"Ook lokale kranten willen plotseling iets van me"

Tim Krul krijgt de komende maanden zijn kans om zich te bewijzen in het doel van Newcastle United door de blessure van Steve Harper.

"Ik heb in een korte tijd fantastisch veel meegemaakt", zegt Krul tegen Voetbal International. "Het begon met een wedstrijd van het tweede tegen de reserves van Chelsea, twee dagen later maakte ik mijn debuut in de Premier League, daarna schakelden we Chelsea op Stamford Bridge uit in de strijd om de League Cup en afgelopen zondag volgde mijn debuut op St. James' Park."

"Ik was qua aandacht wel wat gewend vanwege eerdere shock-resultaten in de beker, maar wat ik nu meemaak overtreft echt alles. Ook de landelijke kranten willen plotseling iets van me. Het enige smetje op de week is het resultaat tegen Stoke City. Die wedstrijd mochten we eigenlijk niet verliezen, maar dat gebeurt wel omdat we twee keer niet stonden op te letten bij een spelhervatting", vervolgt de jonge doelman.

De jeugdinternational van Oranje krijgt een serie topduels voor zijn kiezen. "Het wordt de ene na de andere superervaring. De komende weken spelen we onder meer tegen Manchester City, Arsenal en Chelsea. En eind oktober staat de derby tegen Sunderland op het programma. Voor de supporters is dat misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar."