250K boete bij eerstvolgend orgasme

Djeez

Een vrouw uit het Duitse Ronnenberg zijn haar nieuwste buren een doorn in het oor. Dankzij hun wilde seksleven doet zij 's nachts geen oog meer dicht. De vrouw stapte naar de rechter en met succes: als het stel nog een keer luidkeels klaarkomt, hangt hen een boete van 250.000 euro boven het hoofd.

De eis komt als een schok voor de dertigjarige 'Stefan' en zijn 28-jarige vriendin 'Bianca', die al een jaar in het huurhuis wonen. Ieder orgasme zou een financiële strop kunnen worden voor het stel. Het bedrag waarvoor je een mooi huis kunt kopen, moet worden opgehoest als de buurvrouw hen 's avonds laat nog eenmaal hoort klaarkomen.

Het stel dacht eerst dat hun buurvrouw maar een grapje maakte. "Wij hebben geen ruige seks, wij zijn net zo normaal als iedereen", beweren ze. Nog pijnlijker is dat de bovenbuurvrouw al maandenlang in een boekje bijhoudt wanneer haar onderburen weer eens van bil gaan. "0.38-0.40 uur: gerommel in de slaapkamer, bedgeluiden, gekreun van haar als ze haar hoogtepunt bereikt", staat er in het 33 pagina's dikke dagboek te lezen. "Volgens het boekje hebben we dus nooit langer dan twee tot vier minuten seks", lacht Bianca.

Nu zijn de advocaten aan zet. "De actie slaat nergens op", vindt de advocaat van het stel. "Hoe hard de geluiden zijn, wordt nergens vermeld." "Zo'n zaak hebben we nog nooit eerder meegemaakt", vertelt een woordvoerster van de huurdersbond. "Maar over het algemeen geldt: iedereen moet 's nachts kunnen rusten, vanaf 22.00 uur maakt men geen lawaai meer, ongeacht de reden."

De klagende bovenbuuv wil niet op de zaak ingaan. "De zaak loopt nog", is het enige dat ze kwijt wil. De rechter heeft nog geen definitieve uitspraak gedaan in de zaak.