Dissidia 012 in beeld en vertaling

Naast 'The 3rd Birthday' wacht ons nog een spel voor de PlayStation Portable. Dissidia Final Fantasy 012 (duodecim) werd net voor de Tokyo Game Show aangekondigd en zal in het voorjaar 2011 uitkomen. Het spel maakt vooral gebruik van Final Fantasy karakters. Verwacht dus een hoop oude bekenden als Sephiroth en Cloud, maar ook nieuwe gezichten. Lightning en Tifa zijn twee nieuwkomers die al bekend zijn.

Square Enix had een speelbare versie op de Tokyo Game Show voor het aanwezige publiek, maar ze toonden ook een video in hun 'closed theatre'. Deze is vandaag voor het internetpubliek beschikbaar gesteld op hun officiële site. Het spel heeft ook een aparte DLC optie. Tetsuya Nomura, de producer van het spel, heeft ons nog deze hint gegeven wat we onder andere kunnen verwachten:

Dissidia 012

Dit is Lightning in het kostuum van Aya Brea, uit The 3rd Birthday. Of de kleding kapot kan, net als in het dat spel, is nog niet bekend. Verwacht een hoop nieuwe kostuums en misschien wel nieuwe karakters die via DLC te downloaden zijn.