Vluchtende kinderaanrander trekt alles uit

De politie van St. Petersburg, in de Amerikaanse staat Florida, heeft deze week een man opgepakt wegens het zich ophouden met een groep kinderen. De beste man blijkt een veroordeelde zedendelinquent te zijn die wegens zes zedenmisdrijven veroordeeld is tot het dragen van een enkelband. Op de vlucht voor de politie heeft hij dinsdagavond al zijn kleren uitgetrokken.

Een verontruste vader belde de politie omdat hij een man bij zijn kinderen zag fietsen. De politie besloot de man aan te spreken op zijn gedrag, maar deze ging ervandoor. Volgens de politie verstopte hij zijn fiets en ging te voet verder. Tijdens het lopen trok hij zijn shirt en boxershort uit, die hij vervolgens wegsmeet.

De naakte man, ene Kenneth Wheeler, werd later gevonden door een politie-eenheid. Hij had zich verstopt onder een kano. Wheeler, die een enkelband draagt wegens eerdere aanrandingen, moet meer dan duizend meter uit de buurt blijven van kinderen. De omwonenden hebben geschokt gereageerd op de naaktlopende man.