FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 7 oktober 2009

IOC tevreden over Peking 2008

Het Internationaal Olympisch Comitť heeft geen spijt van het toewijzen van de Olympische Spelen van 2008 aan Peking. Op de keuze was veel kritiek door mensenrechtenactivisten, maar volgens Hein Verbruggen was de Chinese hoofdstad 'de juiste keuze.'

"Ik ben meer overtuigd dan ooit dat de Spelen een positieve verandering tot gevolg hebben gehad en zullen hebben," aldus Verbruggen, die voorzitter was van zowel de coŲrdinatie- als de evaluatiecommissie.

Tijdens een verslag van 28 minuten op het IOC congres negeerde Verbruggen de vele kritiek, zoals de onderdrukking in Tibet en mensen die uit hun huis werden gezet voor de bouw van stadions. "Wat er ook gezegd wordt, laten we onthouden dat de Olympische Spelen allereerst een goede kracht en een katalysator voor samenwerking en verandering waren. De Spelen aan China toewijzen was het beste pad op weg naar een voortgezette dialoog tussen culturen en beschavingen,"aldus Verbruggen.

Cricketers op WK in groep met Engeland

De Nederlandse cricketers moeten het tijdens het WK in 2011 onder andere opnemen tegen grootmacht Engeland. Ook gastlanden India en Bangladesh zitten bij Nederland in de groep.

Verder neemt Oranje het in Groep B op tegen Zuid-Afrika, West Indies en Ierland. In Groep A spelen AustraliŽ, Pakistan, Nieuw-Zeeland, Sri Lanka, Zimbabwe, Canada en Kenia.

Het is de derde achtereenvolgende maal dat Nederland aanwezig is op het WK One Day Cricket (50 overs). Op de vorige twee toernooien won Nederland telkens ťťn wedstrijd. In 2003 werd gewonnen van NamibiŽ, in 2007 was het te sterk voor Schotland.

Afgelopen jaar plaatste Nederland zich op het kwalificatietoernooi in Zuid-Afrika dankzij winst op Canada. Later dit jaar boekte de ploeg op het WK Twenty20 een sensationele zege op Engeland.

F1-bolide Manor ligt op schema

Manor Grand Prix zal haar eerste Formule 1-chassis eind november voltooien. Het testen zal dan begin februari aanvangen. Manor heeft een contract met Wirth afgesloten voor het ontwerp van de auto en volgens Nick Wirth is de progressie van de F1-bolide duidelijk aanwezig.

"We monteren nu al onderdelen op een modelchassis; het echte chassis wordt nu gebouwd en moet over vier tot vijf weken gereed zijn," zei Wirth tegen Autosprint. "Ik ben tevreden over het verloop van de crashtests en daarom verwacht ik dat begin februari op het circuit kan rijden."

Wirth verwacht dat Manor aan het begin van het seizoen achter aan de grid staat, maar verwacht later dankzij de reglementswijzigingen wel naar voren te kunnen komen. "We starten achteraan, maar we hopen voor de andere nieuwkomers te staan en daarna de bestaande teams onder druk te zetten."

"De nieuwe reglementen voor dit jaar hebben alles door elkaar geschud ten opzichte van 2008 en volgend jaar zullen de regels weer heel anders zijn. De auto's zullen heel anders zijn met grotere brandstoftanks, hogere gewichten, banden, aerodynamica, ... Deze veranderingen moeten niet onderschat worden en er zullen verrassingen zijn."

De auto van Manor wordt compleet met de computer ontworpen en er wordt geen gebruik gemaakt van een windtunnel. "We ontwerpen de auto compleet met het CFD-systeem. We willen helemaal niet gebruik maken van de windtunnel, zelfs niet voor controles," zei Wirth die verwacht dat Manor spoedig een commerciŽle partner aan zal kondigen. Velen verwachten dat dit Virgin zal zijn.

Travestieten leren aso's een lesje

Twee vechtersbazen hebben hun lesjes wel geleerd. Zij zochten mot met twee travestieten, maar zijn van een koude kermis thuisgekomen. Het als vrouw verklede duo bleek namelijk te bestaan uit kooivechters, die toevallig een vrijgezellenfeestje hadden.

De 19-jarige Dean Gardener en de 22-jarige Jason Fender daagden de twee uit door ze uit te schelden. Fender deelde ineens een flinke stomp uit aan een man met een roze pruik en een korte rok. Zijn maatje, gekleed in een zwarte jurk en pruik, hakte de beide knapen echter met twee welgemikte klappen in de pan. De twee kooivechters op hoge hakken liepen vervolgens verder.

De zwaar aangeslagen Gardener en Fender vervolgden hun tocht door de straten van het Britse Swansea totdat ze werden aangehouden door de politie. Het gevecht bleek namelijk te zijn opgenomen door bewakingscamera's.

"Je moet weten dat je geen fijne avond hebt als je het gevecht wilt aangaan met twee travestieten", verdedigde de advocaat de twee jochies vandaag tegenover de rechter. "Helaas waren zij stomdronken."

De beelden van de bewakingscamera werden getoond aan de rechtbank. Hierop is te zien dat het agressieve duo verscheidene mannen lastig viel voordat zij de twee kooivechters tijdens hun vrijgezellenavond aanvielen. De rechter legde de twee na hun bekentenis een taakstraf en elektronisch toezicht op.


Don't fuck with a drag queen!

Ryo uit Shenmue is terug in Sonic & Sega All-Stars Racing

Mensen die zich een beetje verdiepen in de geschiedenis van games kennen het verhaal van Shenmue misschien wel. Deze game was ťťn van de mooiste en duurste games voor de DreamCast en werd al snel geprezen door DreamCast-bezitters. Nadat het tweede deel van de serie voor de DreamCast werd uitgebracht hoorden we nog vrij weinig over Shenmue of het hoofdpersonage, Ryo. Aangezien er voorlopig geen derde deel is, is het verhaal van de Shenmue-reeks ook nog niet voorbij. Fans zijn al jaren aan het wachten op een vervolg...”f een teken dat de serie nog leeft. Voor deze fans heb ik goed nieuws, want Ryo komt met zijn motor terug in Sonic & Sega All-Stars Racing!

Hongerige man wil dikke MILF

Een vooraanstaand, psychologisch magazine heeft een opmerkelijk onderzoek gepubliceerd van een Amerikaanse universiteit. De studie van de Coastal Carolina University heeft aangetoond dat hongerige mannen worden aangetrokken door zwaardere, grotere en oudere vrouwen.

Volgens het onderzoek valt een man met stevige trek niet noodzakelijk voor het lichaamsvet van de vrouw. Wel is aangetoond dat een hongerige man zich voelt aangetrokken tot de 'aura van volwassenheid' die in verband wordt gebracht met oudere en stevigere dames.

Maar liefst 328 studenten werd zowel voor als na de maaltijd gevraagd om de lengte, het gewicht en de leeftijd van hun ideale partner op te geven. Het verschil in de voorkeuren van de studenten vóór en na het eten was niet groot, minder dan een jaar in leeftijd en minder dan een centimeter in lengte, maar ze waren wel zeer consequent.

Gevloerde hooligan internethit

Een video op You Tube waarin een vechtjas gevloerd wordt, is een enorme internethit geworden. Een man uit Liverpool slooft zich enorm uit om een gevecht uit te lokken, maar beseft niet dat zijn opponent een vechtsport-expert is...

De uitgedaagde man blijft opmerkelijk kalm, totdat de hooligan zijn vuilnisbak omvergooit. Vervolgens heeft hij maar één slag nodig om de vechtjas tegen de grond te werken.

Het verstand van de hooligan keert opeens terug en hij weet vervolgens niet hoe snel hij zich uit de voeten moet maken. Het filmpje, onder meer op YouTube en onze weblog, is door meer dan 30.000 mensen bekeken.

Met dank aan bierspons voor de submit!

'Voer eenden groente'

De boomknuffelaars van de GGD in Amsterdam beginnen binnenkort een campagne tegen het broodvoeren aan eenden. Voeren mag nog wel, maar dan minder en anders. Want in brood zitten volgens de GGD niet de juiste voedingsstoffen. De eenden zouden er dik en lui van worden.

Veel beter is groente, zoals sla of andijvie, zo luidt het advies. De Amsterdamse GGD deelt de komende tijd folders uit om mensen erop te wijzen dat ze eenden geen brood meer moeten voeren. Ook is er lesmateriaal voor scholen.

Uit 'onderzoek' van het RTL4-programma Editie NL blijkt echter dat eenden groenten niet te pruimen vinden.

'Geen brood meer voor deze strekkende eend'

Zware crash na vrijpartij in auto

Een Australische man is aangeklaagd na een zwaar auto-ongeluk. De 33-jarige man was dronken en had 'amoureuze activiteiten' met een 34-jarige vrouw achter het stuur. Het stel reed gisteravond in Humpty Doo, toen het voertuig ineens van de weg af raakte en zich in een betonnen rioolbuis boorde.

"Vermoedelijk waren de bestuurder en zijn passagiere verwikkeld in amoureuze activiteiten tijdens het ongeval", zegt hoofdinspecteur John Emeny. Hij voegt eraan toe dat de bezigheden meer inhielden dan alleen zoenen.

Het duo kwam er goed vanaf. De bestuurder liep lichte verwondingen op aan zijn heup terwijl de vrouw lichtgewond was aan haar borst. De auto is echter volledig vernield.

Omdat de bestuurder een alcoholpromillage van anderhalf in zijn bloed had, wordt hij vervolgd wegens rijden onder invloed. "Ondanks het humoristische element in dit ongeluk, moet men de ernst niet onderschatten. De gevolgen van onoplettend rijden kunnen namelijk zeer ernstig zijn."

Wielrenner De Bonis betrapt op Epo

De Italiaanse wielrenner Francesco de Bonis is betrapt op het gebruik van doping. De UCI maakte woensdag bekend dat hij in de Giro d'Italia betrapt op de Epo-variant CERA.

Dinsdag werd al bekend dat Gabriele Bosisio bij een out-of-competion-controle op 2 september op epo was betrapt. De Bonis was eerder dit jaar al in opspraak als een van de vijf renners die betrapt waren op abnormaal hoge bloedwaarden. Hij kan maximaal vier jaar schorsing krijgen.

Geithner waarschuwt de wereld

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner waarschuwt China, Europa en Japan. "Iedereen zal moeten leren leven met het feit dat wij in de VS meer zullen gaan sparen. Als de VS meer sparen, verandert de economische realiteit in de rest van de wereld", aldus Geithner in een interview met de Duitse krant Die Zeit.

Wanneer Amerika meer spaart, zal men in de landen met overschotten op de handelsbalans meer zelf moeten gaan consumeren, aldus de minister. Amerikanen deden jarenlang aan flinke overconsumptie, en hadden zo enorme handelstekorten.

Alhoewel Amerikaanse burgers steeds meer lijken te sparen, wil het met Geithner zelf nog niet erg lukken als minister van Financiën. Dit jaar stevent zijn Amerikaanse overheid op een recordtekort aan van maar liefst 1,85 biljoen dollar (13 procent van de Amerikaanse economie).

Geithner waarschuwt wereld voor sparende Amerikanen

Marmorini terug bij Ferrari

Luca Marmorini vervangt bij Ferrari Gilles Simon als het hoofd van de motoren en elektronica-afdeling. De Italiaan keert terug bij de renstal na tien jaar voor Toyota te hebben gewerkt. Daar stapte hij begin dit jaar op.

"Ferrari bedankt Gilles Simon voor de belangrijke bijdrage die hij geleverd heeft aan de Gestione Sportiva, eerst tussen 1994 en 2006 als hoofd motorontwerp en daarna als baas van de hele motorenafdeling," luidde een verklaring van het team uit Maranello.

"In die periode hebben de V10- en V8-motoren uit Maranello zes coureurstitels en acht constructeurstitels gepakt en daarnaast nog 106 Formule 1-races."

Mooie dames in GTA IV: Episodes from Liberty City trailer

Vanaf eind oktober kunnen eigenaren van een Xbox 360 aan de slag met Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony. The Ballad of Gay Tony is de tweede DLC voor GTA IV die spelers in de huid van Luis Lopez laat kruipen. De game voegt parachutes, enkele nieuwe wapens en een nieuwe verhaallijn toe. In onze preview kunnen jullie lezen wat KoosyNL tot nu toe van de game vindt. De DLC verschijnt op XBLA maar ook gebundeld met The Lost and Damned in de winkels.

Vandaag hebben we een nieuwe trailer van The Ballad of Gay Tony met een hoop spectaculaire ontploffingen en motorrijders. Wordt Luis beÔnvloed door zijn liefde voor een meisje? Een paar weken geduld en een grove twintig euro zullen antwoord geven op deze vraag.

Agent rost zwakbegaafde jongen af

Een schokkend incident in een zuidelijke voorstad van Chicago heeft weer eens duidelijk gemaakt dat de politie niet altijd je beste vriend is. Een bewakingscamera heeft namelijk gefilmd hoe een vijftienjarige leerling van het speciaal onderwijs in elkaar wordt geslagen door een politieagent.

