Vrouw verhuurt dochter aan 100 mannen

Een twaalfjarig Australisch meisje dat door haar moeder werd verhuurd aan meer dan honderd mannen voor seks weigert om de mannen te identificeren. De officier van justitie heeft besloten om aan dat verzoek gehoor te geven.

Het besluit van de officier van justitie van Tasmanië komt hem op veel kritiek te staan. In totaal hebben negentien mannen toegegeven seks te hebben gehad met het meisje. Alle mannen beweren dat ze dachten dat het meisje zeventien jaar was of zelfs ouder. Een man had gereageerd op een advertentie die in de krant stond met daarin de tekst 'Angela, achttien jaar oud'. Andere kerels werd verteld dat het meisje zeventien of negentien jaar was.

De mannen hadden seks met het meisje in een donkere kamer en spraken weinig met haar. Volgens de officier van justitie leek het kind veel ouder. Een Australische regel houdt in dat mensen niet worden vervolgd, wanneer ze seks hebben met iemand waarvan ze denken dat hij of zij ouder is dan zeventien jaar.

Het meisje woont nu bij haar vader. Ook volgens hem zou het voor het kind heel traumatisch zijn om foto's te moeten bekijken van mogelijke mannen met wie ze seks had. Onduidelijk is wat er met de moeder gaat gebeuren.