[Video] Vrouw betrapt rukker in metro

Een 28-jarige vrouw uit de Taiwanese hoofdstad Taipei heeft maandag een man betrapt die zichzelf aftrok in de metro. Sinds de vrouw het voorval beschreef op een internetforum, is ze uitgegroeid tot een ware held.

De vrouw nam maandagochtend plaats in de metro om naar haar werk te gaan, en zat haaks tegenover een man met een tas op zijn schoot. "Ik keek naar de man, en zag zijn hand op en neer bewegen", vertelt de vrouw aan de media. "Het werd steeds duidelijker. Ik  zag een vreemde uitdrukking op zijn gezicht."

Hierop stond de jonge vrouw op en liet de machinist via de intercom weten wat er gaande was in de metro. Helaas bleek de verbinding slecht, waarop ze de melding met luide stem moest herhalen. "Verstaat u mij?! In wagon 2093 is een man aan het rukken", riep ze door de intercom.

Vier haltes verder kwamen een beveiligingsbeambte en een politieagent aangesloft die de man meenamen. Uit politieonderzoek is gebleken dat de man psychisch gestoord is, maar de man zelf houdt vol dat hij slechts zijn jeuk aan het wegkrabben was. Omdat hij zijn actie bedekte met een tas, kan masturberen in het openbaar moeilijk worden bewezen.

De vrouw heeft besloten geen aangifte te doen wegens onzedelijk gedrag. Wel stelt ze de slechte intercoms in de metro aan de kaak. Als de nood echt aan de man is, moet men kunnen vertrouwen op een goede intercom stelt ze. Het metrobedrijf heeft laten weten dat de bestuurder haar goed kon horen en dat de intercoms regelmatig worden getest.


De hele zaak wordt uitvoerig beschreven in dit hilarische filmpje