Firmware van 3DS update automatisch via internet

David (D-vide)

De president van Nintendo, Satoru Iwata, zegt dat de 3DS automatisch updates zal downloaden en installeren zodra je met het internet verbonden bent. Ze zijn nu nog aan het zoeken naar hoe ze dit gestalte gaan geven, maar in het interview spreekt Iwata over SpotPass.

"As part of the functionality of SpotPass, we're looking into having automatic system updates via the internet."

Nu zal SpotPass je niet direct iets zeggen, maar waar het op neerkomt is dat de 3DS in staat is om te updaten zodra het in de buurt van een vrije Wi-Fi spot is. Dat zal hij dan ook doen wanneer hij in sleep-modus is.

Updaten is met de huidige DS consoles ook mogelijk, maar dit moet handmatig gedaan worden. Volgens Iwata is dit een reden dat veel mensen het tot nu toe niet willen doen. Met de 3DS zal dit dus anders gaan. Daarnaast zullen de cartridges van de 3DS een grotere opslagruimte kennen, waardoor er firmware-updates bij spellen inbegrepen kunnen worden.

Iwata suggereerde dat de firmware-updates ook nieuwe functionaliteiten met zich mee kunnen brengen. Hoe dit allemaal zal gebeuren zullen we zien als de console uit is. Hij staat gepland voor maart 2011.