Petrovic vergelijkt Van der Vaart met Bergkamp

Jeffrey

De Engelse media komen superlatieven tekort om Rafaël van der Vaart te omschrijven. Zeljko Petrovic vergelijkt hem zelfs met Dennis Bergkamp.

Van der Vaart scoorde zaterdag tweemaal namens Tottenham Hotspur, dat daardoor met 2-1 van Aston Villa won. Woensdag had hij ook al een belangrijke rol in de Champions League-zege op FC Twente. Assistent-coach Zeljko Petrovic, die vroeger nog tegen Van der Vaart heeft gespeeld, maakte de spelmaker ook mee bij Hamburger SV.

"Ik weet zeker dat Rafael de Premier League in vuur en vlam gaat zetten", zei Petrovic zaterdag volgens het ANP. "Hij heeft dezelfde kwaliteit als Bergkamp, die ook heel goed tussen de aanval en het middenveld in kon spelen." Ook manager Harry Redknapp is lovend. "Hij wordt een big hit in de Premier League."

Zelf keek de middenvelder ook nog even terug op zijn memorabele optreden tegen Twente. "Ik had een full house in dat duel: een doelpunt, een gemiste strafschop en een rode kaart. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt in mijn carrière."