Marshawn Pitt liep naar eigen zeggen door de gang van zijn middelbare school toen de politieman hem een standje gaf wegens zijn overhemd. Pitt had deze namelijk niet in zijn broek gestopt. Vervolgens werpt de agent hem op de grond en begint op hem in te slaan.

"De agent viel mijn cliënt aan omdat hij zijn overhemd niet in zijn broek had", verklaart Davis Savini, de advocaat van de jongen. "De politieman is juist ingehuurd om de leerlingen op deze school te beschermen. In plaats daarvan sloeg hij Pitt in elkaar."


Bromsnor is er gloeiend bij!

Briatore verliest mogelijk Q.P.R.

Het heeft er alle schijn van dat Flavio Briatore nog meer kwijt gaat raken. Eerder werd de Italiaan al voor de rest van zijn leven uit de Formule 1 verbannen. Nu dreigt hij ook zijn meerderheidsbelang in de Engelse club Queens Park Rangers (Q.P.R.) te verliezen.

De huidige reglementen schrijven namelijk voor dat een eigenaar of directeur van een club niet door een andere sportfederatie geschorst mag zijn. In het geval van Briatore is dat dus wel zo.

Aanstaande donderdag komt het bestuur van de Football League, de divisie onder de Premier League, bij elkaar. Dan zal ook blijken welke maatregelen getroffen zullen worden.

Squashter Noom door in India

Squashster Orla Noom heeft zich vandaag geplaatst voor de volgende ronde van de WISPA Indian Challenger. In Chennai was de 23-jarige Nederlandse in de openingsronde van het met 8.000 dollar gedoteerde proftoernooi in India veel te sterk voor de lokale Aparajitah Balamurukan.

De als derde geplaatste Noom, de nummer 41 van de wereld, had slechts veertien minuten nodig om zich te scharen bij de laatste acht tijdens het zogenaamde WISPA Tour 8-kampioenschap dat meetelt voor de wereldranglijst. Het werd 11-1, 11-6 en 11-2.

De Hoofddorpse moet het nu donderdag opnemen tegen Siti Munirah Jusoh, nadat de Maleisische nummer vijf van de plaatsingslijst in de eerste ronde te sterk was gebleken voor Milou van der Heijden. De pas 18-jarige Nederlandse, 102e op de mondiale ranking, kwam twee games dichtbij gamewinst tegen haar veel hoger aangeslagen tegenstandster, maar de nationaal jeugdkampioene slaagde er niet in om de mondiale nummer 48 een game af te snoepen: 9-11, 5-11 en 11-13.

Commotie rond Miss Plastic-verkiezing

Boedapest maakt zich op voor een bijzondere missverkiezing. Vrijdag moet de jury talloze vrouwenlichamen keuren. Dit keer geen frisse meisjes of vrouwen met een handicap, maar vrouwen die geheel of gedeeltelijk van plastic zijn.

In de Hongaarse hoofdstad vindt namelijk over twee dagen de 'Miss Plastic'-verkiezing plaats. Alleen vrouwen die iets aan hun lichaam hebben laten verbouwen, bijvoorbeeld een borstvergroting of een liposuctie, mogen meedoen. De wedstrijd heeft al heel wat losgemaakt bij de deelneemsters.

"Ik ga mijn haarleverancier aanklagen", vertelt deelneemster Alexandra Horvath. "Mijn haar is namelijk in brand gevlogen tijdens het verven. Gelukkig bevonden de haren zich destijds nog niet op mijn hoofd."

De awards gaan overigens niet naar de dames. De juryleden beslissen namelijk welke chirurg het beste vakwerk heeft afgeleverd. Volgens de organisatie laten de deelneemsters, in de leeftijd van 19 tot 38 jaar, zien wat voor mooie lichamen ze hebben gekregen dankzij de medische wetenschap.

Onyia toch geschorst wegens dopinggebruik

Josephine Onyia is door de Internationale atletiekbond voor twee jaar geschorst vanwege het gebruik van doping. De IAAF ging met succes in beroep tegen de verleende vrijspraak van de Spaanse atletiekbond.

Vorig seizoen werd bij Onyia tweemaal sporen gevonden van clenbuterol. De Spaanse atletiekbond sprak de geboren Nigeriaanse atlete vrij omdat er twijfels waren over de betrouwbaarheid van de tests. De IAAF was het hier echter niet mee eens en stapte, met succes dus, naar het CAS.

Lucius nog altijd in onzekerheid

Theo Lucius heeft sinds zijn vertrek bij Feyenoord nog altijd geen nieuwe club weten te vinden. De multifunctionele speler traint mee bij zijn oude club FC Den Bosch en denkt er zelfs over om op amateurbasis te gaan spelen voor de eerstedivisionist.

Het blijkt enorm lastig te zijn voor Lucius om emplooi te vinden. "We proberen hem via alle mogelijke manieren aan een mooie club te helpen, maar de markt is op dit moment enorm slecht", aldus Ger Lagendijk, zaakwaarnemer van Lucius, tegen Elf Voetbal.

"Onlangs had hij contact met Notts County. Zij weten dat we geÔnteresseerd zijn, maar het ligt nogal gecompliceerd. Ze spelen weliswaar in de laagste Engelse divisie, maar willen geen ex-internationals", vertelt Lagendijk verder.

"Ook clubs uit Griekenland, Duitsland, BelgiŽ en Cyprus haakten eerder af. Op dit moment speelt er wel iets uit AustraliŽ, maar concreet is dat allerminst. We wachten het even af."

Ajax haalt Zuid-Koreaan

Ajax en Hyun Jun Suk zijn het eens geworden over een anderhalf jaar lopend contract, zo hebben de Amsterdammers op hun website bekend gemaakt. De Zuid-Koreaanse aanvaller liep in september stage in de hoofdstad en zag deze stage beloond worden met een verbintenis.

Het contract van de 18-jarige Suk zal ingaan op 1 januari 2010 en lopen tot en met 30 juni 2011. Ajax heeft in de overeenkomst een eenzijdige optie voor nog een seizoen op laten emen.

Suk, geboren op 29 juni 1991 in Chungju City, meldde zich onlangs spontaan in Amsterdam en vroeg aan trainer Martin Jol of hij mee mocht trainen met de selectie van Ajax. Uiteindelijk kwam hij terecht bij het beloftenteam, waar hij een goede indruk maakte.

Voordat hij bij Ajax terecht kwam, speelde Suk in eigen land voor Yong-In FC en maakte hij deel uit van de Zuid-Koreaanse nationale jeugdselectie onder 18 jaar.

Foto anusbomber vrijgegeven

De Saudische overheid heeft woensdag een exclusieve foto van de mislukte aanslag van de 'anusbomber' vrijgegeven. Afgelopen augustus poogde de zelfmoordenaar de Saudische prins en onderminister van Binnenlandse Zaken Mohammed ben Nayef om te leggen met een rectaal explosief.

Nayef leidt de strijd tegen het terrorisme in Saudi-Arabië, en is daarom weinig geliefd bij terroristen. Afgelopen week waarschuwde de Franse geheime dienst voor deze nieuwe tactiek van terroristen om aanslagen te plegen.

Bekijk hier de bloederige foto (NSFW) van de mislukte aanslag van de anusbomber. Op een 2e foto moest het plafond het ook ontgelden.

Ruzie UCI en veldrijders om zandbakken

De UCI krijgt van de Belgische topveldrijders grote kritiek, vanwege de ban op zandbakken in de koersen. Met het ingaan van dit seizoen mogen er in de veldritrondjes geen zandbakken meer inleggen en dat hadden de renners graag anders gezien.

Volgens de Belgische UCI-coŲrdinator Peter Van den Abeele is de actie ondernomen op verzoek van de renners. Toprijders Sven Nijs, Bart Wellens en wereldkampioen Niels Albert weten echter van niks. Albert: "Ik ben zeker niet gepolst. Telt de mening van een wereldkampioen niet? Met de zandbak in Ruddervoorde is niks mis."

Van den Abeele zegt dat drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken bij de renners langs is gegaan. Vervecken heeft toegegeven dat hij niet rechtstreeks naar de renners is gegaan, maar verwijt hen ook hun onduidelijkheid: "Maar ik weet dat al jaren bepaalde zandhopen niet echt geliefd zijn. Nu zijn de meningen plots verdeeld."

Als oplossing heeft Vervecken voorgesteld om enkele zandbakken wel toe te staan, iets wat volgens de UCI onmogelijk is. Van den Abeele: "Waar trek je de grens? In Ruddervoorde wel, in Diegem niet? Het is niet mogelijk om zwart op wit te beoordelen waar een zandbak functioneel is. Nee, het is zo en het blijft zo."

Somalische piraten vergissen zich

Somalische piraten hebben geprobeerd een Frans oorlogsschip in de Indische Oceaan te bestormen. Ze dachten dat het om een vrachtschip ging, zo meldde de marine van Frankrijk vandaag.

De in het donker opererende piraten beschoten het schip met kalasjnikovs. Ze sloegen op de vlucht toen ze zich realiseerden dat het om een oorlogsschip ging. De Franse militairen maakten vervolgens jacht op de piraten. Ze wisten een van de beide bootjes te pakken te krijgen, met vijf piraten aan boord. Die hadden hun wapens inmiddels overboord gekieperd.

Het is niet de eerste keer dat Somalische piraten een Frans marineschip aanvielen. Enkele piraten werden in mei opgepakt toen ze aan boord probeerden te gaan van een fregat voor de Somalische kust.

Piraten hebben na een relatieve rustperiode door de moesson de aanvallen sinds een paar weken weer opgevoerd.

Zes relschoppers melden zich bij politie

Zes nieuwe verdachten zijn vandaag aangehouden in verband met de strandrellen in Hoek van Holland. De arrestaties volgden op de publicatie van foto's van verdachten van gisteravond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht en de internetsite van de politie.

De politie liet weten dat de zes worden verdacht van openlijke geweldpleging. Een van hen, een 25-jarige vrouw uit Hoogvliet, is inmiddels op vrije voeten gesteld. De foto's van vijf verdachten die zich hebben gemeld, zijn van de internetsite van de politie gehaald.

Zes relschoppers melden zich bij politie  (foto: ANP)

Naakte inbreker doucht en kookt in vreemd huis

De politie van Slidell in de Amerikaanse staat Louisiana is naarstig op zoek naar een bijzondere inbreker. De man, die onder invloed leek van drugs of drank, brak in bij het huis van een 61-jarige vrouw. De inbreker, die slechts een kleine lap rond zijn zaakje had gebonden, nam buitenshuis een douche met de speciale tuindouche en kookte vervolgens een maaltijd voor zichzelf.

De bewoonster was tijdens de inbraak niet aanwezig. Gelukkig is haar huis goed beveiligd en heeft de bewakingscamera alles gefilmd.

Volgens Kevin Foltz van de lokale politie spoelde de kerel zichzelf eerst schoon in de tuin. Vervolgens klopte hij keurig aan bij de voordeur. Toen er niet werd open gedaan, wikkelde hij zichzelf achter het huis in een vuilniszak en gooide enkele ruiten in.

Eenmaal binnen plunderde hij de kasten op zoek naar eten en drinken. Vervolgens kookte hij voor zichzelf een maaltijd. Hij stapte nog eenmaal onder de douche en verliet het huis. De politie hoopt hem nu dankzij de bewakingsvideo te kunnen oppakken.

Inbreker in zak
Daar zit je dan, in de zak

 

Dwaze Moeders

Twee weken geleden werd in Spanje een Nederlands-Argentijnse Transavia piloot gearresteerd, die verdacht werd van het uitvoeren van zogenaamde 'dodenvluchten' tijdens de militaire dictatuur in ArgentiniŽ. De tegenstanders van het regime (studenten, vakbondsmensen, kunstenaars en anderen) werden tijdens de dodenvluchten boven zee levend uit een vliegtuig gegooid. Hoeveel mensen op deze manier om het leven zijn gekomen is tot nog toe nooit duidelijk geworden. Dat het er velen zijn staat wel vast.

Taliban: wij bedreigen geen andere landen

De radicaalislamitische Talibanbeweging vormt naar eigen zeggen geen bedreiging voor het Westen. Wel blijven de militanten zich verzetten tegen de internationale troepenmacht in Afghanistan. Dat meldde de Taliban woensdag in een verklaring op de eigen website www.shahamat.org.

Het is woensdag precies acht jaar geleden dat Amerikaanse militairen met hulp van Afghaanse krijgsheren een offensief lanceerden tegen het Talibanbewind. Dat werd ten val gebracht tijdens hevige gevechten die vijf weken duurden.

De Verenigde Staten begonnen hun actie binnen een maand na de terreuraanslagen van 11 september 2001 op New York en Washington. De Talibanleiding werd daarmee gestraft voor de weigering om leiders van het terreurnetwerk al-Qaeda uit te leveren.

Door rood rijden oorzaak treinbotsing

De belangrijkste oorzaak van de treinbotsing bij Barendrecht van twee weken geleden was het door rood rijden van de trein van vervoerder DB Schenker. Dit schrijft verkeersminister Camiel Eurlings vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Al eerder zei een woordvoerster van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVV) dat het door rood rijden van een machinist waarschijnlijk de oorzaak van de botsing van twee goederentreinen is geweest. De Schenker-treinbestuurder kwam daarbij om het leven.

