Molyneux: het ergste dat ik ooit heb gezegd

 

Peter Molyneux laat weer van zich horen. Ditmaal heeft de beste man tegenover een groot publiek op de Eurogamer Expo geopenbaard wat hij zijn meest verschrikkelijke uitspraak ooit vindt. Aangezien wij niet verwachten dat veel Nederlandse gamers naar Londen afgereisd zijn doordat FirstLook dit weekend plaatsvindt is hieronder te lezen wat de geestelijk vader van de Fable-serie te zeggen had tijdens een terugblik op deze serie.

Molyneux beweerde dat de eerste Fable-game werd besproken toen hij in 1996 nog bij Bullfrog werkte. De game werd geboren uit een verlangen om een dynamische RPG te maken. Toen hij wegging bij Bullfrog gaf hij aan dat hij met Big Blue Box geluk heeft gehad om een contract te sluiten met Microsoft. Molyneux gaf aan dat hij toen het meest verschrikkelijke dat hij ooit gezegd heeft in de pers gezegd te hebben:

"Probably the worst thing I've ever said in my life. I said Fable is going to be the greatest roleplaying game of all time.

"That was the first time I really realised that you can make huge mistakes in the press - you can't just stand up and get all enthusiastic like I do with developers."

Uiteraard ging Molyneux bescheiden als altijd verder: "Ondanks dat de fans boos reageerden op bovenstaande mededeling zijn we nog steeds bezig om de grootste role playing game te maken."

Peter Molyneux gaf daarnaast aan dat Microsoft op een bepaald moment lage verwachtingen had van de Xbox-game, waarbij hij bij zichzelf dacht dat hij geen games maakte die 100 stuks verkopen, maar hij games maakt waarbij miljoenen exemplaren over de toonbank zouden moeten gaan.

"And Fable came out it was just hugely successful. That conversation in 1996 led to the start of something we loved so much."

Molyneux vervolgde lachend dat hij, ondanks alle verbeteringen van de serie door de jaren heeft en de toevoeging van een speelbaar vrouwelijk karakter in de derde Fable-game, het nog steeds niet voor elkaar heeft om zijn vrouw Fable leuk te laten vinden.