Wozniacki wint titel in Tokio

Caroline Wozniacki heeft zaterdag het WTA-toernooi van Tokio gewonnen. De Deense nummer twee van de wereld was in de finale te sterk voor Elena Dementieva. Na een moeizame start wist Wozniacki haar Russische tegenstander in drie sets te verslaan: 1-6, 6-2, 6-3.

Dementieva, nummer elf op de plaatsingslijst, begon goed en pakte een snelle 4-0 voorsprong. Wozniacki, die veel fouten maakte, kon niet in het juiste ritme komen en verloor de eerste set. "Elena speelde goed in de eerste set", zei de Deense tennisster. "In de tweede had ik niets meer te verliezen. Ik probeerde wat meer diepgang in m'n spel te krijgen en haar wat meer te laten rennen."

Dat lukte Wozniacki aardig, al had ze geluk dat Dementieva in de derde game niet toesloeg in haar servicebeurt. Op 40-0 vocht Wozniacki zich terug en pakte een break. "Ik kon het niet afmaken, waardoor ze terug kwam in de wedstrijd", aldus Dementieva na afloop.

Wozniacki boekte in Tokio haar vijfde toernooizege van het jaar. Bij een plek in de kwartfinales bij het volgende WTA-toernooi in Peking, lost ze Serena Williams af als de nummer een van de wereld.


(Foto: Novum)