Het sein bij Barendrecht was voorzien van het ATB-beveiligingssysteem, aldus Eurlings. ATB staat voor Automatische Trein Beïnvloeding. Er is een verbeterde versie waarvan na onderzoek momenteel circa 1250 seinen worden voorzien.

Volgens Eurlings kreeg het sein bij Barendrecht een 'laag risicoprofiel' omdat er niet eerder treinen door rood waren gereden.

'Paspoort kwijt na internationaal misdrijf'

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wil het paspoort kunnen innemen van Nederlanders die zich schuldig hebben gemaakt aan zeer zware internationale misdrijven. Hij noemde het vandaag in de Tweede Kamer 'verdedigbaar' om dit te regelen met een wetswijziging.

De bewindsman plaatste wel de kanttekening dat het Nederlanderschap alleen kan worden ingetrokken als een misdadiger twee nationaliteiten heeft. Internationale afspraken verbieden namelijk dat een persoon stateloos wordt door het intrekken van zijn paspoort.

Hirsch Ballin wil misdadigers hun Nederlandse nationaliteit kunnen ontnemen als ze definitief zijn veroordeeld voor de zwaarste categorie internationale misdrijven. Het gaat dan om bijvoorbeeld oorlogsmisdaden, genocide en misdaden tegen de menselijkheid.

'Paspoort kwijt na internationaal misdrijf'  (foto: ANP)

MŁnchen wil Winterspelen 2018

MŁnchen heeft zich vandaag officiŽel kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische Winterspelen in 2018. De Duitse stad liet dat het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) weten.

In juli 2011, tijdens een congres van het IOC in Zuid-Afrika, wordt duidelijk welke plaats de Spelen mag organiseren. MŁnchen heeft tot nu toe concurrentie van het Franse Annecy en Pyeongchang (ZKo).

Mocht MŁnchen de Spelen in 2018 inderdaad organiseren, dan zal het de eerste stad zijn die zowel de Zomer- als de Winterspelen weet binnen te halen. In 1972 werden de Zomerspelen in de Zuid-Duitse stad gehouden. Deze werden toen ontsierd door een terroristische aanslag op IsraŽlische atleten.

Meer Poolse koppen rollen na gokschandaal

In Polen zijn vandaag verscheidene ministers de laan uitgestuurd wegens een gokschandaal. Eerder waren ook al koppen gerold in het schandaal rond contacten tussen de regeringspartij Burgerplatform (PO) en de gokbranche.

Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Grzegorz Schetyna, minister van Justitie Andrzej Czuma en viceminister van Economische Zaken Adam Szejnfeld moeten opstappen. Premier Donald Tusk maakte verder bekend dat hij een ontslagprocedure is begonnen tegen het hoofd van het anticorruptiebureau, Mariusz Kaminski.

Kaminski gaf toe dat hij heeft geprobeerd een wetsvoorstel tegen te houden dat voorziet in hogere belastingen voor de gokindustrie. Begin deze week traden de minister van Sport Miroslaw Drzewiecki en de fractievoorzitter van de PO, Zbigniew Chlebowski, al af.

De Poolse politiek is sinds de val van het communisme in 1989 herhaaldelijk door corruptieschandalen in opspraak geraakt.

tja....kop of munt?  (foto: ANP)

Simoni mogelijk naar Lampre

Er gaan geruchten dat Gilberto Simoni in 2010 niet meer voor Diquigiovanni zal rijden. De Italiaan zou in het nieuwe wielerseizoen namelijk voor Lampre gaan rijden. Bij de laatstgenoemde ploeg is ook zijn landgenoot Damiano Cunego actief.

"Hoewel 'Gibo' niet meer op het niveau is om voor eindzege in de Giro mee te doen, blijft hij een consistente renner. Het idee klinkt goed en we gaan er zeker aan werken," lichtte Giuseppe Saronni, manager van Lampre, in La Gazetta dello Sport toe.

In het verleden was het echter zo dat Simoni het kopmanschap niet met een andere renner wilde delen. Dit gebeurde in het verleden bij Saeco, waardoor hij naar een andere ploeg vertrok. Saillant detail is echter dat hij destijds samen met met Cunego kopman was.

Het duo zou echter vrede hebben gesloten. Daarnaast is Simoni erg enthousiast over een mogelijk vertrek naar Lampre. "Het idee om terug te keren is aantrekkelijk. Maar het is iets van de laatste 24 uur en moet nog uitgewerkt worden."

NAVO-chef zou vertrek Nederland betreuren

Secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen van de NAVO zou het betreuren als Nederland na 2010 geen nieuwe missie in Afghanistan meer zou willen.

Rasmussen wees er vandaag tijdens een persconferentie op dat er juist nu extra inspanningen nodig zijn om leger en politie in Afghanistan te trainen, zodat het land op den duur zelf een grotere bijdrage aan zijn veiligheid kan leveren.

De NAVO-chef sprak zijn waardering uit voor de rol die Nederland de afgelopen jaren in Uruzgan heeft gespeeld. Hij zei niet in een interne politieke discussie te willen treden, maar hoopt dat Nederland tot een voortgezette militaire inspanning in Afghanistan bereid blijft.

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken zorgde afgelopen dagen voor politieke spanning in Den Haag door te zinspelen op een nieuwe Nederlandse missie. Een meerderheid van de Tweede Kamer - waaronder de coalitiepartijen PvdA en ChristenUnie - voelt daar niets voor, bleek gisteren.

Groen licht voor Parijse 'supermetro'

Het Franse kabinet heeft vandaag het groene licht gegeven voor een grote metrolijn met veertig stations die hartje Parijs moet verbinden met de voorsteden. Hiermee is president Nicolas Sarkozy een stap dichterbij de voltooiing van zijn gedroomde 'Grand Paris' gekomen, berichtten Franse media.

De 130 kilometer lange metrolijn heeft de bijnaam 'De Grote 8' gekregen, omdat die de vorm van het cijfer acht heeft. Onder meer de luchthavens ten noorden en ten zuiden van de hoofdstad, Charles de Gaulle en Orly, komen aan de lijn te liggen.

Vorig jaar vroeg de Franse president tien teams van bekende architecten met voorstellen te komen voor het Parijs van de toekomst. Zij moesten daarbij vooral letten op verbetering van het vervoer om de grenzen tussen binnenstad en voorsteden te laten vervagen.

De ambitieuze plannen van Sarkozy kosten in totaal 35 miljard euro en moeten in 2023 zijn voltooid. De ingebruikname van de metrolijn staat gepland voor 2017.

Ankaraspor uit Turkse competitie gehaald

Ankaraspor is definitief uit de nationale competitie gehaald. Volgens de Turkse voetbalbond (TFF) heeft de ploeg te veel belangen met AnkaragŁcŁ, een andere club. Door de uitsluiting verliest de formatie alle 34 competitiewedstrijden met 3-0.

Enkele weken geleden werd de zoon van de burgemeester van Ankara aangesteld als voorzitter van Ankaraspor. Diezelfde burgemeester is echter preses van AnkaragŁcŁ. Dit was voor de TFF dť reden om een onderzoek op te starten. Een disciplinaire commissie bepaalde uiteindelijk, door het bovenstaande feit, dat 'het sportieve aspect' te veel in het geding kwam.

Ankaraspor speelde dit seizoen pas vier wedstrijden en wist hierin vijf punten te bemachtigen. Deze uitslagen worden echter omgezet in een reglementaire 3-0-zege voor de tegenstanders. Volgend jaar keert de ploeg weer terug, zij het in de tweede divisie.

Meer badgasten verdronken op Mallorca

Het aantal verdronken badgasten op Mallorca is dit jaar ruim verdubbeld. Het afgelopen zomerseizoen stierven 25 vakantiegangers op het Spaanse toeristeneiland, tegen tien vorig jaar.

Onder de slachtoffers zijn negen Duitsers. De meeste doden zijn ouderen. Enkelen van hen kregen een hartinfarct. Anderen gingen met andere gezondheidsproblemen zwemmen. Ook waren er badgasten die aanwijzingen van strandwachters in de wind sloegen.

Een Duitse organisatie die pleit voor veiligere Europese stranden, had onlangs nog bekritiseerd dat op de stranden van Mallorca te weinig strandwachters zouden zijn.

'Man Utd. jaagt op CesŠr'

Jķlio Cťsar zou de volger van Edwin van der Sar moeten worden. Volgens de Engelse krant The Independent heeft Manchester United zijn oog op de eerste keeper van Internazionale laten vallen.

"Ik ontken alles," was de duidelijk taal van Cťsar, die de geruchten met deze uitspraak al leek te ontkrachten. Zijn vrouw liet echter wat anders weten: "Het was een week vol emoties. Mijn zoon vierde zijn zevende verjaardag, terwijl mijn man biedingen van een grote club ontving. Dat maakte ons gelukkig. We hebben niet de intentie om Milan te verlaten, maar alles kan in het voetbal."

Marco Branca, technisch directeur van Internazionale, liet daarnaast nog weten het contract met CesŠr te willen verlengen. "Ik zie geen problemen, de onderhandelingen duren voort op een rustige manier. United heeft interesse getoond in Jķlio, maar tot nu toe hebben ze nog geen officieel bod uitgebracht."

"Op dit moment praten we over een nieuw contract, maar hebben we nog geen overeenstemming bereikt. Ik hoop daarin te slagen voor het einde van deze maand," besloot Branca.

FC Groningen legt jeugdspelers vast

FC Groningen heeft de jeugdspelers Danny Menting en Leandro Bacuna voor tweeŽnhalf jaar aan de club weten te binden, zo melden de Noorderlingen op hun website. Het tweetal ligt vanaf 1 januari 2010 vast bij de club.

Menting en Bacuna, beiden spelers van Jong FC Groningen, debuteerden dit seizoen in de hoofdmacht van de club uit de Martinistad. Menting speelde als invaller tegen NAC Breda en VVV-Venlo, terwijl Bacuna zijn opwachting mocht maken tegen PSV.

Het tweetal was maandag nog trefzeker namens het beloftenteam in de wedstrijd tegen Jong NEC (2-0). "Beide spelers zijn afkomstig uit de provincie Groningen en komen voort uit onze eigen opleiding. Ze hebben dit seizoen een goede start gemaakt bij de beloften en hebben zich op een prima manier ontwikkeld. Hiervoor hebben wij ze willen belonen met een contract", aldus technisch manager Henk Veldmate.

"Beide spelers zijn multifunctioneel inzetbaar en kunnen dus op meerdere posities goed uit de voeten. Wij zullen ze echter verder gaan opleiden in een aanvallende rol."

Wammes nog niet naar Londen

De Nederlandse turnploeg vertrok vandaag naar Londen, waar volgende week dinsdag het WK turnen van start gaat. Jeffrey Wammes was hier echter niet bij, aangezien hij nog grieperig is. Dit maakte zijn trainer, Bram van Bokhoven, bekend.

Het is nog niet duidelijk wanneer Wammes zich bij de selectie voor het WK zal voegen. Afgelopen dinsdag was de turner, samen met bondsarts Liesbeth Lim, in het AMC te Amsterdam. Daar onderging hij een aantal tests, waarvan de uitslag nog niet binnen is.

Zodra deze uitslagen er wel zijn, wordt er ook een beslissing genomen inzake zijn deelname aan de wereldkampioenschappen.

Sharapova uitgeschakeld in Peking

Maria Sharapova is er niet in geslaagd om de kwartfinales van het tennistoernooi in China te bereiken. De Russin moest haar meerdere in de Chinese Peng Shuai erkennen. De setstanden in deze partij waren 6-4 en 6-2.

Sharapova is niet de enige favoriete, die het onderspit dolf. Venus Williams en Dinara Safina slaagden er eveneens niet in om de volgende ronde van het toernooi in Peking te bereiken.

Svetlana Kuznetsova en Jelena Dementieva kwalificeerden zich wel voor de volgende fase. De eerstgenoemde tennisster won met 6-3, 4-6 en 6-0 van de OekraÔense Alona Bondarenko. De Chinese Li Na verloor in twee sets van Dementieva (6-2 en 6-0).

Gratis DLC voor Forza 3

Forza Motorsport 3 komt al weer bijna uit en nu is er ook nog DLC voor de game aangekondigd. Het gaat om 10 gratis auto's die bij de launch van Forza 3 te downloaden zijn. Dit is te doen door een kaart die je bij de game krijgt te verzilveren en de auto's te downloaden. De game zal de 23e in de winkels te vinden zijn voor de Xbox 360.

Hier de lijst van te downloaden auto's:


∑ ’65 Alfa Romeo Giulia Sprint GTA
∑ ’64 Aston Martin DB5 Vantage
∑ ’81 BMW M1
∑ ’60 Chevrolet Corvette
∑ ’69 Dodge Charger
∑ ’57 Ferrari 250 Testa Rossa
∑ ’80 Fiat 131 Abarth
∑ ’67 Lamborghini Miura P400
∑ ’71 Nissan Skyline 2000 GT-R
∑ ’65 Shelby Cobra Daytona Coupe

FOK!: "Luinge beste scheidsrechter"

Scheidsrechters vormen altijd voer voor discussie. Reden voor FOK!sport om eens een poll te houden om uit te zoeken wie nu de beste scheidsrechter van Nederland is. Na 158 stemmen kwam er een duidelijke winnaar uit de bus: Roelof Luinge.

