Team Milram houdt op te bestaan

Team Milram zal na dit seizoen niet meer terugkeren in het wielerpeloton. Gerrie van Gerwen, manager van het team, is er niet in geslaagd een sponsor te vinden. Na vijf jaar houdt het Milramteam het dus weer voor gezien.

Gianluigi Stanga was in 2006 de oprichter van het team wat de opvolger van de Dominia Vancanza-ploeg moest worden. Van Gerwen volgde de Italiaan in 2007 op en zal nu noodgedwongen de handoek in de ring moeten gooien. "Ik heb lang gedacht: het gaat me wel lukken," aldus van Gerwen in BN/De Stem. "Maar een nieuwe sponsor vinden, heeft blijkbaar meer tijd nodig."

Over twee jaar hoopt het team weer een doorstart kunnen maken.. "We hebben de afgelopen tijd veel tijd en energie gestoken in nieuwe contacten. Dan is het zonde als we helemaal zouden stoppen.". Het team van Milram was de laatste Duitse wielerploeg op het hoogste niveau. "Vanwege de dopinggevallen van de afgelopen jaren is het wielrennen in Duitsland gedemoniseerd. Het duurt een tijd voordat de populariteit van de sport weer aantrekt."

Ook drie Nederlanders zijn de dupe van het einde van Milram. Niki Terpstra zal naar Quick-Step vertrekken terwijl Servais Knaven zal stoppen. De Fries Wim Stroetinga is er nog niet uit wat hij zal gaan doen.