Elm: "Ziekte was niet alleen een fysieke kwestie"

Viktor Elm is terug na lange afwezigheid door de ziekte van Lyme. De middenvelder van sc Heerenveen komt morgen in actie tegen ADO Den Haag.

Elm kreeg de ziekte vorig seizoen na een tekenbeet. "Ik was heel moe, niet normaal", zegt Elm tegen de Leeuwarder Courant. "Het ging gewoon niet. Ik was helemaal kapot en had een heel slecht gevoel in mijn lichaam. Maar het was niet alleen een fysieke kwestie. In mijn hoofd was ik ook met heel veel dingen bezig."

"Ik heb er nu totaal geen last meer van en voel geen enkele vermoeidheid meer. Dat blijkt ook uit de fysieke tests, waarbij ik nu steevast hoge scores haal. Ik weet zeker dat ik helemaal verlost ben van de bacterie en voel me eindelijk weer heel sterk. En voetballend gaat het beter en beter, al ben ik er beslist nog niet."

De 24-jarige Zweed start morgen tegen ADO Den Haag. Elm hoopt dat Heerenveen heeft geleerd van de wedstrijd tegen Roda JC, waarin een 2-0 voorsprong werd weggegeven (2-2). De middenvelder zag echter ook lichtpuntjes. "Daar moeten we op voortborduren. Ik verwacht eenzelfde soort wedstrijd als tegen Roda. We moeten gewoon niet in paniek raken."