De ervaren Luinge kreeg 41 stemmen en bleef daarmee Pieter Vink, tweede met 18 stemmen, ruim voor. Opvallend is dat de jonge Serdar GŲzŁbŁyŁk met 16 stemmen beslag legde op de derde plaats.

Ook Eric Braamhaar (15), Kevin Blom (12), Bas Nijhuis (12), Danny Makkelie (11), BjŲrn Kuipers (11), Jan Wegereef (11), Dick van Egmond (4), Jack van Hulten (3), Reinold Wiedemeijer (1), Ben Haverkort (1), Richard Liesveld (1) en Pol van Boekel (1) mochten zich tenminste van ťťn bezoeker de favoriet noemen. Ruud Bossen, Raymond van Meenen en Tom van Sichem kregen geen enkele stem.

Meedoen aan een poll of de resultaten nalezen? Zie http://sport.fok.nl/voetbal.php/poll/

Vijf jaar cel voor sekspraat

Een Saudiër is veroordeeld tot vijf jaar celstraf, omdat hij vertelde over zijn seksleven in een tv-programma dat op 15 juli werd uitgezonden op de Libanese zender LBC. De man sprak onder meer over zijn eerste keer.

Drie andere mannen zijn veroordeeld tot twee jaar cel. Zij zouden hebben meegewerkt aan het programma. Volgens de advocaat van de man was het interview gemanipuleerd. Zijn cliënt zou bovendien niet hebben geweten dat het gesprek opgenomen werd.

Eredivisieclubs azen op Dordtenaar Versluis

Johan Versluis heeft zich in de kijker gespeeld bij clubs uit de Eredivisie. Naar verluidt volgen Sparta Rotterdam en FC Utrecht de verdediger van FC Dordrecht met meer dan gemiddelde interesse.

Volgens technisch directeur Marco Boogers van FC Dordrecht heeft zich zelfs al een club gemeld voor de 26-jarige Versluis. Boogers wacht het bod dat deze club in de winterstop zal doen af, maar staat niet te springen om de lange verdediger te verkopen. Onlangs verlengde Versluis zijn contract nog tot 2011.

Versluis is een vaste waarde in het elftal van trainer Gert Kruys en als geboren en getogen Dordtenaar bovendien een publiekslieveling aan de Krommedijk. In 93 duels in de Jupiler League wist hij bovendien al negen keer te scoren voor de Schapenkoppen.

Bekijk wat er online te doen is in Cities XL

Vanaf morgen ligt in Nederland de citybuilder Cities XL in de winkels. In deze game ga je net zoals vroeger in SimCity als burgemeester aan de slag met het bouwen van je eigen stad. Hierbij moet je niet denken aan kleine steden zoals Amsterdam, maar aan gigantische megasteden die New York nog doen verbleken. Dit kan je thuis in je eentje doen achter je PC die nog nooit met andere PC's heeft gecommuniceerd, of je kunt natuurlijk online gaan en samenwerken met andere spelers om zo meer te bereiken.

In deze video leggen de makers uit wat je zo allemaal kunt verwachten als je online gaat. Zo begin je met het kiezen van de planeet waar je je stad wilt bouwen en vervolgens de locatie. Dit is geen simpele keus, want er is enorm veel dat beÔnvloedt hoe jouw stad zal gaan groeien. Niet alleen simpele dingen als de beschikbaarheid van drinkwater, maar ook andere natuurlijke bronnen zullen veel invloed hebben op hoe je het spel gaat spelen. Deze zaken zul je uiteindelijk ook moeten gaan verhandelen met je medespelers, om zo het maximale uit je stad te halen.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen en kun je zelfs als je niet thuis achter je PC zit nog invloed uitoefenen op de groei van je metropolis. Hoe dit in zijn werk gaat zie je in deze trailer.

Serena Williams poseert naakt

De huidige tennis nummer één van de wereld, Serena Williams, laat zich in het oktobernummer van het Amerikaanse magazine 'Body Issue' van een totaal andere kant zien. Ook al loopt ze normaal al in veel te korte outfits over de tennisbaan dit keer is ze poedelnaakt te bewonderen.

"Ik wil vrouwen laten zien dat, welke maat je ook hebt, je mooi kan zijn. Innerlijk én uiterlijk", zegt Williams in het magazine. De tienvoudig grandslam-winnares geeft toe dat zelfs zij soms twijfelt over haar lichaam. "Ik vind mijn dijen te dik. En mijn armen zijn te gespierd. Ik probeer het tegen te gaan, maar de onzekerheid komt soms terug."

Naast Serena Williams zullen ook Adrian Peterson (American Football-ster), Dwight Howard (Basketballer), Claire Bevilacqua (surfster) en Gina Carano (Martial Arts) (half)naakt de cover van Body Issue sieren. Foto's van de covers zijn hier te vinden.

Met dank aan skittelman voor de herschreven submit.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Sport!

Kubica bevestigd bij Renault

Renault heeft vanmiddag de komst van Robert Kubica naar het team bevestigd. De Pool wordt de vervanger van Fernando Alonso, die naar Ferrari zal vertrekken. Hij rijdt nu nog bij het BMW-team, maar dit wordt volgend jaar verkocht en heeft nog geen startbewijs voor 2010 in handen.

"We zijn erg opgetogen dat we Robert hebben weten te strikken voor volgend seizoen", aldus teambaas Bob Bell. "Robert is een van de meest getalenteerde coureurs van zijn generatie en we hebben al sinds zijn Formule 1-debuut in 2006 een oogje op hem. We zijn dan ook erg blij dat hij volgend jaar in ťťn van onze auto's zal rijden. We hebben onszelf hoge doelen gesteld voor de toekomst en we weten zeker dat Robert ons kan helpen bij het waarmaken van onze ambities."

Zijn debuut in de Formule 1 maakte Kubica halverwege 2006 als vervanger van voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve. De titelwinnaar van de World Series by Renault van 2005 finishte tijdens zijn eerste race als zevende, maar werd vervolgens gediskwalificeerd omdat zijn auto twee kilo te licht was. Zijn eerste podiumplaats behaalde hij echter al twee races later tijdens de Grand Prix van ItaliŽ. Vorig jaar ging hij na de Grand Prix van Canada zelfs even aan de leiding van het kampioenschap, maar uiteindelijk eindigde Kubica het seizoen 2008 als vierde met 75 punten.

BNN wil zelfdoding uit taboesfeer

Omroep BNN wil het zwaarbeladen thema zelfdoding uit de taboesfeer halen. Daarom zendt de omroep vanavond tussen 20.30 uur en 21.45 uur een thema-avond uit over het onderwerp op Nederland 3. De avond wordt gepresenteerd door Patrick Lodiers.

Diverse gasten praten over het onderwerp zelfdoding. Cabaretière Sara Kroos vertelt over de zelfmoordpoging die zij zelf tien jaar geleden ondernam. Ook zijn er een aantal reportages te zien. Zo doet Filemon Wesselink onderzoek naar imitatiegedrag. Hij vraagt zich af of berichtgeving over zelfdoding leidt tot meer zelfmoorden.

Tijdens de thema-avond worden een website en telefonische hulplijn waar mensen met zelfmoordneigingen voor advies terecht kunnen, geopend. De initiatiefnemers voor de website, 113Online, en het Fonds Psychische Gezondheid werken samen met BNN om de thema-avond mogelijk te maken.

Volgens 113Online plegen jaarlijks 1500 mensen zelfmoord. Ongeveer honderdduizend mensen doen jaarlijks een poging tot zelfdoding. Omdat de meeste suïcidale mensen niet dood willen, maar eigenlijk een oplossing willen voor hun problemen, denkt de organisatie dat de hulplijn in een behoefte voldoet.

Met dank aan Envi en maily voor de submit.

Zie voor aanverwante onderwerpen ook ons Relaties & Psychologie forum, en lees ook de opvattingen van columnist Driek Oplopers over hoe je niet met zelfmoord moet omgaan.

Meisje (17) dood volgens gemeente

Een telefoontje aan Tanny Quekelberghe uit Krabbendijke sloeg gisteren als een bom in. Zij werd opgebeld met de mededeling dat haar 17-jarige dochter was overleden. Het tegendeel blijkt echter waar: het meisje is springlevend.

De 17-jarige Renee Quekelberghe heeft al enkele jaren last van reuma waardoor zij met name 's winters aan een rolstoel gebonden is omdat ze ernstig last heeft van haar spieren en bindweefsel. Deze rolstoel heeft zij via de gemeente Reimerswaal gekregen van rijwielhandel Jeremiasse in Goes. De rijwielhandel belde gisteren of ze de rolstoel weer op konden halen, omdat Renee volgens hun dood was.

"Bent u niet verkeerd, want die hebben we nodig", zei Tanny nog aan de telefoon. Waarop de medewerker van de rijwielhandel antwoordde: "Ja, maar het gaat om uw dochter, die is overleden."

Tanny begreep er niets van, maar na enige uitleg bleek dat de gemeente aan de rijwielhandel had doorgegeven dat Renee overleden was. "Dat wordt je dan zomaar even medegedeeld. Hoe komen ze erbij?" aldus een hevig geëmotioneerde Tanny.

Inmiddels heeft de gemeente excuses gemaakt aan de familie Quekelberghe, maar een goede uitleg over het voorval blijft uit. Tanny kon degene die bepaald had dat Renee overleden was niet spreken. De gemeente liet weten dat het 'gewoon een fout' was. "Iedereen maakt fouten, maar dit is een blunder van de bovenste plank", aldus Tanny. "Zoiets snijdt in je ziel en iedereen mag van mij weten dat dit is gebeurd."

"Wij vinden het ook verschrikkelijk wat er is gebeurd, maar het is gewoon een menselijke fout", laat wethouder Kees Knuit van de gemeente Reimerswaal weten. Hij laat weten dat er een typefout gemaakt is. "Het meisje stond op een lijst van overledenen van wie een rolstoel moest worden opgehaald, terwijl er bij haar naam had moeten staan dat ze is verhuisd naar Rotterdam." De gemeente heeft er volgens Knuit inmiddels alles aan gedaan om de fout te herstellen.

Met dank aan Sc0rPi0n voor de submit.

'K3 moest papa's opgeilen'

Kathleen Aerts, die afgelopen maart opstapte uit K3, doet een markant boekje open over de meidengroep in haar nieuwe boek Mijn leven als K1. K3 blijkt een 'geoliede marketingmachine' te zijn waar niets aan het toeval is overgelaten, zo vertelt Kathleen tegenover ZijOnline.

Ook bleek K3 niet alleen voor kinderen op te treden, maar ook om papa's op te geilen. K3 moest van hun manager Gert Verhulst (van Samson en Gert) per se in korte rokjes optreden: "Gert had dat wel in de smiezen, denk ik: hij was een groot pleitbezorger van de korte rokjes. Zijn slogan was: 'Ik wil blote benen zien!' Hij vond het maar niks, als we lange broeken aanhadden. 'De papa's moeten er ook iets aan hebben', zei Gert."

Toch vond de ex-K3 het niet erg om met mannen in het publiek te flirten: "Omgekeerd keken wij óók wel naar die papa’s. We hadden een soort gebarentaal afgesproken, voor als we op het podium stonden, waarmee we elkaars aandacht op bepaalde interessante exemplaren in het publiek konden vestigen."

Toch zorgden de dames er altijd voor dat iedereen in het publiek tevreden bleef. Kathleen: "Tijdens het solostukje van één van onze liedjes, 'Pa-pa-pa', ging ik de zaal in, en dan koos ik er natuurlijk niet de lelijkste uit. Maar dan lachte ik, ter compensatie, altijd even heel lief naar de bijbehorende mama."

K3 bleek niet alleen maar pret en een geldmachine te zijn; Kathleen was in 2005 zeven maanden depressief na de dood van haar vader. Afgelopen weekend werd de vervanger van Kathleen bekend, de blonde Josje Huisman.

Waah Gertje, waarom heeft die nieuwe van K3 geen slipje aan?

KankerpatiŽnte mag sportschool niet binnen

De 42-jarige Manushka Boggia is de toegang tot een sportschool geweigerd. De vrouw wilde na een acht maanden durende zware behandeling van borstkanker weer sporten, maar werd tot haar verbazing geweigerd. De reden: Boggia droeg een hoofddoekje om haar kale hoofd te bedekken.

"Echt een klap", laat Boggia aan het AD weten. "Ik heb er geen woorden voor. Het is heel triest. De sportschool hanteert voor mij dezelfde normen als voor jongeren met petjes op en hoofddoekdragende moslima's. Hier zou een uitzonderingsregel voor moeten bestaan."

