Guardiola: "Ooit wordt Laudrup trainer van Barça"

Olga Kroeders

Michael Laudrup zal in de toekomst nog eens aan het roer staan bij FC Barcelona, aldus de huidige trainer van de Catalanen, Pep Guardiola.

Laudrup heeft dan wel een verleden bij Real Madrid, maar zal ooit nog eens trainer worden van Barça, meent Guardiola. "Michael heeft de kwaliteiten om trainer van Barcelona te kunnen worden", aldus de huidige trainer in Marca.

"Hij is een manager die graag offensief speelt. Dat past ook bij deze club. Ik begrijp niet waarom het niet zou kunnen. In het verleden wilde iedereen van Barça de bal graag bij hem kwijt, omdat hij speciaal was. Hij gaf ons iets extra's, wat ons onderscheidde van anderen", stelt Guardiola.

Dit weekeinde treft Barcelona het Real Mallorca van Laudrup in de competitie. "De historie leert dat elke wedstrijd tegen Mallorca lastig voor ons was. Het zal ook ditmaal niet gemakkelijk worden. Ze hebben daar veel spelers lopen met verschillende kwaliteiten. We moeten geconcentreerd zijn, anders winnen we dit duel niet", besluit de trainer.