Reggie: 'prijsverlaging Wii zal mensen over de streep trekken'

Stefan (Nebo)

Vorige week konden jullie lezen over de prijsverlaging van de Nintendo Wii. Voor ons Europeanen is de prijs sinds kort met vijftig euro om laag gegaan naar een prijs van €199,-. Reggie Fils-Aime geeft, niet geheel verrassend, aan dat de prijsverlaging van de Nintendo Wii zal zorgen voor aanzienlijk hogere verkopen.

Hij vertelt dat er in de VS zo'n vijftig miljoen mensen zijn die geïnteresseerd zijn in gamen maar geen console hebben. Wereldwijd zouden dat er zo'n 150 miljoen zijn. Dit zijn de mensen die hij met de prijsverlaging over de streep hoopt te trekken.

"There are literally millions of consumers out there who want a Wii and had been on the sideline. They'd been waiting for that little nudge to go out and pick it up - the price decline, the sampling, the launching of key software like Wii Fit Plus - we believe it's what's pushing them over the edge to get into the category."

Niet alleen Wii Fit Plus, maar ook titels als New Super Mario Bros. die tegen de feestdagen uit zal komen gaat helpen om de "fence sitters" over te halen een Nintendo Wii te halen. Op het moment leidt de Nintendo Wii over de huidige generatie consoles met meer dan vijftig miljoen verkochte exemplaren.