Boggia hoorde onlangs van haar specialist dat ze weer mocht gaan sporten, wat goed zou helpen tegen de botontkalking waar ze door de zware chemokuren last van heeft. Zelfs toen Boggia uitlegde dat ze haar hoofd wilde bedekken omdat ze het bijzonder pijnlijk vindt om met een kaal hoofd te sporten, bleef de sportschool volhouden dat zij geen uitzondering konden maken.

Ook een kennis van Boggia werd eerder al bij dezelfde sportschool geweigerd om dezelfde reden. "Niets mee te maken en als u kanker heeft mag u helemaal niet sporten", liet Fit for Free in Den Haag weten toen ze uitlegde waarom zij een sjaal om haar hoofd droeg. "De botte weigering maakte me heel verdrietig. Ik wilde sporten om weer gezond te worden. In het begin had ik een pruik op, maar dat was veel te warm. En als jonge vrouw wil je niet kaal rondlopen. De fut om naar een andere school te gaan had ik niet en mijn abonnementsgeld heb ik nooit teruggekregen."

De sportschoolketen heeft inmiddels laten weten dat zij hun beleid aan gaan passen. Wie een medische verklaring heeft om een hoofddoek of -deksel te dragen, mag vanaf nu gewoon komen sporten.

Met dank aan ForrestX voor de submit.

Vrouwen Gaza mogen niet achterop motor

Vrouwen in de Gazastrook mogen sinds gisteren niet meer achterop de motor zitten. Dit heeft het Hamas-ministerie van Binnenlandse Zaken gisteren op de website gepubliceerd. De regering zegt het verbod ingesteld te hebben om 'de veiligheid van burgers en de stabiliteit van de waarden en tradities van de Palenstijnse gemeenschap te beschermen'.

Hamas wil dat de regels van de islam strenger geïnterpreteerd worden. Koppels mogen bijvoorbeeld ook niet langer samen op het strand liggen en vrouwen moeten een hoofddoek dragen wanneer zij zich in een rechtbank bevinden. De naleving van het nieuwe verbod is overigens vrijwillig, maar er zijn al meldingen bekend dat overtreders gearresteerd en geslagen worden.

Circuit Abu Dhabi doorstaat keuring

De FIA heeft het Yas Marina-circuit van Abu Dhabi toestemming gegeven om een Formule 1-race te mogen organiseren. Charlie Whiting heeft begin deze week de baan geÔnspecteerd.

Het circuit zal op 1 november worden geopend met een ceremonie. De laatste horde hiervoor was de goedkeuring van de FIA, zodat zowel de GP2 Series als de Formule 1 op Yas Marina evenementen kunnen houden.

De baas van het circuit Richard Cregan zegt dat het circuit voorbereidingen treft op de GP2-test eind oktober. "Alles gaat goed. We hebben een aantal opleveringen gehad en dat is de fase waar we nu in zitten. Ik noem het de shakedown van het circuit. Het is een complexe faciliteit met vele gebouwen, zoveel elementen, dus we gaan er stap voor stap doorheen. Daar zijn we nu mee bezig en de eerste grote stap voor ons is de GP2-test. Dat is fantastisch."

"Charlie kwam hier afgelopen maandag en alles waar hij eerder om gevraagd had was gereed. Hij komt hier ook met de GP2-test. We hebben dan veel marshals hier die ook tijdens de Grand Prix mee gaan helpen, dus het zal een goede test worden voor de systemen, de mensen, het weghalen van de gestrande auto's en meer van dat soort dingen."

Man slaat dochter met fietsketting

Een 43-jarige man uit Hulst heeft zijn 18-jarige dochter geslagen met een fietsketting. Ook probeerde hij het meisje te wurgen met de ketting. De man is gisteravond door de politie aangehouden voor huiselijk geweld.

De man pleegde de feiten in de woning van zijn ex-vrouw. Omdat hij daar regelmatig verblijft, heeft hij een huisverbod gekregen. Gedurende tien dagen mag hij de woning niet in. Ook mag hij geen contact opnemen in die periode.

Alle hertests Tour 2008 negatief

Alle hertests van de Tour van 2008 zijn negatief, zo heeft de Franse antidopingdienst AFLD bekend gemaakt. In zeventien opnieuw geteste stalen werd de verboden epo-variant cera niet gevonden.

Het AFLD maakte in de zomer bekend dat het de zeventien stalen opnieuw wilde gaan testen op cera, omdat men dacht dat een aantal renners de dans ontsprongen was. Tot de gecontroleerden zouden onder andere Cadel Evans en Denis Menchov behoren. In de bewuste Tour werden Riccardo RiccÚ, Bernard Kohl en Stefan Schumacher betrapt op het gebruik van cera.

Maradona twijfelt over aanblijven

Diego Maradona heeft voor het eerst openlijk getwijfeld aan zijn eigen functioneren. De Argentijnse bondscoach gaat binnenkort een gesprek aan met de voorzitter van de voetbalbond om over zijn positie te praten.

Na het cruciale kwalificatieduel met Uruguay wil de ex-stervoetballer om de tafel met bondsvoorzitter Julio Grondona. Volgens Maradona lopen de zaken niet helemaal zoals gewenst.

"Als ik doorga, zal het op mijn voorwaarden zijn", voegde Maradona eraan toe. Zijn ploeg bezet momenteel de vijfde plek in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule voor het WK van volgend jaar.

Komende zaterdag wacht de eerste van twee zeer belangrijke wedstrijden voor de Argentijnen. Peru komt dan op bezoek. Vier dagen later wacht de loodzware opgave om in Montevideo Uruguay te kloppen. Plek vier geeft recht op directe deelname, voor de nummer vijf wachten play-offs. De Argentijnen kunnen echter ook nog helemaal buiten de boot vallen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

SP: 'Zorg loopt leeg'

De Socialistische Partij (SP) vreest een leegloop van de zorg. Volgens de SP wil één op de vijf medewerkers in de gehandicapten- en verpleeghuiszorg afhaken. Dit blijkt  uit en enquête onder elfduizend zorgmedewerkers.

Meer dan de helft van de zorgmedewerkers heeft minder plezier in het werk. De afnemende kwaliteit van de zorg demotiveert hen. Ook stellen ze dat ze last hebben van de bureaucratie. Slechts vijftien procent stelt dat hun werk leuker is geworden.

RKC brengt licentiecommissie KNVB in diskrediet

De licentiecommissie van de KNVB is niet blij met de manier waarop het er momenteel aan toegaat bij RKC Waalwijk. De club zegt zonder hulp van de gemeente over enkele maanden niet meer als profclub door het leven te kunnen gaan.

Ron Francis van de licentiecommissie licht het ťťn en ander toe in De Telegraaf. "RKC brengt de geloofwaardigheid van ons systeem in het geding. RKC zit al een poosje in categorie I en staat dus onder verscherpt toezicht. Ik durf te zeggen dat enige nuance op zijn plaats is, al mag ik die helaas niet toelichten."

Francis heeft twijfels of het wel echt zo erg gesteld is met de club. Algemeen directeur van RKC, Justin Goetzee, kan daar weinig mee. "Ze hoeven bij de KNVB niet gepikeerd te zijn dat wij dit geopenbaard hebben en niet zij. Het is helaas allemaal realiteit. Bij het eerstvolgende meetmoment waren ze tot dezelfde conclusies gekomen, maar wij hebben ervoor gekozen om nu al openheid te geven."

Hoofdsponsor Mandemakers laakt het beleid van de club. "Wij hebben niet de juiste cijfers te zien gekregen. Er is veel te optimistisch begroot. De KNVB is ook voorgelogen."

Davydenko door in Peking

Nikolai Davydenko heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van het tennistoernooi in Peking. De als vierde geplaatste Rus legde in een mum van tijd de Duitser Philip Kohlschreiber met 6-1 en 6-0 over de knie.

In de volgende ronde neemt Davydenko het op tegen Marin Cilic. De Kroaat had het twee sets erg lastig tegen Jullien Benneteau, maar had in de laatste set geen kind meer aan de Fransman: 6-2, 2-6 en 6-0.

Maradona twijfelt over aanblijven

Diego Maradona heeft voor het eerst openlijk getwijfeld aan zijn eigen functioneren. De Argentijnse bondscoach gaat binnenkort een gesprek aan met de voorzitter van de voetbalbond om over zijn positie te praten.

Na het cruciale kwalificatieduel met Uruguay wil de ex-stervoetballer om de tafel met bondsvoorzitter Julio Grondona, meldt het ANP. Volgens Maradona lopen de zaken niet helemaal zoals gewenst.

"Als ik doorga, zal het op mijn voorwaarden zijn", voegde Maradona eraan toe. Zijn ploeg bezet momenteel de vijfde plek in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule voor het WK van volgend jaar.

Komende zaterdag wacht de eerste van twee zeer belangrijke wedstrijden voor de Argentijnen. Peru komt dan op bezoek. Vier dagen later wacht de loodzware opgave om in Montevideo Uruguay te kloppen. Plek vier geeft recht op directe deelname, voor de nummer vijf wachten play-offs. De Argentijnen kunnen echter ook nog helemaal buiten de boot vallen.

Bosatlas verwisselt Baltische staten

In De Wereldboskabouter, een geschenk voor kopers van de nieuwe Wereld Bosatlas, zijn de landen Litouwen en Letland per ongeluk verwisseld. Volgens Peter Vroege van Noordhoff Uitgeverij is dit het gevolg van een menselijke fout. "Een andere verklaring is er niet."

De eerste vijfduizend kopers van de nieuwe Wereld Bosatlas krijgen een exemplaar van het miniatuuratlasje cadeau. Een oplettende lezer meldde de uitgeverij dat Litouwen afgebeeld werd als het land ten noorden van Letland. In werkelijkheid is dat andersom, Letland ligt ten noorden van Litouwen. "Heel vervelend," reageert Vroege. "In een volgende druk zullen we de fout herstellen."

Volgens de uitgever is een dergelijke fout nog nooit voorgekomen. Voordat een atlas gedrukt wordt, vinden diverse controles plaats.

Hiddink hoopt op 'Luzhniki-wonder'

Het Rusland van Guus Hiddink speelt komende zaterdag een cruciaal duel in Luzhniki. Het Russisch nationaal elftal put inspiratie uit de zege op Engeland in de kwalificatie voor het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland.

"Sinds de gewonnen wedstrijd tegen Engeland hebben we niet meer in Luzhniki gespeeld", blikt Guus Hiddink nog eenmaal terug op die gedenkwaardige wedstrijd tegen Engeland.

In het Olympisch Stadion van de spelen van 1980 zorgde Rusland voor een grote verassing door Engeland met 2-1 te verslaan. Mede door die overwinning ging Rusland ten koste van Engeland naar het EK.

Hiddink hoopt komende zaterdag op een kopie tegen koploper Duitsland. Op het kunstgras van het 84.000 zitplaatsen tellende stadion wil hij de basis leggen voor kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika. "Het is natuurlijk geweldig om opnieuw in de Luzhniki Arena te spelen. Een vol stadion, een cruciale wedstrijd, de sfeer, het is nog steeds hetzelfde als toen", vertelde Hiddink bij de training op dinsdag met de Russische selectie.

"We hadden toen tegen de Engelsen een zege nodig om in de race te blijven, dat is straks tegen de Duitsers niet anders, zij hebben een punt meer, als we alles in eigen hand willen houden zullen we moeten winnen".

Tretton: "Grootste concurrent Sony is vrije tijd consument"

De PlayStation 3 van Sony is een apparaat met veel mogelijkheden: gamen, blu-ray, internetten enz. Doordat de console zo breed is, is er ook veel concurrentie en in de ogen van Sony Amerika CEO Jack Tretton is dan ook niet Microsoft of Nintendo de grote concurrent, het gaat om hoeveel vrije tijd de consument heeft om aan entertainment te besteden. Of het nu gaat om films, foto's of games, voor alles kun je bij de PS3 terecht. Dat zei Tretton in een interview met het Amerikaanse Forbes.

Momenteel zien veel te veel mensen de PlayStation 3 nog als een gamingmachine. Als je naar de winkel gaat zul je de PS3 dan ook allen zien op de gamesafdeling van de mediawinkels, Tretton zou graag hebben dat dat uitgebreid wordt. Hij denkt dat de PS3 ook moet staan op de afdeling met TV's of camera's. De PS3 kan namelijk stimuleren tot aanschaf van deze apparaten, wat in het voordeel is van de retailers. De invloed die de console gehad heeft op de verkoop van HD-TV's is volgens Tretton dan ook significant en hij denkt dat die invloed zeker nog kan gaan groeien.

Als we dan toch naar games kijken en naar de concurrentie geeft Tretton aan dat de kracht van Microsoft en Nintendo hun geld is. Microsoft omdat ze meer geld dan God hebben en Nintendo, omdat hun winst gigantisch is; het bedrijf print geld. Sony is meer gericht op winst in de korte termijn dan Microsoft, maar het bedrijf richt zich meer op features dan Nintendo. Hij hoeft geen ongelimiteerd budget, maar zou graag de massa wereldwijd van entertainment voorzien. Dat kan ook omdat Sony bereid is meer risico te nemen dan bijvoorbeeld Nintendo.

Het volledige interview met Jack Tretton is hier te bekijken.

