Hiddink hoopt op 'Luzhniki-wonder'

Bas (skittelman)
Het Rusland van Guus Hiddink speelt komende zaterdag een cruciaal duel in Luzhniki. Het Russisch nationaal elftal put inspiratie uit de zege op Engeland in de kwalificatie voor het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland.

"Sinds de gewonnen wedstrijd tegen Engeland hebben we niet meer in Luzhniki gespeeld", blikt Guus Hiddink nog eenmaal terug op die gedenkwaardige wedstrijd tegen Engeland.

In het Olympisch Stadion van de spelen van 1980 zorgde Rusland voor een grote verassing door Engeland met 2-1 te verslaan. Mede door die overwinning ging Rusland ten koste van Engeland naar het EK.

Hiddink hoopt komende zaterdag op een kopie tegen koploper Duitsland. Op het kunstgras van het 84.000 zitplaatsen tellende stadion wil hij de basis leggen voor kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika. "Het is natuurlijk geweldig om opnieuw in de Luzhniki Arena te spelen. Een vol stadion, een cruciale wedstrijd, de sfeer, het is nog steeds hetzelfde als toen", vertelde Hiddink bij de training op dinsdag met de Russische selectie.

"We hadden toen tegen de Engelsen een zege nodig om in de race te blijven, dat is straks tegen de Duitsers niet anders, zij hebben een punt meer, als we alles in eigen hand willen houden zullen we moeten winnen".