[Update] Verdien alvast Fable III goud op je smartphone

Mensen die van plan zijn om Fable III te kopen volgende maand kunnen alvast een stukje rijkdom creëren voor als ze straks koning zijn in Albion. Met de app genaamd Fable III Kingmaker kun je jezelf alvast financieel voorbereiden op je hoogtijdagen als vorst.

Net als in Pub Games voor Fable II kun je een paar simpele spelletjes spelen die je belonen met virtueel goud. Het zal gaan over een conflict tussen de koninklijke volgelingen en de rebellen. Kingmaker speelt zich af in de wereld van Fable III: Albion. Microsoft heeft het gebied opgedeeld in subgebieden en spelers worden ingedeeld in een groep trouwe volgelingen en een groep rebellen. Op basis van gps kunnen spelers tien keer per dag een vlag neerzetten op een plek waar ze geweest zijn. Aan het eind van de dag worden de aantallen van vlaggen per wijk berekend en het team met de meeste vlaggen in een gebied, verovert deze. Hoe verder jouw vlaggen uit elkaar geplaatst zijn, hoe meer bonuspunten je ontvangt.

Kingmaker zal drie maanden lopen. De verdiende punten worden uiteindelijk omgezet in goud dat gebruikt kan worden in Fable III. De app is tevens verbonden met de sociale netwerken van Facebook en Twitter, waardoor je kunt delen waar jij je vlaggen geplaatst hebt. De wijken zullen tevens power-ups bevatten die aangegeven staan op een kaart, die via de telefoon te raadplegen zijn.

De Kingmaker-app, zoals deze genaamd is, zal vanaf 4 oktober voor Android en Symbian en vanaf 6 oktober voor iPhone. Wanneer de Windows Phone 7 de app krijgt is nog niet bekend.

Kingmaker