door het rijden naar de poleposition, het rijden van de snelste raceronde en het rijden van de meeste ronden aan de leiding alles nu in eigen hand kan hebben.

Uitslag kwalificatie

Pos. Rijder Team Tijd
1 Dario Franchitti Target Chip Ganassi Racing 0:50.153
2 Scott Dixon Target Chip Ganassi Racing 0:50.218
3 Will Power Team Penske 0:50.296
4 Ryan Briscoe Team Penske 0:50.396
5 Dan Wheldon Panther Racing 0:50.449
6 Justin Wilson Dreyer & Reinbold Racing 0:50.522
7 Ed Carpenter Panther Racing 0:50.566
8 Tony Kanaan Andretti Autosport 0:50.579
9 Takuma Sato KV Racing 0:50.587
10 Helio Castroneves Team Penske 0:50.615
11 Danica Patrick Andretti Autosport 0:50.669
12 Ernesto Viso KV Racing 0:50.690
13 Mario Moraes KV Racing 0:50.735
14 Bertrand Baguette Conquest Racing 0:50.736
15 Ana Beatriz Dreyer & Reinbold Racing 0:50.741
16 Marco Andretti Andretti Autosport 0:50.745
17 Sarah Fisher Sarah Fisher Racing 0:50.752
18 Graham Rahal Dreyer & Reinbold Racing 0:50.762
19 Alex Tagliani FAZZT Race Team 0:50.788
20 Ryan Hunter-Reay Andretti Autosport 0:50.907
21 Vitor Meira A.J. Foyt Racing 0:50.910
22 Alex Lloyd Dale Coyne Racing 0:51.049
23 Raphael Matos Luczo Dragon Racing 0:51.082
24 Sebastian Saavedra Conquest Racing 0:51.082
25 Simona de Silvestro HVM Racing 0:51.161
26 Hideki Mutoh Newman/Haas/Lanigan Racing 0:51.261
27 Milka Duno Dale Coyne Racing 0:51.413

Fable III bezit grote beslissing bij het begin

Peter Molyneux heeft onthuld dat aan het begin van Fable III gamers een grote beslissing staat te wachten. Hij zal ongeveer net zo veel invloed hebben als de grote beslissing in Fable II. De keuze was daarin of je posters met gezochte criminelen aan een wachter of aan een crimineel gaf. Dit had invloed op de ontwikkeling van de wereld.

"Within the first 10 minutes we give you what we think is an equally big decision at the start of Fable III. We're doing that because we want to establish your character. If we make you care about something we can also make you hate something that you care about."

Fable III komt 29 oktober uit voor de Xbox 360. Over een releasedatum van de PC-versie is niets bekend.

Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.