F1-bolide Manor ligt op schema

Manor Grand Prix zal haar eerste Formule 1-chassis eind november voltooien. Het testen zal dan begin februari aanvangen. Manor heeft een contract met Wirth afgesloten voor het ontwerp van de auto en volgens Nick Wirth is de progressie van de F1-bolide duidelijk aanwezig.

"We monteren nu al onderdelen op een modelchassis; het echte chassis wordt nu gebouwd en moet over vier tot vijf weken gereed zijn," zei Wirth tegen Autosprint. "Ik ben tevreden over het verloop van de crashtests en daarom verwacht ik dat begin februari op het circuit kan rijden."

Wirth verwacht dat Manor aan het begin van het seizoen achter aan de grid staat, maar verwacht later dankzij de reglementswijzigingen wel naar voren te kunnen komen. "We starten achteraan, maar we hopen voor de andere nieuwkomers te staan en daarna de bestaande teams onder druk te zetten."

"De nieuwe reglementen voor dit jaar hebben alles door elkaar geschud ten opzichte van 2008 en volgend jaar zullen de regels weer heel anders zijn. De auto's zullen heel anders zijn met grotere brandstoftanks, hogere gewichten, banden, aerodynamica, ... Deze veranderingen moeten niet onderschat worden en er zullen verrassingen zijn."

De auto van Manor wordt compleet met de computer ontworpen en er wordt geen gebruik gemaakt van een windtunnel. "We ontwerpen de auto compleet met het CFD-systeem. We willen helemaal niet gebruik maken van de windtunnel, zelfs niet voor controles," zei Wirth die verwacht dat Manor spoedig een commerciële partner aan zal kondigen. Velen verwachten dat dit Virgin zal zijn.