'RšikkŲnen naar Red Bull'

De overgang van Fernando Alonso naar Ferrari heeft rijdersmarkt op gang gebracht. Dinsdag werd verwacht dat Robert Kubica zou tekenen bij Renault voor 2010, maar L'Equipe stelt dat de deal woensdag rond komt.

Silly Season is echt op gang gekomen en allerlei geruchten doen de ronde over Kimi RšikkŲnen. De Fin moet vertrekken bij Ferrari en wordt gelinkt aan zowel McLaren als Toyota. Het Duitse blad Bild meldt dat nu ook Red Bull Racing The Iceman aan zich wil binden, ondanks dat Mark Webber al een contract voor 2010 bij de Oostenrijkse renstal getekend heeft.

De manager van RšikkŲnen Steve Robertson gaf toe dat hij zijn coureur bij veel teams naar binnen wil schuiven. "We onderhandelen zelfs met teams waarvan iedereen denkt dat ze op dit moment geen vacature hebben."

Geen schermen in De Kuip tijdens Klassieker

Supporters van Feyenoord en Ajax zijn niet welkom bij uitwedstrijden van hun club bij de rivaal. Bij Feyenoord werd het plan bedacht om in de Kuip gezamenlijk naar een groot scherm te kijken wanneer hun club in de Amsterdam ArenA speelt.

Dat plan werd echter door de gemeente en politie afgeschoten. Een toestroom van supporters naar de Kuip zou extra risico's met zich meebrengen. Daarnaast zou er ook politie ingezet moeten worden.

Een andere reden om het grote scherm niet te plaatsen is omdat het zou afleiden van de reden waarom de maatregel in de eerste plaats is genomen, meldt RTV Rijnmond. De burgemeesters van beide steden hebben afgesproken bij de Klassieker geen uitsupporters toe te laten.

Dronken stel laat zoon (13) rijden

Een Californisch stel dat al vaker was opgepakt voor dronken rijden, had na een etentje te veel gedronken. Om veilig thuis te komen, zette het paar dit keer een opmerkelijke 'BOB' in: hun dertienjarige zoon moest hen naar huis rijden.

Een agent ontdekte dit, toen hij de auto stil zag staan naast een drukke weg. De jongen weigerde verder te rijden, omdat hij "helemaal gek werd" van zijn zatte ouders. 

Huntelaar heeft het moeilijk in Milan

Klaas-Jan Huntelaar kent geen eenvoudige tijd bij AC Milan. De nieuwe spits van de Italiaanse club wist het net nog niet te vinden. Als klap op de vuurpijl is hij ook niet meer de eerste spits van Oranje.

Huntelaar tegenover De Telegraaf: "Het is gewoon even lastig. Het loopt nog niet, ook niet bij mij", doelt de spits op het spel van zijn club AC Milan. "Het is anders voetballen in ItaliŽ. Maar het komt echt wel goed. Ja, ook met mij. Nogmaals, laten we over Oranje praten", was Huntelaar licht geÔrriteerd.

Huntelaar was de eerste spits van Oranje, maar Dirk Kuijt kreeg de voorbije keren de voorkeur. "Ik speelde weinig bij Real Madrid, daarom belandde ik waarschijnlijk ook bij Oranje op de bank", zoekt hij naar een verklaring.

Mist maakt einde aan ijshockeywedstrijd

Dinsdagavond is vroegtijdig een einde gekomen aan de ijshockeywedstrijd tussen de Tilburg Trappers en de Nijmegen Devils. Door de nevel boven het ijs was het zicht volgens scheidsrechter Roger van der Waarden te beperkt om verder te spelen. De Trappers stonden op dat moment met 3-1 voor.

De nevel hing al boven het ijs in Tilburg op het moment dat de wedstrijd begon. De scheidsrechter staakte de partij tweemaal om het zich beter te laten worden. Josh Liebenow maakte na de eerste pauze de treffer voor de thuisploeg. Vlak na de tweede gedwongen pauze sloegen de Trappers nog tweemaal toe via Liebenow en Chris St. Jacques.

In de tweede periode was het Nijmegen dat weer wat terug in de wedstrijd kwam via een schot van Phil Aucoin. Na ruim vijf minuten in die periode maakte Van der Waarden een definitief einde aan de mistige partij. De 1.600 toeschouwers moesten daarop afdruipen.

Volgens de reglementen zou de wedstrijd in zijn geheel overnieuw gespeeld moeten worden. Dit omdat er minder dan twee volledige periodes zijn gespeeld.

Kuyt niet geheel fit

Dirk Kuyt heeft de eerste groepstraining van Oranje aan zich voorbij laten gaan. Een lichte enkelblessure noopte hem die beslissing te nemen en apart van de groep te trainen.

Tegenover De Telegraaf gaf de Katwijker tekst en uitleg. "Ik heb de laatste tijd erg veel gespeeld en moet langer herstellen dan de anderen." De wedstrijd tegen AustraliŽ komt niet in gevaar voor Kuyt.

Kuyt speelt momenteel met Liverpool in zowel de Premier League als de Champions League. Het draait nog niet helemaal naar wens voor The Reds. De voorbije twee duels (Fiorentina en Chelsea) gingen met 2-0 verloren.

Glock wil terugkeren in BraziliŽ

Toyota-coureur Timo Glock verwacht in BraziliŽ gewoon weer aan de start van de Formule 1-race te staan. De Duitser kende in Japan veel pech door eerst ziek te worden en vervolgens in de kwalificatie op Suzuka te crashen. Hiervoor kreeg de Duitser een startverbod opgelegd.

Glock reed bij het opkomen van het rechte stuk voor start en finish net buiten de ideale lijn en reed de muur in. De Duitser liep bij de aanrijding een diepe snee in zijn linkerbeen op nadat een aluminium drager van de voorvleugel was losgeraakt en de monocoque binnendrong.

De Toyota-coureur werd afgevoerd naar het hospitaal en kreeg daar veertien hechtingen in zijn been. In BraziliŽ verwacht hij er gewoon weer bij te zijn. "Het moet geen probleem zijn. Op dit moment voel ik ook helemaal geen pijn als ik druk zet op dat been. Het is de snee die me niet de flexibiliteit geeft die ik nodig heb. Maar ik verwacht dat daar binnen een paar dagen verandering in komt," meldde een optimistische Glock.

"Op zaterdag kon ik niet eens lopen, dat ging zondag alweer best goed dus verwacht ik dat het in BraziliŽ wel weer okť is," meldde de Duitser die de goede resultaten van zijn team in BraziliŽ hoopt voor te zetten. In Singapore behaalde Glock een tweede plaats en op Suzuka deed Jarno Trulli dat. Glock had nog wel een verbeterpunt voor zichzelf: "Op een of andere manier lukt het me maar niet om twee weekenden achter elkaar alles goed te doen."

Massa rijdt zes uur in simulator

Ferrari-coureur Felipe Massa is weer een stapje dichterbij zijn terugkeer in de Formule 1. De Braziliaan testte dinsdag in Modena zes uren in een A1GP-simulator van Ferrari.

Maandag meldde Massa zich voor het eerst sinds zijn ongeval in Hongarije in Maranello. In ItaliŽ zal hij zich voorbereiden op een test met een Ferrari F2007 die binnenkort gehouden gaat worden. Woensdag stapt de Braziliaan wederom in de simulator.

Massa was dinsdag tevreden na zijn test in de simulator. "We hebben goed gewerkt en kenden geen problemen. De simulator gebruikt een A1GP-auto en dat is geen Formule 1, maar het komt er wel zeer dichtbij. Ik heb op de baan van Barcelona gereden om te vermijden dat ik nog meer testomstandigheden zou creŽren."

Rechtszaak Schipholcrash stap dichterbij

Een groep slachtoffers van de vliegtuigcrash begin dit jaar bij Schiphol gaat een dezer dagen vliegtuigbouwer Boeing dagvaarden. Zij eisen een schadevergoeding van het bedrijf. Het advocatenkantoor Clifford Law in het Amerikaanse Chicago stuurt de dagvaarding deze of volgende week de deur uit.

Dat zei de Nederlandse luchtvaartadvocaat Frans Vreede vandaag. Hij trekt namens een groep van twaalf slachtoffers op met de Amerikaanse advocaten. Dat doet hij omdat hij zelf geen rechtszaak in de Verenigde Staten kan aanspannen.

Een Boeing van Turkish Airlines stortte woensdagmorgen 25 februari neer in een weiland vlakbij Schiphol. Negen personen kwamen om, tientallen anderen raakten gewond. In een eerste onderzoek naar de oorzaak van de ramp concludeerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat een van de hoogtemeters van het vliegtuig tijdens de landing een defect had vertoond.

Slachtoffers vliegtuigcrash Schiphol dagvaarden Boeing  (foto: ANP)

Werknemers voeren actie tegen AOW-leeftijd

De FNV heeft werknemers in het hele land opgeroepen vandaag tussen 11.55 en 13.00 uur actie te voeren tegen de plannen van het kabinet de AOW-leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar. De actie duurt heel symbolisch 65 minuten.

De FNV is fel tegen de plannen. De vakcentrale wil dat mensen ook straks nog op 65-jarige leeftijd kunnen stoppen met werken, en dat ook voor hen de AOW-uitkering op peil blijft.

De acties variëren van ludiek tot "verlengde lunchpauzes" en werkonderbrekingen. Die worden gehouden op pleinen, bedrijfsterreinen en bij bedrijven. FNV-voorzitter Agnes Jongerius spreekt in Utrecht de actievoerders toe.

Abvakabo FNV wilde woensdag in het kader van de actiedag in de ochtendspits het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag stilleggen. Maar de rechtbank in Amsterdam verbood dat dinsdag.

Brandweer 0,2 minuten sneller bij brand

De brandweer had vorig jaar 9,3 minuten nodig tussen de eerste melding en aankomst bij de brand. Dat is 0,2 minuten sneller dan in 2007, maar even kort als in 2006. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag op basis van onderzoek naar de uitruktijden voor schoorsteen- en binnenbranden.

Dat de brandweer in 2008 sneller bij dit soort branden was heeft volgens het CBS te maken met de verwerkingstijd, de tijd tussen ontvangen van de melding in de meldkamer en het doorgeven van het alarm aan de brandweer. Vorig jaar bedroeg die tijd 1,6 minuten tegen 1,7 minuten in 2007.

Ook de tijd tussen alarmering en uitruk is bij schoorsteen- en binnenbranden afgenomen. In 2008 rukte de brandweer in gemiddeld 3,1 minuten uit na ontvangst van een brandmelding. In 2007 was dat nog 3,2 minuten en in 2006 3,4 minuten, aldus het CBS.

Dollars voor drollen

De Taiwanese stad Taichung gaat hondenbezitters met geld overhalen hondenpoep op te ruimen. Het milieubeschermingsbureau van de stad heeft vandaag bekendgemaakt dat het waardebonnen ter waarde van 100 Taiwanese dollars (circa 2 euro) uitbetaalt voor elke kilo hondenpoep.

De gemeente heeft speciale inzamelingspunten ingericht voor de uitwerpselen. "We hopen dat de burgers de stad schoon houden en het milieu beschermen en bieden daarvoor beloningen aan," aldus een verklaring van de gemeente Taichung. De stad biedt ook waardebonnen voor ander vuil zoals plastic en papier.

Win een mystery pakket! (8)

Het antwoord op de vraag van gisteren was natuurlijk: Hudson Motor Car Company. djpdjpnl is de winnaar van het zevende mystery pakket.

Wil je ook kans maken? Beantwoord de onderstaande vraag en win het mystery pakket van de dag!  Iedereen die voor 12 uur vannacht het goede antwoord doormailt op xessive@fok.nl doet mee. De winnaar wordt geheel willekeurig gekozen uit de goede inzendingen. Zet wel even je username in het mailtje. Geen antwoorden in de reacties zetten!

FOK! dankt haar populariteit gedeeltelijk aan deze moeder der reality shows. De knuffelende grote verliezer van deze show komt in een column van ondergetekende, geplaatst hier op de weblog, jammerlijk aan zijn einde. Wat is de titel van deze column?

(Geen idee waar het over gaat? Bekijk de aankondiging voor meer info.)

Rekenexamen voor middelbare scholieren

Middelbare scholieren krijgen straks een verplichte rekentoets opgelegd, als onderdeel van het eindexamen. De maatregel geldt ook voor de kinderen zonder wiskunde in hun pakket.

Dat hebben de staatssecretarissen Marja van Bijsterveldt en Sharon Dijksma (Onderwijs) vandaag aan de Kamer laten weten. Duizend scholieren krijgen komend schooljaar al een proeftoets. De test wordt binnen enkele jaren verplicht. Van Bijsterveldt: "Taal en rekenen is de zuurstof van alle kennis. Daar begint het mee. Iedereen is het erover eens: het taal- en rekenniveau van scholieren moet omhoog." Onderzoekers hebben vastgesteld dat kinderen hun rekenvaardigheden snel verliezen.

Op dit moment worden in het primair en voortgezet onderwijs en in het middelbaar beroepsonderwijs al een soort eisen op het gebied van taal en rekenen ingevoerd, de 'referentieniveaus'. Die geven aan wat leerlingen wanneer moeten kennen en kunnen op de terreinen taal en rekenen.

