Vooruitblik oktober 2010

Kevin (KoosyNL)

Het game-seizoen gaat beginnen. Althans, het seizoen waarin de meeste games verschijnen. Dat is duidelijk te zien aan de lijst van games die komende maand verschijnen. Er zitten een aantal grote toppers bij waarop we met deze special alvast vooruitblikken.

Zoals elk jaar is er het gevecht tussen de voetbalspellen. Vorig jaar was Fifa volgens velen de betere maar dit jaar lijkt het spannend te worden welke van de twee boven de andere uit zal stijgen. In de ene hoek staat FIFA 11 met nog meer opties zoals speelbare keepers en in de andere hoek hebben we Pro Evolution Soccer 2011 met verbeterde controls. Wie gaat er winnen? We zullen het deze maand zien.

Fifa

In het muziek-genre is het ook druk deze maand. DJ Hero 2 maakt het wederom mogelijk om zelf DJ te spelen tijdens feesten en partijen met onder andere muziek van DJ Tiësto. Daarnaast verschijnt Rock Band 3 die het mogelijk maakt om met een gitaar met echte snaren te spelen en de game introduceert het keyboard als een nieuw instrument. Beide games verschijnen voor de PlayStation 3, Wii en Xbox 360. Een andere muziek-game is Patapon 3 die op de PSP verschijnt. In de game zul je met ritmische trommelslagen je Patapon weer naar de overwinning moeten leiden.

Rock Band 3

Waar zeker ook een hoop muziek bij komt kijken is Just Dance 2. De vorige game in de serie voor de Wii was een gigantisch succes en Ubisoft hoopt het met deel twee nog eens dunnetjes over te doen. Een andere zeer vrolijke party-game voor de Wii heeft de toepasselijke naam Wii Party. Samen met je Mii kun je het tegen andere mensen opnemen door verschillende mini-games te spelen. Oktober zal ook de maand zijn dat The Sims 3 naar de consoles komt. Het zal dan mogelijk zijn om je virtuele gezin van alles en nog wat te laten doen op je PlayStation 3, Wii en Xbox 360.

Wii Party