Middelbare scholieren die in seizoen 2013-2014 eindexamen doen, krijgen als eersten te maken met examens waarin die eisen zijn verwerkt. Om speciaal de rekenvaardigheden nog eens kracht bij te zetten zullen alle leerlingen in het voortgezet onderwijs vanaf dat moment ook verplicht een afzonderlijke rekentoets moeten afleggen als deel van het examen. Hoe die gaat meewegen voor de uitslag, hangt onder meer af van de proef.

Columnist Driek Oplopers vindt het de hoogste tijd voor zo'n toets! En wat is het verband met Hugo de Groot en zijn boekenkist?

[NHL] Flyers langs Capitals in thriller

De Philadelphia Flyers hebben de Washington Capitals met 6-5 verslagen na verlenging. De winnende treffer werd gemaakt door Danny Briere, die 32 werd. Mike Richards van de Flyers maakte een hattrick, Ovechkin van de Capitals maakte twee goals en gaf een assist.

Een andere opmerkelijke prestatie waren de vier assists in de tweede periode van Matt Carle. Dat is een clubrecord voor verdedigers, en bovendien is hij de eerste verdediger die dit presteert sinds Rob Blake in januari 1998. Alexander Semin scoorde twee goals, Nicklas Backstrom had drie assists en Matt Bradley twee assists.

De strijd tussen Richards en Ovechkin is terug te leiden naar het juniorenkampioenschap in 1995. Ovechkin, die captain was van Rusland, werd beschuldigd van het uitdagen van de Amerikanen tijdens hun overwinning in de halve finale, en het maken van uitdagende opmerkingen richting Team Canada waar Richards captain was. Richards antwoordde op het ijs door Ovechkin uit de wedstrijd te beuken met een blessure, waarna Canada het goud won. De spelers ontkennen echter hun rivaliteit en zeggen dat er niets bijzonders aan is om tegen elkaar te spelen.

In de eerste periode van de wedstrijd werd er niet gescoord, ondanks dat er wel vier powerplay-situaties ontstonden. In de tweede periode werd er minder op doel geschoten, maar vielen er desondanks zeven goals in deze periode, waarvan twee uit een powerplay-situatie. De eerste was van Richards die een harde pass van Carle onetimerde. Slechts een minuut later antwoordde Ovechkin met de 1-1. Verdediger Kimmo Timonen maakte er 2-1 van, maar weer had Ovechkin een antwoord klaar door de 2-2 te maken. Hij onderschepte een wegwerkpoging van Chris Pronger en tikte de puck naar Backstrom. Deze passte direct terug waardoor de aanvaller alleen op goalie Ray Emery afkon en kon scoren.

Vervolgens kwamen de Capitals op voorsprong door een prachtige goal van Semin. Hij ontweek Jeff Carter, sleepte de puck langs Braydon Coburn en versloeg Emery van dichtbij. Anderhalve minuut later stonden de Flyers alweer voor doordat Richards tweemaal scoorde. Eerst maakte hij een kopie van zijn eerste goal; zijn tweede goal kwam uit een rebound na een schot van dezelfde Carle. Hierna werd goalie Semyon Varlamov vervangen door Jose Theodore.

In de derde periode kwamen de Capitals weer op voorsprong door goals van Semin en Brendan Morrison, maar de Flyers maakten via Scott Hartnell gelijk. De laatste schoot een rebound op een schot van Coburn binnen. Hierdoor was een verlenging nodig, waarin Briere na 3:45 de winnende treffer scoorde.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Philadelphia FlyersWashington Capitals6-5 (OT)
Toronto Maple LeafsOttawa Senators1-2
Carolina HurricanesTampa Bay Lightning2-1 (SO)
Minnesota WildAnaheim Ducks4-3 (OT)
Calgary FlamesMontreal Canadiens4-3
Edmonton OilersDallas Stars5-4 (SO)
Los Angeles KingsSan Jose Sharks6-4

U2 wil een eigen Rock Band-editie

U2 is zo'n band die al een hele tijd meedraait in de top en het is dan ook niet gek dat zowel Activision als MTV Games ze benaderd hebben om hun muziek in hun rythmgames Guitar Hero en Rock Band te mogen gebruiken. U2 heeft deze boot altijd afgehouden, maar na het zien wat Harmonix met The Beatles: Rock Band heeft gedaan hebben de heren wel interesse.

Volgens bassist Adam Clayton hebben Harmonix en U2 vorig jaar al met elkaar gesproken, maar dat ketste af omdat U2 niet als karikatuur neergezet wilde worden. Daarnaast hadden de heren het gevoel dat er compromissen gesloten moesten worden waar ze geen zin in hadden.

"We definitely would like to be in there, but we felt some of the compromises weren't what we wanted. That could change. I love the idea that that's where people are getting music, and we'd love to be in that world. We'll figure something out. What The Beatles have done, where the animation is much more representative of them, is what we're interested in, rather than the one-size-fits-all animation. We didn't want to be caricatured."

Jouw muziek nu in Rock Band

Een tijdje geleden kondige MTV Rock Band Network aan, een systeem waarmee bands zelf hun tracks klaar kunnen stomen om in Rock Band gebruikt te worden. Vandaag is bekend geworden dat het systeem online is gegaan en artiesten nu dus zelf aan de slag kunnen om hun tracks via Xbox Marketplace met de wereld te delen. Als ze goed en/of populair genoeg zijn, worden de tracks ook in de PSN Store en Wii Store beschikbaar.

Om aan de slag te kunnen gaan heb je nogal wat software nodig. Ten eerste heb je REAPER nodig, een muziekprogramma, en een special Rock Band Network-plugin. Met deze plugin kun je vrijwel alle elementen van de graphics en gameplay aan jouw nummer aanpassen. Als je daarmee klaar bent, heb je MAGMA nodig om het geheel als Rock Band Network-package bij Harmonix aan te leveren. Op REAPER na is alle software gratis.

Voor de volledige beschrijving en documentatie van de tools kun je hier terecht.

Activision wilde eigenlijk helemaal geen Modern Warfare

Recentelijk is vrij duidelijk geworden dat Activision een bedrijf is dat het graag op safe speelt. Daar is niks mis mee, maar het zorgde bijna dat Brutal Legend nooit het daglicht kon zien. Ironisch genoeg had de uitgever in eerste instantie zelfs geen interesse in wat haar grootste titel zou worden: Call of Duty: Modern Warfare. In een interview met het Amerikaanse Official PlayStation Magazine zei Infinity Wards baas Vince Zampella dat Activision eigenlijk wilde dat Call of Duty 4 zich gewoon weer op de Tweede Wereldoorlog zou gaan richten. Als het aan de ontwikkelaar zelf had gelegen was Call of Duty 2 al een oorlogsshooter geweest die zich in een moderne setting afspeelde, maar Activision hield dat tegen.

"With Call of Duty 2, we were dead set against it being World War 2, but Activision really wanted it, the compromise sort of being that we'd get some dev kits for consoles in exchange for doing a World War 2 game."

Met Modern Warfare bleef Activision moeite doen om Infinity Ward ervan te overtuigen dat een moderne shooter geen goed idee was. De uitgever liet zelfs een uitgebreid marktonderzoek verrichten, om maar te laten zien dat zo'n game totaal niet goed in de markt zou liggen. Volgens ontwikkelaar Jason West moest er voor elke stap in de game gevochten worden. Het moest en zou namelijk gewoon weer een WWII-shooter worden.

Of het komt doordat de game zich in een moderne setting afspeelde, of dat de game het gewoon puur deed op eigen kracht zullen we nooit weten, maar uiteindelijk ging Call of Duty 4: Modern Warfare meer dan veertien miljoen keer over de toonbank. Niet geheel onterecht, want de cijfers waren er ook naar. Daarmee werd alle vrees van Activision wel van tafel geveegd. Gelukkig maar, want binnenkort komt Infinity Ward met Modern Warfare 2 en op basis van het vorige deel zijn de verwachtingen erg hoog gespannen. We zullen zien of de keus voor een moderne shooter ook op de lange termijn in het voordeel van de ontwikkelaar uitpakt.


Modern Warfare werd een van de populairste games van 2007

Ubisoft bezig met opvolger Prince of Persia?

Jordan Mechner heeft de naam "Prince of Persia: The Forgotten Sands" laten registreren voor het gebruik in combinatie met een game. Mechner was ook degene die "Prince of Persia Prodigy" registreerde, de werknaam van de meest recente Prince of Persia-game.
Het zou dus goed kunnen dat de volgende Prince of Persia-game niet deze naam zal krijgen. Ook weten we niet of deze game verder gaat op de voet van de jongste versie van Prince of Persia, of dat men verder gaat in de verhaallijn die met The Sands of Time, Warrior Within en The Two Thrones werd ingezet. Het zou ook mogelijk een tie-in met de aanstaande film kunnen zijn.

Dansen met David Bowie in LEGO Rock Band

Het genre van muziekgames groeit nog steeds explosief en binnenkort breidt MTV haar serie Rock Band uit met een LEGO-editie. Tussen de speelbare muziek zal onder andere het nummer Let's Dance van David Bowie zitten. Bowie werd in de jaren '60 beroemd en scoorde in de loop der jaren verschillende hits, waarvan er vijf de eerste plek in de Nederlandse hitlijsten wisten te halen. Denk hierbij aan muziek als Under Pressure en This is not America. Hij is misschien nog wel bekender van de vele soms vrij excentrieke imago's die hij zichzelf in de loop der jaren aanmeette. Helaas zien we daar vrij weinig van in de game, want zoals je in onderstaande trailer kunt zien, ziet Bowie er niet heel anders uit dan welke andere LEGO-figuur.

Dieven aan de haal met kunstkeutel

Enkele bewoners van het Bredase Monseigneur Nolensplein keken vanochtendvroeg vreemd op toen ze een reuzenkeutel voor hun deur zagen liggen. Het blijkt een kunstwerk genaamd Shitzit te zijn, die normaal in Heuvelbrink staat als protest tegen de overlast van hondenpoep.

Het is nu al de tweede keer dat iemand met de drol van Gert Paans aan de haal is gegaan. De vorige keer liep de keutel flinke averij op. "Diezelfde dag nog heb ik een pot polyestervezelplamuur gehaald om de drol te repareren. De littekens zijn nog wel zichtbaar, dus mensen kunnen nog steeds zien wat er mee is gebeurd",  vertelde de kunstenaar gisteren nog.

"We laten de drol gewoon op dezelfde plek staan", voegde hij eraan toe. Een dag later blijkt het kunstwerk weer te zijn versleept. Ook nu blijkt hij te zijn beschadigd.

Weer flinke daling passagiers Air France-KLM

Het aantal passagiers dat luchtvaartmaatschappij Air France-KLM vervoerd heeft, is in september opnieuw flink gedaald. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf vandaag bekendmaakte. De passagiersaantallen nemen al bijna een jaar van maand tot maand af.

Vorige maand vlogen 6,24 miljoen mensen met Air France-KLM. Dat is 5,3 procent minder dan de 6,59 miljoen passagiers in september vorig jaar. De bezettingsgraad steeg wel met 1 punt tot 81,9 procent, maar dat was te danken aan een inkrimping van de vloot. De capaciteit daalde met 4,9 procent.

Ook het aantal ingezette vrachttoestellen nam flink af. De capaciteit daalde daar met 20 procent, waardoor de resterende vliegtuigen voller zaten. De beladingsgraad steeg met 2,2 punten tot 66,1 procent.

De Jager: meer geld uit belastingparadijzen

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) denkt belasting te kunnen heffen over ongeveer 30 miljard euro dat in het geniep is gestald in belastingparadijzen. Dat is circa twee keer zo veel dan De Jager eerder dacht. Dat werd vandaag bevestigd door ingewijden na een bericht in de Volkskrant.

De Jager verwacht vooral veel meer van nieuwe wetgeving, waarmee mensen worden aangepakt die voor de Belastingdienst verzwijgen dat ze vermogen hebben weggezet via zogeheten trusts in belastingparadijzen. Met de extra inkomsten voor de fiscus wil de staatssecretaris zijn plannen bekostigen om de belasting op erfenissen te verlagen.

Alpha Protocol half jaar uitgesteld, komt in voorjaar 2010

De geruchten gingen al een tijdje, maar nu is het dan ook eindelijk officieel: Alpha Protocol zal niet meer gelanceerd worden in 2009. SEGA heeft zijn Amerikaanse website geŁpdatet waar nu te lezen is dat de game zal gaan verschijnen in het voorjaar van 2010. Daarmee is de game sinds er voor het eerst over een release is gesproken al een vol jaar langer in ontwikkeling dan verwacht.

Over het algemeen kan uitstel een positief of een negatief teken zijn voor het ontwikkelingsproces van een game, maar we hebben nu nog een extra reden om ons zorgen te maken. SEGA stelde namelijk eerder al een RPG van Obsidian lange tijd uit om hem uiteindelijk maar volledig te cancellen. Dat lot onderging de Aliens RPG waarvan in juni definitief bekend werd dat hij het daglicht nooit zou aanschouwen.

Wat de reden is voor het uitstel is nog niet bekend. We hebben SEGA gevraagd of ze daar wat over kunnen vertellen.

Loyaliteit kent zijn prijs, niemand weet dit beter dan Michael Thorton, een getalenteerde jonge geheim agent, verstoten door zijn regering. Nu is er een klein probleem, en dat is dat Thorton de enige is met de kennis om een op handen zijnde internationale crisis te voorkomen. Om dit te doen gebeuren moet Thorton zich afsluiten van de mensen die hij zwoor te beschermen. Elke keuze die hij maakt tijdens de game zal het spelverloop en zijn karakter beÔnvloeden. Al zijn beslissingen hebben invloed op het lot van de wereld.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een verplichte rekentoets bij het eindexamen.

Werkelijk het ei van Columbus. Een verplichte rekentoets bij de eindexamens in het middelbaar onderwijs. Er is niets mis mee, dat van scholieren mag worden verwacht dat ze niet alleen weten hoe het zit met ’t kofschip en stam-plus-t, maar ook hoeveel 8 procent van € 70 is, en hoeveel gram spek er door anderhalve kilo stamppot moet als het recept zegt dat er 100 gram per pond in moet. Ik ben verbaasd dat de bewindslieden van Bijsterveldt en Dijksma deze exameneis niet eerder hebben bedacht...

Film: Gamer

Vroeger was er een spel, dat vele van jullie nog wel zullen herinneren. …ťn van de eerste populaire first person shooters, Duke Nukem.
In Duke Nukem, kroop je als speler in de huid van huursoldaat Duke, om na hartelust iedereen die op je pad kwam neer te knallen. Dit gebeurde met de meest geavanceerde wapens. Later kwam Halo uit met Master Chief als grote held. En natuurlijk Unreal niet te vergeten. Nachtenlang op LAN party’s proberen je tegenstander uit te schakelen en naar een checkpoint te komen. Na elk level kon je weer upgrades verdienen en met steeds beter wapens alles en iedereen om je heen verwoesten. In de nieuwe film Gamer, komt het op hetzelfde neer, alleen nu kruipen de gamers in de huid van gevangen die elkaar proberen af te maken. Er is nog een ander cruciaal verschil. De karakters waarmee gespeeld wordt, zijn echte mensen...


Speciale taxi's voor vrouwen

Vrouwen kunnen voortaan in de Mexicaanse stad Puebla een taxi nemen zonder dat ze zich druk hoeven te maken over opdringerige of gewelddadige mannen. In de stad in het zuiden van Mexico rijden sinds gisteren 35 taxi's, die worden bestuurd door vrouwelijke chauffeurs.

Alleen vrouwelijke passagiers mogen een roze taxi nemen. Alle auto's hebben een alarmknop waarmee direct het centrum voor noodsituaties kan worden bereikt. Ook een gps-systeem en een kit met cosmetica behoren tot de vaste uitrusting van de taxi's.

De Mexicaanse autoriteiten hebben ruim 300.000 euro uitgetrokken voor de taxidienst. Het project levert 105 banen op.

Publiek excuus goed voor de cijfers

Het mogen misschien privé zware tijden zijn voor talkshowpresentator David Letterman. Zijn buitenechtelijke escapades met collega's blijken in ieder geval goed voor de kijkcijfers. Dat blijkt uit Amerikaans kijk- en luisteronderzoek door Nielsen co.

Normaliter kijken zo'n kleine vijf miljoen mensen naar de show van David Letterman. Deze week zijn dat er ongeveer een miljoen meer. In zijn show betuigde Letterman maandag openlijk spijt voor zijn buitensporige gedrag aan zijn echtgenote, Regina Lasko. Ook bekende hij door een afperser onder druk te zijn gezet.

Voor televisiezender CBS kwam de affaire Letterman op een zeer gunstig moment. Concurrent NBC lokte met de Tonight show met Conan O'Brien steeds meer kijkers weg bij Letterman.

Deze week lijken die kijkers weer massaal op Letterman af te stemmen. Met ruim 5,7 miljoen kijkers op maandag had hij er twee keer zoveel als O'Brien.

Kamer wil waarde van het dier weten

Wat is eigenlijk de waarde van een dier? Waarom is dat niet vastgelegd in het voorstel voor de nieuwe wet Dieren en wat kun je er dan eigenlijk mee waarborgen?

Met deze vragen die gisteren rezen in de Tweede Kamer moet minister Gerda Verburg (LNV) aan de slag om haar wetsvoorstel concreter te maken. De Kamer kwam alleen al met veertig aanvullende voorstellen. Het goed vastleggen van dierenwelzijn is belangrijk, niet alleen voor de dieren maar ook met het oog op de volksgezondheid, aldus de PvdA. Dierenwelzijn is niet voor niets apart gemeld in het coalitieakkoord, vindt Ernst Cramer (ChristenUnie) die overigens betwijfelt of de Kamer het eens kan worden over de waarde van een dier.

SP, Partij voor de Dieren (PvdD), GroenLinks en PVV missen ook suggesties van dierenwelzijnsorganisaties. Beneden de maat, aldus PvdD en SP. "We zitten hier in den blinde te praten over een leeg voorstel", vat Krista van Velzen (SP) uren debat samen. Ze is kritisch: "Dit had een stap vooruit moeten zijn. Hier stemmen we niet mee in, tenzij het drastisch wordt verbeterd."

Toch vindt Van Velzen het wel "ontzettend gaaf" dat Verburg het aanwezig zijn bij dierengevechten, die in Nederland verboden zijn, strafbaar wil stellen. Kijkend naar het stierenvechten in Spanje hoopt ze dat de minister die boodschap ook in Europees verband wil uitdragen.

Kamer wil waarde van het dier weten  (foto: ANP)

Verdachte strandfeest meldt zich

Een van de relschoppers van het strandfeest in Hoek van Holland heeft zich gemeld op het politiebureau in Capelle aan de IJssel. Dat meldde de politie.

De man meldde zichzelf op het bureau naar aanleiding van het programma Opsporing Verzocht, waarin de politie gisteren foto's van tien verdachten van de rellen toonde. Naast de melding, kreeg de politie naar aanleiding van het programma 31 tips binnen. "We zijn heel blij dat we merken dat de gebeurtenissen in Hoek van Holland voor veel mensen aanleiding is actief mee te denken", aldus een woordvoerder van de politie.

De politie verwacht verder dat vandaag nog enkele tips binnen zullen komen. Vanwege de grote drukte waren de lijnen enige tijd overbelast.

KLM viert negentigste verjaardag

KLM viert vandaag haar negentigste verjaardag. Op 7 oktober 1919 werd de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën opgericht.

Al op 12 september van dat jaar verleende koningin Wilhelmina het predikaat 'Koninklijk' aan de maatschappij in oprichting. KLM is nu de oudste nog onder de oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Vandaag zijn er verschillende festiviteiten die het slotstuk vormen van een reeks evenementen die dit jaar plaatsvonden om de oprichting van KLM 90 jaar geleden te vieren.

Ook fusiepartner Air France viert woensdag haar verjaardag; die maatschappij bestaat nu 76 jaar.

Ratchet & Clank: A Crack in Time Collectors Editie

Ben je ook fan van de Ratchet & Clank-spellen? Dan komt nu voor de verzamelaars een speciale collectors editie uit, ook voor ons Europeanen.

Wat is er nu dan zo speciaal aan deze box om je over de streep te trekken? Nou als eerste krijg je een mooie 3D cover. Ten tweede zit er een artbook bij, met exclusieve niet eerder vertoonde concept art. En als klap op de vuurpijl een PSN voucher for een speciaal level welke zich afspeelt op de Insomniac maan. Op deze maan vind je content die het spel net niet gehaald heeft.

Advocaat maakt indruk

De nationale ploeg van BelgiŽ heeft de eerste training onder Dick Advocaat achter de rug. Het bleek een succes, daar de Rode Duivels zich zeer positief uitlieten over de nieuwe bondscoach.

Advocaat werkte dinsdag op het veld van de Belgische derdeklasser Diegem zijn eerste oefensessie met de nationale selectie af. De Kleine Generaal dwong in de aanloop naar de duels met Turkije (zaterdag) en Estland (woensdag) in het kader van de WK-kwalificatie al veel respect af bij de Rode Duivels.

Zo was Olivier Deschacht onder de indruk van Advocaats persoonlijkheid. "Hij wekt wat angst op. We voelen ons goed bij hem en we gaan een ploeg vormen met diegenen die er echt bij willen zijn. Er zal geen plaats zijn voor spelers die geen zin hebben om voor de nationale ploeg uit te komen."

Desondanks kampt de keuzeheer wel met personele problemen. Wesley Sonck meldde zich dinsdag af en ook de inzetbaarheid van Deschacht en Moussa Dembťlť is allerminst zeker.

Sergio Ramos denkt dat Real met Ronaldo wel won

Sergio Ramos gelooft dat het ontbreken van Cristiano Ronaldo afgelopen zondag in het duel tegen Sevilla de oorzaak was van het 2-1 verlies van Real Madrid.

Het betekende na vijf opeenvolgende overwinningen de eerste nederlaag van het seizoen voor De Koninklijke. De Portugese vedette moest de confrontatie met Sevilla missen door een blessure aan zijn enkel. "Met Ronaldo erbij was het wellicht anders afgelopen", zegt Ramos in Marca.

"Hij is een geweldige speler en een speler als hij kan logischerwijs het verschil maken. Tegen Sevilla was hij zeker goed van pas gekomen. Desalniettemin waren zij een klasse beter. De Spaanse competitie is zeer sterk."

Eerder op dinsdag zei directeur sportzaken van Real, Miguel Pardeza, tegenover El Mundo dat de Madrilenen niet te veel afhankelijk moeten zijn van spelers als Cristiano Ronaldo voor het winnen van lastige wedstrijden. "Een club als Real kan zich niet veroorloven afhankelijk te zijn van een speler."

VVV wil kunstgras in nieuw stadion

VVV-Venlo is druk bezig met de plannen voor een nieuw stadion. In de nieuwe thuishaven komt hoogstwaarschijnlijk kunstgras te liggen.

"Vanwege het multifunctionele gebruik van het stadion is kunstgras het meest praktisch", tekende L1 op uit de mond van Hans Soentjens van VVV. De verrassend sterke Limburgers hopen in 2012 het nieuwe stadion te kunnen openen.

Het multifunctionele complex krijgt een capaciteit van 15.000 toeschouwers met de mogelijkheid om uit te breiden naar 25.000, zo is de bedoeling. "Het stadion bouwen we niet voor de Jupiler League", zei voorzitter Hai Berden al eerder.

Ook over het dak van het complex denkt de club na. Tijdens concerten of regenachtige voetbaldagen moet het dicht kunnen. Pas als een gezamenlijke overeenkomst met de Gemeente Venlo is getekend, worden de definitieve plannen gemaakt. Dat zal na 1 april 2010 zijn.

Mugabe wil alle blanke boeren verjagen

President Robert Mugabe is van plan om ook de laatste blanke boeren in Zimbabwe van hun boerderijen te verdrijven. Volgens Mugabes partij Zanu-PF mag geen enkele buitenlander agrarische grond in Zimbabwe bezitten. Mugabe weigert blanke boeren als Zimbabwanen te erkennen.

Dat bericht The Zimbabwe Times op basis van een document waarop de krant de hand heeft weten te leggen. Het betreft een memorandum dat landbouwminister Herbert Murerwa eind augustus naar het kabinet heeft gestuurd en dat ook wijd verspreid is onder de zogenoemde oorlogsveteranen, de milities van Zanu-PF. Dit zou de recente nieuwe ronde van gewelddadige aanvallen op blanke boeren verklaren.

Van de oorspronkelijke 4.600 boeren zitten er naar schatting nog vierhonderd op hun bedrijf.

Reggie: 'prijsverlaging Wii zal mensen over de streep trekken'

Vorige week konden jullie lezen over de prijsverlaging van de Nintendo Wii. Voor ons Europeanen is de prijs sinds kort met vijftig euro om laag gegaan naar een prijs van €199,-. Reggie Fils-Aime geeft, niet geheel verrassend, aan dat de prijsverlaging van de Nintendo Wii zal zorgen voor aanzienlijk hogere verkopen.

Hij vertelt dat er in de VS zo'n vijftig miljoen mensen zijn die geÔnteresseerd zijn in gamen maar geen console hebben. Wereldwijd zouden dat er zo'n 150 miljoen zijn. Dit zijn de mensen die hij met de prijsverlaging over de streep hoopt te trekken.

"There are literally millions of consumers out there who want a Wii and had been on the sideline. They'd been waiting for that little nudge to go out and pick it up - the price decline, the sampling, the launching of key software like Wii Fit Plus - we believe it's what's pushing them over the edge to get into the category."

Niet alleen Wii Fit Plus, maar ook titels als New Super Mario Bros. die tegen de feestdagen uit zal komen gaat helpen om de "fence sitters" over te halen een Nintendo Wii te halen. Op het moment leidt de Nintendo Wii over de huidige generatie consoles met meer dan vijftig miljoen verkochte exemplaren.


Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.